Lauantai 18.11.2017

AL: ”Näpistelysakon voi repiä poliisin edessä” - "Jalkapantaan!"

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.10.2010 12:00
Päivitetty: 
31.10.2010 15:49
  • Kuva: Kesko
    Kuva
    Tamperelainen kauppias kyllästyi näpistelyyn ja vaatii jalkapantaa pikkurikollisille. Kuvan ihmiset eivät liity tapaukseen.

Nykyinen sakotuskäytäntö ei riitä rangaistukseksi sarjanäpistelijöille, kauppiaille eikä oikeusministeriölle. Aamulehti kirjoittaa kauppiaita piinaavasta ongelmasta, taparikollisista. Lakiuudistuksessa näpistyssakkojen muuntamisesta vankeudeksi luovuttiin, mikä helpotti sarjanäpistelijöiden elämää.

- Meidän kohderyhmän tiedossa on varsin hyvin, että pienistä rikoksista ei tule vankeusrangaistuksia, rikoskomisario Ossi Kaario sanoo Aamulehdelle.

Kaario on huolissaan viestistä, jonka sakkojen käytännön merkityksettömyys välittää taparikollisille.

- Tekijä voi repiä sakon poliisin edessä ja jatkaa näpistelyä, K-kauppias Anu Vesanen Tampereelta valittaa.

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) tietää ongelman. Hän toteaa, että parin viikon mittaisia sakkotuomioita ei kuitenkaan kannata muuntaa vankeudeksi, sillä se lisää yhteisiä kustannuksia. Brax sanoo Aamulehdelle, että oikeusministeriön toimikunta pohtii parhaillaan jalkapannan käyttöä, mutta...

- Seuraavien vaalien jälkeen tiedetään, halutaanko järjestelmä rahoittaa, Brax sanoo.

Useimmiten taparikollinen on koditon tai päihderiippuvainen, joka on jo pilannut luottotietonsa ja saanut useita sakkoja pikkurikoksista. Jalkapannan avulla päihdeongelmainen voitaisiin helpommin ohjata kuntoutukseen. Uuden Suomen haastattelussa niin kauppias Vesala kuin poliisikansanedustaja Petri Salo tyrmäsivät jalkapannan rangaistusmuotona.

Yritykset: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Judgement Day

syitä vaalitappioosi. Tämä kaikki on Pehmeiden naisjohtajien johtamisen tulos, sitten kun he suostuvat avaamaan silmänsä maailman raadollisuudelle, he huomaavat että Ihminen on peto - ja sitä pitää käsitellä kovalla kädellä

Itä-suomen yliopistossa kirjansa lukenut ja sieltä valmistunut Humanisti- feministi- lesbo-armeija on ajanut paskoilla lainsäädätötoimillaan, monikulttuuri-utopioillaan ja muilla holhoamis hössötyksillään maamme kuilun reunalle

Vanha vääräleukaisen savolaisen maatalon pojan kommentti . Naisten koulutus on yhtä turhaa kuin ajaisi paskaa naapurin pellolle.

Äänestäkää hyvät ihmiset joukolla "vielä" toistaiseksi turvallisen maanne ja kansanne puolesta seuraavissa kevään vaaleissa yhteiskuntamme tuhoajia vastaan.

tapio_o_neva

Käsittääkseni tavallisten kriminaalien perinteinen väri keskitysleirissä oli vihreä.

Ehdotukseni värikoodeiksi:

- homot; vaaleanpunainen panta
- näpistäjät ja myymälävarkaat; vihreä panta
- poliittiset, kuten Halla-ahon tai Lehdon kaltaiset bloggaajat; punainen panta
- uskonnollinen oikeisto ja heteromilitantit; violetti panta
- pitkäaikaistyöttömät, varhaiseläkeläiset ja laiskurit; musta panta

Jokaisen pitäisi seisoa kaksi tuntia K-kaupan tai S-marketin edessä kokoomuslaisen palkannauttijasosialidemokraatin häväistävänä ennen kuin saisi ruokaa.

Toimenpiteen valvoisivat työ- ja elinkeinotoimiston ruskeaunivormuiset aktivointityövelvolliset Arbeitsfrontista yhdeksän euron päiväkorvauksella.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Vankitunnukset_natsien_keskitysleireill%C3%A4

Htalk

Kun nuori on saanut pari kertaa ehdollista ymmärtämättä sitä rangaistukseksi niin nenärengaskin on toimivampi vaihtoehto kuin nykyinen järjestelmä. Häpeän parantava vaikutus ymmärtämättömyydestä on tehokkaampaa kuin nykyinen " enks mä saanut muuta kuin ehdollista- rangaistus".

Ongelma ei kuitenkaan ole ehdollinen vaan se että kun nää 18-22 v. wanabe -rikolliset pääsee kunnon oppiin ehdollisten muuttuessa ehdottomiksi, game is over n. 3/4 osan suhteen. Siinä ei edes Räsäsen wanabe Sarah Palin puheiden pakkokuunteleminen auta näitä jusupettereitä rangaistukseksi.

Suomessa ei natsiajan metodeista kannata olla huolissaan sillä vapaan kasvatuksen myötä Wilhelm Reichin fasismin massapsykologian mukainen aktoriteetteihin kasvattaminen ei ole todennäköistä/mahdollista...

"Reichin vuonna 1933 julkaisema kirja Fasismin massapsykologia on terävä analyysi natsismista ja sen rasistisesta taustasta. Reich osoitti, ettei fasismissa ollut kyse jostakin yksittäisestä kansasta, vaan autoritaarisesta luonnerakenteesta, jonka autoritaarinen yhteiskuntarakenne tuotti."

Lähde: http://www.luonne.fi/artikkelit/w-reich.htm

intrigööri

Häpeärangaistukset eivät ole ihmisarvon mukaisia. Kun pahalle annetaan sormi, sehän vie koko käden. Pian jalka- ja rannepantoja laitettaisiin mielenterveyspotilaille, muistihäiriöisille, päihdeongelmaisille, kukaties ylivilkkaille lapsille tai häiriköiville nuorillekin. Lukittava paikannin olisi kai hyvä olla kaikilla jotenkin normeista poikkeavilla? Autojen gps-paikantimet ovat jo koekäytössä.
Isotäti Demla voisi valvoa kaikkia aina kaikkialla. Isotädin valvontatoimisto voisi työllistää enemmän kyttiä kuin KGB ja Stasi aikoinaan naapuristovahteineen ja ilmiantajineen.
Vielä ei olla ihan niin pitkällä. Nyt lakia voitaisiin muuttaa mm. näpistelijöiden osalta. Tietystä määrästä tekoja ja sakkoja joutuisi aina lusimaan tai yhdyskuntapalveluun. Toinen kummallisuus on ajoneuvon luvaton käyttöönotto, mistä ei taida päästä istumaan, vaikka kuinka ahkeroisi varastamalla ja turmelemalla ihmisten omaisuutta. Onhan näitä pikku juttuja, oikeusvaltiossa vai mikä se oli, silloin joskus?

tapio_o_neva

On täysin hyväksyttävää edistää hyvinvointia diskriminoimalla, kunhan se nimetään profiloinniksi.

"Häpeärangaistukset eivät ole ihmisarvon mukaisia. Kun pahalle annetaan sormi, sehän vie koko käden. Pian jalka- ja rannepantoja laitettaisiin mielenterveyspotilaille, muistihäiriöisille, päihdeongelmaisille, kukaties ylivilkkaille lapsille tai häiriköiville nuorillekin."

Minusta violetin kaulapannan voisi jo nyt myöntää Perussuomalaisille, jotka uhkaavat kolmipuoluejärjestelmää. Koskaan ei kadullekaan mennessä tiedä, missä tulee persu vastaan. Vihreät näkee jo aatteesta, siis vaatteesta.

Hannu Mikael

Filatov työministerinä perusteli ajamansa työttömyysturvalain muutoksen, eli rangaistuskarenssin sillä, että pitkäaikaikaistyöttömät ovat hänen mielestään mm. päihdeongelmaisia, jotka eivät kuulu työttömyysturvan piiriin.

Nyt sitten Brax harkitsee myymälävarastelun hoitamista päihdeongelmana, ja sen valvonnalla.
Tulisiko aina ennen ministerinimityksiä suorittaa pakollinen mielentilatutkimus?

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=201...

tapio_o_neva

Kannattaa muistaa, ettei yhteiskuntatieteiden ylioppilas Tarja Filatov itse keksinyt sitä, että pitkäaikaistyötön on mielisairas, joka kaipaa aktiivista kuntoutusta toimeentulon menetyksen uhalla, vaan että tässä ideoinnissa häntä auttoi kokoomuslaisen Harri Skogin johtama komitea.

Kokoomuskommunismi saattaa olla tämänkin sosialidemokraattisen mielekkyyden takana.

On jotekin kummallista, ettei entistä kansanedustajaa, joka jättäytyy pitkäaikaistyöttömäksi 4 000 euron sopeutumiseläkkeelle, vaikka 25-vuotiaasta kansaneläkeikäiseksi, pidetä rangaistavana mielisairaana, vaan jonkinlaisena lakkautuspalkalla kansakunnan elinkorosta ja valtionvelasta elävänä ylempänä virkamiesneuvoksena.

Yleensä kaikki äärioikeistososialidemokratian väkivaltaisimmat piirteet ovat kokoomuslaisesta kynästä, jonka sitten toteuttavat SAK-henkiset naispoliitikot huomaamattaan.

Filatov on Suomen pitkäaikaisin työministeri ja hänelle saamme olla kiitollisia paljosta.

HooFoo

...sitten varkaitten antaa varastaa rauhassa? Mikä kansanryhmä varas on?

Kehityskelpoinen systeemi. Jos panta toimisi hälyttimenä, niin kauppaan ei pääse hälyttämättä ja näpistelijälle voidaan antaa saattaja ostoksien ajaksi. Toimis myös häpeärangaistuksena. Paljon parempi ja edullisempi kuin vankeusrangaistus.

Johan noita pantoja käytetään vankilantuomioitten sijaan kotiarestin valvonnassa, ja suurempi häpeärangaistus tuo vankila taitaa olla ja rikollisten korkeakoulu.