Sunnuntai 20.1.2019

IL: Yleisradio ja suosikkijuontaja sanasodassa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.2.2011 08:12
Päivitetty: 
24.2.2011 11:02
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Jaana Pelkonen.

Yleisradio on närkästynyt euroviisujuontaja Jaana Pelkoselle, koska tämä ei kertonut suunnittelevansa eduskuntavaaliehdokkuutta. Asiasta kertoo Iltalehti.

Pelkonen (kok.) kertoi ehdokkuudestaan eduskuntavaaleissa toissapäivänä Uuden Suomen Puheenvuoro-palvelussa.

Helsingin Kokoomuksen toiminnanjohtaja Tuomo Valve vahvistaa Iltalehdelle, että päätös Pelkosen ehdokkuudesta tehtiin tammikuussa.

Yleisradiosta kommentoidaan tähän, että Pelkonen olisi laitettu vaalikaranteeniin, jos asiasta olisi tiedetty.

- Jos olisimme silloin tammikuussa tienneet, että hän edes suunnittelee ehdokkaaksi ryhtymistään, olisimme panneet hänet heti vaalikaranteeniin ja etsineet toisen juontajan helmikuun finaalilähetykseen, Ylen euroviisuista vastaava tuottaja Merete Manninen sanoo.

Yle ja Pelkonen sopivat tammikuussa, että Pelkonen juontaa euroviisujen Suomen-karsinnat, muttei lähde kommentaattoriksi viisufinaaliin Saksaan. Syynä tähän oli se, että Pelkonen halusi odottaa tietoa siitä, pääseekö hän hakemaansa opiskelupaikkaan.

Pelkosella on asiasta eri näkemys.

- Sanoin Ylelle tammikuussa, että haluan odottaa opiskelupaikan ilmoitusta sisäänpääsystä maaliskuussa, mutta Yle ei siihen suostunut. Sitten päätin asettua ehdolle vaaleissa, hän sanoo Iltalehdelle.

Pelkonen on tänään julkistanut blogissaan kokoomuksen tiedotteen, jonka mukaan päätös hänen ehdokkuudestaan tehtiin helmikuussa.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Appi

Asialla tuppaa olemaan yleensä kaksi puolta. Työnantajan ja työntekijän näkemykset eivät ole samanlaiset välttämättä edes tällaisessa asiassa. Tässä on hyvä esimerkki siitä, että viestintäalan yrityksessäkään ei aina osata viestiä oikein edes yrityksen sisällä.