Keskiviikko 17.7.2019

Raju palo keskellä Tamperetta – räjähdys kuultiin

Luotu: 
22.11.2010 07:27
Päivitetty: 
22.11.2010 08:20
  • Kuva: Teemu J. Kammonen / Uusi Suomi
    Kuva

Tampereen ydinkeskustan tulipalossa on tuoreiden tietojen mukaan kuollut ainakin kolme ihmistä. Lue lisää tästä.

Uuden Suomen toimittaja Teemu J. Kammonen on paikan päällä Tampereella. Silminnäkijä kertoo hänelle, että palo sai alkunsa räjähdyksestä. Lue lisää tästä!

Palo sai alkunsa ravintolasta aamuviiden jälkeen Hämeenkadun ja Aleksanterinkadun kulmassa. Palo- ja savukaasut ovat levinneet koko rakennukseen. Henkilövahingoista ei ole vielä tietoa. Ylen mukaan rakennuksesta kuultiin räjähdys ennen puolta kuutta, minkä jälkeen savu täytti rakennuksen. Paikalla oleva Yleisradion toimittaja sanoi hetki sitten Ylen aamu-tv:ssä, että vielä ei ole saatu tietoa räjähdyksen syystä.

Paikalla olevan STT:n toimittajan mukaan palo ei raivoa ilmiliekeissä, mutta rakennuksen alakerrasta tupruaa erittäin runsaasti savua Hämeenkadulle. Ravintolan kadunpuoleinen seinä on hajonnut.

Palavan talon yläkerroksissa on asuinhuoneistoja ja alakerroksissa useita ravintoloita.

Kadulla on puolisen tusinaa paloautoa, mutta ambulansseja siellä ei ainakaan enää ole.

Palavan rakennuksen yläkerta ei kadulta katsottuna näytä olevan vaurioitunut, eivätkä esimerkiksi yläkerran ikkunat ole särkyneet. Parissa asunnossa palaa vielä valot.

Pelastuslaitoksen mukaan tilanne palopaikalla on ollut sekasortoinen. Yhteensä sammutustöissä on toistakymmentä pelastuslaitoksen yksikköä.

Hämeenkatu on suljettu Hatanpään valtatien ja tuomiokirkonkadun välillä. Poliisi on paikalla ohjaamassa liikennettä.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit