Sunnuntai 20.1.2019

Soinin hyvätuloiset ansaitsevat > 5 000 €/kk – heille lisää veroja

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.2.2011 13:35
Päivitetty: 
25.2.2011 13:36
  • Kuva: Heidi Kähkönen
    Kuva
    Timo Soini (ps.) istui omiensa joukossa täpötäydessä luentosalissa.

Perussuomalaisten kolme tärkeintä tavoitetta seuraavalle vaalikaudelle ovat Suomen EU-politiikan linjaus uudelleen, suomalaisen työn puolustaminen ja tuloerojen kasvun pysäyttäminen.

Puolueen johtohahmot kertoivat tavoitteensa tänään vaalistartissaan Helsingissä.

Perussuomalaisten ensisijainen päämäärä huhtikuun vaaleissa on saada "suuri" vaalivoitto ja päästä hallitusneuvotteluihin.

- Minulle on tullut jo kyselyitä, haluammeko hallitukseen. Vastaus on kyllä, puheenjohtaja Timo Soini sanoi vaalistartissa.

- Yhtään ääntä ei vielä ole annettu, hän muistutti.

Perussuomalainen veropolitiikka kuuluu mottotasolla "verot maksukyvyn mukaan". Timo Soini linjasi puheessaan hyvätuloisen rajan 5 000 euroon kuukaudessa. Tämän rajan ylittäviä tuloja hän verottaisi nykyistä korkeammin.

- Yksi tai kaksi prosenttia. Tämä on oikeudenmukaisuuskysymys, ei sillä kestävyysvajetta rahoiteta.

Puolue on samoilla linjoilla muiden puolueiden kanssa pääomaveron korotuksesta 30 prosenttiin. Perussuomalaiset lisäisivät pääomaveroon progression ja alentaisi 45 000 euroon verottoman osinkotulon määrää listautumattomissa yhtiöissä.

Tuloverotukseen Soini ei luvannut muutoksia, mutta painotti, ettei ainakaan alennuksia ole tulossa. Yritysverotuksesta perussuomalaisten vaaliohjelma ei mainitse kuin energiaverotuksen, jota ei puolueen mukaan saa nostaa ja nykyiset korotukset tulee perua.

Perussuomalaiset leikkaisi yritystuista, kehitysavusta ja EU:n jäsenmaksuista kaikista 200 miljoonaa euroa. Lisäksi puolue esitteli muutamia leikkauksia, joiden kustannusvaikutuksia ei vielä osattu arvioida.

Erityistä huomiota puheenjohtaja Timo Soini antoi Ison-Britannian jäsenmaksuhelpotukselle, jonka hän laski olevan 1980-luvulta asti noin 74 miljoonaa euroa vuodessa.

- Valtiovarainministerit tekevät kaikkensa pitääkseen tämän piilossa.

Menosäästöjä perussuomalaiset hakisi myös terveydenhuollon parhaiden käytäntöjen laajentamisesta kaikkiin terveydenhoitopiireihin. Aiemmin esimerkiksi keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi on arvioinut parhaiden käytäntöjen säästävät noin miljardi euroa vuodessa terveydenhuoltokuluja.

- Suurin sosiaalipoliittinen tavoitteemme on omaishoidon siirtäminen Kelalle. Vanhusten ja vammaisten hoitoon ei muuten ole varaa tulevaisuudessa, Timo Soini sanoi.

Kuntien määrää perussuomalaiset vähentäisivät noin sadalla 200-230:een ja lisäisi kuntademokratiaa. Samalla turvattaisiin kyläkoulut ja purettaisiin ylikunnallisia kuntayhtymiä.

Myös perussuomalaisten talousohjelma perustuu taantuman jälkeen uudelleen kasvuun lähteneeseen talouteen ja tämän kasvun jatkumiseen.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kiusallinen muisti

Miksi ETYJ:n vaalitarkkailijat eivät puutu YLE:n uutisointiin mielipidemittauksistaan. Yle ajaa Kokoomuksen,Keskustan ja SDP:n etua käyttämällä jatkuvasti harhaanjohtavaa korjauskerrointa raportoidessaan mielipidemittausten tuloksia. Koska YLE ei julkaise laskentakaavaa sellaisenaan, niin se osoittaa että YLE osallistuu vaalityöhön Kokoomuksen,Keskustapuolueen ja SDP:n apuna. Ylen osallistuminen vaaleihin puolueellisesti on laitonta, johon ETYJ:n tarkkailijoiden tulisi puuttua.
Myös YLE:n ohjelmatoiminta suosii näitä puolueita ja hallitusta.

Keskustan ja Kokoomuksen kannatuksen pysyminen siedettävissä luvuissa ja jopa ajoittainen lievä kasvu johtuu Perussuomalaisille laskettavasta korjauskertoimesta mittauksissa.

Julkisuudessa on liikkunut useita tietoja mittausten alkuperäisistä luvuista, joissa Perussuomalaisten kannatus on ollut reippaasti yli 20 %. Hesari kirjoitti hiljattain, ettei Perussuomalaisten todellista kannatusta tiedä kukaan.

Viime viikolla Satakunnan mittauksessa Perussuomalaisten kannatukseksi saatiin 21,5 % ja tuloksen aikaansaamiseen on käytetty korjauskerrointa, kuten muissakin tutkimuksissa. MTV3 netti sivuilla avattiin eilen hivenen kerrointa.

Perusuomalaisten korjauskerroin on korkeintaan 0,5.

Oikeat aidot tulokset ovat siis ylen tutkimuksessa, Perusuomalaiset 28,9 %, Kokoomus 17,8 %, Keskusta 16,2 % SDP 15,0 %, Vihreät 7,3 %, Vasemm. 6,2 %, KD 3,6 %, RKP 3,3 %, muut 1,6 %.

Todellinen kerroin taitaa kuitenkin olla vain 0,4 tässä YLEn tutkimuksessa.

juge

Tämä kuva kertoo, miksi en kannata persujen veropolitiikkaa:

http://farm5.static.flickr.com/4003/5160390919_95e0342147_b.jpg

Suomessa ns. hyvätuloinen maksaa jo tällä hetkellä paljon kovempaa tuloveroa kuin muissa Euroopan maissa tai OECD-maissa. Persut haluaisivat vielä lisätä tätä verorasitusta jonkinlaisen kateuden nimissä. Soinihan itse totesi, että tällä korotuksella ei kestävyysvajetta korjata. Kyse on pelkästä jo himoprogressiosta kärsivien lisäruoskinnasta.

Kaupan päälle Soini leikkaisi ns. hyvätuloisilta myös lapsilisät.

Laitiin

Soini on asettanut hyvätuloisten rajan 5.000 €/hlö turvallisen korkealle (kuten Juttakin). Ei osu kuin satunnaisesti todennäköiseen äänestäjäkuntaan ja on sopivaa kateutta ja "kostonhalua" herättävä.

Mutta mitä tästä jää käteen? Kuinka monta % tulonsaajista ansaitsee enemmän kuin 5.000€/hlö kuukausessa? Ja kuinka paljon valtio saisi lisää tuloja korottaessaan heidän verotustaan esimerkiksi 10-20%?

Minulla ei ole tarvittavia tilastotietoja, mutta rohkenen epäillä, ettei tällä tavalla nosteta valtion taloutta uuteen uskoon.

tha

"Myös perussuomalaisten talousohjelma perustuu taantuman jälkeen uudelleen kasvuun lähteneeseen talouteen ja tämän kasvun jatkumiseen."

Eli persut voivat viimeistään nyt lopettaa sen muiden puolueiden talouslinjan haukkumisen. Haluavat nostaa pääomatuloveron samaan kuin mitä Kokoomus on ehdottanut? Jännää.

Tuo heidän listansa, mikä on suurelta osin juurikin sitä "erotaan maailmasta"-huuhaata, ei tule riittämään yhtään mihinkään. Eiköhän suurimpiin budjettieriin tarvitse koskea jälleen ihan roimalla kädellä.

Hyvä persut, jatkakaa samaan malliin...

Kiusallinen muisti

Timon tärkein asia listalla oli, Perussuomalaisten täytyy saada ensin vaaleissa suuri vaalivoitto!

Miksikö? Siksi että saadaan rehelliset edustajat hoitamaan maan asioita.

Kun tuo toteutuu, lopput alkaakin sitten muodostua itsestään rehellisesti.

Tätä korruptio ja vaaliraha sotkua riittää kyllä yksi vaalikausi, seuraavan on syytä olla vapaa niistä tai osa kansasta menettää kärsivällisyytensä, kuten muuallakin maailmassa tapahtuu!

space

Miksi joku kuvittelee että kun valitaan yksinkertaisia "rehellisiä" rookie-kansanedustajia, joita SanomaDemariKonserni ei ole vielä jaksanut ryvettää, niin Suomi jotenkin pelastuisi kaikelta maailman pahalta? Aikamoista haihattelua.

Nemo2

Ja otetaan lisää pakolaisia Suomeen, jossain vaiheessa olin ymmärtänyt, että persujen linja on se, että autetaan paikan päällä eikä tuoda pakolaisia Suomeen. Mutta ilmeisesti ei tämäkään pitänyt paikkaansa, persut taitavat olla aikamoinen tuuliviiripuolue.

Satunnainen suomalainen

"Timo Soini linjasi puheessaan hyvätuloisen rajan 5 000 euroon kuukaudessa. Tämän rajan ylittäviä tuloja hän verottaisi nykyistä korkeammin. - Yksi tai kaksi prosenttia.Tämä on oikeudenmukaisuuskysymys, ei sillä kestävyysvajetta rahoiteta"

Hyvä Soini, puhutteko nyt prosenteista vai prosenttiyksiköistä? Käsitykseenne oikeudenmukaisuudesta lienee parempi olla edes ottamatta kantaa.

jii

5tE ansaitseva sinkku on suht hyvätuloinen, mutta onko järkeä puhua hyvätuloisista jos nelihenkisen perheen työssäkäyvä tienaa samat 5tE?

perheverotus Suomeen välittömästi, poistaa paljon enemmän epäoikeudenmukaisuutta kuin parin prosentin säätelyt sinne tänne.

Solar

Perusuomalaisten ehdokas Aimo Remes esittä julkisen sektorin palkkojen leikkaamista 23.2 Kalajokilaaksoslehdessä, joten siivoojat, perhepäivähoitajat, lähihoitajat, sosiaali-työntekijät,nuorisotyöntekijät ym suuripalkkaiset Perussuomalaiset on tulossa kukkarolle.

jussi vaarala

" Tämä on oikeudenmukaisuuskysymys, ei sillä kestävyysvajetta rahoiteta. "

aivan oikein - se on arvokysymys ennenkaikkea

mutta minä en persuina fiksaisi kuntakoko kysymystä noin - mieluummin asettaisin kuntakokokysymyksen näin:

Kaikista päätellen 10000 asukkaan kunta on kaikin tavoin paras kuntalaisille - se voisi olla kuntakokoajattelun lähtökohta - sen päälle voidaan ajatella vapaasti kelluen - joku 10000 asukkaan alue voi jopa hakea kunnaksi - edelleen vaikkapa pääkaupunkiseudulla voidaan hakeutua siihen takaisin että vaikkapa Etelä-Haaga olisi oma itsehallinnollinen kuntaluontoinen yksikkö - tai kuntia voi myös yhdistää suuremmaksi.

Mutta kriteeri pitää olla aivan joku muu kuin säästö tai suuri on tehokasta jankutus.

Ei suuruus ole aina autuus.

Jussi Vaarala
eettis-realistisen aatteen kehittäjä
Somerniemi

SIMO PERTTULA

Nyt on niin kireä aika, että kaikkien yli 4000 e/kk tuloisille palkkaveroon +5%! ALV elintarvikkeilta kotimaisilta, pois kokonaan.
Valtio maksamaan erikoissairaanhoidon kokonaan. Julkisen hallinnon hallintohenkilökuntaa pois 10%. EU:n jäsenmaksua on saatava putoamaan 1 mijardi euroa. Kaikilta palkasta pois ns. lomaraha, alkuaan lomaltapaluuraha.
Alin maksettava työeläke 1500 e/kk verottomana. Presidentti-instituutio lakkautettava. Kansaedustajia 100 yhteensä.
Kansanäänestys otettava yleiseen käytäntöön?? Tämä kaikki ehdottamani vie runsaasti aikaa, mutta hiljaa hyvää tulee!

Satunnainen suomalainen

eli siinähän se jo yläpuolella olevassa S Perttulan kommentissa tulikin, valtio vaan maksamaan kaikki ja ns. hyvätuloisilta (rajana peräti 4.000 EUR/kk) loput. Samalla muutamille ryhmille pitää täysin epäitsekkäästi saada lisää liksaa tukien, verottomien eläkkeiden, alvittoman pullan ja muiden palveluiden muodossa.

Mallihan uppoaa kansan syviin riveihin niin kauan kunnes kurjistaminen on edennyt siihen pisteeseen, että vähäväkinen peruskansalainen huomaa olevansa itsekin ns. hyvätuloinen.

Milloinkahan näille kaikille oikein valkenevat edes yksinkertaiset kansantalouden periaatteet? Kyllä kansa tietää...

tha

"Milloinkahan näille kaikille oikein valkenevat edes yksinkertaiset kansantalouden periaatteet? Kyllä kansa tietää..."

Ja moiset "höpinät" voidaan aina kuitata elitisminä tms. Kansa ei keskimäärin tosiaan tiedä suoraan sanottuna hevonpaskaa (sen sanominen on toki elitismiä), MUTTA se toki päättää ja niinhän sen pitää ollakin. Demokratiakaan ei ole täydellinen.

donCarlos

Kaikki noiden tuloluokkien saajia on hiukan yli 5 % tulonsaajista, joten tuolla ei ole käytännön merkitystä. Turha kai luoda sellaisia luokkia, joihin ei mahdu kukaan.

Alle 3000 euroa saavien osuus on 75 % eli 3/4 kaikista tulonsaajista, miten heitä tulisi mielestäsi kohdella.

Siinä tuloluokassa on ne äänestäjät;=J

donCarlos

Onko tuo 1 - 2 % prosenttia vai prosenttiyksikköä? Olkoon niin tai näin, yli 5000 euroa ansaitsevien osuus kaikista tulonsaajista on vähän yli 5 %, joten sillä ei ole juurikaan vaikutusta kokonaisverotuloon.

Kun tulot ovat keskimäärin 3000 euroa, kirpaisee korotukset ja alennukset eniten tuon tuloluokan kahta puolta olevia. Silloinkin perusprosentti on hieman alle 30 %, ja marginaali 45 %.

Edellä olevan perusteella tulovero pitäisi pikemminkin alentaa kuin korottaa, että luotaisiin tarpeellista kulutuskysyntää ja sen kautta uusi työpaikkoja.

Bruttokansantuotteet ei kiinnosta, sen paremmin kuin mikro-tai makrotaloudet tavallista kadun tallaajaa. Hänelle on tärkeintä, millaisia summia näkyy palkkapussissa.

etustaja

Jos ja kun PerSu:t voittaisivat vaalit murskaavan voimakkaasti, että voisivat alkaa kokoamaan uutta hallitusta,
olisi kyllä hännystelijöitä tarjolla.
Tärkein asia olisi, että nuo Soinin ajatukset asialinjoista
olisi kaiken pohjalla tinkimättömänä.
Pelkkä ajatus jo tuo suurta nautintoa jos saisimme nämä käh-
mijät kuriin ja asiat avoimelle pohjalle ja rehellisiksi.
Nyt kun rehellisyyden käsitys on niin venynyt nykyisen
poliittista valtaa käyttävien puolueiden ja heidän edustajien
moraalissa.
Ainakin nukun nyt paremmin ajatellessani tulevaa, vaalien
jälkeistä aikaa Soinin johtamassa maassa.
KAIKKI ÄÄNESTÄMÄÄN PERSUJA. :)

markiino

Luin Ohjelman läpi ja täytyy sanoa, että paras kaikista.
Hienoja arvoja kuten sotaveteraanien ja vanhusten hoito nostettu esille.
Oikein, että pyritään lopettamaan muslimien maahanmuutto ja pistetään toppi kehitysapumäärärahojen kasvulle.

MEIDÄN RAHAT PITÄÄ KÄYTTÄÄ ETUPÄÄSSÄ SUOMALAISTEN HYVÄKSI.

markiino

Luin Ohjelman läpi ja täytyy sanoa, että paras kaikista.
Hienoja arvoja kuten sotaveteraanien ja vanhusten hoito nostettu esille.
Oikein, että pyritään lopettamaan muslimien maahanmuutto ja pistetään toppi kehitysapumäärärahojen kasvulle.

MEIDÄN RAHAT PITÄÄ KÄYTTÄÄ ETUPÄÄSSÄ SUOMALAISTEN HYVÄKSI.

Palaneen käry

Hyvätuloisten verotusta on laskettu on laskettu viimeiset 12 vuotta.
Parhaiten tämän huomaa tilastokeskuksen sivuilta.

Suomen palkkasumma on kymmenessä vuodessa 1.7 kertaistunut mutta tuloverokertymä pysynyt kymmen vuoden takaisessa...

Vain ylimmät desiilit ovat hyötyneet talouskasvun tuomasta varallisuuden kasvusta ja samaan aikaan heidän tuloverojaan on myös laskettu.
Hyvätuloiset ovat siis hyötyneet kaksinkertaisesti.

Alimman desiilin tulot ovat pysyneet samana muta kun inflaatio on samaan aikaan nostanut elinkustannuksia niin heidän tulona ovat käytännössä heikentyneet.

On siis aika että hyvätuloiset kantavat nyt enemmän vastuuta.

roadmovie

Pätee niin Persuihin kuin niiden kannattajiinkin.

-Ydinvoimaa lisää Suomeen, 1 reaktori Loviisaan.

-Pakkoruotsi pois, tilalle vapaavalintainen mutta pakollinen kieli 7. luokasta alkaen.

-Ohjelmoinnin ja tietojenkäsittelyn opetus pakolliseksi peruskouluihin 5. luokasta alkaen 2 h/viikko

-Kuntakoko vähintään 10 000 asukasta, pakkoliitokset käyttöön.

-Pääkaupunkiseudun asuinalueet kaavoitukseen pakolla, jos ei muuten. Koskee myös Sipoota.

-Malmin lentokenttä siirrettävä Itä-Uudellemaalle.

-Maahanmuuttajien perheiden yhdistäminen toteutettava perheiden omalla kustannuksella ja siten, että maassa asuva pystyy elättämään maahan tulevat.

-Maahanmuuttajille suomen kielikoe vuoden kuluttua maahantulosta.

-Sijoitukset ja sijoitustappiot listaamattomiin yrityksiin verovähennyskelpoisiksi sekä ansiotuloista että pääomatuloista.

-Tasavero käyttöön valtionverotuksessa, koska on jo käytössä kunnallisveroissakin.

-Turkistarhaus on laillinen elinkeino. Sekä turkistarhauksen että muun eläintenpidon valvontaa kehitettävä.

donCarlos

Miten se voidaan siirtää mihinkään, jos kukaan ei ota sitä vastaan? Paitsi jos jostakin sellainen korpi löytyy, ja valtio maksaa siitä miljardeja.

Ei Etelä-Suomessa ole enää sellaista paikkaa. Aina on joku Kurt Byman valittamassa lentomelusta, autoliikenteestä jne!

Brandheim

Uripilainen sanoi että 3000€ ansaitseva on köyhätuloinen.
Keskipalkan väitetää olevan samä summa.
kun katsoin Iltasanomissa julkaistua listaa,huomasin sen olevan lähes 1800 € keskituntipalkaassa.
Miksi summa on niin alhainen kuin 2000 €:a
Listalla ei julkaistu rikkaampien osuutta jotka nostavat Suomen Keskituntipalkan lähelle 3000 €uroa,kuka velehtelee ja miksi.??

donCarlos

Yli 5000 euroa ansaitsevien osuus on vain vähän 5 % kaikista tulonsaajista, joten se siitä suurituloisten vallasta.

Alle 3000 e ansaitsevien osuus on 75 %, että siellä ne äänestäjäapajat on, mutta eihän siitä kukaan uskalla puhua, kun saattaa äänestäjät kaikota.

donCarlos

Työeläkkeet maksetaan työeläkeyhtiöistä kunkin työntekijän eläkekertymän perusteella.

Työeläkemaksuja maksaa pääosin työnantajat, noin 24 % palkasta, ja työntekijän osuus on noin 6 %.

Kun maksut ovat prosentuaalisia, jokainen periaatteessa kustantaa oman eläkkeensä.

Ilkka Luoma

Ennen vaaleja tuntuu siltä, että pokkurointi kiihtyy niin älyttömäksi, jotta kansalaiset entisestään erkaantuvat ehdokaspoliitikkojen kosiskeluista. Sanotaan suoraan - kansalaiset toivovat varmasti rehellisyyttä ja osaamista. Retoriikka ei enää riitä - sirkushuvien jälkeen tarvitaan leipää!

[ ... kansalaiset elävät ajassa - niin hyvässä kuin pahemmassakin. Ryhmähenkeä tiivistetään yhteenkuuluvuusryhmissä, keinoja kehitetään, jalostetaan ja testataan. Kansakunta on juuri niin vahva kuin sen heikoimmat lenkit. Lenkkejä voidaan vahvistaa huomioimisella, päättävyydellä ja johtajuudella, johon luotetaan ... ]

Talouskehitys on osa inhimillisyyttä. Evoluution mennessä ääripisteeseensä, mm. tehokkuus-, kasvuntavoittelu- ja keräämisajattelussaan - on edessä paluu arkeen. Arki koittaa vähentämisenä, jossa kulutusta leikataan reippaasti ja energiankäyttö miltei puolitetaan. Kansakunta on mobilisoitava tuleviin tehtäviin, jotka eivät ole helppoja eivätkä miellyttäviä.

Muutoksen alle joutuvat verotus, kierrätys, kulutus, ruoka ja ulkomaankauppa. Erityisoperaatioita vaaditaan nuorten ja vanhusten osalle kuin maahanmuuton periaatteiden kohdalle. Syvälliseen tarkasteluun joutuvat perinnöt, koulutus, yhteenkuuluvuus, kansallinen identiteetti ja tarpeelliseksi tuntemisen elämänjano. Lopuksi joudumme käsittelemään eutanasian ja sairaanhoidon perusperiaatteita.

Verotus ja kierrätys 1/

Verotus käännetään koskemaan aiheuttamisperiaatetta - mitä enemmän kulutat sen enemmän maksat, mitä enemmän vahingoitat ympäristön luontaisia kiertoja - sitä suuremmin otat osaa kustannuksiin. Joudumme hyväksymään perusperiaatteen, jossa lopulta palautamme luontoon käyttämämme tekijät sellaisina, kuin ne sieltä otimme.

Kuluttamamme ruoka 2/

Syömme keskimäärin liikaa, syömme edelleen keskimäärin väärin kulutukseemme nähden. Kulutamme itseämme liian vähän syömäämme energiaan nähden ja kulutamme liikaa ympäristöämme kasvattamaamme ruokaa ajatellen. Ruoka hankitaan läheltä ja jakelukatju suoraviivaistetaan - näin väestökin hajaantuu laajemmalle erinomaisessa maassamme.

Ulkomaankauppa 3/

Suomi elää viennistä. Ulkomaankauppa käsittää puolet bruttokansantuotteestamme**/. Nyt lisäämme kilpailukykyämme ja alennamme kustannuksiamme ja/tai lisäämme laatua ja teknologian syvällisyyttää, sillä kokonaan emme rajoja voi sulkea. Suosimme kotimaista, vaikka hinta olisi korkeampi. Kannattaa maksaa kotimaisesta työllisyydestä, sillä se takaa verojen kautta tulontasauksen hätää kärsiville.

Nuoret 4/

Nuoret maksavat huomenna tulontasaukseen tarvittavat verot. Epätietoisille nuorille säädetään työllisyysvelvoite - vaikka valtion opastamana. Ihminen on luotu oppimaan uutta tai sitten tekemään työtä. Työ yhdistää ja koulutus lisää identiteettiä. Tehtävänsä hallitseva ihminen osaa olla kehumatta ylpeä ryhmästään ja itsestään. Monien vanhempien on opeteltava uudelleen se tärkein tehtävä: suvunjatkamisen jälkeinen kasvatusvelvollisuus ja esimerkkinä oleminen.

Vanhukset 5/

Kokeneet ja terveet ihmiset ovat työreservi. Kokemus täydentää innokkuutta. Ihmiset elävät entistä pidempään ja omaavat suurenevat perinnöt. Perinnöt menevät uuteen tarkasteluun, joko verotukseen tai omaehtoiseen oman elämän turvaamiseen niin terveyden- kuin sairaudenhoidossa. Yli puolet sairaanhoidon kustannuksista menevät noin kuuteen viimeiseen elinkuukauteen. Eutanasia ***/ tulee vääjäämättä lakitarkasteluun. Todistettavasti haluaville järjestetään kunniallinen poistuminen. Elämän jatkaminen ei ole itseisarvo - vaan tavoitteena on elämänlaatu.

Maahanmuutto 6/

Suomi tarvitsee uutta ahkeraa verta. Geenistöllinen monimuotoisuus takaa evoluution, jossa kansakunta pysyy vahvana. Suomessa asutaan suomalaisina, oli synnyinmaa "musta tai keltainen". Suomalainen identiteetti liittoutumattomana ilmiönä on ns. EU-harvinaisuus, josta mm. Ruotsi ja Itävalta pitävät kiinni. Suomi on hyvä maa elää suomalaisille****/. Suomessa noudatetaan suomalaista lakia, kulttuuria, perinteitä ja tapoja - niitä ei ole vaikea vieraankaan oppia tai edes kunnioittaa.

Identiteetti 7/

Suomi ja suomalaiset eivät tarvitse viisaiden ryhmää etsiä sellaista, minkä kansa tietää ja hallitsee. Olimme sitten kateellisia, hiljaisia, pää painuksissa tai mitä tahansa - niin tiukan paikan kohdatessa identiteettimme tulee väkevästi esille: "toveria tai kaveria emme jätä". Puimme nyrkkiä ja perkelettä, mutta vastuumme kannamme ja tätä identiteettiä ei tarvitse vahvistaa mistään pohdiskeluryhmästä.

Suomen kansa pitää päänsä ja elää tavallaan. Tämä tapa on kansallisen vahva tunne itsestämme. Kansa rakastaa Uunoa, aiemmin Severi Suhosta ja ihmisten puoluetta - Pasilan poliisit saavat myös hersyvät naurut - siinä meille identiteettiä - eikä keinotekoisena!

Menestys ja hyvänolontunne 8/

Raha ei ratkaise kaikkea. Rahaa on riittävästi, se vain jakaantuu ahneille ja vähemmän ahneille. Välttämättömyys näyttää paremmalta kuin onkaan - ahneus ja kateus ovat syntejä, jotka kasvattavat tahtoa, lujuutta ja menestystä. Nyt suhteellistamme näyttämisen välineet materiasta henkiseen kykyyn olla yhtä ja kykyyn olla sietävä kateuden ihanaa hedelmää kohtaan. Kansakunnan lujuus kasvaa vaikeuksista, joita ei saa peitellä.

Tunnustetaan tämä päivä ja toimitaan sen mukaisesti, sillä vaalea pohjoinen rotu elää väkevästi ja voi hyvin vähemmälläkin. Meillä on oikeus omaan reviiripuolustukseemme!

Lopuksi ~ johtajuus 9/

Suomen marsalkka Mannerheim on aina kansallisissa tutkimuksissa kautta aikain suosituin suomalainen. Puutteistaan huolimatta, joita meillä kaikilla on - Mannerheimiin luotettiin niinä hetkinä, kun olimme selkä seinää vasten. Suomalainen tarvitsee väkevän ja oikeudenmukaisen johtajan. Johtaja päättää ja johtajalla on valtaa.

Aiemmin Suomessa presidentit olivat johtajia - kansalaiset pitivät heistä, vaikka purnasivatkin. Vahva johtaja arvostaa kansan suurta mielipidettä ja pitää Suomen Naton ulkopuolella.

Tahdoton, vallaton ja filosofisesti munaton johtaja ei puhu kielellä, mitä tärkeimmät naapurimme ymmärtävät. Kansan suoraan valitsema presidentti vahtikoot välillisesti tehtyjä päätöksiä ja pelejä, mitä 200 puolueiden enemmän tai vähemmän ohjaksissa olevaa vasallia kiemuroivat.

*/ - http://fi.wikipedia.org/wiki/Liikekannallepano -
**/ - http://fi.wikipedia.org/wiki/Bruttokansantuote -
***/ - http://fi.wikipedia.org/wiki/Eutanasia -
***/ - http://ilkkaluoma.blogit.uusisuomi.fi/2009/05/20/voiko-toinen-ihminen-pa... -
****/ - mukailtu kenraali Adolf Ehrnrooth´in kuuluisasta lausahduksesta Isänmaastaan ja suomalaisuudesta

Kirjoituksen väliotsikoiden alaviitteet

1/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=kulutusverolle+pantava -
2/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=l%C3%A4hialuetuotanto -
3/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=Nostammeko+liikaa+palkkojamme -
4/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=Vanhemmat+intoutuivat -
5/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=vanhukset+ovat+osin -
6/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/01/reviirien-ja-rajojen-avaaminen.html -
7/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=ihmeellinen+yhteishenki -
8/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=etsii+vaihtoehtoja -
9/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/02/aika-ajoin-tuleva-kriisi-tarvitse... -

Ilkka Luoma
http://edustajaehdokas.blogspot.com
http://ilkkaluoma.vuodatus.net

Kirjoitukseen liittyvä kuvakansio eduskunnasta, jossa päätettiin asioista~

lähinnä puolueohjauksessa, eikä välttämättä edustajien omien henkilökohtaisten vastuiden mukaisesti. Kansanedustaja on vastuussa vain valitsijoilleen ja Suomen lakikirjalle---

[kuvia liiteosoitteen alta saa käyttää vapaasti yllä olevan kirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma 2008]

--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/28h8o+ilkka-luoma-eduskunta-paatti-.html ---

...

Sent:

Cc: [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected]

Sent: Monday, July 27, 2009 1:26 PM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Hädän hetkellä ja vähän ennen sitä kansakunta mobilisoituu yhtenäiseksi

Kategoriat:

YHTEISKUNTA , TALOUS , YMPÄRISTÖ , MAANPUOLUSTUS , ITSENÄISYYS , NATO , KANSANTALOUS , POLITIIKKA , INHIMILLISYYS , EU , YHTEISÖLLISYYS , PUOLUSTUSVOIMAT , YMPÄRISTÖONGELMAT , EDUSKUNTA , DEMOKRATIA , KANSALAISVAIKUTE , VEROTUS , TYÖ , OIKEUS , ILMASTONMUUTOS

Sent:
Cc: [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected]

Sent: Thursday, February 24, 2011 11:32 AM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE: Koko kansan vaaliteesit - näilläkö menestyisimme?

[C][U] Kansakunnan ydintavoitteet - kuinka pärjäämme huomenna?

donCarlos

Talouskasvu on kaiken A ja O. Pitäisi kuitenkin löytää keinot, miten se saadaan aikaan? Monenlaisia teorioita on vuosisatojen kuluessa esitetty, mutta mikä niistä toimisi nyt sekä tämään taloudessa että maailmantaloudessa?

Mistähän puolueesta tai kenenltä ehdokkaalta löytyy se "viisasten kivi"?

Tosin tavallista äänestäjää tällaiset jutut eivät oikein taida kiinnostaa.

Nimimerkki "Rooman klubi"

Meister

Talouskasvu on kaiken A ja O vain uusliberalistien silmissä. Globaali uusliberalistinen markkinatalous, joka on luotu kasvun varaan, ei ole todellisuudessa kestävällä pohjalla. Kasvullakin on rajansa, -jo nyt kasvua haetaan vain kustannuksia leikkaamalla. Sekään ei ole kestävällä pohjalla. Tulee aika, jolloin markkinatalouden on muututtava. Vain valtio jää.

Keskusta-oikeiston puheet siitä, että julkinen sektori olisi paisunut liian suureksi ovat täyttä propagandaa. Tilastokeskuksen sivuilta voit käydä toteamassa, että julkinen talous ei ole suinkaan paisunut. Lisäksi Suomessa on muihin Pohjoismaihin verrattuna pienin julkinen sektori.

Lama on luotonantajien aiheuttama. Vain pieni rahaeliitti käärii voitot ja määrää kulun suunnan. Valtioiden on vain toteltava.

Mikä siis neuvoksi? Tulee luopua puhtaaseen kasvuun perustuvasta opista ja luoda synteesi, jossa korostuu valtion tiukempi kontrolli talouselämästä ja ennen kaikkea ylikansallisista sijoittajista.

kaarna

oikein,oikein ja oikein,vihdoinkin selkokielistä ja kansantajuista sekä kansan mielipidettävä kunnioittava vaaliohjelma.1) Suomalaisuus on Suomen lahja maailmalle.

2) Kulttuurirahoja on ohjattava niin, että ne vahvistavat suomalaista identiteettiä. Tekotaiteelliset postmodernistit voivat hankkia rahoituksensa vapailta markkinoilta.

3) Ylen ruotsinkielistä ohjelmistoa tulee vähentää.

4) Sotaorvot on rekisteröitävä.

5) Suurituloisten lapsilisiä voidaan alentaa (suurituloisen määritelmä 5000 euroa).

6) Perussuomalaiset ovat perinteisen perhekäsityksen puolesta (ei homoliitoille).

7) Mamu-oppilaille koulukohtainen enimmäiskiintiö koulujen eriytymisen estämiseksi.

8) Lisää liikuntaa kouluihin. Käytöksen numeroarviointia on varhennettava ja arvio myös päättötodistukseen.

9) Ruotsin kieli valinnaiseksi.

10) Kyläkoulut on säilytettävä.

11) Suomi mallioppilaasta EU-kriittiseksi yhteistyökumppaniksi.

12) Suomen valmistauduttava nykymuotoisen Emun ja EU:n hajoamiseen.

13) Suomen Nato-jäsenyys on torjuttava ja yleinen asevelvollisuus säilytettävä.

14) Työperätöntä maahanmuuttoa on hillittävä taloudellisia vetovoimatekijöitä ja perheenyhdistämispolitiikkaa tiukentamalla.

15) Kansalaisuus on palkinto - oleskelu ei riitä, vaan on opittava kieli ja pystyttävä elättämään itsensä.

16) Ghettoutuminen on estettävä järkevällä asuntopolitiikalla.

17) Ei tasaverokehitykselle.

18) Viherverot on torjuttava. Ei energiaveron korotuksille ja ruuhkamaksulle.

19) Arvonlisäveroa ei pidä korottaa.

20) Yritysten osinkoverotusta on kiristettävä.

21) Varallisuusvero takaisin.

22) Suomalainen työ ja yrittäminen etusijalle - talouskasvua ei saa syödä kotikutoisilla päätöksillä: ominaispäästöjärjestelmä käyttöön ilmastopolitiikassa.

23) Rangaistuksia on kiristettävä. Jalkapantarangaistus ei vastaa vankeusrangaistusta.

24) Rikolliset maahanmuuttajat on karkotettava ja kerjääminen on kiellettävä.

25) Itsensä puolustamisesta ei saa rangaista.

Lähde: Perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelma.

kotihiiri

Kiitos selkeästä tiivistelmästä, hyvä Kaarna! Kovin muuttuisi Suomi outoon suuntaan, ks. kohta 2) listassasi. Eniten murehdin, miten käy taiteilijoiden luovuuden, jos luovuutta ei enää arvostettaisi. Sitten ei tarvittaisi taidekasvatustakaan, ei taide(korkea)kouluja eikä liioin niihin päteviä innostavia opettajia, professoreista nyt puhumattakaan. Voi Aleksis ja Akseli, tähän on tultu, tämän maan taide kuolee tai ainakin nukkuu Ruususen uneen persujen vallan aikana.

Halvimmaksi tulee jos palkataan perinteisiä kukka-asetelmien maalareita, joiksi kelpaa kuka tahansa piirustustaitoinen kaduntallaaja, tiukasti kukkamaljakon mallin mukaan tietenkin ja jos joukkoon eksyisi ns. tekotaiteellinen postmoderni näkemys kukista tai vaikka hedelmistä hedelmäkorissa (paratiisin hedelmiä?), niin kiellettyjen listalle vaan ja Ateneumin kellariin tai väestösuojaan lukkojen taakse, jos sellaista tuotosta taiteilija olisi kauppaamassa julkiseen katselmukseen.

Surettaa kun lapsistani on yksi valmistumassa taiteilijaksi ja jos kohdeapurahojenkin (tietyn näyttelyn materiaalikuluihin tms, niillä pikkusummilla ei elätetä perhettä eikä itseään, vaan suurimman osan vuotta on oltava ansaitsemassa leipäänsä varasto- ym. duuneissa) saanti vaikeutuu, niin jäävät tekotaiteelliset postmodernit visionsa luomatta.

Eikö siellä persujen vaaliohjelman luojien/luojattarien joukossa ollut ainuttakaan normaalia ihmistä, joka olisi ollut perillä uutta luovan taiteen tekemisen ihanuudesta ja kurjuudesta. Kopioinnin osaa kuka tahansa. Jatkossa voivat sitten toteuttaa tekotaiteellisia postmoderneja näkyjään vain upporikkaiden pohatoiden ja pankkiirien kersat - tai, uhkarohkeat varattomat hullut taiteilijat. Taisi tulla mainituksi juuri äsken kielletty, vaarallinen sana - hullu - ei, ei, vaikka kyllä useimmat taiteilijat ja kirjailijat ovat jossain määrin hulluja, jos tuotoksia/teoksia katsoo ihminen, jota pelottaa kaikki normaalista poikkeava = "outo". Viisas hullu taiteilija eroaa oikeasta hullusta siinä, että viisas hullu ei jää tuonpuoleiseen eli ei sekoita kuvitelmiansa arkielämäänsä silloin, kun ei työskentele työpöytänsä ääressä tai työhuoneellaan. Tästäkin, taidepsykologiasta on kirjoitettu tutkimuksia suomeksikin.

kotihiiri

Kulttuuri syntyy leikistä: http://www.tiede.fi/artikkeli/72/ika_kuin_ika_on_leikki_ika

"Huizingan mukaan leikki ei kuulu vain leikkihetkiin vaan on läsnä kaiken aikaa ja miltei kaikkialla. Hän näkee leikkiä jopa uskonnollisissa rituaaleissa ja yhteiskunnallisissa rooleissa. Huizingalle leikki onkin kulttuuria vanhempi ilmiö.

Huizingan hengessä voi sanoa, että koko kulttuurimme perustuu kykyymme kuvitella uusia asiaintiloja ja toimia niiden mukaan. Vasta kun idea on totta mielessä, siitä voidaan tehdä totta todellisuudessa. Näin kulttuuri syntyy ajatusten leikeistä, jotka me leikimme tosiksi.

Huizinga huomauttaakin, että sana illuusio juontuu latinankielen sanasta ludere, ’leikkiä’. Se viittaa näennäiseen havaintoon tai käsitykseen, joka on totta vain ajatuksissa. Illuusio on leikkiä aisteilla ja mielellä.

Teatterin suhteen Huizingan kanta on helppo ymmärtää: joukko aikuisia ihmisiä on olevinaan muita kuin todellisuudessa ovat, ja toinen joukko on uskovinaan heitä. Entä tiede?

Kun Albert Einstein kehitti suhteellisuusteorian, hän kertomansa mukaan lähti liikkeelle naurettavasta ajatusleikistä: Mitä jos voisin istuutua valonsäteen selkään? Mitä minä havaitsisin? Entä muut?

Tuosta tosiasioiden vastaisesta ajatuksesta käynnistyi viime vuosisadan merkillisin älyllinen vallankumous. Sama leikin henki on aina tieteellisten oivallusten taustalla. Vaikka tieteen arki on usein rasittavaa mittaamista, sen juhlahetket, uudet teoriat, syntyvät mielen leikeistä ja kuvitelmista..."

Johan Huizinga:
http://en.wikipedia.org/wiki/Johan_Huizinga
http://fi.wikipedia.org/wiki/Johan_Huizinga

kaarna

eli nyt kun muut moittivat persujen talouslinjauksia olisi hyvä muistaa että kun ns.turha" löysä raha otetaan omaan käyttöön eikä jaella sitä ympäriinsä hallitsemattomasti ja salaillen niin kyllä siitäkin kertyisi todella merkittävä rahamäärä kotimaan asioita korjaamaan ym. sen sijaan että jatketaan nyky talouspolitiikalla

JM

Kiitokset hienosta vaaliohjelmasta.. kohdat 9 ja 13 ovat mielestäni erinomaisen onnistuneita..

On aivan uskomattoman hienoa kun maastamme löytyy yhä enemmän ja enemmän ihmisiä jotka heräävät huomaamaan vallassa olevien nykypoliitikojen valheet sekä heidän jatkuvasti suorittamansa hyvinvointimme, kansamme ja arvojemme alasajon.

Meillä tavallisilla suomalaisillakin saattaa siis sittenkin olla vielä tulevaisuutta edessäkin.. tämä tietysti tulee täysin riippumaan siitä että miten kansamme tulee lopulta äänestämään.. mutta miksi he eivät äänestäisi meidän suomalaisten ja lastemme tulevaisuuden parasta?..

Terveisin: itsensä elättävä pienyrittäjä.

jussi vaarala

Perussuomalaisten vaaliohjelmasta:

" Perussuomalaisten mielestä yhteiskuntarakenteiden tulee mahdollistaa ihmisyyden toteuttaminen eli
yhteiskunnan tulee perustua ensisijaisesti henkisille arvoille. Materia on edellytys ihmisarvoisen elämän
saavuttamiseen, mutta materia ei ole itsetarkoitus. Henkisyys ja totuudentavoittelu ovat keskeinen osa
ihmisyyttä. "

Olen itse kirjoittanut mm näin:

KEHITTYMÄTÖN IMMATERIALISTINEN AJATTELU MATERIALISTISEEN KASVUUN ORIENTOITUNEESSA TALOUSELÄMÄSSÄ JA POLITIIKASSA

Eettis-realistisen ajattelun mukaan on sekä eettistä että realistista että maailma siirtyy materialistisesta kasvusta aineettomaan kasvuun - koska maailmassa raaka-aineet ovat vähenemässä ja koska samaan aikaan kun materialistisen kasvun rajat koko ajan lähenevät niin aineettomalle kasvulle maailmassa ei rajoja ole - tila aineettomalle kasvulle on maapallolla ääretön.

Ja tuosta seuraa myös että on alettava ajatella mikä on rahan ja materialististen hyödykkeiden AINEETON ARVOTUOTTO - eli kuinka investoitu ja kulutettu raha sekä materialistiset hyödykkeet tuottavat aineettomia arvoja.

Ja tuo ajattelu on sekä talouselämässä että politiikassa vasta lastenkengissä.

Tähän asti on ajateltu että mikä on oleellista on materialistinen kasvu ja kulutus - eikä väliä sillä mitä aineettomia arvoja siitä seuraa - edes mikä on hinta yksilölliselle ja perhe-elämälle ja luonnolle on kysymyksenä työnnetty syrjään - tavallista on ajattelu että se on yksilö ja perhe-elämä sekä luonto joka joustaa ja maksaa materialistisen ja taloudellisen kasvun.

Mutta sekään ei ole pelkästään tilanne. Yleisesti vallitsee vieläpä ajattelu että materialististisista arvoista ja hyödykkeitä seuraa aineettomat arvot ja jopa että materialistiset arvot johtavat aineettomia arvoja - eikä päinvastoin kuten pitäisi olla.

Ikäänkuin aineettomat arvot olisivat vain markkinoinnin välineitä materialistiselle kasvulle ja taloudelliselle kasvulle - liimattu lappu hintalapun vieressä joka repaistaan pois sen jälkeen kun tuote on mennyt kaupaksi.

Ja niinhän asia todellakin on - yleinen sivistys- ja kehitystaso aineettomien arvojen suhteen niin talouselämään sijoittavien kuin niiden joukossa jotka tuottavat ja myyvät materialistisia hyödykkeitä on varsin matala - suorastaan hämmentävän matala.Vain materialistinen kasvu ja taloudellisen hyödyn kasvu ovat asioita jotka merkitsevät heille - ei aineettomat arvot joissa he ovat yleensä varsin kehittymättömiä.

Ja poliittinen valta on tuota talouselämän aineettomien arvojen sivistysrakennetta myöten.

Tämä on valitettavasti tilanne - mutta kun se tiedostetaan asiaan voidaan alkaa puuttua.

Jussi Vaarala
eettis-realistisen ajattelun kehittäjä

jussi vaarala

ihan persujen vaaliohjelman lopusta ;)))) - meinaan tulikos minun oikeusturvani huomioonotetuksi vaaliohjelmaa laadittaessa - arvon vaaliohjelman laadintatyöryhmä:

13.9 Uusi suunta kriminaalipolitiikkaan

Rikollisten lainturva on Suomessa korkealla tasolla, tavallisten kansalaisten ei. Perussuomalaiset vaativat
lainsäätäjältä ja hallitukselta lakeja ja tekoja, joilla tavallisten kansalaisten oikeussuojaa ja turvallisuutta
parannetaan ja joilla heidän oikeustajuaan kunnioitetaan.

Perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelmatyöryhmä:

Vesa-Matti Saarakkala, puheenjohtaja (Kurikka), Erkki Havansi (Kerava), Lauri Heikkilä (Marttila), Pietari
Jääskeläinen (Vantaa), Auli Kangasmäki (Lemi), Ari Kaunisaho (Maaninka), Veli-Pekka Kortelainen (Oulu),
Marja-Leena Leppänen (Lappeenranta), Maria Lohela (Turku), Jussi Niinistö (Nurmijärvi), Reijo Ojennus
(Parkano), Matti Putkonen (Nurmijärvi), Kauko Tuupainen (Jyväskylä) ja Jorma Uski (Jyväskylä).

donCarlos

Raja on aina mielestäni subjektiinen, ja silloin saattaisi tilastoista olla apua. Yli 5000 euroa saavien osuus on vähän yli 5 % ja alle 3000 euroa saavien osuus 75 %.

Silloin tuo 3500 on ehdottomasti hyvätuloinen, jopa tuo Jutan köyhyysraja 3000 euroa on sellainen määrä, että se voidaan tilastollisesti laskea enemmän hyvätuloisen kuin huonotuloisen puolelle.

Kun näin on, veronmaksajien enmmistöstä ne verotulot saadaan.

Tosin, eihän kukaan myönnä, että 3000 on edes keskituloinen, mutta niin se vain on.

Brandheim

Katselin tuossa IS:n luetteloa palkansaajista ja ihan vain noin ylenkatseella oli keskimääräinen tulo siellä 3000 € euron joukossa , eli keskipalkan täytyy olla jossain 2000€ ja 1500 € sijoilla.Onko tässä taas joku laskennallinen kömmähdys vai onko herrojen tulojen puute ko.listasta nostamassa jopa 1000 € keskipalkkaa??Nokian matematiikkaa.

Ei tunnu ainakaan normaalin palkansaajan keskipalkan olevan 3000 €:a.