Sunnuntai 20.1.2019

”Jari Tervo, vellihousu, ei uskaltaisi heitellä Koraania”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.11.2010 13:16
  • Kuva: James Hirvisaari
    Kuva
    James Hirvisaari.

Islamia ja maahanmuuttoa käsitellyt blogikirjoitus ei rikkonut lakia. Käräjäoikeus on hylännyt perussuomalaisten James Hirvisaaren syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hirvisaari on puolueen Hämeen piirin varapuheenjohtaja.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus piti Hirvisaaren muslimiaiheista blogikirjoitusta osin vastenmielisenä. Oikeuden mukaan kokonaisuus kuitenkin mahtui poliitikon sallitun liioittelun rajoihin.

Hirvisaari itse kiisti kiihottaneensa kansanryhmää vastaan. Hän näkee, että perussuomalaisiin kohdistuu poliittinen ajojahti. Jahdin taustalla ovat olleet valtakunnansyyttäjänvirasto ja oikeusministeri Tuija Brax (vihr.).

- En osaa sanoa, onko valtakunnansyyttäjällävirastossa poliittisia kytkentöjä. Siellä tuntuu olevan tällainen fiksaatio perussuomalaisiin, Hirvisaari sanoo Uudelle Suomelle.

Syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan nostettiin apulaisvaltakunnansyyttäjän määräyksestä. Viime kunnallisvaalien jälkeen oikeusministeriö määräsi kunnanvaltuustojen puheenjohtajat koulutukseen vihapuheita vastaan. Hirvisaari näkee kummatkin selvinä merkkeinä ajojahdista, jonka syynä on perussuomalaisten kannatuksen nousu ja puolueen harjoittama maahanmuuttokritiikki.

- Tässä on kaksoisstandardi. Kristinuskoa saa käsitellä ja jopa rienata miten vaan, mutta muita uskontoja ei.

- Jari Tervo, vellihousu, ei ikinä uskaltaisi heitellä Koraania.

Hirvisaari on huolissaan ihmisten ilmaisuvapaudesta, mikäli poliittinen jännitys jatkuu. Hänen mielestään juuri nyt on oikea aika miettiä sitä, minkälaisin sanamuodoin poliittisista aiheista, esimerkiksi maahanmuuttopolitiikasta, voi keskustella.

- Netti on oikea paikka keskustella tästä, ei oikeussali. Myös maahanmuutosta pitää voida keskustella ilman, että leimataan rasistiksi ja ihmisvihaajaksi, Hirvisaari sanoo.

Hän muistuttaa, että sananvapaus ei tarkoita pilkkaavia, solvaavia tai ihmiseen meneviä kommentteja. Asioista ja ilmiöistä taas saa puhua.

- Alatyylisiä ja häpäiseviä kommentteja on ikävä lukea.

Hirvisaari kirjoitti oikeuskäsittelyssä olleen kirjoituksensa Uuden Suomen blogipalveluun.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juhani69

Pallo on nyt Jari Tervolla. Täytyypä varata olutta ja popcornia ja asettua ruudun ääreen lauantai-iltana.

Uutisvuotoa en olekaan aikoihin enää katsonut, nyt jään jännityksellä odottamaan onko Tervo mies vai vellihousu.

siviilitarkkailija

Kansanedustajaehdokkaalta on syytä odottaa asiallista käytöstä. Kirjojen heittely tai siihen yllytys menköön euforian piikkiin.

Poliittisen valtionsyyttäjälaitoksen toiminta sekä kansalaisten perusoikeuden ja sananvapauden vastainen toiminta on vakavaa ja asiallista kritiikkiä vaativa tehtävä. Tätä toimintaa pitää arvoida rauhallisesti ja kylmäpäisesti vaikka olisi joutunut äärimmäisen epämiellyttävän, poliittisen ja henkilöön käyvän vainon kohteeksi.

Se että taistelee oikeudesta heittää koraania, ei tarkoita sitä että henkilönä koskaan heittäisi.

Tuju

Eduskunnassa on monta tuomion saanutta rikollista. Roosa Meriläisen rintanapissa luki 'vittu haisee hyvälle' jne. Ei se ole estänyt heitä sinne valitsemasta odotuksistasi huolimatta.

Hirvisaari edustaa äänestäjiään. Jos tuolle paketille löytyy kannatusta, on edustuksellinen demokratia toteutunut.

JussiManHki

Onneksi Jari Tervo on älykäs ja viisas mies. Ei hänen tarvitse heitellä Koraania. Ei ole mitään mieltä heitellä Suomessa koska Koraani ei ole suomessa sellaisessa asemassa kuin Ev lut kirkko. Mutta nämä mielikuvitus kirjoihin uskovat käyttäytyvät todella epäkristillisesti jos kerran uskovat lähimmäisen rakkauteen. Ovat lähellä Saatanaa mielestäni! Jos kerran Jumala on luonut ihmisen kaltaisekseen ja on kaikkivaltias ja homot eivät saa perustaa perhetta ja liittoa niin kyllä se on enemmän saatanasta kuin Jumalasta. Kirkolla ei ole mitään ongelmaa siunata kaiken maailman ostoskeskuksia ja vaikka ties mitä. Mutta homoja se vaatii elämään pidättäytymäällä kun ei kehtaa enää vaatia julkisesti eheytymään. Se mitä joskus Raamattuun on kirjoitettu ei pitäsi enää määrätä mitä nykyään ajatellaan. Sitä paitsi Raamattu on täynnä epätotuuksia. Ihan vain mainitakseni Uuden testamentin Kuningas Herodeksen ja hänen määräyksen tapattaa poikalapsia. Hän on ihan oikea historiallinen henkilö ja hän ei ole koskaan antanut sellaista käskyä. Joten eiköhän se kerro tämän kirjan totuudellisuudsta ihan tarpeeksi.

Piski Uskii

-kun ei kehtaa enää vaatia julkisesti eheytymään."

Ole nyt hoopoilematta "JussiManHki"!
Homot, lespot, heterot...aivan yhtä julkeita "naiskentelijoita".

Kaikki uskonnot perustuvat vain uskoon! Niin raamattu kuin koraanikin ovat kirjoja tämän uskon vahvistamiseksi.

Koraanin heittokynnystä Tervo ei uskalla ylittää kuin tukevassa humalassa yllytyshulluna taksijonossa.

Juhani69

Niin..aina auttaa kun hiukan omaa tietopohjaa maailman menosta ja asioista. Maailma on tietoa täynnä!

Melkein siviilipalvelusmies ei ole ilmeisesti kovin hyvin perillä muslimimaailman ihmisoikeustilanteesta..
Ihan lyhyesti voidaan todeta, että missään muualla kuin kristillisessä maailmassa ei homoilla ole vastaavaa, yhtä hyvää, asemaa yhteiskunnassa.

Kaikkein huonoiten asiat ovat muslimimaailmassa asuvilla homoilla, siis maissa joissa koraani on merkittävä yhteiskuntaa ohjaava opus.

Siksi on jotenkin hullua, että nimenomaa Raamattua heitellään lattialle Raamatun suvaitsemattomuuden takia.
Uusi testamentti vs. Koraani. Saa vapaasti vertailla.

Kirjat ovat kuitenkin vain kirjoja ( näköjään kirjailijallekin). Se miten muslimit ja kristityt käyttäytyvät on se oleellinen pointti.

Meillä kiistellään siitä pitäisikö kirkon vihkiä homopareja. Muslimimaailmassa kiistellään siitä kuka saa parhaat paikat kun lähdetään joukolla katsomaan homonuoren hirttämistä katulyhtyyn.

melkein siviilipalvelumies

mitä merkitystä sillä on miten muualla olevat muslimimaat kohtelevat homoja? Kai nyt tuo Tervonkin tiedossa on.

Nythän Tervo kommentoi sitä, mitä Suomessa tapahtuu.

aika paljon saa kirjoja heitellä, jos joka ihmisoikeusloukkakuksesta niitä heittelee.

Tanka

Amerikassa raiskataan nainen joka 90. sekunti. Jos tämän takia pitäisi kirjoja heitellä niin kokopäivätyöstähän se kävisi! Älytöntä ajanhaaskausta, sen lisäksi, että se ei edistä millään lailla ihmisoikeuksien toteutumista meillä tai muualla.

Kansanedustajaehdokkaalta odottaisi aikuismaisempaa käytöstä eikä lapsellista uhoa.

salakankee

"Asikkalan Asikkalan puiset rattaat,
puiset rattaat, puiset rattaat.

Asikkalan Asikkalan puiset rattaat,
on niin huonoja kulkemaan.

Näin, näin alamäessä,
ylämäessä ei ollenkaan.
Näin, näin alamäessä,
ylämäessä ei ollenkaan." + muunnelma allegro moderato

"Talvella Asikkalan markkinoilla ja kesällä Tampereella.
Talvella Asikkalan markkinoilla ja kesällä Tampereella.

Heilini soitteli saksanpolkkaa elämäni kanteleella.
Heilini soitteli saksanpolkkaa elämäni kanteleella."

TSV

"Päijät-Hämeen käräjäoikeus piti Hirvisaaren muslimiaiheista blogikirjoitusta osin vastenmielisenä. Oikeuden mukaan kokonaisuus kuitenkin mahtui poliitikon sallitun liioittelun rajoihin."

Miksi oikeus otti kantaa poliitikon kirjoittamistyyliin? Minusta suurimman osan poliitikkojen kirjoitukset ovat vastenmielisiä. Tämä ei ole mielestäni oikeuden asia kertoa henkilökohtaisia mielipiteitä tuomiota annettaessa.

Lisäksi miksi PerSut puolustavat Raamattua ja Kristinuskoa? Vaikuttaa siltä etteivät halua sananvapautta vaan haluavat tuomioita aina kun joku sanoo, että "BUU Jeesus, ei ole ollut olemassa", mikseivät poliitikot ole poistamassa uskonrauhan rikkomislakia? Se on niin ikiaikainen, että ihan oksettaa.

mxu

Koska jos poistaisivat uskonrauhan rikkomislain niin suvaitsevaisilla ei enää olisi mitään aseita joilla taistella poliittisia kilpailijoitaan vastaan. Siksi uskonrauha pykälää ei taatusti tulla laista poistamaan. Päin vastoin luultavampaa on että sitä tullaan vastaisuudessa käyttämään entistäkin enemmän hankalien yksilöiden hiljentämiseen. Ja hankalia yksilöitähän ovat esim. kaikki ne jotka eivät pidä Islamia maailman parhaimpana uskontona ja muslimikulttuuria maailman suvaitsivampana ja hienoimpana kulttuurina.

Tulemme näkemään näitä oikeudenkäyntejä vielä runsaasti lisää.

kiuru

onpas Hirvisaarelta lapsellista uhoomista. Niinkun näkyy monella muullakin olevan. Nimittely on pikkupoikain juttuja. Paras mitä minä olen kuullut naapurin pikkupoika huuteli toiselle:"Pekun munissa on kuoret, Pekun munissa on kuoret..." Vellihousu-uhoomiset ovat samaa tasoa.

Tosin Vennamokin opasti aikoinaan puheenpitämisestä, että pitää sanoa niin, että alakansakoululainenkin ymmärtää.

TSV

Ehkä on mutta eikö hänellä pitäisi olla oikeus sanoa mitä haluaa? Äänestäjät sitten päättävät haluavat hänet sinne vai eivät?

Suomi on vaarassa muuttua valtioksi missä entistä enemmän oikeudentuomarit (joissa on maallikkojäseniä eri puolueista) tulkitsevat lakia hyvinkin subjektiivisesti, vähän fiilis pohjan mukaan, mutta kukaan ei edes mieti, että sananvapauden pitäisi antaa oikeuden sanoa mitä haluaa.

Kiihottaminen jotain ryhmää kohtaan olisi tyyliin "Nyt yhdessä kaavut päälle ja mennään hirttämään ne" tähänkin tarvittaisiin vielä se että ihmiset oikeasti alkaisivat vetää niitä kaapuja päälle.

Onko kaikkien muslimejen tuomitsemisen tyhmää? Tottakai, mutta eikös se ole vähän poliitikkojen vaatimus? Puhua tyhmiä?

DrDuck

Sananvapauden rajojen testailu Hirvisaaren tavoin halveksivia ja alatyylisiä ilmaisuja käyttäen on suoraa jatketta lapsuudessa yleiselle leikkikehän laitojen kolistelulle. "Katsotaan mitä saa tehdä ennen kuin äiti toruu". Persupoliitikoltakin voi odottaa kypsempää tapaa kalastella ääniä.

Piski Uskii

-(luki väärin, se oli "Korjausopas" eikä "Koraani")"

Tarkoitus häväistä lienee raamatun ja /tai koraanin heittelyssä se villakoiran ydin!
Kirjan kuin kirjan voi aina heittää, jonka Tervo luultavasti tekeekin, mutta --ilman saatesanoja.

Jos Jarissa on miestä heittämään raamattu lattialle, ei koraanin heittämisessä lattialle samassa tarkoituksessa pitäisi mitään sen kummempaa olla. Sitä paitsi -ajatusrikos tässä on jo kuitenkin tapahtunut.

SIMO PERTTULA

Jari Tervo EI voisi heitellä Koraania. Silloin ei mentäisi oikeuteen, vaan paratiisiin pommien saattelemana?
On todella merkillistä, että Suomessa saa vapaasti loukata omaa valtauskontoamme, ja siinä sivussa nimitellä uskomme puolustajaa ihmisvihaajaksi??
Oikeuden päätös oli aivan oikea. Jo tasa-arvon nimissäkin, puhumattakaan sananvapaudesta.

Observatori

Viharikoksilla syyttely on lisääntynyt huolestuttavan rajusti Suomessa. Kuitenkin Suomea pidetään erittäin suvaitsevaisena maana, peräti muslimien paratiisina Egyptiläisen lehden mukaan. Tänne pyrkii tuhannet vuosittain ja erityisesti olemassa oleviin etnisesti erilaisiin perheisiin ja Suomen tunteviin liitettäväksi. Rasistisia rikoksia on hyvin vähän.

Esimerkikisi viime vuonna poliisille ilmoitettiin noin tuhat viharikosta. Oikeudessa meni läpi syytteistä alle 1%. Useat poliittiset henkilöt ovat joutuneet tällaisen mielivallan kohteeksi. Trendi on huolestuttava ja kasvava.

Viharikoksilla syyttelyä käytetään vallan ja pelottelun välineenä.

Sillä yritetään rajoittaa monien laillisia mielipiteitä, keskusteluja ja sanomisia ja yritetään pakottaa media itsesensuuriin. Tunnettuja ehdokkaita on yritetty sulkea pois vaaleista, eli on yritetty vaarantaa vapaita vaaleja. Rasisti- ja viharikoskorttia mäiskitään surutta peliin. Turha syyttely aiheuttaa vahinkoa. Syytön ollaan kunnes on toisin todettu.

Suomessa on ollut historiallisista syistä johtuen laaja itse/sensuuri ja on totuttu hyvin harmaaseen ajatustenvaihtoon ja verbaaliakrobatiaan. Muuttunut tilanne saattaa harmittaa eräitä.

Minusta pitäisi alkaa tutkia, käytetäänko viharikoksilla syyttelyä väärin ja käytetäänkö virkamiesasemia väärin ja ajetaanko sillä omia poliittisia tavoitteita ja etuja. Väärinsyyttelyä pitäisi rajoittaa. Jos olisi viitteitä tähän, pitäisi tutkia onko olemassa oikeusoppineiden ryhmä takana, joka ajaa asiaa. Ehkä motiivi on raha ja politiikka. Tällöin se voisi vaikuttavaa myös lainsäädäntään ja uusiin lakeihin. Instituutionallinen mielivalta ja pakottaminen olisi - huono juttu. Varsinkin jos se kohdistuisi vihaisesti tiettyyn ihmisryhmään. Korostan, etten voi väittää tällaista olevan.

Osoituksena olisi esim. jos syyttely kohdistuu tiettyyn ihmisryhmään ja vain pieni osa syytteistä menee läpi.

Mielipidekirjoituksien perusteella jopa tämä lehti on joutunut tuollaisen pelottelun uhriksi ja sen servereihin ja toimintaan on kohdistunut uhkia. Ilmiantojen takia aineistoja on poistettu.

Mikko500

Eihän täällä mitään sensuuria pitänyt olla.

Ihmettelin miten miehellä voi olla nimi James. Jotenkin vaan tökkää, kuten tökkää mies muutenkin.

Vähän liikaa saanut julkisuuttaa tämä veturikuski mielestäni. Asiaa hänellä ei ole edes siteeksi.

Kyllä maan ykköslehden etusivu pitäisi pyhittää jollekin muulle kuin veturikuskin höpinöille

siviilitarkkailija

Ennenkuin juhlii käräjäoikeuden päätöstä pitää muistaa että valtionsyyttäjälaitokseen uineiden poliittisten vihavirkamiesten syytearsenaali on järjettömän ja kohtuuttoman kova.

Poliittinen valtionsyyttäjä voi halutessaan valittaa käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen. Valtionsyyttäjän poliittisen sananvapausloukkauksen uhri on edelleen tiukasti syytteessä valitusmahdollisuuden johdosta.

Kyse on siitä ajaako valtionsyyttäjä miten pitkälle omaa poliittista linjaansa vastoin perusoikeutena pidettyä sananvapautta.

Eli ikävä olla ilonpilaaja.

Sologdin

Liekö käräjäoikeuden asia toimia kirjallisuusarvostelijana? Monikin asia nyky-Suomessa on osin, tai kokonaankin vastenmielinen, mutta sen toteaminen ei ole oikeuden asia.

Tulin kirjoittaneeksi spekulaation Tervosta ja koraanista Suomi24:ään ja kun aihe liippaa läheltä, toistettakoon se tässä:

Jos Jari Tervo olisi heittänyt suomalaisessa televisio-ohjelmassa koraanin lattialle, mitä olisi tapahtunut? Uutinen olisi levinnyt maailmalle kuin latvapalo kulossa. Sadat tuhannet muslimit kaikkialla maailmassa olisivat kokoontuneet vaatimaan kostoa Suomelle (vrt. Tanska), kolmattakymmentä ajatollaa olisi julistanut fatvan kaikille suomalaisille ja muutama kymmenen kirkkoa olisi poltettu. Suomen hallitus olisi laatinut poikkeuslain, jolla teko olisi tuomittu, Tervo suljettu vankilaan pikaoikeudessa; Helsingin poliisi ei muuta tekisikään kuin tutkisi tätä hirvittävää provokaatiota. Halonen olisi rynnännyt tyrät rytkyen ensin Saudi-Arabiaan ja sitten Iraniin heittäytymään rähmälleen mullahien edessä.

Suomen piispat, arkki- etunenässä olisivat antaneet julkilausuman, jossa Suomen evankelisluterilainen kirkko olisi tuominnut jyrkästi moiset loukkaukset.

Ensio

Tervohan on narri, joka elää taloudellisesti ja henkisesti omasta roolistaan. Kerran viikossa kertoo tv:ssä parhaaseen katseluaikaan pari käsikirjoitettua vitsiä, kerran vuodessa kirjoittaa jonkun keskinkertaisen kirjaläpyskän ja silloin tällöin kuittaa palkkasekin nettipalstan pitäjältä keskusteluvedätyksestä /provosoinnista.
Raamatun heittely oli tarkoin suunniteltu ja käsikirjoitettu ohjelmanumero. Samoin homokannanotot ärsyttävät juuri sopivaa määrää ihmisiä, jotta naama pysyy esillä vastakin. Erittäin laskelmoitua toimintaa.

salakankee

ohjelmanumero."
Ohjelmaa tallennetaan erään jutun mukaan 1-1,5 t ja siitä matskusta leikkauspöydällä tulee se 30 minuuttia. Jos asia oli spontaani, kuitenkin ohjaaja se päätti, että se jätettiin siihen.

Muuten Stanin naurua voisi leikata pari metriä lisää pois. Miten niin isolla miehellä voi olla niin korkea ääni kuin edesmenneellä imaamilla.

Kauhia_Retku

valtaväestöä loukkaavasta rasistisesta ta uskonryhmää vastaan kiihottavasta teosta? Ei mulla ole pätäkkää sen verta että uskaltaisin, ja me suomalaiset ollaan muutenkin lempeää, suvaitsevaista, anteeksiantavaista ja toisista huolehtivaa kansaa, noin keskimäärin muuhun maailmaan nähden kuulemma ainakin. Kyllä kaikille pitää samat säännöt olla.

TV-pappa

kokeeksi sellaset "Uudet Päivät". Jokohan ovat muuten katsojaluvut painuneet alle sadantuhannen, kun ei näy edes katsojamittarissa. Tänään satuin huomaamaan Uuden Päivän kuvaustalon katolle nousseen oikein valomainoskyltin. On se YLE kuulemma aloittanut tiukan säästökuurin karsimalla turhia kuluja. Ja Franzenin vaatekomeroonkin lähetettiin ainakin äänittäjä ja vissiin myös joku toimittaja tekemään sunnuntain kirjan luentaa. Siis Kaliforniaan, ja kuinka pitkäksi aikaa. Ja olihan siellä YLEn tyttönen seisoskelemassa Chilen kaivospelastustoimessakin. Varmaan toi tärkeätä suomalaista lisänäkemystä tapahtumasta. Kyllä se mediamaksu tarvittaisiin jo ennen vaaleja.

jkalervo

Suomessa tuntuu olevan kova kilpailu siitä kuka eniten ja julkeammin pilkkaa kristinuskon perusteita.Tämä Tervon temppuhan on varmasti ihan laskelmoitu juttu; provosoidaan ihmiset sanomaan totuuksia joista heitä voi taas nostaa kepin nokkaan.Vellihousujen vellihousuhan tuo Tervo on kun ei samalla heittänyt Koraania lattialle! Uutisvuotohan on muutenkin ohjelmana tyypillinen nykyajan tuote;pilkataan ja ivataan kaikkea maan ja taivaan välillä, toisia säästäen ja toisia jatkuvasti mätkien.Elämme Jumalatonta aikaa sanan varsinaisessa merkityksessä!

Appi

Mielipiteitä voi olla ja pitääkin, mutta jos mielipiteitä esitetään vain riidan haastamiseksi, niin onko pääasia itse riita vai mielipidevaikuttaminen? Jos kuljen kadulla ja sanon jokaiselle vastaantulijalle, että olet RUMA, niin tuskin pääsen keskustan pääkatua läpi ilman, että joku sanoo, niin olet muuten sinäkin. Voipa olla, että joku mummokin heilauttaa laukulla ihan vaan periaatteesta, että eipä pitäisi nimitellä vanhuksia. Voi olla, että olen täysin vakuuttunut siitä, että kaikki vastaantulijat ovat rumia, mutta eivät he kauniimmiksi muutu sillä, että menen sen heille vartavasten kertomaan. Mitähän hyötyä tuollaisesta riidan haastamisesta olisi? Itse en keksi yhtään järkevää syytä siihen ja siksi ehkä kuljen katuja ja keskityn etsimään sieltä jotain kaunista ja kiinnostavaa. Rumiakin joukossa on, mutta kauniskin nainen voi antaa ruman vaikutelman helposti kutsumalla vaikkapa minua RUMAKSI, vaikka se olisi tottakin.

tapio_o_neva

Lappilainen Tervo miehekkäästi loukkaa piskuista suomalaisten sävyisien kristittyjen joukkoa suurena WSOY- ja televisiosankarina, mutta ei uskalla tehdä samaa kuin Kurt Westergård ja häpäistä miljardia muslimia.

Tervo on kuin koulukiusaaja, joka ottaa kohteekseen, ei vertaisiaan, vaan aina heiveröisimmän. Ei se ole tosimies, joka profiloituu raamatunpaiskojana, vaan se, joka kunnostautuu koraanin ja Muhammedin häpäisinänä.

Ehdotan, että Nelonen järjestää koraaninpaiskomis BB-talon Teheranissa. Voisimme prime timena katsoa, miten äijän käy!

Teologian ylioppilas-veturinkuljettaja ja kansanedustaja (2011) James Hirvisaari osoitti selvästi, mistä on kysymys.

Tervo vain ei uskalla!

HulluJussi

...tämä hirvisaaren kirjoitus. Pysähtykää nyt hyvät kansakunnan ihmiset miettimään sitä että kristinuskoa pilkataan ja ihan mistä syystä vaan. Ihmiset vastoin parempaa tietämystään syyttävät kirkkoa mistä vain ja kristinuskoa vaaditaan muuttumaan miten milloinkin. Se on ikään kuin hienoa herjata valtionuskontoamme. Mutta miksi muslimeita ei arvostella, siksi kun ihmiset ovat, juuri niin - velihousuja. En siis puhu pilkkaamisesta vaan arvostelusta. Jokainen teistä on lukenut niistä kamaluuksista mitä muslimit tekevät, tosin moni uskoo myös heidän siloteltuihin versioihinsa että mitään ei oikeasti olekaan tapahtunut. Islam on julma ja väkivallan uskonto ja tämän te olette hyväksymässä? Islam ei mukaudu koskaan mihinkään. Katsokaa rakkaat suomalaiset mitä ympärillänne tapahtuu, islamilaiset vaativat koko ajan enemmän ja enemmän, se on osa heidän maailmanvalloitus taktiikkaansa. Ollut jo vuosisatoja. Jos islamille antaa pikkusormen, niin uskokaa tai älkää, kohta on koko kansakunta mennyttä.

Kauhia_Retku

On rauhallista koraanin tulkintaa joka on muistaakseni perinteisempi versio eikä hyväksy väkivaltaa jne kristinuskon tapaan. Sitten on tämä fanaatikkojen suosima versio, joka taitaa olla aika yleinen. Et kai tosissasi luule että islam on vain yksi uskonto ilman mitään haaroja, kun kristinuskossakin on luterilaiset, ortodoksit, vanha ja uusi testamentti, helluntailaiset, jehovan todistajat, bush-ristiretkeläiset... tietämättömyys ei ole suuri synti, muttei ole hyvä lietsoa vihaa kaikkia muslimeita kohtaan. Allekirjoitan täysin sanasi kristinuskon pilkasta kyllä, HulluJussi. Se ei ole yhtään sen hyväksyttävämpää kuin ateistin tai islamistin tai muunkaan pilkkaaminen. Rauha lähtee siitä, että sovitaan riita ja pyydetään anteeksi ja sen jälkeen annetaan anteeksi, ja vaikka sitten ensin lyödään toisiamme turpaan oikein kunnolla että saadaan antipatiat purettua, jos on pakko. Ihmiset joille kunnioitus ja ymmärrys on vieras käsite tai eivät sitä pysty antamaan vastapuolelle, eivät rauhaa rakenna.

tapio_o_neva

Tervolla ei ole Lapin jätkänä enää muuta mahdollisuutta kuin kasvaa raamatunpaiskojasta koraaninpaiskojaksi. Väitän, ettei Jari Tervo uskalla häväistä televisiossa koraania. On kyllä sanottava, etteivät kovemmatkaan miehet, etelävaltioilaiset jumalan saarnamiehet uskaltaisi.

Kysymyksessä on koko homoliikkeen uskottavuus. Onko kyseessä aivan tavallinen WSOY:n retku vai vapaa-ajattelun sankari?

MURSU

t_o_p:"Väitän, ettei Jari Tervo uskalla häväistä televisiossa koraania. On kyllä sanottava, etteivät kovemmatkaan miehet"

Kenelläpä ei syntyisi kauhukuvaa, jossa joutuneensa pakenemaan autiomaahan repaleinen koraani kädessään ja tavaanrannasta ilmestyy suuri joukko Islamin fanaattisia uskonsotureita.
Siinä Jari, tai kuka vaan, voisi ainoastaan tunkea repaloidun koraanin vellisiin housuihinsa, ja tunkea päänsä hiekkaan hokien "3 x Kautta Allahin, en ole nähnyt Tervoa enkä häntä tunne" (neljättä ei enään tullut kun housut putosivat polviin)

tapio_o_neva

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske lienee Perussuomalaisten olkinukke, joka lienee solutettu Demokraattisten lakimieste rintamaan jo aikaa sitten. Ehkäpä Mika Illmankin paljastuu lopulta agent-provocateuriksi, jonka tarkoituksena on ollut vahvistaa Perusuomalaisia ja tehdä Muutos 2011:stä pysyvä eduskuntapuolue.

Sosialidemokraattinen sisäasiainministeri Kari "Smash Asem" Rajamäki teki kuokkavieras Paavo Arhinmäestä kansaedustajan ja Osku Pajamäki on edelleen ulkona.

Luonnonsuojelija

nousee,
Nykyinen hallitus ja eduskunta säätää liikaa tarpeettomia holhouslakeja ja aliarvioi kansan oman harkintakyvyn.
Tulee mieleen Anderssenin satu keisarin vaatteista.
Toivottavasti persut pystyvät vallassa ollessaan todella karsimaan holhousbyrokratiaa (mutta pelkään, että keksivät vain lisää byrokratiaa).
Jari Tervon kirjoja en ole jaksanut enää pitkään aikaan lukea, kun yhden on lukenut on lukenut ne kaikki.

kaijakuopila

Vesako kirjoitti; vielÄa ehtii Jarilta kirja joulumarkkinoille. Luultavasti Aatoksen ja tarjan klaani ostaa sitä ensimmäisen painoksen joululahjaksi tovereilleen ja sitten osa kirjastoihin. Loput lojuu tiskeillä, kunnes...

VPSS

Ihan pelle on tämä Hirvisaarikin. Onko persuilla muuta agendaa kuin haastaa riitaa ja jättää muut sitten mediassa niistä kiistelemään? Että sellaisella taktiikalla hallitukseen, hohhoijaa.

MURSU

Syyntakeettomia pellejä 200 talossa, jota nyt siksi pitääkin asein alkaa vartioida kun suurin osa muistinsa ajoittain menettäviä syyntakeettomia "vaarallisia itselleen ja muille".

Talo onkin työllisyyttä tukeva laitos: lähiaikoina tarvitaan runsaasti lähihoitajia, siksi siihen nyt investoidaan, takaosaan lienee katettu ulkoilutus puisto jossa 200 lepoutustuolia, (torkkupeitot jo hankittu), aidattu dementia poliitikkojen turvaksi, etteivät harhaudu ulos ja eksy mm. läheiseen pubiin.
Omaisten vierailuja varten pienehkö kahvila keskustelu/tapaamis nurkkauksineen, omaisten porrastetut vierailuajat ilmoite4taan myöhemmin.

kal u kultalahti

Hi Kun siella Harmalaisten maassa harrastetaan saappaan/kannykan/ heittoa ,ja akan kantoa, joten hieno uusi urheilu laji Talmuqin /raamatun /Koraanin ,sun muiden hyvien kirjojen ,kuten Mein Kamp ,heitto kilpailut pystyyn,Ja mita se Lenin kirjotti ,ne kaikki ovat uskonnon kirjoja ,siita vaan valtakunnalinen uusi urheilu laji jota voi harrastaa myos talvella . Go Finland ,Sano

Haggis

Tervo kuuluu siihen kategoriaan, joka koulunpihalla nuoleskelisi suosittuja isoja poikia seuraavaa sopulilaumaa. Tällainen sopulilauma osallistuu herkästi maassa makaavien potkintaan, koska haluaa seurata suosikkeja.

Samaa heijastaa Tervon raukkamainen raamatun heitteleminen. Kirkkoa on viime aikoina potkittu päähän oikein olan takaa. Kirkosta on erottu laumoittain ja julkisuudessa arvostelu on ollut usein kohtuutonta. Samaa tekee Tervo, koska hän haluaa kuulua tähän trendikkääseen maassapotkijoiden joukkoon - olla trendikäs ja hovikelpoinen city-helsinkiläinen.

Tervo yrittää epätoivoisesti päästä irti lappalaisimagostaan, joten city-älykköjen piireihin päästäkseen pitää olla "paavillisempi kuin paavi itse".

lucu

Itse en kuulu mihinkään uskontokuntaan, mutta en voi olla huvittumatta siitä, että miten nimenomaan kristinuskon kimppuun Suomessa hyökätään.

Haggis tuossa antoi esimerkin koskien koululaitosta. Kyllähän tässä selvästi näkyy ne samat merkit. Kristinusko on jo valmiiksi ikäänkuin puolustuskannalla ja pyytelee anteeksi, niin silloin viimeisetkin päähänpotkijat, jotka muuten eivät mitään uskaltaisi tehdä/sanoa, uskaltavat hyökätä kimppuun.

Mutta tosiaan, hyvin hiljaa ollaan, kun tullaa islamiin samassa aiheessa. Se johtuu juurikin siitä, että suurin osa ihmisistä pelkää. Kyllähän ihmiset juoksevat vihaista ampiaistakin pakoon, vaikka kokoero on melko suuri. Se on se, että kun toisen asenne on, että turpiin tulee, niin ei silloin uskalleta tehdä/sanoa.

Jos halutaan hyökätä uskontojen kimppuun, niin kyllä se pitää silloin myös tehdä tasapuolisesti. Yhden lällyn pääuskonnon morkkaaminen kaikesta osoittaa lähinnä pelkuruutta ja kyvyttömyyttä käydä käsiksi kaikkia näitä vaivaaviin ongelmiin.