Tiistai 18.6.2019

Nytkö paljastui Timo Soinin taktiikka? – Arvio radiossa: ”Huikeaa”

Luotu: 
27.8.2015 08:39
 • Kuva: Uusi Suomi
  Kuva
  Perussuomalaiset julkaisi eilen nimilistan. Mediatutkijan mielestä kyseessä on uusi vaihe kohussa.
|

Mediatutkija Anu Koivunen arvioi tänään Yle Radio 1:n Ykkösaamussa, että perussuomalaisten politiikan ytimessä on taitava mediahallinta, kohujen pyörittäminen. Tästä osoitus oli Koivusen mielestä puolueen elinen tiedotustilaisuus, jossa julkaistiin nimilista henkilöistä, jotka puolueen mielestä ovat yllyttäneet vihapuheeseen.

- Eilinen osoitti hyvin selvästi, että perussuomalaisille kohu on resurssi, jota se itse ruokkii, Koivunen sanoo.

Kesällä kohujen keskelle joutunut kansanedustaja Olli Immonen (ps.) perusteli eilen pitkään toimintaansa sosiaalisessa mediassa ja kiisti yhteydet ääriliikkeisiin. Immonen myös ilmoitti eroavansa eduskuntaryhmästään kahdeksi kuukaudeksi.

Immonen kertoi eilen muun muassa siitä, miksi hän ei heti kohun alettua tullut julkisuuteen. Immonen sanoi pelänneensä vain pitkittävänsä kohua.

Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen myös ojensi eilen toimittajia tilaisuudessa. Työmies Putkosen annettiin Koivusen mielestä eilisessä tilaisuudessa pitää pitkää monologia, jossa hän "myi puolueen todellista agendaa".

Koivusen mielestä perussuomalaiset on kuitenkin koko ajan pitänyt kohuja itse yllä. Koivunen arvioi, että perussuomalaiset aloitti nimilistallaan eilen uuden vaiheen. 

- Onhan se huikeaa, että hallituspuolue esittää Ylen uutispäätoimittajalle kysymyksen, rikotteko yhteiskuntarauhaa, Koivunen sanoi.

Ylen Atte Jääskeläinen oli yksi nimilistan henkilöistä. Listalla oli myös poliitikkoja ja tutkijoita.

Koivusen mielestä myös puolueen puheenjohtajan, ulkoministeri Timo Soinin käytös kesän aikana paljastaa perussuomalaisten mediataktiikan. Soini on kieltäytynyt osasta haastatteluita ja ripittänyt puoluekokouksessa mediaa. Immos-kohun aikana Soinia kaivattiin useaan otteeseen julkisuuteen.

Koivusen mukaan Soinin toiminta osoittaa, että perussuomalaiset on asemoinut median nimenomaan poliittiseksi vastustajakseen. 

- Kyse on pitkälti siitä, että perussuomalaisten taktiikkana näyttäisi olevan se, että he pystyvät tällä tavalla esittämään itsensä hallituksen sisäiseksi oppositioksi, Koivunen arvioi.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
      Lassi Jääskeläinen
Lassi Jääskeläinen
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Pulkkinen

hahha onpa taas typerää argumentointia! sama kun joku jää auton alle niin aletaan sanomaan että hän jäi tahallaan auton alle saadakseen muilta sääliä ja ymmärrystä! ja että muut on häntä vastaan! koitetaan kaikki kääntää heidän"taktiikaksi". mitähän heidän pitäisi tehdä tai sanoa että näin ei tulkittaisi! jos he olisivat hiljaa niin taas sanottaisiin että hei tuo on heidän taktiikka! me huomattiin se. psykopaatti täytyy olla joka tällaisia kirjoittaa

Stewart Griffin

Samaa mieltä Härkösen kanssa. Kumpi on todennäköisempää:
a) se, että persuilla on salainen mediasuunnitelma, jota kaikki tarkkaan noudattavat
b) persut ovat oikeasti värikkäistä persoonista (kiltisti sanottuna) koottu populistipuolue, jonka pitäminen aisoissa on mahdoton tehtävä.

Se, miten näihin kohuihin reagoidaan on tietenkin tyypillistä populisti-Soinia, mutta naurettava ajatus että persut tarkoituksella hakisivat näitä kohuja.

Sepetius Kangas

Ei tämä ole yksin perussuomalaisten juttu vaan samaa harrastetaa myös muissa puolueissa. Mutta perussuomalaiset ovat tavallaan omineen tämän taitavasti. Kaikilla puolueilla on someryhmiä ja taktiikan suuunnittelijoita joiden tehtävä on herättää puheenaiheita. Perussuomalaisia pidettiin liian kauan pelkästää riidanhaastajina jota käyttävät pelkästään populistisia ajatuksia. Mutta se on muuttunut sielläkin löytyy melkoisia taktikkoja. Tosin kansalle riittää lekut irti. ja eikä tuumaakaan periksi lausunnot. Koska suurin osa kansasta ei ymmärrä kahta sanaa pidenpiä lauseita. Nyt sieltä on löytynyt Puttonen joka jo sdp:ssä vaäytteli ajatuksiaan joka kuiteskin ei päääsyt enää pidemmälle riitelynsä vuoksi. Mutta persuissa katto on korkeella ja seinät leväällä ja puheita ei sensuroida vaan puolustellaa olipa ne minkälaisia tahansa. Ja vastaväitteitä sanotaan ajojahdeiksi ja pyritään huomion suntaamista muualle pois asiasta.

Matteus Metso

Demokratiassa kumminkin marssijärjestys on se että enemmistö määrää tahdin. Niin viisaita älykköjä kun vihervassarit ovatkin, hyvänä esimerkkinä Li Andersson joka taitaa pitkiä lauseita suomeksi ja ruotsiksi, heitä on nyt vaan niin vähän että heillä ei ole asiaa kabinetteihin ilman suurien puolueiden (kok keskusta ps) lupaa. Heidän pitää tyytyä marssimaan. Se tekee hyvää pohkeille.

Matti Auer

"Koivusen mukaan Soinin toiminta osoittaa, että perussuomalaiset on asemoinut median nimenomaan poliittiseksi vastustajakseen. "

Taitaa olla juuri toisin päin. Media on asemoinut perussuomalaiset vastustajakseen. Suurin syy tähän mielestäni on ruotsinkielisten toimittajien pelko ruotsinkielen (kielilaki) aseman suhteen, josta perussuomalaiset ovat jo vuosikausia käyneet polemiikkia lähinnä Rkp:n kanssa, joka itse on ihan julkisesti julistanut perussuomalaiset ensisijaiseksi vastustajakseen.

Nyt kun valtakunnan resurssit ovat hupenemassa, kilpailu asemasta ja varoista kovenee ja se näkyy mediassa näin. Huolestuttavinta tässä on se, kun Yleisradio harrastaa tätä samaa perussuomalaisten panettelua ja kielipolitiikkaa kansalaisten verovaroin.

Matias Härkönen

Jos joku henkilö on selkeästi profiloitunut persuvastaiseksi, niin onhan se hyvä tuoda esille. Suomessa kun piiloudutaan niin helposti jonkun tutkijatittelin taakse, jota media sitten siteeraa. Mutta jos tittelin takana kummittelee vahvat mielipiteet ja asenteet, niin ei se enää ole puolueetonta tutkimusta.

Pieni Googletus henkilöstä, kertoo hyvin nopeasti asenteista. Jos esiintyy "mediatutkijana", pitäisi esiintyä puolueettomasti. Omat poliittiset mielipiteet voi sitten tuoda esille vaikka omana itsenään.

Antti Kasvio

Ensin äärioikeistolaiset käyvät jyväskyläläisen demokratia-aktivistin kimppuun ja sitten valtiovarainministeri perheineen joutuu kuuntelemaan öistä luotisadetta kotinsa ikkunoissa. Tässä ilmapiirissä perussuomalaisten työmieheltä oli todella vastuutonta nimetä oma pus kii -listansa ja vielä tilaisuudessa, jonka tarkoitus oli todistella puolueen väkivallanvastaisuutta.
Tällaisiin menettelytapoihin voisi kuvitella törmäävänsä natsi-Saksassa tai Putinin Venäjällä. Nykyajan suomalaisen kulttuurin kanssa niillä ei pitäisi olla mitään tekemistä.
Toiminnallaan työmies asetti todella noloon asemaan sekä julkisen sanan neuvoston puheenjohtajan Risto Uimosen että perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin. Varsinkin viimemainitulla on aikamoinen selittämisen paikka hallituskumppaneilleen – ikään kuin sitä ei olisi kertynyt tarpeeksi jo puolueen kansanedustajan toilailujen vuoksi.

Sepetius Kangas

Tässä jyväskyllässä tapahtunut pahoinpitely siirretiin natsi Saksaan ja Putiinin Venäjälle eikä mainittu keitä pahoinpitelijät oli. En ymmärrä mitä yhtäläisyytaa näissä asioissa oli. Eikö se ollut noloa kun Soini pakeni asiasta pois onhan hän sentään perussuomalisten puheenjohtaja jolle taatusti asia kuuluu.

Kaarle Akkanen

Kukahan tätä "kohua" on ylläpitänyt? Poliittiset vastustajat ja heidän aatetoverinsa; media-sopulit! Aivan käsittämätön "vyörytys" kaikkinensa. Tahallinen väärinymmärrys Immosen kirjoitukseen on saanut ylilyönnin maksimaaliset mittasuhteet? Ja kun näin hyvään "tulokseen" on kerran päästy, niin tätä "asiaa" halutaan jatkaa ja ylläpitää median otsikoissa. Tulossa on SDP:n jatkumo eduskunnasta. Pääsemme jälleen kuulemaan Perussuomalaisten fasistiyhteyksistä ja muista epäilyttävistä valokuvista, kirjoituksista sekä mielipiteistä!

Kaarlo Kunnari

Eikö toimittaja Koivuselle ole tullut mieleen, että toimittajat ovat saaneet asennekasvatusta opinnoissaan, joka ei vastaa tavallisen kansalaisen asenteita. Varsinkin Tampereen yliopiston toimittajakoulutuksen asennekasvatus on ollut vastoin kansan mielipidettä. Nyt kun vihdoinkin politiikassa pääsee vaikuttamaan myös kansan syvien rivien mielipide, te median edustajat selvästi hyökkäätte sitä vastaan ja kyseenalaistatte sen. Toivoisin joskus tasapuolisuutta ja kuitenkaan en edusta perussuomalaisia vaan tavallisia kansalaisia joita ärsyttää todellisuudesta irronnut yksipuolinen media joka elää illuusiossa.

Annamari Salokannel

Persujen ei pitäisi syyttää peiliä, jos naama on rujo. Sanon vilpittömästi, että sääliksi käy niitä hyväuskoisia ja hyväätarkoittavia ihmisiä, jotka persuihin liittymällä ja heitä äänestämällä ovat joutuneet tähän pyöritykseen. Nyt kaivattaisiin ryhdikästä ja vastuullista puoluejohtoa, joka sanoutuisi mitä jyrkimmin irti puolueen vallanneista kummajaisista. Näin päästäisiin vihdoin käsiksi villakoiran ytimeen, eli maamme niin taloudellisen kuin psyykkisenkin hyvinvoinnin rakentamiseen.