Tiistai 26.9.2017

SS: Suomi heittää 12 miljoonaa euroa roskiin – H1N1-rokotteina

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.11.2010 08:48
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva

Savon Sanomien mukaan Suomelle on jäänyt käsiin 1,7 miljoonaa sikainfluenssarokotetta, joille ei ole enää käyttöä. Erän hankinta-arvo on noin 12 miljoonaa euroa.

Savon Sanomien mukaan yli jääneet rokotteet hävitetään ensi vuoden lopulla. Siihen asti rokotteita säilytetään kaiken varalta.

Vanhaksi jäävien rokotteiden lisäksi rokotteita on mennyt myös jo roskiin avatuista paketeista vähintään satojatuhansia kappaleita.

Kaikkiaan sikainfluenssarokotteita hankittiin Suomeen 5,3 miljoonaa annosta, ja rokotuksen otti yli 2,5 miljoonaa suomalaista.

Jaa artikkeli:

Kommentit

MURSU

ne eivät päätyneet roskiin, vaan turvaan lääkefirmojen tileille, lääkefirmat kiittävät Suomea tuesta.

Vastikkeeksi saadut rokotteet kylläkin ohittavat "bb" päiväyksen, mutta, pullot voisi tyhjentää ja puhdistaa, niille uusioköyttöideaa voi kysellä Vihreiltä.
Pulloja voisi tarjota vaikka Alkolle kertaryyppy annospulloiksi, joista verokertymä kompensoisi menetystä (en ole Vihreä vaikka keksinkin ton).

TSV

Pitikö heti ostaa TODISTETUSTI epävarmaa ja ei testattu rokotetta 5,3 miljoonaa kun tulivat vielä sen verran myöhässä ettei siitä olisi ollut hyötyä jos olisi iskenyt epidemia?

Tässä kusi sekä media, lääkintäviranomaiset ja poliitikot.

kaijakuopila

mursu puutui tärkeään asiaan. Suomen terveydenhuolto on lääketeollisuusvetoista. Hoito onnistuu aina, vaikka potilas saattaa kuollakin. Rokotuskampanjaakaan eivät kaikki lapset kestäneet, mutta siitä ollaan hiljaa.
Mitenkäs moni kansanedustaja omistaakaan lääketehtaiden osakeita nykyään ? Olisikos vasureiden Siimes siirtynyt myös
johonkin lääketeollisuusliiton palvelukseen ?
Kukas lääkäri se kirjoittikaan kirjan "Varo lääkäriä" ?

Mikko500

THL-naiset tekivät jättikuprun nyt kyllä. Onneksi veronmaksajat korjaavat heidän sotkunsa kerta toisensa jälkeen.

Naiset työelämässä ei ole sellainen menestystarina kuin luultiin. Esimerkiksi sairaalat ovat työpaikkakiusaamisen kärkeä.