Perjantai 24.11.2017

Kalli suuttui: ”Demarit päästivät Kreikankin euroon!”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.11.2010 12:06
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Timo Kalli ärähti demareille.

Keskustan Timo Kalli ärähtää kovasanaisesti demarien ehdotukselle nostaa Irlannin yritysveroa. Demarit ja keskusta ilmoittivat tänään, että Irlannin tulisi lopettaa verokilpailu EU-alueella, jos sille annetaan taloudellista tukea pankkikriisin ehkäisemiseksi.

- Demarivetoinen hallitus teki suomalaiselle veronmaksajalle karhunpalveluksen päästämällä Kreikan euroon, Kalli kommentoi tiedotteessaan.

Kova kielenkäyttö jatkuu, ja kohdistuu erityisesti demareiden ex-puheenjohtajaan Eero Heinäluomaan.

- Heinäluoman on syytä katsoa peiliin pankkien ja sijoittajien vastuun puuttumisesta. Hän katseli aikanaan tyynenä finanssikapitalistien lihomista.

Kalli pitää arveluttavana sitä, että SDP vaatii hallitukselta nyt oppositiosta toimia sijoittajan vastuun takaavan EU:n järjestelmän luomiseksi.

- Jos järjestelmä olisi rakennettu jo Heinäluoman ollessa ministeri, järjestelmä olisi nyt käytössä, Kalli tykittää.

Keskustan Timo Kaunisto esitti ajatuksen Irlannin veronkorotuksesta tänään Verkkoapilassa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Voi voi

Luulen että pankkikriisi tulee Suomeenkin pian. Jo ennen vaaleja. Kun ottaa huomioon miten J.Käteinen jakelee paniikissa rahoja pitkin Euroopaa ja Kokoomuksen Venäjä politiikan.

Jos pankit kysyvät sitten Suomelta 50 miljardin tukea, niin pahoin pelkään että sitä summaa ei löydy mistään.

www.valtiokonttori.fi/public/download.aspx?id=81078&guid={b7d7f5d5-ecb9-452e-b526-85d3bdca8ee7}

Kurjat ajat tulossa HYVIN PIAN ? Olisiko hyvä Suomalaisten alkaa ajattelemaan elämään ilman pankkeja ?

PetSu

Suomen talous on yksi parhaiden hoidetuista koko Euroopassa.
Luottoluokituksemme ja BKT sen kertoo.
Toki sitä saa kuvitella ja kuunnella naapurin persua, jonka mielestä kaikki on pielessä, kun hänellä sattuu elämä menevän vain alaspäin, kun kaikki energia menee toisten virheiden selittelyyn.

Se ei kuitenkaan ole minun tai meidän kaikkien totuus.
Minulla ja monella muulla ei ole koskaan mennyt paremmin kuin tämän hallituksen aikana. Suomen pankeissa makaa käyttötileillä yli 50 miljardia euroa tavisten rahaa, jotka eivät tuota mitään rahan omistajille eivätkä pankeillekkaan, koska ne voidaan ottaa pois hyvin lyhyessä ajassa. Suomalaisia sijoituksia on ulkomailla paljon enemmän kuin ulkomaisia Suomessa, kiitos SDP:n ja ammattiliittojen älyttömien lakkojen ja aikoinaan työn verotuksen perustuvan tasapäistämisajattelun ja ns hyvinvointivaltiomallin. Siitä syntyi vain se, että investoinnit alkoivat siirtyä jo 60 luvulla ulkomaille ja siirtyy yhä, koska pommia on hyvin vaikea purkaa.

Tässä voisi sanoa kuin John Kennedy aikoinaan, että älkää kysykö mitä maamme voi tehdä meidän hyväksemme vaan kysykää mitä me voisimme tehdä maame hyväksi. Siis kouluttautua, muuttaa työn perässä, lopettaa väniseminen turhasta, syyttelyn sijaan kertoa mitä ja miten. ym.

Terveisin: Ihan tavallinen duunari IT -alalta.

Turtunut

Esimerkiksi progresiivisen tuloveron kevennys rikkaimpien päästä jätti todella suuren aukon valtion verotuloihin. Tämäkään veronkevennys ei ollut millään tavalla looginen ja perusteltu. Haluttiin vain siirtää verotusta epäinhimillisen tasaveron suntaan.

Löytyy myös huomattavasti lisää sohelluksia.

Talousrikoksia tutkiva poliisiyksikkö lakkautettiin kokonaan "säästö syistä", vaikka heidän ansiosta kiinni jääneistä veronkiertäjistä saadaan huomattavasti enemmän rahaa mitä koko osasto kuluttaa vuodessa.

Harmaata taloutta ei haluta millään tavalla kuriin ja asiassa vitkutellaan kokoajan. Tilaajavastuu lakia ei haluta uudistaa tehokkaammaksi.

3077

Kun SAK:n liitot ovat sijoittaneet varojaan satoja miljoonia ulkomaille,haluaisin tietää onko niitä Irlannin korkopapereissa,onko SAK:n rahalla omatuntoa ja onko ay-liikkeen viisasta tukea työllisyyttä ulkomailla ja riistää,keinotella ja spekuloida arvopapereilla?Voi olla että jäsenien vasenlaita ei pidä tästä "sijoittajaporvarien riistopuuhasta"

samuliloov

Voiko joku kirkkain silmin väittää EMU-alueen olevan joku kultapossukerho mihin vain tarkoin valitut priimukset pääsee. Jos se menisi näin ei EY olisi koskaan levinnyt Suomeenkaan asti, puhumattakaan itä-blokin maista. Tässä kerhossa systeemi on se että jäsenet yksi kerraallaan luovuttavat omaisuutensa yhteiseen hyvään tarkoitukseen mikä nyt vaan sattuu tässä tapauksessa olemaan muutama yksityinen pankki. Ei tässä sen kummemmasta kerhosta ole kyse. Kaikki kelpaa jäseniksi. Rikkaammat ja köyhemmät.

hoikkapoika

kelvottomat hallitus kumppanit.Aikana jolloin SDP oli hallituksessa,oli eduskunnassa oikeisto enemmistö.Se takasi ettei järkeviä talouspäätöksiä voinnut toteuttaa.Nyt oikeisto voisi tehdä järkeviä päätöksiä,mutta tahto puuttu.Verorahat on siirretty omille ja tekoja ei haluta peruuttaa.

donCarlos

Miksi on ollut pakko olla hallituksessa? Metsästämässä hyviä eläkevirkoja; Liikanen, Mönkäre, Ahde jne.
Alhokin aikoinaan valtiovarainministerinä sitoi Suomen markan euroon, ja aivaan väärään kurssiin. Kukaan demari ei kuitenkaan halua muistella näitä, heidän omia mokiaan!

donCarlos

ollessaan valtiovarainministeri luomalla sellaisen suojajärjestelmän ettei tällaista olisi päässyt tapahtumaan hänen jälkeenkään. Vai eikö miehellä ollut resursseja (henkisiä) tai edes kanttia ennustaa tällaisia asioita. Vai oliko parempi paistatella päivää kun ei ollut pilviä näköpiirissä.

Kun SDP on luvannut kahdesti 100.000 uutta työpaikkaa eikä pystynyt kumpaakaan lupauste täyttämään vaikka rva Filatov oli työministeri, niin miten kukaan uskoo kolmannenkaan kerron olevan totta näin huonoina aikoina?

donCarlos

Yli 10.000 euroa kuukaudessa saavien osuus on vain noin 5 % kaikista veronmaksajista. Vaikka heiltä perittäisiin 100 % tuloista, sillä ei ole mitään merkitystä Suomen kansantalouteen. Keskituloiset siis maksavat! Kuinkahan moni älähtää, jos Jutan määrittelemän 3000 euron köyhyysrajan ylittävien palkansaajien progressio nostettaisiin vaikka 50 prosenttiin. Ketä silloin työnteko enään kiinnostaisi?

Saa vastata vapaasti ja esittää parempia ehdotuksia verotuksen parantamiseksi;=J

donCarlos

Miksi on ollut pakko olla hallituksessa? Metsästämässä hyviä eläkevirkoja; Liikanen, Mönkäre, Ahde jne.

Alhokin aikoinaan valtiovarainministerinä sitoi Suomen markan euroon, ja aivaan väärään kurssiin. Kukaan demari ei kuitenkaan halua muistella näitä, heidän omia mokiaan!

Veli Laurinsalo

Jos verrataan vaikka 100 000€ ja 20 000€ tienaavaa henkilöä, ja kuvitellaan, että olisi se paljon parjattu tasavero, vaikka 20%, niin varakkaampi maksaisi 20 000€ veroja ja vähemmän tienaava esimerkki 2 000€ veroja. Ja kas, 20 000 on aika paljon enemmän kuin 2 000, eikös? Lisäksi yleensä ne vähemmän tienaavat käyttävät yhteiskunnallisia palveluja merkittävästi enemmän kuin varakkaammat, eli vaaka kääntyy siellä vähemmän tienaavan eduksi siinäkin.

Jos oletetaan, että kansalainen, jolla jää 80 000€ käteen palkasta, tuhlaa sen Suomessa, eli maksaa tuolloin vielä keskimäärin 23% arvonlisäveroa (ruuassa alhaisempi, polttonesteissä korkeampi, taitaa olla n.75%), eli maksaa siis 18 400€ "lisäveroa" kulutuksensa kautta. Eli tuolloin 100 000€ palkasta on maksettu jo 38 400€ veroja! Ei ihan vähän, eli lähes 2x enemmän kuin se vertailukansalainen tienaa bruttona! Ja tämä siis tasaveromallissa.

Nykyisessä tilanteessa päähuomio kiinnittyy vain verokikkailuun. Aina juristit löytävät porsaanreikiä verotuksesta, on runsaat matkakuluvähennykset, päivärahat, verottomat osinkotulot, rikkaat ostavat maatiloja, joiden tappion saa vähentää ansiotuloista jne.

Siis tasavero ei ehkä olekaan niin pöhkö malli, jos siihen liittyy esim. verotuksen selkeyttäminen. Saattaisi siinä nousta maan kilpailukykykin, kun työnantajien kulupuoli joissakin tapauksissa laskisi
Tasaveroa odotellen. Riistoverotettu kansalainen.

Turtunut

Taidat olla aika yksinkertainen.

Mietippä miten paljon tulee verotulojen menetystä valtiolle, jos verotus tiputetaan tuohon 20% paikkeille.

Jos siirryttäisiin tasaveroon niin vero prosentti nousisi kaikilla noin 40% paikkeille, jotta päästäisiin lähes samoihin verotuloihin.

Koitappa siitä sitten laskea minkä verran Matti Myyjälle jää 1500€/kk bruttopalkastaan käteen kun otat siitä 40% pois. Puhumattakaan lyhennettyä työviikkoa tekevät, jotka tekevät 30h/viikko töitä ja saavat palkkaa noin 1000€/kk

Tasavero on keskiaikaa ja kukaan täysipäinen ei todellakaan halua mennä kehityksessä taaksepäin.

donCarlos

oli vuoden 2007 eduskuntavaalit. Silloin demarit menettivät lähes 100.000 äänestäjää. Niitäkö he nyt kaipaavat kun uudelleen lupaavat saman verran uusia työpaikkoja. Kun ei Heinäluoma silloin siihen pystynyt valtiovarainministerinä vaikka demari Tarja Filatov oli työministerinä peräti 7 vuotta.

donCarlos

oikea tapa tasata tuloeroja, mutta kohtuus kaikessa. Vielä 80-luvulla, kun demarit olivat pitkään olleet vallassa, allekirjoittaneen perusprosentti oli 48 ja ylimenevä 60 %. Eikä tuloni olleet kuin siinä 15.000 mk kuukaudessa eli tavallinen tallaaja. Nyt 5.000 euron vaatimattomilla tuloilla ja lyhennetyllä työajalla perusprosentti on 29, ja ylimenevä 40.

Tästä huomaa, että kun pääsimme demari/kommunistivetoisesta eduskunnasta/hallituksesta, käteen on jäänyt paljon, paljon enemmän.

Siitä huolimatta olen progressiivisen, kohtuullisen sellaisen, kannalla!

puutarhamies

ei olisi koskaan pitänyt päästää minkäänlaiseksi, eikä varsinkaan valtiovarain ministeriksi. Vakaa käytös hämää tyhmempää tyhjistä ajatuksista huolimatta.

Demareiden eduskuntaryhmästä ei löydy yhtäkään ministerikelpoista, lukuunottamatta Tuomiojaa.

TapioTTT

On sitä suomi = kotimaa tuhonäyttöä tarpeeksi Kepullakin, Kepu on todellinen mamuhyysäripuolue jakaisi veronmaksajien kaikki rahat ulkomaalaille tai mamujen taskuun vr. Väyrynen

joonathan

Mamut on pelkkä kosmeettinen asia jolla ei ole merkitystä suomen budjettiin ainakaan tässävaiheessa. Toki heidänkin asiansa pitää ratkaista. Maahanmuuttoa on maapallolla aina ollut jokus on jotenkin siinä onnistuttu useasti ei. Yleensä ennen se tapahtui työn etsimisen puitteissa nykyää jopa sosiaaliset asiat ratkaisee. Työperäinen maahanmuutto on enemmän ollut hyödyllistä sekä maalle että muutajille. Suomen tämänhetkinen tilannne on, että se voisi olla paljon pienempääkin. Ja vielä kun asiat josta ääntä pidetään kohdistuu pieneen marginaaliryhmään joka saa kohtuutonta huomiota osakseen. Mutta Suomen talouteen sillä ei ole merkitystä tässä vaiheessa. Muut asiat vaikutavat sen heikkouteen Puhuupa Kataimen ja Kiviniemi mitä tahansa Halla-Ahosta puhumattakaan Jonka katse ei uletu kuin yhteen mitättömään asiaan.

Appi

Puolueesta riippumatta koko ajan kaivetaan vanhoja tekemisiä ja tekemättä jättämisiä niin kuin niillä ratkaistaisiin tämä tilanne. Menkää vaikka nurkan taakse ja mätkikää toisianne nenille, mutta TEHTKÄÄ JUURI NYT UUSIA RATKAISUJA. Tehtyä ei saa tekemättömäksi on sitten tekijänä demari, kepulainen tai kokoomuslainen. Vaalien kannalta sillä ehkä on merkitystä, mutta ei yhtään mitään tekemistä tämän ongelman ratkaisemisen kannalta. Itseäni kiinnostaa tämän ongelman ratkaisu mieluiten tavalla, joka ei tule kalliiksi suomalaiselle veronmaksajalle. Laskulle tulee vääjäämättä aina maksun aika vain maksaja voi vaihdella. Mielenkiintoista olisi saada edes jonkinlaisia laskelmia siitä, miten laskun maksu jakautuu eri rahoitusmalleilla vai onko aina niin, että me ainakin olemme maksumiehiä. Mielenkiintoista olisi saada HYVÄ selvyys siitä, kuka tai ketkä silloin säästävät omista maksuosuuksistaan. Suomi on valtio ja sillä on nimi ja nimen takana on maksaja. Maksun välttelijälläkin on nimi. Mikähän tuo nimi oikein on?

järkevästi ajatellen

ja silloin tarvii vain antaa vähennyt joka olisi esim. 15000 € jokaiselle ja lopusta menisi täysi vero taulukon mukaan joka sitten suuremmista tuloista veisi tietysti isomman % kuten oikein on.
Ja kun ei muita vähennyksiä olisi voisi verotoimistosta vähentää väkeä huomattavasti.
Jokainen saisi sitten käyttää miten haluaa tuon 15000 € verottoman osan toiselle se menisi matkakuluihin toiselle asuntolainan korkoihin.

puutarhamies

Maataloustuki on osa ylhäältä määrättyä hinnan muodostusta. Se se tulonsiirto veronmaksajilta maatalousklusterin osakkeenomistajille. Jussi on siinä välissä näennäissyyllisenä.

Tuesta ei voi säästää kuin tervehdyttämällä tilanne sellaiseksi, että alkutuotteen hinta määräytyy vapaasti ja maksetaan tuottajalle eikä mafialle.

donCarlos

tulevat pääasiassa EU:sta, joten niitä ei voi vaihtaa mihinkään muuhun. Jäävät siis käyttämättä eikä EU kompensoi niitä mitenkään! Jos kaikki maanviljelijät pannaan sossun luukulle, paljonkohan on sen kustannus.

Mistä ne 100.000 uutta työpaikkaa tulee, kun ay-liike mahdottomilla vaatimuksillaan ajaa yritykset halvemman verotuksen maihin? Paperiteollisuus etunenässä lähtee maasta, viimeksi Simpeleen tehdas siirretään Saksaan. Paperityöläisten palkkoja pitäisi pudottaa 50 % niin kansainvälinen kilpailukyky saataisiin kunniaan.

joonathan

Kysymys ei yritksillä ole verosta vaan raaka.-aineesta ja palkoista. Paperiteollisuuden kustannuksista palkat ovat pieni murto-osa kokonaisuudesta. Raaka-ainekustannukset niissä sanelee mihin mennään. Sillä jos sitä saa melkein puolella suomen hinnoista niin on selviö että sinne mennään. Sillä esim. puu on sellaista mitä kaukaa ei kannata tuoda. Vaikka metallien rikaisteitakin rahdataan toiselta puolen maailmaa. Työn hinta taas vaikuttaa sen, ettei sellaista mikä vaatii paljon työvoimaa kannata myöskään suomessa tehdä. Nokia olkoon tästäkin esimerkkinä. Onneksi atomivoimalat ovat sellaisia jotka toimiessaan ei tarvi kuin pienen henliömäärän. Mutta rakennettaessa työvoima siihenkin tuodaan ulkoa. Tämä talousoppi on aika rankkaa. Kysymys alkaa olla selviämisestä. Donille voisin sanoa. Paperiteollisuus ei pysyisi suomessa vaikka työntekijät tekisivä siellä työnsä ilmaiseksi.

Vaisu

EU-maataloustuki voi olla sen vuoksi ongelmallinen (ei voi olla mukana ja ulkona yhtä aikaa), kun sillä todennäköisesti voidaan käydä kauppaa jostain tämän tyyppisistä "etupiiriasioista" 1) pakkoruotsin nieleminen 2) natojäsenyyden hyväksyminen 3) maahanmuuttopolitiikka perheenlisäyskustannusksineen ja turvapaikkasysteemeinen, jotka ovat tulevaisuudessa edelleen nousevia kustannuksia.

Lainojen saannin vuoksi nyt kai halutaan tukea muiden valtioiden lainoitusta. Rikkaat haluaa levittäytyä maailmalle, köyhät eivät. Vaikeaa se on köyhien annella "lupia lainoituksiin", asunnot ja kiinteistöt haluttaisiin pitää itsellä.

Valtiolla on kaiketi hurjan tiukkaa, poliitikot tivaavat kansalta lainapäätöstä, sen sijaan että leikattaisiin nykykuluja kuten tapana on tehdä heikossa tilanteessa.

donCarlos

Etuuksia ei voi leikata eikä veroja korottaa, koska kulutuskysyntä on taattava. Näin talouden rattaa pyörivät. Tuontia voisi tietysti hillittävä, mutta mihin sitten viedään. Talouselämä pyörii pitkälti viennin varassa.

Mikä siis ratkaisuksi; persut, demarit, kommunistit?

Vaisu

Jos useampi puolue tulee jatkoon, heidän täytyisi kai ymmärtää puhaltaa yhteen hiileen. Olisi toimittava kuin perheyritys. Ei kuitenkaan kokoomuksen pillin tahdissa. Kokoomuksen tulisi myös madaltua arkisemmalle tasolle, sotahankkeet tähän soppaan ovat vähän liikaa. Ainakin ne voisi lykätä, USA itse on pahassa rahapulassa.

"Mikä siis ratkaisuksi; persut, demarit, kommunistit?"
Puolueiden plussat ja miinukset pitäisi nyt eritellä, koska kukaan ei mene ohi toisten.

Mieleen tulee aluksi:
- Demarit => työllistäisivät sillä entisellä tyylillään, eli määrärahoja ja valtio työnantajaksi (josta seuraa myöhempiä julkishallinnon kustannuksia). Se sopinee maakuntiin, toivovat sitä akateemiset etelässä ehkä myös. Demareissa on omat hankaluutensa: julkishallinnon kovat kulut ja hegemonia siltä suunnalta, ruotsin opetus, säädösviidakko estämään ihmisten omaa toimintavapautta. Muutenhan he eivät kykene etuja "taistelemaan", jos ei määrätä lisää säädöksiä. Demareidenkin toivisi lisäävän yksityissektorin työllistämistä sekä yritys- ja innovaatiotoimintaa.

- Persuilla on niukasti nyt tiedossa toimenpiteitä, mm. työttömyyteen. Yhteistyö demareiden ja miksei kommunistienkin kanssa. Heidän plussat tiedetään paremmin.

- Kommunistit, nostavat kai erillisiä parantamiskohteita, en oikein nyt tunne taustaa.

Joku voisi avata lisää, ilman puoluepropagandaa.

donCarlos

Suomen talouselämän raamit ovat rajalliset, se tulisi kaikkien puolueiden muistaa. Kuten edellä totesin, kulutuskysynnän turvaaminen on yksi perusasioita tällaisessa taloudellissa tilanteessa. On aivan sama, kuka hallituksessa on päättämässä; jos lupaat ennen vaaleja liikaa, saattaa olla että pää tulee vetävän käteen!