Keskiviikko 16.1.2019

Suomea hoputetaan Natoon: ”Nyt!”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.1.2011 16:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Tuomas Forsberg, Karoliina Honkanen, Liisa Jaakonsaari ja Janne Kuusela esittelivät Uusi Nato? -selvitystä.

Nato-kysymys ei ole koskaan ollut ajankohtaisempi kuin nyt, sanoo puolustusministeriön neuvotteleva virkamies Janne Kuusela. Kuusela teki kollegansa Karoliina Honkasen kanssa Suomen Atlantti-Seuralle Uusi Nato? -selvityksen, joka julkaistiin perjantaina.

Atlantti-Seura kannattaa Suomen liittymistä Natoon.

- Kun Suomessa ryhdytään puhumaan Natosta, asia kuitataan hyvin lyhyesti sillä, että kysymys ei ole juuri nyt ajankohtainen. Tämä on yksi tapa kuitata ohitse poliittisesti hyvin vaikea kysymys, Kuusela sanoo.

- Odotellaanko meillä kriisin pilviä taivaalle tai sodan uhkaa? Tällaisessa tilanteessa keskustelun virittäminen olisi jo liian myöhäistä, Kuusela muistuttaa.

Tällä hetkellä puolueista vain kokoomus olisi valmis viemään Suomen sotilasliiton jäseneksi. Muut vastustavat jäsenyyttä tai eivät halua ottaa asiaan kantaa.

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen linjasi viime vuoden helmikuussa, että Nato-jäsenyys ei ole Suomelle ajankohtainen seuraavalla vaalikaudella.

- Jos Nato ei tähän päivään mennessä ole ollut Suomelle ajankohtainen asia, niin mikä sen tekisi ajankohtaiseksi? Kuusela kysyy.

Presidentti Tarja Halonen torppasi uudenvuoden puheessaan Nato-jäsenyyden tarpeen ja totesi, että Suomen uskottavaan puolustukseen vaikuttavat kaikkein eniten hyvät suhteet naapurimaihimme.

Karoliina Honkasen mukaan Nato on ainoa järjestö, joka tarjoaa jäsenilleen uskottavat turvatakuut.

- EU tai pohjoismainen yhteistyö eivät tässä tapauksessa voi Natoa korvata, sanoo Honkanen.

Honkasen mukaan "uudessa Natossa" perinteistä sotilaallista uhkaa pidetään kuitenkin erittäin epätodennäköisenä.

- Rohkenisin sanoa, että tämä [Nato-jäsenyys] on erityisen ajankohtainen asia tällä hetkellä, kun näköpiirissä on perusteellinen puolustusvoimien uudistus, Janne Kuusela arvioi.

- Puolustusministeri ja puolustusvoimain komentaja ovat viimeaikaisissa puheissa todenneet, että Suomen puolustusvoimilla on edessään rauhanajan historian suurimmat haasteet, eikä niistä tulla selviämään pelkillä rakenneuudistuksilla, Kuusela sanoo.

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

MURSU

Kaikkiko meitä nyt hoputtaa, komentelee ja uhoilee! Suomi on suosittu rahapussi, aselavetti ja maailman turhakkeiden vastaanotto ja hemmottelukeskus.

Eiköhä aleta katsomaan vähän omaan napaankin, niinkuin muutkin tekee!

Brainless

Mitä höpötät? Suomihan sotii jo maailmalla, kuten Afganistanissa, vaikka Natoon ei kuulukaan. Suomi tukee toimillaan rahallisesti Naton operaatioita saamatta mitään vastinetta.

Olisi joko liityttävä Natoon (jos ne Suomea edes huolisivat sijainnin takia) tai sitten täysi erillisyys Natosta ja sen operaatioista.

EN OLE sotahullu, Nato-fani tai muutakaan sellaista, mutta nykytilanne on todella naurettava! Hävettää ainainen Nato-keskustelu. Putin ja Medvedev nauravat Suomelle ja sen Venäjän pelolle "Haha Ei ne raukat uskalla hädin tuskin puhua puolustuspolitiikastaan hehe." Laitetaan nyt joku loppu tälle Nato höpötykselle. Joko liitytään tai ei! Nykyinen tilanne on kaikista epäuskottavinta Suomen puolustukselle!

Z. B. GRAND CHESSBOARD

sinulla on jo kova hinku lähettää lapsesi ja heidän lapsensa tykinruoaksi eliitin omiin pikku sotiin, joilla mm. turvattaan maailman huumetuotanto.

Ja jos sattuvatkin tulemaan elävänä takaisin, niin henkisesti ovat täysin vammautuneita palatessaan.

Onnea valitsemallasi tiellä.

Mila F

Tuollainen sinkkiarkkuretoriikka on jo kuollut. Suomalaiset ovat sivistyneet NATO-asioissa jo sen verran, että tietävät, että noihin tehtäviin EI lähetetä asevelvollisuuttaan suorittavia alokkaita, vaan koulutettuja sotilaita, jotka itse hakeutuvat VAPAAEHTOISESTI noille komennuksille.

Sitä paitsi YK käyttää tarvitsemiinsa sotilaallista osaamista vaativiin tehtäviin NATOa, missä tehtävissä suomalaisetkin ovat rauhaa turvaamassa maailmalla YK:n mandaatilla NATO-johtoisissa operaatioissa. Olemme YK:n jäseniä, joten mitä kamalaa siinä NATOSSA on 2010-luvulla? Vastaa vain asiaperustein.

Kalle Kataja

Kun todellinen koitos tulee, NATO murenee samantien.

Turkki loikkaa Iranin puolelle.

Tiedustelutiedot ovat vuotaneet vuosia Moskovaan.

Tiedustelujohtajana on KGB-koulutettu henkilö.

NATO pommitti ja jyräsi Kosovoon oman valtion järjestäytyneille rikollisille.

Kun talousromahdus jatkuu, kovan paikan tullen Suomi saa korkeintaan "lycka till" henkisiä viestejä, kun muilla on omat kiperät paikkansa.

Aivan täyttä ajan ja energian haaskausta edes ajatella jäsenyyttä.

Z. B. GRAND CHESSBOARD

Muu Neuvostoliiton etupiiri onkin jo rekrytoitu. Suomen kanssa alkaa olla jo hätä. Suomi on perinteinen orjakansa eliitin näkökulmasta, aivan kuten Puola, Bulgaarit jne..

Luuletteko, että Sveitsin nuorukaiset on komennettavissa sotimaan mielipuoliseen, 100-vuotiseksi päätettyyn rähinään Kiinan länsirajan ja Egyptin itärajan välisellä vyöhykkeellä?

Ei.

Sveitsin armeijan aseistus on yksityiskodeissa ja heitä ei komennella mihinkään.

Voi voi

Musta on alkanut tuntumaan kun katsoo puolueiden kannatuslukuja, että tämä Nato hopustuspuolue Kokoomus lakkaa olemasta kokonaan pian sen jälkeen kun kansalle on selvinnyt todellinen Suomen talouden tila. Olen myös pitänyt itse gallupeita ja seurannut tarkkaan niitä:

Gallupin "mitä puoluetta kannatat ?" väliaikatuloksia ( 10.1.2011-16.1.2011 ):

http://www.gfxpoll.com/viewpoll/7951-mita_puoluetta_kannatat_.html

Kotitalouksien tarvitsisi maksaa 50% enemmän tuloveroja, niin saataisiin budjettivaje paikattua. Sitten ongelmaksi jäisi vielä se, että miten noin 84 miljardin velat ja niiden korot maksetaan.

Suomessa budjettivaje näyttää olevan 11 miljardia ja velkaa taitaa parin vuoden sisällä olla yli 100 miljardia.

Valtiontalouden kuukausitiedote, marraskuu 2010
http://www.valtiokonttori.fi/public/download.aspx?id=82049&guid={73bebe70-bf82-4ed0-a3c1-7823dcf83714}

Vertaa:
Kotitalouksien tuloveroja kertyi vuonna 2009
22,5 miljardia euroa.
http://stat.fi/til/vermak/2009/vermak_2009_2010-03-01_tie_001_fi.html

Julkisyhteisöjen velka kansantalouden muille sektoreille ja ulkomaille kasvoi heinä-syyskuussa 83,8 miljardiin euroon. Vuodentakaiseen verrattuna kasvu oli 14,4 miljardia euroa.
http://verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=448...

Käytännössä 50% enemmän tuloveroja merkitsisi sitä että jos ennen kotitalous maksoi 20 000 euroa tuloveroja, niin jatkossa sen pitäisi maksaa 30 000 euroa ( 20 000*1,5 )
Bruttokansantuote supistui viime vuonna 7,8 prosenttia, kertoo Tilastokeskus.

Tuotannon romahdus yksittäisenä vuonna oli suurin vuosien 1917 ja 1918 jälkeen.

http://tilastokeskus.fi/til/vtp/2009/vtp_2009_2010-03-01_tie_001_fi.html...

Vyötiäinen

Kaikki vapaat länsimaat kuuluvat jo NATO:n, paitsi Suomi ja Ruotsi. Suomi on ihan eri tilanteesssa kuin Ruotsi.

Mikä meitä suomalaisia vaivaa? Tykätään olla kusessa Venäjän naapurina? Suomalaiset osallistuvat NATO-operaatioihin jo nyt, joten se ei ole mikään peruste olla pois.

Suomalaiset luulevat, että kyllä me aina NATO:on kelvataan, jos tarve tulee. Asia ei suinkaan ole niin! Vakavan kriisin sattuessa voi ollakin myöhäistä ja taas kerran Suomi saa sotia ihanan yksin suurvaltaa vastaan.

Lopuksi tärkein perustelu. Jotkut ovat jopa tosissaan ehdottaneet jonkinlaista Pohjoismaiden puolustusliittoa! Se olisi naurettavuuden huippu.

Kokemuksesta tiedämme, että muista Pohjoismaista ei ole Suomen puolustajaksi. Suomi toimisi taas kerran pelkkänä puskurina Ruotsille ja muille Skandimaille.

Eli ainoa asiallinen ja hyvä ratkaisu on NATO-jäsenyys.

Heikki K

Persut ainakaan ei kannata Natoa. Menköön Kokoomuksen lapset Afganistaniin, Irakiin, Sotalaivaretkelle.
Suomalaiset haluavat tehdä kauppaa Venäläisten kanssa.
Turismi kasvussa, Venäjä tekee meillä laivoja, toimittaa energiaa, puuta...
Pitäiskö heidän kanssaan lähteä sotaan. No tulos ainakin tiedettäisiin. Lapsellista uhota suurvallan kanssa (Kataisen mukaan pienen)

Turtunut

Nato ei ole suomelle järkevä vaihtoehto.

Nato jäsenyys maksaa suomelle joka vuosi noin 2% BKT:stä

Siinä sitten ollaan ihmeissään kun rahat menevät turhiin jenkkien öljynhaku operaatioihin, eikä jää suomen palveluihin mitään.

Kokoomuksella on vain tajuton hinku levitellä suomen rahat maailmalle.

Varjojen mies

En tiedä onko ytimessä vai kuoressa, mutta uskon Venäjän olevan se vihonviimeinen haastaja Natolle. Varsinkin kun Nato itsensä mestariksi julistautuneena valitsee haastajansa.

Nato ei siten ole minkäänlainen turva Suomelle ainakaan Venäjää vastaan. Täysin idioottimaista uskoa moiseen.

IsoKimppuLimppuja

ja tunettu tosiasiahan on, että USA:n asekauppatoimisto on samoissa tiloissa puolustusministeriön kanssa. Liekkö edes palo-ovea välissä estämässä seurustelua. Näyttäisi tosiaan siltä, että puolustusministeriö on jo NATO:n jäsen ja yrittää kaikin keinoin saada tyhmän kansan tai ainakin sen edustajat juu-kannalle.

Mihin maailmalla NATOa tarvitaan? Sen ymmärrän, että se on ensisijassa turvaamassa läntisen pankkiirien hallitseman leikkirahamaailman resurssien saannin mistä päin maailmaa tahansa, mutta mitä ihmettä loput 5 miljardia ihmistä sillä tekevät?

http://www.youtube.com/watch?v=dag7zxJTp9w&feature=player_embedded

Mila F

Viivyttely on todellakin paha virhe. Luuletko, että joku Halonen kantaa vastuuta yhtään mistään tuossa suhteessa? - turha odottaa kaiketi. Eihän hän kanna vastuuta edes omista puheistaan: Mokomakin jäänne menneisyydestä.

Minusta hallituksen pitäisi rohkeasti - vaikka viime töikseen - panna hakemus sisään ja antaa Halosen tukehtua aamulääkkeisiinsä.

Z. B. GRAND CHESSBOARD

...USA:n turvallisuuspalveluita ja EU:n vastaavia.

Halonen ratifioi Suomen osaksi uutta Itä-Saksaa. Vihasi on enemmän kuin oikeutettua, kun vähänkin tarkemmin vaivautuu ajattelemaan. Monet dystopiset lait on kirjoitettu, mutta uinuvat vielä toistaiseksi. Tämä tulee menemään vielä erittäin pahaksi jos Suomi ei ymmärrä irrottautua takaisin suvereeniksi valtioksi.

Penttijuhani

joka kuvastaa, osin kätketyillä tasoilla, Venäjän yhä vahvaa vaikutusta Suomen asioihin. Termi "viivytely" on tässä yhteydesä tarkoituksellisesti harhauttava. Natoon olisi tullut mennä Koiviston-Ahtisaaren aikana, päämäärän olla selvä viimeistään Koiviston kauden lopussa. Ja asia tuli päättää, ei asettaa harkintaan, jota on nyt jatkunut ei kymmenen vaan 16 vuotta.

Kun tähän liittää ns. miinakiellon, kokonaisuus on tosi omituinen. Samaan luokkaa kuuluu pres. Halosen väittämä, että hyvät suhteet (Venäjään) tekevät puolustuksesta muka uskottavan. Ei siinä ole järken häivää! Se on naurettavuus, kuten koko täti, joka myös sanoo, ettei hän ole analyytikko. Hän osaa selvästi lukea, ja käytössä on analyyseihin pystyviä henkilöitä.

Missä siis on vika? Puolustuksen uskottavuus riippuu materiaalisesta ja teknisestä riittävyydestä. Sitä ei ole eikä sen saantia ole taattu mahdoliseen tarpeeseen. Tilanne vaarantaa valtion turvallisuuden.

tuomokokko

Tuhatkilometrisestä rauhan, kaupan ja luontevuuden itärajastako pitäisi väen vängällä tehdä sotilasliiton raja Venäjään nähden? Nimenomaan itäsuomalaiset joutuisivat elämään jännityksen ilmapiirissä niin että teoriaherrat Helsingissä voisivat brassailla Naton jäsenyydellä! Ei kiitos.

Ja "turvatakuut" sitten. Viro on paras esimerkki: heimoveli-parat sotivat Afganistanissa polvesta polveen, ensin puna-armeijan sotilaina ja nyt maksuna Naton turvatakuista. Onko kiva menettää käsiä, jalkoja ja henkiä turvatakuiden hintana?

Miksi Nato-maat jatkuvasti ovat kaikenlaisten iskujen kohteena? Junapommeja Englannissa ja Espanjassa, lentoterroria Yhdysvalloissa... miksei Nato tarjoa turvaa jäsenilleen? Äskettäin hirviteltiin ranskalaisia ja saksalaisia lähestyvillä terrori-iskuilla, jotka tosin sillä kertaa jäivät tapahtumatta. Hu-huu Nato, eikös sinun pitänyt taata kansallinen turvallisuus?

Näille nuorille Nato-haukoille muistutan, ettei vastapeluria nimeltä Varsovan Liitto ole enää aikoihin ollut olemassa. Ei myöskään Neuvostoliittoa eikä muutakaan sosialismia vientitavaraksi tarjoavaa supervaltaa. Liittykää Natoon henkilöjäseninä jos välttämättä tahdotte Setä Samulin ottopojiksi!

Kiikunsuora

Afganistanissa kaatuneet virolaiset ovat kaksinkertaisia sankarivainajia.

Ensiksikin he ovat taistelleet nykymaailman pahinta vitsausta, militanttia islamilaisuutta vastaan.

Toisekseen, he ovat veriuhrillaan lunastaneet maalleen turvatakuita maailman kolmanneksi pahinta vitsausta, fasistista Venäjää vastaan.

Näiden välissä, maailman toiseksi pahimpana vitsauksena, on fasistinen Kiina.

Venäjä ei juuri nyt ole akuutti uhka. Sen kanssa voidaan olla melkein normaaleissa väleissä. Mutta se on hampaisiin saakka aseistautunut, perustaltaan heikko pakkovaltio - se tekee siitä arvaamattoman ja hirvittävän vaarallisen.

Kunnia virolaisille sankarivainajille!

tapio_o_neva

Virolaiset ovat kummaa porukkaa. Ensin he väittävät, että Neuvostoliitto miehitti Viron ja että he "j o u t u i v a t" Afganistanin sotaan.

Edes Neuvostoliiton Afganistanin sota 1979-1989 ei riittänyt eestiläisille kommunisteille, vaan internatonalismia jatketaan NATO:ssa Varsovanliton hengessä.

Nyt ilmeisesti virolaisilla on tasavertainen OIKEUS osallistua yhteen monista Afganistanin sodista.

jarmolauros

Ennen kuin Nato ehtii avuksi, on itäinen hyökkääjä kävellyt maamme yli pitkin ja poikin.
Suomen pelastaa vahvat koulutetut omat joukot (sissit, pioneerit,taisteluhelikopterit) jotka tekevät maahamme tulon niin kalliiksi,että ei kannata tulla.
Ensimmäisenä korvattakoon ensi-iskussa tuhoutuvat Hornetit helikoptereilla.

Maa muuttukoon

Lienee turha kiistellä siitä, että tuleeko se potentiaalinen hyökkääjä jostakin ilmansuunnasta? Hyökkääjä ei tule idästä eikä lännestä - se tulee suoraan ylhäältä ja melkoisella ryminällä. Siis, jos ylipäätään. Mitä pirua ne täältä hakisivat? Turvetta kenties tai vaikkapa risutukkeja?

Etelän lämpöön tottuneelle tämä maa on liian kylmä, pimeä ja autio. Kaiken lisäksi sijainti on jossakin ei-missään meren takana ja merikään ei ole oikea meri - Tanskan salmet kiinni ja siellähän uiskentelevat veneet ankkalammessa. Otetaan rauhallisesti, pidetään vaaliteatteri ensin ja kuunnellaan mitä Brysselillä on sanottavaa...

IsoKimppuLimppuja

Mitä tekemistä puolueilla on tämän asian kanssa. Viime eduskuntavaalien suurin ryhmä oli nukkuvat ja tulevissa vaaleissa näyttäisi nukkuvien osuus kasvavan melkein puoleen. Jos noin pääsee käymään, on poliittisten puolueiden viimeinkin katsottava peiliin syyn selvittämiseksi ja suostuttava suorempaan demokratiaan.

Ilman kansanäänestystä ei voi liittyä NATO:n. Ei kansanedustajat voi taas tässäkin asiassa tehdä kuten takapirut käskevät. Päinvastoin, nyt pitäisi kiireen vilkkaa alkaa puuhata Suomelle kansanvaltaista itsenäisyyttä, irti EU:sta.

Nythän on ollut jo vuosia marssijärjestys sellainen, että puolustusvoimia heikennetään ja etenkin sen reserviä pienennetään, jotta päästäisiin sanomaan, että ei ole muuta vaihtoehtoa kuin NATO-jäsenyys. Rahaa on syydetty kalliiseen ja harvalukuiseen kalustoon, jolla loppupeleissä ei ole kunnolla edes hidastavaa vaikutusta. Tärkeintä on ollut NATO-yhteensopivuus.

Maailma ei tarvitse rahamaailman hallinnoimaa poliisia eli NATOa. Ihmiset osaavat elää ilmankin.

pakista

Virtuaalinen Suomenlahti-seura on selvästi Nato-vouhotusta vastaan edelleenkin, kuten tasokkaat EU:n maatkin.

Todellisina eurooppalaisina kun eivät halua joutua persaukisen Amerikan aisankannattajiksi.

Voi voi

Uusi Suomi voisi alkaa pitää viikottain galluppeja mikä puolue on suosituin. Koska tilanne näyttää kaikkien galluppien valossa muuttuvan nopeasti. Ja se olisi hyvää vaihtelua Taloustutkimus Oy:n gallupeille. Taloustutkimus Oy on Kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehden omistama yritys.

Jos tiedettäisiin kannatukset niin tiedettäisiin kuka jatkossa päättää Suomen asioista. Näyttää siltä että se ei ainakaan ole Kokoomus.

Mikäli tästä tutkimuksesta oikein tulkitsin, niin Perussuomalaiset on jo selvästi suurin puolue:

Perussuomalaisten kannatus tutkimuksessa
144/(1005-428)=24,9% kannatuksessa kaikista jotka ilmoittivat puolueensa.

Kokoomus
112/(1005-428)=19,4%

Taloustutkimus haastatteli tutkimusta varten 1 005 henkilöä. Haastattelut tehtiin 28.12.2010 - 4.1.2011

PDF:

http://yle.fi/tvuutiset/uutiset/upics/liitetiedostot/koko_tutkimusmateri...

http://yle.fi/uutiset/teemat/vaalit_2011/2011/01/menojen_leikkaaminen_sa...

Oma galluppini
http://www.gfxpoll.com/viewpoll/7951-mita_puoluetta_kannatat_.html

Mökin ukko

No niin, on taas suomipoika rinta rottingilla ja lompsa paksuna - tosin jo otetuista veloista !!

Eiköhän se ole parempi unohtaa tuollaiset puheet on se vaan jo tuo EU niin kallis kerho johon on suomipoika tyhmyyttään liittynyt maksumieheksi ja tulihan siinä samalla myytyä halvalla tämä esi-isien verellä taistelema ITSENÄINEN SUOMI !!

Kyllä on hullua puhetta vai Natoon pitäs vielä köyhän ja velkaisen suomipojan liittyä - maksumieheksi tietysti, sillä onhan siitä ollut jo paljonkin juttua, kuinka paljon pitäisi sitten Suomen rakennella "linnoja" ja lentokenttiä naton vaatimusten mukaan. Niin millähän pe*keleen rahalla ne pikku militantit taas sen meinaa kustantaa ? -No tietysti ehtymättömillä suomipojan veroeuroilla ja se lysti tulee kyllä maksamaan taas paljon.

Eiköhän olis aika ottaa jo mallia Ruotsista.
Olivat siellä viisaita, kun eivät lähteneet maksumieheksi jonninjoutavaan kalliiseen EU kerhoon. Kruunu sen kun vaan vahvistuu.

Siis tämähän on ihan koko Suomen kansan juttu, jota ei saa mennä ihan muutama ihminen typeryyksissään päättämään. - järkeä asioihin eikä kiirehditä ja kaunistella asioita.
Eikä tämä Nato juttu mikään pakko ole, kuin joillekin tärkeilijöille joilla on oma lehmä ojassa.

Judgement Day

jossain päin maailmaa, on apu ollut yhtä lähellä kuin lähin Yhdysvaltain presidentti. Demokraattisesti valittujen hallitusten ja presidenttien tilalle on nostettu diktaattoreita amerikkalaisvoimin yli vuosisadan ajan.

Viimeksi kuluneen 110 vuoden aikana Yhdysvallat on kaatanut 14 useimmiten demokraattista, vapailla vaaleilla valittua hallitusta. Useimpia kaappauksista on motivoinut se, että kyseisen maan hallitus on jollain tavalla ryhtynyt ryppyilemään maassa toimivien amerikkalaisten yritysten intressejä vastaan.

USAn suorittamat vallankaappaukset etenevät useimmiten samaa kolmivaiheista reittiä:

Ensin jonkin maan hallitus ryhtyy rajoittamaan amerikkalaisten yritysten kaikinpuolista vapautta vaatimalla niitä maksamaan veroja tai kunnioittamaan paikallista työ- ja ympäristölainsäädäntöä. Joskus ne jopa kansallistavat yhtiöitä ja ottavat haltuunsa niiden omistamia maita.

http://hirvasnoro.blogspot.com/2006/07/usa-toteuttaa-vallankaappauksia.html

Ilkka Luoma

[Orig. tiistai, tammikuu 15, 2008]
Nato - miksi niin harvat koettavat jyrätä suurta kansan enemmistöä

(Tutkimuksia piipun täydeltä - Ulkoministeriöstä mitä erilaisimpiin virkamiesesityksiin - "puolueetonta ja teknistä" arviota johdattelulla Natoon)

[ ... Suomen kansa on tuonut kallupista toiseen systemaattisen ja selkeän enemmistömielipiteen: Natoon ei ole syytä liittyä, emme halua muiden sotiin, tiedämme mitä on olla järjestelmällisesti, taloudellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti vedenjakajalla --- emme voi jättää lapsillemme huomisen epäselvää Nato-kytkennän perintöä - maailma ja Venäjä ovat muuttuneet ja muuttuvat ...]

Suomessa on pieniä, mutta vahvoja vähemmistöäänitorvia, joille Natosta on tullut pakkopulla ja jotka eivät arvosta kansan mielipidettä. Nämä tahot ovat iäkkään kokeneita, "ajopuut" nähneitä ja niitä tavallansa arvioineita tahoja, jotka haluavat keinoilla millä hyvänsä tehdä Venäjästä meille uhkaa, jolla "pakottaa" Suomen Natoon - siis ääniä menneisyydestä.

Menneisyyden äänet ovat ajatuskaavioiltaan maatuneiden ja lakastuneiden aikojen jäänteitä, joissa elämä oli pysähtynyt Staliniin ja Breshneviin, joita huomisen suomalaiset vastuunkantajat eivät ole edes kokeneet. Nato-uskovaiset jämähtivät Kekkosvihaan ja pelkoon yksinvaltiaista rajan molemmin puolin. Miksi natoilijat eivät kanna vastuuta nuorisostamme ja anna heidän äänien kuulua - eivätkö luota kansakunnan terveeseen kansantajuun olemassaolosta, kaupasta ja reviireistä?

Viimeinen mielipidetutkimus Natosta kertoi jälleen sen, minkä kansa enemmistönä on aina tiennyt - me emme liity Natoon, me pysymme sotilaspoliittisesti liittoutumattomina. Me emme tarvitse USA johteista riskiä osallistua sotiin, jotka eivät koske meitä. Olemme mieluummin kauppiaskansaa ja myymme puolueettomasti kaikille haluaville korkeaa osaamistamme, mistä riittävän katteen saamme. Venäjä on yksi Suomen suurimmista kauppakumppaneista - me tarvitsemme venäläistä öljyä, kaasua ja sähköä.

Herää kysymys mistä juontuu härkäpäinen käännytysvimma kansalaisia kohtaan. Miksi eräät Nato-uskovaiset poliitikot työntävät oikeasti käärmettä piippuun, vaikka kansa sanoo aina mielipiteensä suoraan ja selvästi. Suomi nimisen valtion veronmaksajat ovat puhuneet Natosta, Venäjästä ja USA:n hyökkäysvoittoisista sotilasiskuista vuodesta toiseen. Suomessa on puhuttu Natosta riittävästi ja kansa sen tietää - ihmisiä ei tarvitse opettaa aiheesta, josta heillä on jo päästötodistus.

Miksi kansalaisten mielipidettä äänettömästi vähätellään ja aliarvostetaan tietyissä politiikan ja median piireissä?

Suomalainen äänestäjä saattaa kääntää selkänsä sellaisille tahoille, jotka aliarvioivat kansalaisten mielipiteen. Nato ei ole pakkopulla, jota työnnetään väkisin mitä erilaisin perusteluin kansalaisille. Pääministeri Vanhanen totesi kaukoviisaasti, että viimeinen selvästi Nato-uskovaisten*) tilaama selvitys on tekninen, virkamiehen tekemä selvitys - päätös liittymättömyydestä tai liittymisestä on taas poliittinen ratkaisu. Vanhasenkin olisi muistettava, että päätös ei ole pelkkää politiikkaa, vaan kansallinen kysymys, jonka kansakunta äänestäjinä ratkaisee suoraan.

Viime koitoksessa kansakunta rajalla selvitti itse silloisen Saksan avustuksella ilman täyttä liittoutumattomuutta itsenäisyytensä - tuolloinkin äänestäjät itse tiesivät millä hinnalla asiat hoidettiin - laskun maksoi kansa. Myöhemmin suomettumisen aikana Suomi selvitti vedenjakajan vasemmalla virtauksella ilman suoraa liittoa itsenäisenä pysymisen minkään sotilasliiton kanssa. Meillä olikin vahva presidentti, millaisen muuten kansa haluaa nytkin olevan - ainakin seuraavan.

Nato ja siihen liittymättömyys on kansakunnalle enemmän kuin poliittinen asia, se on identiteettiosio, jossa meille on siunaantunut koko EU:ta ajatellen ainutlaatuinen asema - olla rajalla idän ja lännen välimaastossa. Venäjäkin tietää tämän, kuin myös sen, että Suomi on osa EU:ta - huomisen neljättä suurvaltaa - Kiinan, itsensä Venäjän ja USA:n lisäksi. Suurvallan kuin jäsenvaltionkaan kimppuun eivät venäläiset hyökkää, emmekä varmaan mekään .-)

Natoporkkanalla leikkiminen viittauksella turvallisuuteen on kansakunnaan mielipiteen aliarvostamista. Äänestäjät Suomessa ovat itseasiassa valveutuneempia kuin eräät politiikan ja median vaikuttajatahot. Natopublikaanit jenkaavat Natohattua sellaiseen päähän, jossa istuu jo omaan neuvottelu- ja kaupankäyntikykyynsä luottavan ihmisen päätös olla liittoutumattoman kypärän alla.

Nato ja siihen liittyen Suomen turvallisuus eivät ole pelkästään eduskunnan asia, se ei ole hallituksen asia - se on koko kansakunnan asia. Nato-kysymystä ei päätetä edustuksellisella valintademokratialla, se päätetään suoralla kansandemokratialla - siis suoralla kansanäänestyksellä,

Se puolue, joka uskaltaa ajaa Suomea Natoon ilman suoraa kansanäänestystä, on sen uhkapeliä myöhemmästä poliittisesta vallasta. Näin "vallatonta" puoluetta ei ole, ellei viimeinenkin itsesuojeluvaisto ole tyystin kadonnut. Kansakunnalla taas tämä itsesuojeluvaisto näkyy mielipidetutkimuksissa -- milloinkaan kansan enemmistö ei ole äänestänyt Natoon liittymisen puolesta. Suomen kansa on aina ymmärtänyt realiteetit - niin talvisodassakin.

*)
Mm. kansaneduataja Jaakko Laakso (vas.) käytti nimitystä "Nato-uskovaiset" YLE-radion haastattelussa vastaan Kokoomuksen kansanedustaja Tuulikki Ukkola.

Ilkka Luoma

Tunnisteet: EI NATO, EU, KANSALAISENEMMISTÖ, LIITTOUTUMATTOMUUS, NATO, POHJOISMAAT, PUOLUEETTOMUUS, VENÄJÄ

Senior

Ei Natolle. Me suomalaiset, olemme kaksijakoista kansaa,
Natossa olisimme pelkkää tykinruokaa, amerikkalaisten maailman valloituksen hyväksi, ja saisimme itse rajusti ”rautaa” oman itärajan taakse.
Siitäkö meidän turvallisuutemme paranisi?
Voin itse vastata, ei parane.

Metu

Suomella on pitkä raja Venäjää vasten.

Suomi on ainoa EU-maa, jolla on yhteinen raja Venäjää vasten ja joka ei ole Natossa.

Naton jäsenenä ei ole pakko lähteä mihinkään operaatioihin, jos ei taho.

Ei kansa loppujen lopuksi ole kovinkaan Nato-vastainen. Kun kysyttiin, oletteko Naton kannalla, jos johtavat poliitikot ovat Naton kannalla. Selvä enemmistö vastasi kyllä.

pur

"Naton jäsenenä ei ole pakko lähteä mihinkään operaatioihin, jos ei taho."

Kuinka monta sellaista Nato-maata keksit, joka ryhtyy sotaan Venäjää vastaan, jos ei ole pakko? Se on se syy, miksi Suomi ei koskaan, missään olosuhteissa saisi Natosta mitään merkittävää tukea.

Judgement Day

policy? And what sort of relationship can it strike with reinvigorated Russia?

The North Atlantic Treaty Organisation (Nato) is the largest military force ever assembled, with a potential armed force of more than seven million.

Two decades after its original enemy, the Soviet Union, disintegrated, the alliance has been searching for a new identity and new role.

As it reinvents itself for the 21st century, Nato is also redefining its threat assessments and its area of operations.

Its philosophy is summed up in Article 5 of the treaty, all for one, and one for all. But does this 'Three Musketeers' approach work when there are 28 different or conflicting agendas?

http://english.aljazeera.net/programmes/empire/2010/11/20101124104830147... 47 min

Murtokorpi

Puolustus mallia Halonen, joka perustuu sopimuksiin ja ystävyyteen on toki kaunis ajatuksena mutta ei sillä maahan tunkeutuvaa vihollista montaa päivää viivytetä.

Jäsenyys Natossa antaa puolustukselle uskottavuutta, korottaa kynnystä hyökätä tänne. "Si vis pacem, para bellum" eli "Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan." Ei Nato asia tämän monimutkaisempi ole.

Voi voi

Kukahan sut on aivopessyt kuvittelemaan että Suomessa eletään demokratiassa ???

Suomessa ei ole demokratiaa, vain arpajaiset

Suomessa vaalit on yhdet suuret arpajaiset. Vaalien jälkeen sitten vasta kerrotaan mitä arvalla voittaa. Näin koska Suomessa ei demokratia toimi. Sinänsä huvittavaa että Stubb usein puhuu demokratian tärkeydestä ja silti Suomessa asiat on tällä tolalla. Suomen kohdalla olisi parempi puhua suuresta arpajaisesta kuin demokratiasta.

Mitenköhän demokratia on edes voinut toimia, kun puolueet eivät ole edes paljastaneet demokratian kannalta tärkeintä asiaa eli sitä miten budjetti tasapainotetaan, velat ja niiden korot maksetaan ??? Arpapelia...

Avoimuus on demokratiassa keskeisin periaate. Ilman avoimuutta demokratia ei voi toimia.

Ajattele:

1. Kukaan kansanedustaja ei kerro mitä kannattaa. Kansalaiset joutuisivat arpomaan ketä äänestää. Heillä ei olisi aavistustakaan mitä kansanedustajat kannattavat. Vaalit olisivat yhdet arpajaiset.

2. Kansanedustajat kertovat mitä kannattavat. Vaaleissa kansa voi sitten valita mitä ajatuksia kannattavat ja äänestää niitä, jotka kannattavat näitä ajatuksia.

Näin demokratia toteutuu. Itse toivoisin että Suomessa olisi demokratia eikä vaalit olisi mitkään arpajaiset.

Budjettivalta on eduskunnan merkittävin tehtävä. Joten varsinkin siinä toivoisin demokratian toimivan. Toivottavasti myös muut.

Eli kysymys on siitä elämmekö demokratiassa vai emme. Valitttavasti näyttää siltä että emme elä demokratiassa. Avoimuus ei toteudu, puolueet eivät ole esittäneet uskottavia arvioida siitä, miten budjetti saadaan tasapainoon, mitä leikataan ja miten velat maksetaan ei ole esitetty. Eduskunta vahvisti vasta muutama viikko sitten budjetin, joten heillä todellakin täytyy olla laskelmat valmiina.Varsinkin Kokoomuksen valtiovarainministeri J.Kataisella, eihän ilman laskelmia ole budjettia voitu edes laatia.

Härskiksi tilanteen tekee vielä jättimäiset velat, sekä se, että samaan aikaan Suomi jakaa miljardien tukia pitkin Eurooppaa.

Julkisyhteisöjen velka kansantalouden muille sektoreille ja ulkomaille kasvoi heinä-syyskuussa 83,8 miljardiin euroon. Vuodentakaiseen verrattuna kasvu oli 14,4 miljardia euroa.

Kiikunsuora

Voi sinua "Voi voi". Nimimerkkisikin viittaa siihen, että sinulle riittää voivottelu ja käsien pyörittely.

Oletko sinä ikinä käynyt ulkomailla? Esimerkiksi Venäjällä?

Maailmalla kun kiertelee, näkee mitä demokratian puute on.

Meillä on demokratia. Mutta meidän pitää ahkerammin ja tiukemmin käyttää sitä!

Judgement Day

Yhtä toivotonta touhua kuin uusien perunoiden istutus marraskuiseen routamaahan.

Niin hajosi Neuvostoliitto ja Jugoslavia,
ei mahdu
Baski ja Pedro samaan maahan,

Ei Flaami eika Vallooni. Ei sovi Bosnialainen Serbin naapuriin.

Ottomaanien, Rooman , Gallian valtakunnat hajosivat. Aatun unet eivät toteutuneet.

Kouluja käymättomän Lapin miehen märkä päiväuni:
Suomi Oulusta poikki,

(helpotukseksi etelan veronmaksajille) ei toteutune lähitulevaisuudessa.

Etelästä ei tarvita kuin haulikon panoksia, itselataajat eivat niitäkään.

EU on amerikkalaisten koronkiskureiden, median, sotateollisuuskompleksin ja multinationaalikapitaalin velkaperusteinen veretön salaliitto, joka tulee hajoamaan omaan mahdottomuuteensa 1000 vuoden kokemuksiin perustuen, 1000% varmuudella. Muutamat koronkiskurit tosin tulevat rikastumaan aika tavalla, ellei omien turvamiesten takaapäin ampuma huonosti tähdätty “yksittäistapauksenomainen harhaluoti” satukaan osumaan toivottuun kohteeseensa.

Judgement Day

Rooman valtakunnan hajoamisen syistä on väitelty loputtomiin. Edward Gibbon esitti kolmisenkymmentä selitystä, muun muassa kristittyjen moraalittomuuden ja valtakunnan koon.[24]

Jo antiikissa itäroomalainen ei-kristitty Zosimos syytti muun muassa Konstantinusta ja kristittyjä.[25] Kenraali Vegetiuksen mukaan Rooman armeija heikentyi korruption ja kurin höltymisen takia.[26] Toisaalta on epäilty syyksi myöhäisantiikin henkistä köyhyyttä, rotujen sekoittumista, kansainvaelluksia, talouden rappiota, valtiorakenteiden heikkenemistä ja valtion desentralisaatiota, lyijyä vesijohdoissa ja aristokratian degeneroitumista, ilmastonmuutosta, ryöstöviljelyä ja eroosiota, korruptiota ja tehotonta hallintoa, provinssien ryöstöä, epätasaista tulonjakoa, epätasapainoa maaseudun ja kaupungin välillä, orjuutta, teknologisen kehityksen pysähtymistä ja lukemattomia muita asioita.

Nykyisissä tulkinnoissa korostetaan eniten imperiumin taloudellisia vaikeuksia, sisäisiä sosiaalisia muutoksia ja ulkoisten uhkien aiheuttamaa painetta

http://fi.wikipedia.org/wiki/Rooman_valtakunta

Brandheim

Venäjä palautti Hangon suomelle 1956 vai mikä vuosi se oli ,En edes viitsi tarkastaa.Sanoen että heillä on atomipommi , emme tarvitse ko. tukikohtaa.

USA ja Venäjä ovat viime vuonna lähentyneet toisiaan ,koska heillä on molemmilla tarve lähentyä jotta voisivat vähentää puolustusmäärärahojaan, koska agresiiviseen toiomintaan ei ole tarvetta.

Stalin kertoi Jygoslavian presidentille Titolle ,että Suomi on niin verinen haava etytä he haluavat ollla irtisiitämaasta.

Jaakonsaari on myös huomannut Timo Soinin on viemässä ääniä hänen puolueeltaan ja on haukkumassa Soinia nalle karhuksi ,vaikka itse on kymmeniä vuosia voinut vaikuttaa politiikan suuntaan ja nyt kun Stubb on lähettänyt Venäjälle nootin Venäjän maanomistuksista Suomen rajan läheidyystä, on myös innostanut Jaakonsaarta haukkumaan Soinia.Hävettää tämä ylioppilas joka toimi Lipposen hallituksessa ja ohjasi suomen työväestöä kohti Suomalaisten jakaantumiseen kansakuntana.Hävettää koko ihminen joka pelottelee ja pyrkii sitomaan kansaa vieraaseen kulttuuriin.

Fasse

sillä talvisodan rauhasta alkanut Hangon vuokra-alueen venäläismiehitys päättyi 3.12.1941, johon mennessä Neuvostoliito oli evakuoinut kaupungista sekä sotilaat että siviilit meritse Leningradiin.

Että tuollainen 15 vuoden aikavirhe ja asiatiedot hukassa. Revi siitä Brandheim uskottavaa juttua eteenpäin.

Voi voi

Tässä on nyt lyhyt yhteenveto mitä tämä Nato kiimanen Kokoomus hallitus on saanut aikaiseksi.

Kotitalouksien tarvitsisi maksaa 50% enemmän tuloveroja, niin saataisiin budjettivaje paikattua. Sitten ongelmaksi jäisi vielä se, että miten noin 84 miljardin velat ja niiden korot maksetaan.

Suomessa budjettivaje näyttää olevan 11 miljardia ja velkaa taitaa parin vuoden sisällä olla yli 100 miljardia.

Valtiontalouden kuukausitiedote, marraskuu 2010
http://www.valtiokonttori.fi/public/download.aspx?id=82049&guid={73bebe70-bf82-4ed0-a3c1-7823dcf83714}

Vertaa:
Kotitalouksien tuloveroja kertyi vuonna 2009
22,5 miljardia euroa.

http://stat.fi/til/vermak/2009/vermak_2009_2010-03-01_tie_001_fi.html
Julkisyhteisöjen velka kansantalouden muille sektoreille ja ulkomaille kasvoi heinä-syyskuussa 83,8 miljardiin euroon. Vuodentakaiseen verrattuna kasvu oli 14,4 miljardia euroa.
http://verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=448...

Käytännössä 50% enemmän tuloveroja merkitsisi sitä että jos ennen kotitalous maksoi 20 000 euroa tuloveroja, niin jatkossa sen pitäisi maksaa 30 000 euroa ( 20 000*1,5 )

Bruttokansantuote supistui viime vuonna 7,8 prosenttia, kertoo Tilastokeskus.
Tuotannon romahdus yksittäisenä vuonna oli suurin vuosien 1917 ja 1918 jälkeen.

http://tilastokeskus.fi/til/vtp/2009/vtp_2009_2010-03-01_tie_001_fi.html...

Ja sitten oma mielipide: Olisi paras jos Kokoomus lakkautettaisiin kokonaan.

Brandheim

Kasvi sanoi televisiossa(pressiklubissa),että sanojalla ei ole vastuuta sanomisesta, vaan kuulijalla.Anteeksi pimeässä kirjoittamasta tekstistä joka läppäriin tottumattomana sotken kirjaisimia.14.01.2011klo 19.40

PeeKoo

Nato ei nykymaailmassa edusta muuta kuin vallan väärin käyttöä ja siviiliväestöjen tarpeetonta teurastusta. Vuosikymmenien ajan on harjoitettu näennäistä demokratian edistämisestä sellaisin keinoin, joka sopii parhaiten etupäässä amerikkalaisen military complexin ja sen lähipiirin kuuluvien businesten edistämisen tarpeisiin. kaikki muu on pelkkää naivia kulissia, josta on viisasta pysyä erossa.

Rumsfeld, Cheney, Blackwater ja Halliburton sopivat hyvin koko touhun symbolisiksi keulakuviksi edelliseltä vuosikymmenneltä.

nein danke

jkalervo

Suomen nykyinen presidentti on koko virkakautensa ajan vastustanut Nato-jäsenyyttä kuin ruttoa.Onko vaikea ajatella kuka on tämän vastustuksen takana.Tarja Halonen on vain itänaapurin tahdoton sätkynukke.Oi kallis Suomenmaa, sun koskiesi kuohu ja honkiesi humina , , ,

RnR

Suomessa on köyhiä EU:n mukaan 700 000. Ruoka-avun varassa kymmeniä tuhansia.

Kuvittele itsesi siihen tilaan ja sen jälkeen annan sinulle vaihtoehdon tienata 2000 e/kk puhtaana käteen ja mahdollisuuden jonkinlaiseen elämään lähtemällä tappamaan muita leijonalipun alla.

Oletko vapaaehtoinen?

Sen tietää ketä sielä on. On tekopyhää kuvitella, että rikkaiden penskat sielä lyijjyä on syömässä, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

pekkasaukkonen

hotentotti-puna_kokkarit pelkäävätkin nyt jo niin paljon, että kuvittelevat saavansa lisää turvaa, kun pääsisivät listimään ja puhdistamaan "tyhmää ja rahvasta" kansaa. Näinhän he ovat kautta historien toimineet - ei siis mitään uutta auringon alla.

Vesimies

Onhan syytä muistaa että jonkun on oltava ns poliisi.
Nyt se on Nato, joka toteuttaa YK:n päätöksiä. Joku Nato maista on aina vahvin, taloudellisesti ja sotilaallisesti. Tänään se on USA. Toivottavasti myös on huomenna, eikä Venäjä, Iran tai vaikkapa Kiina.
Joskus Naton toimenpiteet on rauhanturvaamista joskun humanitaarisa apua, joskus sotilaallista puuttumista. Onkin syytä kysyä onko sotilaallinen puuttuminen sitten väärin. Ei ole, koska tuossa tilanteessa kohdemaassa on rikottu kaikkia ihmisyyden ja demokratian rajoja.
Tarvitaanko demokratiaa maailmassa.
Joittenkin mielestä ei. He ovat juuri niitä joita vastaan myös Natoa tarvitaan.
Iso kysymys on,nyt kun maailma on jo jakautunut liittoihin, miksi me emme haluasi kuulua siihen mikä on meidän ajattelun ja inhimillisyyskäsityksen mukaan oikeassa oleva liittoutuma. Jos sen hyväksymme hyväksymme Naton ja siinähän ei ole mitään pahaa. Liittoutumattomuutta ei ole oikeasti ollut enää 1941 jälkeen, eikä oikeasti sitä ennen.

Hilda K.

Venäjää ei enää tarvitse pelätä!
Venäjän-pelko on kuin aavesärky amputoidussa jalassa.

Jalkaa ei enää ole, mutta särky jatkuu.

Särky on harhaa.

Venäjän eliitti ja Suomen eliitti ovat samaa Nato-puoluetta.
Itseasiassa kaikkien 150 globaaliin pankkikartelliin kuuluvien valtioiden eliitit pelaavat samassa joukkueessa.

Me kaikki muut, olemme heidän kupattavinaan.

Venäjän kansalaiset ja Suomen veronmaksajat. Samaa sortinsakkia, jonka eläkkeisiin, palkkoihin ja omaisuuteen eliitillä on verotusoikeus.

Eliitti haluaa laajentaa oikeuksiaan paitsi omaisuuteemme myös meidän henkeen ja terveyteen.

Se haluaa verottaa kansantuloa Naton avulla.
Ja se haluaa hallita pelolla, joka aiheutuu kutsunnoista ja pakko-otoista sotaan.

Varjojen mies

Juuri tästä on kyse! Nato on lumedemokratian asialla.

Maailma on jo globalisoitunut ja sen haluaa hallintaansa globaali eliitti Naton ja markkinavoimien avulla. Valtiot ja kansat pyritään sekottamaan pullamössöksi, josta ei ole eliitille harmia.

Uusi uljas maailma ja sen johdossa joukko suomalaisia. Voiko maallemme kuvitella ihanampaa tulevaisuuden unelmaa? Ja sen esteenä on vain ymmärtämättömien suomalaisten typerä Nato-vastaisuus.

salakankee

olemme valmiita tekemän hetkjessä vaikka sillan hätäalueelle ja perustamaan sinne sairaalan muutamassa päivässä. Muutetaan uhka hyvän tekemiseksi - avuksi - positiiviseksi toiminnaksi.
Mitäs sanotte? Vai aseistaudutaanko hampaisiin saakka kuten Sarah Palin meitä kehottaa.
Muistatteko sadun jossa tuuli ja aurinko kilpaili siitä kumpi saa ohikulkevalta ukolta riistettyä turkin pois päältä?

olavinieminen

Kerrankin puhutaan asiaa ilman suomettumista.
Nyt ollaan menossa taas nootien kauteen ja takeita ei ole mistään.
Halonenkin on mennyt halpaan kun juuri kehui Venäjän suhteita ja on nyt ihan hiljaa.

Suomi tarvitsee uskottavan puolustuksen, Naton turvatakuut ja jäsenyyden Nato-Venäjä neuvostossa kiireesti.

Brandheim

Kiitos korjauksista,kyseessä tietenkin oli Porkkala ja onhan iso vauva vaativampi kuin nallekarhu.
Hangon alue oli tosiaan venäläisillä 1940-41
Porkkala 1944-56..Onko roska poisunut silmästä??

MURSU

Puolesta tai vastaan, niin kyllä tämä kommenttirypäs käy jo gallupista "asiat jotka äänestäjiä kiinnostavat". Ja riippumatta katsantokannasta, tämä on positiivinen ilmiö, nyt todellakin äänestäjät puntaroivat asioita.

Tämä asettaa "seestyneille" politiikoille kovemmat kriteerit,on ilmoitettava kantansa selkeämmin äänestäjille, enään ei mennä läpi "tottakai-tunnettavuus-tapaäänestääjillä" konsensus mutinoin säestettynä. Toivottavasti tämä vitaalisuus säilyy kansalaisilla myös vaalitapahtumaan.

Vanhakantaiset/asenteiset puolueet tulevat kärsimään tästä todennäköisestä äänestäjien "vitaali-elähtäytymisestä", jolleivat ymmärrä skarpata, -terövöityä-, linjojensa selkeämmissä ulosanneissa, vaalien yli "nukkumiseen linjaesittelyssään" ei nyt ole millään puolueella varaa.

MURSU

Äänestäjiä kiinnostavia suurempien linjausten asioita:

- Nato vai ei + Suomen turvallisuuspolitiikan linjaukset

- EU talouspolitiikka vs Suomen kansallinen talous ("revetäänkö kaikkeen", "kestääkö rahkeet", "mitkä on äärirajat EU-uhrautuvaisuudessa, ja mitä sen jälkeen?")

- Suomen ja suomalaisten hyvinvoinnin tila, köyhyyden kasvu ja sen yhteiskuntarauhalle vaikuttavat vaarat ("luokkaerojen esimerkit ulkomaisissa levottomuuksissa", "miten pitkälle voidaan kansaa jakaa eliittiin ja köyhäillistöön yhteiskunrauhaa riskeeraamalla, ja mitä asialle on "hyvänsäänaikaan" tehtävissä")

- Työ, terveys, jaksaminen (niihin liittyvät ongelmat, palvelut, "kansan kestokyky")

- Elämä Venäjän naapurina,-ulko ja kauppapolitiikan mahdollisuudet ja ongelmat

- Suomen ulkomaalaispolitiikka. (pakolais/mamu yms asiat), "ulkomaalaispolitiikan vaarat kansallisen turvallisuuspolitiikan kannalta katsoen", "kulttuurierojen tuomat käsitteellisten erojen ongelmat ja vaarat", "kulttuurin ja uskonnollisten mailmanliikkeiden poliittiset invaasioitumiset, niiden tuomat uhkat ja niiden tiedostaminen")

Tässä noin alkuunsa, keräsin US:n kommentoitujen asiaoidenkin mukaan aiheita jotka herättävät kysymyksiä. Tämä siksikin että jokunen politiikko ounasteli asiaköyhää vaalikeskustelua. Enpä sanoisi!

Alppisirkka

on saanut mieleni orastavan harhaiseksi. Oliskohan kyseessä sossujen koodattu sanoma? Tiitisen listan jäsenillä lienee avain tulkitsemiseen, pian nähdään kommentoiko Tarja "vanhana" kommunistikätyrinä tätäkin NATO keskustelua.

Vierailija

Turha joukko ;-)

"Afganistan tarvittiin, jotta Natolla olisi tekemistä

Yhdysvallat siirsi vuonna 2005 vastuun Afganistanista riitaisalle sotilasliitolle, joka tarvitsi uuden mission.

Naton rooli liittyy kuitenkin enemmän sen omaan kuin Afganistanin tulevaisuuteen, korkeat yhdysvaltalaiset sotilasasiantuntijat arvioivat.

Jones myönsi 2005 antamassaan haastattelussa, että Nato uhkasi käydä tarpeettomaksi Neuvostoliiton ja Varsovan liiton hajottua..."

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/2440072/afganistan-tarvitti...

Penttijuhani

yya-sopimuksen tulkintoja yritettiin 1970-luvulta saada vastaamaan kääntäen tilannetta, joka oli Lapissa Barbarossan alkaessa. Ei asia suuri salaisuus ollut; sitä jopa mainostettiin omituisilla arvioilla: parasta antaa NL:n vain mennä Lapin läpi. Ne saivat Naton tosi vihaiseksi. "I am finished," sen lehdistöupseeri sanoi 1976, millä viitattiin "suomettumiseen."

Ja kyllä tulliasema yhä omistetun käsivarren nokassa toimi joskus kuin KGB/GRU:n eteentyönnetty vartio. Oulussa ja Vaasassa oleili suuri NL:n radio- ja tutka-alus. Kostamuksesta rata kantoi malmia Pohjanlahden satamaan, mikä takasi että ohjuksiakin olisi voitu kantaa.

DDR:n tunnustaminen päätettiin jo 1972, julkisesti maan ulkopuolella, vaika Tarja & Co pantiin metelöimään siitä ja EU:n jäsenyydestä vasta myöhmmin. Sen avulla ehkä selvittiin NL:n vaateiden kiristämiseltä Lapissa. Ne olivat selviä, hermostutavia ja tunnettuja muuallakin.

tapio_o_neva

Jotenkin jälkikäteenkin NATO:n päättely tuntuu hieman lapselliselta.

Suomen puolueettomuus velikultien Kekkosen ja Hruštšovin aikana ei sopinut tosikkomaiselle NATO:lle:

1) NATO esti Suomen ilmapuolustuksen kehittämisen puolueettomana valtiona, koska Yhdysvallat ja Britannia pitivät ilmatilaa Etelä-Suomessa hyökkäyskäytävänään Leningradiin. Latvian, Liettuan ja Eestin sosialististen neuvostotasavaltojen ilmatilojen läpi ei olisi tultu yhtä kevyesti.

2) Tämän vuoksi oli aivan oikein se, että Yhdysvallat sai valmistautua Suomen Lapin miehittämiseen siksi, ettei Suomen oikein kannattanut valmistautua Lapin puolustamiseen 60 000 neuvostoliittolaista vastaan, jotka olisivat kohdan 1) tapaan koukanneet Suomen Lapin puolelta.

Toisin sanoen ilmatilan osalta NATO oli moraalittomampi kuin Neuvostoliitto pelkän poronhoitoalueen osalta.

Nimimerkki

Nokia kännyköineen on kuin Suomen perikuva - sulkemalla silmät todellisuuden edessä ja pitämällä kynsin-hampain menneisyydestä kiinni on Suomi jo asenteineen ja virallisine kantoineen pahempi muinaisjäänne kuin Nokian puhelimet nykyään on. Nyt jo potkut saanut Vanjoki jauhasi saman tasoista humpuukia kun Suomen virallinen "ulkopolitiikka" nykyään on. Albania-vitsikin on jo käynyt toteen eli Albania on jo NATO:n jäsen.

Ei muuta kun ollaan vaan sitten hiljaa (myöntymisen merkiksi) Valkovenäjän kaltaisten tapausten osalta selvän kannanoton sijaan kunnes itsekin päädymme samaan kattilaan taas uudestaan. Tuossa ei edes yllättäisi, jos joku koplaisi poikkeuslain, jonka tuella taattaisiin presidentille kolmas kausi. Kansan muodostavat lampaat menee varmaan leikkiin mukaan, jos temppu osataan "paketoida" oikein.

Kauko Putki

Halonen pitäisi asettaa edesvastuuseen Suomen Puolustuskyvyn rapauttamsiesta. Systemaattinen 10 vuotta kestänyt alasajo näkyy. Onneksi piina on pian ohitse. Suomen heikoin presidentti kautta aikojuen väistyy jsa Suomi liittyy NAToon ja saa oman puolustuksensa taas kuntoon.

Historia ei tule antamaan Haloselle armoa!! Ja se onkin se mikä nyt taitaa nakertaa. ei kai se Halonenkaan ole sokea. Kyllä varmaan tajuaaoman asemansa. Hänen takiaan jouduttiin perustuslakia uudelleenmuuttamaan.
On meillä siinä kelpo punikki!

Jape

..sotilasliiton kanssa.

Oma, itsenäinen puolustuskykymme heikkenee lähivuosina ratkaisevasti kun joudumme vähentämään puolustusvoimiemme miehistöä sekä aseistusta. Suomi ei kykene omin voimin kehittämään/hankkimaan satelliitteihin perustuvia tiedustelu, maaliinosoitus-, tai muitakaan satelliitteja hyödyntäviä asejärjestelmiä. Meidän ei ole mahdollisuutta hankkia riittävästi tehokkaita taisteluhelikoptereita, tai muuta uuden teknologian ilmavoimien kalustoa. Ei myöskään uusimpia risteilyohjuksia tai edes niiden torjuntaan tarvittavaa aseistusta, puhumattakaan taktisista ydinaseista jne. jne.

Kymmenen vuoden päästä Suomi ei yksinkertaisesti kykene suoriutumaan edes oman alueensa uskottavasta puolustuksesta.

Venäjä ei tule hyväksymään tällaista tilannetta omalla rajallaan. Sitä ei hyväksytty Neuvostoliiton aikanakaan vaan jouduimme suostumaan YYA-sopimuksen. Ko. sopimuksen Avunanto-pykälässä sitouduimme puolustamaan omaa aluettamme tarvittaessa yhdessä Neuvostoliiton kanssa. Nykyinen Venäjä tarvitsee aivan samanlaisen puskurivyöhykkeen.

Venäjä ei myöskään hyväksy NATO:n laajenemista luoteiselle sekä mm. Pietarin läheiselle rajalleen. Siitä voimme olla 100% varmoja. Venäjän luoteisen alueen turvallisuustarpeet kasvavat kun Barents'in meren luonnonvaroja ryhdytään hyödyntämään. Seuraavan kymmenen vuoden aikana tulemme saamaan Venäjältä ehdotuksen yhteisestä, Suomen sekä Venäjän luoteisosan kattavasta turvallisuuspoliittisesta ratkaisusta.

Tätä turvallisuuskokonaisuutta on Venäjällä ryhdytty jo rakentamaan.
Vai, miksi luulette että Ala-Kurtin strateginen ilmavoimien ja taisteluhelikopterien yksikkö otettiin uudelleen käyttöön?
Miksi kuvittelette Venäjä julkistaneen erittäin laajan, Suomen rajan ja Neuvosto-Karjalan alueen kokonaisuudessaan kattavan rajavyöhykkeen laajennuksen?

Kyse ei todellakaan ole pelkästään tonttien ja maa-alueiden ostomahdollisuuksista.
http://cwojournal.wordpress.com/category/alakurtti/
http://prokarelia.com/cgi-bin/dada/mail.cgi/archive/polfi/20110113032129/

Suomi tulee aikanaan tekemään sopimuksen sotilasliiton kanssa, mutta se liitto ei ole NATO.