Torstai 19.10.2017

Halonen tiesi Venäjän tonttikiellosta: ”Ei kannata kärjistää”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.1.2011 08:42
Päivitetty: 
20.1.2011 08:44
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
    Tarja Halonen esiintyi Ylen aamulähetyksessä.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ei halua rajoittaa venäläisten maan omistamista tai sen ostamista Suomessa. Halonen otti kantaa Venäjän maan myyntikieltoon Karjalassa tänään Ylen aamutelevision haastattelussa.

- Tämä on mutkikas juttu. Olemme tienneet jo pitkään, että tällainen on tulossa, Halonen sanoi.

Aiemmin ulkoministeriöstä on kerrottu, että Venäjän kielto myydä raja-alueilta tontteja ulkomaalaisille näin laajalta alueelta tuli yllätyksenä diplomaateille. Itse kielto on vanhaa perua vuodelta 2001.

Myös Halosen mukaan kielto on ollut suomalaisten diplomaattien tiedossa. Presidentti kertoi, että venäläiset eivät itsekään ole tienneet, milloin käsky astuu voimaan tai mitä alueita se koskee.

- Venäjällä on 14 tuhatta kilometriä rajaa. Me olemme siitä tuhat, Halonen sanoi.

Presidentti ei pidä tonttikiistaa kansallisesti kovin merkittävänä kysymyksenä. Asiasta on lähetetty nootti, eli pyyntö toimittaa lisätietoja.

- Historiasta johtuen nootti kuulostaa kamalalta, koska ennen vanhaan se aiheutti tärinää, Halonen vitsaili.

Hän uskoi, että tonttikiistasta tulee pitkä prosessi, joka onneksi koskettaa vain pientä joukkoa suomalaisia.

- Ei kannata lähteä kärjistämään. Perushyvä tilanne meidän ja Venäjän välillä auttaa tässä, Halonen kertoi.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilkka Luoma

Kuka omistaa maan, kuka omisti maan 50 vuotta sitten, 500 vuotta sitten ja ketkä 5000 vuotta sitten? Kenellä on oikeus maahan – luonnon yhteiseen biokerrokseen, mikä käytännössä elättää koko maapallon väestön, omisti sitten yksittäinen henkilö maata tai ei.

Venäjä on suuri maa, siellä on suuret toleranssit – rajavyöhykekin on on noin 3-20 kertaa syvempi kuin meillä Suomessa, jonka pinta-ala on noin 40:s osa Venäjän pinta-alasta. Venäläiset ostavat maata Suomesta, koska se on turvallinen sijoitus – suomalaiset myyvät maatansa vapaaehtoisesti.

...

Uutisointi kertoi lisääntyvästä tontti- ja kiinteistökaupasta venäläisille - erityisesti Itä-Suomesta - Punkaharjulla tehtiin suuri lomakyläkauppa pietarilaiselle liikemiehelle. Venäläiset tuovat paljon rahaa Suomeen – voidaan sanoa, että ”elättävät” merkittävästi itä-suomalaisia. Kannattaako meidän sahata rahahanamme oksaa, onko meidän pakko myydä tontttejamme?
...

[16042008 ... Suomi on tunnetusti kaunis ja tyhjä maa (n. 17 as./km2) - Karjala on ikiaikaista aluetta aina Laatokan rannoille saakka. Saimaa, Suomen sisävesihelmi Puruvesineen on Euroopassa ainutlaatuinen vesialue rantoineen, joita ostetaan mm. venäläisellä öljy- ja kaasurahalla ... ]

Maapallo muodostuu maasta ja vesistä. Maata voidaan omistaa tai sitä voidaan reviirinä hallita. Eräissä maissa maata ei voi valtiolta ostaa, koska milloinkaan ei voida maanomistusta osoittaa alkuperäiselle omistajalle - maa on ollut "ikuisesti" ja se on kullekkin sukupolvelle aina vain lainassa.

Suomi on yksi Euroopan harvaanasutuimmista maista. Suomi on myös yksi puhtaimmista, rauhallisimmista ja turvallisimmista alueista asua, tehdä työtä ja yrittää - kuin myös viettää lomaa - joskin keskinäistä väkivaltaa hiukan enemmän ja epäluuloisuutta vieraita kohtaan.

Itäinen naapurimme Venäjä on taas maapallon laajin valtio pinta-alaltaan - neliökilometreittäin tyhjää asumatonta maata silmän kantamattomiin. 140 miljoonainen kansa ahtautuu Moskovaan, Pietariin ja muutamiin muihin suurkaupunkeihin. Maaseutu kurjistuu ja tyhjentyy - elintaso nousee sijoituspeleistä nimenomaan Moskovassa ja Pietarissa.

Suomi on pakkautunut pääkaupunkiseudulle. Turkulaiset Lounais-Suomeen ja tamperelaiset Pirkanmaalle - sekaan menevät vielä jyväskyläläiset, lahtelaiset, kuopiolaiset ja oululaiset, unohtamatta kotkalaisia ja aina vapisemattoman veren vaasalaisia - muitakin löytyy hajanaisesti enemmän tai vähemmän onnellisina luonnon keskeltä.

Suomen vapaus tunnetusti koitti Vaasasta ja Etelä-Pohjanmaalta, ... näin kehuvat. Nyt jo Vaasankin veri vapisee, kun Itä-Suomea myydään kilpaa venäläisille. Saimaan rannat ovat haluttuja, meillä on loistava infrastruktuuri - tiet, sähköt, viemärit, logistiikka ja muut palvelut vailla vertaa - etenkin muualla kuin pääkaupunkiseudulla :-)

Ei ole ihme, että takavuosikymmenien suosituin kesälomanviettopaikka, erityisesti nuorison mieleen - myytiin kiinteistökaupassa miljoonilla euroilla. Alue sijaitsee luonnonkauniissa Punkaharjun kunnassa. Lomakohde on niin tien kuin rautatien varressa - uudet asiakkaat pääsevät hetkessä luonnon helmaan nauttimaan kiireettömyydestä.

Juuri tänään Parikkalaan Etelä-Karjalassa puuhataan kansainvälistä rajanylityspaikkaa, jotta venäläiset lomailijat ja tonttien, mökkien ja huviloiden omistajat pääsevät suoraan ja nopeasti Pietarista puhtaille, rauhallisille ja toimiville lomaviettopaikoille. Venäläisten matkailijoiden lisääntyessä - mm. Punkaharjulle, muuttaa se oleellisesti elinkeinorakennetta ja alkuasukkaiden työ- ja toimeentulomahdollisuuksia.

Velivenäläinen arvostaa Suomea maana ja haluaa siitä osan itselleen ostamalla. Suomi on turvallinen sijoitusmaa - mm. suurille öljy- ja maakaasurahoille, joille pitää löytyy vakaa ja tuottava sijoituskohde. Edes viisinkertainen hinta neljän vuoden periodilla ei hätkähdytä venäläisiä. He tietävät, että heillä on asiakkaita lomakohteisiin, joissa pääkielenä tullaan kuulemaan venäjää ja sivulauseissa suomea.

Punkaharjun kunta ei pane pahakseen jos 20.000 kerrosneliön rakennusoikeus käytetään täysimääräisenä - sillä se tietää työtä ja toimeentuloa - lomalaiset Pietarista käyttävät mukavasti rahaa, joilla saamme esimerkiksi parannettua automme merkkiä ja kokoa.

Kenellä on viime kädessä oikeus myydä maata ja kuka sen lopputulemana omistaa? Olemmeko myymässä maatamme puolustusministerin luokittelemalle kolminkertaiselle haasteelle vai nelinkertaiselle mahdollisuudelle?

Mikä onkaan meidän arvokkain kansallinen omaisuus - olisiko se isien maa, jota on sankarillisesti ja kansamme verellä puolustettu itsenäisyys säilyttäen? Vai onko viisasta idän ja lännen vedenjakajalla oikeasti tutustua itäiseen naapuriimme hälventääksemme turhat epäluulot?

Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.vuodatus.net
http://ilkkaluoma.blogspot.com

.......................

Kuvakertomus Itä-Suomesta, jossa vesistöt ovat vailla vertaa-

[kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma 2005, 2006 ja 2007]

Kuvat 1-13

--- http://picasaweb.google.fi/ilkkaluoma57/ItSuomiSaimaaPuruvesi --- [sarja 1-13]

Teksti

Kuvasarja Saimaalta - kuvat kertovat ilman turhia sanoja kauneudesta, josta suomalainen innokkaana kesämökkiläisenä on ammentanut rauhaa ja tyyneyttä vastapainoksi työn kireydelle, kiireelle ja paineille kuin stressille. Kuvat kertovat sanattomasti mistä on kysymys - olemmeko myymässä kansallismaisemat, joista esi-isämme ovat pohjan maallemme ja hyvinvoinnillemme rakentaneet?

Kuva 14
--- http://www.panoramio.com/photo/9149026 --- [Panoramio]

Teksti

Kartta Suomesta ja Suomenkarjalasta 900-luvulta, siis 1000 vuoden takaa! Tätä karttaa on käytetty v. 1913 Suomen Suurruhtinaskunnassa mm. suomalaisissa kouluissa.

16.04.2008 - 22:15

Cc: anne.holmlund@intermin.fi ; sirkka-liisa.anttila@mmm.fi ; Hiltunen Rakel ; markku.laukkanen@eduskunta.fi

Sent: Wednesday, April 16, 2008 7:04 PM

Subject: MIELIPIDE --- Myymmekö tynkä-Karjalamme neliö kerrallaan velivenäläisille?

salakankee

saa ostaa maata Venäjältä? Toisaalta - menetämmekö jotakin - jos emme anna ulkomaalaisten asettua Suomeen asumaan! Omistaminen ankkuroi ihmisen eri tavalla maahan kuin muuten..
Ostaja ei voi viedä mökkiä mukanaan, se on ja pysyy Suomessa. Sama filosofia epsjanjalaisilla. Antaa hölmöjen turistien ostaa, talot pysyvät kuitenkin maassa ja aiheuttavat tuottoja yhteisölle.

Pekkola

Kommunisti Tarja Halonen on kyllä väärässä jos hän väittää että Karjalan tonttiasia koskettaa vain vähäistä ryhmää.
Suomalaisten omistukseen kuuluu Karjalassa n. 50000 tonttia ja lisäksi huomattava alue metsäomaisuutta.
Neuvostoliitto/Venäjä ovat varastaneet ne suomensukuisilta ja suomalaisilta ja jättivät myös maksamatta aiheuttamansa tuhot.
Kun suomalaisten omaisuudet on varastettu eikä niistä ole maksettu mitään on ainoa oikea vaihtoehto palauttaa ne takaisin lainvoimaisille omistajille tai mikäli he eivät halua niitä takaisin on venäläisten maksettava niistä kohtuulliset korvaukset viimeisen virallisen lainhuudon omaavalle tai hänen suvulleen, se viimein lainhuuto on kesältä v.1944.
Tarja Halonen on osoittanut olevansa Suomen toiseksi kehnoin Presidentti, se ensimmäinen on Mauno Koivisto.

Jouko Heyno

Maaomaisuuden legitiimi hallinta on valtiollisen itsenäisyyden persta. Venäjä on tehnyt aivan oikein maanostokiellossaan, ja se on nimen omaan suunnattu suomalaisia vastaan - kukaan muu ei lie pätkääkään kiinnostunut maan ostamisesta tuosta pesästä.

Ongelman ydin EI ole, että suomalaiset eivät saa ostaa maata Venäjältä, vaan se, että venäläiset ja kaikki muutkin ulkomaalaiset saavat ostaa maata Suomesta.

Mutta, koska tässä oman maan myymisessä on kyse kansan omasta tahdosta, voi vain sanoa, että sitä saa, mitä tilaa.

Hakkuri

Kysymys on maan myynnistä raja-alueella, joten ei voi olla suomalaisia jotka asiasta olisivat kärsineet. Eivätkö suomalaiset Karjalan takaisinostajat käytä juristeja kauppoja tehdessään. Itsekin olen ollut tietoinen raja-alueesta jossa maan myynti on rajoitettua vaikka olen vain taviskansalainen.

olavinieminen

Mikä ihmeen Suomen presidentti Halonen on?
Halonen on selvä Moskovan äänitorvi, joka ajaa Venäjän etua.

Halonen ei ymmärrä, että Suomella ei ole varaa uuden teknologian aseisiin eikä olla ainoana EU:n itärajan maana Naton ulkopuolella. Pöyristyttävää on että hän vertaa Suomea maihin jotka eivät ole edes Venäjän rajanaapureita.
Ruotsikin on käytännössä jo Natossa ja johtaa Naton operaatioita.

Karjalakin saa mennä ja suomalaisten omistukset. Hän tarjoaa sumeilematta suomalaisten omistuksia ilmaiseksi Venäjälle ja paljastaa sen nyt!
Millä valtuuksilla Halonen toimii näin?

Eihän tällainen arvojohtaja ole mistään kotoisin !

foinikkialainen

Mikäkö Halonen sitten olisi? Hän on teräväkielinen (kaksihaarainen?), vikkelä kinttuinen ja Suomea johtava( ei rakastava, eikä edes koko maasta pitävä) Putinin "luotto", vahtikoira, joka pitää isännälleen lupauksensa, olivat ne sitten mitä tahansa!! Hän viihtyy "isommissa sfääreissä", ei enää niin vikkeläkinttuisena tosin. Tämä arvojohtaja jos joku, on jämähtänyt niihin "taisteluhautoihin", joista muut ovat luulleet jo päässeensä eroon. Hän vähättelee Suomea joka suhteessa ja, jopa häpäisee "omaa maataan" ja usein. Sekin on totta, että hän ajattelee Venäjän etuja enemmän, kuin Suomen tai minkään muunkaan. Sitä joskus ihmettelin, vaikka tiesinkin hänen olevan "teko-demari", l. samanlainen poliittiseen ja taloudelliseen eliittiin kuuluva "kesto- öky-stalinisti", kuin Erkki Tuomiojakin. SDP:n jäsenkirja taskussa oleva SAK:n Taistolaislinjan-lakimies-huijari. Tuomioja ei tietääkseni ole lakimies, mutta muuten samanl. Tarja voinee ajatella, että Venäjän törkymöykyt ottavat, tai ostavat koko maan kuitenkin? Pesetetyillä rahalla tai ilman. Ja niinhän tässä on käynyt ja käymässä, joka päivä enemmän ja enemmän. Satu Hassi ei muista mitään, Tarja muistaa kaiken ja Lipponen "rulettaa" lipomis-enkoillaan(esim. maakaupat ja kaasuputki ) vielä haudassaankin. Maanpettureita kaikki, vaikka vain yksi on "jäänyt kiinni", ilman sanktioita tosin. No, pitkää ikää.