Keskiviikko 22.5.2019

AL: 14 miljoonaa euroa muuttui ongelmajätteeksi

Luotu: 
28.11.2010 12:26
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Suomalaiset hukkasivat sikainfluenssarokotteisiin 14 miljoonaa euroa, kun kaikkiaan kaksi miljoonaa rokotetta jäi käyttämättä, kertoo Aamulehti.

Loppulasku käyttämättä jääneistä H1N1-rokotteista nousee vielä, sillä ne on hävitettävä asianmukaisella tavalla ongelmajätelaitoksella. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) varastoissa rokotteita on vielä 1,7 miljoonaa kappaletta ja sairaaloissa sekä terveysasemilla uskotaan olevan avaamattomia rokoteannoksia noin 500 000.

Hankinnoista vastannutta THL:n erikoitutkijaa Rose Marie Ölanderia lasku ei hätkäytä. Hän sanoo, että muissa maissa on nähty vieläkin suurempia laskuja.

- Ruotsi ja Norja ostivat kaikille kaksi annosta, joista toinen jäi käyttämättä ja ensimmäisestäkin käytettiin vain 60 prosenttia. Vaikka he onnistuivat peruuttamaan osan tilauksesta, lasku oli meillä näihin verrattuna pieni. Ranskassakin rokotusten kattavauus oli pieni tilattuihin annoksiin nähden, Ölander toteaa Aamulehdelle.

 

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

NotSoBraveNewWorld

ovat:

- FLUORI, haxafluorisilica on alumiiniteollisuuden ongelmajäte jonka hävittäminen olisi kallista. Siksi se myydään kunnallisille vesilaitoksille, jotka dumppaavat sen vesijohtoverkostoon hammasterveyden verukkeella (vaikka ainoa hyödyllinen fluoriyhdiste olisi kalsiuumfluoridi, sekin erittäin myrkyllinen ihmiselle)

- Hammaspaikkaukseen käytettävä ELOHOPEA-AMALGAAMI. Poistettavat paikat ovat todellakin ongelmajätettä, mutta ihan ok ihmisten suussa..!

Se on jo yli ata vuotta ihmisten niskaan kaadettua negatiivista eugeniikkaa. Valitan.

MUTTA PAHEMMAKSI MENEE: Suomeen tulee tammikuussa laki, joka tekee ROKOTTEISTA PAKOLLISIA. Tästä ei uutisoida, ymmärrettävistä syistä.
http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2010/20100243

(Kiitos Riikka Söyring asian tuomisesta tietoon US-Blogissaan)

Milloin saadaan korruptoitunut hallinto kuriin. Pelkkä retorinen kysymys..

semi

Kun menee kysymään rokotusta ajankohtana jolloin vältetään kehottamaan ruuhkia ja ruuhkana on yksi mies sitä ei saa koska ei ole tarpeeksi väkeä. Joten hyvin on mennyt vuosi ilman koska aina hakee sitä vääränä ajankohtana. Nyt ne sitten heittää sitä roskiin!

foinikkialainen

Onneksi loput käytettiin meidän kaikkien "tietämiin" bentsodiatsepaamien korvaamisiin. Niistä kun voi jäädä koukkuun. Unilääkkeet ja rauhoittavat kaikki ovat vaarallisia ja sikainflunssalääkkeet ajavat siinäkin saman asian, tosin ilman pelkoa koukkuun jäämisestä ja unikin tulee mukavasti, aina silloin tällöin. Joten, eiköhän poisteta kaikki muut uneen vaikuttavat lääkkeet ja lääkärit saisi alkaa kirjoitella, vaikka toisella nimellä "Rumsfieldin Tamifluuta", joka lähtöön. Terhi Kilpi voisi kokeilla Leponexiä, Levotsiinia tai muita "hullun" lääkkeitä itseensä. Vanhoja "kunnon täsmälääkkeitä", mitä nyt suusta vähän kuolaa valuu ja näyttää zombilta. Auttaa kaikkeen, mutta ei koukuta.

Aristotellus

Samalla logiikalla voitaisiin perustella laskun lähetettäväksi niille, jotka ottivat turhan rokotteen.

Jos kyseessä olisi ollut todellinen epidemia, rokotus olisi ollut auttamatta myöhässä.

Lasku kuuluu lähettää lääkeyrityksen (GlaxoSmithKlinen) maskoteille THL:een ja korvattavaksi niille, joille aiheutui vahinkoa rokotteesta.

Ruiskut voitaisiin haudata ydinjätteen kanssa kallion uumeniin kertomaan ihmisen ihmeellisestä taipaleesta kohti sivistynyttä olentoa.

TV-pappa

Taashan se epidemia on puhjennut jossain varuskunnassa. Eikös lääketehdas ole tarjonnut enää riittävästi maallista hyvää tilaajille, kun ei ole paniikkia ja kuolemanpelkoa jo julisteltu?

Mila F

... ovat vanhentuneina ongelmajätettä. Mietipä niitä määriä, joita ihmisiltä jää jatkuvasti käyttämättä. Luontoonko ne pitäisi kipata?

On sitä paitsi yleistietoa peruskoulupohjalta, että osa rokotteista valmistetaan elävistä, mutta heikennetyistä taudinaiheuttajista. Elimistöllä riittää silloin voimia tuottaa taudille vasta-aineet sairastumatta. Kaatiksen penkkaanko meillä pitäisi survoa ylimääräiset? Voisivat siellä sitten koettaa nopean evoluutionsa turvin kehittää vaikka kantoja, jotka tarttuvat ensin pikkunisäkkäisiin, sen jälkeen niitä syöviin jne. jne.

Sinun onneksesi suuri osa suomalaisista kantoi vastuunsa ja rokotutti itsensä, joten yhteiskunnassamme tuskin puhkeaa sikainfluenssaepidemia ja sinäkin olet turvassa arvoisa kanssamatkustaja ja voit esitellä ymmärrystäsi terveenä.

mikaat

Rotat ja oravat, unohtamatta suloisia, mutta ah niin proteiinirikkaita city-kaneja! Muutaman vuoden päästä nämä metsän pikku nilviäiset pyörivät iloisesti vartaassa nuotiolla metsän siimeksessä, kun pankki vei sen velkakämpänkin korkovähennyksen loputtua.

mikaat

Kannattaa unohtaa _kaikki_ mitä kouluissa on opetettu ja keskittyä todennäköisyyksiin, että miten helposti näitä vaarallisia tauteja saa missäkin olosuhteissa itselleen hankittua. Laumaimmuniteetti on aika lailla huuhaata, kun rokotettukin voi tarttua ovenkahvaan ja levittää tauteja.

Kulkutaudit tulevat mukaan kuvioihin silloin, kun puhdasta vettä juomiseen, käsien pesuun sekä kunnollista ravintoa ei ole saatavilla. Ei sitä Afrikkaa millään piikeillä pelasteta, mutta hyvät rokotemarkkinat siellä on varmasti.

Äkkiä ajateltuna ei tule Suomen oloissa mieleen yhtään hyödyllistä rokotetta. Tetanus (ehkä) voisi olla perusteltu ojankaivajalle, joka 24/7 kaivaa lapiolla ojaa ja nirhaa ihoaan jatkuvasti ojanpenkkaan, mutta kun en ole ojankaivaja.

Nim. "melkein hinkuyskään kuollut calmette-rokotteen seurauksena"

Krisse

nm. 'mikaat' j ä l l e e n !
Rokotteiden tehoa on aiheellista kyseenalaistaa , josta tuskin pitäisivät niin GlaxoSmithKleine , kuin myöskään lääkejäteistä hyötyvät rokotteen tilaajat ( ml. THL ).

Aiheesta lisää tästä ,
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25583-thl-ja-stm-tiedottav...
"Lääkintölaitos ja Sosiaaliministeriö eivät tiedota uutta influenssaa vastaan käytettävän Pamdemrix-rokotteen sisältämään tiomersaaliin ( etyylielohopean ) liittyvistä riskeistä ."
+

camillo

Asiantuntijat ?
- päätti ?

Ovatko asiantuntijoita jotka tuhlaa RAHAMME ?
-erotkoon !

Sama koskee politiikkoja ja virkamiehiä jos töppää
kansalaisten rahoja; erotkoon tahi erotetaan !

Muuten ei VASTUU sanaa YMMÄRRETÄ.

KANSAN VÄHILLÄ RAHOILLA EI LEIKITÄ :
. siitä tuoreita esimerkkejä mm. omien lisäksi Kreikka ja Irlanti !!

donCarlos

Hyssälä hykertelee; lääketehdas palkitsee Hyssälän myöhemmin vaikkapa muutaman kuukauden maailmanympärysmatkalla kaupantekijäisiksi rokotteesta, josta ei ollut muuta kuin vahinkoa. Kukahan terveyshuollon päättäjistä saadaan tilille esim. narkolepsiatapauksista. Ei riitä että korvaukset tulevat lääkevahinkopoolista.