Lauantai 20.7.2019

Eroakirkosta.fi: ”Tässä kirkon joukkopaon todellinen syy”

Luotu: 
2.11.2010 13:41
Päivitetty: 
2.11.2010 13:47
  • Eroakirkosta.fi:n mielestä kirkosta eroaminen lisääntyy aina, kun kirkko on julkisuudessa - huolimatta siitä, mistä asiasta milloinkin on kyse.

Eroakirkosta.fi-palvelu kertoo keränneensä ja käyneensä läpi kirkosta eronneilta tulleita palautteita. Ylen TV2:n Homoillan jälkeen kirkosta on eronnut jo 40 000 ihmistä palvelun kautta.

Palvelun mukaan Homoillan jälkeen tulleista palautteista vain noin kolmasosassa viitataan käytyyn keskusteluun homojen oikeuksista kirkossa.

Valtaosa palautteista kertoo kirkollisverosta, uskon puutteesta tai kirkon merkityksettömyydestä eroajan omassa elämässä. Joukossa on myös pieni vähemmistö, joka erosi kirkon liberaalisuuden takia, eroakirkosta.fi sanoo tiedotteessaan.

- Kirkon julkisuudessa näkyminen muistuttaa mahdolliselle kirkosta eroajalle kirkosta eroamisen mahdollisuudesta. Jos kirkko on tulevaisuudessa paljon medioissa, niin viime viikkoina nähty joukkopako voi hyvinkin uusia. Joukkopakoon vaikuttaa eniten kirkon julkisuuden laajuus, ei sen laatu, eli onko kyseessä negatiivinen vai positiivinen julkisuus, summaa palvelun toinen perustaja Petri Karisma.

Eroakirkosta.fi-palvelua ylläpitää Vakaumusten tasa-arvo VATA ry. VATA:n tavoitteena on edistää vakaumusten tasa-arvoa.

Parhaillaan käynnissä on seurakuntavaalien ennakkoäänestys. Se on käynnistynyt poikkeuksellisen vilkkaasti, STT kertoo.Äänestyksen ensimmäisenä päivänä maanantaina esimerkiksi Helsingissä uurnalla kävi liki kaksi kertaa niin paljon väkeä kuin neljä vuotta sitten, kertoo Kirkon tiedotuskeskus.

Homoillan jälkeen on lisäksi alkanut jäsentulva kristillisdemokraatteihin. Puolue on saanut jo ainakin tuhat uutta jäsentä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Frank Frankenstein

Populistit, kuten Jari Tervo, Hesarin toimitus, iltapäivälehdet etc tekivät tästä taas suuren kohun. Toiset ajoivat omiensa asiaa ja jotkut vouhottivat - kuten tavallista - sillä mikä myy.

Ja vaalithan ne painavat päälle. Parempi, että kansa keskustelee näistä kuin suuremmista ongelmista, joita todella riittää! Ja joita poliitikoilla ei selvästi ole eväitä ratkaista.

Taisi kriittinen journalismi unohtua taas kerran.

MURSU

Lainaus F. Frankenstein kommentista "Populistit, kuten Jari Tervo, Hesarin toimitus, iltapäivälehdet etc tekivät tästä taas suuren kohun" = tekivät mukavan ison neton, nyt kun ex-pääministerikään ei enään omaa paljon media-arvoa.

Ja tavallaan Räsänen teki mitä muut eivät kirkonpiirissä oikein uskaltaneet tehdä: ravisti pölypeikot esiin, ja erotti akanat jyvistä. Nythän ilma puhdistuu, ja suuntana pitäisi olla kirkon papiston ja jäsenistön vahvistuminen.

Ei se pitäisi olla huono asia että turhautuneet motiivittomat ja vailla ideologiaa olevat eroavat, sen pitäisi tavallaan nyt "jalostaa" Luterilaisen kirkon henkeä (ja muidenkin kristittyjen). Ja sitä tarvitaan, jos mieli säilyttää kristittyjen eurooppa nyt nousevien muiden voimien edessä.

palonola

Mitkä olivat todelliset syyt kirkosta eroamiseen.Piispatkin
voivat nyt nukkua rauhallisesti ,kun homojutuilla ei ollut
paljon mitään merkitystä eroamiseen .Piispojen tehtävä mielessäni on vaikuttaa siihen ,että kirkon työntekijät ,papit
etunenässä jalkautuvat toreille ja aitovierille ,niiden keskuuteen jotka todella sanaa tarvitsevat.Eikä elää työvuorolistan mukaan ja voivotella kun lampaat lähtevät
omille teilleen.

tarkkailija-vm59

Timo Vihavainen:

" Japani, joka ei ole suosinut maahanmuuttoa, on demografisessa kriisissä. Mutta se on itse valinnut tiensä ja näyttää kestävän taloudellisen kasvun pysähtymisen"

http://pelontorjunta.suntuubi.com/fi/Blogi/#maahanmuutto

Kysymys oli alunperinkin siitä, että nämä jotka erosivat kirkosta, olisivat eronneet joka tapauksessa myöhemmin.

Suomessa vallitseva usko on todellisuudessa nykyisin konsumerismi, suorainen kulutushulluus. Sen puolesta julistaa todennäköisesti fundamentalistisemmin Kokoomus. Mutta mukana on koko poliittinen eliitti - enemmän tai vähemmän. Konsumerismilla puolustellaan myös maahanmuuttoa, vaikka esim. Japani on tehnyt oman linjavalinnan eikä ole lähtenyt aktiiviseen maahanmuuttopolitiikkaan ja maahanmuuttajien haalimiseen omalle maaperälleen. Japanissa ajattelu lähtee siitä, että talouden on ennenpitkää sopeuduttava alenevaan väestökehitykseen joten esim. teknologiasta on löydettävä ongelmaan ratkaisu (työn tuottavuus).

Jos Japani onnistuu, niin se ratkaiseen samalla myös tärkeimmän ongelman - oman kansallisen korkeakulttuurin säilymisen.

Suomessa on sen sijaan valittu toinen lähestymistapa - uskonnoksi konsumerismi kaikkine hedonistisine ja narsistisine seurauksineen, kulttuurin rappeutuminen ja muuttuminen pelkäksi siviilisaatioksi sekä maahanmuuttoa tukemalla luotu demografinen kriisi joka lopulta kärjistyy siten että rappeutuneen tilalle tulee uusi, feodaaliseen heimoajatteluun perustuva. Se syrjäyttää nykyisin sivilisaation.

Pitäisikö Kokoomusta ja kaikkia muitakin maamme puolueita onnittella tämän "ainoan oikean linjan" valinnasta?

tarkkailija-vm59

sillä kirkosta sen liiallisen liberalistisuuden takia eronneet ovat saattaneet pääasiassa erota muuta kautta. Eroa kirkosta-sivusto on nimittäin leimautunut - ehkä aiheellisestikin - punavihreäksi ateistiseksi sivustoksi, jonka kanssa konservatiivi tuskin haluaa olla tekemisissä. Todennäköisesti (tästä on tietoa) juuri tämä eronneiden ryhmä käy sanomassa "suorat sanat" kasvotusten paikallisen seurakunnan liberaalille siivelle.

Ateisti

Ei voida sanoa, että Eroakirkosta.fi-sivusto edustaisi ateismia. Sivusto toimi avautumisestaan 21.11.2003 lähtien viime kesään saakka Tampereen Vapaa-ajattelijat ry:n lipun alla. Enemmistö ydinryhmästä kuitenkin kyllästyi vapaa-ajattelijoiden hörhöilyyn, pornotempauksiin ym. aatteelliseen toimintaan; sivusto siirrettiin Vakaumusten tasa-arvo VATA ry:n lipun alle eikä se enää ole vapaa-ajattelijatoimintaa.

Jo tätä ennen ylläpitäjät olivat hyvin tarkkoja siitä, että esim. Vapaa-ajattelijain liitto ry tai sen toimihenkilöt eivät saaneet "edustaa" portaalia, eivätkä lausua mitään sen nimissä. He eivät myöskään hyväksyneet sivustolle edes linkkiä Vapaa-ajattelijain liiton kotisivulle. Aluksi Vapaa-ajattelijain liitto rahoitti sivustoa n. 6.000 eurolla, mutta avulla ei ollut mitään ehtoja.

Ei siis tule leimata sivustoa ateistiseksi. Toisaalta sivusto tarjoaa kirkon jäsenille mahdollisuuden erota kirkosta nopeasti ja vaivattomasti. Palvelun edustajat ovat sanoneet, että palvelu on väline, joka tähtää kirkon jäsenmäärän vähentämiseen. Itse päämäärä on valtiokirkkojen valtiokirkkoaseman kumoaminen.

Tämä on sinänsä lähes kaikkien ateistienkin tavoite. Mutta ateistit katsovat pitemmälle. He haluvat muuttaa Suomen valtion sekulaariksi ja myös luoda uutta, sekulaaria kulttuuria nykyisen kristillisen tilalle. Ateistien arvopohja Suomessa nojaa etupäässä eurooppalaisiin valistusarvoihin poiketen täysin kristillisistä perusarvoista.

Sekulaarissa valtiossa on tilaa kristityille, muslimeille, hinduille, buddhalaisille, ateisteille ja kaikille muillekin. Tällainen valtio ei suosi eikä syrji ketään, vaan kehottaa kristittyjä olemaan hyviä kristittyjä, muslimeja olemaan hyviä muslimeja jne. Se ei välttämättä rahoita uskonnollista toimintaa kuten nykyinen Suomen valtio, mutta se tarjoaa yhdenvertaista kohtelua, vapautta ja turvaa kaikille.

TSV

Järkevät ihmiset eivät ole uskoneet taikaolentoihin enää pitkiin aikoihin ja nyt saivat tarpeekseen kun homma meni takaisin keskia-ajalle? Vai kirkosta lähti hirveä kasa konservatiiveja, joilla on vieläkin pakottava tarve uskoa taivaaseen ja helvettiin??

Pappa voisi taas tulla takaisin tähän aikaan.

Jos päästetään kirkon kovinman luokan konservatiivi pappi joka viikko telkkariin niin mitäköhän luulet että kävisi?

Matti O Koskela

Todellakin, ne jotka kykenivät heti alkuun järkevään, kokonaisvaltaiseen ajatteluun ja tilanteiden hahmottamiseen ymmärsivät syyn olevan muualla kuin mm. Tervon ja vastaavien loiskiehujien homoähinässä.

Olin heti alkuun harvojen Räsäsen toimintaa arvostavien joukossa, ja sanoin sen myös jo silloin.

Ihmisten soisi opettelevan enemmän elävään elämään perustuvaa kykyä itsenäisessä ajattelussaan. Kykyä sensaatio- ja riitaanusuttamis-henkisen median tulkinnassa.

Asia on tärkeä jo ihan senkin takia, ettei oltaisi niin helposti kaikenmaailman kellokkaiden vedätettävissä. Ellei tätä hallita, tulevien vaalien likasanko-journalismi masentaa äänestäjiä jäämään kurkkuaan myöten turhautuneina kotiinsa.

Mila F

"VATA:n tavoitteena on edistää vakaumusten tasa-arvoa."

Hah hah haa!

Pikemminkin sivustolla ajetaan punavihreän ateismin ylivaltaa Suomeen. Toistaiseksi tällä "vakaumusten tasa-arvo"-uskonnolla ei ole muuta agendaa kuin vihata evankelis-luterilaista kirkkoa, koska se on niin helppo nakki. Kääntävät näes vain poskea.

Ja siihen se sitten jääkin, sillä kukaan ei uskalla rakennella sivustolle nappulaa, josta pääsee ...

...eroaortodokseista.fi
...eroakatolisuudesta.fi
...eroaislamista.fi

-sivustoille.

Olisikin todella mielenkiintoista tietää, kuinka monta jäsentä VATA ry:een on liittynyt tämän kohun aikana. Voisiko se olla peräti 10? Sitähän ei kukaan tule kertomaan.

mattikani

Se nyt ainakin on selvää, että jos joku erosi kirkosta tuon homoillan takia, hän ei tiennyt mitä teki. Kirkkohan oli juuri saanut varsin homomyönteisen arkkipiispan ja Helsinkiin valittu piispakin on sinne päin kallellaan. Senkö vuoksi homomaniaan taipuvainen olisi kirkosta eronnut? Absurdia! Tietysti on mahdollista, että pelkkä väärinkäsitys voi laukaista massapsykoosin.

O

Olet aivan oikeassa "tarkkailija-vm59", uskoisin. Minunkin kokemukseni asiassa on, että moni perinteisemmin ajatteleva on kokenut tuon sivuston juuri liberaaliprotestiksi ja siksi lähtenyt rehellisesti asiansa kasvotusten ilmoittamalla virastolla. Tosin eivät kaikki lähde ovet paukkuen, vaan toivottavat onnea ja menestystä vaihtaessaan kaikessa rauhassa ja hiljaisuudessa perinteisempään seurakuntaan tai kirkkokuntaan.

Tosi vieras

Kysytäänkö eroastalossa eroajan ikää. Jos ei kysytä, pitäisi kysyä. Arvaan, että eroajien keski-ikä on alle 30 vuotta ja mammonatietoisuus vahva. Ikäloppujen ei kannata erota, koska ovat jo maksaneet koko ikänsä ja sukulaisten vaatima tärkein palvelus on vielä saamatta.

Sitäpaitsi liberaalisuus läikähti jo yli median laidan.