Tiistai 25.6.2019

Virallinen totuus narkolepsiasta: ”Rokotetuilla 9-kertainen riski”

Luotu: 
1.2.2011 10:30
Päivitetty: 
1.2.2011 10:33
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Kansallinen narkolepsiatyöryhmä toteaa väliraportissaan, että sikaninfluenssarokotteen saaneilla 4–19-vuotiailla oli moninkertaisesti lisääntynyt riski sairastua narkolepsiaan rokotusta seuraavan 8 kuukauden aikana verrattuna samanikäisiin rokottamattomiin.

Alustavien, vielä tarkentuvien tulosten mukaan Pandemrix-rokotteita saaneiden 4–19-vuotiaiden riski sairastua narkolepsiaan oli yhdeksänkertainen.

Kansallinen narkolepsiatyöryhmä pitää todennäköisenä, että talvella 2009–2010 annettu Pandemrix-rokotus myötävaikutti Suomessa 4-19-vuotiailla havaittuun narkolepsiatapausten määrän kasvuun, todennäköisimmin yhteisvaikutussa jonkun muun tekijän kanssa.

Ei ole ilmennyt viitteitä siitä, että Suomen rokote-erä olisi ollut viallinen.

Suomessa sairastui vuosina 2009–10 narkolepsiaan 60 iältään 4–19-vuotiasta lasta ja nuorta.

Sairastuneista 52 eli lähes 90 prosenttia oli saanut Pandemrix-rokotteen.

Lue narkolepsiavanhempien reaktio raportin tuloksiin tästä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Matti O Koskela

Kannattaisi median ja ministeriön kääntää luuppinsa kaikkeen muuhunkin suomalaisen hyvinvointi ja terveys laitosten ja viranomaisten täysin tiedossa olevaan kytkentään lääketeollisuuteen ja sen sidonnaisuuksiin. (THL, Sydäntauti- ja Diabetesliitot ja heidän lääketeollisuuden rahoituksen alaisena Puskan johdolla toimiva professorilauma) Ministeri Rehula ja hallitus, pää pois pensaasta ja töihin.

Tämä sikarokotteen kohdalla lauennut riski on tyypillistä viranomaisen kyvyttömyyttä vastata kansalaisten terveydestä. Taustalla tässäkin lääketeollisuuden korruptio ja loputon lahjonta ja aivopesu.

Statiinit ja turha 'terveiden ihmisten' (700 000?) pakkolääkintä kolesterolin alentamiseksi selvitykseen. Lääketeollisuus ei lupaa statiinien selosteessaan kuin siteeksi vaikuttavuutta sydänsairauksiin, vaan ainoastaan kolesterolin alentamiseksi, jonka merkityksen ovat viimeaikaiset maailmanlaajuiset megayhteenvetotutkimukset osoittaneet täysin aiheettomiksi.

Haukutaan taas yhtä puuta kun koko Puskan savotta pitäisi leimata. Edessä on valtava työmaa. Media näpertely vaaliraha pennosista oikeaan suhteeseen ja pääresurssit tutkimaan kansalaisten turhaan maksamiin lääketeollisuuden miljardeihin.

anttiharju

Olisiko siis mielestäsi rokote pitänyt jättää hankkimatta ja jakelematta? Kaikissa rokotteissa on riskinsä, vaikkakin pieni. Tuo riski täytyy punnita rokottamatta jättämisestä johtaviin seurauksiin. Sikanuhan vaarallisuus arvoitiin ehkä yläkanttiin, mutta päätökset on tehtävä senaikaisen tiedon perusteella.

Jos rokotteita ei olisi hankittu, olisi taas kritisoitu siitä että ollaan kyvyttömiä tekemään mitään ("Kaikki muutkin maat hankkivat rokotteet, miksi Suomi ei tee mitään?").

Ja tämä on vain maallikon mielipide.

joonathan

Jos suomalainnen tutkimus on paljastnut, että rokotteenn saaneilla on 9 kertainen mahdollisuus sairastua narkolepsiaa niin suomi on tehnyt kansainvälisesti todella suuren teon narkolepsian syiden selvityksestä. En tosin ole siitä vielä missään julkaisussa nähyt mitään maiitaa. Eli vielä ei ole aika paistatella kunnian auringon alla saavutetusta tutkimuksen tuloksesta. Mutta kuha vähän aikaa kerromme tästä jopa kansainvälinen kiinnostus asiaan alkaa levitä.

anttiharju

Arvokas tutkimustulos, samaa mieltä. Mutta riskiä ei tiedetty vielä siinä vaiheessa kun rokotukset hankittiin ja aloitettiin. Ja johtopäätöshän oli: "Pandemrix-rokotus _myötävaikutti_ Suomessa 4-19-vuotiailla havaittuun narkolepsiatapausten määrän kasvuun, _todennäköisimmin yhteisvaikutussa jonkun muun tekijän kanssa_."

Matti O Koskela

"Olisiko siis mielestäsi rokote pitänyt jättää hankkimatta ja jakelematta?"

Ei varmaankaan, mutta siitä ei olekaan kysymys, vaan hankintaprosessin ohuudesta ja täysin vajaasta kilpailututtamisesta, johtuen valitun rokotteen toimittajaan olevista taloudellisista, osoitetuista kytköksistä. Näin riskejä ei selvitetty tarpeeksi.

anttiharju

En tiedä kyseisestä hankintaprosessista kuin pintapuolisesti. Sen verran kuitenkin kommentoin aivan muunlaisissa hankintaprosesseissa olleena, että hinta ei ole ainut kriteeri, vaan myös toimittajan maine, tuotteen arvoitu luotettavuus, toimitusaikataulu ja sen pitäminen vaikuttavat valintoihin. Ja täytyy muistaa, että hankinnalla oli kiire ja tuotteilla valtava kysyntä.

Hyvä että asiaa tutkitaan. Itse en lähde hutkimaan ennenkuin paremmin perehtyneet ihmiset esittävät oman näkemyksensä.

salakankee

"Suomessa tupakoinnin aiheuttamiin sairauksiin kuolee vuosittain 4 000–6 000 henkeä, mikä on enemmän kuin huumeiden, alkoholin, liikenneonnettomuuksien, aidsin, itsemurhien ja murhien seurauksena vuosittain kuolevien ihmisten määrä yhteenlaskettuna. Tupakoitsijan riski kuolla alle 65-vuotiaana on kaksinkertainen tupakoimattomaan verrattuna. Joka neljäs nuori, joka aloittaa tupakoinnin kouluiässä, kärsii tulevaisuudessa tupakasta aiheutuvista sairauksista niin paljon, että se lyhentää hänen elinikäänsä."

että sellaista namia!

foinikkialainen

Nyt vielä joku puolustelemaan Puskaa ja Kilpeä, että niin moni "säästyi" kuolemalta. Ja sama ääni väristen: "Ei me voida saada koskaan tietää, kuinka monta elämää me pelastettiin? Hyi helvetti näitä lobbareita. Samanlaisia "Lipposia" kaikki. Eihän näitä edes hävetä, ei vituta ei mitään. Pää pystyssä vaativat korkeampaa palkkaa muiden rampauttamisesta ja vielä ammattinsa puolesta. Ai, pitäisikö minun pyytää anteeksi kirjoitustani? Keneltä? Mengele on kuollut jo. Paljonko saitte lahjuksia? Ette te vastaa, joten täytynee arvata itse, paljon. Epäpäteviä, valehtelevia kansansa pettäviä paskiaisia, jotka pitäis...

joonathan

Suomalaisille ei rokotteita kannata antaa. Heikot kuolee ja vahvat selviää. Turhaa sitä on itkeä. Kuollaan me kaikki kerran. Mut oikeestas kiva olis niidenkin jotka rokotusta haluavat sen saada.

siviilitarkkailija

Huomatkaa että peruspalveluministeri on nykyisten kansanedustajien parhaiten menestyneeksi arvioima ministeri.

Peruspalveluministeri heitti siis kokonaisen lastensairaalallisen reumapotilaita kadulle. Ihan vain säästösyistä. Tämän jälkeen peruspalveluministeri tuli itse kertomaan rokotteista ja siitä missä järjestyksessä hän tulee rokotuksen ottamaan. Kun aikuiset tappelivat jonossa siitä kuka saa "ekaksi"

Mutta kuten kaikissa kommunistisissa järjestelmissä, järjestelmän lopullisena pyrkimyksenä on ihmiskokeiden toteuttaminen heikoimmilla. Niin tässäkin suomalaiset lapset joutuivat järjestelmätalousmallia ja lääketeollisuutta edustavan pahan ministerin koekaniineiksi.

Kokoomus on kommunistinen. Aina lapsille tehtäviä tahdosta riippumattomia lääketieteellisiä kokeita myöten. Samaa harrastettiin myös neuvostoliitossa...

Judgement Day

Kaikki lääkärit äänestävät kokoomusta, he hyötyvät tästä
Tällainen kusetus onnistuu ainoastaan Suomessa ja Amerikassa.

HUS on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, julkinen toimija ja luonteeltaan yhteishyvä. Pulssi taas on turkulainen lääkäriasema, yksityinen toimija ja luonteeltaan rahantekokone eli ei-yhteishyvä.

Kun Keravan kaupungin ylilihava asukas halusi äkkilaihduttaa ja pyysi julkisen palvelun kautta laihdutusleikkausta, HUS:in kirurgit tutkivat hänet mutta pitivät operaatiota potilaalle vaarallisena. He eivät suostuneet leikkaamaan. Potilas ei tyytynyt tuomioon vaan meni ja osti riskioperaation Pulssilta Turusta. Siellä keskussairaalan kirurgi - sivutöinään - leikkasi hänet. Lääkäri sai rahansa ja Pulssi omansa.

HUS:issa oli pelätty jälkikomplikaatioita, ja niitä tuli. Niiden hoidosta syntyivät peräti 300 000 euron kulut, jotka menivät – eli tulivat – HUS:in ja Keravan kautta veronmaksajien piikkiin.

http://www.hymy.fi/seppasen-kolumni/blogi/nuori-laakari-kansan-terveyden...

UppiNiskanen

Tuli itsekin otettua sika-rokote tuossa joulukuun 2010 puolessa välissä. Ikää on vähän alta 60v. Sain tammikuussa pienen flunssan mutta se parani nopeasti. Nyt on kuitenkin yleiskunto heikentynyt ja on tullut aivan ihmeellisä oireita. Väsymystä, päänsärkyä, verenpaineen nousua, univaikeuksia, lihaskipuja. Ne ovat kuitenkin niin lieviä, etteivät kokonaan tuhoa toimintakykyä. Olo on kuitenkin aika kehno.

On tullut mieleen, että mikä on? Jostakin luin, että pelätään sikarokotuksen aiheuttavan ennenaikasta dementiaa yms. yms. Yhdysvalloissa joku rokotteen osa-aine on kielletty.

Missä viipyy puolueeton tutkimus tästä rokotteesta? Saamme vain oletuksia, syyttelyjä ja selittelyjä.