Tiistai 21.11.2017

Kiviniemi: Demareiden linjaukset lähempänä keskustaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.2.2011 20:46
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Mari Kiviniemi.

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Mari Kiviniemi ilmoitti tänään Ylen pääministerin haastattelutunnilla, että verolinjauksiltaan Sdp on lähempänä keskustaa kuin kokoomus.

- Puhtaalta pöydältä samankaltaisuuksia löytyy samankaltaisuuksia enemmän juuri siksi, että me emme halua tasaveroa, Kiviniemi toteaa.

- Kun vertailen tässä eri puolueiden verolinjauksia, niin toki niissä eroja on. Keskustan ja Sdp:n linjauksissa on samaa se, että tunnustamme sen tosiasian, että tässä ei ole tilaa - ikävä kyllä, vaikka mieli tekisi - ansiotuloverotuksen keventämiselle tulevina vuosina.

Kiviniemen mielestä kokoomus haluaa lisätä kaikille yhtä suurta välillistä verotusta alentaakseen ansiotuloverotusta.

Vaikka pääministerin mielestä oppositiopuolue Sdp:n verolinjaukset ovatkin keskustalle mieluisampia, ei Kiviniemi sulkenut pois mahdollisuutta hallitusyhteistyöstä jälleen kokoomuksen kanssa tulevalla vaalikaudella.

- Suomessa on perinteisesti päästy yhteisymmärrykseen myös verotuksen kysymyksistä vaalituloksen pohjalta ja näyttää siltä, että kaikki puolueet omissa linjauksissaan ottavat tämän huomioon, Kiviniemi totesi Ylen pääministerin haastattelutunnilla.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hymiö

Näin pääsevät 'isot puolueet' hämäämään ja puhumaan vähemmän muista vaalikysymyksistä jotka halutaan vaientaa, koska ovat niissä väärässä.

Verokysymyksessä on yksi selkeä pointti: veroja on liikaa. Valtio on tuhlaillut liikaa rahaa jopa 11 miljardia vuodessa. Mitä siinä enää hämäämään. On törsätty, lopettakaa se törsäys. Kun tuo on naispuolisen Matti Vanhasen, Mari Kivimäen, sanoma, niin ensiksi voisi sitä kommentoida, että on törsätty kaikenlaisiin maalaisten tukirahoihin liikaa. Lopettakaa se. On ollut kahdeksan vuotta aikaa. Mitä helkuttaa siinä linjaamaan, kun ensin lopettaa tuhlailun ja törsäilyn itse.

pur

Eipä sitä rahaa niin kauheasti mihinkään ole tuhlailtu; talouskriisin aiheuttamalle verotulojen alenemiselle ei kylläkään ollut riittäviä puskureita.

Budjetissa koulutus- sosiaali- ja terveysmenot ovat omaa luokkaansa, ja potilaita nyt vain ei voi irrottaa letkuista, vaikka budjetti meneekin yli. Verokertymää on pakko kasvattaa samalla kun leikkauksia tehdään. Vaalien keskeisin kysymys onkin: mistä leikataan ja kuinka paljon, ketä verotetaan lisää ja kuinka paljon.

Hymiö

"Eipä sitä rahaa niin kauheasti mihinkään ole tuhlailtu"

Hah. Joka ainoa asia on tehty ihmisille kalliiksi: asuminen, energia, sähkö, liikkuminen, bensa ja ruoka. Ja kaikki rahat ovat kadonneet molokin kitaan ja 11 miljardia jäi vielä kassa vajaaksi ja jää tänäkin vuonna. Kyllä on tuhlattu ja hirveän paljon.

Jonkun pitäisi opettaa esimerkiksi pääministeripuolueelle, kuinka paljon rahaa on pienellä viiden miljoonan ihmisen kansalla ja enempää ei sitten saa repiä ja käyttää. Vaikka se kuinka menisi hyvään tarkoitukseen eli itselleensä. Keskustan sopii lopettaa rahanjakopolitiikkansa ja sitten vasta tulla viisastelemaan verolinjausten hienosäännöistä.

Turtunut

Tasavero ja verotus maksukyvyn mukaan ei ole mitään verotuksen hienosäätöä vaan perustuksellinen muutos.

On hienoa kuulla että kepulla on edes sen verran järkeä jäljellä että he ovat enemmänkin progressio veron puolella.

Tasavero kyykyttää mielettömästi köyhiä ja aiheuttaa laajaa kurjuutta ja köyhyyttä toteutuessaan. Jo tällähetkellä voimaan tulleet tasaverosuuntaiset korotukset on lisännyt suomen köyhien määrää huimasti. Todella moni matalapalkka aloilla työskentelevä ei enää tule toimeen palkkatulollaan vaan joutuu hakemaan toimeentulo tukea vain ja ainoastaan näiden alv. korotusten, energiaveron ja palkkoja ei edes ole korjattu inflaation nousun verran.

Julistaja

Lieneepi totta Jungerin viesti, että kansa koos-
tuu vain pyrkyreistä ja luusereista. Tietenkin
vielä maaseudun vähätuloisista. Nythän Kepu ja
SDP ovat löytäneet toisensa ja kantavat sydäntä-
särkevää huolta maaseudun vähätuloisista ja työ-
tävieroksuvista kaupunkiluusereista.

Valtion virkamiesten palkat on siis jäädytettävä
tai peräti alennettava, jotta raha riittää sosi-
aalietuuksien parantamiseen. Erinomaista SDP.

Tavalliselle kunnolliselle työtätekevälle vain
lisää veroja, kun talulukkopidätyksiä ei alenne-
ta. Mutta työtätekeväthän tietenkin ovat niitä
pyrkyreitä, jotka eivät elä sosiaaliavulla ja
tarvitse SDP:n onttoja lupauksia.

Reino Alho

Mutta ei suinkaan kaikilla. Tämä on ongelman ydin, josta visusti vaietaan. Siispä nyt olisi aika herätä näkemään, että aika monen kansalaisen verotusta ei yhteikunnallisen tasa-arvon nimissä olisi syytä korottaa ennen kuin otetaan löysät pois niiltä, jotka nyt aiotaan päästää entistä vähemille veroille ansioistaan.
Olen vakuuttunut siitä, että ns.hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitäminen ei ole mahdollista veronkorotusten kautta. Kun kansalaisen välittömien ja välillisten verojen yhteismäärän ja elantomenojen yhteismäärän väliin jäävä osa hänen tuloistaan on hupenemassa merkityksettömäksi, niin hinnankorotukset vievät kulutuksen alas ja työtilaisuudet häviävät. Kuka heidät sitten elättää?
En olisi unissanikaan voinut kuvitella, että PM ummistaa silmänsä puoluepolitikoinnin takia näissä asioissa.