Keskiviikko 20.2.2019

Yle myöntää: ”Ahonen oli ainoa, joka suostui”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.1.2011 06:32
Päivitetty: 
19.1.2011 06:37
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen joutui ongelmiin, kun puolusti isoja palkkoja.

Yleisradion uutiset kertoo keskiviikkoaamuna, että Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen oli ainoa ay-pomo, joka suostui puolustamaan Varman johtajien palkkoja.

Ahonen saa todennäköisesti kenkää tänään, kun Paperiliiton sosialidemokraattinen ryhmä päättää Ahosen tulevaisuudesta. Ryhmällä on liiton valtuustossa enemmistö.

Jouko Ahonen ajautui vaikeuksiin liittonsa kanssa, kun hän puolusti marraskuussa Ylen A-studiossa eläkevakuutusyhtiö Varman johtajien korkeita palkkoja ja bonuksia.

- Yle TV1:n A-studiolla oli marraskuun alussa vaikeuksia saada työeläkeyhtiöiden edustajia studioon keskustelemaan yhtiöiden palkka- ja palkkiopolitiikasta. Moni kieltäytyi, mutta Varman hallituksessa SAK:n edustajana istuva Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen suostui, Yle kirjoittaa.

Myöhemmin muidenkin ay-pomojen on arveltu kannattavan eläkevakuutusyhtiöiden bonuksia, mutta vain pitäneensä suunsa kiinni.

Paperiliiton liittovaltuusto päättää Ahosen jatkosta muodollisesti ensi viikon tiistaina. Käytännössä valtaa pitävä sosialidemokraattinen ryhmä päättää kuitenkin asiasta.

Yle ennakoi, että Jouko Ahonen jättää eropyyntönsä itse. Jos Ahonen ei syystä tai toisesta jatka, liittosihteeri Petri Vanhala on Ylen mukaan vahvin ehdokas Ahosen seuraajaksi.

Liittosihteeri Petri Vanhala vihjasi aiemmin Uudelle Suomelle, että Ahosen erottamisen taustalla saattaa olla muitakin syitä kuin marraskuun lausunto.

- Ei miestä yhdestä lausunnosta pois laiteta, Vanhala sanoi lyhyen, ytimekkään ja kiusaantuneen tiedotustilaisuuden jälkeen.

Jouko Ahosen kohuttu haastattelu on nähtävissä Ylen verkkosivuilla.

Jaa artikkeli:

Kommentit

tim

Ahonen Jouko meni omaan miinaansa ahneuksissaan. Ei ole mikään ihme, että kenkää on tulossa. Näytti vaan miten paperin työläisten edustaja toimii kun pääsee hillopurkille. Ei riittänyt että otti kauhalla, vaan on purkissa päätään myöten. Olisi oikein muidenkin ay-pomojen hillon saajien mielipide saada esille, eikä piiloutumista hiljaisuuteen.

Ukko-Gubbe

En yhtään sympatiseeraa Ahosta, on hän niin paljon sotkua saanut aikaan toimessaan. Mutta nyt tuntuu vahvasti siltä että yritetään hoitaa tämä ylisuuret palkkiot- ongelma pois erottamalla Ahonen.
Sillä eihän tässä yhteiskunnallisesti katsottuna ole ongelmana Ahonen vaan ne palkkiot.

Ulmo

Onhan tämä nähtävissä joka paikasssa. Omat taskut täytetään ja sitten selitetään yhteiskuntavastuista ja solidaarisuudesta. PAhinta asiassa on, ettei näillä tyypeillä ole mitään vastuuta tekemistään ratkaisuista.

Hyvä esimerkki ahneudesta on tämä kauppa- ja teollisuusministeriön entinen kansliapäällikkö. Hän junaili ministeriössä Ivon ja Nesteen fuusion ja samalla itselleen pääjohtajan tehtävän Fortumissa. Hänellä ei ollut asiallista merriittiä yritysjohtamisesta. Lopputulemana olikin, että fuusio oli kaikinpuolin onneton yhtiöiden kannalta.

Nyt kaveri vaan porskuttaa siirryttyään toiselle hillopurkille. Kun näihin hillopurkkeihin valitaan "valvojiksi" näitä Ahosia yms, ei oikeastaan voida odottaa muuta kuin, että meno jatkuu ja hillot loppuvat taas yhdestä purkista.

Bonetos

Eikös Ahosen tehtävänä ole ollut puolustaa korkeita palkkoja ja taistella lisää etuuksia omalle porukalleen. - Nyt omat purevat nilkkaan kun Ahonen on rekrytoitu johdon puolelle tekemään samaa duunia.

Katoavaista on mainen kunnia. Sarkastiseksi se mielen saa.

TV-pappa

kun Ahonen saadaan mainosvideoon aidoksi riistotörsäilijäksi herkkujensa keskelle. Ja pöydän kaviaarikin on tällä kertaa aitoa, oikeasti samana aamuna yksityiskoneella lennätetty Venäjältä, Ahosen omaa tilausta. Kyllä sen videon nähtyään jo yksinkertaisempikin metallimies käsittää konkreettisesti, että Jutta ja Jungneri tuovat ainoan todellisen vaihtoehdon eduskuntaan ja hallitukseenkin, näiden nykyisten rötöstelijöiden ja huijareiden tilalle. Saadaan valtakunta nousuun ja 100 000 työllistettyä. Tosin suurin osa maahanmuuttajalapsien alkuperäiskielten opettajiksi, jotta näiden lapsosten identiteetti ja juuret säilyvät Suomeen muutosta huolimatta. Ja näin nämä lapset pystyvät seuraamaan myös satelliittikanavilta kotimaidensa tapahtumia, ja täten välttyvät kaikelta länsimaiselta saastalta ja paheilta.

kaurinko

Ahonen taisi kerrankin puhua suoraselkäisesti totta ja saa sitten siitä hyvästä kuulla kunniansa. Ehkä pelisilmän puutetta tai jotakin, mutta ottaa päähän tämä pään pensaaseen työntely.

Ahonsta ilmeisesti halutaan rangaista siitä, että hän meni sanomaan ääneen sikaariportaan asenteet paljastavia tunnettuja totuuksia. Eliittihän ei normaalisti ole vasikoinut eliitistä ja se meni tässä nyt pieleen.

Matti O Koskela

Ongelmahan tässä on se, keitä siellä eläkeyhtiöiden johtajina kellottelee. Eivät nämä marioneteiksi ja 'ihmiskilviksi' nostetut onnettomat. Ajavatko he eläkkeensaajien, eli rahastojen omistajien etua?

Nämä työeläkeyhtioiden johtajathan tässä pitäisi vaihtaa tai heidän työnsä tuloksia tarkastella. Media tässäkin kulkee juuri niitä sivupolkuja, mitä tämä varsinaiset ylisuuret johtoryhmät haluavatkin.

Eläkeyhtiöiden toiminnan selvittämiseen pitäisi lehdistön ja median panostaa ja kunnolla. Se on sellainen viidakko josta hyvin harvalla eläkeyhtiön johtajalla riittää osaamista ja uskallusta tulla kameroiden eteen.

Uskon, että hyvin pian suuret ikäluokat vaihtavat näille palleille omat miehensä. Yksi esimerkki tällaisesta on mm. Raimo Ilaskivi. Kansanomaisen selkeän esitystavan omaava rautainen talousalan ammattilainen. Vähintäänkin oikean, vastuullisen hallituksen puheenjohtajana pitää olla omistajan edustaja, ja heitä riittää.

ps. Antakaa poloisen Ahosen olla jo rauhassa, hän ei ymmärrä mitä tekee. Paperiliittokin kyllä tulee miehellä toimeen kun koko paperintekokin on loppumassa.

salakankee

iältään suinkaan ns suuria ikäluokkia jotka ovat syntyneet sodan jälkeen. Raimo edustaa suuria ikäluokkia edeltävää sukupolvea.

"Uskon, että hyvin pian suuret ikäluokat vaihtavat näille palleille omat miehensä. Yksi esimerkki tällaisesta on mm. Raimo Ilaskivi. Kansanomaisen selkeän esitystavan omaava rautainen talousalan ammattilainen."

vhintsanen

Ahonen on todella suoraselkäinen suomalaisen työn puolustaja.

ylläolevassa artikkelissahan mainittiin selvästi, että Ahosen potkujen syy ei ole ainoastaan tuo oman palkkansa puolustaminen vaan syitä on muita.

Olen nyt neljä vuotta ajanut sisävesiliikenteen kehittämistä suomeen heikolla menestyksellä. Ahonen tajusi miten puunjalostusteollisuus pitkällä tähtäimellä voittaa kun saadaan kuljetuskustannukset alas kehittämällä sisävesiliikennettä.

Ahonen tahtoi vuonna 2008/2009 tietää miten Ahon komitean 225 miljoonaa puun korjuun logistiikan edistämiseen käytettiin, ja tahtoi että niitä käytetään myös sisävesiliikenteen kehittämisiin . En itse ole vielä saanut vastausta helmikuussa 2010 ministeriölle esittämääni kysymykseen miten Ahon komitean budjetin ulkopuoliset varat käytettiin..... miten Ahon komitean esittämä projekti onnistui....

Edelleen vuonna 2009 Ahonen kirjallisesti edellytti liikenneministeriön logistiikka raportin virheellisten tietojen ja lähtökohtien korjaamista (Päijänne Keitele sisväesiliikenne raportissa) ja komitean puheenjohtjan vaihtamista ennen raportin julkaisua. Tätä ei tehty vaan raportti julkaistiin erittäin virheellisenä

Onko tässä eräitä tausta syitä miksi Ahosen nimi tahdotaan mustata, ja hänen häipyvä taka vasemmalle.

Sisävesiliikenteen tukijat ovatkin nyt sitten sukupuuttoon päättäjä sukupolvesta kadonneet. "Ahoset" on käynyt lähes kaikille sisävesiliikenteen puolestapuhujille tässä maassa, missä metsäteollisuus ei tahdo puuta poltettavan (tekee kyllä miljardi invesstointeja ulkomaille johon oleellisina osina kuuluu niin biopolttoaineesta sähkön tuotanto kuin sisävesiliikenne,viitaten vain eiliseen stooran ilmoitukseen)

Pelkääkö metsäteollisuus että Suomeen syntyy tilanne jossa metsäteollisuuus ajautuisi bioraaka aineen myyjästä - sellupuun ostajaksi bioraaka aineen suuurkäyttäjiltä. Tämä mahdollisuus on toki olemassa mikäli Jyväskylän energia ja Helsingin energia pysyvät kunnallisina laitoksina ja niiden hankintalogistiikka saadaan riippumattomaksi metsäteollisuudesta.

Tämä mahdollisuus voi avautua todella mikäli suomen sisävesiliikenne väylät saadaan kuntoon ja sisävesilaivojen uudet sukupolvet pystytään pitämään suomalaisessa kehittämisessä.

Tämän positiivisen kehittämisen on metsäteollisuus pystynyt toistaiseksi Suomen hallituksen avulla torjumaan kun mm EU:n ja VTT:n esittämistä suosituksista ja argumenteista huolimatta ovat jättäneet tukematta sisävesiliikenteen kokonaisvaltaista kehittämistä ja tukeneet ainoastaan STX vetoisia laivanrakennusprojekteja.

Tapanainen

Ahosen aikana paperiteollisuuden investoinnit ovat siirtyneet täysin ulkomaille. Ahosen aikana on lakkautettu kymmenkunta konetta ja kokonaisia tehtaita Kemijärvellä, Kajaanissa, Summassa, Voikkaalla, Kotkassa,Sunilassa, Varkaudessa, Suolahdessa,Simpeleellä ja lista jatkuu mutta olkoon nyt.

Ei Ahonen niitä lakkauttanut. Ei niin mutta ilmapiiri muuttui kertaheitolla kun Ahonen ryhtyi särkemään ylös-alas kampanjalla paperikoneita koska "laatuaikaa" ei ollut paperitehtailla riittävästi. Nyt on sitten laatuaikaa kohta Ahosellakin, kovalla korvauksella.

Sisävesiliikenteestä sen verran että nykyisellä ajantasakorjuulla se on liian hidas. Ja se talvi. Sulkavalla on mittavat myrskytuhohakkuut. Niiden korjuussa ei paljon sisävesiliikenne auta.

Puolueeton tarkkailija

Ahosen kohtalo on pikkuseikka asiakokonaisuudessa.

Paljon suurempi kysymys on lakisääteisten eläkevakuutusrahojen perusteeton hassaus tolkuttomiin palkkoihin ja palkkioihin. Milloin ja miten nämä saadaan kuriin?

Ahosen erottaminen ei riitä. Päätöksiä tekemässä oli koko liuta työntekijäliitojenkin edustajia. Milloin nämä osaavat tehdä omat johtopäätöksensä, vai estävätkö omat mahtavat edut yleisen edun toteutumisen?

3077

Kuten aiemmin näissä tapauksissa olen teille kertonut:Jokaisen demarin rinnassa sykkii ahnas,musta riistäjän sydän.Näitä esimerkkejä kyllä löytyy.
Eräskin demari sai tehtäväkseen hakea uutta johtajaa YLE:en,ei löytynyt parempaa,totesi "olen paras vaihtoehto"tolkku löytyi ja putosi eduskunnasta.
Mut ans olla taas on hinku polittisiin virkoihin ja etuihin.
Hymyilee taas vaalipropagandassa kuin myrkytetyt ketunraudat.

puutarhamies

ei pelkästään lahjuksia.

Joku jo sanoi, että työväen edustajien ääni tarvitaan työhön liittyvien vakuutusten valvonnassa.

Nyt on syntynyt käytäntö, että kaikki työtapaturmien ongelmat ja vammautuneiden eläke- ja korvaushakemukset evätään järjestelmällisesti vakuutusyhtiöissä tosiasiat kieltäen ja väärentäen.

Missä on oikeuslaitos ja "työväen" valvonta?!

"Työväen" edustajista on tullut äärioikeistolainen suuren omistamisen edunvalvoja tämän lisäksi myös ay-liikkessä ja SDP:ssä. Kokoomuskin on paljon enemmän työväen edustaja kuin SDP.

Nämä Ahoset ja muut Demarit ovat olleet siunaamassa yhteiskuntamme mm. vakuutusyhtiöiden läpilahjonnan vastaanottamissa ilman julista kritiikkiä. Mitäpä pörssiyhtiöiden edunvalvoja SDP muuta osaisi.

Kyllähän jätkälle viinapullo riittää. Ahos-pulliaisille riittää muutama kymmentuhat. Se tarkoittaa, että sielun myynti rahalla on SAK:n jo vanha käytäntö.

Demokratian toinen nimi on heikkojen ihmisten korruptio ja sitä kautta harvain valta. Demokratian toinen nimi on salattu harvain valta.

Mahtaisiko tuo toisin mennä millään muullakaan menetelmällä?