Tiistai 18.6.2019

Uusi imaami pelkää: ”Islamofobia voi kärjistyä”

Luotu: 
12.12.2010 16:13
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar on järkyttynyt Tukholman pommi-iskuista.

Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar pelkää Tukholman terrori-iskun kasvattavan islamofobiaa Suomessa. Uuden Suomen haastattelussa hän penää malttia ja toivoo, etteivät ihmiset sotkisi enemmistön ajatuksia vähemmistön tekoihin.

- Tämä teko on lähtöisin ymmärtämättömyydestä. Me täällä yhdyskunnassa opetamme niin muslimeille kuin valtaväestöllekin sitä, mitä islam todella on, Hajjar sanoo Uudelle Suomelle.

Marraskuun alussa valittu imaami kertoo kuulleensa tapauksesta vasta tänään, mutta sanoo pommi-iskujen järkyttäneen häntä ja koko islamilaista yhdyskuntaa syvästi.

- Tämä on järkyttävää, koska hän [pommittaja] sanoo puolustaneensa islamia, mutta keitä vastaan, Hajjar kysyy hämmentyneenä.

- Teolla on aiheutettu viattomille ihmisille pelkoa, ahdistusta ja kauhua. Se on vastoin islamin oppeja. Tuomitsemme teon jyrkästi, Hajjar sanoo.

Ruotsin islamilaiseen yhdyskuntaan Hajjar ei toistaiseksi ole saanut yhteyttä, osaksi median haastattelupyyntöjen vuoksi. Hän kertoo, ettei suomalaisen yhdyskunnan korviin ole kantautunut mitään tietoja tai edes huhuja siitä, että Tukholman terrori-iskujen tekijällä tai tekijöillä olisi yhteyksiä Suomeen.

Hajjar ei usko, että Tukholman tapaus saisi aikaan samantapaisen terrori-iskun vaikkapa Helsingissä. Sen sijaan hän pelkää, että se kasvattaa islamofobiaa entisestään Suomessa.

- Islamofobia on lisääntynyt koko ajan, ja toivottavasti se ei nyt kärjisty. En lähde arvailemaan, mihin se voisi johtaa. Toivottavasti ihmiset ymmärät sen, että vähemmistön teko ei edusta enemmistön ajatuksia, eivätkä sotke näitä keskenään.

- Tämä on niin tuore juttu, että tätä pitää käsitellä nyt kaikessa rauhassa, Hajjar kehottaa.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hotcat

Imaami: "Me täällä yhdyskunnassa opetamme niin muslimeille kuin valtaväestöllekin sitä, mitä islam todella on, Hajjar sanoo Uudelle Suomelle."

Kantasuomalaiset eivät kaipaa islamia ja muslimeja Suomeen, vielä vähemmän islamin fanaattisia oppeja, joiden mukaan muuuskovaisten murhat ovat oikeutettuja.

Miksi muslimit eivät pysy muslimimaissa? Yhteiskuntaamme täytyy suojella terrorismiin taipuvaisilta kansanryhmiltä.

joonathan

Kun päässä "naksahtaa" ei uskot auta. Ei järjettömyyksiin ole syytä. Ainoa keino on havaita tällainen ajoissa. Sillä eivät nämä teot ole hetken meelijohteessa tehtyjä, Useat niist edelyttä suunnitelmalllisuutta. En usko että uskonnot, ismist tai muu elämänkatsomus niitä tuo vaan että ne syntyy ihmisessä kuin ilo, suru, tuska ja viha. Oikeastaan uskon vihan aiheuttavan kaiken tämän. Miten se syntyy ja miksi onkin se pohdinnan syy, että jotenkin voidaan tekoja ymmärtää. Eikä niitä ole yksi vaan useita. Lisäksi mikä saa aikaa tekoja vihan lisäksi. Tavallinen suuttumus purkautuu nopeasti mutta hiljaa kehittynyt viha jää piiloon. Ja aiheuttaa näitä tekoja sekä siihen liittynyt uskomus teon oikeuteen.

semi

Kokopuvulla? Minkälaisesta kokopuvusta mahtaa olla kyse, sukeltajan puvusta vai sellaisesta mitä uimarit käyttää. Suomalainen valkoinen heteromies ei saa uida boxereissa minkä toisaalta ymmärtää. Mutta jos muut saavat uida jotakin muuta päällä kuin uimapuku niin valkoisen heteromiehen mielenilmaisuksi ei jää kuin yksi erittäin radikaali ja peloittava vaihtoehto. Kusta altaaseen ja poistua arvokkaasti paikalta kuin Kaarle Kustaa erotica housesta, mutta se tuskin herättää edes kauhua koska sitä Suomalaiselta mieheltä tänä päivänä odotetaan.

miheikki

"Se, että muslimien on luvallista ja jopa pakollista valehdella ei-muslimeille suo­jel­lak­­seen intressejään ja ajaakseen islamin etua, vie käytännössä pohjan pois kai­kilta länsivaltojen ja islami­laisten maiden välisiltä sopimuksilta .

Taqiyyaa muistuttava käytäntö islamissa on kitman, joka tar­koittaa har­haan­johtavien puolitotuuk­sien puhumista. Niinpä esimerkiksi, kun muslimit viittaavat Koraanin rauhan­omaisin sä­keisiin, he eivät mainitse abrogaa­tion periaatetta, jonka mukai­sesti Ko­raanin sotaisat ja­keet kumoa­vat rauhan­omaiset jakeet. Kun muslimit puhuvat islamin armeliaisuudesta, he eivät mainitse, että armeliai­suutta saa osoittaa vain suhteessa toisiin muslimeihin ja niihin, jotka päättävät lopulta alistua Alla­hille ja tunnustaa, että “Allah on ainoa jumala ja Muhammad Hänen profeettansa”; sitä vastoin kaikkia muita kohtaan Al­lah käskee olemaan ankara (Koraani 48:29). Kun muslimit sanovat, että islamin laki kiel­tää tappami­sen, he eivät mai­nitse sitä, että tällä tarkoitetaan ensi sijassa toisen mus­limin tappamista, ei ihmisten tappamista ylipäätään. Ja musliminkin saa tappaa verikostoksi, jos hän on tappanut toisen muslimin; sitä vastoin jos muslimi on tappanut ei-muslimin, shari’a ohjeistaa pidät­täytymään kuoleman­rangaistuksesta:"

http://aikapommi.wordpress.com/#_14

Luc_Iferian

Ja raamatun mukaan esim. aviorikoksesta, sapatin rikkomisesta ja vanhempiaan vastaan kapinoinniosta seuraa kuolemanrangaistus, eivätkä kristityt sitä sääntöä juuri noudata. Symbooliseksi väittävät. Aika harva tulkitsee pyhää kirjaansa nykyään kirjaimellisesti, sen sijaan valikoidaan ja poimitaan ne kohdat joista itse sattuu pitämään. Ihminen tuntuu uskovan sellaiseen jumalaan, joka istuu hänen omaan ajatusmaailmaansa.

Tom B

Jos vaihdettaisiin islam natsismiin? Molemmat ovat ideologioita jotka vaativat seuraajiltaan tietynlaista käytöstä.

Oliko siis natsismi itsessään hyvä ideologia jonka maineen "pahat" natsit, Hitlerin johdolla, pilasivat vääritelemällä natsismin keskeisiä oppeja?

Luulenpa, että yksikään islamin puolustaja olisi valmis hyväksymään yllä olevan selityksen natsismista joka itse asiassa on täysin sama kuin heidän oma selityksesnsä islamin ja terroristien suhteesta.

joonathan

Monia ideologioita on pilattu sen tulkitsijoilla. Yleensä alkuvaiheessa ne on tehty parantamaan kaikkien oloja. Usein niillä tähdätään kaikkien onnellisuuteen ja oikeudenmukaiseen elämään. Mutta sitten tulevat ne jotka selittävät mitä ideologian sanat oikein tarkoittavat, Silloin mennään pieleen enemmän tai vähemmän. Yleensä kaikki aatteet pilataan. Eavallisia ihmisiä olivat saksalaisetkin työläisiä, virkamiehiä, maanviljelijöitä. Miksi heistä tuli sellaisia kuin olivat. No Pavlovin koirat kokeella osaksi asia selvittyy mut ei täysin. Varmaa on etto suurta osaa ihmisistä voidaan manipuloida varsin helposti ja laumaelänmäisyys saa lopuistakin vallan. Johtajat on aina vaarallisia se ollaan niin monasti huomattu.

semi

Puolensa kun Tanskalainen pilapiirtäjä sivalsi kauhealla ja massiivisella joukkoitkupotkuraivari piirroksella. Halonen pyyteli anteeksi koska pelkäsi juuri tätä, huomioimatta lainkaan että samat itkupotkuraivarit nämä ystävälliset herrat olisivat voineet saada myös Suomen linnanvastaanoton takia, Halosella liian suuri kaula-aukko ja tiss?? näkyy ja lähetystöt laulavat, talo palaa taas.

salakankee

vastaan! Suomalaiset taistelevat Ruotsin kanssa samoissa joukoissa, ei tarvitse olla ihme koodinmurtaja kun ymmärtää onko viestillä merkitystä Suomelle vai ei! Tyhmä on se joka muuta horisee.
Viestissä kehotettiin muun muassa Ruotsissa asuvia muslimeja "lopettamaan nöyristely ja itsensä alentaminen". Siinä viitattiin myös Ruotsin osallistumiseen Afganistanin sotaan--"

Hymiö

"Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar pelkää Tukholman terrori-iskun kasvattavan islamofobiaa Suomessa."

Tottakai pommien räjäyttely aiheuttaa negatiivista mielikuvaa ja islamin vastustusta. Mitä muutakaan pommien räjäyttely muka aiheuttaisi? Ei ainakaan lisää kannatusta saati suopeutta, päinvastoin.

Pommien räjäyttely kaupunkien keskustoissa aiheuttaa oikeutettua negatiivista mielikuvaa ja pilaa muslimien ja islamin maineen täysin. Räjäyttelyt pitää yksinkertaisesti lopettaa, ei niistä mitään hyvää seuraa muslimeille, pelkästään pahaa. Kaiken lisäksi ne muistetaan hyvin pitkään.

joukoakoskinen

Joten ei se aate nyt pelkästään paha voinut olla. "Uusnatsit" kyllä häpäisee sekä itsensä että aatteensa.

Aatu tosin veti pahasti överiksi mutta sama tilanne on syntymässä jälleen. Ns. länsimaisen elämäntavan ja kulttuurin rappio luo tilaa autoritääriselle patriarkalle femakkomafian osoittaessa kyvyttömyytensä talous- ja ympäristöongelmien edessä. Moninkertaistaen sosiaaliset ongelmat.

Alkaa olla viimeiset hetket omien typeryyksien oikaisuun, talouden ja kulttuurin siivoamiseen harhoista.

köpös

Uuden Suomen ja muutaman muunkin ns.vapaata mielipidekirjoittelua suosivan lehden nettipalstoilla huomaa käsittämätöntä (niin-kuulin jo pauhusi..)katkeruutta ja suorastaan vihamielisyyttä aivan tavallisiakin suomalaisia (niin-luit oikein,kaikki eivät ole kommareita)työssäkäyviä ihmisiä kohtaan.Vihanne ei enää kohdistu vain ulkomaalaisiin,vaan lähes kaikkiin "omaan" ihmisryhmäänne kuulumattomia kohtaan.Voisin luetella pitkän rivin Teitä katkeruuden ja suoranaisen vihan/pettymyksen riivaamia nettikirjoittelijoita,mutta mitä ihmettä oikeastaan haluatte?

joukoakoskinen

Heille ei riitä vaikka maassa ei ole "luokkavihollista" - ei oikeistoa saati oikeistopuolueita.
Kaikki samaa vasurivihermössöä täälläkin - US.f;issä.

Yritetään väkisin tehdä luokkavihollinen sukupuolen, työn, pääoman, ihonvärin, iän, asuinpaikan,
ammatin ....jne täysin epäoleellisten seikkojen perusteella.

"Talvisodan henki" tarkoittaa näille takarivin tahvoille omien selkään ampumista.

TV-pappa

Elää suomalaisena suomalaisessa yhteiskunnassa muiden suomalaisten kanssa. Ja pitämällä huolta muista suomalaisista, joilla ei mene yhtä hyvin kuin meillä. Ja auttamalla kehitysavun ja eri järjestöjen kautta myös muiden maiden vaikeuksissa olevia, elämään ihmisarvoista elämää heidän omissa kotimaissaan. Siihen ei kaiketi tarvita pimeitä lakien muutoksiakaan, tai salaisille pankkitileille valutettavia öljyrahoja.
Ja koska maassamme on siirtolaisina myös muita kieliä puhuvia, ja muutamilla paikkakunnilla täysin ruåtsinkielisiäkin kansalaisia, niin lapsien englanninkielen taitoon on panostettava jo esikouluiästä, että muidenkin kielten opiskelulle tulee oikeanlainen pohja. Kieli kun tarvitsee muutakin kuin sanojen ja kielioppien pänttäämistä. Ja heille on näin turvattuna helpompi elämä EU-maailmassa, kielitaidonkin suhteen. Ja sen toiskielisen, Ullanlinnan Päivin ystäville pitää myös saada riittävästi tulkkipalveluja, jolloin he voivat vaikka selittää kihtinsä ja muutkin vaivansa myös täysin omalla äidinkielellään.

Maa muuttukoon

HS mukaan Haijjar on tullut Suomeen -88 ja aloittanut lääketieteen opinnot -90. Loppututkinnosta ei ole tietoa. Kotoisin Syyriasta. Toivoo Helsinkiin uutta moskeijaa minareetteineen tataarien ja shiialaisten moskeijoijen ohelle.

Mitä valtaväestölle islamin opettamiseen tulee, niin olen skeptinen onnistumisesta. Taitaa suuntautua enemmänkin marginaaliryhmille ja aktiivisesta maahanmuuttoprosessista hyötyvien joukolle. Meillähän on laaja maa - kyllä tänne mahtuu, jos suinkin tarkenee. Kunnat kaavoittavat mielellään uutta tonttimaata niin muslimeille kuin myös valtaväestölle. Tervetuloa rakentamaan taloja ja demokraattista yhteiskuntaamme.

köpös

Kertokaapa Uuden Suomen palstoille kirjoittelevat kaiken tuomitsijat? Toivotteko fasismin palaavan? Onko ulkomaalainen aina sossun luukulla? Yrittäjä vain on oikea Suomalainen-työläinen pyrkii loisimaan? Vain Minä Olen Oikea Suomalainen? Ihan vain pientä kartoitusta...:)

jotos

Köpös tarkoittanee sosialismin muotoa kommunismi tai kansallissosialismi.Fascismi oli italialainen aate,joka syntyi kommunistipuolueen hajaannuksesta sen kannatettua Italian liittymistä I-maailmansotaan.
Kasallista sosialismia löytyy nykyisin Venäjältä,jossa patriarkka varoitti sisäisistä levottomuuksista.

Hietsuarska

Kansalaisilla on erinomaisen hyvät syyt epäillä Islamin rauhanomaisuutta, tai sen soveltuvuutta maahamme.

Jos eivät kerran kykene asumaan kunnolla länsimaissa, niin miksi tulla tänne lainkaan??

Ja näitä "ymmärtämättömiä" islamilaisia tuntuu olevan islamilaiset maat väärällään, ja aika hanakasti sieltä ollaan oppia hakemassa.

Mielestäni on aika uskomattoman röyhkeätä tulla länsimaihin, räjäytellä siellä pommeja ja sitten olla huolissaan kantaväestön aiheellisesta tuohtumuksesta.

Millium

Edellinen imaami kertoi vihkineensä 14 vuotiaan, vaikka sittemmin perui puheensa kun huomasi, että se ei saanut Suomessa hyväksyntää.

Tarkoitus pyhittää keinot.

Uskonnollinen fanatismi on vaarallista, mutta myös poliittinen

pohtju

Islam on vihan ja sodan uskonto.
Islamin ja Raamatun Jumala ei sama.
Koraani on syntynyt 70-80 vuotta Muhammedin kuoleman jälkeen, koska he olivat luku-ja kirjoitustaidottomia, sen teki heille juutalaisen perimätiedon mukaan juutalainen rabbi Ovadja Ben Shalom pakoitettuna.

Just Surviving

Keskusteluissa aina joku asettuu muka toisten yläpuolelle arvostelemaan, puhuu itse "femakoista" (=emakoista?), feministi voisi sopia paremmin.

Uskonnoista puheenollen. On sen verran ihmisillä omia kokemuksia kotimaan lahkolaisista, ettei tarvitse ihmetellä vastenmielisyyttä uskovaisia kohtaan.

Näihin asioihin joskus liittyy piirteitä, joita ei aina ole katsottu ihannoiden Suomessa: suurperheellisyys, joka saattaa aiheutua mm. vanhoillisten sanelemasta ehkäisyvälineiden käyttökiellosta. Sen vuoksi voi tulla myös vastentahtoisia synnytyksiä, naisten epätasa-arvoista kohtelua. Asiaan voi liittyä myös köyhyys, koska tilanteelle ei mahda itse mitään. Tämän asian ymmärtämistä helpottanee ajatus, että olisi ollut itse lapsi lestadiolaisperheessä muutama vuosikymmen sitten tai katsellut lapsena naapurin perhettä.

Suomalaisten naisten saattaa olla hankalaa katsoa tätä touhua. On myös vaara, että naisten oma, saavutettu asema muuttuu ja naisten köyhtyminen alkaa.

Asenteet voivat olla nurkkakuntaisia ei-uskovaisiin nähden ja aina joukossa "fariseuksia", ei-uskovaisten vähättelyä yms. Miksi luterilainen yhteiskuntamme on niin sangen kiinnostava?

Hymiö

Muslimien on selvästikin parempi elää omassa maassaan. Ei kannata ollenkaan tulla länsimaihin, jos länsimainen elämäntapa ja länsimaiset lait tuntuvat vääriltä. Ei tänne ole pakko tulla.

Pommien räjäyttely länsimaisten kaupunkien keskustoissa saa korkeintaan aikaiseksi sen reaktion, että kaikki muslimit pitää näistä poistaa, ei sitä, että länsimaalaiset muuttuisivat muslimeiksi. Ajatolla, että joku on niin typerä että muuta kuvittelee.

masat

Tukholmaan. Siellä on joku ruotsalainen varmaan heittänyt naulapussiin vihapäissään lähi-idästä muuttaneen silmille, jolloin ilotulitteet ovat syttyneet ja aiheuttaneet vahingon.
Suosittelen mamuille todellisia kotoutustoimia, jotteivat veronmaksajien rahoilla reissaa liikaa ja ajankulukseen pitkästyneenä suorita tarpeettomia alkaida-temppujaan.

köpös

Huvittavaa,että kirjoittelevat ovat olevinaan "maanpelastajia" ilman heille suotua valtuutusta...ok!olette kiihkoilijat mielestänne oikeassa,mutta valtaahan te raukat vain kaipaatte... Inhottava demokratia tuli taas kerran esteeksi...nuo työläisjoukkiot...

kiuru

taas olevan liikkeellä sakkia, jotka olisivat itse tervetulleita Einsatzgruppeneihin, IRA:n aseelliseen siipeen tms. Ei näytä tulevan millään mieleen, että kristinusko se vasta verinen uskonto onkin. Itse asiassa kaikki uskonnot ovat jo lähtökohtaisesti toisia uskontoja vastaan. Onneksi nämä kotisuomalaiset kiihkoilijat ovat pysyneet vielä pääasiassa pesäpallomailoissa.

Omituista huomata, että jotkut ovat sisäsiittoisen suomalaisuuden nimissä valmiit palamaan tuohivirsuaikaan. Joillakin on tämä selkärangasta lähtevä muukalaisuuden pelko tosi vahva. Ja pelko on vahva voima.

TV-pappa

Näyttää RKP:n kiäliä puhuva siipi tulleen linjoille. Taitaa olla myöhäinen strategia, nyt kun se sattui paljastumaan. Tämä puolueen jäsenkampanja. Vaalimökeillä tavataan keväällä. Jutellaan.

Virastoveijari

Saksa on siis eväämässä muslimien maahanpääsyn. Mitä siitä seuraa? Voisi ajatella, että hartaushakuiset hauraan uskonnon harjoittajat joutuvat sijoittamaan rukousmattonsa muualle. Esimerkiksi Suomeen, joka ottaa avosylin vastaan kaikki muukalaiset ikään, sukupuoleen, kumuloituneeseen vihantunteeseen ja muuttokuorman dynamiittipitoisuuteen katsomatta.

VILENIN

Kylläkai kristinuskon ja islaminkin voimalla on murhattu paljon ihmisiä.Sitä en vaan ymmärrä,että valtaväestön täytyy sopeutua näiden kulttuuriin ja alkaa järjestämään näille uimakouluja ym. erikoispalveluja. En usko että kovin kauan voisin Saudi Arabiassa ottaa edes kohtuullisesti alkoholia omalla kurkullani.
Imaami tuomitkoon julkisesti kaikki terroristit sikojen sekaan HELVETTIIN.

Hymiö

Nestoriolaisuus, Koptilaisuus, Ortodoksisuus, Katolisuus, Protestanttisuus, Anglikaanisuus, Kalvinismi, Luterilaisuus, Evankelisuus, Baptistit, Metodismi, Mennoniitat, Hutteriitit, Amishit, Evankelikaalisuus, Pelastusarmeija, Helluntaiherätys, Pietismi, Kveekarit, Adventismi, Vapaakirkollisuus, Mandealaisuus, Jehovan todistajat, Mormonismi, Rastafarilaisuus, Bahá'í, Buddhalaisuus, Mahayana, Hinayana, Vajrayana, Hindulaisuus, Nyaya, Jooga, Krishna-liike, Samkhya, Tantra, Sikhiläisyys, Zarathustralaisuus, Mithralaisuus, Manikealaisuus, Virolainen mytologia, Kelttiläinen mytologia, Suomalainen muinaisusko, Germaaninen mytologia, Slaavilainen mytologia, Kreikkalainen mytologia, Roomalainen mytologia, Antiikin mysteeriuskonnot, Muinaisen Egyptin uskonto, Shintolaisuus, Kungfutselaisuus
ja Taolaisuus.

Ainoa joka pyrkii lietsomaan sotaa ja vastakkainasettelua teeskennellen muka rauhan uskontoa on islam. Muslimit eivät sovi länsimaihin asukkaiksi, jos eivät luovu terrorismista ja pommien tuomisesta meidän kaupunkeihimme.

Kaikki nuo muut uskonnot ovat tervetulleita. Islam ei ole tervetullut. Luopukaa itsemurhapommeista ja liittykää meihin muihin maailman ihmisiin niin olette tekin, muslimit, tervetulleita.

Luonnonsuojelija

Jos muslimi tulee Suomeen tai muihin Euroopan maihin pakolaiseksi tai muista syistä hän ei voi vaatia, että me emme saa arvostella "heitä" mutta he saavat vapaasti arvostella "meitä".
Jos he ovat täällä heidän tulee mukautua meidän tapoihimme eikä meidän tarvitse missään nimessä mukautua heidän tapoihinsa!
Jos suomalainen muuttaa arabimaahan tilanne on tietenkin sama mutta päinvastoin. Me emme saa siellä arvostella julkisesti heidän tapojaan puhumattakaan siitä, että ryhtyisimme terroritekoihin muuttaaksemme heidän tapojaan.

Eräs isä

Minä kannatan tasa-arvoisuutta. Ehdottomasti. Eli että muslimeja tulee kohdella täällä kuten meikäläistä Saudi-Arabiassa: sietää maahanmuuttajaa tasan niin kauan kuin he noudattavat paikallisia lakeja. En vaadi Suomeen muuttaneilta muslimeilta enempää enkä vähempää.

TV-pappa

Niiden femakoiden tasa-arvokohkaamisethan tässä aiheuttavat hernenenäisyyttä, vakavaan allergiaan asti, eli käyvät hermoon. Ja kun kerrankin tässä kohkaamisessa tulee umpiperä vastaan, niin pitäähän sitä naureksia, ihan vilpittömästi. Kyllä tuo entinen tyttöystäväni, nykyinen frouvani, on tuossa jo käyskennellyt useita vuosikymmeniä. Entäs teillä?

TV-pappa

oikein islam-professorikin selittämään, ettei ollut muuta kuin sekopään yksittäistapahtuma.(MTV3) Liekö tämän puolueen "nerokkaan" jäsenhankinnan yksi arkkitehdeistä, tämä Jan Hjerpe? No lisää sitten puolueväkeä maahan, kun vielä on muuttoministerikin omasta puolueesta, tosin enää todella vähän aikaa? Vaalien jälkeen sitten komento muuttuu, kieliasioissakin.

qsilver

Onko Suomessa tutkittu esim. muslimiväestön tai -maahanmuuttajien asenteita? Hämärästi muistelen ihan HS:ssä taannoin olleen jutun jossa todettiin että Englannissa merkittävä osa hyväksyy esim. sharian jossa kaiketi on tiettyä asenteellisuutta oikeasta uskosta osattomia kohtaan.

Jos osuus Suomessa on vastaava ja kyse on yksittäistapauksista, yhtälailla voidaan todeta että rasismi ja islamfobia suomalaisessa kantaväestössä on pelkästään sairaiden yksilöiden yksittäistapauksia.

Vähäkin rasismi on liikaa mutta jotain perspektiiviä. Suomessa on esimerkiksi työperäisen maahanmuuton vastustajia aika vähän ja olisiko heistäkin iso osa on lähinnä ay-meiningillä liikkeellä.

Aapeli

Voimakas 60-luvulla alkanut muuttoliike Suomesta Ruotsiin on varmistanut sikäläisen autoteollisuuden pyörimisen. Tuhannet suomalaiset Volvon ja Saabin tehtailla ovat taanneet ruotsalaisautojen menestyksen maailman markkinoilla.

Vähemmän on vuosikymmenien aikana liukuhihnalla nähty arabeja, turkkilaisia tai muita muslimeja. Puhumattakaan somaleista, jotka ovat taitavasti osanneet kiertää kaukaa tehdassalit niin kuin muutkin työpaikat.

Sosiaalidemokraattien äskettäin eronnut puheenjohtaja Mona Sahlin hehkutti syksyn vaalikampanjan aikana kuinka tämän päivän maahanmuuttajat ovat rakentaneet Ruotsin hyvinvoinnin. Sahlin teki lukuisia näyttäviä nuoleskeluvierailuja maan pahamaineisiimpiin lähiöihin, Rosengårdiin, Tenstaan ja Rinkebyhyn. Sahlin myös kaikkein aktiivisimmin tuomitsi Ruotsidemokraatit ja yritti kaikin voimin lietsoa median avulla vihakampanjaa heitä vastaan. Todellisuus maahanmuutosta on kuitenkin toinen kuin millaisena Sahlin sen näki. Sahlin romahdutti puolueensa kannatuksen 100-vuotisen historian alimpiin lukuihin.

demarien vihollinen no1

...kukaan ajatteleva ihminen ei tunne fobiaa islamia kohtaan, on vain tosi-asiat:
Muslimit aloittivat kylmänsodan jälkeen ohjatusti murhaamaan vääräuskoisia ihmisiä. Tuhansia ihmisiä eri-maissa on murhattu pommiräjähtein yms. tavalla.

Irakissa ovat uskonnolliset muslimi johtajat käynnistäneet; oman valtansa nostamiseksi ja öljyrikkauksien saamisen toivossa, hirvittävän terrori kampanjan toista muslimia kohtaan. miljoona ruumista.
Afganistanissa lietsovat ulkomailta käsin muslimit pahaa, jotta Afganistanin yhteiskunta ei lähtisi toiminaan, joka on myös naapuri muslimien tarve IRAK:issa.

Muslimien oikeuden käynti, jossa tuomitaan naisia hakattavaksi, tapettaviksi, mitä irvokkaimilla tavoilla, kunnia murhat, lasten antaminen avioon, naisten asema koirana...

On vain totuuksia, jotka tulevat ilmi kammottavalla tavalla. Islam saa aikaan ihmisessä vihaa ja ihmisyyden alennustilan, ei mitään fobiaa.......

rapamaha

Miksi ihmeessä meillä ei olisi oikeutta tuntea oloamme uhatuksi? Onko itsemurhapommittajatkin vain hyväksyttävä suvaitsevaisuuden nimissä, islamiin kuuluvana lieveilmiönä?

Ja minkä vuoksi nytkin lehdet täyteen rasismista ja rasisminpelosta?! Se oli terroriteko, itsemurhapommittaja, mikä räjähti ja yritti viedä satoja ruotsalaisia mukanaan. Suomi ei ole ulkona tästä tulevaisuudesta, joten onko islamofobia tosiaan se mitä meidän tulee nyt pelätä?

Neiti Näppärä

Tukholman itsemurhapommittaja osoitti teollaan mm. paheksuntaansa muslimeista tehtyjä pilapiirroksia kohtaan. Yhdessä pilapiirroksessa on kuvattu Muhammedin turbaanin sisään pommi. Tukholman itsemurhapommittaja ilmaisi vastalauseensa räjäyttämällä pommin kaupungin keskustassa. Näkeekö kukaan muu tässä ironiaa?

balidomi

Olen aikaiseminkin sanonut ja sanon sen taas. Taistelkaa minkä taistelette islamisteja vastaan, sota on jo hävitty. Tämä ei koske ainoastaan Suomea vaan koko Eurooppaa. Pahalle on annettu pikkusormi ja nyt se on jo vienyt koko käden. Loppujen menettäminen on vain ajan kysymys.
Mikään ei enää pysty pysäyttämään islamin invaasiota länteen.

kaijakuopila

Balimorin kanssa samaa mieltä, mutta jotkut asiat voivat jaruttaa vielä Euroopan valtausta, kuten luonnonkatastrofit.
Suomalaisista kannattaa olla todella huolissaan, koska heidät on tavllaan alistettu orjiksi ja näiden islamistien elättäjiksi. Suomalaisten pahoinvointi näkyy mm itsmurhatilastoissa. Toistaiseksi se ei ole herättänyt poliitikkoja ja islamistien tekemiä rikoksia sensuroidaan monikulttuurisuuden nimissä.

Olavi Ahonen

Olen huomannut selkeän islam vastaisuuden nousun yleensäkin länsimaissa. Ollaan otettu pakolaisia ja haluttu auttaa heitä tai tarjota mahdollisuuksia elää omalla työllään. Ei onnistu, ei sitten mitenkään. Pommareita lentää niskaan eripuolilla Eurooppaa. No ei hätää. Suomalaiset ovat keksineet erinomaisen aseen islamisteja vastaan. Se on inhottavat saastaiset sianpäät ja rasva. Sanoma eurooppalaisille veljillemme on "KÄYKÄÄMME TAISTOON ISLAMISTEJA VASTAAN KAAMEALLA SIAN HAJULLA". Levittäkäämme ravitsemustietoa näin myös muslimi veljillemme:D