Perjantai 20.7.2018

Sipilä tyrmää Timo Soinin syytöksen: ”Yhteinen päätös”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.8.2015 20:39
Päivitetty: 
27.8.2015 20:49
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Julkisuuteen on noussut hallituksen sisäisiä ristiriitoja. Pääministeri Juha Sipilän mukaan hallitus on kuitenkin yhtenäinen.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan sisäministeri Petteri Orpo (kok.) ei ole sooloillut turvapaikanhakijoiden taakanjaosta käydyissä neuvotteluissa.

Taakanjako on aiheuttanut närää hallituksen sisällä. Ulkoministeri Timo Soini (ps.) syytti tällä viikolla Orpoa sooloilusta, koska tämä oli sisäministerinä neuvottelemassa taakanjaosta EU-kokouksessa ja osaltaan hyväksymässä 40 000 turvapaikanhakijan siirtoja EU-maiden sisällä.

– Kyllä tästä on käytävä neuvottelut koko hallituksen kesken. Tällaista asiaa ei voi yksi ministeri päättää, Soini sanoi Ylen mukaan.

Sisäministeri Orpo itse on todennut, että hän on toiminut hallituksen ja eduskunnan enemmistöjen mandaatin mukaisesti. Perussuomalaiset oli asiasta päätöksentekovaiheessa eri mieltä, mutta hyväksyi ratkaisun osana hallitusta.

Timo Soini on syyttänyt Petteri Orpoa sooloilusta turvapaikkapäätösasiassa. Onko Orpo sooloillut, pääministeri Juha Sipilä?

– Ei, vaan siinä mentiin yhteisen päätöksen mukaisesti, Sipilä sanoi torstaina Uudelle Suomelle.

– Myöskin vapaaehtoisuuden pohjalta tämä päätös syntyi, hän jatkoi.

Eikö ole erikoista, että ministerit nokittelevat asiasta näin julkisesti?

– Se kuuluu tähän politiikkaan, että vähän nokitellaan, Sipilä kuittaa.

Pääministerin mukaan hallitus on ristiriidoista huolimatta yhtenäinen ja ratkoo asioita yhdessä. Hän ei nähnyt dramatiikkaa myöskään puolustusministeriön kansliapäällikön nimitysasiassa. Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) pyysi tänään jätettäväksi pöydälle nimitysesityksen, jonka oli tehnyt puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.).

- Siitä haluttiin lisätietoa. Se on aina sallittua kun tehdään päätöksiä, Sipilä selittää aikalisää, jota Stubbkin peräänkuulutti.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teppo Vanamo

SSS-hullutus tappelee jo nyt enemmän kuin Kataisen sixpakki. Tulee mielenkiintoinen eduskunnan syyskausi, ja ihan SMP:n ajat mieleen. Soini saa oppositiolta takaisin joka ikisen kettuilun mitä suustaan päästi, korkojen kanssa.

Matteus Metso

Kätkäläisen sixpäkki riiteli vähän kaikesta mutta rahansiirroista oli sopu mitä parhain. Soini saa mitä on tilannut joo, mutta se tykkää siitä.
Soinin korvissa vihervassareiden itkupotkuraivarit on musiikkia.
Tulee mielenkiintoinen syksy.

Kaarle Akkanen

Tämähän on politiikkaa, aivan normaalia toimintaa demokratiassa. Media tietysti hakee myyviä otsikoita ja sekin on normaalia heidän tehtävää. Ajatteleva lukija tekee viime kädessä kuitenkin omat johtopäätöksensä. Painettu sana vaatii nykypäivänä lukijaltaan ns. tarkkaavaisuutta, myös rivien välistä lukemisen taitoa?

Veikko Nironen

Ei ainakaan ole hallitus ohjelman mukaisia tulijamääriä nuo mitä Orpo on "orvosti" suostunu ottamaan... Ja Sipilä on muutellut mieltään jo monessa muussakin asiassa...

Surkeeta vaan että näköjään mennään vaikeimman kautta eli maahan tuotetaan kokoomuksen toimesta ja eu:n suosituksesta "tuntemattomia määriä kaikenlaista tulijaa", joilla yhä harvemmalla on oikea pakolais tausta...

Jos oikeita pakkolaisia halutaan auttaa, niin heitä löytyy leireiltä kriisi alueiden naapureista...Eivät he ole pyörimässä ympäri eurooppaa katsomassa, missä on "parhaimmat sosiaaliset edut"...