Perjantai 18.1.2019

Nämä luvut julki ensi kertaa: ulkomaalaisten rikokset Suomessa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.12.2010 13:33
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Käräjäoikeuksissa tuomittiin rangaistukseen viime vuonna 5 900 ulkomaiden kansalaista.

Faktakulma

Yhteensä Suomen käräjäoikeuksissa tuomittiin rikoksista viime vuonna 65 200 henkilöä, rangaistusmääräyssakkoja annettiin 209 000 ja rikesakkoja 274 500. Yhteismäärä oli toistamiseen ennätyksellisen suuri, vajaat viisi prosenttia (25 300) suurempi kuin vuonna 2008. Kaikkia muita rangaistuksia kuin rikesakkoja määrättiin vähemmän kuin edellisvuonna. Rikesakot lisääntyivät 36 prosenttia vuodesta 2008.

Ulkomaan kansalaisten osuus kaikista Suomen käräjäoikeuksissa tuomituista oli 9,1 prosenttia vuonna 2009, kun ulkomaalaisten osuus Suomen väestöstä on noin neljä prosenttia, ilmenee Tilastokeskuksen tänään julkaisemista rikostilastoista. Tilastot ovat ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan tarkasteltavissa netissä esimerkiksi kansalaisuuden mukaan.

Käräjäoikeuksissa tuomittiin rangaistukseen viime vuonna 5 900 ulkomaiden kansalaista. Väkilukuun suhteutettuna Suomessa asuville ulkomaalaisille kertyi viime vuonna rangaistuksia tuomioista 1,6 kertaa eli 60 prosenttia enemmän kuin suomalaisille ja rangaistusmääräyksistä 1,3-kertaisesti.

Ulkomaalaisten suhteellisesti suurta osuutta selittää varsinkin ikä: Suomessa asuvat 15 vuotta täyttäneet ulkomaiden kansalaiset ovat ikärakenteeltaan huomattavasti nuorempia kuin muu väestö. Heidän keski-ikänsä oli 38,6 vuotta, mutta suomalaisten 48,3 vuotta.

–Iän myötä rikosten tekeminen vähentyy, sanoo tilastopäällikkö Kimmo Moisio Uudelle Suomelle.

Moision mukaan Tilastokeskuksella ei ole ollut resursseja ikävakioida tilastoa niin, että vertailu olisi tasapuolinen.

Toinen suuri selittäjä ulkomaalaisten suuressa suhteellisessa osuudessa lienee maahanmuuttajien kantaväestöä heikompi sosiaalinen asema. Moision mukaan 1,6-kertaisuus ei kuitenkaan kuulosta ”kummalliselta luvulta”.

”Tämähän on vain faktaa”

–Kun ottaa huomioon iät ja muut, se ei ole kovin oleellinen asia. Tämä herättää huomiota, mutta mitään dramaattista tässä ei ole: ulkomaalaiset eivät tietenkään ole 1,6-kertaisesti rikollisempia kuin suomalaiset, sanoo Moisio.

–Ulkomaalaisten rikollisuudesta liikkuu vähän kummallisiakin juttuja. Enemmänkin tämä asettaa väitteet mittasuhteisiin.

Uusi Suomi kertoi eilen Tanskassa kohua herättäneestä tilastojulkistuksesta, jossa rikoksentekijät ja rikosten määrä oli eritelty etnisten ryhmien mukaan. Nyt myös Tilastokeskuksen työkalulla pystyy tarkastelemaan rikosten määrää esimerkiksi kansalaisuuden mukaan – ei tosin etnisen alkuperän, kuten Tanskassa.

Aikaisemmin eri maiden kansalaisten tekemien rikosten määriä on julkaistu suppeammin Oikeustilastollisessa vuosikirjassa, mutta tänä vuonna koko paketti on ensimmäistä kertaa verkossa tarkasteltavissa. Tilastopäällikkö Kimmo Moisio kertoo Uudelle Suomelle, että paketin julkaisu oli lopulta selviö, vaikka sen tiedettiinkin herättävän huomiota.

–Kyllä sitä [kansallisuustietojen julkaisua] pohdittiin, mutta sitten päädyttiin siihen, ettei tässä ole mitään. Tämähän on vain faktaa, sanoo Moisio.

Tilastossa olevat luvut ovat absoluuttisia: tietyn kansallisuuden rikosmäärää ei ole suhteutettu siihen, paljonko kyseisen kansallisuuden omaavia on Suomessa. Näin ollen on täysin odotettua, että Suomen suurimmat maahanmuuttajaryhmät venäläiset, virolaiset, ruotsalaiset ja somalit nousevat listalta esiin.

Rangaistujen ulkomaalaisten (31 700) joukossa oli 143:n eri valtion kansalaisia, suurimpana lukuna 8 200 Venäjän tai entisen Neuvostoliiton kansalaista. Seuraavat kansalaisuudet olivat Viro (5892),  Ruotsi (2079), Turkki (1044), Somalia (939), Romania (898) ja UIkomaa tuntematon (865).

Oikeudessa tuomittujen yleisin ulkomaan kansalaisuus oli Viro, 1 500. Seuraavat kansalaisuudet olivat Venäjä tai entinen Neuvostoliitto (1119), Ruotsi (420), Romania (251) ja Somalia (241).

Tilastokeskuksen julkistamista tiedoista ilmenee, että joka toisella tuomitulla ulkomaalaisella oli vakinainen asuinpaikka Suomessa. Tuomittujen ulkomaalaisten määrä lisääntyi vajaat 10 prosenttia vuoden takaisesta ja osuus kaikista tuomituista yhden prosenttiyksikön. Rangaistusmääräyssakkoja ulkomaalaisille määrättiin 18 000 ja rikesakkoja 7 800 kappaletta.

Faktakulma

Yhteensä Suomen käräjäoikeuksissa tuomittiin rikoksista viime vuonna 65 200 henkilöä, rangaistusmääräyssakkoja annettiin 209 000 ja rikesakkoja 274 500. Yhteismäärä oli toistamiseen ennätyksellisen suuri, vajaat viisi prosenttia (25 300) suurempi kuin vuonna 2008. Kaikkia muita rangaistuksia kuin rikesakkoja määrättiin vähemmän kuin edellisvuonna. Rikesakot lisääntyivät 36 prosenttia vuodesta 2008.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

PT

ja saamatta jääneet vahingonkorvaukset pitäisi vielä voida jotenkin tilastoida. Niitä on paljon . . .

Kun ulkomaalaisjengi laittaa asunnot paskaksi, niin naapuri maksaa. Mitään ei saa perityksi keltään ikinä.

Judgement Day

Abdigadir Osman Hussein (s. 1973 tai 1974 [1]) on somalialaissyntyinen elinkautisvanki[2], joka istuu tuomiotaan Suomessa Vaasan vankilassa.[3] Hussein on tuomittu murhasta[4], raiskauksesta[1][5][3] ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä[1][5][3].

Abdigadir Hussein sai ensimmäisen tuomionsa 1993, jolloin hän puukolla uhaten raiskasi Tampereella 13-vuotiaan tytön. Hänet tuomittiin väkisinmakaamisesta ja lapseen kohdistuneesta haureudesta 2 vuodeksi 10 kuukaudeksi vankeusrangaistukseen.[6]

Hussein vapautui syksyllä 1995. Vapautumisesta ehti kulua kaksi kuukautta kun Hussein murhasi 10. marraskuuta 1995 tamperelaisen 15-vuotiaan Tuuli Maria Ikosen Tampereen Aitovuorentiellä,[4] silpoen Ikosen veitsellä[3...........

Hussein päästettiin kesäkuussa 2005 kolmen tunnin vartioimattomalle lomalle, jonka aikana hän käytti seksuaalisesti hyväksi 4-vuotiasta lasta.[1][7] Hussein tuomittiin Tampereen käräjäoikeudessa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä 1 vuodeksi 3 kuukaudeksi vankeuteen. Hänet määrättiin maksamaan uhrille henkisistä kärsimyksistä 3 500 euroa sekä kivusta ja särystä 700 euroa.[5]

http://fi.wikipedia.org/wiki/Abdigadir_Osman_Husse...

PT

Silvottu ja murhattu 15 vuotias ei oikeuden perään huuda. Jos olisi silvottu ja murhattu joku etninen, kyseessä olisi rasistinen rikos ja siten vielä paljon pahempi juttu . . .

Ellei kolme raakaa seksuaalirikosta riitä elinkautiseen, niin mikä riittää? Miksi tuollaisilta ei viedä palleja?

Maa muuttukoon

Elinkautisia tuomioita kyllä tuomitaan mutta elinkautinen tuomio ei tarkoita Suomessa elinkautista. Sanotaan vaikka, että 15 vuotta on teoreettinen maksimi ja hyvällä käytöksellä pääsee aiemmin, ensin lomalle ja sitten vapaalle jalalle oli sitten tehnyt vaikka mitä. Tarvitseeko rikollinen lomaa, kyseessä piti olla rangaistus? Uudesta rikkomuksesta ruljanssi alkaa uudelleen, kumulatiivista rangaistusta ei Suomen laki tunne.

Näiden rikollisten uudelleenintegroituminen yhteiskuntaan on käytännössä mahdoton. Ei ole asuntoa, ei ole etenkään työtä ja sosiaalijärjestelmä ei tue tarpeeksi tai sen tuki ei riitä rikolliselle sielulle. Vankilalaitokset ovat tulosvastuullisia yksiköitä ja elinkautinen merkitsisi Suomen käytännön mukaan liian suuria kustannuksia oikeuslaitokselle. Säästö tulee muurin ulkopuolella oleskelusta muun väestön kärsiessä kriminaalien tekosista.

TapioTTT

Nauttikaa nykyhallituksen "suurista" saavutuksista suomen kansa tuhotaan järjestelmällisesti, äänestäkää ihmeessa seuraavissa vaaleissa vain ihmisiä jotka puolustavat omaa maataan ja kansaansa !

Judgement Day

Mikseivät nämä muslimit viihdy niissä loistavissa islamilaisissa valtioissaan ja kulttuureissaan? Miksi ihmeessä ne tulevat sieltä väkisin tänne kristilliseen rappeutuneeseen maailmaan?

He ovat tulleet toteamaan huhut pohjolan ”Hyvinvointivaltiosta”. He haluavat nyös oman siivunsa sossun hyvinvointi kakusta.

Monikultturismi: tuhoisaa hulluutta, jota käytetään aseena eurooppalaisen sivilisaation tuhoamiseen

Islamilainen kaaos tuhoaa länsimaat ja länsimaalaiset. Sen jälkeen jäljelle jäänyt tahdoton, pidäkkeetön ja vähälahjainen sekarotuinen orjakansa pakotetaan uuden maailmanhallituksen alaisuuteen.

Pitkähkö projekti mutta valitulla kansalla on aikaa odottaa.

http://www.youtube.com/watch?v=e1vJ7fs16RY&feature=PlayList&p=6F5B5BA5C2...

Panorama White Flight Pt 1

Valkoisten pakoonmuutto värillisten monikulttuurisen maahanmuuton (=kansainvaellusten) tieltä omista kotimaistaan (brittiläinen dokumenttifilmi Britannian “white flight” -tilanteesta)

Oscari

Kun tarastin Wikipedian, niin kyllä se siellä sivulla on. osoitteessa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Abdigadir_Osman_Hussein

Wikipediassa ei harrasteta sensuuria mutta jos aihe on merkityksetön se voidaan poistaa, mutta siihen tarvitaan muistaakseni 70 prosenttia annetuista äänistä. Usein asiasta käydään vilkasta keskustelua puelesta ja vastaan, eli mitään ei tapahtu salassa tai näkymättömissä.

Oxensuxenstjärna

siis johtuuko näppiksestä että teksti lähti liian aikaisin vai onko kyse aivopesun jäljistä?
Unohdit tai sitten vahingossa jäi kokoomus listalta pois samoin kuin rkp ja vihreät. Jostain sinne oli lipsahtanut sdp (joka kyllä on yhtä syyllinen) joka nyt muka oppositiosta käsin hallitsisi jotain tämän suuntaista politiikkaa.
Kyllä vastuussa nykyhetkestä on juuri hallituspuolueet jotka ovat sulkeneet silmänsä kaikelta paskalta mikä nyt jyllää. Mitä helvettiä ne tekee hallituksessa elleivät ole siellä korjaamassa epäkohtia suomesta??? Turha nojata johonkin mitä edelliset hallitukset ovat tehneet , vaan toimia niinkuin se oma politiikka määrittelee hyvinvoinnin.Ainoa tapa muutta Suomea on hylätä nämä vanhat lumedemokratian kannattajat ja äänestää vaaleissa todellista muutosta. Kaikki muu käytös vaaliuurnilla johtaa nykytilan jatkumoon. Aloittakaa vaikka tästä tutustuminen sellaiseen politiikkaan jota johtaa SUOMEN KANSA eikä joku pieni eliitin klikki. www.muutos2011.fi

Judgement Day

syitä vaalitappioosi. Tämä kaikki on Pehmeiden naisjohtajien johtamisen tulos, sitten kun he suostuvat avaamaan silmänsä maailman raadollisuudelle, he huomaavat että Ihminen on peto - ja sitä pitää käsitellä kovalla kädellä

Lainaan tässä erästä SUPO etsivää, joka epävirallisesti sanoi suoraan maailman olevan paljon pahempi paikka kuin mitä yleisesti luullaan. Ja hän viittasi tässä nykyisten länsimaiden hallitsijoiden toimiin.

Itä-suomen yliopistossa kirjansa lukenut ja sieltä valmistunut Humanisti- feministi- lesbo-armeija on ajanut paskoilla lainsäädätötoimillaan, monikulttuuri-utopioillaan ja muilla holhoamis hössötyksillään maamme kuilun reunalle

Vanha vääräleukaisen savolaisen maatalon pojan kommentti . Naisten koulutus on yhtä turhaa kuin ajaisi paskaa naapurin pellolle.

Äänestäkää hyvät ihmiset joukolla "vielä" toistaiseksi turvallisen maanne ja kansanne puolesta seuraavissa kevään vaaleissa yhteiskuntamme tuhoajia vastaan.

ristoi

Onko maahanmuuttokriittiset soluttautuneet Tilastokeskukseen? Eikö nämä tilastot tue vaalityötä?

Lisäys: Tilastokeskus ei selvästikään pyri palvelemaan yleisöä, vaan toimii omien periaatteidensa mukaisesti. Missään ei näy mitään vihjettä, miten sivun saisi luettavaksi ilman mustia kysymysmerkkisalmiakkeja ääkkösten tilalla. Useita merkistökoodauksia kokeilin, mikään ei tunnu toimivan.

Perifertti

Noin maalaisjärjellä ajatellen luulisi poliisin olevan helpompi ratkaista rikoksia joissa tekijä on kotimainen. Ja yleensä entuudestaan tuttu. Olisi myös kiva tietää kuinka suuri prosentti kaikista tehdyistä rikoksista on ratkaistu. Veikkaan alle 10 prosenttia. Senpä tähden tällaisten tilastojen tekeminen pelkästään tuomioiden osalta on silkkaa huuhaata!

usjussi

Rikoksen tekijöitä voidaan segmentoida äärimmäisen tarkasti, koska heistä tiedetään lähes kaikki. Miksi ei tuoteta tilastoja, joista ilmenee: työllisyys, ansiot, sos.avustukset eli raha, millä ihmisen pitäisi tulla toimeen. Sama vanhemmista. Perhesuhteiden kehitys. Edelleen asuinpaikka kaupunginosan tarkkuudella. Ulkomaalais-suomalasitausta.

Luulisi tämän auttavan sosiologisia päätelmiä. Saattaa olla kuitenkin niin, että näitä tilastoja ei haluta kansalaisten käsiin. Ovatko ne poliitikoilla ja poliisilla ?

Judgement Day

aseena eurooppalaisen sivilisaation tuhoamiseen

Otteita Morasen blogista

VDARE - monikultturismista

American Renaissance - monikulttuurisuus on heikkous
Tri Samuel Francis monikultturismista

Suomen [ja Euroopan] Tuhoamisohjelma, monikulttuurisuudella - Vesa I Laurio (2008)

The Color of Crime: Jared Taylorin (1999/2005) tutkimus USA:n rikostilastoista; värilliset (mustat ja meksikolaiset) tekevät suhteessa monta kertaa enemmän rikoksia (jopa 10x) kuin valkoiset (ja mustat raiskaavat 37,000 valkoista naista vuosittain kun valkoiset raiskaavat ~300 tai vähemmän mustia)

AfricanCrisis: Joitain poimittuja tapauksia Etelä-Afrikasta, jossa mustat murhaavat rangaistuksetta valkoisia (näin käy siis valkoisille mustien vallan alla [Afrikassa])
Hommaforum - paras suomalainen monikultturismia ja eurooppalaisia sekä islamia (kuten myös suomalaisia) käsittelevä foorumi

http://moranen.blogspot.com/

Judgement Day

Odotan kepulaisilta ulostuloa imaamikoulutuksen aloittamisesta Alkio-opistolla.

Otteita Sharia-laista

Kts. kohta 19 - Stubbille ja setaisille vähän ihmettelemistä

1. Jihad määriteltynä ”sotana ei-muslimeja vastaan uskonnon perustamiseksi” on jokaisen muslimin ja valtion muslimijohtajan (kalifin) velvollisuus. Muslimijohtajat, jotka kieltäytyvät jihadista, toimivat vastoin Shariaa ja ovat sopimattomia hallitsemaan.
2. Kalifi voi nousta virkaansa kaappaamalla vallan käyttäen voimaa.
3. Kalifilla on vapautus syytteistä koskien erilaisia rikoksia kuten murhaa, aviorikosta, ryöstöä, varkautta, juopottelua ja joissakin tapauksissa raiskausta.
4. Tietty prosenttimäärä Zakatista (hyväntekeväisyysraha) täytyy mennä jihadia varten.
5. Kalifin käskyjen totteleminen on pakollista, vaikka hän olisi epäoikeudenmukainen.
6. Kalifin täytyy olla Muslimi, hän ei saa olla orja ja hänen täytyy olla mies.
7. Muslimiväestön täytyy erottaa kalifi, jos hän kieltää Islamin.
8. Muslimi, joka luopuu Islamista, täytyy tappaa välittömästi.
9. Muslimille annetaan anteeksi murha, joka koskee: 1) uskonluopiota 2) aviorikoksen tekijää 3) maantierosvoa. Kadulla tapahtunut oikeuden toimeenpano ja kunniamurha on sallittua.
10. Muslimi ei saa kuolemanrangaistusta, jos hän tappaa ei-muslimin, mutta hän saa sen tappamalla muslimin.
11. Sharia ei ole koskaan kumonnut orjuutta, seksiorjuutta mutta sääntelee sitä suuresti. Isäntää ei rangaista orjansa tappamisesta.
12. Sharia määrää kuoleman kivittämällä, katkaisemalla kaulan; raajojen amputoimisen, ruoskimisen sellaisista rikoksista kuin aviorikoksen synti.
13. Ei-muslimit eivät ole tasavertaisia muslimien kanssa lain edessä. heidän täytyy mukautua islamin lakiin, mikäli he aikovat olla turvassa. Heitä on kielletty menemästä naimisiin musliminaisten kanssa, nauttimasta julkisesti viiniä tai sianlihaa, lausumasta ääneen kirjoituksiaan tai avoimesti juhlimasta uskonnollisia juhlapäiviään tai hautajaisiaan. Heitä on myöskin kielletty rakentamasta uusia kirkkoja tai rakentamasta niitä korkeammiksi kuin moskeijoita. He eivät saa astua moskeijaan ilman lupaa. Ei-muslimia ei enää suojella, jos hän johtaa muslimin pois Islamista.
14. Ei-muslimille on rikos myydä aseita jollekin, joka käyttää niitä muslimeja vastaan. Ei-muslimit eivät saa kirota muslimia, sanoa mitään halventavaa Allahista, profeetasta tai Islamista tai paljastaa muslimien heikkoja kohtia. Mutta muslimit saavat kirota ei-muslimeita.
15. Ei-muslimi ei voi olla muslimin perijänä.
16. Pankkien täytyy mukautua Shariaan eikä koron veloittaminen ole sallittua.
17. Oikeusistunnoissa ei hyväksytä todista sellaisilta ihmisiltä, jotka työskentelevät alempiarvoisissa tehtävissä, kadunlakaisijoina tai kylpyläpalvelijoina. Alempiarvoisissa tehtävissä työskentelevät naiset kuten ammattimaiset hautajaissurijat eivät voi toimia lastensa huoltajina avioerotapauksissa.
18. Ei-muslimi ei saa hallita – ei edes ei-muslimivähemmistöä.
19. Homoseksuaalisuus rangaistaan kuolemalla.
20. Tyttöjen avioitumisella ei ole ikärajaa. Avioliittosopimus voidaan tehdä milloin tahansa syntymän jälkeen ja voidaan panna täytäntöön 8:n tai 9:n vuoden iässä.
21. Kapinallisuus vaimon taholta mitätöi aviomiehen velvollisuuden elättää häntä, antaa miehelle luvan lyödä vaimoa ja estää vaimoa lähtemästä kotoa.
22. Vain aviomies kykenee ottamaan avioeron ja se on niin helppoa kuin sanomalla : ”Misä eroan sinusta” ja astuu voimaan vaikkakin aviomies ei tarkoita sitä.
23. Aviomiehellä ja vaimolla ei ole mitään yhteistä omaisuutta ja aviomiehen omaisuus ei mene automaattisesti vaimolle miehen kuoleman jälkeen.
24. Vaimo perii puolet siitä, mitä mies perii.
25. Miehellä on oikeus olla jopa neljä (4) vaimoa ja yhdelläkään heistä ei ole oikeutta ottaa avioeroa miehestä – vaikka hän moniavioinen.
26. Myötäjäiset annetaan vastineeksi naisen sukupuolielimistä
27. Miehen on sallittu harjoittaa seksiä orjanaisten kanssa ja taistelussa vangiksi saatujen naisten kanssa, ja jos orjaksi otettu nainen on avioliitossa hänen avioliittonsa mitätöidään.
28. Naisen todistus oikeusistuimessa on arvoltaan puolet miehen todistuksen arvosta.
29. Nainen menettää huoltajuutensa, mikäli hän menee uudelleen naimisiin.
30. Todistaakseen tulleensa raiskatuksi naisella täytyy olla neljä (4) miespuolista todistajaa.
31. Raiskaajaa vaaditaan maksamaan ainoastaan morsiamen hinta (myötäjäiset) ilman, että hänen täytyy mennä naimisiin raiskauksen uhrin kanssa.
32. Musliminaisen täytyy peittää jokainen tuuma kehostaan, jonka katsotaan olevan ”Awrah”, sukupuolielin. Eivät kaikki sharia-koulut salli, että naisen kasvot paljastetaan.
33. Muslimimiehelle annetaan anteeksi, jos hän tappaa vaimonsa siinä tapauksessa, että mies saa vaimon kiinni aviorikoksesta. Kuitenkin päinvastainen ei ole oikeutettua naisille, koska mies ”saattaisi olla naimisissa sen naisen kanssa, jonka luota hänet tavoitettu itse teossa”.
34. Muslimi on velvoitettu valehtelemaan, jos sen tarkoitus on pakollinen. Tämä tarkoittaa sitä, Islamin käskyjen toteuttamiseksi, sellaisen kuin jihadin, muslimi on pakotettu valehtelemaan ja hänen ei tarvitse tuntea mitään syyllisyyden tunteita tai häpeää, joka liittyy tämänkaltaiseen valehtelemiseen

usjussi

Oikean kehittyneen monikultturisuuden helmet syntyivät taloudellisessa, mutta myöskin ainakin kevyen musiikkielämän mielessä Amerikan sulatusuunissa alkaen noin v. 1900. Sinne matkustivat niin suomalaiset, ruotsalaiset, saksalaiset, ranskalaiset, kiinalaiset jne.. jne. suurta amerikkalaista onnea etsimään. Pettymyksinä raakaa työtä, väärinkohtelua, mutta myös menestymistä. Menestyksen saavuttaminen edes jollakin tavalla oli suuren monikulttuurisuuden sulatusuunin voima. Amerikkalainen oma fundalismi ( nyk. esim. reb. sara palin- tyhmä )on edelleen kehityksessä on esteenä. Tämä amerikkalinen malli ei suo armoa jalkansa menettäneelle, sairaalle, vähän rumalle tms... Sen sijaan se kulttuuri arvostaa aseita, henkistä laiskuutta, uskonnollisia lahkoja ja hampurilaisuutta. Ja ihmiset ovat sen näköisiä !
Annetaan tilaa monikulttureille. Siitä huolimatta seula pitää olla aika tiheä.

Kukaan ei voi kiistää sitä, että USA:n voima on syntynyt monikulttuurisuudesta, juutalaisista, islamilaisista, budhasta, taolaisuudesta ja jopa luterilaisuudesta.

Ollaan me pieniä ihmisiä aivokopan koosta huolimatta, kun noita äärimmäisyyksiä lukee.

Judgement Day

Mutta toisaalta, miksipä uskovaisten ja ei uskovaisten tarvitsee häiriköidä toisiaan?

Eli laput silmillä esim. k kauppaan hakemaan vähän pirkkaa pöytään, juoksua oravanpyörässä, reutersin ja stt:n uutisia, sitten taas k kauppaan, vähän pikkujouluja ja irrottelua.. viihdettä.. iltasanomien etusivun "uutisia"... jne...

Eihän se sinulta ole pois jos jotkut miettii asioita.
Ja välttämättähän ei ole suurta maailmanlaajuista salaliittoa, mutta jotain muuta voi olla suunnitelmissa..

Muutoksia? Keiden toimesta, kenen hyväksi? Mitä ja kenen asiaa muutokset ajaa pohjimmiltaan? Ajatellaanko yleensä köyhän etuja? Luopuuko rikas vapaaehtoisesti rikkaudestaan? Onko köyhä ja keskiluokka muuta kuin orjia kapitalismille?

Mitä ihailtavaa on USA:n poliisivaltiossa?
- Maailman lihavin ja velkaisin kansa
- 1% väestöstä omistaa 83% pörssiosakkeista
- Demokratiasta ei tietoakaan, todellinen harvainRAHAvalta
- 40M ihmistä ostettu ruokakupongeilla hiljaisiksi
- NJ/New York monikuttuurin kehto - todellinen vero% + 60%
- Läpimätä Washington, 15 000 lobbaria ajaa rahasta mitä asiaa tahansa, kelle tahansa, kunhan rahaa ja maksajia löytyy

MURSU

EIPÄS VOI! Uusi viharikoslaki hettää meidät tämän sivun kommentoijakaartin kevyesti lakitupaan ja tuomiolle. Ei voi enään kuin toistella lehden uutiskirjoitusta, ja siinäkin vaara jos reporteri väsännyt jonkin lauseen muotoon joka voidaan tulkita vihrikos-koskevaksi:

-nimittäin laki ei koske vain omaa kirjoitusta, VAAN MYÖS toisen kirjoittaman tekstin julkaisua tai lainausta, tulkitaa kuin että molemmat on viharikollisia!

Siis: kommentointi on enään turhaa, ja nämäkin sivut kuolevat pois, koko sanavapaus kuolee pois. Toistamme kohta vain suurta rakkautta poliitikkojamme kohtaan, kaikkia vieraita kohtaan. Toistamme pian madrana kuin jossain valtiossa ylistystä johtajillemme.

usjussi

Eikö kirjoitukseni ilmaissut sitä, että USA on sairas valtio ?
Sen kehityksen maksajina ovat perusväestö, mutta erityisesti maahanmuuttajat. Ja kohta koko maailma.
Mutta kalliista inhimillisestä hinnasta huolimatta se on luonut tiedettä ja taidetta, jota pitää jotenkin arvostaa.
Monikultuurisuus on aarre, jos sitä osaa oikein hyödyntää. USA juu ja ei ? Eurooppa ?? Suomi ???
Wikileaks on oiva väline kertomaan kehityksen kyseenalaisista välineistä.

nerbe

Monietninen yhdysvallat ei rakentunut eikä tänä päivänäkään rakenna yhtään mitään monikulttuurin varaan. Ei vaikka kuinka ihkua ja fantsua se olisi. Amerikkaan kun mennään siellä amerikkalaistutaan tai liitytään huuliharppujengiin ja eletään katuojassa. Sulatusuuni oli ja on juurikin sitä itseään, amerikkalaistu tai painu kotiisi.

Muslimeja, buddhalaisia, taolaisia ja luterilaisia on niin pieni määrä amerikkalaisista että on aivan käsittämätöntä väittää näiden vaikuttaneen yhtään mitenkään koko maan kulttuurin kehitykseen.

rapamaha

Suomalaisten kädet on edelleen tuhdisti orjalaivan tervassa, joten sotakorvaukset riistomaapolitiikasta on maksettava.

Lisäksi epäilen oikeuslaitosta ja poliisia aika rasistisiksi organisaatioiksi. Ei kai nekään poikkeuksia ole tässä suvaitsemattomassa yhteiskunnassa.

Ja jos joku yksittäinen maahanmuuttaja nyt pikkuisen jekuttaa niin siitä ei pidä mieltänsä pahoittaa!

Me tarvitsemme voimavaroja ja innovaatiopotentiaalia.

Työministeriön esitettä lainaten "Tähän rikkauteen teillä on varaa!"

TV-pappa

ovat hääräämässä kaikkien tänne tulleiden yhteistä parlamenttia, siirtolaisparlamenttia. Aikamoista "asiaa".
http://yle.fi/radiosuomi/taustapeili/
Sieltähän löytyy herran ihan omaääninen selittely, miksi esim. maahantulijat ovat siirtolaisia, ei maahanmuuttajia.

Ja nythän sinne myös ilmestyi viimeisin alan Taustapeili, kun tämä Biaueidiet selittää vähemmistöjen oikeuksia. Kuulemma saamelaisillakin pitäisi olla koko maassa oikeudet saada palveluja omalla kielellään. Ja siinä selitellessä menivät suomalaiset mustalaiset, saamelaiset ja isoäiditkin täysin samassa nipussa yhdistettynä. Tätä vaan lisää. Latasin nämä kaksi oikein mp3-vehkeellä myöhemminkin kuunneltaviksi ja ihmelteltäväksi.

Pim

Eihan tuo olisi homma eika mikaan. Esimerkiksi voidaan laskea mika %osuus tietyn ikaisista on syyllistynyt tiettyyn rikokseen. Nain paastaan suoraan vertailemaan lukuja ikarakenteesta riippumatta. Oma veikkaus olisi, etta parin tunnin homma asiansa osaavalle tilastonikkarille. No, ehka niita ei vain tilastokeskuksesta loydy.?

ristoheikki

Miehistä rikoksia tekevät eniten 20–29-vuotiaat ja naisista 30–39-vuotiaat. Henkirikosten ja törkeiden rattijuopumusten kohdalla ikäjakauma on tasaisempi, tosin kaikkein vanhimmissa ikäryhmissä niitä esiintyy vähemmän. Tämä jälkimmäinen seikka ehkä selittyy osin sillä, että taparikollisten keskimääräinen elinikä on lyhyempi kuin keskimääräinen elinikä yleensä.

Kun maahanmuuttajien keskimääräinen ikä on kymmenisen vuotta alle muiden Suomessa elävien, rikostilastolliset erot maahanmuuttajien ja muiden välillä selittyvät olennaisesti tällä keskimääräisen iän erolla.

Teemu S

Tässä nyt unohtuu vielä täysin kokonaan toisen sukupolven maahanmuuttajat ja jo suomen kansalaisuuden saaneet maahanmuuttajat.

Toisin sanoen edeltävät lukeutuvat kantaväestön rikollisuustilastoihin ja näin vääristävät kokonaislukuja. Todellisuudessa ulkomaalaiset ja maahanmuuttajat tekevät edemmän kuin vain 9% kaikista rikoksista.

Brainless

Olisi syytä huomioida myös integroituminen! Iso osa mamuista on esim aviomiehiä tai vaimoja suomalaisille miehille ja sulautuvat jopa kantaväestöä paremmin yhteiskuntaan. Ongelmaisimmat lienevät niitä jotka vierastavat eniten länsimaalaisia elämänarvoja. Mitä paremmin pakka sekoittuu sitä parempi. Ei ole kenenkään etu jakautua heimoihin.

kokoomuksen peruskannattaja

lisäksi tuossa sanotaan että joka toinen tuomittu asui Suomessa.

toisin sanoen puolet ulkomaalaisten rikollisuudesta ei ole minkään pakolaisten tai maahanmuuttaneiden tekemää vaan käymässä olevien turistien, jotka eivät edes asu Suomessa ja joihin ei näin ollen millään maahanmuuttopolitiikalla voi vaikuttaa pätkän vertaa koska he eivät ole edes muuttamassa saatikka muuttaneet Suomeen.

Vain rajojen sulkeminen matkustajilta voi vaikuttaa tuohon 50 prosenttiin ja kaikkein tehokkainta olisi tietysti jos samalla kiellettäisiin tasapuolisuuden nimissä myös suomalaisten matkustaminen ulkomaille.

ZeppoV

Jos 9,1 % tuomioista on ulkomaalaisten tekemiä, ja heitä on noin 4 % , 9.1/4 = 2.3 eli ulkomaalaisten rikollisuus olisi 2.3-kertainen (eli 130% korkeampi) kuin koko väestön.

Jos ulkomaalaisia on vain 2% (koska suom.kansalaisuuden saaneita ulkomaalaistaustaisia ei lasketa ulkomaalaisiin),
niin 9.1/2 = 4.5 eli ulkomaalaisten rikollisuus olisi
4.5-kertainen (eli 350% korkeampi) kuin koko väestön.

Faktat pöytään ja jutun luvut oikein! Voin avustaa matikassa.

KariR

Jo on kaverilla matematiikka ja termit "hallussa". On tainnut sinulla olla ultra lyhyt matematiikka. Muuten väestö = maassa vakituisesti asuvat ihmiset (me Sauna/Sisu-suomalaiset ja ne täällä vakinaisesti majailevat ulkomaan pellet). Turistit ja maassa tilapäisesti majailevat eivät kuulu väestöön.

Kokonaisuutena Suomessa oikeudessa tuomittiin vuonna 2009 65.588 henkilöä. Näistä Suomessa asuvia Suomen kansalaisia oli 58,869 eli 89,9 prosenttia tuomituista. Suomessa vakituisesti asuvia ulkomaan kansalaisia tuomittiin 3.007 eli 4,6 % tuomituista ja ei Suomessa asuvia ulkomaalaisia tuomittiin 2.930 eli 4.5 % tuomituista.

Asia tulisi tarkastella Suomessa asuvien ulkomaalaisten kannalta seuraavasti. Suomessa asuvista Suomen kansalaisista ja täällä vakituisesti asuvista ulkomaalaisista (= väestö) tuomittiin vuonna 2009 yhteensä 61.876 henkilöä, joten Suomessa vakituisesti asuvien Suomen kansalaisten osuus oli 95.1 prosenttia ja ulkomaan kansalaisten 4,9 prosenttia. Eli hieman enemmän kuin heidän osuutensa väestöstä edellyttäisi, mutta vain hieman. Tämä varmasti selittyy valtaosin täällä asuvien ulkomaalaisten keskimääräistä nuoremmalla iällä.

Kaikkien ulkomaalaisten tekemien rikosten laittaminen Suomessa vakituisesti asuvien ulkomaalaisten kontolle on suorastaan lapsellista propagandan tekoa.

Pim

Tuo 4.9% osuus on kylla hienosti laskettu, mutta kun se on laskettu ulkomaiden kansalaisten suomessa tekemista rikoksista niin kai sita pitaisi silloin myos verrata ulkomaan kansalaisten osuuteen suomessa. Tuon Wikipedian linkin mukaan naita on suomessa hieman yli 110 000, joten se vastannee omalla matematiikalla noin 2% vaestosta. Tuo 4.9% on yli kaksinkertainen tahan verrattuna.

zippo007

Hoidit selvennyksen puolestamme. Yhä puuttuu jo suomen kansalaisuuden saaneen rikollisen tilastointi, jota yhä pimitetään.
Toki nämäkin faktat löytyisi, nehän on jo kerätty.

Kommentoija8

Braxhan on kovasti korostanut sitä, että ulkomaalaiset ovat kauheita rikollisia, ja heitä ei saisi päästää maahamme.

Etkö muista, miten Brax ajoi lakia, jolla ulkomaalaisten naisten maahantulo olisi pysäytetty sen vuoksi, että harjoittavat seksikauppaa, ja seksikaupan mukana tulee Braxin ja kumppaneiden mukaan väkivaltarikollisuutta, järjetäytynyttä rikollisuutta, huumekauppa ja pedofiliaa. Braxin toivomaa seksinostokieltoa ei tullut, ja nyt nämä rikolliset ovat tulvineet maahamme.

TV-pappa

Juuri tuossa Astrid selittää radiossa, että pohjoismaista tullutta kansalaista ei voida karkoittaa maasta, vaikka hän hakee toistuvia toimeentulotukia. "Hänelle pitää suoda mahdollisuuksia järjestellä asiansa kuntoon." No tässähän saadaan samalla nyt sitten autolauttaliikennekin taas kannattavalle pohjalle, kun syntyy liikennettä molempiin suuntiin. Käydään tarkistamassa, minkälaisia mahdollisia erikoistarjouksia löytyy toisen rannan fattasta, ja muutakin liiketoimimahdollisuutta. Muualta EU-muuttajien kohdalla pitää ensin tarkistaa, mitä EU-säädökset asiasta ovat mieltä. Harvinaisen miellyttävän tuntuinen ihminen, tämä rouva Thors, noin radioesiintyjänäkin.

Rapaportti

" Kun maahanmuuttajien keskimääräinen ikä on kymmenisen vuotta alle muiden Suomessa elävien, rikostilastolliset erot maahanmuuttajien ja muiden välillä selittyvät olennaisesti tällä keskimääräisen iän erolla. "

-- Tottahan tätä ulkomaalaistaustaisten suhteellisesti ja oleellisesti merkittävästi suurempaa rikollisuutta voidaan "selittäää" vaikka kuukauden sademäärällä tai koivun lehden puhkeamispäivämäärillä, MUTTA EI SE SIITÄ MIKSIKÄÄN MUUTU !

" Moision mukaan Tilastokeskuksella ei ole ollut resursseja ikävakioida tilastoa niin, että vertailu olisi tasapuolinen. "

-- Vai vielä "TASAPUOLINEN" pitäisi saada väännetyksi ! ; )

" Kun ottaa huomioon iät ja muut, se ei ole kovin oleellinen asia. Tämä herättää huomiota, mutta mitään dramaattista tässä ei ole: ulkomaalaiset eivät tietenkään ole 1,6-kertaisesti rikollisempia kuin suomalaiset, sanoo Moisio. "

--- VALE, EMÄVALE, TILASTO - nämä braxilaisten jutut alkaa Suomessa pudota jo kaikessa absurdiudessaan parodiahorisontin laidan yli !!