Maanantai 22.1.2018

Ehdotus Keskustasta: ”Imaamiopetusta korkeakouluihin”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.11.2010 08:41
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuva. Annika Saarikko, Tuomo Puumala ja Timo Kaunisto valittiin keskustan varapuheenjohtajiksi Lahden puoluekokouksessa.

Keskustan varapuheenjohtajan Annika Saarikon mielestä Suomen tulisi tukea muslimiyhteisöä palvelevien imaamien koulutusta. Saarikon mielestä on syytä selvittää, millä keinoin imaamien opetusta voitaisiin järjestelmällisesti kehittää osana suomalaista korkeakoulutusta.
 
- Se tukisi muslimien sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Samalla se ennaltaehkäisisi fundamentalististen uskonsuuntausten voimistumista ja takaisi nykyistä paremmin uskonnollisen opetuksen soveltuvuuden suhteessa suomalaiseen lainsäädäntöön, Saarikko toteaa lehdistölle lähettämässään tiedotteessa.
 
Saarikko sanoo pitävänsä ahdistavana ”räsäsläistä oikein- ja väärinoppineiden jaotteluun perustuvaa ajattelua sekä perussuomalaisten erilaisuutta torjuvaa maailmankuvaa”.

- Ei muuttuvalta maailmalta voi sulkea silmiä. Emme me voi tukkia maan rajoja tai asettua määrittelemään meille parhaiten sopivia avuntarvitsijoita. Muureja rakentamalla kylvetään vain vihaa. Ei toisen usko ole omalle uskolle uhka, ellei siitä sellaista halua rakentaa, Saarikko kertoo.

Imaamien koulutus on Saarikon mukaan tärkeää myös koulujärjestelmän kannalta. Nykyisin islamin opetuksen taso on suomalaisissa kouluissa kirjavaa ja sisällöltään vaihtelevaa. Islamilaisia uskonoppineita on verraten vähän eikä opettajuuteen tarvita erillistä muodollista pätevyyttä.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

HaRos

Miksi sellaiseen hommaan, johon voi ruveta kuka tahansa muslimimies ja missä tahansa, tarvittaisiin koulutusta, ja vieläpä korkekoulutasoista. Tulisivatko nämä imaaksi julistautuvat muslimimiehet oikein yliopistoon opettelemaan ulkoa arabiankielistä Koraania ja lukemaan sitä ääneen ja tarkkailemaan ja korjaamaan toisiaan oikeassa suurien arabiaksi lausunnassa? Ehdottakaa nyt saman tien yliopistotasoista kunniatohtorikoulutusta!

ptheo

Saarikon imaamikoulutusehdotuksella on se tarkoitus, että Suomessa koulutettaisiin Suomen lain ja kulttuurin hyvin tuntevia imaameita. Tällöin he voisivat antaa Suomen muslimeille sellaisia uskonoppeja, jotka eivät ole ristiriidassa Suomen lain (tai kulttuurin) kanssa.

Muslimit integroituisivat paremmin yhteiskuntaan; tapahtuisi pieni uskonpuhdistus, niin kuin meillekin kävi viitisensataa vuotta sitten.

Islam on puoli vuosisataa kristinuskoa nuorempi uskonto, nyt olisi siis uskonpuhdistuksen aika! ;)

Tanka

Tarkoitus on toki hyvä ja kannatettava, mutta eikö siihen päästä esim. täydennyskoulutuksen avulla? Suomessa on kuitenkin vain reilut 50 imaamia. Pohdituttaa myös se, miten
historiallis-kriittinen koraanintutkimus integroitaisiin osaksi akateemista opetusohjelmaa, aihe kun sattuu olemaan tulenarka muun muassa siksi, että islam ei vielä läpikäynyt reformaatiota.

Justiina

*nauraa olemattomaan partaansa*

Siis oikea suuntahan on lopettaa kaikki uskonnonopetus kouluissa tykkänään ja heivata pappiskoulutus yliopistosta hemmettiin. Uskikset hankkikoot omat rahansa ja kouluttakoot kaaputyyppinsä ihan itse, EI veronmaksajien rahoilla.

Ugh.

Ed Göran

"Siis oikea suuntahan on lopettaa kaikki uskonnonopetus kouluissa tykkänään ja heivata pappiskoulutus yliopistosta hemmettiin."

Vaikka koko yliopistolaitos on saanut alkunsa pappiskoulutuksesta, on pakko olla samaa mieltä.

Keskustaan taitaa olla soluttautunut persujen agentteja - ei tästä uutisesta voi muutakaan päätellä, semmoista myyräntyötä kannatuksen lopettamiseksi on havaittavissa.

Vielä kun muistaa, että "Vanhasta rehellisempää keskustalaista ei löydy".

Thirsty Komodo lizard

"Vaikka koko yliopistolaitos on saanut alkunsa pappiskoulutuksesta, on pakko olla samaa mieltä."

Yliopisto-opetus on sattumoisin enimmäkseen erittäin teoreettista opetusta, tarkoituksena on pyrkiä tieteellisyyteen. Yliopisto-opetus opettaa aikalailla kaikkeen muuhun kuin käytännöllisyyteen.

Onko islam uskonto ja laki/kulttuuri yhdessä vai tiedettä? Jos ajetaan tällaistakin koulutusta Suomeen, eikö kurssitus ole sopivampi. Imaamikoulutus voisi paremman toimia työvoimakoulutuksena.

Ukko-Paavo

Opillinen aines islamissa on perin ohutta ja sekavaa. Islam on pikemminkin ortopraksiaa, kuin ortodoksiaa. Uskovalta ei edellytetä niinkään oikeaa oppia, kuin oikeaa elämäntapaa. Kyse on tottelemisesta, ei ajattelemisesta. Tämän vuoksi islam ei kuulu yliopistoon.

Muuten olen sitä mieltä, että koko teologinen tiedekunta pitäisi lakkauttaa. Uskontokuntien pitäisi järjestää tunnustuksellinen opetuksensa itse.

TapioTTT

Ei todellakaan tarvitse ihmetellä miksi koko suomalainen yhteiskunta on kaaoksessa, KEPU, Vanhanen ja hänen opetuslapsensa jatkavat kristillisen kotimaansa tuhoamista.
On todellinen ihme jos perusmaanjussi ei jo herää unestaan ja äänestä City Kepua ulos eduskunnasta, kokkareillakin on enemmän isänmaallisuutta kun nykykepulla " tosin ei kovin suuressa määrin ".

Yucca

Samanaikaisesti vaaditaan uskonnon opetuksen lopettamista.
Onko kristinuskosta tullut se väärä usko? Olemmeko
vääräuskoinen kansa?
Olisiko islam sopivampi meille suomalaisille?
Meidän päättäjämme ovat sekopäisiä kansan vihollisia.

Silurus

Ainoa tapa "integroitua" on lisätä järjen käyttöä, mikä lähes yksinomaisesti voi realisoitua tuotannollisissa tehtävissä. Tämä on tietenkin täysin päinvastainen filosofia, kuin vihervasemmiston ja nyt myös keskustan suunnitelmissa on.

Muutamia havaintoja todellisuudesta, jotka *esiintyvät* yhtäaikaa ja joiden yhteinen tekijä on järki tai sen puute:

- fundamentalistit tietävät vähemmän omasta uskonnostaan kuin ateistit
- skinheadit ovat poikkeuksetta alemman koulutustason työtehtävissä tai työttömiä
- Nokian ja sen alihankkijoiden työtiimit koostuvat useista kansallisuuksista ja roduista
- avoimista ennakkoluuloista huolimatta mm. jazzin historia on ollut täynnä monietnisiä kokoonpanoja

Jo historiallisesti ihmiset, jotka *todella* ovat osanneet jotain, kuten soittaa trumpettia tai laulaa, ovat ensimmäisinä joutuneet työstämään ristiriidan miten sovittaa yhteen havainto toisen ihmisen osaamisesta ja "tiedon" siitä, että eiväthän valkoiset/mustat osaa soittaa, tanssia, laulaa jne. He ovat myös ensimmäisinä joutuneet ymmärtämään, että taidot vaativat työtä, eivätkä ole maagisesti hankittavissa ilman vaivaa.

Mistä sitten keksijät, tiedemiehet, muusikot, bisnesmiehet hankkivat tietonsa? Eivät koraanista, eivät raamatusta. Ne ovat juurikin näiden maan hiljaisten (tai metelöitsijöiden) pääasialliset oppikirjat. Tästä pääsemme vielä ainakin yhden askeleen eteenpäin: järjen pääasiallinen sovellus on toimeentulo. Mitä enemmän ihmiset "uskovat", sitä vähemmän he tyypillisesti ansaitsevat -- ehkä lukuunottamatta uskonnollisten yhteisöjen profeettoja ja oraakkeleita. Usko ja uskonto estävät ihmistä tulemasta toimeen. Ne estävät ihmistä näkemästä kytkentöä työnteon/järjen ja vaurauden välillä -- päinvastoin: heille vauraus on staattista, joka vain esiintyy jossain, ja joka päätyy vauraille sattumalta ja politiikan tehtävä on vain erottaa vauraat rahoistaan, jotta köyhätkin saisivat vaivattoman toimeentulon.

jkalervo

Kyllä nyt on sanottava että taitaa olla keskustapuolueehen livahtanut näitä ultraliberaaleja joiden ajatukset eivät vastaa kannattajakunnan enemmistön ajatuksia.Eipä tosiaan tarvitse ihmetellä näitä galluplukuja jotka Keskustalle ovat todella pahaenteiset.Onhan tietysti paljon muitakin syitä ja kaikki ei välttämättä ole sitä miltä näyttää.Yksi merkittävä äänestäjäryhmä ovat nuo maanhiljaiset eli maatalousväestö;tämä hallitus lupasi nostaa tämän väestöryhmän tulotasoa lähemmäksi muitten ansiokehitystä mutta mitä on tapahtunut; tänä päivänä tuotantosuunnasta riippumatta kaikki ovat todellisissa vaikeuksissa , tulopuoli vain vähenee ja kustannukset vain nousevat ( jokainen palkankorotus menee hintoihin! )Tämän päivän Jumalia ovat tähtitieteellisiä summia nauttivat huippu-urheilijat , , tavallinen työtätekevä ihminen on vain välttämätön paha jota pitää vähän silittää myötäkarvaan vaalien alla, muutoin pitäköön suunsa supussa.

Yucca

Kansanedustaja ehdokkaat pitäisi laittaa mielentila
tutkimuksiin. Vain siten äänestäjät voivat varmistua
siitä, että maahan saadaan seuraavaksi mieleltään
terveitä ja tasapainoisia päättäjiä.

Selvitysmies

Jotenkin kepulaiseen sanastoon kuuluu aina sana TUKI. Olette varmaan huomanneet.

Tämähän kuuluu selvästikin opetusministerin alaan. Hänkin on lausunut ministeriaitiosta: "Monikulttuurisuus on rikkaus."

Kyllä Käteiseltä varmaan tähänkin hyvään tarkoitukseen velkarahaa riittää.

Lisää rikkautta Suomeen.

kaijakuopila

Ihan kiva, etten asu enää oikeastaasn Suomessa, kun olen nähnyt valtioan korruptioituneen ja kriminalisoituneen.
Onneksi ihan WEU maissa on vielä terveitä maita. Rakastan Suomen luontoa, vaikka olenkin helsinkiainen.

Judgement Day

siitä, että miltä momentilta rahat otetaan, vai lainataanko lisää Lontoosta. Ehdotan kokeilukunnaksi Siilinjärveä - Pikavippi-Jykä raportoi meille projektin etenemisestä

Viljelijätuet Suomessa 2008:
563 000 000 euroa Kansallinen tuki
542 000 000 euroa EU-tulotuki
421 000 000 euroa Luonnonhaittakorvaus
341 000 000 euroa Ympäristötuki
Muut maatalouden tuet Suomessa 2008:
469 000 000 euroa Maatalousyrittäjien eläkkeet
400 000 000 euroa EU:n tuontitullit
213 000 000 euroa Lomitustoiminta
150 000 000 euroa Rakennetuet
146 000 000 euroa Luopumistuet
53 000 000 euroa EU:n tuki maaseudun kehittämiseksi
50 000 000 euroa Korkotuet
24 000 000 euroa Sokerituotannon rakennetuet
22 000 000 euroa Energiaverotuki
15 000 000 euroa Tuet tapaturmavakuutuksiin
10 000 000 euroa Tuet maatalousneuvontaan
8 000 000 euroa Maataloustuetteiden vientituet
5 000 000 euroa Markkinointituet
3 000 000 euroa Satovahinkokorvaukset
2 000 000 euroa Tuet laatujärjestelmien kehittämiseen
===================
3 437 000 000 euroa/vuosi
MMM, Valtion talousarvio 2008

Ateisti

Onkohan Saarikolle tullut joku ajatusvirhe, kun "tukea meille" on muuttunut muotoon "tukea muslimeille"?

Luonnonhaittakorvaus tulee ainakin siirtää muslimeille, koska uskontohan on kapinaa luontoa (ja elämää) vastaan.

Satovahinkokorvaukset menevät vastedes sotavahinkokorvauksiin jne.

Judgement Day

olla homo, saisivat siellä Siilinjärvellä maistaa näitä hallituksen monikultturiutopioita.

Niille, jotka ihmettelevät miksi tämä suomisyöminen on tänäpäivänä niin suosittua kannattaa lukea ajatuksella Jouko Pihon blogia

"" Sattumasta ei ole kysymys. Ei myöskään siitä, että ihmiset olisivat vain nyt 40 vuoden aikana yhtäkkiä tulleet viisaammiksi ja suvaitsevammiksi.

Kyse on suunnitellusta globaalista aivopesusta ja yleisen mielipiteen tietoisesta muuttamisesta.

Miksi ihmeessä sitten tällaiseen ihmisten käsitysten muuttamiseen on pyritty? Onko sillä ollut jokin syy?

Nimenomaan on ollut ja on edelleen syy. Mitään ei tapahdu ilman syytä ja motivaatiota. Maailman muuttamiseen homomyönteiseksi on ollut kaksi tärkeää syytä.... ""

http://joukopiho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/49143-miksi-ja-keiden-tahdosta...

Tämä imaami asia liittyy samaan asiaan saumattomasti

Selkärankainen

Siis siis siis aivan uskomatonta tämä suomalaisten punaviherkukkaistanttojen muslimikiimaisuus ja suomalaisuusviha. Olen kauan sitten jo päättänyt, että yhtään naista en tule koskaan äänestämään mihinkään. Niin vaarallisiksi he ovat osoittautuneet hallituksessa ja muualla.

tapio_o_neva

Miten olisi, jos yliopistoissa Keskustan ja SDP:n aloittein tarjottaisiin antirasismikasvatusta Pohjoismaiden rasistiryhmiin osoitetuille Perussuomalaisille?

Koskaan ei ole liian myöhäistä kasvaa ihmiseksi. Kieroon kasvaminen on niin yleistä.

Ehdotan kuitenkin, että imaamiopetus siirretään Kiljavalle ja että opinto-ohjelma tilataan joltain pätevältä sunnilta Saudi-Arabiasta. Ei ole oikein uskottavaa, että luterilaiselta pohjalta kyettäisii opettamaan kunnon imaameja. Eihän luterilaiselta pohjalta tule kuin virkariitoja ja sateenkaariorganisaatioita.

Vihreä liitto tosin väriltään edustaa samaa sävyä kuin Saudi-Arabian lippu.

Judgement Day

orjuus terrorismi,ja islam kertonut miten se hänen mielestään tapahtuu.

Kun muslimiväestön osuus on 2% tienoilla,heitä pidetään rauhaa rakastavina,ja ongelmia,ei ole.
Kun prosentti nousee viiteen,he ryhtyvät värväämään seuraajia muista etnisistä vähemmistöistä,yhteiskunnalle vihä-mielisistä ryhmistä.
Tällainen tilanne on Tanskassa,muslimeja n.2% Saksassa 3,7. englanti 2,7 espanja 4%
Kun prosentti nousee yli viiden,näkyy tämä selvästi katu-kuvassa mm.marketeissa(tulee olla halal-lihaa)
Tällainen tilanne on ranskassa 8% Ruotsi 5% hollanti muslimeja 5,5.(Haluavat sharia-lain ,ja itsehallinnon alueillaan)
Kun määrä kohoaa10% he syyllistyvät laittomuuksiin,ja valittavat vaikeita
olosuhteita(mm.rasismi-syytökset)
Pariisissa nähty jo autojen polttamista,ja jokainen vastustava toimi nähdään rasistisena.
Kun muslimeja väestöstä20%
-Herkästi syttyviä mellakoita kirkkojen polttamista,satunnaisia tappamisia.
Kun muslimeja 40%
Odotettavissa verilöylyjä,ja terrori-hyökkäyksiä.
Kun muslimit nousee 60%
Uskontojen yhteen-ottoa sharia-lain käyttöä,etnisiä puhristuksia.
Yli 80%
Toisin-ajattelijat saavat kuulla päivittäistä uhkailua,valtio-johtoista etnisiä puhdistuksia,jopa kansan-murhaa.
Kun muslimeja on 100%
Maa suhtautuu vihamielisesti ulko-maailmaan”

Selvitysmies

Kävin lukemassa Halla-ahon viimeisimmän kirjoituksen kotisivullaan ja samalla huomasin, että hänen vaalikassaansa oli kertynyt viimeisen viikon aikana n. 20 000 €.

Itse protestoin heti hovioikeuden päätöksen jälkeen lahjoittamalla 20. Se on yksityiseltä henkilöltä vähän, mutta ehtiihän tässä vielä harkita tukea oman vaalipiirinikin sopivalle ehdokkkaalle.

kaijakuopila

Annika Saarikko paljasti tyhmyytensä. Islamiteja on yli miljardi ja suomalaisia vain viitisen miljoonaa. Tulee olemaan kova urakka opettaa koraaninn opetuksia, jotka ovat entuudestaan käytännössä jopa Suyomeen tuleilla muslimeilla.
Kepu tekee kaikkensa hävittäákseen suomalaisuuden maailmankartalta.

Judgement Day

Kun EU:ssa puuhattiin rahanpesudirektiiviä, Kokoomuksen euroedustaja Piia-Noora Kauppi taisteli hartiavoimin muutoksia vastaan, Hän toimi muutoksia ajavan foorumin puheenjohtajana, Hän teki kaikkensa, että rahanpesua estävät direktiivit vesitettiin juuri pankkialan etujärjestön (EBIC) toivomalla tavalla.

Tästä pääoman avunannosta hänet palkittiin kesken euroedustajuuskauden toimitusjohtajan vakanssilla Finanssialan keskusliitossa. Pyöröoven pyörähdys oli niin räikeä, että kansalaisjärjestöjen äänestyksessä hän sai “Vuoden pahin eturistiriita-palkinnon“.

http://ariojapelto.blogspot.com/2010/08/miten-kokoomuksen-arvot-toteutuv...

""Soini ja Persut voisivat myötää itsenäisyyspäivänä säätytalolla ensimmäisen, Vuoden SuomiSyöjä-2010 mitalin ruskeilla laakerinlehvillä kaasuputkiasiamies - P Lipposelle ansioituneesta toiminnasta freudenthal-kapitaalin hyväksi""

"Vuoden koraanikoulu" - palkinnon myöntäjäksi sopii A Saarikko

Mistä näitä suomisyöjiä oikein sikiää, ja kuka niitä äänestää?

non-registered_offshore

Yksinkertaisimmillaan iltaa voi viettää kavereiden kanssa höyryävän keittokulhon ääressä lämpimän patongin kera..
-
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/787/Sienikeitto
--
Sienikeittoa ja sata tonttua
(Kun ei ole enään mitään menetettävää - valmista keitto!)
Alkoholia, tuota Turmiolan Tommin ankarasti kieltämää juomaa, ei tarvitse kaataa kurkustaaan alas, kun pomii oikeanlasia sieniä satunnaisotannalla ja valmistaa niistä keittoa, illanistujaisiin.
_
http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2006/08/sienikeittoa-ja-sata-tonttua...

Akateeminen pätkätyöläinen

"Ei toisen usko ole omalle uskolle uhka, ellei siitä sellaista halua rakentaa, Saarikko kertoo."

Kaksinaismoralisti vauhdissa. Saarikko näyttää kovasti haluavan rakentaa Päivi Räsäsen uskosta uhkan.

Mitä itse asiaan tulee, niin mitään imaamien koulutusta ei Suomen yliopistoihin tarvita. Ei myöskään pappien koulutusta. Hoitakoot uskovaisten lammaslaumat omilla rahoillaan itselleen paimenet. Yhteiskunnan tarvitsee antaa vain lainsäädännölliset rajat, esimerkiksi säätämällä uskonnollissa tilaisuuksissa sallituiksi ainoastaan suomen ja ruotsin kielet.

9kautta10

Oh wow. Tuntuu kuin keskusta HALUAISI että ihmiset eivät äänestäisi heitä.

Suunnittelin kyllä käydä antamassa ääneni Persuille ja tämä vain vahvisti päätöstäni.

MaQe

Vai oikein vielä imaamiopetusta? Tosiaanko näinkö kauas kepulitkin on jo pudonneet suomalaisesta reaalimaailmasta?!
Jo tällä "ehdotuksella" Saarikko taisi antaa muutama tuhat ääntä lisää PerSuille ihan lahjaksi. Muutama tällainen ehdotus vielä Kepulta lisää niin eipä tarvise niitäkään (toivottavasti) enää nähdä hallituksessa sähläämässä tosi pitkään aikaan. Kaikkensa ainakin tuntuvat tekevän putoamisekseen. :D

Ray

Ja kovin kaukaa haettu uskonto se on kristinuskokin. Tai oikeastaan väkipakollahan se on tänne istutettu.

Voisi olettaa, että jos tänne olisi aikoinaan nuijittu islam niin Päivi Räsänenkin olisi aika tiukka islamisti. Tosin vaikenisi seurakunnassa ehkä hiukan nykyistä enemmän.

mikaserantanen

Kenen joukoissa oikein seisot? Onko sinusta samantekevää mihin uskontoon ihminen kuuluu? Ateistille sillä ei taida olla mitään väliä.

Tee siis sinäkin parannus, käänny ja usko Jeesukseen Kristukseen, niin pääset taivaaseen! Jeesus on verellään maksanut koko maailman syntivelan, siis sinunkin. (Ks. esim. Room. 3:24, Room. 5:9, Hebr. 9:22,26, 1. Piet. 1:18-19, ym.)

Virastoveijari

Ounastelen kepun kaavailevan Suomen ja Islamin välistä YYA-sopimusta. Kepulaisnäkökulmasta Neuvostoliitto oli aikoinaan maailmanrauhan merkittävin tuki, ainakin se tuli sellaisena esittää. Tänään sen paikan on ottanut maailman ainoa rauhan uskonto Islam. Kyllä, isolla alkukirjaimella. Braxin ministeriö valmistelee tiettävästi parhaillaan oikeinkirjoitukseen liittyviä ohjeita kirjoittavalle yleisölle. Paitsi muotoon, myös sisältöön kiinnitetään huomiota.

Vaikea myöntää, mutta kepu saattaa olla oikeilla jäljillä.

kaijakuopila

Mistä johtuu umpityhmyys ?
Aamulla luin Annika Saarikon ehdotuksen. Se on painanaut mieltäni kävellessäni Välimeren rannatta EU maassa. Naapurini ovat englantilaisia, ruotsalaisia, saksalaisia, ranskalaisia, islantilaisia, hollantilaisia, espanjalaisia, aasialaisia jne. Kenenkään ei tule mieleen leikkiä globaalia tms humpuukkia jota Suomessa jauhetaan. Poikkesin baarissa, jossa tiedän tapaavani tänne vuosikymmeniä sitten rantautuneen naisen. Kysyin, kävitkö Suomessa kesällä. Vastaus kuului, ei hän sinne halua mennä, se on synkkä ja köyhä maa, Toinen tuttuni kauhisteli uupuneen näköisiä apaattisia suomalaisia pysäkeillä.

KETÄ VARTEN SINNE KANSANEDUSTAJAT ÄÄNESTETÄÄN ? MUSLIMEJA VAI SUOMALAISIA VARTEN ?

Jos Saarikon eväillä pörhistellään eteenpäin uralla, Suomi on mennyttä.

MURSU

Osaan perustetaan ter...öh..turvajoukkojen koulutus-camp´pejä, toisiin taas Islam propa...öh..programmoijia, organisaattoreita, toisiin kuolutuskeskus valta...öh..valistajia jne.
Viljasiilot muutetaan joiku-Minareeteiksi.
Traktorit muutetaan joukkojen kuljetus vaunuiksi.
Puimakoneet toimivat kristittyjen puhdistuslaitteina.

Tässä vain muutamia ehdotelmia jotka varmasti kepulainen maatalousväestökin mukisematta (mukina on tuomittava kapinasynti) hyväksyvät.
Keskusta Imaanit varmasti keksivät lisää.