Perjantai 19.7.2019

Uusipaavalniemi dumppasi keskustan – IS: Perussuomalaisiin

Luotu: 
11.11.2010 14:36
Päivitetty: 
11.11.2010 14:39
  • Kuva: Compic/Eduskunta
    Kuva
    Markku Uusipaavalniemi lähti Perussuomalaisiin.

Gallup-suosion lisäksi Perussuomalaiset houkuttelee riveihinsä muiden puolueiden kansanedustajia.

Keskustan kansanedustaja Markku Uusipaavalniemi eroaa keskustan eduskuntaryhmästä. Hän on jättänyt eroilmoituksensa ryhmälle tänään.

Ilta-Sanomien mukaan Uusipaavalniemi loikkaa perussuomalaisiin.

Uudeltamaalta valittu Uusipaavalniemi istuu eduskunnassa ensimmäistä kauttaan. Hän sai viime vaaleissa 2800 ääntä.

Uusipaavalniemi on arvostellut usein hallituksen talouspolitiikkaa. Hän äänesti yhdessä opposition kanssa muun muassa Kreikalle myönnettyä tukea vastaan.

Uusipaavalniemen radikaaleja talousajatuksia esitellään muun muassa tässä Uuden Suomen jutussa. Hän uskoo, että ”erittäin monet maat” menevät Euroopassa konkurssiin jo kahden vuoden sisällä globaalin velkarahakuplan vuoksi.

Uusipaavalniemestä tuli urheilusankari, kun hänen johtamansa curlingjoukkue otti hopeaa Torinon olympiakisoissa.

Keskustan putoaa loikkauksen myötä suurimman eduskuntaryhmän paikalta kokoomuksen taakse. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli ja kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen sekä ryhmäpuheenjohtaja Pekka Ravi totesivat kuitenkin tuoreeltaan, että asia ei vaikuta mitenkään hallitusyhteistyöhön.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

herlevi

Arvasin kyllä että Uusipaavalniemi loikkaa jossain vaiheessa pois kepusta, mutta miksi perussuomalaisiin?

Toisaalta perussuomalaiset ovat syöneet eniten kepun kannatusta, joten tämä menee samassa linjassa. Yhdestä junttipuolueesta toiseen.

tapio_o_neva

Uusipaavalniemen eurokritiikki on ollut sellaista, että olisi vaikea kuvitella häntä aikanaan svekomaanisiin kokdem-puolueisiin.

Kannattaa muistaa, että Suomen Keskustan puoluekokous ei ollut valmis kannattamaa Suomen liittymistä EMU:un ensimmäisten joukossa. SDP kiristi Esko Ahon hallitukselta tämän linjauksen Kokoomuksen avulla EU-maatalousneuvottelujen tuloksen turmelemisella uhkamisella.

Keskustalaiset eivät kannata Olli Rehniä lukuunottamatta EMU:a. Siksi oli luonnollista, että keskustalaisuus Markku Uusipaavalniemen osalta kukoistaa parhaiten Perussuomalaisissa, joilla - päinvastoin kuin keskustaliberaaleilla - on perusarvoa aitosuomalaisuus.

Varjojen mies

Mitä virkaa rehellisen oloisella miehellä oli Kepussa.

Uusis vaikuttaa myös älykkäältä. Jopa niin, että itselläni on ajoittain vaikeuksia seurata hänen ajatuksenjuoksuaan.

Toivottavasti mies saa arvoisiaan tehtäviä Persuissa.

avataR

Kannattaa muistaa, että Maalaisliiton perustaja ja ideologi Santeri Alkio oli federalisti. Puoluejohto pitää kepuloijat puhdasoppisuudessa kerettiläisten huutelusta huolimatta!

"Kansojen liiton heimolaisajatuksena tulisi Euroopan niin ikään kiireesti ottaa harkitakseen kysymystä Euroopan yhdysvalloista. On ilmeistä, että oman rauhansa vuoksi Euroopan täytyy ruveta johtamaan politiikkaansa siihen, että valtojen väliltä katoaa tarve pitää yllä sotajoukkoja, tullirajoja ja eriarvoista rahaa." - Santeri Alkio, Maan Ääni 15.1.1920 (via Wikipedia - en ole alkuperäistä lähdettä nähnyt)

salakankee

jatkossa! Luuleeko Soini, että Paavali hänen sinettisormustaan alistuu suutelemaan! Ehei, mies on mennyt EK:ssakin aina omia polkujaan, ei mitään johdonmukaisuutta, ei mitään ennustettavuutta!
Se joka häntä äänestää, ei voi koskaan tietää sitä, mitä mieltä äijä oikeasti on "jostakin". Hänen mielipiteensä on aina; "ei kun päinvastoin!"

tarkkailija-vm59

Keskustan ongelma on siinä, että puolueen johdossa keikkuvat ns. arvoliberaalit kun taas puolueen peruskannattajaväki on sosiaalipolitiikassa jopa vasemmistolaisen radikaalia mutta toisaalta selkeästi arvokonservatiiveja. Tästä ristiriidasta syntyy tilanne, jossa osa Keskustaa tavallisesti äänestäneistä siirtyy perussuomalaisiin ja osa - ehkä suurempi - jättää seuraavat vaalit väliin.

Toisaalta - ei tule olemaan helppoa niillä jotka istuvat seuraavassa hallituksessa. Se hallitus nimittäin joutuneet tekemään niin rajuja leikkauksia, että kannatus sulaa kuin lumi kevään auringonpaisteessa. Pelkääköhän Soini liian suurta vaalivoittoa?

kultaraha

Kataisella ei ole mitään tekemitä liberalismin kanssa, saati yltiösellaisen.

Yltiöliberalismi tarkoittaa täydellistä taloudellista ja sosiaalista vapautta, valtiottomuutta; ei veroja, ei sääntelyä ei holhousta.

Päinvastoin, Katainen on vahva etatisti, yltiöliberaalin vastakohta.

Judgement Day

Hän on kyennyt vakiinnuttamaan kuution ratkaisemiseen kuluvan ajan alle 40 sekuntiin. Lukiossa ollessaan hän sai valtakunnallisesta matematiikan kokeesta koko maan parhaat pisteet. Hän myös voitti kouluvuosinaan valtakunnallisen matematiikkakilpailun, suunnitteli omia tietokonepelejään ja voitti erään aikakauslehden järjestämän tietokoneohjelmakilpailun. Hän opetteli vedonlyönnin vuoksi kahdessa viikossa piin 250 ensimmäistä desimaalia.

Uusipaavalniemi harrasti pesäpalloa 26-vuotiaaksi saakka, ja on sittemmin aloittanut pesäpallon uudelleen hyvinkääläisessä Cobra Teamissä. Hän on heittänyt pesäpalloa tutkaan 140 kilometrin tuntinopeudella. Kouvolan Pallonlyöjien lukkarin Toni Kohosen mukaan Suomessa on alle kymmenen pelaajaa, jotka kykenevät vastaaviin lukemiin.[4] Nuoruudessaan Uusipaavalniemi on harrastanut myös karatea, jääkiekkoa ja koripalloa. Curlingin pariin hän ajautui veljensä Jussin kautta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Markku_Uusipaavalniemi

Kuka hyppää viivalle ?

v.i.p.

Uusipaavalniemi on kova luu Perussuomalaisten harvaan tekijäkaartiin. Vaatimaton äänisaalis viime eduskuntavaaleissa tullee korjautumaan reilusti. Harvinaisen suorasanainen ja suoraselkäinen kaveri, joka on jaksanut paneutua asioihin jotka liippaavat keskivertokansanedustajilla korkealta yli: ei ole eduskunnassa vain eläkettä odottelemassa.

Itse lainakupla-asian syövereistä en itse tiedä, joten plussa tulee siitä että on yritystä, ja siitä että eipä ole kuulunut mitään selkokielistä kuvausta siitä että lainanotto olisi täysin hanskassa.

puutarhamies

Miten niin, mitä tekee elääkseen? Kansanedustajan työnhän pitää olla enemmän kuin kokopäiväistä. Palkkakin riittää sen verran, että ei ole tarvetta lähteä naulakkovahdiksi iltaisin.

demarien vihollinen no1

..oikea valinta, keskustan mädäntynyt,laho, puolue on kaatumassa omaan mahdottomuuteensa. Paavalniemi on valinnut fiksuna ihmisenä hyvän vaikutuskanavan suomen asioiden parantamiseksi.
Paavalniemi on ,valitettavasti, oikeassa tulevasta talouskatastrofista. Kreikka luhistuu ja perässä seuraa aina ranskaa myöten, muitakin deekuvaltioita(deekuvaltio= he eivät ikinä ole osaanneet hoitaa omia asioitaan, eivätkä tule osaamaan).
Ihmisten olisi nyt syytä laittaa omaisuutensa sukanvarteen, ja eläkettä ei todennäköisesti makseta, koska rahat menevät kreikan kaltaisten vastuuttomien maiden velkatakuihin....ellei nyt ryhdytä Paavalniemimäisesti olemaan tarkkana siihen minne nimi laitetaan.......

J.Ryyti

Perussuomalaisissa on sallivampi kulttuuri omaehtoiseen ajatteluun. Siksi Perussuomalaiset menestyy.

Muissa puolueissa ei ole saanut poliittisen korrektiuden ja yhdenmukaistamisen paineessa sanoa poikkipuolista sanaa:

-pakkoruotsista
-EU:sta
-Kreikka-avusta
-maahanmuutosta
-ympäristövöyhötyksestä

Jos on niin on tuomittu juntiksi. Jokainen ajatteleva ihminen jättää rkp:n apupuolueet omaan arvoonsa.

kaijakuopila

Minulla on käsitys, että Uusipaavalniemi on aidosti kansansa edustaja. En yhtään ihmettele, että vanhojen puolueiden metkuja jaksaa katsella vain hetken. Minä tunnen muutaman isolla rahalla yhdistyksissä ylläpidettävän kepulin (tukia sieltä ja täältä). Onneksi he ovat syntyneet kepuleiksi, normaaielämässä he eivät pärjäisi.
Toivotaan Uusipaavalniemelle onnea vaalitaisteluun.

Kauhia_Retku

Se mies ei ota kuin velkaa ja leikkaa harmaan talouden valvontaan käytettyjä määrärahoja, suuryritysten piski. Niinistö oli ihan eri maata.

Uuaia on erittäin järkevä kaveri. Jos herra on minun vaalipiirissä, niin ääni menee hänelle vaikka duunari olenkin. Muuten olisin valinnut sitoutumattomien ja vasemmistoliiton väliltä.

ozhii

Saattaa olla hyvinkin oikea puolue Uusikselle. Uusis on erittäin älykäs ja taitava kalastelemaan tyhmien duunareiden ääniä ja muutenkin näyttää Timo Soinilta. :D

Talousasioissa luottaisin kuitenkin enemmän vaikkapa ekonomisteihin kuin curlingmestariin.

Suomen talous on euroopan maiden ja koko maailman parhaimpia. Suomen vaihtotase on ollut yli 15 vuotta peräkkäin ylijäämäinen. Ja se paljon puhuttu valtion velkaantuminen on pelkkää median ja uusiksen keksimää paskaa kun eivät osaa lukea käyriä.

On totta, että Suomen valtionvelka on huomattavasti suurempi kuin muutama vuosi sitten

On myös totta, että Suomen valtionvelka on euromääräisesti suunnilleen yhtä suuri kuin 90-luvulla.

Mutta pitää ottaa huomioon se, että bruttokansantuote on kasvanut 90-luvulta. Valtionvelka suhteessa bruttokansantuotteeseen on nykyään n.40%, kun esim. vuonna 1997 se oli vielä yli 70%. Suomen talous on kunnossa!

Tlo

Joo, mutta miten on nykytahdilla muutaman vuoden päästä? Paljonkos me velkaannuille nykyään vuodessa? Reilut 10 miljardia, eikä mitään keinoa kääntää kehitystä.

Tiukat tekijänoikeuslait estävät verkkoinnovaatioiden synnyttämisen suomessa (Spotify, Youtube, jne.) ja korkeat verot varmistavat ettei kotimaisten firmojen kannata uneksia huippuosaajien houkuttelemisesta Suomeen palkkalistoilleen veronmaksajiksi. Tuskinpa Linus Torvaldskaan kaliforniassa itkee suomalaisen sosiaaliturvan ja veroprosentin perään.

Nyt kun Nokiakin on alkanut todenteolla vähentämään porukkaa Suomesta ja siirtämään sitä halpamaihin, meiltä lähtee ykkösveturi ja ykkösveturin mukana paljon suomalaisten alihankkijöiden tarjoamia työpaikkoja. Jo pitkään odotettu kehitys on nyt käynnistynyt.

ozhii

Joo, ei verotuksessa suomessa ole mitään järkeä, mutta minkäs teet!

Ja eihän tuollainen velkaantumistahti hyvältä näytä. Mutta talous on noussut niin hurjaa vauhtia 2009 jälkeen, että ilman tupladippiä (W:n muotoinen käyrä) sitä velkaa tarvitsee tuskin enää noin paljoa vuodessa ottaakaan. Ja Suomella on lainan korkoprosentti tosi pieni. Muutaman vuoden päästä sitä velkaa voitaisiin jo alkaa lyhentämään jos kaikki menee hyvin.

Tlo

Usan talous nousee vain paperilla ja ainoastaan Usan keskuspankin setelirahoituksen ansiosta. Maan varsinainen talous, eli esim. työllisyys ei ole toipunut lainkaan - päinvastoin.

Meidän taloutemme nousee, koska Usan talous näyttää nousevan paperilla ja näin siis Usaan vievien maiden tulevaisuudennäkymät näyttävät kohtuuttoman hyviltä. Setelirahoitus valuu suoraan yksityisille suurpankeille. Rahoituksen lisääntyminen lisää työpaikkoja - Kiinassa. Usa ei tuota juuri mitään, vaan maan talous on täysin velkaantumisen varassa.

Mitä tapahtuu kun keskuspankki joutuu lopettamaan setelirahoituksen hyperinflaation pelossa? Usan talous romahtaa. Mitä tapahtuu kun eurooppalaiset firmat joutuvat arvioimaan tulevaisuudennäkymänsä uudestaan Usan setelirahoituksen loppumisen aiheuttaman romahduksen jälkeisessä maailmassa? Työttömyyttä, investointien loppumista, verotulojen romahtamista. Tämä lama on kaikkea muuta kuin ohi.

Setelirahoitus on vain kupla, jolla entisen kuplan jälkeensä jättämä aukko on saatu peitettyä. Millähän Helsingin alueen valtava asuntokupla saadaan peitettyä? Alueen palkka on noin 20% suurempi kuin muissa maan kasvukeskuksissa, mutta asuntojen hinta on 2,5 - 3 kertainen. Kun kupla pamahtaa, meillä tulee olemaan paljon pankkeja jonossa pelastusveneisiin. Sitten valtiolla olisi hyvä olla rahaa pelastaa ne, mutta mitenkähän on kun ilmankin ollaan ylivelkaantumisen tiellä?

pakista

Suomen valtionvelka on huomattavasti pienempi verrattuna BKT:n kuin Irlannin, jossa suhde on 90%. Katolilaiset ovat todella vedätteneet veljiään.

Tässä synnissä ei auta edes pikkurippi, vaan on tehtävä mitä pikimmin katumusmatka Brysseliin, tunnustettava siellä synnit ja pyydettävä armollista apua.

Luonnonsuojelija

esityksillään perussuomalaiset lihovat jatkuvasti.
Vasta kun hallitus todella alkaa purkaa tarpeetonta byrokratiaa ja holhouslakeja suunta voi muuttua.

Käsittääkseni kyse on puhtaasta vastareaktiosta hallituspuolueiden ja vanhojen puolueiden omahyväisyydelle ja kaikkitietävyydelle, mitkään järkevät perustelut eivät vaikuta tehtyihin päätöksiin mitään. Myöskään byrokraatit eivät uskalla käyttää pienimmässäkään määrin omaa harkintakykyään vaan vaativat selvityksiä selvitysten perään. Kun sitten tulee puolue joka sanoo että nyt tämä meno riittää niin ei ihme, että sinne on imua.

kaijakuopila

jplehtinen, ei nuo mainitsemasi asiat todellakaan ole kunnossa nyt. Toivotaan työttömien, eläkeläisten, aluepolitiikan, valtiontalouden kohentamiseksi todella Uusipaavalniemelle onnea ja voimia kohentaa tilannetta uudesta puolueestaan kÄasin. Tulevaisuudessa suomalaisten olojen on kohennuttava.
Uuspaavalniemestä valtiovarainministeri, Jussi Halla-ahosta sisäministeri, Soinista pääministeri ja on myös löydyttävä
oikeusministeri, joka ei tee pilkkaa kansalaisten oikeuksista.

tapio_o_neva

Keskustalaisten on järkevää mennä Perussuomalaisiin tuulensuojaan keskustaliberaalia tappiota. Keskusta on puolittanut vaalirahoituksensa vaalitappion vuoksi. Keskusta on lisäksi ajanut ulos Aki Haaron ja Jarmo Korhosen. Yksityistäkään rahaa ei tule.

Keskusta voisi jo nyt sulkea puoluetukimenetysten vuoksi 22 piiristään 8 ja siirtyä vaalipiirin kokoisiin piireihin manner-Suomessa.

peweste

Uusipaavalnimeltä urheilumiehenä erinomainen loikka.Mies ei päässyt keskustassa mielipiteidensä kanssa eduskunnan vessaa pitemmälle.Siirtymällä Persuihin hyppää heti ministeriaines luokkaan.Kannatusta varmasti riittää.Moni äänestäjä lähtee liikkeelle hänen takiaan.

Tammarin pappa

Tasavallan presidentti neuvoo muita puolueita ottamaan oppia Persuksista! Moskovassa! (puoluepolitikoinnin ei pitäisi kuulua tp:n osaamisalueisiin).
Aikoihin on eletty monellakin viisiin.
Timo Soini lupasi loikkari Markku Ylipaavalniemelle ministerin salkun. Ei älykäs diplomi-insinööri olisi muuten suostunut rasismilla itseään myyvään poppooseen. Hän pääsi näpäyttämään samalla Timo Kallia (kesk.) ja varmistaa loikalla uudelleenvalintansa.
Timo Soini latelee mainostoimiston suuhunsa väsäämiä sloganeita ja nauraa röhöttää päälle. Helppoheikki hän on. Ensin Soini ratsasti Tony Halmella. Nyt helsinkiläisellä törkyrasistilla ja tämän jälkeen myös kurlaajamiehellä.
Persuksien triumfiraatin mahdollistaa se, että Mari Kiviniemen hallitus ei tee mitään. Kiviniemestä ei olisi minkään tekijääkään. Kepulit ajoivat ojasta allikkoon valitessaan Marin Matti Vanhasen tilalle.
Kokoomuksen tönkkösliippari Jyrki Käteinen odottelee vain pääministerin virkatointa. Hallituspuolueet ovat rikkaita suosimallaan politiikalla mahdollistaneet uuden Messiaan ylösnousun. Kysy vaikka leipäjonosta!

Tapanainen

Kepulla on aina ollut "ihan mahoton ja en oo kuullukkaa"-porukkaa eduskunnassa.Joko eivät ole saaneet mitään aikaan (kts. Mieto,Salovaara, Alatalo) tai esitykset ovat olleet aivan poskettomia kuten Uuspaavalniemellä.

Jäsenyys tuli kuitenkin vastuullisessa puolueessa Uuspaavalniemelle katkolle (Vanhanen lopetti)sillä omilla äänillään hän ei sinne päässyt. Yrittää nyt vastuuttomassa puolueessa (Perussuomalaiset-sannidioterna rp.)Soinin vedolla uusia paikkansa.
Taso nousi molemmissa puolueissa.

Judgement Day

Kun Lissabonin sopimus astui voimaan 02.11 2009,

tapahtui jotain Suomen kannalta hyvin merkittävää (ja ikävää). Tällöin nimittäin astui voimaan Euroopan Unioni-nimisen väljän liittovaltion perustuslaki, sillä Lissabonin sopimus on ”ensisijainen kaikkiin kansallisiin lainsäädäntöihin nähden” eli se on juridisesti Suomen perustuslain yläpuolella. Suomi on osa tätä liittovaltiota.

Sopimus on käytännössä sama kuin aiemmin neuvoteltu EU:n perussopimus, jonka alkuperäinen työnimi oli EU:n perustuslaki, ja siitä juuri on kyse. Juridisesti vanha EU, joka oli nimellisesti itsenäisten valtioiden välinen talousyhteisö, lakkasi paperilla olemasta, ja perustettiin uusi saman niminen liittovaltiorakennelma.

Lissabonin sopimuksen mukaan EU:n jäsenmaalle on teoriassa mahdollista erota konfederaatio-EU:sta niin halutessaan. Näin siis teoriassa. Suomen osalta tätä mahdollisuutta alleviivaa se, että Lissabonin sopimus on ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa, jonka mukaan ”Suomi on suvereeni tasavalta”. Eli perustuslakimme ei tunnusta Lissabonin sopimuksen valtaa itsensä ylitse.
http://turjalainen.blogspot.com/2010/05/hallitukse...

muokkaa vastaa
uusiEduskunnan pöytäkirjasta numero 118,

Tiistaina 15.11.1994, sivu numero 4874:

”Suomi liittyy Euroopan unioniin tavalla, joka on häpeäksi suomalaiselle kansanvallalle. Jälkikäteen tätä prosessia tullaan paljon tutkimaan ja siitä tullaan paljon keskustelemaan.

Siksi on ollut ja on tärkeää, että kaikki oleellinen on tullut ja tulee kirjatuksi eduskunnan pöytäkirjaan. Vakavinta on se, että liittymisratkaisu tehdään tavalla, joka on maamme valtiosäännön hengen ja periaatteiden, monien asiantuntijoiden mielestä myös sen kirjaimen, vastainen.” - Paavo Väyrynen

Lähde: Suomalainen vaalipetos:
http://www.promerit.net/suomalainen_vaalipetos.htm

Haiskahtaako tässä maanpetos tai siihen rinnastettava toiminta?
http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/th...

" Kansojen identiteetti tuhotaan nihiloimalla niiden isänmaallisuus (nationalismi) ja kulttuuri (roskakulttuurilla) ja koko kansa tuhotaan sekoittamalla se siirtolaisilla sekakansaksi, jolla ei ole omaa identiteettiä eikä kulttuuria eikä tahtoa, on vain keskinäistä riitelyä ja nahistelua, kuten nyt Euroopassa.

Riverman

Olet oikeassa, sillä näin todella tapahtui. Hyvä, että tapahtui. Ainakin Lissabonin sopimus on parempi kuin toinen vaihtoehto olisi ollut eli Moskovan sopimus. Yksin ei pieni maa enää pärjää. Johonkin on liityttävä, vaikka impivaaralaisuutesi ei varmaan sitä sallisikaan.

vanhavaari71

Ei Uuspaavalniemi ole ensimmäinen, jonka talousteoriat ei mene kepussa, hallituksessa tai eduskunnassa läpi. En tunne tarkemmin henkilön meriittejä taloustieteissä ja kansantaloudessa mutta vaalimatematiikka tuntuu olevan hallussa. Persuissa todennäköisyys läpimenoon on paljon varmenpi kuin keskustassa. Olisi kuitenkin ollut reilua yrittää talousteemoilla Lehtomäkeä, Kaikkosta ja Väyrystä vastaan. Soini ilmoitti Ruben Stillerin ohjelmassa että persuista löytyy kyllä ministeriainesta mutta ei saanut puristettua ulos kuin Vistbackan. No nyt on kuulemma toinenkin.
Todettakoon talousteorioista sen verran, että Väyrynen kävi ennen lamaa paljon keskusteluja professori Pentti Kourin kanssa ja yritti saada rahamarkkinoiden vapauduttua mysö markan valuuttakurssin kellumaan. Siis Kourin lähes Nobel-tasoisen teorian mukaisesti. Ei paavo onnistunut kun Manu Suoemn Pankista ja omat puoluetoverit tyrmäsivät hankkeen.
Paavo pysyi kuitenkin puolueessa ja on taas kiivennyt ministeriksi.

tapio_o_neva

"Olisi kuitenkin ollut reilua yrittää talousteemoilla Lehtomäkeä, Kaikkosta ja Väyrystä vastaan."

Antti Kaikkonen on Paavo Väyrysen politiikan korkeakoulun käynyt, joka meni Uudenmaan piirin puheenjohtajana Esko Ahon puolelle. Kaikkonen siis muuttui väyrysläisestä keskustaliberaaliksi. Sama jatkui Matti Vanhasen aikana.

Paula Lehtomäki on paperilla kainuulainen keskustalainen, mutta käytännössä keskustaliberaali, minkä vuoksi hän puolustaa jätevesiasetusta kuin kuka tahansa maaseutua ja suomalaisia vihaava änkyrävihreä.

Kaikkonen ja Lehtomäki kannattavat mitä tahansa federalistista ja suomalaisvastaista, kunhan sillä pysyy virkaurassa kiinni.

Paavo Väyrynen ja Markku Uuspaavalniemi - älykkäitä molemmat - ajavat samaa kansallisvapauden asiaa, vaikkakin eri puolueissa nyt.

Puolueraja kulkee siis Suomen Keskustan keskellä eikä Suomen Keskustan ja Perussuomalaisten välissä. Ainoa, jolle tämä ei ole kirkastunut Suomen Keskustassa on Kauhavan pikkuvallesmanni. Antti Kurvinen, joka suurten asioiden sijaan sanailee Veli-Matti Saarakkelelle vaikka Raimo Vistbackaa vastaan Terhi Tikkalaa tukien.

Oliko jotain järkeä yrittää ajaa vanha Alajärven vallesmanni Pohjolan rasistiryhmään?

http://www.suomenmaa.fi/etusivu/antti_kurvinen_kertoi_vaaliteemansa_4955...

Antti Kurvinen on syntynyt 1986, 24-vuotias. Hänellä pitäisi siis olla melkein yhtä paljon aikuista järkeä kuin Pär Stenbäckillä, Ulf Sundqvistilla tai Paavo Väyrysellä ensimmäistä kertaa ministeriksi ryhtyessään.

TapioTTT

Aivan oikein mies teki, ihme ettei suomisyöjäpuolue kepu ole menettänyt enemmän edustajiaan, eipä ole vahinko vaikka kokkaritkin saisivat vaaleissa "turpiinsa suomalaisilta" haketoot kokkarin äänensä uudelta kannajakunnaltaan sossumamuilta.

Luultavaa on että persujen kannatus ohittaa keväällä kepun kannatusprosentin ihmiset ovat ymmärtäneet että muut rakentaa hyvinvointiyhteiskunnan ja toiset putsaa pöydän.

Ei nykyinen mamuelättisekoilu enään toimi suomessa jossa kantasuomalainen kerää rahat ja verot ja mamut tekee sossun kautta tilin.

Vaisu

"Siksi oli luonnollista, että keskustalaisuus Markku Uusipaavalniemen osalta kukoistaa parhaiten Perussuomalaisissa, joilla - päinvastoin kuin keskustaliberaaleilla - on perusarvoa aitosuomalaisuus."

Kepun vanhempi kannattajajoukko sisämaassa ei varmaan tiedä äänestävänsä nykyistä keskustaliberalistista oppia. Mitä heille tarjotaan?