Keskiviikko 26.6.2019

HS: ”Mätä Supo” suututti Supon

Luotu: 
3.12.2010 07:13
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Suojelupoliisi ei mielestään ole mätä.

Suomen Kuvalehden viimeviikkoinen kansijuttu ”Mätä Supo” on Helsingin Sanomien mukaan suututtanut Suojelupoliisin.

Lehden mukaan Supo aikoo kannella lehtijutusta Julkisen sanan neuvostolle (JSN). JSN on median itsesääntelyelin.

Kyseessä on Helsingin Sanomien mukaan ensimmäinen kerta, kun suojelupoliisi tekee kantelun Julkisen sanan neuvostoon.

Suomen Kuvalehden juttu käsitteli Supon viimeaikaisia kiusaamisväitteitä. Lehden kannen mukaan ”Tsaarinaikainen valvontavirasto kyttää ja kiusaa omia poliisejaan”. HS:n tietojen mukaan Supo on suuttunut muun muassa siitä, että se ei itse ole saanut kommentoida väitteitä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

tapio_o_neva

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/lue-juttu-josta-supo-kanteli

Vielä edellisten päälliköiden Seppo Tiitisen ja Eero Kekomäen aikaan Supo oli upea työpaikka”, hän sanoo.

=> Suomen Sosialidemokraattinen Puolue Paavo Lipposen aikana ja Kansallinen Kokoomus vastatoimena ovat oikeastaan turmelleet suojelupoliisin siitä kuin mitä se oli vielä Kekkosen ja Tiitisen aikana, Neuvostoliiton aikana ja vielä Kekomäen hanskassa.

=> Kun suojelupoliisilla ei ollut riittävästi töitä, palkkasi Seppo Nevala Kimmo Rentolan kirjoittamaan poliisimielikyvituksensa ehdyttyä uusia uhkakuvia kansanedustajille ja ministereille.

http://www.google.fi/search?q=Kimmo+Rentola&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&clien...

=> Tuo uhkakuvakirjoittaminen on Suomen kalleinta proosaa ja se johtaa veronmaksajien varojen virheallokaatioon.

=> Suojelupoliisi neuvostoliittolaisten myyrien puutteessa alkaa järsiä omia työntekijöitään, joista osa potee työttömyyttä täydellä palkalla ja eläkekertymällä työpaikallaan.

tapio_o_neva

Uskon, että Petri Knapen jälkeen sanomataustaisen Risto Uimosen tuomiolle tulevat monet maailman johtava tiedustelupalvelut.

Uskoisin, että FSB:llä on ehkä eniten asiaa suomalaisten toimittajien asiantuntemattomuudesta johtuen valitettavaksi julkisen sanan neuvostoon.

Suomessa STT, Alma Media, Sanoma ja Yleisradio levittävät sellaisia juttuja Venäjän federaation pääministeristä, että hänellä, jos kenellä, olisi aihettaa 500 sivuiseen kanteluyhdistelmään Julkisen sanan neuvostoon.

Kokoomuslaista suojelupoliisia tietenkin hämmästyttää se, ettei nevalalainen henki ole kokoomuslaisten puhdistustenkaan jälkeen suojelusenkeleiden joukosta kaikonnut ja että yleensä Suomen puolustusvoimien ohjekirjoja jo 1920-luvulta ja 1930-luvulta painattanut Reenpään suku ja Otava on ikään kuin luopunut viime vuosituhannelta olevista isänmaallisuusvelvoitteiltaan esivaltaa kohtaan.

Yhtyneiden Kuvalehtien tie ryhtyi erkanemaan kansalliskonservatismista siinä, kun Kotimaa-lehden päätoimittajana kauhistuttanut keskustavastainen SYP-pappi Tapani Ruokanen ryhtyi puolustamaan jo Helsingin Sanomien sekä Yleisadion tuomitsemaa Alpo Rusia profiloiden Suomen Kuvalehden ja osin Yhtyeet Kuvalehdet länsimaiseksi liberaaliksi julkaisuksi.

Se, että Suomen Kuvalehdessä, jota tilaavat apteekkari, poliisipäällikkö ja rehtori tai miltei koko Rotary-osasto, aletaa moittia valpoa "mädäksi" sieppaa tietenkin ensin johtajia, mutta sitten myös lopulta koko henkilökuntaa, joka on keskittynyt enemmän venäläisiin kuin yhdysvaltalaisiin ja toistensa kiusaamiseen.

Voihan olla, että kun puolustusvoimissa on keskitytty simputuksen poistamiseen niin oikeastaa pennalismin tyyssijaksi jäävät enää vain poliisi ja kirkko.

Pentti Perusinssi

SUPO on valitettavasti itse syyllinen ahdinkoonsa. Tämä entinen VALPO on historiansa aikana tehnyt kaiken mahdollisen epäilyttävän ja sitä on käytetty pääasiassa omien kansalaisten valvontaan ja kiusaamiseen vaikka julkisuudessa hurskastellaan toista. Tämänkaltaisen poliittisen poliisin aika on mielestäni ohi ei sitä voi korjata peittelyllä ja nimeämällä laitos "tiedustelupalveluksi" mikä nimitys on suoranainen vitsi. Sodan jälkeen ko. laitos vainosi sotasankareita ja on kerännyt satojen tuhansien ihmisten tietokortiston suomalaisista. Miksi? Samoin on merkillistä että mm. demarit älähtivät kun uusi päällikkö nimitettiin, entinen päällikkö Nevala kun oli demari. Itselläni on mennyt kaikki luottamus ja kunnioitus tällaiseen ketku-virastoon jonka entinen päällikkö mm. pisti presidentin kanssa maanpetosepäiltyjen nimet kassakaappiin ilman tutkimuksia ja seurauksia mutta otti kuitenkin yhden (Alpo Rusi) kiusattavaksi, unohtaen että SUPO:n koko uskottavuus meni samalla vessasta alas. Oikeusvaltion toimintatapa? Päätelkää itse.

olavinieminen

Olisi jo aika lopettaa suomettuminen ihan Suposta alkaen.
On se kumma jos siihen Wikileaksit tarvitaan.

Mikään salaisuus se ei ole, että oikeita faktoja salaillaan ja väärää tietoa annetaan.
Esimerkkinä on presidentti Ahtisaaren avustajien kohtelu.

tapio_o_neva

Kannattaa muistaa, että Rusia oli vedettävä kölin alta siksi, että Ahtisaari olisi säilyttänyt maineensa Yhdysvaltain edessä.

Ellei Rusia olisi ryöpytetty, olisi Yhdysvalloille jäänyt käsitys siitä, että Alpo Rusin mahdollinen toiminta Karl Kaiserin hyväksi olisi ollut Ahtisaarenkin hyväksymää.

Rusin vika ei ollut se, että hän keskustelu derkkujen kanssa, vaan Rusin vika oli se, että hänen uskottiin liittyneen Saksan liittotasavallan takaporttiin Kosovon sodan vuoksi.

Ahtisaari siirrätytti Rusin pois suorasta alaisuudestaan Kosovo-prosessissa kesken prosessin Brysseliin, mikä tarkoitti sisäistä irtisanomista.

Rusi ilmeisesti on saattanut jäädä kiinni jostain puhelusta tai sähköpostista, mikä oikeastaan osoittaa Yhdysvaltain elektronisen tiedustelun tason ja tehokkuuden.

Mika Salonen

Poliisi ja Supo on suututtanut monet suomalaiset antamalla
lausuntoja ja informaatiota muille viranomaisille antamatta
kansalaisen nähdä ko. "kertomuksia"-puhumattakaan,että kansalainen olisi saanut kommentoida väittämiä.
Oman lääkkeen maistaminen tuntuu nyt sitten pahalta.
Ehkä toimintatapojen muutos olisi poliisijärjestelmässämme
kohdallaan.

Ulmo

Voisiko Supon johto paremmin vahvistaa kiusausongelmansa olemassa olon kuin kantelemalla julkisen sanan neuvostoon Suomen Kuvalehden artikkelista.

Voi meidän salaisia agentteja, kun heitä kiusataan ihan joka paikassa. Olisko heitä kiusattu jo ihan kotona vai juontaako kiusaaminen juurensa ihan kouluun asti!

tapio_o_neva

Suojelupoliisi olisi voinut laatia tiedotteen vastineeksi. Nyt muodostuu käsitys siitä, ettei suojelupoliisissa ole enää arvostelukykyä tai jos on niin tilannearvostelun peruteella pelätään, että Suomen Kuvalehti julkaisee juttusarjan, jossa kaikki Seppo Nevalan ja Ilkka Lammen aikaa suojelupoliisissa koko virkapalkalla ja eläkekertymällä kärsineet "puhuvat suunsa puhtaaksi".

Tuo stubbilainen avoimuusperiaate alkaa tarttua epidemian tavalla ulkoasiainministeriöstä sisäasiainministeriöstä.

Toivottavasti Seiska alkaa maksaa palkkioita suojelupoliisin vinkkimiehelle työpaikkakiusaamisjutuista.

Loppujen lopuksi ongelma taitaa olla siinä, että Ilkka Lampi, jonka Kokoomus lähetti demaripesään siivoamaan sitä, on joutunut vanhan johtojengin panttivangiksi ja haluaa siirron muihin arvoisiinsa tehtäviin.

On turha käydä tätä asiaa vain Julkisen sanan neuvostossa. Koko asia kannattaa luovuttaa vertaisverkkoon ja Suomi24.fi :hin tai Seiskaan.

Lempi

Arvioimatta yksittäistapauksia, kiusaamisaiheesta yleisesti keskusteleminen on erittäin tärkeää sillä suomalaisista "Palkansaajista 6 % eli noin 140 000 henkeä kokee olevansa työpaikkakiusaamisen kohteena. Kiusaaja on useimmin yksi tai useampi työtoveri, toiseksi yleisimmin lähiesimies." www.ttl.fi Monien hyvien asioiden lisäksi Suomi on siis tilastollisesti työpaikkakiusaamisen kärkimaa. Sekä työpaikkakiusaaminen että koulukiusaaminen on laitonta, inhimillisesti traagista ja järjettömän kallista yhteiskunnalle. Mitä työpaikkakiusaamisilmiölle vakavasti ottaen pitäisi tehdä ihan yleisellä tasolla?

On aikamoinen ristiriita, että..

samat työntekijät, jotka heikentävät muiden työntekoa, aiheuttavat mm. sairastumisia muille työntekijöille ja mielettömiä kustannuksia työnantajalleen kiusaamalla, kilpailevat toisaalla avoimesti siitä, kuka tekee osaltaan organisaatioille "parasta tulosta". Kiusaamisilmiöstä keskusteleminen, mm. Työturvallisuuskeskuksen www.ttk.fi hankkeet ja Työterveyslaitoksen www.ttl.fi analyysit siitä, minkälaiset asiat työpaikalla saattavat vaikuttaa kiusaamiseen voivat osaltaan vähentää kiusaamista. Kuten asiaan vakavasti suhtautuminen.

140 000 työpaikkakiusattua, jonka lisäksi koulukiusatut, julkisuudessa kiusatut, nettikiusatut ja aikuisten lapsille viestittämä esimerkki kiusaamisesta ovat mielestäni asia jolle pitäisi todella tehdä jotain.

On todella harvinaista, että kiusaamisaiheesta syntyy asiallista keskustelua. Vielä harvinaisempaa on, että aikuiset ihmiset kertovat joutuneensa kiusaamisen kohteeksi sen seurauksineen. Yleisesti ottaen kiusaamisongelman lisäkeskusteluntarpeelle, ylivoimaisesti kuitenkin huomioissa vertaa vetää, että en ole varmaan koskaan lukenut, että kukaan olisi rohjennut kertoa itse työpaikkakiusanneensa ketään. Eli kiusaajaporukan agitaattorit hännystelijöineen eivät kuitenkaan rohkene seistä tekojensa takana. Tämäkin kertoo osaltaan, että päteminen ja itsetunnon valheellinen pönkittäminen muita alistamalla ei pitkälle johda. Aiheen puinti on rankkaa kiusatuille, jonka lisäksi kiusaajat taas mielellään piilottelevat asiaa.

Onneksi asiaan suhtaudutaan vakavasti mm. lainsäädännössä. Toivottavasti myös ihmisten asenteet muuttuvat vähitellen ja kiusaajat löytävät rakentavampia muotoja pätemisen tarpeelleen, josta kiusaaminen tutkimusten mukaan johtuu. Niin aikuiset omassa elämässään, työpaikoilla ja esimerkkeinä nuoremmille, kuin lapsetkin esimerkiksi koulukiusaamisessa tai nettikiusaamisessa. Koulukiusaamisen osalta www.kivakoulu.fi hanke voitti Euroopan rikoksentorjuntapalkinnon 2009.

Kiusaaminen, henkinen ja fyysinen väkivalta on tietysti kuten kuuluu Suomessa laitonta ja työturvallisuuslaissa on useita säännöksiä mm. työnantajille velvoite ryhtyä toimiin työpaikkakiusaamisen lopettamiseksi saatuaan asiasta tiedon, Silti kiusaaminen on niin yleistä ja vaiettua. Miten kiusaamiseen olisi mielestänne järkevää suhtautua ja mitä asialle pitäisi konkreettisesti tehdä?

Työterveyslaitoksen mukaan: "Työpaikkakiusaaminen on jatkuvaa, toistuvaa kielteistä kohtelua, loukkaamista, alistamista tai mitätöintiä. Se etenee prosessina, jonka seurauksena kiusaamisen kohteena oleva ajautuu puolustuskyvyttömään asemaan. Epäasiallisen kohtelun ja kiusaamisen kohteeksi joutuminen heikentää hyvinvointia ja jaksamista... Kiusaamisella vaikutetaan yksilön mahdollisuuksiin tehdä työtään, hänen maineeseensa ja mahdollisuuksiinsa kommunikoida muiden kanssa työyhteisössä.* Kiusaamista on mm. jatkuva ja toistuva kohtuuttoman työmäärän vaatiminen, kohtuuttomien aikataulujen antaminen * kokouksiin kutsumatta tai tiedonvälityksen ulkopuolelle jättäminen* osaamisen ja kykyjen kannalta vaatimattomien tehtävien antaminen* sosiaalinen eristäminen * huutaminen, haukkuminen ja solvaaminen * loukkaavien kommenttien esittäminen * pilkkaaminen, naurunalaiseksi saattaminen, nöyryyttäminen * mustamaalaaminen ja perättömien tietojen levittäminen * aiheeton arvostelu ja väärien syytösten esittäminen * mielenterveyden kyseenalaistaminen... Työpaikakkiusaamista ilmenee keskimääräistä useammin sellaisilla työpaikoilla, joilla.." www.ttl.fi/fi/tyoyhteiso_ja_esimiestyo/tyoyhteison_ristiriidat_ja_ratkai...

Kiusaamisen seurauksia: "Kiusaamisesta voi olla uhrille tuntuvia ja hyvin syvälle käyviä seurauksia, jotka ilmenevät niin fyysisenä kuin psyykkisenäkin oireiluna. Sen jatkuessa pitkään riskinä voi olla uhrin henkisen ja fyysisen terveyden murtuminen ja sosiaalisen eristäytyminen ja pahimmillaan itsemurhariski. Vaikutukset leviävät laajalle työyhteisöön ja myrkyttävät työskentelyilmapiirin, ja työyhteisön sairastumiset ja poissaolot lisääntyvät" wikipedia/työpaikkakiusaaminen

Ja tämä kommentti siis ihan yleisellä tasolla ilman yksittäistapauksia tai organisaatioita aiheesta työpaikkakiusaaminen, joka on valitettavasti todella yleistä. Mitä siis pitäisi tehdä? ja voisiko esimerkiksi Työterveyslaitoksen analyyseista olla apua useissa organisaatioissa kiusaamisen vähentämiseksi ja työilmapiirin parantamiseseksi?

tot

Näyttää todellakin siltä, että Supolta homma on karannut lapasesta. Nyt sitten tumput suorana odottelevat julkisen sanan neuvoston ratkaisua jostakin sisäisestä kiusaamisasiastaan.

Ja samaan aikaan tämä porukka puuhaa tiedustelun laajentamista Afrikkaan. Mitähän juttuja sieltä saamme aikanaan lukea lehdistä.

MURSU

ja lapasia ei ole tainnut ollakaan.

Taitaa olla kuin mikä tahansa kunnan/valtionvirasto, jossa äijää marssii "muka tärkeästi" paperinippu kädessä:
omahuone-röökipaikka-omahuone-kaffetauko-vessa-omahuone-"johki kysyyn joltai jotakin"-omahuone-ruokatunti-nettailua-kaffetauko-röökipaikka-"jaaha, se o päivä pulkassa"

tapio_o_neva

Lisää märkiä totuuksia odotettavissa Anne Holmlundin ministerivastuulla.

Kaikki ymmpärsivät, että Kalevi Sorsan entisen poliittisen sihteerin, Seppo Nevalan, nimittäminen suojelupoliisin päälliköksi oli transatlanttinen virhe, joka oli kuitenkin poliittista realismia ja sosiaalinen totuus, jota ylläpiti Helsingin Sanomissa Janne Virkkunen hehkuttaessaan NATO-jäsenyyyttä, lännettymistä ja uusrähmällään oloa.

No onneksi Wikileaks paljasti, että Suomeakin lännettyeempi ja uusrähmällään enemmän oli Ruotsi, minkä kaikki muut paitisi iltapäivälehtien lukijat saattoivat tietää.

Seppo Nevala ja Paavo Lipponen olivat yhdistelmä, joka teki suojelupoliisista edeltäjänsä valpon tapaan punaisen suojelupoliisin.

Nyt sitten kun Kokoomus valtasi suojelupoliisin nurkan tai pikemminkin kaappasi koko talon - paperilla - sama sosialidemokraattinen puoluemeininki tuntuu jatkuneen sinisissä kokoomuslaisissa pelipaidoissa.

Suojelupoliisi on kuin radaltaan harhautunut ohjus, jossa tarkoituksettomuus kylmänsodan päätyttyä on johtanut siihen, että työn puutteessa, kun ei tarvitse enää jahdata Moskovassa matkustelevia kommunisteja, on alettu harjoittaa työpaikkakiusaamista todellisten haasteiden puuttuessa.

Suomessakin todellinen haaste on Google Street View, Microsoft Corp. ja Nokia turvallisuudelle ja kansalaisoikeuksille, mutta tekniseen turvallisuuteen ei kiinnitä huomiota ei sisäasiainministeriö, ei työ- ja elinkeinoministeriö eikä opetusministeriö, jonka vastuulla on tietoturvan opettaminen kouluissa.

Suomen Kuivalehti on jo kostea. On suorastaan näytön paikka Julkisen sanan neuvostolle, jos se uskaltaa olla langettamatta ankarinta rangaistusta Suomen Kuvalehdelle.

Itse asiassa Suojelupoliisi voisi antaa vastineesa Facebookissa tai omalla verkkosivullaa ryhtymättä naurettavaksi yhden artikkelin vuoksi.

Kokoomuksessa on innostuttu informaatiosodankäynnistä, vaikka ei ymmärretä, ettei sananvapaus eikä mielipiteen muodostaminen ole enää kuin osaksi "painetussa sanassa", jonka uskotaan olevan yhtä ottta kuin Martin Lutherin Vähä-Katekismus.

Ehdotan, että suojelupoliisia koskeva debatti siirretään Wikileaksiin Julian Assangenille tai sitten suoraan vertaisverkkoon.

Minusta Pahkasikaa voisi alkaa taas toimittaa ja tehdä sankariksi vaikka Usko Kyykän.

Tosiasiassa pitäisi olla jonkinlainen valtiollinen poliisi, joka keskittyisi esimerkiksi NSA:n, Fapsin ja FRA:n toimintaan tietoverkoissa Suomessa ja Telia-Sonera Finlandin matkapuhelinverkoissa Suomessa ja Virossa.

Hannes V

... että sellaisilla aloilla millä luulisi olevan kiusaamista
vähiten tai ei ollenkaan, sitä kuitenkin löytyy.Kun muualla
poliisihommissa se on suht tavallista, niin miksei sitten supossakin.Supossa sitä on ollut pitkään,ei tää sinänsä yllättänyt.Kaveri, joka oli siellä hommissa,otti loparit
tästä syystä jo viistoista vuotta sitten.Entäs sitten sellaiset, kuin armeija,kirkko tai vaikka sosiaalitoimi...ainakin hesassa,näissäkin tuo kiusaaminen
kyllä osataan..ja miksei muuallakin.

MURSU

niin sen osaa kylän akatkin...ja ehkä parhaiten. Paljonko Supolla "nais-agentteja"? Kokemukseni mukaan naiset ovat erittäin päteviä luonnonlahjakuuksia ilman enempää koulutustakin.

Kaikkihan olettavat pääosin "sala-tarkkailijan=agentin" mieheksi joka seisoo nurkilla "muka lukemassa reijällä varustettua valtakunnan sanomalehteä joka on kädessä väärinpäin",
nais-agentti hänkin käyttää reikätaktiikkaa, mutta ilman sanomalehteä.(vihjailuja hänkin voi kyllä saada).

En ole kuullut Supon naistyöntekijoistä, eikä kuvissakaan ole näkynyt...onko Supossa homo-valta vai sattumoisin enemmin miestyöntekijöitä? I wonder?