Lauantai 18.11.2017

SK: Perussuomalaisten buumi pelottaa ministeriä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.11.2010 16:11
Päivitetty: 
17.11.2010 17:07
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Suvi Lindéniä pelottaa perussuomalaisbuumi.

Viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) ennustaa, että perussuomalaisten kannatus voi ampaista jopa 35 prosenttiin. STT:lle hän toppuuttelee, että lausunto oli "small talkia".

Satakunnan Kansan verkkosivujen mukaan Lindén on arvioinut tänään Porissa, että näin saattaa tapahtua, jos Irlanti ja Portugali syöksyvät talousrotkoon.

Lindén kertoo lehdessä, ettei eduskunnassa ole koskaan oltu näin hermostuneita vaalien alla. Perussuomalaisten gallupsuosio tuntuu luissa ja ytimissä.

– Perussuomalaisista on tullut legitiimi puolue. On trendikästä kannattaa heitä.

Lindéniä myös kauhistuttaa ajatus, että perussuomalaisten nousubuumi jatkuisi vielä presidentinvaalissakin.

– Luoja minua varjelkoon siltä päivältä, että Timo Soini on Suomen presidentti, Lindén sanoo.

Lindén toivoo, että kokoomuksen toivo Sauli Niinistö suostuu presidenttiehdokkaaksi, kun sitä hänelle tarjotaan toistamiseen "kultalautasella".

Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilkka Luoma

[ ... kansalainen lukee perinteellisten toimijapuolueiden vaalirahoituskähinöitä (nyt demareiden urheilusäätiö epäilyksien alle */), samaan aikaan perussuomalaiset muutosaktivistit ja eduskuntavaaliehdokkaat tykittävät nettikeskusteluissa hersyvää intoaan gallupkäyrien noususta ja suitsuttavat itseään ja toisiaan ... ]

Kansa on kattanut perussuomalaisille kultalautasen - vaalisosiaalinen tilaus on historiallinen. Gallupeissa ilmaistaan intoa ja juuri tutkimusajankohdan kannatusta puolueille. Kun kansakunta siirtyy vaaliuurnille äänestämään, ei siellä listassa ole ehdokasta "maija tai pekka perussuomalainen" - siellä on joukko ihmisiä, joista pitäisi valita.

Kansalaiset ovat nostaneet perussuomalaiset ja ehkäpä piilossa myös Muutospuolueen estraadille. Muutosta ei mahdollisesti edes gallupeissa tarjoilla vaihtoehdoksi, tai kansakunta ei koko puoluetta muista tai tiedä? Joka tapauksessa kansakunta on antanut jo moneen kertaan vakavan varoituksen omille perinteellisille puolueilleen ja ehdokkailleen!

Mitä tekevät perussuomalaisten ehdokkaat?

Aktiivit persuehdokkaat ovat ajamassa itseään äänestäjien tietoisuuteen palstoilla, blogeilla ja eri tyyppisissä sosiaalisen median foorumeilla. Oma sosiaalinen kirjoittelu on halpa ja "iholla oleva" tapa mainostaa itseään. Toistaiseksi vaaliraharyvettymättömät persuehdokkaat tykittävät lujaa palstoilla, mutta mistä he kirjoittavat ja mitä he tuutin täydeltä töräyttelevät?

Nopeasti kasvanut Uuden Suomen nettilehti Puheenvuoropalstallaan on oiva esimerkki persuehdokkaiden vilpittömän innokkaasta tavasta markkinoida itseään ja puoluettaan (tässä järjestyksessä). Sisältö on usein hymistelyä korkeista gallup-numeroista, demereiden ja keskustalaisten tölvimistä ja vihreiden jopa alta lipan arvostelua. Yhteishenkeä luodaan myös 'Me hyvä, muut huonoja' -filosofialla. Hyvä tietysti niinkin, mutta mitä uurnille siirtyvät kansalaiset odottaisivat ojentamalleen kultalautaselle?

Kansakunta odottaa ohjelmaa, arvoja, lupauksia ja mielipiteitä!

Äänestävä kansakunta valikoi jo monesti ennen äänestyskoppiin menoa henkilön ja nyt tämä tilaus on tehty perussuomalaisille tai jopa Muutoksen ehdokkaille. Mutta mitä kansalaiset tietävät tänään itse ehdokkaista? Ovatko ehdokkaat kertoneet mitä he tekisivät kansalaisten eteen ja nimenomaan oman vaalipiirin äänestäjien eduksi ja hyödyksi? Ei tarvitse edes luvata, kunhan kertoo mitä tekisi omalle vaalialueelleen, jos pääsisi Arkadianmäelle.

Palstoilla, blogeilla ja mm. Facebookissa ei tarvitse sättiä muita (muistammehan, että Suomen tavalliset kansalaiset eivät pidä ilman syytä sättimisestä, tuolloin ääni saattaa napsahtaakin itse kopissa sille sätitylle) - olisikin edullista keskittyä asioihin, vaaliohjelmaan, omien ideoidensa esittelyyn, tekoaikomuksiin ja kykyyn tulla eduskunnassa toimeen myös muiden kanssa, jopa naapuripuolueiden edustajien kanssa.

Oman vaalipiirin asiat

Suomi on tunnetusti suuri maa pienellä populaatiolla, mutta hyvin erilaisella kansalaisvalikoimalla. Turkulaiset säilyttäisivät toisena kotimaisena ruotsin, imatralaiset haluaisivat painoa venäjänkielelle. Helsinkiläiset halunnevat vahvaa pääkaupunkia ja lappilaiset luontoarvoja matkailijoille. Vaasan pubeissa ajatellaan eri tavalla kuin Kuopion toreilla. Hämenlinnassa pohditaan vakaasti arvoja ja Oulussa syödään Leijonaa ja kasvetaan kansainväliseksi ohjelmisto-osaajaksi.

Ehdokas on aina vaalipiirinsä lähettiläs, ja usein tekee äänestysalueensa muidenkin edustajien kanssa yhteistyötä saadakseen omia, omalle alueelle tärkeitä asioita eduskunnassa läpi. Vaaditaan yhteistoimintaa, siksi paljon näitä puolueita meillä Suomessa on. Oman vaalipiirin asiat ovat piirissä asuvien äänestäjien sydäntä lähellä olevia toiveita, tavoitteita ja jopa haaveita.

Maahanmuuton estäminen yleisellä tasolla ei ole vaaliteema - vaaliteema voi olla se, mitä meille tullaan tekemään ja millä ehdoin. Tämäkin asiaseikka käsiteltyy erilailla eri puolilla Suomea. Suomi ja suomalaiset eivät tarvitse yhdenasian liikkeitä - Suomi ja suomalaiset tarvitsevat määrätietoista ohjelmaa, miten me muun muassa pärjäämme maailmalla riehuvassa työn uudellen jaon taistelussa.

Vaaliteemat ja tavoiteohjelmat

Jokainen ihmistä äänestävä kansalainen haluaa tietää ehdokkaansa arvot, mielipiteet ja tavoitteet. Olisi viisasta keskittyä juuri nyt gallup-prosenttien hymistelyn sijasta itse vaaliohjelmaan ja ajatuksiin, mitä minä ehdokkaana ajan ja haluan tehdä äänestäjieni hyväksi. Jokaisella ehdokkaalla pitää olla oma ohjelma ja oma tavoitteisto edustamansa puolueen päälinjojen lisäksi.

Naapuripuolueen mollaaminen vie kopissa sen kultalautasella tarjoillun mahdollisuuden ja äänestäjä antaa sen ainokaisensa sille 'tutulle ja turvalliselle' - "eihän se kuitenkaan niin suurta rötöstä tehnyt edellisessä vaalirahoituksessa, ... on sillä ainakin kokemusta eduskunnasta ja on sillä vieläpä mielipide ja tavoite, jonka minä äänestäjänä tiedän".

Suomi voisi olla nyt vedenjakajalla, positiivisesti

Nyt on muutoksen aika. Kultalautanen on esillä. Ehdokas itse ihmisenä ratkaisee. Ei tarvita kalliita vaalikampanjoita, kansa lukee palstoja, blogeja ja sosiaalista mediaa. Kerro ehdokas hyvä, mitä Sinä haluat antaa äänestäjille. Kerro arvomaailmasi, oli se sitten mikä tahansa, kunhan kerrot sen mitä Sinä olet ihmisenä mieltä ja mitä Sinä haluaisit tehdä. Kyllä kansa osaa valintansa tehdä - eikä kaikkien tarvitse olla samanlaisia, ei me äänestäjätkään olla.

...

[*/ ... äänestävä kansalainen jäi pohtimaan Keskustan Asuntosäätiön jälkeen mikä säätiö kimmahtaa Kokoomuksen kaapeista, ettei se vaan olisi kohtalokas "hautaussäätiö", jolla päätetään mennyt tapa, se maassa maan tapa, mikä vallitsi vuosikymmenet rapauttaen tavallisten kansalaiset uskon ja luottamuksen nykypuoluepolitiikkaan ja keskinäisjargonisoituneihin poliitikoihin? Vaaleissa toteutuu nyt kansakunnan oma "maassa ja ajassa maan tavalla" -aikakausitapa! ... ]

...

Ilkka Luoma
http://www.facebook.com/first.ilkka
http://ilkkaluoma.kuvat.fi

Sent:

Cc: [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected]

Sent: Tuesday, November 09, 2010 10:26 PM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Kansalaiset ovat kattaneet kultalautasen muutokselle ja perussuomalaisille?

...

Kansalaisten kultalautanen muutokselle ja perussuomalaisille

Voi voi

Niinistö oli valtiovarainministeri, kun Sonera osti UMTS luvat Saksasta.

Nyt kun Niinistö on ollut eduskunnan puhemies, niin Suomen talous on ollut järkyttävässä romahduksessa. Kokoomuksen Venäjä politiika on ollut järkyttävän surkeeta.

Suomen julkinen talous näyttää olevan vapaassa syöksyssä:

www.valtiokonttori.fi/public/download.aspx?id=81078&guid={b7d7f5d5-ecb9-452e-b526-85d3bdca8ee7}

Ja vielä presidentiksi. Voi hel....

jani73

että otatko kantaa asioihin, johon sinulla on mahdollista vaikuttaa. Perussuomalaisten tyyli kommentoida jokaisen kissan väkisinmakaamista kollikissojen toimesta on jo säälittävyyden huippu. Katsos kun jatkuvalla paskanjauhamisella on se seuraus, ettei kukaan ei ole enään kiinostunut kun 1 kerran 100:sta sinulla olisi oikeasti jotain sanottavaa.

Sama vertaus toimii kuten jalkapallossa - asia josta Soini todistetusti tietää jotain - kun Cristiano "neiti" Ronaldo aikansa kaatuilu tilanteissa jossa ei ollut mitään kontaktia, niin tuomarit olettivat myös oikean rikkeen kohdalla Ronaldon näytelleen. Got the point - ei tämä ole mitään rakettitiedettä :)

Lampelto

Mikä on muka pahinta, mitä voi tapahtua persujen noususta? RKP ei pääse hallitukseen?

Ja vaikka persu-kannatus olisikin 35%, niin 65% kannattaisi vielä muita. Presidentin vaaleissa Soinin inhoajat yhdistyisivät.

Siis mikä on muka persujen nousussa pahin mahdollinen skenaario? Persut eivät ole samalla tavalla kansallissosialistinen liike kuin IKL 1930-luvulla, joka avoimesti kannatti demokratian lakkauttamista. En usko, että persuissa on juurikaan demokratiavastaisia ihmisiä.

Vaikka en persuja todennäköisesti äänestäkään, olen nautiskellut suurenmoisesti kolmen koplan kokemasta kärsimyksestä. Erittäin nautinnollista, kun ylimielisyys ja elitismi saa välillä kuonoon. Luovaa tuhoa politiikan saralla.

Matti O Koskela

"– Luoja minua varjelkoon siltä päivältä, että Timo Soini on Suomen presidentti, Lindén sanoo."

Arvon rouva Lindén, on aivan sama, kumpi siellä vallattomassa bunkkerissa taivastelee, Ex vallaton Niinistö tai valtaan nouseva Soini.

Sitäpaitsi Niinistö lienee niitä harvoja poliittisen eliitin selkärankaisia, joka ei Soinia pelkää. Molemmat kun ovat suomalaisten puolta pitäviä patriootteja.

Oulun puolessa oli aikoinaan maakunnan kuulu joutomies, Puron Ruupe. Tämän kerrankin saapastellessa rautatietä pitkin ja Pohojanmaan pikajuna jarrutti rattaat kipunoiden ja pilli täysillä ulvoen. Junan pysähtyessä Ruupe käveli veturin kuljettajan puoleisen avonaisen ikkunan ohi ja tuumasi: "se huutaa joka pelekää".:p

tot

On tuo jotenkin kuvaavaa, että ei Lindén suinkaan ole huolissaan Suomen taloustilanteesta tai selviämisestä vaan siitä, että Perussuomalaiset saattaa voittaa vaalit.

Luulisi sentään ministerillä olevan muutakin asiaa huolehdittavanaan.

Htalk

Ei Suvi mitään pelkää, Yritää laittaa Persut sellaisiin mittasuhteisiin että pienikin laskeutuminen universumin katolta on veret seisauttava tappio...

MItä jos Suvi laittasi Persu-pelottelupeikon tuolille ja kertoisi yhden asian mitä ihmiset haluaisivat kuulla Suvin arvomaailmasta - äänestääkseen Suvia?

VILENIN

Valtuutettu Suvi Linden poistui kuin eduskunnan valiokunnankokouksesta Oulun kaupunginvaltuuston kokouksesta unohtaen ilmoittaa asiasta puheenjohtajalle ja luonnollisesti merkittiin läsnäolleeksi.Kokouksessa päätettiin Suvin politiikan kannalta vähemmän miellyttäviä asioita, mutta Suvi viestittäjänä keksi noin vuoden päästä keinon, löysi käsilaukustaan laskuttamattoman taksikuitin jolla todisti olleensa taksissa, taidettiimpa pöytäkirjakin uusia jälkikäteen.Näin meilläpäin menetellään Kepun opeilla.

intrigööri

vitsiministerin aikaisemmat möläykset. Pysytään nyt asiassa. Ei persut pomppaa kerralla maan suurimmaksi puolueeksi, mutta suureksi puolueeksi se voi nousta.
On melkein sama, kuka täysipäinen henkilö hoitaa pressan postia. Tämmöiset Lindenit pitäisi äänestäjien kuitenkin älytä jättää golfkentän laidalle huitomaan.
Jos vanhojen puolueiden elättejä pelottaa, syyllinen siihen löytyy peilistä. Ei muuta kuin torkkupeittoa korviin, ettei tule tehdyksi enempää vahinkoa!

Ikiteekkari

No mistäpä arvoisa viestintäministeri luule moisen asian johtuvan?
Olisiko jotain tekemistä kokoomuksen harjoittamalla "harhautus" politiikalla?
Taas HS kirjoitti Jyrki Kataisen "neutraalin" ilmoituksen, että Suomen kansalaisten tulee valmistautua rahoitamaan omista vero euroistaan Irlantia. Kuten on jo Kreikan osalta toteutunut.
Mitä politiikkaa arvoisa kokoomus pyrkii harjoittamaan, kansan kahtiajakmisen politiikkaa, niinkö?
Onnneksi vaalit lähestyvät ja ainakin minä tiedän keitä äänestän.
Joten arvoisa kokoomus, kiva nähdä mikä on teidän vaali harhautus sratekia.

Varjojen mies

Nykyinen hallitustilanne on sikäli demokratian vastainen, että hallituskoalitio vähät välittää edustamiensa ihmisten mielipiteistä, vaan ajaa vain ja ainoastaan hallituksen ministerien etua ja asiaa.

Eikö se Aatukin aikanaan päässyt valtaan laillisin keinoin ja vasta valtaan päästyään alkoi harjoittaa omanlaistansa politiikkaa.

TakojaIlmarinen

Kauhistuttaa tämä Suvi ja hänen mielipiteensä.
Onko niin että Kokoomus (Sekoomus) on tullut tiensä
päätepisteeseen. Suosii pieniä vähemmistöjä suurten
kannattajien kustannuksella.
Yksinkertaisia asioita: PAKKORUOTSI 4,5 % väestöstä
suomenruotsalaisia ja heistäkin vain joku pieni eliitti
nulikkaporukka vaati poliisilta ruotsinkieltä!
Soittivat jopa hätäkeskukseen, kun heille puhuttiin SUOMENkieltä Suomessa!
Homot n.5% väestöstä, joiden asioita Kokoomus ajaa pontevasti. Ei pitäisi kumarrella siihen suuntaan.
Kyllä homot näyttävät hoitavan asiansa huomattavasti paremmin kuin mitä prosenttuaalinen lukumäärä edellyttää!
Haaveilevat jopa omasta HAAVISTO presidentistä Suomelle!

MerjaH

Soinihan on sanonut stasi-listojen yhteydessäkin, että Suomi kaipaa ruumiinavausta....jotenkin niin se lausunto meni.

Jos Niinistö ja Soini ovat ehdolla, niin äänestän varmaan Soinia. Sauli on muuten aika cool, mutta se tyärhuttura vaikuttaa kuin arabisheikin morsiolta.

Siksi Soini voittaa jopa Niinistön. Voi Suvi parkaa.

35% voi olla oikein tai nurin, mutta varmasti se 20 päälle ponnistaa. Haarukka on 24-50% :)

Satu uusi nyt Suomesta syntyvä on. Se kasvaa, se ryntää, se voittaa!

http://www.youtube.com/watch?v=hURmOmTrNYA

SIMO PERTTULA

Mutta Euro-buumi kyllä. Suvi Lindenin ajattelu elää pysähtyneisyyden aikaa. Syyn ja seurauksen laki on myös unohtunut. Ei PS ole syynä rahakriisiin. Vaan silloin sen nousu on heikosta Euroopan Unionista johtuva.
Puoluehan on ollut puolueistamme eniten EU kriittinen. Ja nyt näyttää tulevan haaksirikko ainakin eurolle.
Missään olosuhteissa Timo Soinista ei tule vallatonta presidenttiä! Sauli Niinistöstä tulee vahva presidentti? Hän on mies paikallaan olemaan maamme mielipide johtaja. Ja saa siten vahvan presidentin maineen.

Jape

..täydellisen kelvoton ministeri. Varmaankin pelko kumpuaa juuri tästä henkilökohtaisesta tietämättömyydestä.

Vaikka Soinia pidetään paljon esillä, puolueessa on myös monia muita joilla on kaikki edellytykset toimia menestyksellä esim. ministereinä tulevassa hallituksessa.

Toivotaan että seuraavat vaalit tuovat kaivattuja muutoksia suomalaiseen politiikkaan.

puutarhamies

Käytit elävää kieltä ja tällä kertaa lausuit asiaa.

Kauhu eduskunnassa näkyy tänne asti lähes jokaisen lausunnon ollessa vaalitemppuilua.

Tehokkain vaalitemppu olisi esiintyä rehellisesti.

jani73

Ehkä eduskuntavaaleissa 2015 Soini on jo kloonattu jokaiseen vaalipiiriin - tosin on aika paljon kloonaamista, sen verran on elopainoa (tulkitse hyvinvointiläskiä) kerääntynyt vähäosaisten puolestapuhujalle :) Miksei Soini luovu suurista tuloistaan ja lahjoita niitä vaikkapa työttömille? Aika hyvin Soini elää ja mässäilee brittifudista seuraamalla - pitäisikö puheissa ja omissa teoissa olla jotain yhteneväisyyttä? Yhtä uskottavaa kuin pedofiili menisi puhumaan lastenkotiin pahan maailman vaaroista!

Tuukka H.

Koska Timo Soinista ei ole pyhimykseksi, emme sitten varmaan voi äänestää häntä. Voi meitä, voi voita.

Vaan hetkinen, muistaakseni Persuilla _on_ ehdokas joka laskeskeli että jos hän eduskuntaan pääsee, hän ei vanhana miehenä ja jo eläkkeensä turvanneena pestistä saamaansa palkkaa tarvitse.

Joten sitoutui julkisesti tekemään juuri kuten ehdotit: antamaan palkkansa köyhille.

Mutta ei hätää, sillä tuohan on s****na POPULISMIA! Jos tuollainen omahyväinen valehtelija kehtaa luvata (ja herra paratkoon jos se sietämätön kyrsä kehtaa vielä mennä sanoista tekoihin!) niin sehän saa elinikäiset poliitikot näyttämään huonommilta!! Eihän me sellaista voida hyväksyä!!!

kaijakuopila

nimittämällä näitä virkamiesten hyppyyttämiä, epäonnistuvia, näköalattomia naisia ministereiksi. Kaipa sitä jossain Lindenin kotikulmilla on valtion raha liikkunut, kun äänestäjiä riitti. Onko se niin, ettei tavis enää viitsi mennä kokoomusnaisten kokouksiin lässytystä kuuntelemaan ?

Sokrates

Minä ainakin äänestän perussuomalaisia, minulle riitti se kun keskustan varapuheejohtaja esitti että valtion pitäsi kouluttaa imaameja. Muutenkin valtapuolueet alkavat olla yhtä homoa kaikki, kukaan ei enää aja tavallisen duunarin asiaa vaan ovat keskittyneet marginaaliryhmien hyvin voinnnista.

foinikkialainen

Mikähän olisi se pointti mitä ("kaikki"), muut Persuja pelkäävät, koettavat vakuuttaa kansalle ja vielä siten, että ne äänet pitäisi saada jotenkin itselleen ?? Taitaa olla valheet vähissä kun totuus tulee väkisin kansan tietoon? Mikähän muu se Persuissa niin pelottaa? Oma napa l.(raha), tai omat "viherpunikkisuojatyöpaikat"?? No, se muutos tulee kuitenkin ennemmin tai myöhemmin. Siihen loppuu satumaa!!! Persut ovat ainoa puolue, joka on aidosti isänmaallinen! - Ja isänmaallinen ei tarkoita, vaikka Suomessa ollaankin, rasistista ajattelutapaa. Isänmallisuus on meille toisille suomalaisille kunniakasta ja arvoista puhuttaessa, yksi korkeimmista! -Ja patriootti ei ole rasisti, eikä rikollinen. Sitä ei edes Brax pysty kriminalisoimaan!! Ainakaan vielä!

jani73

että otatko kantaa asioihin, johon sinulla on mahdollista vaikuttaa. Perussuomalaisten tyyli kommentoida jokaisen kissan väkisinmakaamista kollikissojen toimesta on jo säälittävyyden huippu. Katsos kun jatkuvalla paskanjauhamisella on se seuraus, ettei kukaan ei ole enään kiinostunut kun 1 kerran 100:sta sinulla olisi oikeasti jotain sanottavaa.

Sama vertaus toimii kuten jalkapallossa - asia josta Soini todistetusti tietää jotain - kun Cristiano "neiti" Ronaldo aikansa kaatuilu tilanteissa jossa ei ollut mitään kontaktia, niin tuomarit olettivat myös oikean rikkeen kohdalla Ronaldon näytelleen. Got the point - ei tämä ole mitään rakettitiedettä :)

Tuukka H.

Kommentointi on jalo asia, mutta miksi Jani73 menee artikkelista toiseen leikaten&liimaten saman väsyneen "pilke silmäkulmassa tässä älykkäänä miehenä itseäni tyhmempiä katsos piikittelen" kommenttinsa?

Ota vinkki ansioituneelta vaahtoajalta (allekirjoittanut): yritä rohkaista niitä jotka ovat samaa mieltä, kääntää kannallesi ne jotka eivät ole vielä mielipidettään kiveen kirjoittaneet... ja yritä vaikka tahattomastikin viihdyttää niitä jotka ovat kanssasi tulisesti eri mieltä.

Hyvä tapa aloittaa on vaivautua edes ajattelemaan kun kommenttia kirjoitat, ei toistamaan yhtä ajatusta kuin raihnauttaan hajonnut gramofoni tai huolellisen aivopesun saanut papukaija.

veitikka

Olemme vaimoni kanssa molemmat vuorollamme jonottaneet reilun vuoden kunnalliseen hammaslääkäriin, jonka ylläpidosta veroja maksamme. Lopulta asiaa tiedusteltuamme (molemmilla kerroilla) nimemme oli kummallisesti hävinnyt jonotuslistalta. Se siitä hoitotakuusta! Samaan aikaan kaupunkimme hammashoitolat laittavat kuntoon kurdi- ja somalinuorukaisten hampaita. Niissä riittääkin hommaa, sillä herrat eivät liene eläissään päässeet hammaslääkäriin. Ihan kiva, että näinkin autamme muslimimaailman tulevaisuudentoivoja, mutta onko se oikeasti muutenkin jatkuvasti heikkenevän julkisen terveydenhuoltomme tehtävä??

jani73

hän valitsee ministereikseen henkilöitä, jotka eivät uskalla tai kykene häntä puolueen johtajana haastamaan. Kekkonen ja Katainen ovat molemmat samalla tavalla nöyryyttäneet ministereitään (Stubbia ja Häkämiestä lukuunottamatta) median edessä. Linden ja Holmlund ovat parhaita esimerkkejä tästä. Onko Katainen kertaakaan antanut tukeaan näille kahdelle sekopäälle?

Ilkka Luoma

Olisiko tässä runkoa perussuomalaisten vaaliohjelmaksi?

Perussuomalaiset ovat nyt kansamme viidesosan suojeluksessa - sama määrä kuin on kokoomuslaisia kulutuskäyttäytyjiä korkeamman elin- ja näyttötason näyttäjinä. Kallupit näyttävät nyt jotain ainutlaatuista. Ovatko mielenilmaisut varoitus omille vai onko se sittenkin rohkaisua uudelle poliittiselle alulle - persujen kanssa?

Vaaleissa arki napsahtaa päälle - mitä äänestäjä äänestää, kun ei ole tietoa, mitä persulaiset ovat todellisuudessa mieltä - muustakin kuin ulkomaalaiskysymyksestä ---

Tässä runko persuille ohjelmajulistukseksi ja päämääriksi eri arkielämän aloilta - nämä asiat kiinnostavat nimenomaan noita kansan viidesosaa, jotka voivat tuoda persuille örmyänkyrä-äijävaalien voiton, vailla vertaa - nyt kansa odottaa mitä todellista persuehdokkaat ajattelevat! Kansa on kattanut perussuomalaisille kultaisen lautasen - käyttäkää tilanne koko kansakunnan hyväksi!

[ ... kansalaiset elävät ajassa - niin hyvässä kuin pahemmassakin. Ryhmähenkeä tiivistetään yhteenkuuluvuusryhmissä, keinoja kehitetään, jalostetaan ja testataan. Kansakunta on juuri niin vahva kuin sen heikoimmat lenkit. Lenkkejä voidaan vahvistaa huomioimisella, päättävyydellä ja johtajuudella, johon luotetaan ... ]

18082009 -- Talouskehitys on osa inhimillisyyttä. Evoluution mennessä ääripisteeseensä, mm. tehokkuus-, kasvuntavoittelu- ja keräämisajattelussaan - on edessä paluu arkeen. Arki koittaa vähentämisenä, jossa kulutusta leikataan 33 prosenttia ja energiankäyttö puolitetaan. Kansakunta on mobilisoitava tuleviin tehtäviin, jotka eivät ole helppoja eivätkä miellyttäviä.

Muutoksen alle joutuvat verotus, kierrätys, kulutus, ruoka ja ulkomaankauppa. Erityisoperaatioita vaaditaan nuorten ja vanhusten osalle kuin maahanmuuton periaatteiden kohdalle. Syvälliseen tarkasteluun joutuvat perinnöt, koulutus, yhteenkuuluvuus, kansallinen identiteetti ja tarpeelliseksi tuntemisen elämänjano. Lopuksi joudumme käsittelemään eutanasian ja sairaanhoidon perusperiaatteita.

Verotus ja kierrätys 1/

Verotus käännetään koskemaan aiheuttamisperiaatetta - mitä enemmän kulutat sen enemmän maksat, mitä enemmän vahingoitat ympäristön luontaisia kiertoja - sitä suuremmin otat osaa kustannuksiin. Joudumme hyväksymään perusperiaatteen, jossa lopulta palautamme luontoon käyttämämme tekijät sellaisina, kuin ne sieltä otimme.

Kuluttamamme ruoka 2/

Syömme keskimäärin liikaa, syömme edelleen keskimäärin väärin kulutukseemme nähden. Kulutamme itseämme liian vähän syömäämme energiaan nähden ja kulutamme liikaa ympäristöämme kasvattamaamme ruokaa ajatellen. Ruoka hankitaan läheltä ja jakelukatju suoraviivaistetaan - näin väestökin hajaantuu laajemmalle erinomaisessa maassamme.

Ulkomaankauppa 3/

Suomi elää viennistä. Ulkomaankauppa käsittää puolet bruttokansantuotteestamme**/. Nyt lisäämme kilpailukykyämme ja alennamme kustannuksiamme ja/tai lisäämme laatua ja teknologian syvällisyyttää, sillä kokonaan emme rajoja voi sulkea. Suosimme kotimaista, vaikka hinta olisi korkeampi. Kannattaa maksaa kotimaisesta työllisyydestä, sillä se takaa verojen kautta tulontasauksen hätää kärsiville.

Nuoret 4/

Nuoret maksavat huomenna tulontasaukseen tarvittavat verot. Epätietoisille nuorille säädetään työllisyysvelvoite - vaikka valtion opastamana. Ihminen on luotu oppimaan uutta tai sitten tekemään työtä. Työ yhdistää ja koulutus lisää identiteettiä. Tehtävänsä hallitseva ihminen osaa olla kehumatta ylpeä ryhmästään ja itsestään. Monien vanhempien on opeteltava uudelleen se tärkein tehtävä: suvunjatkamisen jälkeinen kasvatusvelvollisuus ja esimerkkinä oleminen.

Vanhukset 5/

Kokeneet ja terveet ihmiset ovat työreservi. Kokemus täydentää innokkuutta. Ihmiset elävät entistä pidempään ja omaavat suurenevat perinnöt. Perinnöt menevät uuteen tarkasteluun, joko verotukseen tai omaehtoiseen oman elämän turvaamiseen niin terveyden- kuin sairaudenhoidossa. Yli puolet sairaanhoidon kustannuksista menevät noin kuuteen viimeiseen elinkuukauteen. Eutanasia ***/ tulee vääjäämättä lakitarkasteluun. Todistettavasti haluaville järjestetään kunniallinen poistuminen. Elämän jatkaminen ei ole itseisarvo - vaan tavoitteena on elämänlaatu.

Maahanmuutto 6/

Suomi tarvitsee uutta ahkeraa verta. Geenistöllinen monimuotoisuus takaa evoluution, jossa kansakunta pysyy vahvana. Suomessa asutaan suomalaisina, oli synnyinmaa "musta tai keltainen". Suomalainen identiteetti liittoutumattomana ilmiönä on ns. EU-harvinaisuus, josta mm. Ruotsi ja Itävalta pitävät kiinni. Suomi on hyvä maa elää suomalaisille****/. Suomessa noudatetaan suomalaista lakia, kulttuuria, perinteitä ja tapoja - niitä ei ole vaikea vieraankaan oppia tai edes kunnioittaa.

Identiteetti 7/

Suomi ja suomalaiset eivät tarvitse viisaiden ryhmää etsiä sellaista, minkä kansa tietää ja hallitsee. Olimme sitten kateellisia, hiljaisia, pää painuksissa tai mitä tahansa - niin tiukan paikan kohdatessa identiteettimme tulee väkevästi esille: "toveria tai kaveria emme jätä". Puimme nyrkkiä ja perkelettä, mutta vastuumme kannamme ja tätä identiteettiä ei tarvitse vahvistaa mistään pohdiskeluryhmästä. Suomen kansa pitää päänsä ja elää tavallaan. Tämä tapa on kansallisen vahva tunne itsestämme.

Menestys ja hyvänolontunne 8/

Raha ei ratkaise kaikkea. Rahaa on riittävästi, se vain jakaantuu ahneille ja vähemmän ahneille. Välttämättömyys näyttää paremmalta kuin onkaan - ahneus ja kateus ovat syntejä, jotka kasvattavat tahtoa, lujuutta ja menestystä. Nyt suhteellistamme näyttämisen välineet materiasta henkiseen kykyyn olla yhtä ja kykyyn olla sietävä kateuden ihanaa hedelmää kohtaan. Kansakunnan lujuus kasvaa vaikeuksista, joita ei saa peitellä. Tunnustetaan tämä päivä ja toimitaan sen mukaisesti, sillä vaalea pohjoinen rotu elää väkevästi ja voi hyvin vähemmälläkin.

Lopuksi ~ johtajuus 9/

Suomen marsalkka Mannerheim on aina kansallisissa tutkimuksissa kautta aikain suosituin suomalainen. Puutteistaan huolimatta, joita meillä kaikilla on - Mannerheimiin luotettiin niinä hetkinä, kun olimme selkä seinää vasten. Suomalainen tarvitsee väkevän ja oikeudenmukaisen johtajan. Johtaja päättää ja johtajalla on valtaa. Aiemmin Suomessa presidentit olivat johtajia - kansa piti heistä, vaikka purnasikin.

Tahdoton, vallaton ja filosofisesti munaton johtaja ei puhu kielellä, mitä tärkeimmät naapurimme ymmärtävät. Kansan suoraan valitsema presidentti vahtikoot välillisesti tehtyjä päätöksiä ja pelejä, mitä 200 puolueiden enemmän tai vähemmän ohjaksissa olevaa vasallia kiemuroivat.

*/ - http://fi.wikipedia.org/wiki/Liikekannallepano -

**/ - http://fi.wikipedia.org/wiki/Bruttokansantuote -

***/ - http://fi.wikipedia.org/wiki/Eutanasia -

***/ - http://ilkkaluoma.blogit.uusisuomi.fi/2009/05/20/voiko-toinen-ihminen-pa... -

****/ - mukailtu kenraali Adolf Ehrnrooth´in kuuluisasta lausahduksesta Isänmaastaan ja suomalaisuudesta

Kirjoituksen väliotsikoiden alaviitteet

1/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=kulutusverolle+pantava -

2/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=l%C3%A4hialuetuotanto -

3/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=Nostammeko+liikaa+palkkojamme -

4/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=Vanhemmat+intoutuivat -

5/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=vanhukset+ovat+osin -

6/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/01/reviirien-ja-rajojen-avaaminen.html -

7/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=ihmeellinen+yhteishenki -

8/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=etsii+vaihtoehtoja -

9/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/02/aika-ajoin-tuleva-kriisi-tarvitse... -

Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.vuodatus.net

...

Kirjoitukseen liittyvä kuvakansio eduskunnasta, jossa päätettiin asioista~

lähinnä puolueohjauksessa, eikä välttämättä edustajien omien henkilökohtaisten vastuiden mukaisesti. Kansanedustaja on vastuussa vain valitsijoilleen ja Suomen lakikirjalle---

[kuvia liiteosoitteen alta saa käyttää vapaasti yllä olevan kirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma 2008]

--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/28h8o+ilkka-luoma-eduskunta-paatti-.html ---

...

Sent:

Cc: [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected]

Sent: Monday, July 27, 2009 1:26 PM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Hädän hetkellä ja vähän ennen sitä kansakunta mobilisoituu yhtenäiseksi

...

Kategoriat:

YHTEISKUNTA , TALOUS , YMPÄRISTÖ , MAANPUOLUSTUS , ITSENÄISYYS , NATO , KANSANTALOUS , POLITIIKKA , INHIMILLISYYS , EU , YHTEISÖLLISYYS , PUOLUSTUSVOIMAT , YMPÄRISTÖONGELMAT , EDUSKUNTA , DEMOKRATIA , KANSALAISVAIKUTE , VEROTUS , TYÖ , OIKEUS , ILMASTONMUUTOS

Kauko Putki

Suvi ministeri livautti vahingossa tietoa, joka oli käsitelty Kokoomuksen eduskuntaryhmmässä "huonoimman vaihtoehdon skenariossa". Asia ei ollut tarkoitettu millään muotoa julkisuuteen, mutta viestintäministeri tehtävänsä mukaisesti viestitti.
Kokoomus olisi valmis maksamaan mitä tahansa ettei se olisi koskaan valinnut aseministeriä ja viestintäministeriä. Sieltä suunnalta tulee nyt takkiin oikein roimasti. Skenarion toteutumisen huoli on aiheellinen.

äijä

Reilu 30 vuotta kun on äänestänyt, ei kertaakaan ole ollut tunnetta pystyvänsä vaikuttaamaan millään tavalla. Samat hörhöt on heilunut valtakunnan päättäjinä kunnes on sairauden tai suojatyöpaikan takia siirtynyt oma-aloitteiseti puoluetuen avulla pois politiikasta.
NYT pelkästään galluppiin vastaamalla, entiset ylimieliset valtaan juurtuneet läpimädät valehtelijat alkavat täristä ja käydä kierroksilla, mitä ihmettä, joudunko mahdollisesti oppositioon? Joku tumpelo voi nyt purkaa rakentamani veronmaksajien lypsykoneen, muuttaa lakeja joista lähipiirini on päässyt hyötymään tai keskeyttää rakennushankkeita kotipitäjääni.
Tärisköön, moni nykytilaa rakastava varmaan jännittää kuinka moni meinaa tosissaan antaa valtakirjan Soinin joukoille ja olisiko gallupit pelkästää peloittelua. Olen aika varma, et suuri joukko on nyt huomannut mahdollisuutensa vaikuttaa, syteen tai saveen, ryvettymättömille ainakin tilaisuus, jollei mikään muutu paremmaks, ainahan voi seuraavalla kerralla piirrellä taas kirkkoveneitä tai jäädä baariin juomaan kaljaa.

MURSU

"– Luoja minua varjelkoon siltä päivältä, että Timo Soini on Suomen presidentti, Lindén sanoo."

Luoja varjelee Suvia Soinilta, ja Suvin rukouksen kuultuaan siirtää hänet Kristillisiin, Päivi taas ei pelkää mitään, ja siirtyy loikaten Persuihin, jossa suurinosa Soinia pelkäävistä Kepuistakin kohta löytyy. Persut onkin monelle ainoa oljenkorsi, ja kaveri jolle kilauttaa pelastusta hakien, jos mielii kilpailussa jatkoille.

heh

Lindenin mielestä trendikästä kannattaa perussuomalaisia!
Luoja varjelkoon minua niiltä päiviltä jolloin oli/on trendikästä kannattaa keskustaa, kokoomusta ja viherhöppänöitä..
Johan tuo on jo nähty mitä siitä seuraa. Ei ole ainakaan enää mitään menetettävää, jotta vaikkapa ihan piruuttanikin ääni menee perussuomalaisille.