Tiistai 25.6.2019

Tämä kysymys kalvaa yhä narkolepsialasten vanhempia

Luotu: 
4.2.2011 17:52
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Sikainfluenssarokote ja jokin muu seikka aiheuttivat yhdessä narkolepsiaa lapsille vuonna 2009 ja 2010.

Sikainfluenssarokotteesta narkolepsiaan sairastuneiden lasten vanhemmat ovat varovaisen tyytyväisiä perjantaina järjestettyyn tapaamiseen sosiaali- ja terveysministeriössä.

- Tunnelma oli rauhallisempi ja vanhemmat ovat tyytyväisempiä, narkolepsialapsen vanhempi kuvailee Uudelle Suomelle.

- Jännitteitä vähensi se, että terveyden ja hyvinvoinnin laitos myönsi tässä välillä yhteyden narkolepsian ja rokotteen välillä.

Vanhempi viittaa joulukuussa järjestettyyn tapaamiseen, jossa vihaiset vanhemmat vaativat vastausta THL:lta ja ministeriöltä. THL myönsi tällä viikolla virallisesti, että narkolepsiatapausten ja sikainfluenssarokotteen välillä on yhteys.

- Keskusteluyhteys on nyt asiallinen.

Vanhemmat tapasivat tänään ministeriön virkamiehiä, jotka kertoivat perustavansa työryhmän koordinoimaan lasten tutkimuksia ja hoitoa. Samalla heille kerrottiin, että vanhempien edustajat pääsevät keskustelemaan asiasta maaliskuussa peruspalveluministeri Paula Risikon kanssa.

- Meidän on tarkoitus julkaista tuolloin väliraportti vanhempien näkökulmasta. Neuvottelemme tuolloin myös korvausasiasta. Nämä ovat vielä avoimia kysymyksiä.

Vanhempia häiritsee kuitenkin vielä THL:n käyttäytyminen narkolepsia-asiassa. Pandemrix-rokotteen ja narkolepsian yhteyttä tutkivan työryhmän puheenjohtajana toimii THL:n rokotejohtaja ylilääkäri Terhi Kilpi.

Aamulehti kertoi aiemmin, että Suomen rokotehankintaan vaikutti erityisen paljon Kilven laatima epävirallinen muistio rokotteesta. Kilpi tutki samaan aikaan pneumokokkirokotetta.

Kilven tutkimuksen rahoittaja on GlaxoSmithKline, jolta myös Suomen sikainfluenssarokotteet tilattiin. Aamulehden tietojen mukaan tilaus tehtiin täysin salaisessa muistiossa ehdotetulla tavalla.

Suomi hankki syksyllä 2009 GSK:lta Pandemrix-rokotetta pikavauhtia ja kilpailuttamatta.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka selvittää tilannetta.

- Terhi Kilven on poistuttava narkolepsiatyöryhmän puheenjohtajan paikalta. Se on pienin siirto, mikä tässä pitäisi tehdä, vanhempi sanoo Uudelle Suomelle.

THL:n selvitys Jonkalle tulee antaa kolme päivää sen jälkeen, kun vanhemmat tapaavat ministerin.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Leila

ei vain hyvä, vaan välttämätöntä, että Terhi Kilpi poistaa itsensä ei vain pj:n paikalta vaan koko työryhmästä. Häntä pitäisi ainoastaan kuulla asiantuntijana.

THL:n ja GSK:n yhteiset bisnikset ovat niin tiiviit, että läpinäkyvyyden ja yleisen luottamuksen palauttamiseksi GSK:n palkkauslistoilla olevien ei tulisi olla mitenkään mukana arvioimassa omia suhmurointejaan ko.firman kanssa.

Tuli mieleen,että onkohan GSK:n ja THL:n buddy-buddyismilla tekemistä sen kanssa, että uudessa pakkorokotuslaissa kansalliset rokotetilaukset on ymmärtääkseni siirretty STM:n tehtäviksi.

Varjojen mies

Terhi Kilpi on selkeästi jäävi.

Vanhempien tulee tehdä tutkintapyyntö Oikeuskanslerille.

Pikaisesti.

Samalla kannattaa mainita jääviysepäily rokotteen hankkimisesta tietyltä valmistajalta, jopa kilpailuttamislakien vastaisesti.

Taustalta saattaa löytyä lahjontaan rinnastettava yhteys Kilven ja lääkefirman välillä.

Hankintasopimuksessa on vastoin yleistä käytäntöä vapautettu rokotteen valmistaja kaikista tuotteeseen liittyvistä vastuista. Tämä ei ole ainakaan ohjeiden mukainen menettely. Ei edes maan tapa.

Vanhemmat älkää uskoko puheita. Teitä yritetään viivyttää ja väsyttää. Älkää olko pehmeitä. Vain tiukkaakin tiukempi ote tuo teille myönteisen tuloksen.

Vaatikaa nimeltä mainiten tiettyjä henkilöitä vastuuseen. Vain näin menetellen osallisten kielenkannat alkavat avautua.

Ottakaa nimekäs asianajaja. Heti! Hävinnyt osapuoli vastaa kustannuksistanne.

Muistakaa. Teillä on vastassanne koko lääkärikunta. Ja Suomen erehtymätön virkakoneisto. Poikkeavat lääkärit ja virkamiehet joutuvat varjoon.

Luottakaa vain ulkomaisiin asiantuntijalausuntoihin.

Vain tosissanne taistellen, peräänantamatta ja sääliä kaihtaen, voitte voittaa.

luokittelematon

GSM puhelin häiritsee veriaivoesteen toimintaa.

Käyttivätköhän narkolepsian saaneet rokotetut, matkapuhelimia juuri
ennen rokotusta tai välittömästi rokotuksen jälkeen.

Jos näin oli, tuli yksi syy lisää olla hys hys :)

-- -- -- -- -- -- -- --

Matkapuhelimet tuhoavat aivoveriesteen

Bertil R. R. Persson Leif G. Salford et al. Lund, Ruotsi Wireless Network 1997; 3: 455-461
Kumpaakin sukupuolta olevia Fischer 344 -rottia altistettiin sekä
jatkuvilla (915 MHz) että pulssimoduloiduilla (1 - 217 Hz) mikro-aalloilla.
Rottien aivoista tutkittiin säteilytyksen vaikutuksesta aivoveriesteen läpi
vuotaneen albumiinin ja fibrogeenin määrät immunohistokemiallisin menetelmin
Altistusajat olivat portaittain kahdesta 960 minuuttiin.
Tulos: Lyhyt altistus mikroaalloille (915 MHz) tuhoaa veriaivoesteen.
Koe tehtiin yli tuhannella hiirellä, kentän vaikutuksesta hiirten aivoihin
pääsi eläinten omaa albumiinia.
Koe on uusittu GSM-900- ja GSM-1800-matkapuhelimilla samoin tuloksiin.
Säteilytetyillä rotilla oli moninkertaisesti kohonneet albumiini-pitoisuudet
verrokkiryhmään nähden.
Merkittävin tulos oli se, että kentät alle 1 mW/kg päästivät enemmän
albumiinia läpi kuin korkeampitaajuiset kentät.
Siksi mastojen energian laskeminen ei auta.
Myös matkapuhelinten käyttäjien lähellä olevat henkilöt voivat altistua.
Mastojen terveyteen liittyvä vaikutusalue saattaa olla suurempi
kuin mitä tähän asti on luultu.
(Euroopan parlamentin kokous Matkapuhelimet ja terveys vuodelta 2000.
No Place to Hide 2000; 2/4)

-- -- -- -- -- -- -- --

dTvaKA2Q

täällä Suomessa.

"Vanhemmat tapasivat tänään ministeriön virkamiehiä, jotka kertoivat perustavansa työryhmän koordinoimaan lasten tutkimuksia ja hoitoa. Samalla heille kerrottiin, että vanhempien edustajat pääsevät keskustelemaan asiasta maaliskuussa peruspalveluministeri Paula Risikon kanssa."

Eli rikoksesta epäillyt, siis ministeriön virkamiehet, kertovat perustavansa työryhmän blaa blaa blaa. Kaikki nämä virkamiehet on täysin jäävejä tutkimaan yhtään mitään tässä asiassa. [Siis rikos tässä on lasten pahoinpitely rokotteella.]

Jottei tämän(kin) asian tutkinnasta jäisi mitään epäselvää, niin tutkijoina PITÄISI olla tutkijoita ja asiantuntijoita, joilla ei ole mitään sidoksia THL:ään, tai sen sidosryhmiin. Vain sillä tavalla voitaisiin olla varma siitä, että tutkimukset olisivat rehellisiä.

peweste

Narkolepsia tapaukset ovat erittäin valitettavia paniikissa tehdyn rokotuspäätöksen tuloksena.Pahoin pelkään,että korvaukset lupauksista huolimatta tulevat olemaan tiukassa.
Voimia vanhemille taistelussa byrokratiaa vastaan.

jani73

niin selittyy paljon. Kohta luemme kokoomuksen äänihuo*an Mila F:n puolustamassa hallitusta ja kokoomusta (henkilö joka ei edes keskustelupalstalla uskalla kirjoittaa omalla nimellään). Hallitus päätti luottanen lääkefirmojen "puolueettomia" tutkimustuloksia toteuttaa omaa hallitusohjelmaa ja TUKEA MARKKINATALOUTTA ja ostaa sieltä mistä halvimmalla sai. Risokko pahoittelee kun kymmenien ihmisten elämä on pilattu loppuelämäksi.

Vähimmäisrangaistus päätöksen tehneelle ministerille sekä virkamiehille olisi lääkkeiden avulla tuotettu Narkolepsia. Silmä silmästä periaate pitäisi tuoda myös Suomen lakiin. Nykyiset ministerit ja kansanedustajat pääsevät liian helpolla ihmisten hengellä leikkimisellä!

Htalk

GlaxoSmithKline ja epätyypillinen testaus ennen rokotteen käyttöä ja siksi rokotteesta täysi vastuuvapaus GlaxoSmithKlinelle...

THL ei silti kertonut rokotettaville tästä epätyypillisestä (=erittäin puutteellisesta) testauksesta. Vai tiesitkö sinä?

Eli...

GlaxoSmithKline ja THL tiesivät että rokotteeseen sisältyy epänormaaleja riskejä, koska suostuivat GlaxoSmithKline täydelliseen vastuuvapautukseen.

THL siis ymmärsi että rokote jota ei testata riittävästi ajanpuutteen vuoksi voi aiheuttaa terveyshaittoja. Tästä epätyypillisestä testaamattomuudesta ei THL kuitenkaan informoinut rokotteen ottajia. vai tiesitko sinä että rokote oli testattu epätyypillisesti ja GlaxoSmithKline on vetäytynyt täysin siksi vastuusta?

Iltalehti:

"Kaikki sikainfluenssarokotteen valmistajat vaativat sopimuksen, ettei lääketehdas joudu maksamaan korvauksia, jos rokote aiheuttaa terveysongelmia.

- Valmistajilla on kuitenkin aina tuotevastuu, painottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL)erikoistutkija Rose-Marie Ölander. Hän vastaa kansallisen rokotusohjelman rokotehankinnoista ja jakelusta.

Lääketehtaat vaativat sopimuspykälän samalla perusteella: rokotetta oli pandemian uhatessa saatava käyttöön nopeasti valtava määrä, eikä rokote tullut markkinoille pikkuhiljaa kuten tavallisesti. Kaikilla rokotevalmistajalla oli sama ehto sopimuksissa, Ölander kertoo."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011020513131560_uu.shtml

foinikkialainen

että viimekädessä vastuun kantaa ministeri, eli hän? Mikä hän luulee olevansa? Terhi Kilpeen, Pekka Puskaan, Paula Risikkoon ja heidän sukulaisiaan tulisi pitää loppuelämä koekaniineina, vaikkapa syöpäosastolle. Kilpihän "nauroi" samalla kun "oli pahoillaan". Mikä riittää tälle lahjotulle THL:n tutkijalle rangaistukseksi? Onhan päivän selvää, että he ovat kaikki ottaneet lahjoja ja ovat rikollisia kaikki. Riittääkö "kultainen kädenpuristus" ko. rikollisille ja teille 100 000 euroa lastenne elämän pilaamisesta? Entä eläke tai potkut? Ei vankeutta, ei mitään? Olen pahoillaniko riittää?? Vaikka siitä ei vielä välitäkkään, niin myöhemmin huomaa myös oman ja koko perheen elämän menneen näiden ko. lahjusten vastaanottajien toimesta piloille. Entäs lasten lapset? "Pääsee tapaamaan Risikkoa", voihan vuohen vehje!!!! Hannibalin laki käytäntöön eli hammas hampaasta! Älkää hyvät ihmiset antako periksi koskaan tätä epäkohtaa, johon ovat syyllisiä kaikki, jotka ovat jossakin yhteydessä THL:n kanssa. Presidentti, hallitus ja koko eduskuna on vastuussa! Vai ottiko Tarja Halonen piikin? Entäs Risikko, Katainen? Asteroidi Thors taisi olla ainoa, joka otti sen, nukkumisesta eduskunnassa päätellen. - Olen sitä mieltä, että koekaniina loppuelämä olisi oikein. Teloitus olisi liian nopea loppu!

salakankee

tiesi todennäköisesti syyn siihen miksi autoimmuunijärjestelmä laukaisi sairauden;
Hän sanoi sen ääneen! Syy oli seuraava; nämä lapset ja nuoret jotka saivat rokotteen, olivat jo sairastuneet ilmeisesti sikainfulenssaan juuri silloin kun rokote annettiin.
Toisin sanoen ihmisen immuunijärjestelmä joutui torjumaan kahta hyökkäystä yhtä aikaa! Se oli liikaa, ja tietyt sairastuivat!
Kun verrataan pandemian piikkiä ja rokotusta, ne osuvat päällekkäin. Eli mitä opimme. Rokotuksia ei PITÄISI enää suoritaa siinä vaiheessa kun sairausaalto jo on ottanut kansasta otteen, vaan paljon ennen sitä.
Sairastunutta ei voi enää hoitaa rokottamisella. Se voi tuhota vain terveyden, mot.