Keskiviikko 24.7.2019

Rankka kyselytulos Opettaja-lehdessä: ”Maahanmuuttajat rasittavat”

Luotu: 
23.2.2011 06:13

Opettajat kokevat ylimääräistä rasitusta, jos koululuokassa on runsaasti maahanmuuttajia, paljastaa Opettaja-lehden kysely. Vastauksissaan opettajat kertovat, että maahanmuuttajaoppilailla on vaikeuksia koulun käytäntöjen kanssa ja myös heidän vanhempansa kaipaisivat opastusta koulun ja kodin välisestä yhteistyöstä.

Opettajista 41 prosenttia haluaisi kouluihin kiintiöt maahanmuuttajille, Opettaja-lehden tekemästä kyselystä ilmenee.

Kiintiöitä kannattavista lähes puolet asettaa maahanmuuttajien kiintiön rajan 20 tai 30 prosenttiin.

Liki kolmannes opettajista ei halua kiintiöitä.

Joka neljäs opettaja sanoo, että maahanmuuttajien suuri osuus lisää hälinää ja melua luokkahuoneessa sekä kasvattaa väkivallan määrää koulussa. Kyselyn perusteella opettajat katsovat, että maahanmuuttajien suuri osuus oppilaista haittaa monikulttuurisuuden omaksumista.

Suurin osa opettajista kokee työmäärän kasvavan jopa kohtuuttomaksi, jos maahanmuuttajalapsia on luokassa paljon. Samalla opetuksen laatu kärsii ja tasoa on laskettava. Opettajien mukaan maahanmuuttajien opettaminen on ylimääräinen rasite ja lisätyö, joka ei tunnu opettajan palkassa ja johon ei kouluteta.

Opettajista näyttää selkeästi siltä, että kaupunkien koulut ovat jakautumassa maahanmuuttajien vuoksi hyviin ja huonoihin. Yli puolet opettajista ajattelee näin, Opettaja-lehti kertoo.

Helsingin Sanomien kyselyssä tammikuussa joka kolmas uusimaalainen kannatti maahanmuuttajakiintiöitä kouluihin. Kiintiöitä siis vastusti selvästi suurin osa vastaajista.

Opettaja-lehti kysyi lukijoilta mielipiteitä maahanmuuttajien opetuksesta tammikuussa 2011. Vastaajia oli 456, joista opettajia ja lehtoreita oli 73 prosenttia, lastentarhanopettajia vajaat 11 ja rehtoreita lähes 9 prosenttia.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Spinnu

"maahanmuuttajien suuri osuus oppilaista haittaa monikulttuurisuuden omaksumista."

Häh? Eihän rikkaammaan kulttuurin edustajien tarvitse oppia mitään meidän kulttuuristamme, vaan riittää että he vain tuovat väriä, eksotiikkaa ja värinää tähän meidän 50-luvulle jämähtäneeseen ummehtuneeseen Impivaaraan. Pitäisikö heidät pakottaa mämmiä syömään ja laulamaan joululauluja?

Ja eikö se ole rasistista väittää, että mamu-lapset aiheuttavat ongelmia? Heillä on vain erilainen hiljaisuus- ja oppimiskäsitys. Ja ne kaikki kiusaamistapaukset ovat vain yksittäistapauksia joita ei saa yleistää. Ehkä meidän pullamössökoululaisemme vain kokevat maahanmuuttajiemme fyysiset leikit kiusaamisena? Kaikki opettajat pitäisi vielä laittaa monikulttuurisuuskursseille, joissa korjattaisiin xylofoniset asenteet kansainvälisyyttämme vaativalle tasolle.

(okei, nyt Suomi, viulu oikeesti...)

kaarna

eli mamut monialaosaaja kulttuuristaan tänne työvoimapulaa helpottamaan kohtuullisella odotus korvauksella tuotetut maamme pelastajat ja väkiluvun ylös nostavat yli-ihmisetkö häiriöksi? ---ei kai nyt sentään vaikka ongelmaksi joka kolkassa ja asiassa alkaneet olla vaikkeivat suurviisas eliittimme sitä tietenkään käsitä koska se on niin ihkua"

tarvo

Nyt äkkiä opettajankoulutukseen lisättävä monikulttuurisuus-aivopesua. Toistakaa kaikki: monikulttuuri on rikkaus, monikulttuuri on rikkaus, monikulttuuri on rikkaus ja voimavara...Nykyiset opettajat on syytä viedä leireille uudelleenkoulutukseen.

Opettajat hävetkää!

hanari

Mutta sosiademokraattinen aate estää erilaisen kohtelun. On meillä kouluissa kotimaisetkin erityisryhmät, joiden vanhemmat terrorisoivat opettajia. Hyviä kokemuksia on erityisryhmien tukiopetusryhmistä. Koulun jälkeiseen tukiopetukseen houkutellaan ruualla! Opettajista vain on pulaa. Jospa maahanmuuttajien joukosta löytyisi?

Massey_Ferguson

Helsingissä joutuu tosissaan miettimään asuinpaikkansa, ettei oma jälkipolvi joudu vähemmistöluokalle saamaan heikommille suunniteltua opetusta.

Minä lähetän tämän linkin kyllä forwardina Astridille.

TakojaIlmarinen

Taito Turtiainen suosittelen sinulle ja mahdolliselle perheellesi muuttoa Vuosaaren Mogadisu avenuelle!
Pääset nauttimaan ihailemaasi monikulttuurista elämää täysillä. Voit siis edelleen äänestää viherpipertäjiä tai vaihtoehtona RKP pakkoruotsin edustajia!

karjala

ehdottomasti täytyy saada maahanmuuttajakiintiöt opettajiin, sellaisissa luokissa, missä maahanmuuttajia yli 25%. sellaisissa luokissa, missä yli 50%, ei pitäisi muita opettajia, kuin maahanmuuttajia ollakkaan.
toivottavasti tähän asiaan tulee muutos, kun eduskuntaan valitaan maahanmuuttaja kansanedustajia.

Professori

Opettajien on vain jaksettava niin kauan kuin maahamme otetaan massoittain näitä ns. humanitaarisia maahanmuuttajia. Jos opettajat eivät jaksa, on tulos vielä huonompi - yhä useammat etnisesti erilaiset syrjäytyvät lopullisesti ja radikalisoituvat kuten monessa muussakin Euroopan maassa. Ja sitä seuraa valtaväestön vastareaktio.

Opettajien jaksamisen vaihtoehtona on tietenkin vähentää humanitaarista maahanmuuttoa, kun emme kuitenkaan voi pelastaa kaikkia maailman hädänalaisia. Tai sitten vain <a href="http://professorinajatuksia.blogspot.com/2010/10/maahanmuutosta-rikastut...ähentää Suomen houkuttavuutta</a> parempaa elintasoa etsivien silmissä. Suurimpina kärsijöinä tässä kehityksessä olisivat lopulta <a href="http://professorinajatuksia.blogspot.com/2010/11/kummallinen-ajattelu-va... maahanmuuttajat</a>, jotka ovat parhaiten sopeutuneet maahamme.

Onneksi keväällä on vaalit. Siellä voi jokainen ottaa kantaa tähänkin asiaan.

jouniv

"Kyselyn perusteella opettajat katsovat, että maahanmuuttajien suuri osuus oppilaista haittaa monikulttuurisuuden omaksumista."

Mitä tämä tarkoittaa? Miten monikulttuuri "pitäisi" omaksua? Siten, että se on ihanaa, ongelmatonta ja vääjäämätöntä?

Entäpä jos se ei olekaan?

Tässähän suomalaiset oppilaat ja opettajat saavat niin hands-on-kokemusta monikulttuurista kuin mahdollista. Järjestyshäiriöitä, opetuksen tason vääjämätöntä heikentymistä, väkivaltaa...

No, Henna Virkkunenhan sanoi että monikulttuuri on koululaitoksen rikkaus ja voimavara. Hän ei kylläkään kertonut miten, mutta ei multikulti-agendaa ajavan poliittisen eliitin tarvitse mitään perustella.

mattikani

Tunti 45 minuuttia, oppilaita 30. Paljonko jääkään aikaa yhdelle oppilaalle?
Jos samassa ryhmässä on erikseen opetettavia oppilaita tai ryhmiä useita, niin tilanne opetuksen kannalta on yksinkertaisesti mahdoton.
Jos työntekijä pannaan mahdottomaan tilanteeseen, niin mitäs sitten?
Luulenpa minäkin, että nämä "päättäjät" kyllä osaavat pitää huolta, missä heidän lapsensa koulua käyvät. Häpeä heille!

Heikki K

Päivähoito on muuttunut päiväsäilytykseksi. Ei kukaan opettaja, hoitaja jaksa harrastaa normaalin kokoisessa ryhmässä "monikulttuuria".
-Huvittaa, että koko yhteiskunnan koneistomme vain silittelee asiaa niin opettajien kuin päiväkotihoitajienkin osalta. -Pistäkää vaan lapsenne sinne monikulttuuri-osastolle. Tulosta alkaa näkyä 10 v kuluttua.

TakojaIlmarinen

Hellan tuutelis sentään!
Voimavara saa ilmaiset asunnot ja veronmaksajien maksamat tuet. Rikkaus on saavalla osapuolella, mahdollisuudet siihen että saamme kasvattaa verovaroin terroristikoulutukseen hakeutuvia kansalaisia ja siinä on myös se voimavara!

Rapaportti

pois työpaikoiltanne kouluista, sosiaalitoimistoista, maahanmuuttovirastoista, "pakolaiskeskuksista"(taloudellisen maahantulon asuntoloista).

Minkä takia kukaan haluaisi päivästä toiseen lapioida tätä pCkaa, kun ASIAT MUUTTAMALLA SAADAAN NORMAALI TYÖYHTEISÖ TEILLEKIN ? Kun lopetetaan Scheiben lykkiminen, lykkimällä se kokonaan pois, kaikkien olo paranee.

Ne jotka itkevät asiansa perään, voivat liittyä sinne karavaanin jatkoksi. "Siellä" ei tarvitse edes tehdä lumitöitä. Win-win kaikille !?

Miksi näillä aloilla pitää kärsiä jatkuvaa työpaikkaväkivaltaa ? Miksi suomalaisten lasten pitää alistua tähän ? Eikö tunnukin aika typerältä lueskella nykyisiä työpaikkakiusaamis- ym. itkuntoja, kun samaan aikaan luokassa ja sen ulkopuolella vedetään konkreettisesti turpaan, säännönmukaisen kouluaikana, koulun tiloissa ja koulun hyväksymänä.

Kun koulu on kohta maan kaksinaismoraalisin järjestelmä oikeuslaitoksen rinnalla, ei tarvitse ihmettele järkimoraalin omaavien opettajien voimistuvia reaktioita.

Ihmettelettekö, miksi yksityiskoulujen määrä rupeaa räjähtämään 1000x, miksi koulutetut suomalaiset perheineen alkavat muuttaa maaasta pois - suuri joukko nokialaisia varmasti kohta esimerkkeinä. Ja miksi meidän kaikkien elintaso alkaa jatkossa laskea, samalla kun nämä rikastuttajat ja heidän tukijansa valtion hallinnossa imevät verovarat tappiin.

voida

Kylläpäs lehti on siirtynyt "rasistiselle" linjalle ja opettajia olisin viimeksi uskonut Halla-Ahon kannattajiksi.

Aiemmin kaikki kritiikki tukahdutettiin, mutta viimein on tapahtunut muutos realistisempaan suuntaan ja voi pientä kritiikkiäkin esittää ettei kaikki monikulttuuri olekaan 100% hyvää ja positiivista?

Sulo Hytonen

Nuorena miehenä kun tein metsätöitä, niin silloin maksettiin lumislisää. Sen maksaminen alkoi kun lunta oli puolimetsriä- en tosin muista ihan tarkaan. Lumilisä kohosi asteittain lumensyvyyden mukaan.

Myöhemmin kun työskentelin paperitehtaalla, siellä maksettiin "likaisentyönlisää" töistä jotka raskauden, likaisuuden tai jonkin muun syyn johdosta poikkesivat normaaleista vakanssitöistä.

Julkisuudessa jo kerrotaan, että monikulttuurisesti rikastuneiulle aluille on vaikeuksia saada esim. kouluihin päteviä opettajia. Edessä on aika jolloin alan ammattijärjestö joutuu terästämän palkkavaateita ja ajamaan alan työehtoihin etelän kasvukeskuksia koskevan "lapinlisän". Sekin voisi kohota asteittain kuten "lumilisä" sen mukaan kuinka paljon haittana olevaa monikulttuurisuutta työkohteessa esiintyy.

JiiTL

Pullamössöikäpolven opettajia nyt rasittaa jo yksikin muita virkeämpi tai passiivisempi lapsi.

Toisaalta, on selvää, että ongelmia tulee, jos 30 lapsen luokassa on 10 maahanmuuttajalasta, joilla on (diplomaattisesti sanottuna) vaikeuksia suomen kielen kanssa, eivätkä tavatkaan tule muualta kuin suomalaisesta lastentarhasta: teillä kuljetaan koko tien leveydeltä, eli muita ei kunnioiteta, joka paikassa möykätään, opea/tarhatätiä ei kuunnella... - en kyllä kuuntelis minäkään niitä höpöjä...

Ei tilanteesta maahanmuuttajia tarvitse syyttää, jos vika on opeopen heikkohermoisuudessa.

reijahirn

Eikö olisi ollut parempi nostaa kissa pöydälle aikaa sitten? Ei opiskelusta tule mitään jos luokassa häiriköi parikymmentä somalipentua. Joko kohta tajuatte ajaa ne sinne,mistä ovat tulleetkin. Aidattu ghetto mamuille-aidatkaa niille vaikka koko Kauniainen, missä niiden on pysyttävä poislähtöönsä saakka.

salakankee

jos historian tsunamit olisivat heitelleet Suomea eri lailla - olisimme ehkä kaikki ruotsinkielisiä tai sitten venäjänkielisiä (nykyisiä venäläisiä).
Suomalais-ugrilaisuus olisi vain Venäjän sisäinen pieni kummajaisuus, mikä ei ketään kiinnostaisi

Sokarates

Tunnen opettajia ja itsekin olen istunut opetuslautakunnassa ja maahanmuuttajalapset ovat iso ongelma, siis pojat.

Onglemia on paljon, pojat eivät halua edes opiskella ja tämä johtuu siitä että heitä kohdellaan kotonaan kuin prinssejä ja kultakimpaleita. Ja jos esim. opettaja ojentaa poikia niin ei mene kauaa kun vihainen maahanmuuttajaisä on paikalla vaatimassa selitystä.

Tytöt sopeutuvat paremmin, mutta maahanmuuttaja-perheet eivät tue tyttöjä vaan esim. kurdi- tai somaliperheen tytöt lähetetään takaisin kotomaihinsa naimisiin ja heistä ei enää kuulla! Tyttöjen koulutus loppuu 16-vuotiaana, sitten edessä on "sovittu" (pakko) avioliitto.

Siis tämä koskee siis islamilaisia maahanmuuttaja, ei esim. Aasiasta tulevia.

jjr

On totta että käytännössä kaikki maahanmuuttoon ja maahanmuutajiin liittyvät ongelmat keskittyvät muslimeihin.

Muslimien maahanmuutto tulisi siis lopettaa kokonaan ja ottaa tilalle vaikka kiinalaisia. Tämän jälkeen maahanmuuttajakiintiöistä ei tarvitsisi edes keskustella enää.

SIMO PERTTULA

Muuttajat tulevat usein maista, joissa ei ole koulupakkoa lainkaan. Lisäksi he eivät ole oppineet kunnioittamaan lainkaan naisopettajia?
Meilläkään ei ole koulupakkoa, on vain oppimispakko. Opetus voisi meilläkin tapahtua kotona.
Yksi mahdollisuus on järjestää muuttajille "kotikoulu", jossa siis eri aineiden opettajat käyvät kotona? Mahdollisesti hekin maahanmuuttajia.

SBeckham

Mikäli jollakulla on aikaa, olisi mielenkiintoista tosiaan tietää esimerkiksi kuinka monen kansanedustajan lapset käyvät erityisen maahanmuuttajarikasta koulua? Ei taida kyllä kovin monella olla enää niin pieniä lapsia.