Maanantai 20.5.2019

Narkolepsia: ”Järkyttävää touhua – pyöritellään vain tilastoja”

Luotu: 
1.2.2011 11:10
Päivitetty: 
1.2.2011 11:12
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    H1N1-rokotteita.

Narkolepsialasten vanhemmat ihmettelevät sitä, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) sekä sosiaali- ja terveysministeriö eivät ole tutkineet narkolepsiaan sairastuneita lapsia lainkaan. Lapsilta on vanhempien mukaan otettu vain yksittäisiä verinäytteitä.

- Lapsia ei ole tutkittu edelleenkään. THL vain pyörittelee tilastoja, kritisoi yksi vanhemmista Uuden Suomen haastattelussa.

- On ollut järkytys huomata, millaista THL:n touhu on. Olemme niin vihaisia, THL vääristelee ja valehtelee, nimettömänä pysyttelevä vanhempi summaa perheiden tuntoja.

THL julkisti tänään narkolepsiatyöryhmän väliraportin tulokset. Niiden mukaan sikainfluenssarokotteen saaneilla 4–19-vuotiailla oli 9-kertainen riski sairastua narkolepsiaan kuin rokottamattomilla. THL:n mukaan rokotus myötävaikutti Suomessa narkolepsiatapausten määrän kasvuun todennäköisimmin yhdessä jonkun muun tekijän kanssa.

- Onhan tämä jonkunnäköinen myöntyminen, mutta asia on edelleen kesken, vanhempien edustaja kommentoi.

Sosiaali- ja terveysministeriö jatkaa tapaamisia vanhempien kanssa. STM on luvannut perustaa erillisen työryhmän tutkimaan lapsia.

Vanhemmilla ei ole tietoa, saavatko he korvauksia narkolepsiatapauksista.

- Vastuukysymys on meille keskeinen, vanhempien edustaja korostaa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Nikkola

Miten narkolepisia syntyy?

1) pitää tietysti olla geneettinen alttius tähän autoimmuunisairauteen.

2) Tämä tautigeeni tarvitsee synnyttääkseen taudin elimistön ulkopuolisia tekijöitä.

2) Yksi elimistön ulkopuolinen tekijä on tämä rokote, joka sisälsi tehosteaineen eli tämän paljon puhutun adjuvantin.

3) Nuo kaksi, siis rokete ja adjuvantti eivät todennäköisesti riitä vielä laukaisemaan tätä sairautta.

4) Tarvitaan siis vielä lisää tekijöitä, jotka saavat immuunipuolustuksen toimimaan epätarkoituksenmukaisesti.

5) Tiedetään varsin hyvin, että näillä sairastuneilla olisi ollut streptokokin vasta-aineet koholla. Streptokokki on kurkuissamme elävä bakteeri.

6) Mikä sitten streptokokissa aiheuttaa immuunipuolustuksen pillastumisen? No se on tunnetusti streptokokki-bakteerin ulkokuoren komponentti peptidoglukaani eli mureiini.

7) Valitettavasti vain mureiinia on kaikissa ns. grampositiivisissa bakteereissa. Grampositiivit kasvavat erityisesti kosteusvaurioissa, josta mureiini vapautuu ja lentää keuhkoihin. Näin mureiinin vaikutus on tehokkaampi kuin, mitä esim. streptokokki-infektiossa vapautuvan vaikutus on. Tämän lisäksi kosteusvauriossa voi vapautua bakteereiden tuottamia myrkyllisiä aineenvaihduntatuotteita.

Kertaus:
On varsin ilmeistä, että narkolepsia sairauden puhkeaminen tarvitsee rokotteen lisäksi mureiinin (joka peräisin infektiosta tai kosteusvaurioilmasta) sekä mahdollisesti kosteusvauriosta peräisin olevan bakteerimyrkyn.

On myös mahdollista, että jos adjuvanttia ei olisi laitettu rokotteeseen, niin tulehdusreaktio ei olisi pystynyt laukaisemaan varsinaista tautigeeniä.

Tunnettu asia on, että samaan aikaan eri lähteistä saatu tulehdus on voimakkaampi, kuin tulehdukset olisivat eri lähteistä eri aikaan. Samanaikaisuus siis ratkaisee, miten paljon tulehdussytokiinejä erittyy.

Tästä pääsimmekin sitten kätevästi tähän THL:n pahimpaan rikokseen eli kosteusvaurion vaarojen salailuun. He ovat käskeneet olla aivan hiljaa jo 1990-luvun alusta näistä vaaroista. On vaiettu siitä, että kosteusvauriosta johtuva tulehdus voi laukaista ihan miltei minkä tahansa meissä olevan tautigeenin. Kosteusvauriosta johtuvat syövät ovat kaikkein yleisimpiä, sitten seuraavat autoimmuunisairaudet, kuten esim. nivelreuma, 1-tyypin diabetes ja todennäköisesti narkolepsia.

Kosteusvauriosta vapautuvat bakteerimyrkyt (valinomysiini, kereulidi, amylosiini jne.) yhdessä tai erikseen grampositiivisista bakteereista vapautuvan mureiinin kanssa aiheuttavat tulehduksen koko kehoon, jotka voivat laukaista meissä miltei, minkä tahansa geeniperintönä saadun tautigeenin.

Uskon, että lähes 50% sairauksistamme johtuu tavalla tai toisella maatamme riivaasta kosteusvaurio-ongelmnista.

siviilitarkkailija

Ja kosteusvauriot ovat seurausta tontti- ja rakennuspolitiikasta. Jossa rikollisille rakentajille on tarjottu porkkanaa ja säkillistä porkkanoita. Joilla on rahoitettu toimintaa ylläpitävien kunnallis- ja valtakunnallispoliitikkojen vaalikampanjat.

Teknisesti laajin kosteusvauriokäynnistys lähti 1974 energiakriisiä seuranneena tiiveyden ja energiatehokkuuden kiristysintona. Tämän jälkeen rakennusten ilmanvaihtoa on sabotoitu järjestelmällisesti nykytasolle, jossa rakentajat lain mukaan pakotetaan tekemään ns pullotiiviitä taloja joissa koneellinen ilmanvaihto on pakollista. Ja jotka sähkökatkosten aikana keräävät luonnollisesti kosteutta.

Vihervasemmiston esiimarssi politiikassa on ollut tämän tuhoavan ja kalliin rakentamisen sekä kosteusvauriorakentamisen luonnollinen jatkumo. Samoin ulkomaisen ja olosuhteista ja laadusta piittaamisen rakentamisen määrän kasvu. Tämä on laatutarkastusammattilaisten eli rakennusmestarien ammattikunnan tuhoamisen luonnollinen seuraus mutta poliittisesti kannattavaa koska suuret rakennusyrittäjät ovat maksaneet poliitikkojen pikkulaskut kuten vaikkapa nuorisosäätiön käytännöistä voidaan havaita. Pääministerin keskittyessä itse rakentamaan taloaa että voi varmistua sen laadusta toisin kuin säätiön hometalossa asuva nuori.

parviainen

"Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1 päivänä tammikuuta 2011.

"12 §
Kunnan on järjestettävä yleisiä pakollisia rokotuksia sellaisen tartuntataudin leviämisen estämiseksi, joka voi saada aikaan huomattavaa vahinkoa väestön tai sen osan terveydelle, taikka muusta terveydenhoidollisesti tärkeästä syystä. Valtioneuvosto päättää pakollisen rokotuksen toimeenpanon ajankohdasta ja siitä, mitä väestönosaa, ryhmää tai ikäluokkaa rokottamisvelvollisuus koskee, minkä ajan päätös on voimassa sekä mitä rokotuksessa on muutoin noudatettava. Ennen päätöksen tekemistä asiasta on hankittava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lausunto, jollei Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ole tehnyt asiaa koskevaa esitystä."

- Pelottavaa touhua! Miten ne aikovat pakottaa ihmisiä rokotukseen? Poliisin kiinni pitäessäkö?

siviilitarkkailija

(09) 432 3107

paula.risikko(at)eduskunta.fi

Lisäksi syylliselle voi lähettää suoraa palautetta hänen omille nettisivuilleen joita tämä lastenrääkkääjä tuskin lukee tai ymmärtää. Mutta ainahan voi yrittää...

http://www.paularisikko.net/

Pohjanmaan kokoomuksen "lahja" Suomen lapsille, lasten oma nukku-Paula.

http://www.pohjanmaankokoomus.fi/eduskuntavaalit-2011/paula-risikko/

Muut ehdokkaan mainokset tulevatkin sitten yleisradion propagandalähetyksissä.

Rommeli

Mistä sinne on saatu kerättyä kaikki seteliselkärankaiset lääkäritkin?

Puska. Äijä ei suostu myöntämään että oli onnenkantamoinen koko P-Karjala projekti. Sydänkohtaukset on vähentynyt muilla alueilla vuosikymmenten saatossa ihan saman verran kun Voikammoisen projektissa. Lipitoria vaan lisää ettei kolesterolit nouse. Ja Iso Bisnes sujuu ja siihen liittyvät etuudet.

Kilpi. Naikkonen on täysin järkähtämättömän oikeassa omasta mielestään. Ja sponsoreiden 1-silmäisellä näkemyksellä. Kenkää ja nopeesti.

Mitään merkkejä ei ole havaittavissa että tämä THL ajaisi pienimmässäkään määrin vaalikarjan hyvinvointia. Lääkebisneksen pönkitys ja suomalaisten käyttäminen testipenkkinä uusille lääketekeleille on THL:n ydinprosessi, josta hyödyn nappaa kansainväliset lääkefirmat. Suomi on niin sivussa ja täällä on niin suopea lainsäädäntö ettei persuksilleen menneissä kokeissa ole suurta taloudellista eikä imagollista riskiä, vrt. USA.

kuukuu

Tilastoja vääntelemällä ei muuteta sitä tosiasiaa että narkolepsiatapauksia on viime vuonna moninkertainen määrä verrattuna aiempiin vuosiin. THL yrittää ala-arvoisesti pelastaa kasvojaan sen sijaan että ottaisi sairaiden lasten tilanteen vakavasti. Totuus on tärkeä mutta tärkeämpää on että lapset perheineen saavat hoitoa.

tot

Mutta jos suurin osa lapsista on rokotettu, niin totta kai suurin osa mihin tahansa sairastuneista kuuluu tähän rokotettujen ryhmään. Paljonko rokottamattomia lapsia siis mahtaa noista sairastuneiden ikäluokista kaikkiaan olla?

Aika vaikea asia tutkittavaksi, jos mitään uutta ei ilmene. Tilannetta hankaloittaa se, että monissa muissa maissa vastaavaa narkolepsia-epidemiaa ei ole.

Kohusta tulee mieleen sekin puoli, että ensin tapeltiin rokotusjonoissa rokotteen saamiseksi ja nyt rähistään siitä, että sitä ei olisi pitänyt antaa. Ikävä asia kaikin tavoin.

Pertti2

Mieluisaa havaita, että keskustelun taso on suurinpiirtein samanlainen kaikilla keskustelupalstoilla. Enää ei tarvitse mennä psykiatrille avautumaan kun voi vaahdota ihan kotisohvalta netissä. Hienoa. Varmasti maailma ja Suomi tästä tulee paremmaksi.

Toki tietysti tämä narkolepsiaan sairastuneiden ihmisten määrä on erittäin ikävä ja surullinen asia. Mielestäni myös ihmisten tulisi enemmän kantaa vastuuta tekemistään päätöksistä. THL:n tapauksessa heidän antamansa suositus ottaa sikainfluenssarokote oli aivan oikea. Päätös rokotuksiin käytettävästä rokotteesta sen sijaan on se mitä pitää arvioida jälkikäteen. Oliko vaihtoehtoja? Miten hankinta hoidettiin? Millaisessa tilanteessa päätös hankinnasta jouduttiin tekemään?

Sen lisäksi, että tämä rokoteasia tulee selvittää huolellisesti, tulee THL:n myös pyrkiä palauttamaan kansalaisten luottamus toimintaansa.

maurijo8

Joo ... kyllä jo pelkästään Thl:n kansalaisiin kohdistunut aivopesuprovokaatio (kahden vuoden aikana) on häirinnyt kansalaisten toimintaa, että siitä olisimme oikeutettuja saada häirinnästä ja vahingontuottamuksesta korvauksia, kaikille kansalaisille.
Olikohan se vastuuntunnottomuuden rajapyykki ja sikaflunssarokoteohjelmien vehkeilyyn käytetty verorahan määrä lähemmä sataa miljoonaa? Pallot jalkaan kaikille päätöksiin osallisille
- perustuslaki, yhdenvertaisuuslaki ja törkeä vahingontuottamuslaki

maurijo8

kysymys: PERISYNTI2: JATKUUKO nanoROKOTEKOKEILUT kaiketi Tampereella? Lapsille vaiko jo 10-vuoden sisällä menehtymäisillään oleville riskiryhmille?
- MIKSI SUOMESSA JÄRKKYY JÄRKI?

Jos "kevytasiantuntija" (kelvoton) ei osaa pysäyttää junaa, siellä menee omat edut muuten harakoille kuten amerikan vip-matkat ja kun on päätetty niin sitä ei muuksi muuteta

Olympia

Paula Risikko on tästä viimekätisessä vastuussa ministerinä.

Hänen pestinsä loppuu luultavasti vaaleihin?

Kenelle kuuluu vastuu tästä asiasta?

Suosittelen näiden sairastuneiden lasten vanhempia keräämään lapset yhteen ja marssimaan heidän kanssaan Risikon luo vierailulle, kun vielä ehtivät hänet tavata pestissään.