Lauantai 22.9.2018

IS: Homoillan tulos – kirkko menetti 1 000 000 €

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.10.2010 08:55
  • Kuva: Kd.fi
    Kuva
    Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen mukaan tv-ohjelma ei aiheuttunut jäsenkatoa puolueessa.

Ylen Ajankohtaisen kakkosen tiistainen Homoilta kävi kalliiksi kirkolle, kertoo Ilta-Sanomat paperilehdessään.

Ohjelma aiheutti Eroakirkosta.fi-sivustolle ennennäkemättömän ryntäyksen, kuten Uusi Suomi ensimmäisenä kertoi. Torstai-iltaan mennessä 3800 ihmistä oli IS:n mukaan eronnut evankelisluterilaisesta kirkosta sivuston kautta ohjelman jälkeen.

Lehti on laskenut, että 3800 ihmisen ero tarkoittaa kirkolle jopa hieman yli miljoonan euron menetystä vuosittaisissa verotuloissa.

Studiokeskusteluun osallistunut kirkkovaltuutettu Sonja Falk kieltää Ilta-Sanomissa, että pelkkä tv-ohjelma olisi saanut ihmiset eroamaan kirkosta. Eroakirkosta.fi-sivuston tiedottaja puolestaan sanoi aiemmin Uudelle Suomelle, että juuri kyseinen ohjelma on ilmeinen syy eroennätykseen.

–Ehkä riittävän ärsytyksen tasolla joku on tehnyt lopullisen päätöksensä ohjelman takia, sanoo Falk lehdelle.

Falk totesi ohjelmassa muun muassa, että hänen mielestään kirkon työntekijä ei voi elää homosuhteessa.

Studiossa olivat myös kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen sekä Tampereen piispa Matti Repo. Myös Räsänen sanoutuu irti eroryöpystä.

–Keskustelussa oli myös varsinaisia kirkon edustajia. --- Ei meille [puolueelle] ole tullut jäsenkatoa, sanoo Räsänen Ilta-Sanomissa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

rapamaha

Olisi aika ottaa kaksi askelta taaksepäin ja miettiä mistä aineksista vahvat kirkot, kuten ortodoksikirkko on rakennettu. Oikeastaan aivan samoista aineksista, kuin ev.lut. kirkkokin oli, perussanomasta ja pitäytymisestä siinä.

Jokainen irtiotto perussanomasta on tietänyt lähtijöitä, ja jokainen irtiotto siitä on tietänyt uusia vaatimuksia kirkon lähtökohdan, raamatun ja sen tulkinnan, muuttamiseksi.

On aivan typeryyttä kuvitella voivansa miellyttää kaikkia, ja vielä typerämpää luulla sen johtavan jäsenistön pysyvyyteen. Ei kirkko ja raamattu ole tilaustavaraa, joka räätälöidään vähemmistöille sopivaksi.

Oikeastaan itse olen tyytyväinen. Eroajille aukenee mahdollisuus liittyä elinvoimaisiin kirkkokuntiin, joissa hörhöilyt sivuutetaan niihin edes tarttumatta.

salakankee

"Vuonna 325 Nikean kaupunkiin kokoontui 2048 kirkonmiestä. Läsnä oli yli 300 piispaa sekä suuri määrä pappeja, jumaluusoppineita, erakkoja ja valtionmiehiä. Nämä kirkonmiehet edustivat useita eri mielipiteitä koskien Jeesuksen persoonaa. Jokaisen eri mielipiteen edustaja puhui vuorollaan perustellen oman mielipiteensä. Areoiksen puheen, joka selvensi Jeesuksen perusoppia Jumalan Ykseydestä, jälkeen yli 700 kirkonmiestä kannatti häntä. Tämä puhe sai kaikkein suurimman kannattajajoukon tuossa kokouksessa.

KUUNNELTUAAN KAIKKI ERILAISET MIELIPITEET KEISARI KONSTANTINUS VALITSI NIIDEN MIESTEN MIELIPITEEN, JOTKA SANOIVAT ETTÄ JEESUS OLI JUMALA, VAIKKA HÄNELLÄ EI OLLUT TIETOA KRISTITTYJEN USKOSTA EIKÄ HÄN OLLUT ITSE KRISTITTY. HÄN VALITSI TÄMÄN MIELIPITEEN, VAIKKA SITÄ KANNATTAVIA KIRKONMIEHIÄ OLI VAIN 318, KOSKA SE OLI LÄHIMPÄNÄ HÄNEN OMAA PAKANAUSKONTOAAN!" (lainaus)

Miettikäämme sitä kun arvioimme "yhteistä uskoamme"!

J.M.K

Osut otsikossa napakymppiin, todennäköisesti ymmärtämättä miksi.

Kansan enemmistö oli Jeesuksen ristiinnaulitsemisen kannalla, kun Pontus Pilatus kysyi heidän mielipidettä. Tuskinpa kanta olisi ollut sama, jos olisivat uskoneet, että Jeesus on Jumalan poika.

Niin että metsään se tahtoo mennä meillä ihmisillä, jos alamme uskontoon liittyviä asioita puljaamaan irti Raamatun opetuksesta tai Raamatun vastaisesti. Aika itsestään selväähän tuo on. Muistutinpahan vain.

jyrkipie

Kirkon pitäisi olla pelottava ja mystinen. Taikakaluja ja pyhimyksia. Vain miesten salaseura, naiset vaietkoon.

Tai sitten niin kuin Jeesus (jos sellaista henkilöä on ollutkaan) kai ajatteli, suvaitsevainen. Jeesus vaikuttaisi hienolta tyypiltä. Sillä ei ole mitään yhteistä tyypillsen uskovaisen kanssa.

TakojaIlmarinen

Menetty miljoona vastaa Lauttasaaren kirkkoherralle hankitun työsuhdeasunnon arvoa, jonka seurakunta osti yli 900.000 eurolla!
Tämä "Kokoomuspapin" asunnon hankinta on kirvoittanut 613 kirjoitusta ja aiheella on ollut jo yli 18.800 lukijaa!
Moni Lauttasaari-lehden kirjoittajista ilmoittaa eroavansa kirkosta vastalauseena tämän merenranta/isolla terassilla varustetun ökyasunnon hankinnan johdosta!

Kirkolta on pallo hukassa monessa asiassa!
Kun yrittää miellyttää yhtä ryhmää pyllistää toiselle!

Ateisti

Kyllä kirkkoherran työ on niin surkea homma, että siitä pitää saada hyvä aineellinen korvaus. Minä en lähtisi vielä noilla eduilla kirkkoherraksi.

Isoilla seurakunnilla on varaa roiskia rahaa sinne tänne, mutta katsokaa pieniä: ensimmäiset henkilökunnan lomautukset nähdään tänä syksynä, vanhat pappilat, rukoushuoneet, takametsät, leirikeskukset yms. menevät myyntiin. Kirkkohallitus on viisaasti opastanut seurakuntia myymään omaisuutta niin kauan kuin siitä saa hyvän hinnan. Pappilaakin on vaikeampi myydä, kun kunta pukkaa samaan aikaan vanhoja kyläkouluja markkinoille muutaman euron hinnalla.

TakojaIlmarinen

Valitettavasti tämä Lauttasaaren kirkkoherran toimeen on jo valittu "Kokoomuksen kirkkoherra",
eikä "Ateistin" mahdollinen työhakemus ole enää ajankohtainen.
Mainittakoon kuitenkin, että työetuihin kuuluu myös virka-auto ja lukuisa määrä herran palvelijoita.
Kiitämme kuitenkin nöyrimmästi kiinnostuksestanne jo täytettyyn virkaan. Amen

wololoo

Kun puhutaan poliiseista, palomiehistä tai hoitajista, niin viitataan kyseessä olevan kutsumusammatti, eikä näin ollen jonkin täysin nurinkurisen logiikan mukaan palkan tarvitse olla niin suuri, kun itse työkin on jo palkkio. Kirkon kohdalla tämä taas ei päde ollenkaan --> papin työ ei ole kutsumusammatti.

jyrkipie

9v poikani on keksinyt ratkaisun evankelisluterilaisen kirkon jäsenkato-ongelmaan.

Televisiossa sanottiin että kirkko yrittää hankkia nuoria jäseniä esim. siunaamalla koteja.

Poikani ehdotti että ne voisi kirota sellaisia koteja jotka ei kuulu kirkkoon.

TakojaIlmarinen

Hieno idea tämä kodin kirous.
Palattaisiin aikaan,jolloin kirkkomaalauksilla peloteltiin lukutaidottomat ihmiset antamaan vähäiset roponsa kirkolle!
Vanhoissa kirkkomaalauksissa alastomat ihmiset kiemurtelevat ikuisessa tulessa pirun tökkiessä heitä hiilihangolla!

Tästä vain nykyaikaisempi versio nettiin ja ylimääräistä rahaa alkakaa tulla kaikista kirkon ovista ja ikkunoista!

salakankee

edellä mainittu Areios, joka oli kaiketi parhaiten perillä Jeesuksen "roolista" ja opetuksista, sai kuin saikin kaikesta huolimatta "anateeman" eli sai Nikeassa kirkonkirouksen.
Miettikäämme sitäkin taas ja "yhteistä uskoamme", kuten kirkossa kuorossa lausumme...

Voimasuhteet Nikeassa 318/1730

eli 15,5 %:n vähemmistön mielipide on se, joka vallitsee edelleen kirkossamme ja on ns yhteinen uskomme!
Mitähän Jeesus itse olisi ollut mieltä asiasta!
Mielenkiintoinen ajatus.

JussiManHki

Mietinpä tässä että eipä taida kirkko reagoida mitenkään. Ovat tyytyväisiä kun Päivi saa puhua läpiä päähänsä ja luulevat tulevansa autuaiksi. Kyllä uskominen on ihmeellistä ja en jaksa ihmetellä kuinka sokeita he ovatkaan. No tulevat autuaiksi keskenään ja kun kaikki järkevät ihmiset lähtevät niin pidot sen kuin vain paranee. Hallejujaa ja aamen!

Haamu

Ehkä tässä vain eroteltiin jyvät akanoista. Surullista kuitenkin on, miten ihmiset hylkää Jumalan. En sano, että kirkosta eroaminen on välttämättä kokemus Jumalan hylkäämisestä.

Mutta ihmisellä on vapaa tahto.

But..
Who am I to judge?

Ateisti

Eropiikki alkoi tiistaina, illalla ja jatkuu. Tähän mennessä kirkko on menettänyt ainakin n. 5 300 jäsentä. Erovirta jatkuu voimakkaana.

Pian on edessä kirkollisvaalit. Jos äänestät, äänestä ehdokasta, joka kannattaa kirkon ja valtion eroa. Parasta on kuitenkin äänestää jaloillaan eli erota kirkosta. Vaalilippu on bioenergiaa ja tulee parhaiten käytetyksi, kun sytytät sillä tunnelmallisen takkatulen.

Haamu

Mulle tulee nykyisin aina surunsekainen outo olo, kun katson ihmisten välinpitämättömyyttä Jumalaa kohtaan. Samaan aikaan tiedän, etten voi mitenkään vaikuttaa asiaan. Tiedän myös leimautuvani hihhuliksi =) mutta ei se haittaa. Ehkä eniten haittaa ihmisten vieraantuminen henkisyydestä ja kapeakatseisuus elämässä. Mua ainakin kiinnostaa maailma valtavalla spektrillä tieteistä mytologian kautta musiikkiin ja tekniikkaan.

salakankee

tuomittiin Jumalan rangaistukseksi!

ok ok jos vanhemmat ovat eläneet viinan ja huumeiden pauloissa, silloin siinä oliskin jokin syy-seuraus-suhde, mutta että aivan yleisesti ottaen... enpä tiedä.

Olisiko niin, että taivaassa on sellainen "onnenpyörä" joka arpoo, kenestä tulee homo ja kenestä hetero?
Näin jo taivaassa olijat kai viihdyttäisivät itseään varsin perverssillä tavalla. Taivaassa mahtaa muuten olla niin pitkäveteistä? Ikuinen elämä - ajatelkaa nyt! Kuka sitä kestää, ettei vinksahda

Haggis

Jos joillekin ihmisille kirkko ei ole mitään muuta kuin heidän omien henkilökohtaisten seksuaalisten taipumustensa toteuttaja, niin eipähän heille joka tapauksessa itse uskonnolla ole mitään merkitystä.

On härskiä käyttää kirkkoa omia itsekkäitä etuja ajavana poliittisena etujärjestönä. Jos kirkko tällaiseen taipuu, se tuhoaa ennen pitkää itsensä.

jyrkipie

Viittaat siis lestadiolaisten ja katolisten pedofiliatapauksiin. Mutta sehän onkin eri juttu...

Eih kai tässä meidä kotoisessa evlut kirkossa ole erityisen paljon seksuaalista kieroutuneisuutta. Papitkin saa olla naimisissa ja kaikkea...

Ismo_Suksi

mitenkä kyseinen keskusteluilta ja kirkosta eroaminen liittyvät toisiinsa. Kirkon ääripäiden mielipiteet ovat olleet tiedossa jo pitkään eikä keskustelussa tullut esille mitään uutta ja aiemmin tiedettyä.

Mielestäni on kaksi mahdollisuutta:
a) eroamisbuumi oli tarkoituksellinen organisoitu provokaatio, jolla "vapaa-ajattelijamilitantit" hakivat julkista huomiota siinä onnistuen. En luottaisi heidän tilastoihinsa. Kirkosta eroavien uutisointi jonkun puolivillaisen nettisivun perusteella on aika huonoa journalismia.

b) ihmiset eivät oikeasti ajattele yhtään mitään eivätkä seuraa aikaansa. Jos ei pidä joidenkin kirkkoon kuuluvien ja sen sisällä vaikuttavien mielipiteistä niin eikö niihin pitäisi vaikuttaa siihen kuulumalla eikä siitä eroamalla. En minä eroa Helsingistä vaikka kaikki helsinkiläiset eivät olekaan minun kanssani samaa mieltä abortista, romani kerjäläisistä homoliitoista nyt puhumattakaa.

wololoo

a) Kyllä kyseessä on samanlainen salaliitto kuten ilmaston lämpeneminen tai 9/11.

b) Kuinka moni on liittynyt esimerkiksi Green Peaceen vaikuttaakseen ko. järjestön sanomaan "sisältä" (samalla maksaen jäsenmaksuja ja näin tukien toimintaa)?

SIMO PERTTULA

Nyt tunnutaan käyvän huutokauppaa vahvoista kristillisistä opeista. Kirkko ei saa sellaiseen alentua. "Vedet väistyköön, ja vuoret sortukoon, mutta minun sanani pysyy iäti, aina maailman loppuun asti"! Siinä on kristinuskon periaate.
Jolle tuo ajatus ei sovi, erotkoon kirkosta. Se on jopa heidän velvollisuutensa.
Pelkkä kirkosta eroaminen ei tee ihmisestä pakanaa! Eroamiseen on usein muut kuin uskonnolliset syyt? Pääasia on se, että ihminen tuntee omatuntonsa äänen. Tee toiselle sen, minkä haluaisit itsellesi tehtävän! Jos näin on, on kaikki hyvin, ilman kirkon jäsennyyttäkin.Usko, toivo ja rakkaus. Rakkaus on niistä suurin.

Silent cartographer

Itse asiassa mitä vähemmän kirkolla on jäseniä sen parempi tulevaisuutta ajatellen: taivaassa olisi enemmän tilaa per ylösnoussut henkilö. Toisaalta, mitä sillä tilalla tekee? Suurin osa ajasta(-ttomuudesta) menee kuitenkin taivaan kuorossa veisaamiseen ja Jumalan ylistys -tapahtumiin. Kas siinäpä pieni pähkinä purtavaksi.

Voin kyllä auttaa hieman näin etukäteen. Perustakaa uusi maapalla, vaikkapa Muupallo. Sinne sitten uusi ihmiskunta, jolle hieman vedenpaisumusta, ruttoa ja muuta hauskaa koettelemusta. Tällä kertaa voisitte panostaa hieman enemmän Pyhän Kirjan sisältöön. Tai mitäpä suotta. Tehkää homma vielä vaikeammaksi niin saatte siitä ylimääräistä hupia. Aina niitä palloja voi luoda lisää jos ei opetuslapsia löydy riittävästi taivaan uusiksi mamuiksi.

salakankee

vuonna 325. Sen kutsui koolle Rooman keisari Konstantinus.

Kirkolliskokouksen syynä oli munkki Areioksen aiheuttama riita. Areios väitti, että Poika, Kristus, on luotu, eli ei samanarvoinen kuin Isä Jumala. Kokouksessa Areioksen kanta jäi tappiolle ja hänet tuomittiin anateemaan.

Nikeassa muotoiltiin myös kristillinen kolminaisuusoppi. Jumala on kolmiyhteinen: Isä, Poika ja Pyhä Henki. Kolme persoonaa, mutta vain yksi Jumala.

Htalk

Areios oli ilmeisesti uudistaja...

On hyvin luonnollista, että uskonto kuihtuu jos kirkon ihmiset alkavat välittämään omaa pysähtynyttä uskonnollista arvomaailmaansa uskonnon edustamana arvomaailmana ja siis vapaaehtoisesti omaksuttavana vaihtoehtona ihmisille.

(Talebanilla tilanne on toinen kun kansalaisten vapaaehtoisuus ei ole hidastamassa arvojen omaksumista.)

Toisaalta se että ihmisen arvot muuttuvat hitaasti ja suurempia eroja on "henkisten" sukupolvien kuin sukupuolten välillä johtaa siihen että uusille elämänkatsomuksille tulee tilaa.

Olisiko kristinuskon arvojen kehittyminen pitänyt pysähtyä Euroopassa myöhäiskeskiajalla alkaneisiin noitavainoihin?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot

Se että luterilaisen kirkon piirissä esiintyy suvaitsevuudeltaan henkisiä Talebaneija ilman oikeiden Talebanien käytössä olevia pakkokeinoja johtaa luterilaisen kirkon jäsenmäärän laskuun...

oswaldoardiles

Voin vain kuvitella sitä kirkollisverojen määrää, joka kirkolta jää saamatta... Pelkästään Eroa Kirkosta -sivujen kautta on eronnut yli 200.000 ihmistä ! Mukavaa, että ihmiset ajattelevat omilla aivoillaan.

jotos

Ilmeisesti kyseisen homo-ohjelman katsojista suurin osa oli asialle omistautuneita ja saivat siten uskon vahvistusta toteuttaa päätöksensä kirkosta eroamisesta.
Koko kalabaliikki ei tule yllätyksenä kristityille.Kehityksen suunta on ollut pitkään ilmeinen ja nopeutuva:"kirkko väkensä menettää."
Toivottavasti tämä johtaa jäljelle jääneet paneutumaan perusasioihin.

Silent cartographer

ja moni kirkkoon kuuluva saattaa olla uskomatta.
Kummalla on paremmat tsaanssit taivaan portilla, sillä jolla on voimassa oleva jäsenkirja taskussa mutta naureskelee koko touhulle, vai tyhjätaskulla joka väittää uskovansa hommaan?

Mitä veikkaatte, kuinka kauan menee aikaa ennen kuin kirkko julistaa että ei se uskominen ole niin tärkeää - kaikki me sinne taivahisiin päästään. Eivät kaikki pysty uskomaan niin helposti kuin toiset.

Tai pitäisikö mainontaa lisätä, jotta uskominen lisääntyisi? Kunnon TV-spotti voisi tehdä ihmeitä vähäuskoiseen pakanakansaan: Valoa hohtava Gandalfin oloinen partajeesus heilauttaisi taikasormeaan ja rammat alkaisivat zumbaamaan. Eikä se olisi edes harhaanjohtavaa mainontaa, sillä Suomen valtio on virallisesti sitä mieltä että näin tapahtui kaksituhatta vuotta sitten. Ja sitten vain toistoa, toistoa, toistoa, ei kukaan kerrasta usko.