Sunnuntai 20.1.2019

Vaikea huhtikuu 2011: ”Lupaukset petetään?”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.12.2010 09:53
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Hallitukseen päästäkseen puolueet pettävät vaalilupaukset, Bjarne Kallis uskoo.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Bjarne Kallis ennustaa Puheenvuoro-blogissaan, että huhtikuussa järjestettävien eduskuntavaalien jälkeinen hallituksen muodostaminen tulee olemaan vaikeaa.

Syynä tähän on Kalliksen mielestä se, että puolueet ovat niin eripuraisia Martti Hetemäen verotyöryhmän raportista.

Kalliksen mukaan keskusta ja SDP näyttävät olevan samalla linjalla verouudistuksesta, mikä voisi tarkoittaa sitä, että ne muodostaisivat hallituspohjan.

- Tämä saattaisi tuntua äänestäjien pettämisestä siinä tapauksessa, että Kokoomus olisi vaalien jälkeen suurin puolue, Kallis kirjoittaa.

- Todennäköistä on näin ollen taas kerran se, että puolueet jopa oleellisin osin tinkivät äänestäjille antamistaan vaalilupauksista. Näin on aikaisemmin tapahtunut ja niin tulee tapahtumaan niin kauan kun puolueet lähtevät vaaleihin ilman kynnyskysymyksiä hallitukseen osallistumiselle, Kallis lataa.

Hetemäen työryhmän esitys on aiheuttanut hallituspuolueissa suurta eripuraa. Kriittisesti esitykseen ovat suhtautuneet erityisesti hallituspuolueet keskusta ja vihreät. Myös oppositiopuolue SDP on kritisoinut raporttia. Kriittisiä ääniä on kuitenkin kuulunut myös kokoomuksen sisältä.

Hetemäen raportti ei ole kokoomuksen verolinjaus, vaikka raportin onkin tilannut kokoomuksen valtiovarainministeri Jyrki Katainen. Kataisen mukaan kokoomus ottaa raporttiin kantaa helmikuussa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Voi voi

Kotitalouksien ei tarvitsisi maksaa kuin 50% enemmän tuloveroja, niin saataisiin jo budjettivaje paikattua. Sitten ongelmaksi jäisi enään se, että miten noin 84 miljardin velat ja niiden korot maksetaan.

Suomessa budjettivaje näyttää olevan 11 miljardia ja velkaa taitaa parin vuoden sisällä olla yli 100 miljardia. Velkojen korkoihinkin menee rutkasti rahaa, varsinkin jos/kun korot nousevat.

Valtiontalouden kuukausitiedote, marraskuu 2010

http://www.valtiokonttori.fi/public/download.aspx?id=82049&guid={73bebe70-bf82-4ed0-a3c1-7823dcf83714}

Vertaa:
Kotitalouksien tuloveroja kertyi vuonna 2009
22,5 miljardia euroa.

Julkisyhteisöjen velka kansantalouden muille sektoreille ja ulkomaille kasvoi heinä-syyskuussa 83,8 miljardiin euroon. Vuodentakaiseen verrattuna kasvu oli 14,4 miljardia euroa.

Voi voi

Mitenköhän demokratia on edes voinut toimia, kun puoleet eivät ole edes paljastaneet demokratian kannalta tärkeintä asiaa eli sitä miten budjetti tasapainotetaan, velat ja niiden korot maksetaan ??? Arpapelia...

Mitenköhän Suomalaisille edes on voinut muodostua demokratian kannalta mielipide kun kaikista olennaisinta asiaa ei ole edes kansalle kerrottu ?
Avoimuus on demokratiassa keskeisin periaate. Ilman avoimuutta demokratia ei voi toimia.

Ajattele:

1. Kukaan kansanedustaja ei kerro mitä kannattaa. Kansalaiset joutuisivat arpomaan ketä äänestää. Heillä ei olisi aavistustakaan mitä kansanedustajat kannattavat. Vaalit olisivat yhdet arpajaiset.

2. Kansanedustajat kertovat mitä kannattavat. Vaaleissa kansa voi sitten valita mitä ajatuksia kannattavat ja äänestää niitä, jotka kannattavat näitä ajatuksia.

Näin demokratia toteutuu. Itse toivoisin että Suomessa olisi demokratia eikä vaalit olisi mitkään arpajaiset.

Budjettivalta on eduskunnan merkittävin tehtävä. Joten varsinkin siinä toivoisin demokratian toimivan. Toivottavasti myös muut.

Eli kysymys on siitä elämmekö demokratiassa vai emme. Valitttavasti näyttää siltä että emme elä demokratiassa. Avoimuus ei toteudu, puolueet eivät ole esittäneet uskottavia arvioida siitä, miten budjetti saadaan tasapainoon, mitä leikataan ja miten velat maksetaan ei ole esitetty. Hallitus vahvisti vasta muutama päivä sitten budjetin, joten heillä todellakin täytyy olla laskelmat valmiina.
Härskiksi tilanteen tekee vielä jättimäiset velat:
Julkisyhteisöjen velka kansantalouden muille sektoreille ja ulkomaille kasvoi heinä-syyskuussa 83,8 miljardiin euroon. Vuodentakaiseen verrattuna kasvu oli 14,4 miljardia euroa.

jaakkookojo

Ja nauretaan niille valheille, joita kanditaatit päästävät suustaan. Hallituksen toimista johtuen joudutaan tiukkoihin vyönkiristyksiin. Koska rikkaille annetaan ja köyhiltä otetaan, joutuvat köyhät entistä enemmän ahdinkoon. Työeläkkeet nousevat vuoden vaihteessa 1,35 % ja se menee kokonaan energian hinnan nousuun. Millä sitten käydään ruokakaupassa, kun hinnat nousevat ja Alv:tä korotetaan? Ei auta kuin tinkiä ja ostaa entistä enemmän perustuotteita ja halvimpia tarjouksia.

puutarhamies

Kallis ei muistanut, että PeSu on vaalien jälkeen tod.näk. Demareiden kokoinen ryhmä.

Hallituksen muodostaminen pelkästään kähmimisen pohjalta ei enää kelpaa äänestäjille. Sitä kannattaa ajatella jo ennen äänestyskoppiin menemistä.

Jos mikään puolue ei kelpaa pitää mennä äänestämään tyhjää, niin mielipide näkyy, eikä sitä selitetä nukkumiseksi.

Verotuksen uudistamispaketti julkaistiin hyvään aikaan. Syntyy keskustelua politiikasta. Hetemäki tiputti profiilinsa minun silmissä vappupalloksi.

Maa muuttukoon

Rivit rakoilevat, kun poliitikot alkavat ajatella omilla aivoillaan "ryhmäkurin" sijaan. Puoluepolitiikka on syöpä, joka vie järjen valon. Oikealla, vasemmalla ja toiset eivät osaa päättää kantaansa ja roikkuvat aisalla jossakin keskellä. Loppujen lopuksi tehollinen aika menee keskinäiseen nokitteluun ja asiat jäävät hoitamatta tai runnotaan tikut silmissä aamutuntien pöpperössä kuin kyytä pulloon.

Vaaleista toiseen asioiden hoito lykätään vaalien yli seuraavalle kapulana ja viestin saaneet lyövät läskiksi seuraavaan vaaliin asti. Vaalimainonnassa uhotaan ja pestin varmistuttua nauretaan äänestäjille. Edustuksellinen demokratia on kukkeimmillaan. Missä ovat arvojohtajat, tekijät? Tarvitsemme tekoja kotimaan ongelmissa, emme poliittista eliittiä torkkupeittoineen ja kansainvälisine esiintuloineen.

jaakko palola

Hallituksen muodostaminen tulee valita siten että saataisiin sellaiset puolueet ensi kaudeksi valtaan joilla olisi rohkeutta erottaa koko THL:n johto!

Siitähän se alkaa,virheellisistä sosiaali-ja terveysmenoista.
Sehän on suurin menoerä ulkomaan velkojen jälkeen.
Ajatelkaa,hyvät ystävät,kuinka monta miljardia menee suoraan sanottuna lääketehtaiden/prosessiruuan palvontaan.
Ja kansa sairastaa!
Onhan tuo jo nähty miten VHH:laiset ovat alkaneet parantua ja saaneet heittää lääkkeet nurkkaan.

On aina kansan etu jos löytyy riittävää viisautta asettaa oikeat henkilöt oikeisiin paikkoihin.

Maa muuttukoon

Trollit ovat jo myöhässä. Poliittisen eliitin viimeaikaiset toilaukset ovat saaneet isopyörän liikkeelle ja sitä on myöhäistä pysäyttää. Totta on, että kansaa pidetään tyhmänä ja nenärenkaasta vedettävänä pässinä - huutoäänestyksiin sitä ei voi Sveitsin tavoin laskea, ehei. Patriisit valitsevat keskuudestaan kaiken vähänkin päättävän tahon ja plebeijit maksavat koko lystin, meni sitten syteen tai saveen. Elämme edustuksellisen kansanedustuksen kultakautta täysin sydämin.

Keskusvirastot ovat juuri tyypillisiä ylhäältä johdetulle virkakoneistolle. On ironista puhua, että emme ole Venäjällä. Nämä rakenteet ovat suora jäänne vuosisataisesta keskusjohtoisuudesta - idästä sekä lännestä. Suomalaisilta ei ole koskaan kysytty mitä he haluavat ja oppi istuu syvässä. Nuori polvi ajattelee jo omilla aivoillaan ja vanhat pi...t saavat väistyä. Ei edes Carlos de Austria kykenisi tähän ajatuspeliin mitään uutta tuomaan, joskus todella luulee, että poliitikkojen harmaa massa on serkkujen keskinäisiä...

Brandheim

On hyvä että joku on joka näkee sataprosenttisesti.
Suurin osa maailmasta näkee vain alle promillen osia tulevista.Ehkä huan garlos olisi euroopan pelastaja, kun kelluu pinnalla ajopuuna ja väistelee syvänteitä joutuen mahdollisesti matalkolle.