Torstai 23.11.2017

Katainen Ylelle: ”Ymmärrän, että kansaa ketuttaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.2.2011 11:11
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Jyrki Katainen (kok.) ymmärtää, että kansaa "ketutti" päätös tukea Kreikkaa ja Irlantia. Kuvassa Katainen ja pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) ilmoittamassa Irlannin tukipaketista.

Kokoomuksen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen kertoo ymmärtävänsä, miksi kansa on vihainen euron kriisin ja Euroopan vakausrahaston suhteen tehdyistä päätöksistä.

- Nämä päätökset ovat olleet sellaisia, ettei niistä ole yksinkertaisesti voinut huudella julkisuudessa, Katainen sanoi tänään Ylen Ykkösaamun haastattelussa.

- Ymmärrän sen ketutuksen, joka tavallisella ihmisellä on esimerkiksi Kreikka-ratkaisua kohtaan.

Katainen ihmetteli kuitenkin oppositiopuolueiden intoa arvostella hallituksen päätöksiä euron kriisin suhteen.

Sosialidemokraatit ja perussuomalaiset ovat ihmetelleet, miten hallituspuolueet Kataisen johdolla ovat valmistelleet Suomen taloutta koskevia päätöksiä käytännössä kuulematta eduskuntaa asioissa.

- Opposition kanssa pitää sopia, miten rajaamme keskustelun. Kaikkia asioita ei saa uhrata vaalien alttarille, Katainen kommentoi Ylelle.

Kommenttia voi pitää epäluottamuslauseena oppositiopuolueille.

Euromaat ovat parhaillaan rakentamassa uutta järjestelmää korvaamaan nykyisen vakausrahaston. Rahaston avulla on tarkoitus vakauttaa rahaliittoa taloushorjahteluilta. Nykyinen rahasto lakkaa vuoden 2013 alusta ja sen tilalle suunnitellaan pysyvää vakausrahastoa.

Jyrki Katainen vaati, että euromaat siirtyvät enemmän Euroopan komission vetämään talouspolitiikkaan. Hän ei kannattanut nykyistä muodostunutta käytäntöä, jossa "Saksa ja Ranska ilmoittavat, miten mennään".

- Haluamme, että Eurooppaa rakennetaan yhteisten sääntöjen mukaan. Komissio valmistelee asioita, jotka velvoittavat kaikkia.

Euroopan päätöksenteon ongelma talouspolitiikassa on se, että komissioon kuuluvat kaikki unionin jäsenmaat ja rahaliitto Emuun vain ne maat, jotka käyttävät valuuttanaan euroa.

Katainen sanoi, ettei Suomen tavoitteista koskien tulevaa pysyvää vakausrahastoa voida käydä julkista keskustelua.

- Emme saa paljastaa tavoitteitamme. Jos kaikki kerrotaan julkisuuteen, meillä ei ole millä vääntää, Katainen perusteli sitä, miksi eurokokoukset eivät ole puoluepolitiikan asialistalla.

Timo Soini voi olla pääministeri

Katainen arvioi Ylen haastattelussa myös perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin mahdollisuuksia pääministeriksi.

- Meillä on tapana, että suurimman puolueen puheenjohtaja on tuleva pääministeri. En halua muuttaa pelisääntöjä kesken kilpailun.

Katainen ja SDP:n Jutta Urpilainen ovat ilmoittaneet Timo Soinin olevan haastaja pääministerikilvassa.

Katainen jätti myöhemmin myös varauksen Suomen europolitiikan suunnanmuutokseen. Hän sanoi, että on joutunut tunnustamaan vakausrahastokeskusteluissa muille euromaille sen, ettei Suomi kykene tällä hetkellä sitoutumaan talouspoliittisiin päätöksiin täysipainoisesti.

- Jos pääsemme (euromaiden kanssa) yhteisymmärrykseen siitä, miten kriisinhallintamekanismi rakennetaan, jätämme silloin varauma. Emme voi mennä takaamaan uuden eduskunnan päätöksiä.

Käytännössä uusi vakausrahasto ja siihen liittyvät seikat lyödään lukkoon maaliskuun lopulla. Vakausrahasto tarvitsee poliittisia päätöksiä ja lakeja myös vakausrahastoon osallistuvien maiden parlamenteilta.

Suomessa nämä päätökset vievät niin pitkään, että istuva eduskunta ei ehdi päätöksiä tehdä.

Käytännössä aikataulu tarkoittaa sitä, että vakausrahastoon osallistuminen tulee vaalikysymykseksi. Esimerkiksi perussuomalaiset on vastustanut ajatusta muiden euromaiden tukemisesta Suomen valtion lainarahoilla. Samanlaisia kannanottoja on kuulunut myös demarien suunnalta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Tynkä-Karjalan Antti

"Kaikkia asioita ei saa uhrata vaalien alttarille, Katainen kommentoi Ylelle."

Porvarihallituksen politiikka on niin työväkeä ja eläkeläisiä oppositiota halveksivaa, että se jopa vaarantaa yhteiskuntarauhan.

Valtakunnan tasolla tehdään näitä eläkekukkasia, kansainvälisellä tasolla myydään suomalaiset veronmaksajat.

TakojaIlmarinen

Luuleko tämä JyrkiBoy saavansa sillä lisää ääniä että kertoo tietävänsä v*****ksen syyt,
mutta ei tee asialle mitään.

JyrkiBoy tulee kokemaan suuren yllätyksen, sillä nämä hänen tietämänsä syyt vievät häneltä vallan!

Pakkoruotsi, maahanmuuttopolitiikka, Kreikan holtittoman touhun rahoitustakuut,
eläkeläisten syrjintä, RKP ylivalta, politiikkojen rikollinen toiminta jne...

pekkasaukkonen

että tässä Suomen maassa valta kuuluu kansalle, eikä niille eu-rysselin kummisedille.
Tämän vallan Suomen kansa on taistellut itselleen esi-isien verellä, eikä Suomen kansa tule koskaan luovuttamaan hankkimaansa itsenäisyys-valtaansa ulkopuolisille vain nimiä raapustelemalla velkakirjoihin tai eu-papereihin.

Nämä raapustelut vedetään vessanpöntöstä alas - vielä kerran.
Sitten nähdään kun, kuka huutaa koviten niin hän on suurin konna ja maansa petturi.

Koira

"- Meillä on tapana, että suurimman puolueen puheenjohtaja on tuleva pääministeri. En halua muuttaa pelisääntöjä kesken kilpailun."

Ei se mikään kiveen kirjoitettu sääntö ole. Jos kukaan ei suostu suurimman puolueen tai sen puheenjohtajan johtamaan hallitukseen, niin hallitusneuvotteluja voidaan jatkaa seuraavaksi suurimman puolueen vetämänä.

Kiusallinen muisti

Helsingin Sanomien Tutkimuksesta ilmoitetun tuloksen mukaan Perussuomalaisten kannatus on 17,9 %.

Jutussa tästä tutkimuksesta tänään kerrotaan että 21 % nykyisistä Perussuomalaisten kannattajista äänesti heitä kunnallisvaaleissa 2008.

Perusuomalaisten kannatus kunnallisvaaleissa 2008 oli 5,4 %, joten tutkimuksen todellinen tulos Perussuomalaisten kannatukseksi on 25,7 %, vähintään.

Aiemmin tutkimuksesta kerrottiin että 24 henkilöä sadasta vastasi äänestävänsä perussuomalaisia.

Kun kyselyn tuloksia käsitellään, niistä jätetään pois ne jotka eivät vastaa tai eivät tiedä, joita on vähintään aina 25 vastaajaa sadasta.

Tuon toteamuksen mukaan tutkimuksesta saatu todellinen Perussuomalaisten kannatus onkin 32 %, vähintään.

Ankarat ovat kertoimet, joilla Perussuomalaisten kannatukseksi väännetään 17,9 %.

Appi

Poliitiikka on aina politiikkaa, mutta kaikesta huolimatta vanhat puolueet sekä hallituksessa että oppositiossa ovat tehneet ainakin kaksi suurta virhettä viimeisen 10 vuoden aikana.
Ensinnäkin kaikessa keskustelussa on systemaattisesti pidetty vastapuolen ehdotuksia ja avauksia vain politikointina. Koko ajan on pidetty huolta, että vastapuoli ei missään nimessä voi saada pisteitä tarttumisesta oikeaan asiaan. Vastapuoli on ainakin jossakin määrin demonisoitu ja kaikki enkelit ovat kuuluneet ainoastaan omaan ryhmään. Tällä tavalla on kastroitu asioiden todellinen pohdiskelu ja tehty keskustelusta ainoastaan ja vain puoluepolitiikkaa. Tätä puoluepolitiikkaa ihmiset vihaavat ehkä kaikkein eniten politiikan eri muodoista.

Toinen suuri virhe on poliittisen jälkikasvun tukemisen ja kasvattamisen unohtaminen. Nuorten on ollut vaikea löytää edustajakaartista ainoatakaan samaistumisen arvoista "idolia". Tämä tilanne tulee olemaan osasyynä siihen, että vaihtuvuus seuraavissa vaaleissa on suuri. Kuinka moni nykyinen kansanedustaja pystyy keskustelemaan alle 30-vuotiaiden kanssa näille tärkeistä asioista näiden kielellä sortumatta asioiden liiallisiin yksinkertaistuksiin. Valitettavasti ei kovin moni.

jyppetalonpoika

Ei niin kannata huudella.Tässä herää just tämän salamyhkäisyyden takia kysymys kenen etua ajetaan?Suomalaisten,isojen pankkien,hälläväliä talouttaan hoitavien eu roskavaltioiden vai isojen eu maiden saatavia/etuja.Kyllä Suomea kuunneellaan kun vaan kukkarossa rahaa riitttääää millä ostaa tätä muiden eu-maiden suosiota.
Ymmärrystä riittää mutta kun tarttis tehdäkin jotain.

Sokarates

Ns Kokoomuksen "vihreä" verouudistus oi pelkkä iso petkutus, jossa rikkaiden veroja alennettiin reippaasti jopa 15%, ja lasku maksatettiin meillä.

Katainen on luvannut jatkaa samaa verolinjaa jossa rikkaita suositaan ja välillisiä veroja nostetaan mm. tavoitteena Kooomuksella on nostaa alvia peräti 2%, myös energiaveroja on Kokoomuksen mukaan nostettava miljardien edestä taas kerran.

Kokooms on myös luvannut USA:lle viedä Suomen väkisin Natoon huolimatta kansan enemmistön vastustuksesta.

puutarhamies

Onneksi sekään verouudistus ei jää pysyväksi.

Turpeen polttamisen edistäminen veroedulla on sulaa hulluutta. Turve on ainutlaatuinen, käytännössä uusiutumaton luonnonvara, jolla on monia loistavia käyttötapoja.

Pitäisikö myös valtion kassavarojen polttamista edistää erityistoimin? Sillä on loistavan hyvä lämpöarvo!
Eikun.. sitähän poltetaan jo.

Esim. Huussi, jossa käytetään raakaa turvetta, on hajuton ja kärpäsetön raikas paikka. Edes allasta ei tarvita, koska turpeen läpi ei pääse nesteet. Se sitoo tilavuutensa verran vettä. Se tuo ilmaa lantaan, joka palaa hyvin nopesti mullaksi. Ilmaan pääsee vain CO2. Ammoniakki sitoutuu turpeen happamuuteen silmänräpäyksessä. Terveisiä ympäristöministeriöön.

Rommeli

Me ymmärretään ja kuunnellaan kun vaalit lähestyy.

Vaalien välissä kukoistaa perinteinen suomalainen umpimielisyys ja itseriittoisuus, joka on ajanut jo kännykkäkruununjalokivenkin kuilun partaalle. Kaikki mitä on luettu, kuultu ja ymmärretty unohtuu vaali-iltana viimeistään.

Kyllä näistä pojuista pitäis jo päästä eroon. Kikkelis, kokkelis!

Rommeli

"- Opposition kanssa pitää sopia, miten rajaamme keskustelun. Kaikkia asioita ei saa uhrata vaalien alttarille, Katainen kommentoi Ylelle.

Kommenttia voi pitää epäluottamuslauseena oppositiopuolueille."

Jep. Oppisition kanssa pitää sopia mitkä asiat salataan äänestäjiltä vaaleihin asti. Ja Oppositionkin pitää hakea luottamuslause hallitukselta.

Siinäpä Käteisen teesit. Äänestäköön ken haluaa salailla. Pää pusikkoon niinkuin pupuilla on tapana.

tuomokokko

Keskustelun kuluessa toimittaja Jari Korkki sanoi Merkelin ja Sarkozyn tulevan maaliskuussa Suomeen veljespuolue Kokoomuksen kampanjaa vauhdittamaan! Jopa Berlusconi saattaa ilmestyä paikalle, "jos on vapaalla jalalla".

Katainen käytti ilmausta "kaverit", mikä on tietysti kaksiteräinen miekka tällaisina aikoina. Vahvoja poliittisia johtajia vai särmikkäitä rötösherroja? Ainakin mediahuomio on taattu, jos Silvio saapuu Suomeen: mitä hän sanoo, miten hän käyttäytyy ja... miten hän kommentoi ruokaa ja tarjoilua?

jussi vaarala

Sanotaan Merkelin ja Sarkozyn tulevan maaliskuussa Suomeen veljespuolue Kokoomuksen kampanjaa vauhdittamaan! Jopa Berlusconi saattaa ilmestyä paikalle.

Törkeää toisen maan demokratiaan puuttumista.

Jussi Vaarala
Somerniemi

nuppeli

"Keskustelun kuluessa toimittaja Jari Korkki sanoi Merkelin ja Sarkozyn tulevan maaliskuussa Suomeen veljespuolue Kokoomuksen kampanjaa vauhdittamaan! Jopa Berlusconi saattaa ilmestyä paikalle, "jos on vapaalla jalalla"."

Eli lapset on pakko pitää piilossa pedofiili on tulossa.

Maa muuttukoon

Ketun metsästyskausi jatkuu vielä. Ketutusta jatketaan vaalien yli. Ei ihme, että maan tapa johtaa kannatuksen jyrkkään laskuun. Jyrkkä, jyrkempi, jyrkin...

Ennenvanhaan ahneet ketut joutuivat käpälälautaan ahnehtiessaan makupaloja. Nykyisin ne kähmääntyvät omiin oveluksiinsa kaikessa hiljaisuudessa.

Investor

"Vakausrahaston avulla on tarkoitus vakauttaa rahaliittoa taloushorjahteluilta."

Talouden vakausjärjestelmä on keksitty aika kauan sitten ja se on nimeltään markkina. Jos joku maa hoitaa talouttaan huonosti, sille myönnettävien lainojen korko nousee ja tilanteen pahentuessa lainojen antaminen lakkaa. Sitten maan tulee tulla toimeen omillaan. Korkealla korolla rahaa maalle antanut luotottaja kantaa riskinsä ja ottaa tappiot kotiin, jos rahoja ei kuulu takaisin.

Minkä takia poliitikkojen on pakko ryhtyä tohtoroimaan näitä iät ja ajat hyvin toimineita periaatteita? No senpä takia tietenkin, että koko läntinen maailma on kymmenisen vuotta elänyt pahasti yli varojensa ja nyt tarvitaan maksaja hoitamaan laskut siten, ettei maksaja itse sitä huomaa.

osmo-virta

Kataiselta pääministerimäinen esiintyminen. Kaikkiin toimittajan nostamiin ongelmiin ja asioihin hän antoi selkeät ja vakuuttavat perustelut.

Esim:
1) Natoon liittymisestä selvä ja ymmärrettävä kanta,
2) Tasaveroon selvä EI-kanta,
3) Ei hyökännyt mitään puoluetta puhumattakaan henkilöä vastaan toisin kuin Lipponen (SDP) viikko sitten,
4) Vaalit ratkaisevat, jos PERSUT voittavat siitä vaan Soini muodostamaan hallitusta ohjelmineen (ohjelman taakse kun täytyy saada myös eduskunnan enemmistö. Saapas nähdä?)

kiuru

Katainen nimenomaan haluaa korottaa tasa-veroja. Enpä ole ikinä kuullut höperömpiä selityksiä kuin Kataiselta, että arvolisävero on progressiivinen vero.

Mainostoimisto Bobin keksimät progressiivisen veron määritelmät ovat ennenkuulumattomat. Sitenkin ettei sellaisista pari kuukautta sitten edes tiedetty.

Kiviniemen puheet ovat myös käsittämättömiä. Esittämänsä veropolitiikka on just päinvastaista kuin hallitus on tehnyt.

marjaleenakuronen

Olen aamusta lähtien yrittänyt ymmärtää tän asian.
Katainen sanoi, että nämä kokoomuksen ajamat asiat
lisäävät ostovoimaa, joka lisää työpaikkoja.

Jos alv nousee, niin miten ihmeessä mun ostovoima
kasvaa, kun joudun maksamaan mm. ruuasta enemmän.
Energian hintahan nousi jo, kyllä ihmettelin, kun
sähkölaskussa oli tasaus hyväkseni, mutta tuleva
arviolasku tulee kuitenkin olemaan entistä suurempi.

Siis, mistä sitä ostovoimaa saa, tuleeks sitä mulle
postissa vai käykö Katainen sen ihan henk.koht.
tuomassa. Mutta täällä aiemmin joku jo kertoikin,
että oli Kataisella lyhyt matematiikka 6, ehkä siksi
en saakkaan omasta laskutoimituksestani samaa tulosta,
kun mulla oli vain 10 pitkässä! ;)

Ensio

Ainoa myytävä tavara, joka lisää työpaikkoja ja työtä on suomalainen tuote.
Kiinalainen tuote tuo valtio kassaan sen ALVin verran ja that's it.
Kauppakamarilaiset saavat rahansa etupäässä kiinalaisten tekemistä tuotteista.
Ei heitä kiinnosta suomalaisten työllistäminen enää. Paremmin tienaa kusettamalla kiinalaisia.

Hymiö

asuminen, liikkuminen, eläminen ja syöminen on tehty 8-vuoden aikana tahallisesti kalliiksi. Ja Kivimäki poseeraa kuvissa kuin ei olisi mitään tehnyt: toki sanoi, että Vanhasen linjaa ei voi mitenkään muuttaa ja siten jatkaa sitä koko ajan nyt tänään ja huomenna.

Äänestäjät kertonevat kohta mielipiteensä voiko linjaa muuttaa eli ei. Kivimäki on yhtä vastenmielinen taikinanaama kuin Vanhanen vain pitemmällä tukalla, mutta ihan samalla ylimielisellä ilmeellä.

jkalervo

Tässä ollaan niin kauan kun tätä "hyvinvointiyhteiskuntaa" nykymuodossaan aiotaan jatkaa.Luulen tietäväni että se suurin kivi kengässä on tämä vastikkeeton rahanjako sinne tänne ja varsinkin maahanmuuttajille joilla ei ole aikomustakaan ruveta rehellistä työtä tekemään.Toiset mokomat löytyvät sitten ihan omasta takaa jotka nostavat kaikenlaisia tukia jne niin paljon kuin vain irti saa kun rehellinen työnteko ei kiinnosta.Poliitikot eivät vain uskalla ottaa näitä löysiä pois äänikadon pelossa.Kun tätä on vuosia jatkunut kustannuskehitys on mitä on niin ei tarvitse ihmetellä ettei kukaan ole tyytyväinen.Äänestät niin tai näin niin mikään ei oleellisesti muutu,sen todistaa suurin puolue joka on nukkuvien puolue.

herastuomari

On kovin surullista luettavaa tu0 yllä oleva rutina ja marina,aivan kuin olisi maailmanloppu tulossa.Hallitus on kauhea ,ministerit kelvottomia ja nokiakin on aiva surkea ,kun ei ole maksanut suomen veroista kuin muutaman prosentin.
Minulla on eläke 800 € /kk ja se kyllä riittää,pitää vain itsekkin ajatella muutakin kuin ulkomaan matkoja.Jos nyt vaaleissa saisi vallan nämä marmattajat ja Soinista tulisi pääministeri ja Urpilaisesta vv.ministeri ,niin uskon että kolmen vuoden päästä ei enää auttaisi marmatus vaan itkettäis todellista työttömyyttä ja nälkää.Ei valtakunnan taloutta voida hoitaa pelkällä suunsoitolla ,kyllä totuus on niin.

jotos

Ludvig IV hovissa poskipäitä sanottiin "häveliäisyyden valtaistuimiksi".Nyt kokoomus on kehittänyt "ketuttaa" ja "kyrsiä".Tavallinen rahvas voi vain arvailla mihin ko kietoilmaisut viittaavat.Mihin ovat kadonneet tunnetut risoo,pännii,ottaa pattiin,keljuttaa,kiukuttaa jne.

Salon Petri

Uskomatonta puhetta Kataiselta. Politiikasta on pyritty rakentamaan mystistä rakettitiedettä, jotta me poloiset tajuaisimme olemaan puuttumatta menossa oleviin koplauksiin ja keplotteluihin.

Harmaa hallinto kasvaa myös EU:ssa kovaa vauhtia, koska sen avulla asiat saadaan valmistella entistä paremmin ilman julkista keskustelua.

Näin EU:sta ja EU Suomesta puhuttiin muulle maailmalle vuonna 2006:

"Suomen EU-puheenjohtajakauden tavoitteena avoin ja tehokas unioni

30 Jun 2006, 10:20 en fr de fi sv

Suomi haluaa kaudellaan puuttua unionin ydinongelmaan, sen vähentyneeseen oikeutukseen kansalaisten silmissä. Suomi katsoo, että unionin tarpeellisuuden osoittaminen onnistuu parhaiten tekemällä tehokasta lainsäädäntötyötä ja hoitamalla myös unionin muut tehtävät tehokkaasti.

Siksi Suomi panostaa erityisesti avoimeen ja tehokkaaseen toimintatapaan. Avoimuuden lisääntyminen unionin toiminnassa näkyy erityisesti neuvoston istuntojen avautumisena kansalaisten seurattavaksi internetin kautta.

Suomen tavoitteena on myös unionin lainsäädäntötyön laadun parantaminen. Tähän sisältyvät sekä säädösten vaikutusten selvittäminen että selkeyden parantaminen.

Suomella on neljä painopistealuetta puheenjohtajakaudellaan: unionin tulevaisuus, kilpailukyky, ulkosuhteet sekä oikeus- ja sisäasiat.

Näistä unionin tulevaisuus sisältää sekä perustuslakisopimuksen kohtalon että laajentumisen.”

Lähde: www.eu2006.fi

Eikä siinä mitään. Lisätietoja avoimesta internetistä hakusanasetillä - "rehellisyys on meidän leipälaji"

Kim Lindblom

Kun luin Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen haastattelun Monitori-lehdessä (3/2004) (maahanmuuttoasioiden ammattilehti) kulkivat kylmät väreet selkää pitkin. Katainen nimittäin lausui, että ”Nuorten parissa tehtävä työ on avainasemassa- lapsetahan eivät itse keksi rasistisia loukkauksia. He valitettavasti kuulevat niitä aikuisilta. Jo päiväkodeista ja peruskoulusta alkaen lapset kasvatetaan toimimaan monikulttuurisessa ja –arvoisessa ryhmässä.” Mielestäni tästä ei ole kovin pitkä matka Stalinin ajan Neuvostoliittoon jossa lapset ilmiantoivat vanhempien väärien näiden mielipiteiden johdosta. Itse luulin joskus naivisti, että Kokoomuksen puolueohjelmaan kuului yksilöllisyyden kunnioittaminen mutta taisin erehtyä.

http://lindblomkimi.blogit.kauppalehti.fi/

Kim Lindblom

Nyt kun Kreikan julkisentalouden tila, joka muuten oli tiedossa kun Suomi liittyi EU:niin ja kun Kreikka otettiin mukaan euroon, on aiheuttamassa lisää maksavaikutuksia myös suomalaiselle veronmaksajalle, herää ainakin minussa pieni ihmetys. Tähänkin asti olemme maksaneet Kreikalle, tosin Brysselin kautta. Onko tosiaan niin, että Suomessa ei ole mitään käyttöä sille 1,6 miljardille jonka nyt heti kättelyssä olemme kreikkalaisille antamassa.

Toki tiedän, että nyt puhutaan lainasta, mutta niin kuin yritysmaailmassa, niin myös valtioiden välillä on niin, että jos konkurssiyhtiölle tänään lainaa, niin huomenna sen luottotappioksi kirjaa. Jossain on sanottu, että kreikkalaisten eläkkeelle pääsyn 50-vuotiana, kannattamattoman tupakanviljelyn ja muun julkishallinnon pöhön turvaaminen tulee maksamaan meille muille 135 miljardia.
On siis syytä jatkossakin nostaa suomalaisten eläkeikää, leikata lisää terveydenhuoltopalveluita, kasvattaa luokkakokoja ja korotta veroja, sillä paljon lisämaksettavaa ovat itse valitsemamme poliitikot taas kerran saaneet aikaiseksi.

http://lindblomkimi.blogit.kauppalehti.fi/

rughead

Toisaalta, se on rohkaisevaa, että ruotsinkielinen toimittaja
alta aikayksikön vaihtaa suomenkielelle, kun ministeri
Katainen niin pyytää. Hyvä asia. Mielestäni ruotsin kielen
MAININTA täytyy poistaa perustuslaista, ja siitä käytävä mediakeskustelu saa olla tasan yhtä laajaa kuin kskustelu siitä, että saako Suomi luovuttaa valtaa
ulkopuolisille toimielimille (keskustelu oli tasan nolla
valtamedioissa, vihje).

Jouko Heyno

Samalla voisi poistaa maninnan myös suomen kielestä, kun kieltä ei ole kakkien muidenkaan EU-maiden lainsäädännössä, ja siirtyä ihan virallisestikin siihen tankeroenglantiin, jota suomalaiset käyttävät ulkomailla ja kotimaassa. Säästöt ollisivat valtavat.