Torstai 25.4.2019

Kova väite: ”Näin suomalaisia kontrolloidaan”

Luotu: 
21.2.2011 08:29
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvan henkilöt eivät liity juttuun.

Suomessa ja muissa Pohjoismaissa tuloerot ovat lisääntyneet, koska yhteiskunta rakentuu nykyisin uusien hierarkioiden ja kontrollimekanismien pohjalle, väitetään tuoreessa väitöstutkimuksessa.

Johannes Kananen sanoo Helsingin yliopistoon tekemässään väitöksessä, että yksilönvapauden idea ei ole olllut oleellinen lähtökohta 1980- ja 1990-lukujen taitteen murrokselle – toisin kuin annetaan ymmärtää.

- Päällimmäiseksi on muodostunut tavoite kontrolloida ja ohjata ihmisiä toimimaan markkinamekanismien asettamien reunaehtojen mukaisesti. Valtionhallinnon eri tasoja ja sosiaaliturvajärjestelmää on muokattu tätä tarkoitusta varten, Kananen sanoo.

Näin on Kanasen mukaan tehty esimerkiksi sosiaaliturvapolitiikassa. Viime vuosikymmeninä toimeentulotuen ja työttömyyskorvausten saantiehtoja on kavennettu Pohjoismaissa. Näin on Kanasen mukaan pyritty ohjaamaan ihmisiä hyväksymään työehtoja, joita he eivät välttämättä muuten hyväksyisi.

Suomessa eräs tavoite on ollut muodostaa huonojen työehtojen ja matalien palkkojen palvelusektori, väitöstutkimuksessa sanotaan.

Köyhyystutkija Jouko Karjalainen kertoo Uudelle Suomelle olevansa samaa mieltä Kanasen kanssa. Karjalaisen mielestä 90 000 euron etuun pitää puuttua. Lue lisää tästä.

Kanasen mukaan Suomi ja muut Pohjoismaat ovat matkalla tasa-arvosta kohti hierarkkista yhteiskuntajärjestystä, jossa yhteiskunnan enemmistön toimintamahdollisuudet kapenevat ja jossa harvoilla onnekkailla on turvatut elinolosuhteet.

Kananen väittelee Helsingin yliopistossa 1. maaliskuuta.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

muuan

Vaikka yhteiskunnallisista lähtökohdista hyväksyisikin väitteet, niin jää odottamaan, että väitöskirjasta löytyy vahvat asiaperustelut. Mutun ei pitäisi riittää tohtoritasolla.

MH70

En tiedä tästä väitöstutkimuksesta sen enempää kuin tässä uutisessa on kerrottu, mutta vaikuttaa vahvasti siltä, että tässä on otettu vaikutteita Michel Foucaltin käsityksistä hallinnasta ja hänen ajatustensa pohjalta sittemmin syntyneestä hallinnan analytiikasta, jonka edustajiin kuuluu muun muassa brittiläinen Nikolas Rose. Että kyllä tämäntyyppistä yhteiskunnan hallintamekanismeja käsittelevää tutkimusta ovat vakavasti otettavat tutkijatkin tehneet, enkä näe, miksei tätäkin väitöstä voitaisi hyväksyä.

Vyötiäinen

Mielestäni Kokoomuksen ja Keskustan välillä löytyy selvä ero. Uusliberalismia ajaa nimenomaan Kokoomus. Keskusta on lähempänä perinteistä suomalaista talouslinjaa.

Mauri pekkarinen on oikeastaan ainoa isänmaallinen ministeri,joka pyrkii lisäämään suomalaisomistusta yrityksissämme.

Muut kannattavat vain rahastamista ja kansallisvarallisuutemme myymistä ulkomaille ja lähinnä Ruotsiin.

Ola

Demareiden rakentama järjettömän kallis järjestelmä, jota Filatov kaudellaan vielä pahensi miljardeilla, on hiljalleen purkautumassa oikeaan suuntaan. Kokoomus tekee tässä hyvää työtä. Ihmiset töihin ja rakentamaan Suomea. Työnvieroksujat ja muut järjestelmän hyväksikäyttäjät on saatava pois sosiaaliluukuilta ja kaljakuppiloista kuluttamasta meidän veronmaksajien rahoja.

Ilborg

Millähän tapaa kokoomuksen tai keskustan politiikka on ollut liberaalia? Markkinaliberalismia on ehkä hieman saatettu yrittää, mutta suurimmat muutokset siihenkin suuntaan tehtiin jo 90-luvulla, eikä silti asiat ole lähelläkään liberaalia.

Termien tarkoitus saattaa olla monesti hyvin epämääräinen sillä monimutkainen selitys ideologiasta saattaa monen mielessä muuttua, puhumattakaan siitä että jos ei koko termiin ole tutustunut, vaan mahdollisesti kuullut termin jossain yhteydessä ja alkanut käyttää sitä vastaavasti vaikka ei tiedä mitä se oikeastaan edes tarkoittaa.

Mika Salonen

Asiaa!
Hienoa jos ollaan menossa käytännön elämää tutkiviin väitöskirjojen aiheisiin.
Suomessa tämänlaiset väitösaiheet vaativat paljon rohkeutta-kaikki tahot eivät hyväksy kansan tietoisuuden lisäämistä ja vaikeuttavat väitöskirjan tekoa.

Väitöskirjan esittelemän väärän yhteiskunnallisen suunnan kritiikiksi siteeraus raamatusta:
"Tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikomuksilla"

space

Joskus menneisyydessä oli aika jolloin kaikki ihmiset ja yhteiskunnan osat olivat tasa-arvoisia ja hymyilivät ja keskustelivat toisilleen tulo- ja koulutuseroista huolimatta. 1970-luvulla kaikki oli niin lutuista ja kivaa verrattuna 2010-lukuun. Yhtä säkenöivää tasa-arvoista kulta-aikaa Cafe Ekbergiltä Pub Tenunenään. Stallaritkin sai mellastaa ihan vapaasti. Sitäkö tässä halutaan takaisin?

Ola

Näköjään. Ja pahat riistoporvarit 2 500 €:n bruttokuukausipalkoillaan maksajiksi.

Stallarit ovat jälleen nostamassa päätään. Kaikille pioneerihuivit kaulaan ja punaliput liehumaan. Porvarit kuokan varteen 100 €:n kk-palkalla ja stallareille johto 10 000 €:n kk-palkalla.
Tätähän Tampereen vasemmistopoliittinen yliopisto taitaa ajaa takaa, vaikka väikkäri on nimellisesti H:gin Yo:n hengentuote. T:reen yo taitaa olla länsimaailman ainoita "poliittisia yliopistoja". Rinnastus ääri-islamistien islamkouluihin ei liene kaukana.

Heikki K

Kontrollilla on vuosisatainen perinne. Joka mökki oli aikanaan kirjoissa verotuksen ja sotaväen ottojen vuoksi.
1900-luvun vaihteessa Suomessa tiedettiin kylittäin jokainen kanakin ja sillat 10 sentin tarkkuudella.
No nyt tiedetään jokaisen lääkärissä käynti ja apteekki-lääkkeen osto. On aserekisteri, sossun rekisteri, verottajan, poliisin, armeijan, väestön, sairaalan, kirjaston, pankin, ajokortin, passin, kännykän, auton, bonuskortin... satoja rekistereitä.
Siinä ei ole ihmisellä enää paljon liikkumatilaa.

foinikkialainen

aina sen verran, että vielä toistaiseksi laiton, uusi ja pimee poliisilaki tulee laajenemaan, jos Piraattipuolueen huomio ko.rikoksesta, jätettäisiin vain puheasteelle. Kytät tunkevat lonkeronsa salaa(tietenkin)tavallisten ihmisten elämään, jopa tietokoneisiin (ja aina salaa). Urkkia pitää kaikin tavoin, joten nyt kannattaa hakea poliisikouluun!? Poliiseja ei tarvita enää vallankaappauksen jälkeen, mutta sitä ennen ei "työt" lopu. Poliisien toimiessa mamujen sanelemien sääntöjen mukaan, he ajavat itsensä nurkkaan, josta ei enää paluuta ole. Plan your revolution, sillä tämäkin päivä tulee vielä. Kenties samana päivänä kaikki homotkin tajuavat mennä takaisin kaappeihinsa. Sillä sinä päivänä rauhalliset miehet eivät, ehkä olekaan enää, niin rauhallisia ja "revolverit saattavat (Holmlundilla tai ilman) roikkua sangen alhaalla". Pelataan niinq "rosvoo-mamuu-polee" ja sit saa nähdä senkin, ikäänkuin "tosi-TV:sta", että mikähän/kukahan se heikoin lenkki oikein on.

salakankee

"Suomessa eräs tavoite on ollut muodostaa huonojen työehtojen ja matalien palkkojen palvelusektori, väitöstutkimuksessa sanotaan."

USA:ssahan on kahdet jollei kolmet työmarkkinat. On omille kansalaisille ns hampurilaispalkkaluokka ja sitten on vielä laittomille maahan tulijoille omansa. Palkkaeroilla on haluttu todistaa, että se on muka kehitystä. Jee kun olemme iloisia sellaisesta, että toiset rypee rahassa ja toiset joutuvat hakemaan ruokapankista kassin että selviää hengissä. Upeeta komeeta - jatkakaa samaan tyyliin kyllä se siitä, sanoi muuan mies.
Poliitikot puhuvat kameroiden edessä aivan toista mikä on todellisuus! Muunnettua totuutta. Kyllä kansa tietää, ja se näkyy nyt vaaleissa. Kansa kostaa!

Arto_Luukkainen

Johannes Kanasen "väitöskirja" on jälleen hyvä esimerkki poliittisesta kirjoitelmasta, joka ei ole lainkaan tiedettä. Kananen pudottelee vain omaata päästään tempaamiaan vasemmistolaisia väitteitä, joilla ei ole sen enempää tekemistä todellisuuden kanssa.

Paljonko yhteiskunta on käyttänyt rahaa Kanasen nolla"tutkimukseen"? Kannattiko se raha todellakin lainata ulkomailta?

Väitöskirjatehtailua pitäisi rajoittaa, jos tuloksena on vain tällaisia arvottomia vasemmistolaisia poliittisia pamfletteja.

kyy

Jaaha. Jos tutkimus osoittaa jonkun taloususkonnon dogmin kestämättömäksi, se siis olisi kiellettävä?

Jos tutkimustulos asettaa jonkin oikeistolaisen trendin kyseenalaiseksi, se on siis heti poliittinen pamfletti, jopa vasemmistolainen?

Varsinkin silloin, kun tutkimuksesta ei tiedetä mitään.

O tempora, o mores.

Judgement Day

jonka ne ovat nielleet karvoineen - ajatus kansalaisten vaikutusmahdollisuuksista - eivätkä huomaa, että olemme varsinaisessa diktatuurissa jo nyt EU:ssa.

Mikä ero on Egyptin yksinvaltiuden tai EU:n komissiovetoisen järjestelmän välillä
kansalaisten vaikutusmahdollisuuksien kannalta?

- kummassakaan järjestelmässä ei kansalaisilla ole vaikutusmahdollisuuksia todella merkittävissä asioissa kuten perustuslaki-, sotilaspolitiikka-, tai sosiaaliturva-asioissa tai edes kaavoitus-asioissa. Näennäisesti ehkä.
- kummassakin järjestelmässä johtopolitikoilla katsotaan olevan oikeus valehteluun kansalaisille.
- kummassakin järjestelmässä suojellan rikollisia johtohenkilöitä (Suomessa mm. Juhantalo EU:ssa useita).
- kummassakin järjestelmässä kansaa koskevat tiedot ovat ensisijaisesti salaisia.
- oikeusjärjestelmä rakentuu merkittäviltä osiltaan valtiojohdon suojelemiseksi.
- kidutukset, murhat ja laittomat pidätykset eroaa lähinnä määrällisesti (valtiota uhkaavat eliminoinnit kuten Kelly, Assagne wikileaks jne,)
- sananvapaus jollei sillä saavuteta mitään on merkityksetön. Haukkuva koira ei haavaa tee.

Dejavu

Päällimmäiseksi on muodostunut tavoite kontrolloida ja ohjata ihmisiä toimimaan markkinamekanismien asettamien reunaehtojen mukaisesti. >>
Olennainen osa tätä kehitystä on myös ulkomaisen halpatyövoiman käyttö, jolloin suomalaisten palkat joutuvat paineeseen. Pikkuhiljaa se johtaa palkkojen alenemiseen,
mikä onkin lopullinen tavoite.
Hierarkian huippu kerää sitten voitot.
Sosiaaliturvahan on siinä sivussa romutettu, joten ainoa mahdollisuus jäädä henkiin on mennä töihin nälkäpalkalla.

Valtionyhtiöt (kokoomusministerin siunauksella)
ovat innolla touhussa mukana. (Transpoint)
Huomaa linkin päivämäärä!!
http://www.uusisuomi.fi/raha/89749-vr-pimeasti-emme-maksa

Niin, pimeästi ei maksettu, mutta maksettiin te-sopimusten vastaista palkkaa!! Eli käytettiin halpatyövoimaa..
Kuvaava esimerkki.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/02/1270988/vr-konserni-jai...

jussi vaarala

yritetään rantauttaa palkkatason alaspainaminen ja toisaalta halpatyö totutuksi tavaksi

sellaista globalisaatiota

kun parasta globalisaatiota on kun lähellä ihmisillä omassa kylässä tai lähiössä menee hyvin - tai pienessä kunnassa ja kaupungissa

hyvinvointi on aina paikkaan, aikaan ja ihmisiin sidottu eikä mikään globaali huuhaahaave

Tapanainen

Mistä näitä nollatutkimuksia oikein syntyy? Näin meitä kontrolloidaan kertoilee tutkija. Kanasta olisi pitänyt kontrolloida senverran ettei nyt mitä tahansa tutkita.

Ennen väitöskirjaa tehtiin vuositolkulla. Nyt riittää 3 kk.
Veikkaan Kanaselle kontrolloitua jatkoa sillä ei noilla tutkimuksilla ainakaan avoimilla markkinoilla työllistytä.

HPlä

Maailma menee menojaan, eletään globaalissa markkinataloudessa sen ehdoilla, hyvin tai huonosti, paluuta sosialismiin ei ole. Kapitalismi on laittanut harmaat itä-blokin maat kukoistamaan. Tälle tieteilijälle ei nykytaloudessa liene suurta kysyntää, menneessä maailmassa ehkä.

JJ75

Muuta ei osata.

Raha-automaatit notkuu teidemme varsilla valtion taskuun poliisin suosiollisella avustuksella.

Virossa esim. veroja maksaa firmat sitten, kun päättävät nostaa rahaa firmasta. Raha käsitetään työkaluksi sielläkin.

Suomessa puolestaan verottaja iskee samantien hampaansa kiinni. Tee siinä sitten sijoituksia ja hankintoja.

puutarhamies

kuuluu ennen kaikkea SDP:lle SAK:lle.

Alipalkattujen toimialojen ja kierojen työmarkkinoiden luominen ei varmasti ole ollut tarkoitus, vaan ne on luotu syvään asiantuntemattomuuteen ja henkisen pääoman puutteeseen perustuen.

Ahon porvarihallitus loi jo hyvän pohjan tälle SDP:n jatkamalle tuhotyölle. Puolueiden taustarahoittajilla lienee myös sormensa sopassa. Vähäosaisen kannalta SAK on ollut näistä rahoittajista olennaisin ja pahin köyhän polkija.

Vanhasen 2. hallitus alkoi sosiaalipolitiikan oikeudenmukaistamisen ja kannustavuuden parantamistyön. Se perusti Sata-komitean johon piti ottaa myrkkynä mukaan myös ns "vasemmistoa". Ay-liike tuhosi komitean työn, ja heidän rakentamansa kansan kahtiajako syvenee. Linkissä tarkennusta:

http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Vasemmisto+jakoi+kansan+kahtia/HS20101...

voida

Juuri näin on tapahtunut. Nyt on elämänne tilaisuus vaikuttaa tähän vaaleissa äänestämällä muita kuin kolmea suurinta puoluetta. Viime laman hoiti SDP ja saimme sillä kaikenmaailman tukien leikkaukse, pakkokurssitukset työttömille ja niin edelleen.

intiaani

Protestiäänikin on joskus hyvä antaa. Väitöskirjassa on näkemystä ja rohkeutta, koska tunnistan vastaavia asioita oman uran varrelta. Ulkomaalaisen työvoiman tuonnin tukemisen lisäksi toinen keino on ollut ulkoistaa ensin "helppoja" palveluita kuten siivousta ja myöhemmin sama on tapahtunut myös asiantuntijapalveluissa yrittäjyyden kautta. Ensimmäisessä mekanismissa poljetaan palkkoja ja toisessa mekanismissa pyritään siirtämään ensisijaisesti riskiä. Yritykset saavat toki vapaasti toimia näin, mutta ei koko yhteiskuntaa tarvitse muokata tähän tarkoitukseen.

Klassista strategiaa, divide et impera eli hajoita ja hallitse. Epäilen että ihmisten silmät aukeavat tällekin asialle kunhan malttavat ajatella omilla aivoillaan totuttujen talousteorioiden toistelun sijaan. On naivia ajatella ettei talousdogmien kautta tapahtuisi juuri tälläisiä ylilyöntejä, vaikka tehokkuuspyrkimys on aina paikallaan tuotannossa.

Mark Andersson

Eduskuntapuolueista ei ole mihinkään. Mutta koska nuo kastroidut puolueet ovat sementoineet asemansa, eduskunnan ulkopuolelta on erittäin vaikea nousta, varsinkin jos haluaa todellista muutosta. Mekanismit, lait, vaalipiirit ym, ja varsinkin valtamedia pitävät huolen että näkyvyyttä eivät taatusti saa muut kuin eduskuntapuolueet, ja niistä eniten suuret, ne, jotka Suomen alamäen takaavat.

Netti on lähes ainoa väylä tehdä tunnetuksi todellisia muutosvoimia. Siksi kannattaa tutustua myös muiden puolueiden vaaliohjelmiin, jos haluaa kunnon muutosta tähän ummehtuneeseen poliittiseen itsensä myymisen kulttuuriin.

intrigööri

ovat olleet politsaurusten puheenaiheena jo 15 vuotta, mutta mitään niiden laukomiseksi ei ole tehty. Hallitukset ovat vaihtuneet, mutta rupusakin on vain annettu rauhassa kasvaa ilman mitään todellisia toimenpiteitä.
Kun halpatöiden palkat lähestyvät pelkän sosiaaliturvan tasoa, mitä silloin pitää tehdä? No, silloin pitää tietysti tiputtaa sossuturvan tasoa.
Sehän on nykyisten päättäjiemme mielen mukaista ja samalla Suomi-brändin mallista kestävää kehitystä. Vai onko?

Tom B

Lipponen sen sanoi jo kauan sitten: "Markkinat hoitaa!"

SDP on ollut markkinauskovaisten puolue siitä lähtien kun Ulf Sundqvist nousi puolueen johtoon. Ja nykyinen puoluejohtaja Jutta Urpilanen valittiin Lipposen vaatimuksesta!

Vierte Mann

kuten myös sumutusta koko käsite "pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta".
Väitettä on turhaa ryhtyä käsittelemään yksityiskohtaisesti, sillä ei tartte stadilaisittain kuin toistaa käsitettä kaksikko Spadanen/Salminen parhaasta korkeasivistyksellisestä kansaneepoksesta "Rotestilaulu" - eli: "Ei tartte kun tsiikata kun vähän ympärilleen"....
Ja äskeiseen on syytä vielä lisätä, että tämän lähinnä pilailumielessa tehdyn Rotestilaulun aikoihin suomalaisessa yhteiskunnassa lähes kaikki natsasi sillä tavalla kohdalleen, ettei tämä kansa koskaan sellaisia päiviä näkemään edes tule.
Olen jostain aiemmasta "Apropoo" lehden artikkelista lukenut tutkimuksen, jonka mukaan Kalevi Sorsan ollessa maan periaatteellinen pomo, silloista yhteiskuntaa pystyi häpeämättä kutsumaan hyvinvointi-sellaiseksi.. Pulmahan nyt onkin vaan siinä, että nykyisin tuskin mistään löytyy ketään isokenkäistä, olivat näennäiset tavoitteet sitten missä tahansa, jota edes kiinnostaisi sellaisen olotilan takaisin saaminen. Mutta olkoon.
Eilen Ylen pääuutislähetys, kuten myös Maikkarin osoittivat kumpikin että myös EU:n ylimmästä portaasta löytyy henkilöitä jotka vielä ovat kiinnostuneet nykyisen pankkien hallitseman Euroopan alasajosta. Tavalla jolloin Cityn arvo finanssikieroilujen erikoisasemapaikkana tipahtaisi vihannestukkutorin tasolle - mutta saaspas nähdä.

Mahatma_Gandhi

Kun rakennetaan pahoinvointiyhteiskuntaa, siitä vääjäämättä seuraa eriarvoisuutta. Eriarvoisuus on rakenteellista väkivaltaa ja se johtaa käytökselliseen väkivaltaan. Tätä ei haluta nähdä tai se on tavoite. Jokaisen yksilön pitää alkaa miettiä omalta kohdaltaan minkälaisessa yhteiskunnassa haluaa elää.

Kilpailu johtaa väistämättä sotaan, jonka ääripää on tuliasein käyty sota, joko maan sisällä tai valtioiden välillä.

Sanon sen vielä, rakenteellinen väkivalta johtaa käytökselliseen väkivaltaan. Sitä ei kukaan omalle kohdalleen halua.

Rauhaa.

Kallevi

Nykyään päivänselvät tosiasiatkin on ilmoitettava väitöskirjassa, jotta niillä olisi jotain painoarvoa julkisessa keskustelussa. Tämän on kulttipalvonnan kohteeksi noussut Tiede tehnyt kulttuurillemme. Tiede on tehnyt meistä älyllisesti passiivisia lähdeviitteiden orjia. Jos ei ole lähdeviitteitä, et voi sanoa ääneen sellaistakaan päivänselvää tosiasiaa, että markkinavoimat kontrolloivat ihmisiä. Jos haluat sanoa jotain, kannattaa ensin opiskella ko. alan professoriksi, ja toivoa, että sen jälkeen kuunnellaan.

Aruvela Niyogi

Ennen vanhaan yritysten kilpailukyky tekohengitettiin devalvoimalla ja maksumiehiksi joutuivat kaikki joiden omaisuus ei ollut jo valmiiksi ulkomailla eivätkä saaneet etukäteen sisäpiirin vinkkiä siirtää varastoja ulkomaille.
Nykyisin kyvyttömät yritykset toteuttavat Kiina-ilmiötä omien duunareidensa ja alihankkijoidensa selkänahasta.

Salon Petri

Lakisääteinen vakuutus- ja sosiaaliturva ovat kunnossa paperilla.

Seuraavissa konkreettisissa hallituksen esityksissä ja niistä nelikannassa voimaan saatetussa lainsäädännössä vakuutusyhtiöiden ylivertaista asemaa vahvistettiin eduskunnassa vuosina 2003 - 2007 entisestään.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana toimi sdp:n kansanedustaja Valto Koski. Lakivaliokunnan puheenjohtajana toimi nykyinen oikeusministeri vihreiden Tuija Brax. Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana toimi kokoomuksen kansanedustaja Kimmo Sasi.

KAHDEN LÄÄKÄRIN LOUKKU – NELIKANTAINEN LAINSÄÄDÄNTÖMALLI

Suomalainen kahden lääkärin loukku 100 prosenttisen valmis! – Osa 1/5
http://ajankuva.blogspot.com/2007/06/suomalainen-kahden-lkrin-loukku-100...

Suomalainen kahden lääkärin loukku 100 prosenttisen valmis! – Osa 2/5
http://ajankuva.blogspot.com/2007/06/suomalainen-kahden-lkrin-loukku-100...

Suomalainen kahden lääkärin loukku 100 prosenttisen valmis! – Osa 3/5
http://ajankuva.blogspot.com/2007/06/suomalainen-kahden-lkrin-loukku-100...

Suomalainen kahden lääkärin loukku 100 prosenttisen valmis! – Osa 4/5
http://ajankuva.blogspot.com/2007/06/suomalainen-kahden-lkrin-loukku-100...

Suomalainen kahden lääkärin loukku 100 prosenttisen valmis! – Osa 5/5
http://ajankuva.blogspot.com/2007/06/suomalainen-kahden-lkrin-loukku-100...

NELIKANTAINEN LAINSÄÄDÄNTÖMALLI JA SEN VAIKUTTAVUUS POTILAISIIN

Kahden lääkärin loukku – Monen potilaan elämän viimeinen tyrmäyskoukku osa 1/3
http://ajankuva.blogspot.com/2007/03/kahden-lkrin-loukku-monen-potilaan-...

Kahden lääkärin loukku – Monen potilaan elämän viimeinen tyrmäyskoukku osa 2/3
http://ajankuva.blogspot.com/2007/04/kahden-lkrin-loukku-monen-potilaan-...

Kahden lääkärin loukku – Monen potilaan elämän viimeinen tyrmäyskoukku osa 3/3
http://ajankuva.blogspot.com/2007/04/kahden-lkrin-loukku-monen-potilaan-...

YHTEENVETOA JA POHDINTAA VAKUUTUSYHTIÖIDEN VALLASTA

Miksi kahden lääkärin loukku on mahdollinen?
http://ajankuva.blogspot.com/2007/04/miksi-kahden-lkrin-loukku-on.html

Yhteenvetoa nelikantaisesta lainsäädäntömallista
http://ajankuva.blogspot.com/2007/07/yhteenvetoa-nelikantaisesta.html

Joten mielenkiinnolla odotan Johannes Kanasen väitöskirjan julkituloa lähempää tutustumista varten.