Lauantai 20.7.2019

HS: Tuhansia tyttöjä alistetaan Suomessa – Ministeriltä kova väite

Luotu: 
1.3.2011 06:42
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/ Uusi Suomi
    Kuva
    Tuija Brax.
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Astrid Thors.

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) ei niele maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin (r.) rankkaa näkemystä, että kunniaväkivalta ei kiinnostaisi muita ministeriöitä. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on arvioinut tuhansien maahanmuuttajatyttöjen elävän Suomessa fyysisen tai henkisen väkivallan alistamina.

Sisäministeriössä on Thorsin mukaan koettu, ettei ilmiö ole muiden ministeriöiden mielestä tärkeä.

- Ei ole ollut paljon kiinnostusta nostaa tätä asiaa esiin. Pitkän väännön jälkeen sisäministeriö asetti ryhmän, joka nyt miettii, miten viranomaisten koulutuksessa otettaisiin huomioon kunniaväkivalta, Thors sanoi HS:lle eilen.

Brax puolustautuu muistuttamalla, että vuoden alusta tulleen lakimuutoksen myötä perheessä tapahtuvat lievätkin pahoinpitelyt ovat rikoksia, joista voidaan nostaa syyte ilman, että uhri vaatii tekijälle rangaistusta.

- Se on yksi vaalikauden tärkeimmistä uudistuksista. Se liittyi paljon juuri kunniaväkivaltaan, Brax sanoo.

Brax myöntää, että kunniaväkivallan kitkeminen on valtion tehtävä.

 Sen sijaan viranomaiskoulutusta pohtivaa työryhmää vetävä Georg Henrik Wrede opetusministeriöstä myöntää, että kiinnostusta kunniaväkivallan kitkemiseen ei välttämättä ole ollut tarpeeksi.

Helsingin poliisit ovat ärsyyntyneet ministeri Thorsin kommenteista. Komisario Tom Packalénin mielestä Thors on kaksinaamainen. Lue lisää tästä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

vinbju

Se mitään kunniaväkivaltaa ole - häpeän pelkoa vain! OIkeampi nimitys näille olisi siis häpeämurha, häpeäväkivalta. Osoittaa kulttuurinrikastuttajien oikean sivistystason ja aivotoiminnan laadun.

kauppias

Tuskin mikään suuri ongelma. Suurempi ongelma on kyllä ihan kotimainen perheväkivalta, nuorten tyttöjen agressiivinen käyttäytyminen jne...

Kyllä meillä näitä turhia ministereitä riittää, tuo vihertävä oikeusministeri on kyllä aivan huippu ! Aivopieruja pääsee koko ajan ja oikeuslaitos on luhistumisen partaalla !

salakankee

"Hän on erikoistunut ihmisoikeus- ja ympäristöjuridiikkaan, mihin kysymyksiin hän on keskittynyt myös poliittisessa toiminnassaan"! wikipedia

Ei ole aina karvoihin katsominen. Brax on ns ihmisoikeusjuristi, jonka erikoisalaa luulisi olevan juuri maahanmuuttajien tyttäret! Nyt vasta heräsi.

Eki54

Kova on kaakatus. Yksi lobbaa turvapaikkapisnestä ja toinen säätää vihalakeja. Lööppilehdistön kestoleidit taas asialla. Näin ne maan ongelmat ratkeavat kun keskitytään pohtimaan yhteiskuntamme selvitymisen kannalta näitä "oleellisia" ongelmia. Tässä yksi luo ongelmia ja toinen sotkee kaiken yrittämällä lailla ratkaista asioita joita ei alunperin kukaan selväjärkinen tänne kaivannutkaan. Ja niin se aika vaan kuluu näitä kaakattamalla. Thors on antanut RKP:lle kasvot joita on vaikea unohtaa. Vihreistä on vaikea hermostumatta sanoa enää mitään. Molemmat puolueet poistuvat hallituksesta vaalien jälkeen.

Mauri T Taavitson

Turha puuttua ulkomaalaisten uskonasioihin. Suomi on niin
pieni maa, ettei se voi muuttaa satoja vuosia jatkunutta
piintynyttä tapaa.
Kun naiselle laitetaan kaapu päälle, se tarkoittaa eristämistä
muusta yhteiskunnasta. Naisen tehtävä islaminuskossa on
lasten synnyttäminen ja perheen hoitaminen.
Kaikenlainen kodin ulkopuolella oleva työ tms. on vierasta.
Tähän on turha haaveilla muutosta, elle tätä uskontoa
kielletä kokonaan. Scientologiakin kohtelee lampaitaan
hellemmin kuin Mohammedin oppi.

tpph1974

Mikäli maahanmuuttajan uskonnollinen velvollisuus on näitä murhia toteuttaa siihen ei auta lait, eikä kotouttamiset.
Miksi ottaa tänne porukkaa joiden takia sitten tulee ongelmia?

Emme mekään huoli pedofiilejä päiväkoteihin töihin vaikka kuinka olis kuntoutettuja. Tässä tapauksessa ratkaisemme siis ongelman siten, että teemme karsinnan etukäteen.

Miksei myös maahanmuuttopolitiikassa voisi tehdä ennaltaehkäiseviä päätöksiä?