Keskiviikko 20.2.2019

Halla-ahon tuomio pysyy: Sakot pedofiliaväitteestä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.10.2010 08:34
Päivitetty: 
29.10.2010 09:05
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Jussi Halla-aho käräjäoikeudessa. Arkistokuva.

Helsingin hovioikeus on tuominnut kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-ahon (ps.) sakkoihin uskonrauhan rikkomisesta. Tuomio tuli kesällä 2008 julkaistusta blogikirjoituksesta.

Sakkoja tuoneessa blogikirjoituksessa Halla-aho yhdisti islamin pedofiliaan. Hän sai 30 päiväsakkoa.

Tuomio on sama kuin Helsingin käräjäoikeudessa viime vuoden syksyllä. Syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan hylättiin molemmissa oikeusasteissa.

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Alppisirkka

ja vetää mutkat suoriksi kirjoituksissaan. Mutta ainakin tässä tapauksessa hänellä on kyllä logiikka puolellaan. Kyseinen pedofilia päättely on täysin perusteltu, joten tuomio on väärä. Pahimmillaan tulkittuna se on viesti maassa oleville muslimeille, ettei lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö koske heitä.

setarkoS

Minusta tämä päätös tarkoittaa kohu-uutista ihan maailmanlaajuisestikin.

Nimittäin Suomessa on nyt oikeusistumessa tehty lainvoimainen päätös, että Koraani ei ole totta eikä sen sisältämiä tekstejä, sen pyhiä arvoja tai hahmoja eikä siihen uskovia tarvitse kunnioittaa.

Näinhän tämä on nähtävä, sillä tämä Halla-aho perusteli kantansa hyvin, ja ainoa perustelu jonka hän jätti oikeusistumelle auki sen kulkea, oli - kumota Islamin uskontoarvo ja se ydin jossa uskotaan Koraaniin kirjaimellisesti ja jossa etsitään sieltä elämänohjeet. Ja joissa Muhammadin elämää kuvataan hyvin Halla-ahon kirjoituksen mukaiseksi. Islamia ja koraania siis saa vastedes loukata entistä vapaammin.

Ja tämä kaikki muslimien ja heidän uskontonsa polkeminen ja loukkaaminen oikeustasolla ilmeisesti tehtiin jotta jonkun lakimiehenalun loukattu kunnia saatiin kostettua, jos oikein ymmärsin?

setarkoS

Jos tästä päätöksestä aikoo valittaa, niin kannattaa (olisipa kannattanut jo ennen tätä päätöstä) vedota siihen, että:

Muslimeja loukkaa erityisen suuresti se, jos tuomioistuin antaa päätöksen ettei Koraanista löytyvää asiaa saa kirjoittaa blogissaan.

Ja toisaalta ettei muslimeja eikä heidän uskonrauhaansa voi mitenkään loukata heidän oma uskontonsa ja sen pyhä Kirja, eli seikka joka löytyy heidän pyhästä kirjastaan faktatiedoksi kirjoitettuna - ja josta faktat ottaen Halla-Aho on blogiinsakin kirjoittanut.

Ainoa, joka voisi blogista loukkaantua on yksi lakimies.

Toivon tästä vinkistä olevan sananvapaudelle hyötyä, ja toivottavasti joku ottaa tämän vinkin ja vie sen vaikka sinne "Homma"-sivuille Halla-Ahon tietoon, kun en tällaisten pikkuneuvojen takia viitsi alkaa rekisteröitymään palstoille.

vinbju

ei ole kaikille sama. Kristinuskoa saa polkea ja pilkata, mutta islamia ei. Miksi suurinta osaa suomalaisista ei tässä kuunnella? Islam on vaaraksi meille kaikille, erityisesti naisille ja lapsille. Meidän voimassa olevan lakimme mukaisesti alaikäiseen lapseen sekaantuminen on pedofiliaa.

Matti O Koskela

"Koko kirjoitus oli osoitettu Mika Ilmannille, ja hänen kunniaansa loukattiin niin pahasti että tuomiohan siitä seurasi."

Onko kunnian loukkaamista se, että joku uskaltaa tulkita Ilmannin omaa toimintaa ja käyttäytymistään virassaan juuri sellaisena kuin se tosiasiallisilta perusteiltaan ilmenee?

Kukahan saisi nämä vihervasemmistodemlat vastaamaan Suomen kansan kunnian loukkaamisistaan?
Noo, pelkäämpä että äänestäjät seuraavissa vaaleissa näyttävät joillekin isänmaattomille asennevammaisille 'närhen munat'.

pZ

...on erittäin merkittävällä tavalla vastuutunnotonta Suomen demokraattisesti hallitun lottovoittajien-paratiisi tasavallan lakia, oikeutta ja järjestystä kyseenalaistavaa viaton-syyttäjä Mika Illmannia loukkaavaa häikäilemätöntä ja törkeää järjestäytynyttä rikollisuutta ellei jopa terrorismia, vakavasti vaarantaen rauhantahtoisen kansamme rauhanomaiset lähi-idänkauppasuhteet rauhanuskontokuntaan ja edistää ihmisoikeuksia täysin kannattavan herkän itseään puolustavan nykynuorison tarkkahavaintoisia reaktioita, joilla on lainvalvontaviranomaisten aktiivista työllistämistä edistäviä vaikutuksia.

TapioTTT

"Islam vaaraksi kaikille" kyllä mutta suurin vaara tänään on nykyhallitus mukaan lukien demla joka järjestelmällisesti pala palalta tuhoaa koko suomalaisen yhteiskunnan.

Eli Katainen, Thors, Sinnetännemäki, Mari lopullisesti ulos hallituksesta ennenkö koko maa ja yhteiskunta on tuhottu.

marko.lehti

suomalainen tv julkkis heitti raamatun mikä ei ylittänyt syytekynnystä vaikka teko oli tarkoitettu varmasti tahalliseksi provokaatioksi.
antaa ikävän kuvan syyttäjien toiminnasta.
nyt olisi halla aholla tuhannen taalan paikka valittaa euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen lakien mielivaltaisesta ja poliittisesta tulkinnasta.
tulisi varmasti suomelle langettava tuomio.

Allekirjoittanut

Tarkoittaako päätös sitä, että jos joku jumalan edustaja maan päällä (tai siksi itseään nimittävä) syyllistyy pedofiliaan, niin häntä ei saa siitä tuomita tai edes arvostella? Tarkoittaako uskonrauha sitä, että uskovaiset voivat rauhassa syyllistyä rikoksiin, ilman pelkoa maallisesta tuomiosta?

Arto_Luukkainen

Naurettava hovioikeudeb päätös kertoo karusti sen kuinka laajalti Demla on jo soluttautunut oikeuslaitokseemme. Oliko hovioikeuden virheellistä päätöstä tekemässä yksikään sellainen henkilö, joka ei ole Demlan jäsen tai Demlan jäsenen kouluttama?

Toivottavasti Halla-Aho valittaa Korkeimpaan oikeuteen, jotta saadaan lisää faktaa Demlan vaikutuksesta siellä.

Islamin nimellä tunnetun surkean taikauskon arvostelemisen ja jopa pilkkaamisen pitää olla Suomessa sallittua - vaikka Halla-Aho ei tainnut blogissaan sitä edes tehdä.

Tuukka H.

Jokainen, joka julkisesti sanoo/kirjoittaa jotain joka ärsyttää itseäsi alkaa olla vapaata riistaa.

Voit tarttua vastenmielisenä pitämiesi ihmisten blogeihin kuin iilimato ja odottaa että pari tulenarkaa sanaa tulee esille. Aiheella ei väliä. Asiasisällöllä ei väliä. Ei tarvitse huolestua kontekstista, tässä meillä on todiste siitä että tuomioistuimissa ei lueta kokonaisia tekstejä.

Riittää että repäiset pari oikein mässäilevää väitettä, tarpeen tullen vähän vääristelet, ja eikun käräjille. Kunnianloukkauksia, tutkintovaatimuksia, kansankiihotussyytteitä, mielen pahoittamisia!

TapioTTT

Tämän suomen kansan vastainen "oikeumurha" varmistaa persuille 17 % kannatuksen joukukuussa "haluan kiittää erityisesti" Vihreitä ym hyysäreitä ja Maria sekä hallitusta unohtamatta yhteiskuntamme arvojohtajaa.
Suuret kiitokset kaikille arvokkaasta työstänne yhteiskuntamme pelastamisesta

Rebelle

Aivan käsittämätön tuomio ns. sivistysvaltiossa. Jos sama olisi sanottu katolilaisuudesta (joka on rypenyt omissa pedofilia-skandaaleissa) olisiko tuomiota tullut? Toivottavasti Halla-aho pystyy valittamaan tuomiosta eteenpäin, olisi mielenkiintoista nähdä tämä joku päivä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa, vaikka toki toivoinkin ettei näinkään pitkälle tarvitsisi mennä.

Htalk

Siis joku on "kivikaudella ennen maailman syntyä" mennyt naimisiin jossain aavikolla jonkun uskon historiaan kuuluvan tarinan mukaan lapsen kanssa.

Tästä on turhaa alkaa vetämään johtopäätoksiä vuoden 2010 maahanmuuttopolitiikkaan tai siihen miten tänäpäivänä suhtaudutaan pedofiiliaan maahanmuuttopollitiikkaan vaikuttavana asiana.

Pedofiilia on vakava rikos vuonna 2010 oli kivikaudella tehty mitä tahansa tämän päivän uskonnon tarinoiden mukaan.

Hyvä että maahanmuuttoasioista keskustellaan ja kyllä Suomeen Halla-ahokin hyvin mahtuu keskustelemaan. Toisaalta ei olisi Ilmaninkaan pitänyt provsoitua kivikautisista argumenteista... Luulisi että Illmaninillakin olisi oikeita töitä syyttäjälaitoksessa...

Matti O Koskela

"Tästä on turhaa alkaa vetämään johtopäätoksiä vuoden 2010 maahanmuuttopolitiikkaan tai siihen miten tänäpäivänä suhtaudutaan pedofiiliaan maahanmuuttopollitiikkaan vaikuttavana asiana. "

En ymmärrä mitä ajat takaa? Islam ja siihen koraanin kautta täydellisesti uskovat mm. maahanmuuttajat vuonna 2010, samaistuvat sanojesi mukaan: "kivikaudella eläneeseen profeettaansa" hänen koraanin kautta esitettyihin elämäntapoihin ja toimivat samalla tavalla koraanin määräysten nojalla.

carlo

Halla-aho on demla-vetoisen poliittisen oikeuslaitoksen näyttävä uhri. Tämä tulee kantamaan Halla-ahon "komiaan" poliittiseen tulevaisuuteen.
Ehkä Halla-aho avaa väylää todelliseen, länsimaiseen, suomalaiseen oikeusvaltioon.
Näitä DEMLA-uhreja on kertynyt vuosien varrella. Seuraava DEMLA-oikeusmurha, no ainakin, -uhri on Vanhanen.

attila

Demla on marxilaistaustainen lakimiesten yhdistys jolla oli sisarjärjestö NL:ssa.
Sen jäsenet ovat saaneet haltuunsa avainasemat oikeusviroissa.
Oikeuslaitoksen tai Oikeuskanslerinviraston toimintaa tai virkanimityksiä ei voi ymmärtää ilman tietoa Demlan roolista .
Nykyisin toiminta ei ole vallankumouksellista vaan valtaa kahmivaa ja käyttävää. Sehän on jo vallassa, miksi se kumoaisi itsensä .
Virkakoneistossa Halla-Ahon vastapuolia ovat olleet edelliset vähemmistövaltuutetut ja syyttäjä Illman, jotka lienevät olleet vahvasti Demlassa mukana.

carlo

DEMLA-kansainväliset sisarjärjestöt on lakkautettu kaikissa "muissa" entisissä, sosialistisissa maissa paitsi Suomessa. Tosin Pohjois-Korean tilannetta en tunne.Demla väittää olevansa poliittisoikeudellinen sakki DDR:n esimerkin mukaisesti. DDR:n oikeuslaitos oikeutti järjestelmän ampumaan omia kansalaisia heidän paetessaan tästä ihannevaltiosta länsimaiseen oikeusvaltioon-silloiseen Länsi-Saksaan.
Mutta mutta Suomessa demla voi hyvin ja on miehittänyt suuren osan suomalaista virkamiesjohtoa ja poliitista "eliittiä".
Olisi ihan hyvä kuulla DEMLA-kannanottoja Berliinin muurille ammuttujen Saksan kansalaisten ihmisoikeudellisesta asemasta länsimaisen oikeusvaltion -Suomen- näkökulmasta.

Matti O Koskela

"Koko kirjoitus oli osoitettu Mika Ilmannille, ja hänen kunniaansa loukattiin niin pahasti että tuomiohan siitä seurasi."

Onko kunnian loukkaamista se, että joku uskaltaa tulkita Ilmannin omaa toimintaa ja käyttäytymistään virassaan juuri sellaisena kuin se tosiasiallisilta perusteiltaan ilmenee?

Kukahan saisi nämä vihervasemmistodemlat vastaamaan Suomen kansan kunnian loukkaamisistaan?
Noo, pelkäämpä että äänestäjät seuraavissa vaaleissa näyttävät joillekin isänmaattomille asennevammaisille 'närhen munat'.

ps. Tällaistahan tämä poliittinen toiminta perimmältään on. Poliitikot ummistavat silmänsä uskomattomalla pohjalla osittain toimivalta viranomaistoiminnalta.

Liikennettä suunnitelee ajokortiton, akateeminen untuvikko. Suoraan koulunpenkiltä yliopistojen virkamiehiksi kouluttamia, ilman elämänkokemusta olevia nysväreitä.

Vielä useammin oikeutta jakaa saman tason veitikat. Napanuora elämäänkin oikeudenjaossa pitää katkaista lopettamalla lautamieskäytäntö.

Työväen puoluetta johtaa henkilö, jolla omaa kokemusta oikeasta työstä ei ole lainkaan.

attila

Oikeuslaitoksen tavoitteesta vitsiniekat sanovat ettei se enää ole oikeuden jakaminen vaan valitusmahdollisuuksien lopettaminen.
Kaikki " kehittäminen " on lisännyt mielivallan mahdollisuuksia.
Istuntoja ei pääosin nauhoiteta ( juristien osalta), lautamiehet poistettu, valitusmahdollisuuksia HO:lle ja KKO:lle rajoitettu, lakimiesmonopoli,kustannusten paisuttaminen, seuraavaksi asianajajat valvomaan kilpailijoitaan...
Avainasemassa on myös Demla-Koskelon ja Halosen hallitsema nimityspolitiikka .
Oikeuslaitoksen laatu on yhteiskunnan suurimpia ongelmia ja mm. EIT:n kautta tiedetään ulkomaillakin.

elina m.

Demlan porukka seuraa idolinsa Stalinin jalanjäljissä. Halla-aho sai vain sakot, mutta 2,4 vuoden tuomiota istuu vankilassa itsenäisen Suomen ensimmäinen "mielipidevanki" Seppo Lehto, joka tuomittiin islamin pilkasta.

NL:ssa sai 10 vuotta vankileiriä vitsin kertomisesta, Stalinin aikaan. Pitääkö oikeuslaitoksen tuomarit kansaa todellakin perunanenäisinä junttijuoppoina jotka eivät näe, kuule tai välitä?

Huom. Raiskauksesta ja pedofiliasta pääsee ehdollisella!

Tarzan.Kuusela

Paljonkohan verovaroja oikeudenkäynti valitusprosesseinneen söi? Käsittääkseni PerSut ovat nimenomaan painottaneet turhien kulujen karsimista. Älä tee kuten minä, vaann kuten opetan.

Virastoveijari

Nyt pitäisi kiireesti lisätä opetusministeriön suunnitelmiin koraanin opetus kaikille, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tämä minimoisi riskin, että ns. vapaa kansalainen sortuisi ajatuksissaan, puheissaan, kirjoituksissaan tai teoissaan käyttämään vapauttaan väärin eli arvostelemaan tabuja.

Ensi alkuun kansalaisille tulisi jakaa sananvapauden käyttöoppaita, jotka sitten oikeusministeriö yhteistyössä sisäministeriön, TP:n ja muiden demlan lakimiesten -ja naisten kanssa päivittää.

TSV

Jeesustelijat sekoavat täällä kunnolla ja alkavat itkemään Raamattunsa perään niin, miettikääpäs urpot mistä ateisti Halla-aho (juu kyllä näin on) sai tuomion. USKONRAUHAN RIKKOMINEN siis oikeasti? 2010-luvulla demokraattisessa ja näennäis sanavapaa maassa sai tuomion uskonrauhan rikkomisesta siitä, että kirjoitti toisten tarukirjasta jotain.

Teksti mistä juttu nostettiin ei ollut edes suoraan sanoen mitään syyttävää. Siinä kärjistettiin tekstiä, mutta ei huudettu suoraan mitään.

Syy miksi hän joutui oikeuteen oli se että Ilmanni ja kumppanit ottivat oikeasti kuumaa ja halusivat pistää "pojan" paikalleen. Enkä nyt haluaisi sano, että oikiksessa olleet juristit ovat yleensä toistensa puolella, mutta suomalaisessa oikeuskäytännössä sinut tuomitaan vaikka pysäytät raiskaajan liian "kovasti".

Kiihottaminen kansanryhmää vastaa oli todella kaukaa haettu eikä ihan noin vaan ole todistettavissa. Ellet mene Kauppatorille megafonin kanssa huutamaan: Tapetaan "ne" tänään.

parviainen

että kun Halla-aho kirjoittaa islamista juuri kuten asia on, niin hänet tuomitaan Suomessa.

Eikö Illman ole lukenut koraania, tutustunut islamin uskontoon, tai seurannut miten islamilaisessa maailmassa naitetaan pikkutyttöjä vanhoille äijille?

Eikö Illmanin kannattaisi hieman edes näön vuoksi tutkia imaami Khodr Chehabia, joka on ihan julkisesti, todistettavasti siis, kertonut haastattelussa, että on Suomessa naittanut 14-vuotiaan tytön ja sanonut, että sopiva tytön naittamisikä on 13 vuotta. Eikö tuollainen ole Illmanin mielestä yleisen syyttäjän asia?

jukkakturunen

Tällä päätöksellä Halla-aho liitettiin kirjailija Hannu Salaman seuraan historiankirjoituksissa. Lakipykälä on täysin sama, vaikka sitä kutsutaan nykyään jumalanpilkan sijasta uskonrauhan häiritsemiseksi.

Nyt kannattaa miettiä kenen uskonrauhaa häirittiin, eli kenen Jumalaa pilkattiin. Joidenkin Jumala on lain edessä tasa-arvoisempi kuin toiset. Syyttäjän ja tuomareiden käsinpoimima Allah nauttii lain erityissuojelua. Esimerkiksi Jari Tervo ei uskaltaisi heitellä Koraaneja lattialle tai sanoa, että islam on pedofiiliuskonto - vaikka voisikin todistaa sen.

Tämä on sananvapauden tila Suomessa Allahin vuonna 2010.

MattiMeikäläinen

suojelee muutenkin tässä maassa lastenraiskaajia. Onko siis yllätys, että jos jokin uskonto haukutaan pedofilia uskonnoksi, niin sekin saa suojelua?

Odotan kyllä että tässä maassa vielä korkein oikeus jakaa OIKEUTTA! On se naurettavaa, että satukirjan huakkumisesta pedofilia myönteiseksi, saa saman tuomion kun lastenraiskauksesta(mikä on viel SUUREMPI vääryys)! Sairasta!

Matti O Koskela

Aika aikaansa kutakin. Onneksi vaali vaaleilta tulee aika, jolloin pääsemme rauhaan Halosesta ja johtamistaan demlan mullaheista. Toisaalta Suomen kansan ei mitenkään kuuluisi sietää näitä korppikotkia, jotka rosiksien käytävillä maleksivat ja norkoilevat valtion maksamia, nilkkien puolustamiseen kuluvia verovaroja vaanien. Välillä kääntävät muutaman mummelin kuolinpesän kimpassa ulosottomiesten kanssa.

Reino Alho

että Illman ei sitten tässä asiassa ollut omaksunut ihan samanlaista käsitystä sananvapauden käyttämisen osalta kuin muissa pohjoismaissa vallitseva käsitys näyttää olleen. Meillä Suomessa pelätään, että kirjoittelulla ja piirroksilla tulisi olemaan ikäviä seurauksia. Mehän olemme kokeneet pitkän suomettumisen kauden aikana, että on ollut viisaampaa olla puhumatta. Ja joutuneet sivusta näkemään, että vähemmällä olisi päässyt naapurimaassakin ilman muslimien tahallista härnäämistä.
ISO mutta on siinä, että sananvapaudesta luopumisellakin olisi haitallisia seurauksia. Sillä tämä merkitsee aina alistumista vieraiden vallantavoittelijoiden pyrkimyksiin, minkä suomettuminen myös on meille opettanut. Joten hyvä on, että Halla-aho on rohjennut kakistaa asian ulos. Sama on lausuttu Ruotsissakin: "Mohammad han var ingen gud, utan en forvirrad p....." . Vaan eipä liene tuomittu.