Maanantai 21.8.2017

Palkka 700 000 €: ”Porsastelua – miksi SDP siunaa?”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.11.2010 10:17
Päivitetty: 
15.11.2010 10:19
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Keskustan kansanedustaja Mika Lintilä väittää SDP:n keskeisen ay-miehen hyväksyneen eläkeyhtiöiden johtajien jättibonukset.
  • Kuva: Compic-Photos/Eduskunta
    Kuva
    Keskustan kansanedustaja Mika Lintilä kritisoi SDP:tä.

Keskustan kansanedustaja Mika Lintilä väittää SDP:n hyväksyvän eläkeyhtiöiden johtajien jättibonukset. Lintilä kummastelee demaripuheenjohtaja Jutta Urpilaisen puheita työelämän uudistamisesta, kun ”samaan aikaan puolueen ainut konkretisoitunut saavutus on ollut työeläkeyhtiöiden hulppeiden bonusten hiljainen siunaaminen”.

Lintilän kritiikin alkulähde on Paperiliiton puheenjohtaja, eläkeyhtiö Varman hallituksen jäsen Jouko Ahonen. Ahonen, jota Lintilä kuvaa SDP:n keskeiseksi ay-johtajaksi, puolusti äskettäin A-studiossa Varman toimitusjohtaja Matti Vuorian noin 700 000 euron vuosipalkkaa. Summa sisältää palkan ja bonukset.

–Ahonen on ollut hyväksymässä ja vahvasti puolustamassa jättibonuksia eläkeyhtiön pomoille. Voivatko puheet ja teot näin lyhyessä ajassa enää tämän enempää mennä ristiin, ihmettelee Lintilä, keskustan talouspoliittisen työryhmän puheenjohtaja, sunnuntaina lähettämässään tiedotteessa.

Lintilä viittaa Ahosen äskettäiseen esiintymiseen A-studiossa, jossa tämä puolusti eläkejohtajien kohuttuja satojen tuhansien eurojen vuosipalkkoja mittavia bonuksia. Lintilän mukaan Ahonen perusteli palkkioita sillä, että progressiivinen verotus kurittaa bonusten saajia.

”SDP:n ay-siipi hyväksyy palkkaporsastelun”

–Eero Heinäluoman johdolla puolueen ay-siipi näyttäisi hyväksyvän eläkeyhtiöiden palkkaporsastelun. Toimivatko SDP:n johtohenkilöt Ahosen linjan ja eläkepomojen palkkojen takuumiehinä, tivaa Lintilä.

Lintilän mukaan ei ole ihme, jos ay-kenttä käy kuumana, kun puolueen tekojen ja puheiden ristiriita on ”näin ammottava”. Hänen mukaansa teot kertovat totuuden.

–SDP ja ay-liike puolustavat oman linnakkeensa miljoonakorvauksia. Tämä jos mikä kertoo vasemmiston aatteellisesta onttoudesta, sanoo Lintilä.

– SDP ei kykene antamaan enää vastauksia tämän päivän työelämän kehittämiseen. Tätä ei sinänsä tarvitse ihmetellä demareiden ulkoistettua työelämäkysymykset puolueesta vuosikymmenien ajaksi ay-järjestöille.

Eläkeyhtiöiden johdon kasvavat bonukset paljasti Helsingin Sanomat marraskuun alussa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Judgement Day

Vasemmistoliiton kansanedustajan Jaakko Laakson huljakka kelopalatsi, Sinihovi komeilee Pyhätunturin kupeessa, mutta omistaja tuntuu häpeilevän komistustaan.
-Esittelen mökkini joskus myöhemmin, en halua keskustella asiasta juuri nyt, mies toteaa Hymylle.

Laakson huvila on Pyhätunturilla hyvin tiedossa ja osoite löytyy mökkivälityksestä. Hirsitalossa on käytössä noin sata neliötä - se on arvioiden mukaan jopa 300 000 euron arvoinen. Kommunistikansanedustaja myös vuokraa mökkiä, tosin viikkovuokra on muhkeat 1 566 euroa.

Viikkohinnat eivät taatusti houkuttele vuokralaisiksi sitä väkeä, jota Laakso edustaa poliittisesti. Mahdollisia asiakkaita ovatkin rikkaat venäläiset tai lihavalla lompakolla varustetut hyväosaiset.

http://www.hymy.fi/tasta-puhutaan/vasemmistovaikuttajalla-okyhuvila-lapi...

tapio_o_neva

Minusta kiinteistön omistaminen sopii hyvin kommuistille, koska maanomistus ja kaavoittaminen ovat poliittisesti säännösteltyjä. Jaakko Laakson huvilalla on kyllä aristokraattinen nimi.

Anni Sinnemäki on kiinteistönvuokraaja, Jari Sarasvuo (entinen Heinonen) on kiinteistönvuokaaja jne.

Julkisuuden perheistä ministeri Lehtomäen puoliso ja lapset ovat 700 000 eurolla kaivosyrittäjiä eli tuottavat jotain muutakin uutta kapitalisteina kuin kiinteistökuplaa.

Talvivaaran omistajana Jaakko Laaksokin olisi kansallisempi ja porvarillisempi sekä sinivalkoisempi kuin kelojenomistajana Lapissa.

Suomen pankki ja eläkevakutuusyhtiöt vain pitävät aristokraattisia huviloita Lapissa osoittakseen korruptoituneen valtansa.

Ostakaa vaikka Talvivaaraa ja tehkää jotain uutta tai hyödyllistä nurkanvaltaamisen sijaan.

voida

Moraali on kadonnut aikapäiviä sitten. Nyt kun johtajat porsastelevat bonuksineen, pitäisi duunareiden tyytyä 0,1 % palkankorotuksiin vaikka inflaatio on yli 2 %. Tämä tarkoittaa sitä että palkkasi on 1,9 % alempi kuin edellisvuonna, eli vapaaehtoinen palkanalennus.

Tepeteus

Eihän 700 000 euroa ole mitään - maataloustukemme tuhlaa sen verran verorahoja 2 tunnissa. Joka toinen tunti, joka päivä, vuoden ympäri. 3 470 000 000 euroa vuodessa. Ja sen Keskusta on siunannut.

Tepeteus

Perusteluna se kuinka kalliiksi tulee meille veronmaksajille. Suomen kansallinen maataloustuki on aivan ylimääräinen rasite Suomen veronmaksajille. Ylläpitää vanhentunutta, pöhettynyttä kallista tukikoneistoa, josta ei hyödy maanviljelijä eikä ruuan ostajakaan.

hsalonen

Näin puhuu mies, jonka mielestä kaikkien pitäisi maksaa TV:sta katselumaksua joka vuosi. Eiköhän tämän miehen riisto toteutuessaan maksaisi tavallisille veronmaksajille satoja kertoja enemmän kuin tuo pieni palkkabonus, mikä yksittäisille henkilöille annetaan.

Luonnonsuojelija

Kansanedustajat ja päättäjät ovat yritysjohtokonsulttien vedätettävissä. Demarien Mönkäre mm aikanaan hyväksyi Fortumin ansiottomat optiot (joita konsultit olivat yhdessä liikkeenjohtajien kanssa junailleet) ja ministerit kuvittelivat että täytyy pysyä "ajan hermolla" (ja saahan silloin myös helpon palkan- tai palkkionkorotusperusteen itselleenkin kun vertailukohta on tosi korkealla).

Kansanedustajille tulisi olla yhtenä vaatimuksena se, että he ovat olleet myös oikeissa töissä työelämässä monta vuotta ennekuin heitä voidaan kelpuuttaa ehdokkaiksi. Nyt he kouluajoista lähtien elävät todellisesta elämästä irrallista "poliitikon" elämää missä tosiasioilla ei ole suurtakaan painoarvoa vaan keskitytään verbaaliakrobatiaan ja omien etujen ajamiseen ilman käytännön vastuuta tehdyistä päätöksistä.

PetSu

Miten nämä kommentit aina siirtyy maataloustukeen, jos SDP on jossain porsastellut????
SDP:ssä ei ole montaa kansanedustajaa, joka olisi tukiaisten lopettamisen kannalla. Tiedättekö miksi?

Kun yli 90% suomalaisista haluaa kotimaista ruokaa ja nythän on lähiruoka on vielä se kaikkein paras.

Jokainen ymmärtää, että yhtälö ei toimi, jos maataloutta ei tueta. Jos SDP alkaa meuhkaamaan maataloustukien lopettamisen puolesta se tietää huikeaa pudotusta heti seuraavissa vaaleissa.

Tuo eläkeyhtiöiden johtajien jo ennestään mahtavien palkkojen korotukset ovat monelle eläkeläiselle kuin punainen vaate tullessaan esiin. Ei kannattaisi ryhtyä tuommoista suosimaan, sillä eläkeläisiä on Suomessa vuosi vuodelta yhä enemmän. Ihmiset elävät pidempään ja heidän eläkkeensä ei nouse samassa suhteessa kuin palkat elämisen hinnat. Leikatun indeksin vuoksi joka vuosi eläkeläiset saavat yhä vähemmän reaalieläkettä. Nuokin rahat olisi aivan hyvin voinut jättää eläkeläisille ja poistaa se leikattu indeksikorotus. Jos joku ei tiedä mitä termi leikattu indeksikorotus tarkoittaa, niin naputelkoon sen googleen tai muuhun hakukoneeseen. Sieltä se selviää ja kertoo, kuinka eläkelläisiä lorotetaan silmään. Kukahan tai kenen hallituksen aikana lienee keksitty? Laitetaas pieni veikkaus pystyyn. SDP on ollut hallituksessa sen voimaantullessa, veikkaan. Kuka oli hallitusvastuussa 1977, kun leikattu indeksikorotus eläkkeisiin otettiin käyttöön. Kokoomus oli silloin oppositiossa.

Piski Uskii

-ja haja-asutusaluelaisille 10000e suodatusjärjestelmä..."

Tätä valikoivaa jujuttamistahan tämä on ollut, "Ed Göran"!

Lintilän ulostulo on osa laajempaa puolueen väsähtäneen kannatuksen pyhänajanpalaverin rukoushuudon jargonia, joka peli aloitettiin nyt aluksi vilttiketjulla.

Vanhoilla valtapuolueilla olisi syytä ottaa lusikka kauniiseen käteen ja tunnustaa syntinsä.
Heittäytyä vaikka -teennäisestikin- kansan, ilon ja runsauden antajan eteen ja katua tekojaan.
Kyllä kansa tietää kaiken ja armahtaa syntisen!

Luomansuu

Ahosen kommentit olivat hämmästyttäviä, onko laihdutuskuuri sekoittanut myös äijän pään? Suomessa on paljon virkamiestyyppisiä hommia, kuten nämä eläkeyhtiöt ja joku Veikkaus, joissa maksetaan todella överiksi menneitä palkkoja johdolle. Tähän pitää joku kohtuus saada, muuten tästä maasta katoaa yhteiskuntarauha seuraavan viiden tai kymmenen vuoden aikana.

Heikki K

En ole mikään demari, mutta sääliksi käy demareita. Poliittisen järjestelmänhän juuri pitäisi valvoa, ettei yhteiskuna muutu aivan hulluksi. Ihmisten ahneudella ei ole mitään rajaa. -Mutta demarit ovat jo herrojen porukassa.
Hyvä se on, että demareiden painoarvo laskee entisestään seuraavien vaalien jälkeen. Sama kepun osalta.

Piski Uskii

Kansan halveksunta, omaneduntavoittelu, välistävetokorruptio... ovat verkostoituneet syvälle poliittiseen elämään ja yhteiskuntahallinnon eri tasoille.
On vaikea kuvitella, että tilanne muuttuisi jossain siedettävässä ajassa miksikään.

Nämä riihitetyt ahoset, puolivillaisen demokratian kovettamat, generoituneet juksaajat ovat entistä kovempia luita aseettomille puskista huutelijatyöläisille.

Kiihkeimmät aikalaiset punikkitaistolaiskommarit olisivat olleet jo narun kanssa liikkeellä.

kiuru

hyväksykään Ahosen puheita ja perusteluja (3%) ääniosuudella, niin kyllä Lintilä tekee nyt erikoista politiikkaa. Tuo on oikeata populismia. Ei nää eläkevakuutusyhtiöt ole demareiden, kokoomuksen eikä yksin edes EK:n läänityksiä kuten Keva on Keskustan ja Katajan läänitys.

Neuvos

Jättipalkat ovat todella kohtuuttomia, eivät lisää kansan luottamusta.
Lipposen aikana puolue liukui oikealle ja Heinäluoma epäonnistui kampanjassa herrojen mässäilyn mollaamisella, joka tosin on juuri sitä.
Vasemmistopomot eivät itse ole aatteensa mukaan eläjiä.
Keskusta taas käyttää nuorisosäätiönkin nuorten rahat omiin politikointeihinsa.
Vihreät ja ruotsalaiset ovat vallan kammareissa siunaamassa omia etujaan.
Tulevat vaalit ovat mielenkiintoiset.
Lähteekö kansa uurnille?

Salon Petri

Toivottavasti keskustan kansanedustaja Mika Lintilä nimeää vaalirahoittajansa ja näyttää sdp:n Eero Heinäluomalle mallia.

Mika Lintilä/kesk:
* oma toteutunut vaalibudjetti 48 897 euroa vuonna 2003
* oma toteutunut vaalibudjetti 60 786 euroa vuonna 2007

Kovan kritiikin esittämisen lisäksi on aina hyvä muistaa esittää konkreettisia ratkaisuja. Myös pattitilanteesta eteenpäin pääsemisessä. Vain yhdessä olemme enemmän.

Tehdäänkö yhdessä vaalirahoituksesta avointa, iloista ja kaikkien yhteisesti hyväksymää toimintaa?

Tässä käyttöönne Kansan vaaliliiton ry:n perustajajäsenten valmistama kolmen portaan etenemisen malli.

1. Vaalirahoituksen salaisuudet julki koko 2000-luvulta
http://ajankuva.blogspot.com/2010/06/vaalirahoituksen-salaisuudet-julki-...

2. Maan tapa? Institutionaalinen korruptio vaiko rehellisyys?
http://ajankuva.blogspot.com/2010/07/maan-tapa-institutionaalinen-korrup...

3. Suomi 2.0 – Maan tapa vuonna 2017?
http://ajankuva.blogspot.com/2010/07/suomi-20-maan-tapa-vuonna-2017.html

Ja muista pitää se, että perustuslain mukainen kansanvalta ei voi toimia, jos kansa ei tiedä edes näitä perusasioita päättäjistään.

kyy

...on varmaankin oikea termi tälle, mutta mitä ovat muiden kuin SDP-taustaisten yritysten johtajan palkat?

Kaupallisen median mukaan tuskin ainakaan porsastelua, vaan usein päin vastoin: hyvälle miehelle hyvä palkka.

majurjar

Äänestäkää nyt sitten ensi kerralla persuja, vasemmistoliittoa ja vihreitä, te paukapäät, jotka olette "lahtarit, ohra-aapelit ja pullerot" valtaan nostaneet. Kuitenkin kaikki vaan valitatte ja sitten joko äänestätte noita nykyisiä rosvoja tai jätätte äänestämättä.

järkevästi ajatellen

hiljainen siunaaminen.
Kyllä eläke yhtiöiden johtajille pitäisi riittää kun palkkaa saisivat 20 % enemmän kuin suurin eläkkeen saaja saa tosi työstä tulevaa eläkettä.
Ei eläke yhtiöiden johtaminen ole mittää kovaa työtä ja vastuutahan ei johtajilla ole mistään.
Näillä nyky palkoilla johtajien pitäisi myös vastata eläke yhtiön rahojen huonosta sijoittamisesta johtuvista tappioista ja näin ei eläke ikääkään tarvisi nostaa..
Ja tuollaisessa kevyessä siistissä sisä työssä kun eläke yhtiökin on pitäisi jokaisen jaksaa ainakin 5 vuotta pidemälle kun miehet jossakin viemäri työmaalla .

Matti O Koskela

Kaikkihan sen tietävät mitä punapääomille tapahtui. Sileeks män eikä piisannutkaan. Miksikäs se muuksi olis muuttunut. Toisten rahaa on helppo jakaa = veronmaksajien, eläkeläisten, mökin mummojen ja ay-jäsenten seteliniput kourissa ja heidän olkapäiltään on huluppeeta huudella torppareiden perään ja kaluta rakkikoirana jaloissa pyörien lainsuojattomien yrittäjien 'sääriluita'.

En ikinä ole ymmärtänyt tätä työväenliikkeen muuttumista omiaan syöviksi pikkupaskiaisiksi. Moraalitonta huijariporukkaa, joka pettää aina, jopa tuppeen sahatuissa lautakaupoissa.

Ay-pomot pitää mahdollisimman pian saada sivuun omina pitämiensä eläkeläisten miljardipinojen päältä. Osa on jo käyttökelvottomiksi pilaantuneita ja umpi punahomeessa.