Lauantai 25.5.2019

Poliisi: Tämä mies otti törkeän lahjuksen

Luotu: 
24.1.2011 12:10
  • Kuva: RAY
    Kuva
    Jukka Vihriälä

Faktakulma

Jukka Vihriälä (kesk.) toimi kansanedustajana vuosina 1983-2007. Nurmon kunnanvaltuustossa hän on ollut vuodesta 1981. Lukuisten luottamustoimiensa ohella hän toimi RAY:n hallituksen puheenjohtajana vuoteen 2009 asti. Hän sai vaalitukea keskustalaiselta Nuorisosäätiöltä, joka puolestaan sai tukea RAY:ltä.

Raha-automaatti-yhdistyksen hallituksen entistä puheenjohtajaa, keskustapoliitikko Jukka Vihriälää epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Nuorisosäätiöön liittyvä esitutkintakokonaisuus siirtyy tänään Keskusrikospoliisilta Valtakunnansyyttäjänvirastolle syyteharkintaan. Syyteharkintaan asiakokonaisuus siirtyy kaikkiaan 11 epäillyn osalta.

Esitutkinta on kohdistunut Nuorisosäätiön hallituksen jäseniin ja asiamiehiin sekä Jukka Vihriälään.

Nuorisosäätiön hallituksen jäseniä epäillään luottamusaseman väärinkäytöstä ja lahjuksen antamisesta. Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtajana toimi kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.).

Säätiön nykyistä asiamiestä Aki Haaroa epäillään luottamusaseman väärinkäytöstä, säätiön entistä asiamiestä Seppo Pyykköstä luottamusaseman väärinkäytöstä ja lahjuksen antamisesta sekä säätiön toista aiempaa asiamiestä Jorma Heikkistä törkeästä lahjuksen antamisesta ja luottamusaseman väärinkäyttämisestä.

Sekä säätiö että kaikki rikoksesta epäiltynä kuullut henkilöt ovat antaneet asiassa loppulausunnot. Kaikki epäillyt ovat kiistäneet loppulausunnoissaan heihin kohdistetut rikosepäilyt.

Faktakulma

Jukka Vihriälä (kesk.) toimi kansanedustajana vuosina 1983-2007. Nurmon kunnanvaltuustossa hän on ollut vuodesta 1981. Lukuisten luottamustoimiensa ohella hän toimi RAY:n hallituksen puheenjohtajana vuoteen 2009 asti. Hän sai vaalitukea keskustalaiselta Nuorisosäätiöltä, joka puolestaan sai tukea RAY:ltä.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

foinikkialainen

pesula koko puolueella. Onko tää maa puupäitä tosiaan täynnä, kun ei kukaan tai mikään taho saa näitä rikollisia kuriin ja vastuuseen? Missä Suomen viisaat ihmiset? Mitä isompi herra (rouva), sitä suurempi mielivaltaa käyttävä, järjetön puupää hän on. Ihan korkeimmalta taholta lähtien, maata johdetaan aivan päin hel...tiä.

TakojaIlmarinen

Sel lisäksi että kepulaiset ovat kieroa väkeä ovat myös koomikkoja! Voiko kanki olla myös kiero?
Kanki ihmettelee julkisuudessa mistä ihmeestä häntä syytetään hänhän on täysin viaton!

Kanki on mielestään nuori ja ansaitsee siis nuorten asumiseen tarkoitettuja varoja omaan vaalimainontaansa!
Samalla persuteella Matti katsoi jos on Matti kukkarossa niin sitä voi täydentää nuorille tarkoitetuista varoista.
Matti onkin erilainen nuori!

tim

Tämä sama Vihriälä sanoi kohun alkumetreillä pyrkivänsä kansanedustajaksi takaisin, saadaan rikosrekisterin omaavia edustajia sitten lisää nythän niitä on vaan 10% edustajistamme. Taitaa olla kepussa kaikki tälläinen vaan "meriittiä" tuleviin koitoksiin.

Käpälämäen tarkkailija

"Raha-automaatti-yhdistyksen hallituksen entistä puheenjohtajaa, keskustapoliitikko Jukka Vihriälää epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä"

Epäily ei ole poliisinkaan puolelta vielä lopullinen tuomio kuten tuosta otsikosta voisi hyvin helposti ymmärtää...

tarkkailija-vm59

Suomen Keskustalta kaikista Suomen puolueista on ehkä kaikkein selkeimmin jäänyt tekemättä pesänselvitys Kekkosen ajasta, suomettumisesta ja siitä mädästä henkisestä ilmapiiristä minkä se puolueeseen jätti. Seuraavissa vaaleissa Suomen Keskusta tulee kärsimään rökäletappion, se on täysin varmaa. Toivon, että puolueessa alkaa tuon verilöylyn jälkeen lopultakin tilinteko Kekkosen ajan sairaaseen ilmapiiriin ja siihen miten tuo henkinen rappio turmeli puolueen sisältäpäin.

http://pelontorjunta.suntuubi.com/fi/Blogi/#suomettuminen

"Tämä selittää myös sen miksi juuri Kekkonen lankesi pidäkkeettömämmin suurvallan otteeseen kuin esim. Paasikivi. Kekkonen edusti Maalaisliittoa, puoluetta, joka oli ollut enemmän tai vähemmän sivussa vallankäytöstä (Kallion presidenttiyttä ei pidä korostaa liikaa) ja jonka edustus niin ajan sivistyneistön piirissä kuin korkeimmassa virkakunnassakin oli suhteellisen heikko. Tukemalla Kekkosta ja häneen sitoutuneita piirejä Neuvostoliitto tuki selvästi heikompaa osapuolta. Sitä tietä eli juuri Maalaisliiton ja U.K. Kekkosen kautta Neuvostoliiton politiikalla oli edellytykset luoda Suomeen sille luja ja lojaali sillanpää. "

kai45

Artikkelin perusteella syytettyjen penkille asetetaan siis pääosin lahjoman antajia, ei siis vastaanottajia, lukuunottamatta Vihriälää. Oikeuslaitoksemme on joko poliittisesti kallellaan tai tasapainottamassa suhteellisen tuoretta prostituutiolainsäädäntöä, jossa vain ostaja on rikollinen, mutta ei myyjä. Ilmeisesti saajia on syytä rinnastaa prostituoihin eli ovat hyväksikäytettyjä. Logiikan mukaan ei Vihriäläkään voitane syyttä törkeästä lahjoman antajaksi, sillä onhan hän saajana selvästi hyväksikäytetty.

Hymiö

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) esitti vasta, että seuraavaan hallitukseen pitää saada lapsi- ja perheministeri. Olisi kuitenkin parempi ja tarpeellisempaa, että uusi ministeri olisi Lahjontaministeri.

Uusi Lahjontaministeri vahtisi, että Suomen veroaarteita ei kollegat varasta.

Tulevan ministerin vaatimuksiin kuuluisi, että hänellä olisi kokemusta lahjonnasta ja lahjotuksi tulemisesta. Sen lisäksi vaadittaisiin, että tuleva ministeri olisi epärehellinen Suomen kansalainen.

intrigööri

entinen jätekuskikin, kun hänet tavattiin syömästä kuormasta. Se vain taisi olla niitä vanhoja aikoja, jolloin suomalaiset tapasivat olla rehtejä ja oikeudenmukaisia.
Vaalirahakähmintä on Suomessa pikku puuhastelua, mistä ei tule ainakaan sakkoja suurempia seurauksia? Otsikoista viis, maine siinä vain kasvaa, eikä puolue nimekkäitä edustajiaan hevin hylkää.
Poliitikot eivät Suomessa yleensä eroa, eikä heitä eroteta, vaikka he olisivat tehneet toimillaan yhteiskunnalle miten suuria vahinkoja tahansa. Pässinpäistä parhaat palkitaan yleensä ministerin tehtävillä.
Tekstinviestien tai seksikorttien lähettely naisille on kaiketi suurin rötös, mihin miespoliitikko voi syyllistyä? Jos kysymys olisi jostain sukupuolineutraalista viestittelystä, siihen ei kukaan uskaltaisi puuttua, ettei saisi heti rankkaa syytettä syrjinnästä.

balidomi

eivät juurikaan ajattele, mitä eduskunnan rivipoliitikot
tai puhumattakaan maakunnan mahtavat puolueen käskystä tai
omiin nimiin tekevät. Täällä keulakuvalla on merkitystä ja silläkin vain muutamalta vaaleja edeltävältä kuukaudelta.
Loppu on ja pysyy unhon yössä.
Nyt on Mari Kiviniemi pantu kiskomaan Kepu suosta, jonne

Ratto-Matti sen sotki. Viimeisimmät gallupit osoittavat jo hänen olevan kansan suosikki seuraavaksikin pääministeriksi.
Että sillä lailla.
Kaikki mitä hän sanoo, tekee ja miltä hän näyttää sataa Kepun äänilaariin. Nyt ei virheitä tehdä. Kieli keskellä suuta ja hymyilkää. Voitto on Kepun.

Krottinen

Noitavainot alkaa saada aika lailla sairaat mittasuhteet. Ei mikään ihme, että Vihriälä on muuttunut varovaiseksi. Hän jääväsi itsensä taannoin Seinäjoen valtuuston kokouksesta, kun siellä käsiteltiin erään autoliikkeen ja kaupungin välistä tonttikauppaa. Syy jääväämiseen oli se, kun Vihriälä oli ostanut kysesisestä liikkeestä hiljattain auton.

donCarlos

Miten toimittaja voi laittaa tuollaisen otsikon? Tuossa muodossa se on kovin absoluuttinen, vaikka vasta on kyse epäillystä teosta.

Vai onko tarkoitus herkutella samalla tavalla kuin toinen iltapäivälehti, joka julkaisi jutun oikein kuvien kera, mitä jotkut kansanedustajat nykyiset ja entiset ovat nuoruudessaan tehneet.

Kun rangaistus on kärsitty, pöytä on silloin puhdas. Tätä korostetaan länsimaisessa oikeusjärjestelmässä.

Vai onko tarkoitus näin vaalien alla, että kun lapsesi on kouluaikana syyllistynyt näpistykseen, hän on aina oleva rikollinen?

kripsonet

Eihän tällaisia kelpo kepulaisia voi mitenkään asettaa tuomiolle. On aivan varmaa, että Matti Vanhanen ja Antti Kaikkonen eivät voineet millään muotoa tietää, että nuorisosäätiön rahoilla ostettiin tauluja sun muuta vaaliroskaa. Hehän ovat rehtejä vailla vertaa. Vain Susan Ruusunen, joka puhui joskus totuutta Matista, kuuluu tuomita. Hänelle elinkautinen ja näille Kepun herroille ruusuristiritarimerkit ja kansanjuhla stadionilla.

kripsonet

Se ei vain selviä, kuka heidän tauluilleen on antanut syytesuojan. Eihän ammattiyhdistystenkään kuulu olla vaalirahoituksen jakamiskoneita vaan yhdistysten säännöissä luulisi lukevan, että niiden tehtävä on ajaa jäsentensä etua eikä siirtää jäsenmaksuja vaalirahoitukseen. Tällaiset yhdistykset näyttävät olevan kaiken valvonnan ulkopuolella. Kaikki tämä on mahdollista vain Suomen kaltaisessa banaanivaltiossa, missä ei ole oikeusjärjestelmää ollenkaan. Politiikalla pelataan kaikissa oikeusasteissa yhtä lailla tai jossain vakuutusoikeudessa vakuutusyhtiöt itse päättävät miten asiat ratkaistaan heidän eduksi. Mitään ei tule koskaan tapahtumaan vaalirahakorruptiolle ennen kuin Suomi saa oikean oikeuslaitoksen. Matti Berlusconi Vanhaselle vastuu kuuluu eikä millekään Vihriälälle, joka oli rahanjakotehtävässä Matti Silvion juoksupoika.

dTvaKA2Q

ei Kekkonen ole mitenkään kuollut, muuten kuin vain omassa persoonalisessa tomumajassaan. Sama törky se senkuin jatkuu.

Eikä se syy tällaiseen tietenkään ole Kekkosen henkilössä, vaan kepuliinien ja kekkoslaisten tähän maahan luomassa, tai sallimassa, toiminnan ilmapiirissä ja tyylissä. Tuliko se Urkin mukana tänne, vai oliko se vain Urkin sallima tapa toimia? Historioitsijoiden pitäisi ratkaista tällaisia asioita.

Kaikki sama p*ska mitä Urkki täällä edesajoi, niin, se voi edelleen hyvin.

Kaikki se voi hyvin ja kukkii mädänhajuisia kukkiaan, kunnes tämä kansakunta tekee oikeasti tiliään oman historiansa kanssa.

Sitä saataneen odottaa, kunnes vesi sataa ylöspäin?