Lauantai 25.5.2019

Soinin ”ministeri”: Karjala takaisin

Luotu: 
4.3.2011 13:16
Päivitetty: 
4.3.2011 17:34
  • Kuva: Matias Turkkila
    Kuva
    Jussi Niinistö (ps.) on perussuomalaisten todennäköisiä ministeriehdokkaita.

Puoluejohtaja Timo Soinin esiin nostama ministeriehdokas, Jussi Niinistö (ps.) kannattaa Karjalan palauttamista.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteerinä työskentelevä Niinistö ottaisi vastaan mieluiten puolustusministerin salkun vaalien jälkeisessä hallituksessa.

- Timo on minut maininnut muiden joukossa. Olen kysyttäessä vastannut, että puolustusministeri, Niinistö vastaa Uuden Suomen kysymykseen mieluisimmasta salkusta.

Jussi Niinistö on yksi perussuomalaisten nousevista nimistä. Soini listasi Niinistön yhdeksi ministeriehdokkaistaan Ilta-Sanomien haastattelussa.

Niinistö on vahvasti sitä mieltä, että Neuvostoliitto teki väärin Suomea kohtaan toisessa maailmansodassa, kun se vaati Karjalan alueiden luovuttamista.

- Talvisota oli Stalinin hyökkäyssota ja jatkosota sen seuraus. Karjala kuuluu osana Suomeen ja asiassa on tehty Suomelle vääryys, Niinistö sanoo.

Maanpuolustuskorkeakoulun ja Helsingin yliopiston dosentti Jussi Niinistö toimii työnsä ohella myös Vapaussoturi-lehden päätoimittajana. Hän on tutkinut suomalaisen äärioikeiston historiaa ja kirjoittanut aiheesta useita kirjoja.

Radikaali menneisyys

Uuden Suomen lähteiden mukaan Niinistöllä oli 1990-luvun alussa tiivis suhde äärioikeistolaiseksi kuvattuun Kansallinen Kulttuuririntama -järjestöön (KKR). Hän kirjoitti järjestön Valkoinen Rintama -lehteen artikkeleita ja tunsi läheisesti järjestön perustajan Jukka Mattilan.

KKR perustettiin vuonna 1989. Sen tavoitteena suomalaisen kulttuurin ja elämäntavan vaalimisen lisäksi oli vastustaa "pakolaisten, siirtolaisten ja kaikkien suomalaisuudesta ja esi-isiemme uhrauksista piittaamattomien kansanjoukkojen ryntäystä Suomeen".

- Minä en ymmärtänyt sitä äärioikeistolaiseksi toiminnaksi, pidin sitä ihan normaalina isänmaallisena toimintana.

Kokoomuksen silloinen Varsinais-Suomen nuortenjärjestön puheenjohtaja Petri Lahesmaa muistaa Niinistön yhtenä KKR:n hahmoista. Kulttuuririntama pyrki vaikuttamaan kokoomusnuorissa, mutta se suljettiin ulos monin paikoin.

- Loimaan kokoomusnuoret erotettiin. He yrittivät vallata järjestöjä, Lahesmaa muistelee.

Hänen mukaansa KKR:n jäsenet vähättelivät järjestön toimintaa, mutta pyrkivät edistämään sen arvoja kaikessa toiminnassaan.

"1990-luvulla tehtiin virhe"

Jussi Niinistö kuittaa ajan Uuden Suomen haastattelussa nuoruuden radikalismiksi. Hän sanoo olleensa tuolloin sitä mieltä, että Karjala on palautettava ja pakkoruotsi poistettava.

- Ja olen edelleen sitä mieltä, Niinistö kuittaa.

- Ajattelultani olen enemmän vasemmalla kuin oikealla. Paitsi maanpuolustuksessa voi sanoa, että olen oikealla.

Jussi Niinistö muistuttaa, että Karjala-ajattelu on hänen henkilökohtainen mielipiteensä. Perussuomalaisten vaaliohjelma ei listaa poliittisia toimia tai tavoitteita Karjalan palauttamiseksi.

- 1990-luvun alussa oli historiallinen murroskohta, jolloin palauttaminen olisi ollut mahdollista. Se tilaisuus olisi pitänyt käyttää.

Niinistön mukaan Karjalan palauttaminen ei ole puolustusministerin tehtävälistalla. Toisaalta nykyisessä poliittisessa tilanteessa se olisi mahdotonta.

- Neuvotteluihin tarvitaan aina kaksi. En näe lähitulevaisuudessa tilannetta, että Karjalan palauttaminen olisi mahdollista, Niinistö arvioi.

- Se voi tapahtua aikana, jolloin me emme ole enää elossa. Nämä asiat eivät unohdu kansakunnan muistista.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jouko Heyno

Siinä taisi mennä minun ääneni, noin Kannaksen pakolaisen poikana.

Kenelle se pirun Karjala, joka on niin läpi saastutettu ja tuhottu, kuin olla voi, pitäisi palauttaa? Siis ihan oikeesti? Aikuisten oikeesti? Kenelle?

Ja mitä pitäisi tehdä niille puolelle miljoonalle neukulle, jotka siellä nyt asuvat? Ajaa pois? Ja jos eivät lähde, niin mitä sitten?

Voi elämän kevät!

Veikko Saksi

Kaikki suomalaiset eivät ole enää suomettuneita ja useimmat osaavat katsoa palautettavan alueen talousmaantieteellistä asemaa. Karjalasta ja Petsamosta tulee Suomen talousvetureita.

Älä ajattele vain ongelmia, ajattele myös mahdollisuuksia. Olet muutoin kuin Koivisto, joka osasi laskea - mielestään - vain kustannuksia. Ei hän niitäkään tainnut osata laskea.

Karjala palautuu. Jussi Niinistö teki rohkean liikeen ja toivottavasti saa siitä palkkion. Tähän mennessä ainoa rohkea tunnettu ehdokas.

amakela

Tyypillistä suomalaista alemmuudentunnetta ja lyhytnäköisyyttä. Asioita pitää ajatella 30-60 vuoden tähtäimellä. Kyllä karjala saadaan takaisin jaloilleen, jos siihen on vain haluja. Ja töitä tekemällä se onnistuu. Ohan näitä neuvostoliiton aikaisia neukkuja koko baltia ja iso osa itä-eurooppaa täynnä. Ei se sen isompi ongelma ole suomessa kuin muuallakaan.

Vyötiäinen

Hrutsev oli jo palauttamassa ainakin Viipuria eli ei se palauttamisasia mikään utopia ole koskaan ollut.

Kyllä Karjalan kysymystä kannattaa pitää esillä, vaikka mitään uhkavaatimuksia ei pidä alkaa esittämään.

Ihmeellisesti heti tietyt henkilöt alkavat soittamaan suutaan, kun Suomen historiallisesta vääryydestä puhutaan.

Suomalaiset ovat niin kyykytettyjä henkisesti, että ihaillaan vain muiden maiden oikeuksia ja menneisyyttä.

Oman maan historiaa vähätellään ja se on muka niin fiksua.

Osittainenkin palautus olisi henkisesti tärkeä. Esimerkiksi Viipuri ja Petsamo riittäisi hyvin, ainakin aluksi.

Suomi saisi perinteisen suurkaupunkinsa takaisin ja yhteyden Jäämerelle. Mitä vikaa siinä olisi?

Veikko Saksi

Kummallista, miten Karjalan palautusta edelleenkin verrataan sotaan. Eihän asia niin ole.

Kun tuomiolaitos tuomitsee rikollisen palauttamaan ryöstämänsä, ei kukaan puhu, että nyt väkivaltaa tehtiin ja pitää tehdä, jotta omaisuus palautetaan.

Nyt on neuvottelujen aika. Ja sitä ennen on aika selvittää Suomessa palautukseen liittyvät asiat.

isovaari

Ja asiat asioina. On jo -90 luvun alussa laskettu paljonko
maksaisi Karjalan "ostaminen" kun B. Jeltsin sitä tarjosi.
Tiedätte kai siitä? Ellette, se on turha kanssanne väitellä.
Kuitenkin ja summa summarum ja J. Virolaista mukaellen: ....
"pulinat pois". Sehän oli sotatantereena ja ei saatu sitä
pidetyksi. Koko elämöinti siitä, että se ryöstettiin, otettiin
tai vastaavaa on hölynpölyä. Minä olin siellä ja tiedän.
Koivisto jo mainitsi selkeän asiallisesti: ...se hävittiin sodassa"... Eikä kansantaloudellisesti ole viisasta nyt alkaa
siitä itkeä. Ruotsikin "omisti" Suomenmaan 600 v:n ajan eikä
ole koskaan vaatinut sitä itsellensä takaisin. Voisi kai
käyttämällä samoja "periaatteita" kuin ne, joita tÄssä
olen lukenut. Lopettakaa hörinát ja keskittykää oikeisiin
asioihin: kuten esim: millaisia ihmisiä on syytä ottaa
kansanedustajiksi Suomen Eduskuntaan MEIJÄN KAIKKIEN ASIOITA
HOITAMAAN EIKÄ VAIN JOIDENKIN. Miettikää sentään!!!!!!!!!1

Piski Uskii

-asioihin: kuten esim: millaisia ihmisiä on syytä ottaa
kansanedustajiksi Suomen Eduskuntaan MEIJÄN KAIKKIEN ASIOITA
HOITAMAAN EIKÄ VAIN JOIDENKIN. Miettikää sentään!!!!!!!!!1"

Olen samaa mieltä "isovaari"-n kanssa!

Karjala saadaan takaisin jos saadaan ja tällä palautusasialla spekulointi on syytä jättää, jos ja kunnes siihen on reaaliedellytykset.
Epätodennäköiseltä palautus kuitenkin näyttää?

Veikko Saksi

Sinullakin on erikoinen sanavarasto. Kun joku puhuu itsestään selvästä oikeuden toteuttamisesta, sinä puhut kylähulluudesta. Miten sellainen vieläkin on mahdollista?

Etkö halua, että suomalaisten oikeudet toteutuvat?

Otso Pehvonen

Tällä Jussi Niinistö ammensi nappokaupalla ääniä tulevissa vaaleissa, kun kaikki muilla ei ole rohkeutta palautusasiassa.
Se ei ole pelkästään pakolaisten ja evakkojen toive, vaan suuri enemmistö Suomen kansasta on palautuksen kannalla, mitä pikemmin, sen parempi, niin se vähän täyttäisi nopeammin haavoja naapurisuhteissa.
Perus-suomalaiset hienosti oivaltavat, mitä henkistä pahoinvointia Suomi potee.
Jussi Niinistö voi ottaa myös muun painavan ministerisalkun, kun Häkämies on toiminut puolustusministerinä loistavasti.
Niinistö tulee olemaan parhainta ministeriainesta, mitä PerusSuomalaisilla on tarjota.
Muistakaa äänestäjät, Niinistön Karjalakanta pitää näkyä äänestyslipuissa, minun arvostus nousi

Judgement Day

Venäjän tilapäishallintaan, siis Petsamo-Salla-Karjala-Suomenlahden saaret alueet.

Suomi-neidon eldorado, Petsamo ”oikea käsivarsi” joka rajoittuu Pohjoiseen Jäämereen, oikeuttaa Suomen pääsyn osalliseksi Barentsin alueen ja Jäämeren jättiläisrapu-, valaanpyynti- silli- & turska-apajille & öljy- ja kaasu kenttiin sekä rikkaisiin Petsamon nikkelikaivoksiin. Sektori ulottuu aina pohjoisnavalle asti.

Jäämeren rannalla Liinahamarissa on Suur-Suomen ainoa läpivuoden auki oleva jäävapaa valtamerisatama, josta hyvät laivayhteydet koillisväylän kautta mm Kiinaan.

Soini voisi käydä lehdistön ja TV-väen kanssa itsenäisyyspäivänä pystyttämässä pohjoisnavalle Suomen lipun, pitää itsenäisyyspäiväpuheen ja ilmoittaa Putinille että rupeaa peruskorjaamaan Petsamoa, Wanhaa-Sallaa ja Karjalaa luovituskuntoon, ettei käy niinkuin sakuille DDR:n kanssa, ettei mitkään jälleenrakennusrahat riitä.

Epäterveellisten perunalastujen valmistajamaakunta Ahvenanmaa, kolestrolin ja löysän läskin kehto, jonka asukkaat vihaavat suomalaisia, eivät osaa puhua edes suomea, lahjoitetaan luovutustilaisuudessa tarpeettomana veloituksetta Venäjän hoitoon ja hallintaan, niinkuin aikaisemmin on sovittu.

Samalla Soini voisi jättää Halosen linnankutsut väliin, koska hänellä on Suur-Suomen valtion kannalta tärkeämpääkin tekemistä kuin pällistellä huonosti ilmastoiduissa tiloissa paskantärkeiden linssiluteiden ja keskenään tanssivien härkäparien seurassa.

Samalla tulisi raivattua tilaa persujen omalle ulkoministerille, joka taas vapauttaisi Kaj Erik Alexander Marathon Stubbin päätoimiseksi Setalaisten satulanhaistajien edusmieheksi & keulakuvaksi.

Näillä toimilla ennustan Persuille veretseisauttavaa vaalivoittoa 2011, 101 kansanedustajapaikkaa & vankkaa isänmaallisten kansalaisten tukea ja tulevaisuutta.

http://suomenkuvalehti.fi/blogit/polkomfi/wikileaks-paljasti-suomen-johd...

http://markuslehtipuu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/53957-mista-karjalassa-ja...

http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/J%C3%A4it%C3%A4+hattuun+arktisil...

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-11387175
Russia, Norway, Canada, Denmark and the United States have already laid claim to territory in the region.

Veikko Saksi

Olen samaa mieltä. Luulen, että suurin osa suomalaisista on oikeudenmukaista kansaa. Eivät kaikki ole umpisuomettuneita, onneksi.

Palautus on itsestään selvä asia ja omaisuuden restituutio-oikeus vielä selvempi.

Sniper

Perussuomalaisten pääpuhemies on tietenkin Timo Soini. Hän onkin hyvä retoorikko. Soinin ansiosta puolueen kannatuslukema gallupeissa on korkea. Soini osaa kutitella ihmisten tuntoja puheissaan, mutta entäpoä teoissaan?

Ketkä muut perussuomalaiset "puhuvat". Heitä ei ole montaa. Halla-Aho ja nyt Jussi Niinistö. Voi kysyä, tätäkö halutaan seuraavilta Suomen hallituksilta? Maahanmuuttajat omiin ghettoihinsa, Karjala takaisin -vaatimus Venäjä-politiikan johtolangaksi ja Suomi todelliseen paitsioon EU:ssa.

En ainakaan minä halua tällaista Suomea!

Htalk

Persut haastetaan keskustelemaan ministeripaikoista ennen kuin on edes äänestetty...

Nyt on löydetty heikoin lenkki Jussi Niinistö (ps.)jota nyt sitten pumpataan julkisuudessa. Ei kannattaisi alkaa jakamaan salkkuja ennen vaaleja...

Mitä jos samalla Suomi palautettaisiin takasin Pähkinäsaarenrauhan rajoihin...

http://fi.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4hkin%C3%A4saaren_rauha

Veikko Saksi

Miksi haluaisit Pähkinäsaaren rauhan rajat? Eihän Suomea ollut silloin olemassakaan. Suomi syntyi 1917 itsenäisenä oikeussubjektina.

Rauhansopimus tehtiin ilman väkivaltaa tai sillä uhkaamista 1920 Tartossa. Sen jälkeen onkin tehty vain väkivaltasopimuksia.

Suosittelen, että perehtyisit sopimuksiin ja kaikkiin niihin sopimuksiin, joita Neuvostoliitto rikkoi. Jospa silmäsi aukeaisivat?

Htalk

No taisi Htalk-sarkasmi epäonnistua...

Se että Karjalan vapauttamisella ratsastetaan tässä yhteydessä vailla realismin ymmärrystä on silti arveluttavaa.

En tarkoita, että Karjala asiaa ei saa pitää esillä mutta ratsastaminen Karjalan-palauttamisasialla, joka vaatii vihreää valoa molemmilta rajanaapureilta keskustelujen käynnistämiseksi on vaaliteemana epärealistisuutensa takia älyllistä epärehellisyyttä.

Se että uskon että Karjalan erityistalousalue voisi olla Sekä Suomen että Venäjän edun mukainen on toinen asia. Jos Suomen kansalainen saisi erittäin edullisesti ostaa Karjalasta maata yksityiskäyttöön vailla nykyisiä rajoituksia osittain " firman piikkiin" eli Suomen ja venäjän valtion maksaman rahaston piikkiin" voisi luoda taloudellista toimeliaisuutta nykyistä paremmin Karjalan alueelle. Toisaalta myös rahastoon rahoja laittavien valtioiden Suomen ja Venäjän pitää nähdä asia taloudellisesti kannattavana.

Veikko Saksi

Mikä sinua estää ajattelemasta, että oikeuden tulee toteutua? Oletko kaikessa muussakin toiminnassasi väkivallantekijän puolella? En usko sitä, joten harkitse asiaa ilman ennakkoluuloja.

Rillumarei

Se oli niin h***etin helppoa niin kauan, kun voi keskityä pelkkään muiden arvostelemiseen. Nyt kun niitä omia ideoita aletaan julkaista, niin tässä on tulos. Noh, ainakin Naton kannatus Suomessa kasvaisi, jos tällainen toope olisi puolustusministerinä. Se ei kuitenkaan muistaakseni kuulunut Persjen vaaliohjelmaan...

Persujen kuplalla on onneksi vielä aikaa poksahtaa oikein kunnolla ennen vaaleja.

tyristori

eikö ihmiset osaa lukea:
Jussi Niinistö muistuttaa, että Karjala-ajattelu on hänen henkilökohtainen mielipiteensä. Perussuomalaisten vaaliohjelma ei listaa poliittisia toimia tai tavoitteita Karjalan palauttamiseksi.

Veikko Saksi

On hieno juttu tosiaan, että joku uskaltaa olla poliittisen eliitin valtavirtaa vastaan.

Ilmapiiriä ei saada vapaaksi, ellei löydy tällaisia Niinistöjä, jotka rohkenevat sanoa sen, minkä jokainen oikeudenmukainen ja isänmaallinen ihminen pitää itsestään selvänä.

Kummallista, kun nuo eräät yhä haraavat kovasti sellaista avoimuutta vastaan. Onkohan heillä luurankoja itsellä kaapissa?

Veikko Saksi

Tarkempi luku osoittaa, että US se jakeli ministeripaikkoja eli kyseli, keitä voisi tulla ja minkä ministeripaikan haluaisi.

On luonnollista vastata. Mitä, jos Niinistö olisi sanonut, että en halua ministeriksi, enkä tiedä edes, mikä kiinnostaisi. Olisiko ollut fiksulle miehelle sopiva vastaus?

Aku

"Niinistö on vahvasti sitä mieltä, että Neuvostoliitto teki väärin Suomea kohtaan toisessa maailmansodassa, kun se vaati Karjalan alueiden luovuttamista."

...Neuvostoliitto teki Suomelle ihan oikein, ainakin patologisten persuvihaajien mielestä ;-)

HPlä

Koko Karjala on yhtä raiskiota ja lahoamassa olevaa asutusta, asutuskeskukset infrastruktuureineen romuna, asukkaat kirvistelevät päivästä toiseen ilman tulevaisuuden toivoa. Tälläinenkö Karjala takaisin, ei ikinä. Vaikka nykyiset asukkaat poistuisivatkin, ei siltikään. Persujen kannatuksessa on kyseessä politiikan murros, kansan protesti nykypolitiikkaa vastaan, siitä sen kannatus.

Veikko Saksi

Huvittavaa, mutta jokainen ihminen, joka on kovaan ääneen valittanut, että Karjala on raiskiolla ja hän ei suostuisi ottamaan vastaan perinnön perusteella yhään mitään, on muuttanut mieltään, kun olen ollut valmis satasella ostamaan hänen osuutensa.

Yleensä vastaus on, että luuletko, että minä olisi hullu ja myisin sinulle arvokkaan kiinteistön halvalla?

Niinpä niin. Vain silmät ummessa kulkeva katsoo Karjalan ulkoasua. Pitäisi osata katsoa talousmaantieteellistä asemaa ja sitä, kun Karjala on kunnossa.

kotihiiri

Kävin kotiseuturetkellä 90-luvun alkupuolella Kirvussa sukulaisperheen kanssa, ja ainakin siihen aikaan siellä asui sukulaiseni isovanhempien entisessä mökissä ukrainalainen ikääntyvä perhe, jotka pitivät ahtaissa ulkorakennuksissa paria sikaa, lehmän/lehmiä ja ehkä kanoja. Symppiksiä olivat talon isäntä ja emäntä, silmät siinä kostuivat minullakin ekakertalaisena, kun taas Suomesta tultiin runsaiden tuomisten kanssa heitä tervehtimään. Mökki oli 40-luvun alkuperäiskunnossa, paikkailtu pahimpia vuotokohtia. Sukulaiseni omien vanhempien uusi talo oli purettu, koska sen syrjäinen sijainti esti neuvostoviranomaisia tehokkaasti valvomasta asukkaiden elämää kylän ulkopuolella, joten uudempi asuinrakennus jouti sen takia purkuun!

Entä alueen väestö, eläkeikäiset, lapset ja nuoret perheet, pääsisikö se automaattisesti Kelan tukien piiriin? Sillä turha kuvitella, että äiti-Venäjä ottaisi takaisin heidät alueen luovutuksessa, Suomen kansalaisuus olisi heille kuin loton 9 miljoonan päävoitto... ja karjalan kieltä ei alueella enää kaikki alkuperäisväestökään puhu, venäjää kylläkin kaikki. Tulisi sitten eduskuntaan venäläisten asioita ajava kielipuolue, kun venäjänkielisten prosenttiluku kasvaisi kertaheitolla.

Tiet ja sillat on surkeassa kunnossa: kun Viipurista ajettiin bussilla kohti määränpäätä, niin yhdellä sillalla oli varoitus sen heikosta kunnosta. Metsien ympäröimät järvimaisema voi olla huikaisevan kauniita. Eihän väestöä voi jättää heittopussiksi, se tulisi kaupanpäällisenä, onnessaan. Vaan eikös Putin tai joku tietävä sanonut hiljattain, etteivät Venäjän rajat siirry eikä muutu, koska yhden ennakkotapauksen jälkeen samaa siirtämistä vaatisivat kaikki entisen itäblokin rajamaat. Tietenkin entiset evakkoon joutuneet maiden ja tonttien omistajat vaatisivat maitaan omistukseensa, mutta minne ne ukrainalaiset ja venäläiset joutuisivat, luulen että ne lähtisivät Suomen puolelle.

Jouko Piho

Minulla on sama tilanne kuin Jussi Niinistöllä.
Puolueeni ohjelmassa ei ole Karjalan palautusta, mutta ajan henkilökohtaisesti Karjalan ja muiden menetettyjen alueiden palauttamista Suomelle.

Karjalan ja Petsamon sijainnit (Pietari ja Jäämeri) ovat taloudellisesti hyvillä paikoilla. Kun Venäjä ei pidä Karjalasta huolta, Suomi tekisi sen, koska Suomelta löytyisi motivaatiota asiaan.

Uskon, että Karjalan palautus toteutuu meidän elinaikanamme.

Jouko Piho
Itsenäisyyspuolueen
kansanedustajaehdokas
Uudenmaan vaalipiirissä

kotihiiri

Tiedätkö Venäjän vähemmistöpolitiikasta jotain, se toimii agressiivisesti, koettaen tukahduttaa vähemmistökulttuurin pyrkimykset säilyttää kieltään ja perinteitään esim. Marinmaalla, joten mistä taikoa yhtäkkinen Putinin & kumppanien suopeus rajansiirtoihin? Suomen rajan siirto voi tapahtua pikemminkin toiseen suuntaan.

Marinmaalla, kun suomen kielen sukulaiskansan pääkaupungissa piti pitää rauhallinen kulttuurialan tapaaminen jossain huoneistossa, niin Venäjän miliisi esti pääsyn sisätiloihin kaikilta, ovi pysyi lukossa ja osanottajat silti kokoustivat kylmässä ulkoilmassa taivasalla... en menisi edes kuvittelemaan rajansiirtoja!

E.Uoti

Vielä, kun Perussuomalaiset keksii tämän Suur-Suomen lisäksi keskitysleirien perustamistalkoot maahanmuuttajille, mustalaisille ja homoille. Silloin tiedämme kuka on ollut puolueen esikuva ja innoittaja.
Toivottavasti kansan "syvät rivit" tuleejärkiinsä ennen vaaleja."

donCarlos

Millä rahalla Karjala saataisiin asuttavaan kuntoon? Kreml tuskin rahaa siihen antaa.

Isäni (s. 1894) ja äitini (s. 1908) eivät sitä halunneet takaisin jouduttuaan kaksi kertaa kotikonnuiltaan lähtemään. Äiti ei edes halunnut mennä katsomaan vanhoja paikkoja silloin, kun sinne alkoi päästä.

Itse olen muutaman kerran käynyt Viipurissa. Ei ollut Viipuri entisensä mistään kohtaa!

Ja tuotako persut haluavat takaisin. Vuoden paras limbo;=J

Veikko Saksi

Oletko koskaan ajatellut, toimiko Äitisi tunteen vai järjen pohjalta?

Eikö koskaan ole mieleesi juolahtanut, että paikat voi laittaa kuntoon? Suomalaiset kykenivät jatkosodassa laittamaan valtaisasti Karjalaa taas kuntoon sen ajan välineillä, luuletko tosiaan, ettei nykyvälineillä hommaa saada kuntoon.

Vähintään 2/3 rahoituksesta tulee yksityisistä lähteistä eli jokainen perhe, firma ym. rahoittaa omat hankkeensa. Edes valtion rahoja ei tarvitse sijoittaa, koska maailmalla on aivan riittävästi rahaa tällaisiin oivallisiin hankkeisiin.

Yucca

Entistä pientalonpoikien puoluetta syytetään milloin
rahamiesten puolueeksi ja milloin äärioikeistolaiseksi.
Tämänkin jutun otsikko on provosoiva, kuin kunnon
loanheitto voi vain olla.
Jutun lopusta vasta ilmenee Niinistön todellinen
mielipide, joka on asiallinen ja maltillinen.

Tänä keväänä sataa Persujen niskaan pa*kaa, sitä on
vanhojen puolueiden tunkiot pullollaan.
Näyttää siltä, että kaikkea Persujen sanomaa käytetään
heitä vastaan.

Veikko Saksi

Jussi Niinistön mielipiteen jutun lopussa ymmärtää jokainen, joka tuntee edes jossain määrin Halosen ajattelua ja nykyisen hallituksen syvää pelko näihin asioihin.

Ei kumpikaan niistä ole edes kykenevä käsittelmään näin suurta asiaa. Kummallakaan ei ole tietoa siitä, mistä kaikesta on kyse. Valtiohallinto on pakoillut asian selvittämistä perusteellisesti.

No, nykyinen poliittinen eliitti näyttää saavan kunnon varoituksen toiminnastaan. Ja se on ihan oikein. Tämän totean ei-puoleisiin kuulumattomana.

Niinistön mielipide on täysin selvä. Kun vaivaudut lukemaan tekstin tarkemmin, ei jää siitä asiasta epäselvyyttä.

Veikko Saksi

Eikö ole aika hassu ajatuskin, että väkivalloin saatua aluetta alettaisiin palauttaa lyömällä nyrkkiä pöytään? Luuletko, että siinä asia jotenkin paremmin selviäisi?

Vai miten omalla kohdallasi käy? Jos joku lyö nyrkkiä pöytään ja vaatii sinulta jotain, oletko heti valmis antautumaan? Minulla ainakin käy aina toisinpäin. Into asian hoitamiseen heikkenee.

Luuletko myös, että Putin on ikuisesti Venäjän johtaja?

Veikko Saksi

Hassua, kun joku puhuu vanhojen vääryyksien rauhanomaisesta toteuttamisesta, niin sinä puhut hyökkäyksestä? Eikö se ole jotenkin täysin epäloogista?

Eihän Niinistökään sanonut hyökkäysministerin paikan kiinnostavan häntä. Lisäksi hän totesi, ettei puolustusministerin ohjelmaan kuulu palautus. Mistä olet kehittänyt ajatuksesi?

Vai pitäisikö sinun mielestäsi väkivaltaan aina vastata väkivallalla? Ja väkivaltasopimukset korjata vain väkivallan avulla? Minusta se on äärest huono ajatuskin.

Rillumarei

Ymmärtäkää nyt jo hyvät kanssaveljet ja -sisaret, että tällainen haahuilu on täysin epärealistista kaikilsa paitsi puhtaasti tunnepitoisista lähtökohdista käsin arvioituna. Ei veli venäläinen ole luopumassa Kuriileistakaan, niin miksi se aloittaisi keskustelut jostan Karjalasta. Eihän tästä ole vasta kun parikymmentä voutta, kun luhistuva imperiumi joutui luopumaan merkittävästä osasta aluettaan N-liiton murentuessa.

Jos ja kun Persujen "visiot" on tätä luokkaa, niin kannattaa vielä miettiä ennen kuin menee snne äänestyskoppiin. Ironinen hymyily nykyiselle valtaeliitille muuttuu vielä irvistykseksi näille jyväjemmareille, kun tuon persuroskajoukon "ideat" päästetään irti.

Veikko Saksi

Oletko ajatellut, että sinä kuulut juuri niihin "hyviin ja vaarallisiin" ihmisiin. Kirjoituksestasi näyttäisi siltä, että leimaat kaiken epärealistiseksi vain siksi, että on olemassa väkivaltainen maa, jota pelkäät. Kaikki muu on epärealistista.

Muistele kuitenkin, miten Neuvostoliiton kävi. Se katosi. Nyt Venäjä pyrkii samaan aika pitkälle.

On aivan tarpeetonta vedota siihen, ettei Venäjä halua luopua Kuriileista tai Karjalasta. Milloinka muistat ryöstäjän itse palauttaneen ryöstösaaliin, pyytäneen anteeksi ja korvanneen?

Minä muistan noin 15 tällaista tapausta, jossa maat ovat näin toimineet. Esim. Uusi-Seelanti, Romania, Australia, Yhdysvallat ...

Ei Venäjä ole mikään ikuinen poikkeus. Siellä tilanne muuttuu sopivana aikana ja Kuriilit, Karjala, Mantsuria ja moni muu alue palautuu.

Jos kaikki sinun laillasi nostavat kätensä pystyyn etukäteen edes yrittämättä, ei juuri synny kehitystä.

Jussi Niinistö osoitti rohkeutta, joka selvästi sinulta ja lukuisilta muilta puuttuu. Tätä asiaa kannattaa miettiä syvällisemmin.

Ray

Sodissa muotoutuneet rajat ovat pysyviä rajoja seuraaviin sotiin asti. Ja niitä eivät kai nämä touhot kumminkaan kaipaa.

Meillä on päässyt kehittymään kansanliike, joka on luonut voimakkaat uhkakuvat, vaatii kovaa kuria ja järjestystä, on voimakkaan kansallismielinen, vaatii yhteisiä johonkin hukattuja oikeita arvoja ja on vielä revanssihenkinenkin.

Suomessa se on persuliike ja Saksassa se kehittyi kansallissosialismiksi.

kotihiiri

Suomessa on meneillään suurten ikäluokkien eläköityminen, ja heillä onkin aikaa unelmoida palautetusta Karjalasta ja rientäisivät äänestämään muutenkin persuja, ent. "maaseudunpuoluetta". Karjalan vilauttaminen lupauksissa ei voi olla muuta ja se uppoaa evakoihin kuin veitsi sulaan voihin. Mitäs sillä on väliä, toteutuuko mikään lupaus, pääasiahan on vaalivoitto... ai-ai miten sormet syyhyää Orimattilan ja Mäntsälän alueen evakkoperheiden ja -sukujen ääniin...

Juhani Putkinen

Jussi Niinistö on selvästi mies paikallaan - toivottavasti pääsee ministeriksi.

Se on sitten taas eri asia, että onko hänen puolueensa "mistään kotoisin". Kohta on vaalit, mutta emme edelleenkään tiedä puolueen virallista kantaa esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

1. Pitäisikö seuraavan hallituksen antaa lisää lupia rakentaa ydinvoimaa?

2. Pitäisikö persujen mielestä Suomeen rakentaa lisää tuulivoimaa, vaikka siihen joutuu käyttämään veronmaksajien rahaa aivan älyttömiä määriä?

3. Pitäisikö persujen mielestä Suomeen rakentaa lisää biovoimaa, vaikka siihen joutuu käyttämään veronmaksajien rahaa aivan älyttömiä määriä?

4. Pitäisikö Vuotos ja Kollaja rakentaa?

5. Pitäisikö puolustusmäärärahoja nostaa nykytasoltaan oleellisesti?

6. Pitäisikö kuntien määrää vähentää radikaalisti niin, että samalla vähennetään ylimääräiseksi jäävä henkilöstö - eikä keksitä heille suojatyöpaikkoja kuten nyt tapahtuu kuntaliitosten yhteydessä?

kyy

Kommentoin vain kohtaa 6, muihin en edes viitsi puuttua.

Putkinen on siis lykkäämässä valtavan lauman työntekijöitä työttömäksi? Liittykö tähän myös työttömyysturvan alasajo, säästösyistä?

Kenties tarkoitus on siirtää työttömäksi jääneet hallintotyöntekijät internointileireihin. Säästösyistä.

3077

Sieltä saataisiin n. 2,5 miljonaa ahkeraa siirtolaista ja businesmiestä ja naista kylkiäisenä.
Maahanmuutto lisääntyisi.Venäjänkielisiä kouluja muutama tuhat.Struktuurin rakentaminen tähän tyhjiöön työllistäisi ja maksaisi vai tulisiko Soinin poppoolle EU rakaa kuin rännistä.Nämä "venäläiset täytyisi sijoittaa gettoutumisen estämiseksi ympäri koko maan joten venäjänkielisiä kurssikeskuksia rakennetaan varmaankin EU:n leader rahalla.
Onhan EU ja maahanmuutto hyvä eikö olekin Ministeri Jussi Niinistö

Veikko Saksi

Mistähän moisen luvun kehitit? Karjalassa, joka on suurin pakkoluovutettu alue väestöltään, asuu noin 300 000 venäläistä. Heistä merkittävä joukko on korkeita virkamiehiä, turvallisuuspalvelun ja armeijan jäseniä. Ei Venäjä heitä jätä vieraan maan alueelle, vaan ilman muuta vetää pois.

On joukko venäläisiä, lähinnä vanhempia, jotka eivät halua asua muualla kuin Äiti-Venäjän helmoissa, joten he muuttavat pois.

Alueelle jää 150 000 - 200 000 venäläistä, joista suuri osa iäkkäitä naisia. Ei se ole mikään ylivoimainen rasite.

Virkeä

Persuthan käyvät päivä päivältä enemmän ylimielisimmiksi ja jopa suuruudenhulluus rehottaa.

Äärioikeistolainen persu puolustusministerinä? Siitä vaan, voin luvata että hallitus kaatuu alle kahden vuoden ja samalla SMP hajoaa.

Toinen ylimielisyyden ja kaksinaamaisuuden huippu on IS:n uutinen että Soini on kaikista laiskin meppi. Soinihan väitti ns. Soinin mallin julkistamistilaisuudessa isoon ääneen tehneensä sitä ohjelmaansa Brysselissä puolitoista vuotta. Oikein kehuskeli asialla polleasti. Sittemmin Soinin puheet osoittautuivat täydeksi palturiksi, kun paperi paljastui pelkäksi kopioksi Metallin raporteista, joten tähänkään ei Soinin aika mennyt.

Nyt tuli siis julki, että hän ei ole juuri pannut tikkuakaan ristiin edes siinä hommassa, josta hän valtavan veronmaksajien kustantaman palkan kuittaa.

Jos Soini on meppinä pelkästään johtanut omaa puoluettaan, niin hänen palkkansa pitää jatkossa laskea suoraksi puoluetueksi SMP:lle.

Soini kyllä koko ajan rajaa puoluettaan ulos hallitusneuvotteluista. Ilmeisesti hän ymmärtää sen verran asioita, että nämä punaniskaiset äärihihhulit eivät katsele kauaa niitä takinkääntöjä, joita hallituksessa joutuu tekemään. Oppositiosta on mukavampi huudella käsikirjoitettuja huulia.

Veikko Saksi

Puolustelematta perussuomalaisia huomautan, että kyse puolustusministerin salkusta ei ollut perussuomalaisten ilmoitus, vaan toimituksen kysymys mieltymyksestä.

Kannattaisi lukea uutinen huolellisemmin, niin ei tulisi tarpeettomia väärinkäsityksiä kirjoittaneeksi.

Virkeä

Luin huolellisesti myös Hesaria tänään.

SMP:n käsittämättömän ylimielistä hourailua on edellä mainittujen ministerilistojen lisäksi myös se, että SMP:n mukaan puolueen (ilmeisesti juuri SMP:n) pitäisi saada määritellä, mikä on oikeaa taidetta ja mikä ei. Oikeaa taidetta on kansallissoinilainen realismi 30-luvun Suomen ja 50-luvun Neuvostoliiton yhdistelmänä?

Lisäksi SMP on halunnut määritellä, kuinka Suomen historiasta opetetaan kouluissa. Tässä malli otetaan ilmeisesti suoraan nyky-Venäjältä.

Sairasta.

vanhavaari71

Kun persuministeri saa käteensä hallitusohjelman alkaa ruodussa pysyminen välittömästi. Onneksi ministeriöissä paljon nähneitä ja kokeneita ja usein haukuttujakin virkamiehiä, koska ministereitäkin on ennenkin ollut joka lähtöön.
Kun kerran kysyin vanhalta virkamieheltä mikä tuo lehdissä ollut uuden ministerin käsitys asiasta on ja mihin se perustuu, niin oli vastaus: " Ministeri puhuu mitä puhuu mutta ministeriön linja on tämä eikä muutu !!!!!!!!!!

Veikko Saksi

Jopa sinä uskot, että demarivalta säilyy vuosikymmenestä toiseen, vaikka muutoksia tapahtuu?

Nykyiset hallitukset ja poliittinen eliitti ovat sitoneet itsensä pahanlaisesti Venäjä-henkeen, jota NL:n aikana kylvettiin. He eivät ole siitä päässeet irti.

Niinistö on käsittääkseni nuorempaa polvea ja on selvästi oivaltanut, että syvän suomettumisen aika on ohitse.

Muutos tulee, se on täysin vääjäämätön. Aivan siitä riippumatta, tahtovatko nykyiset poliittiset johtajat sitä tai ei. Jossain vaiheessa aika jättää heidät joka tapauksessa, elleivät äänestäjät sitä ennen jätä.

Matti-Juhani

sopiva raja kulkisi suurin piirtein siinä mihin Suomen ja NLn armeijat pysähtyivät suurhyökkäyksen jälkeen. Viipuri kuuluisi Suomelle. Korvauksena Viipurista, Suomi rakentaisi tilavat rekkaparkit molemmille puolille uutta ja pysyvää rajaa.

hupa2010

Mietitäänpä Karjalan kysymystä toiselta kantilta.

Viro itsenäistyi uudelleen vuonna 1991. Jos käytettäisiin samaa logiikkaa
kuin Karjalan palautuksen vastustajat, niin virolaisille olisi pitänyt sanoa, että
teidän uusi itsenäistymisenne on "väärin". Että ei kannata itsenäistyä, koska
se on niin kallista. Että ei kannata itsenäistyä, koska teillä on niin suuri
venäläisvähemmistö. Tai pitäisikö virolaisille mennä nyt sanomaan,
että antakaa maanne takaisin saksalaisille tai ruotsalaisille, koska se
kuuluu heille, koska he ovat sotimalla maat valloittaneet.

On täysin käsittämätöntä, että palautuksen vastustajat hyväksyvät maan
ryöstäminen sodan avulla. He näkevät asian lähinnä taloudellisena kysymyksenä.
Mutta minusta se on ennen kaikkea oikeudenmukaisuuskysymys,

Onko oikein, että iso valtio ryöstää pieneltä valtiolta maata? Näyttää siltä, että
palautuksen vastustajien mielestä vahvemman oikeus on ihan oikein.
Minun mielestäni se ei ole oikein. Ja sen osoitti mm. virolaisten rohkeus.

Mutta suomessa ollaan niin arkoja, että ei uskalleta vaatia omaamme takaisin.
Suomalaiset eivät rohkene vaatia vääryyden korjaamista.

Lopuksi huomauttaisin, että minulla ei ole mitään henkilökohtaisia
siteitä Karjalaan. En myöskään usko, että palautus voisi enää onnistua.
Mutta asiasta pitäisi puhua ääneen. Oikeudenmukaisuuden vaatimus tulisi
saattaa Venäjän tiedoksi. Venäjä voisi esim. virallisesti ja avoimesti tunnustaa
virheensä ja maksaa sotakorvaukset takaisin korkoineen.

Mielestäni Neuvostoliitto ryösti suomelta maata toisessa maailmansodassa.
Ja se teko oli väärin! Ja on edelleen väärin.

Tilastoja:

Virossa on venäjänkielisiä noin 25%
(pääosin venäläistä alkuperää olevia tai heidän jälkeläisiään).

Luovutetussa Karjalassa venäläisiä on noin 350 000
joka vastaisi suomessa n. 6,5% vähemmistöä.

Suomessa on ruotsinkielisiä noin 289 951 henkeä (5,44%).

(Lähde: Wiki).

Veikko Saksi

Varmin keino epäonnistua tai jäädä jotain saamatta, on asennoitua varmuuden vuoksi ennakolta kielteisesti asiaa. Karjala ei koskaan palaa -asenteella ei takuulla tee mitään palautuksen puolesta.

Mitä useampi ihminen ajattelee, että ottaminen oli vääryys ja vääryydet pitää korjata, on valmis jotain tekemään asian puolesta. Mitä useampi on valmis edes jotain tekemään, sitä suurempi todennäköisyys, että homma onnistuu.

En ole koskaan ymmärtänyt, mikä saa ihmiset niin epätoivoisiksi, etteivät he usko jonkun toteutuvan. Kuinka moni uskoi NL:n sortuvan? Silti se sortui, vaikka Väyrynen vakuutti väitöskirjassaan, ettei se koskaan katoa.

Joten kyse on siitä, että asiaa pitää ajaa eteenpäin. Palautuksen kannatus on 2000-luvulla koko aika noussut. Se oli 5 - 10 % tasolla, nyt se on selvästi yli 40 % tasolla. Se kertoo, etteivät kaikki ole epätoivoisia.

Palautus on ihmisoikeuskysymys, sopimusoikeudellinen kysymys, esineoikeudellinen kysymys eli restituutiokysymys, taloudellinen, psykologinen, poliittinen, sosiologinen, demografinen ... kysymys. Sillä on todella monta dimensiota.

M Strandén

"Kaikki suomalaiset eivät ole enää suomettuneita ja useimmat osaavat katsoa palautettavan alueen talousmaantieteellistä asemaa. Karjalasta ja Petsamosta tulee Suomen talousvetureita.

Älä ajattele vain ongelmia, ajattele myös mahdollisuuksia. Olet muutoin kuin Koivisto, joka osasi laskea - mielestään - vain kustannuksia. Ei hän niitäkään tainnut osata laskea.

Karjala palautuu. Jussi Niinistö teki rohkean liikeen ja toivottavasti saa siitä palkkion. Tähän mennessä ainoa rohkea tunnettu ehdokas."

Johan sitä venäläiset oli palauttamassa karjalaa Suomelle kun Koivisto oli presidentti, mutta Koiviston kommentti oli, ettei hän halua puhua ja asia on loppuun käsitelty median mukaan!
Paikalla ollut lakimies oli sanonut, että harvoin näkee niin hölmistyneitä ihmisiä kuin ne venäläiset, kun heillä oli paperit kai valmiina, mutta pressa tyssäsi!

donCarlos

Pelkkä infra on varmasti enemmän kuin Suomen vuotuinen budjetti.

Kyllähän meillä on aina ollut suurudenhulluja, mutta tämä on pohjanoteeraus!

Vaaliohjelmassa puhutaan säästöistä, mutta tämäkö olisi säästöä. Kuka saisi ja mitä? Jos maat lunastetaan venäläisiltä maanomistajilta käypään hintaan, mikä suomalainen tai sijoitusraha riittäisi.

Ja mihin sijoitettaisiin nuo nykyiset asukkaat - määrä lienee pääkaupunkiseudun asukasmäärä? Tuskin haluaisivat jäädä suomalaisten alustalaisiksi, vaikka sekin olisi heidän kannaltaan parempi ratkaisu.

Laatokka

Onko sinulla tarkkoja lukuja kustannuksista? Miksi pitäisi omaa yksityistä omaisuutta lunastaa kahteen kertaan? Tietääkseni yksityinen omaisuus ei ole omistajaa vaihtanut, mitään dokumentteja ei ainakan siitä ole.

Kyllä se on Venäjän asia sijoittaa omat kansalaisensa muualle, ei se Suomelle kuulu.

Veikko Saksi

Olet aivan oikeassa. Suomalaiset yhä omistavat alueella olevat kiinteistöt. Ei niiden omistusoikeus ole mihinkään kadonnut.

Kukaan ei vielä ole kyennyt osoittamaan ainuttakaan asiakirjaa, jossa omistuksen siirto olisi toteutettu. Ei sellaista ole, joten vaikea sellaista on esittää.

Pinheiron periaatteiden mukaan venäläiset ovat ns. toissijaisia oikeudenomistajia ja suomalaiset ensissijaisia.

Venäjän vastuulla on huolehtia siitä, etteivät venäläiset kärsi oikeusloukkauksia, vaan heille korvataan se, mitä he menettävät.

Venäläisillä on täysi oikeus päättää, haluavatko he jäädä asumaan edelleen Karjalaan, vai muuttaa johonkin Venäjällä.

Eivät suomalaiset ole rasistisia ihmisiä, kyllä he venäläisten kanssa hyvin tulevat toimeen. Tunnen venäläisiä, eikä heidän kanssaan ole vaikea tulla toimeen, fiksuja ihmisiä useimmat. Luonnollisesti venäläisissä on öykkäreitä ja väkivaltaisia, vaan niin on suomalaisissakin.

Piski Uskii

-painajainen.
Jussi Niinistön selvästi opillisen tietämyksen ja -sivistyksen omaavana tulisi nyt viimeistään toppuutella noita yhden asian velikultia. Niinistön ennenaikainen ministeri-innostus vetää selvästi persujen poliittista uskosttavuutta kölin alta.

-"Ethkö huolisi esim. 10 hehtaaria, jos tarjottaisiin?"
...
-Kukaan ei vielä ole kyennyt osoittamaan ainuttakaan asiakirjaa, jossa omistuksen siirto olisi toteutettu. Ei sellaista ole, joten vaikea sellaista on esittää."

Saksi innoissaan omatekoisena maanmittarina jakaa ja paaluttaa maita, jotka Suomen valtio on selvillä asiakirjoilla lunastanut siirtolaisilta ja rauhanehdoissa luovuttanut maat edelleen Neuvostoliitolle!
Myöskin muuta omaisuutta korvattiin!

Veikko Saksi

Oletko ajatellut käyttämäsi sanan sisältöä? Mikä on kallis? Sekö, joka maksaa miljardin, kymmen tai sata miljardia?

Ei, vaan se on kallis, jonka investoinnin tuotto on huono. Eli pitää katsoa panos-tuotos -suhdetta, ei jotain absoluuttista rahamäärää. Onko ydinvoimala kallis, kun se maksaa esim. 5 mrd. euroa? Onko koulutukseen käytetty rahamäärä kallis juttu, koska se maksaa niin ja niin paljon?

Karjalan ja Petsamon palautus ovat samalla emergenttisiä investointeja. Ne ovat katalyyttejä, jotka sysäävät Suomen hyvälle kasu-uralle. Lisää voit lukea mm. Karjalan palautus -kirjasta, jonka löydät näköispainoksena myös Pro Karelian nettisivuilta.

Hassua, puhut lunastuksesta. Mistä lähtien ryöstösaaliista on maksettu, kun se saadaan takaisin? Niinkö sinä normaalissakin elämässäsi teet? Jos autosi varastetaan, maksat käyvän hinnan ryöstäjälle, jotta saat autosi takaisin?

Ryöstösaaliin palautus on jokaiselle oikeudenmukaisesti ajattelevalle itsestään selvä asia. Lisäksi on yleinen käytäntö, että ryöstäjä korvaa aiheuttamansa vahingon ja maksaa kulutuksesta.

NL ja Venäjä ovat käyttäneet Suomen 45 000 km2 aluetta ilman korvausta kohta 70 vuotta. Laskepa huviksesi, millainen summa siitä kertyy vuokrana, korkoina ja koron korkoina. Se, että vaaditaanko ko. summia on täysin eri asia kuin oikeus vaatia niitä.

Entä sotakorvaukset? Nykyisen Suomen rasitteena ne olisivat 50 - 60 mrd. euroa eli huikeat. Totta kai sotakorvaukset pitää saada takaisin, eihän Suomi ollut sotaan syyllinen. Lisäksi normaali korko on ihan hyvä juttu laskea mukaan. Eikö vain?

Joten eikö sinun ajatuksesi jättää suomalaisille kuuluvat kiinteistöt tai Suomelle kuuluavat alueet Venäjälle, ole pohjanoteeraus? Mietipä asiaa uudelleen, uskon sen valkenevan, JOS uskallat vapaasti ajatella ilman rasitteita.

hupa2010

DonCarlokselle:
"..suurudenhulluja, mutta tämä on pohjanoteeraus!"

Sanoitko virolaisille -90 luvun alussa, että heidän
vaatimuksensa *kokonaisen valtion* vaatimisesta
takaisin on pohjanoteeraus?

Karjalan luovutetut alueet: 24 700 km2
Viron valtion alue 45 228 km2 (Wiki)

Viron alue on liki tuplat Karjalaan verrattuna.
Sinun mielestäsi virolaiset tekivät kaksinkertaisen
pohjanoteerauksen vaatiessaan omaa maataan takaisin?
Röyhkeätä porukkaa nuo virolaiset!

Veikko Saksi

En ole tullut selvittäneeksi, kuinka suuri alue Kuriilien palautettava osa on. Mantsuria on jotain 1.4 milj. km2, josta Venäjän hallussa on muistaakseni 0.7 tai 0.8 milj. km2.

Ovatko japanilaiset suuruudenhulluja, kun haluavat palauttaa Kuriilit? Entä kiinalaiset, jotka jo oppikirjoissaan kertovat, että Mantsuria on kiinalaista aluetta, nyt Venäjän hallussa, mutta saamme sen takaisin?

Entä kaikki 15 maata, jotka NL:n sortuessa itsenäistyivät? Olivatko ne suuruudenhulluja. DonCarlos on tainnut lukea historian vähän huonosti?

Minusta mitä suurempi osuus maan pinta-alasta, sitä suurempi oikeus vaatia palautusta. Ei koko ole olennainen, olennaista on se, kenellä on oikeus. Ja oikeus on sillä, jolle se kansainvälisten ja kahdenvälisten ei-väkivaltasopimusten perusteella kuuluu.

karjala

venäjä ei tule ikinä antamaan tuumaakaan valloitetuista maista takaisin.
venäjällä on 17 rajanaapuria. joidenkin kanssa tullaan paremmin ja joidenkin kanssa vähän huonommin toimeen.
helpoin tapa niitä on hallita maassa olevien venäläisten kautta. joidenkin naapurimaiden kuriin saattamiseksi täytyy sinne suunnata aseita. joskus kitisevä naapuri vaiennetaan siirtämällä rajaa, kuten viimeksi tämän georgian tapauksessa.

Laatokka

Onko Venäjän johto informoinut sinua asiasta? Tunnut hyväksyvän "kitisevien" naapureiden kuriinsaattamsien aseiden avulla. Ainakin silloin kun Venäjä niin tekee.

Mistähän johtuu, että mikään maa ei tule oikein kunnolla Vebäjän kanssa toimeen? Voisiko se johtua Venäjästä itsestään, eikä aina vaan muista?

karjala

ei siinä venäjän johtoa tarvita. tunnen useita venäläisiä ja venäläistä ajattelutapaa siellä asuneena ja paljon heidän kanssa täällä suomessakin työskennellessä.
en hyväksy, enkä hylkää venäjän toimia, kunhan tuon tähän keskusteluun venäläistä ajattelumallia julki, kun se tuntuu suomalaisille olevan niin kovin vieras.
venäläisiä ei kiinnosta pätkän vertaa tuleeko joku tai jotkut maat huonosti toimeen venäjän kanssa.
venäjä tulee toimeen jonkun toisen maan kanssa venäjän laatimien pelisääntöjen mukaan, tai ei ollenkaan.

Veikko Saksi

Eihän NL edes kyennyt valloittamaan Suomen Karjalaa. Se kykeni valloittamaan vain 1/3 siitä alueesta, jonka se pakkoluovutti väkivaltasopimuksella Suomelta.

Entä kun NL romahti, peräti 15 valtiota lähti kävelemään, enkä ole havainnut, että olisi syntynyt sotaa sen vuoksi. Ainakin täällä Virossa on edelleen hyvin rauhallista.

Ei tuumaakaan? Miten selität, että 1990-luvun alussa Venäjä luovutti Amurin läheltä alueen? Entä kun Venäjä toissa vuonna palautti 337 km2 alueen Kiinalle sieltä Habarovskin läheltä: Bolshoi Usuriski ja puolet Tarabarov-saaresta?

Entä kun jo Hrutsev oli valmis luovuttamaan puolet Kuriileista takaisin?

Ei tuumaakaan? Sinun tuumasi on kovasti venyvä käsite.

karjala

nl otti tasan niin paljon, tai niin vähän maata suomelta, kun se sodan voittajana niin päätti.
enempää en nl:ää tai hrutsevia ala kommentoimaan, koska ne ovat olleet ja menneet.
en tiedä onko venäjä luovuttanut alueitaan kiinalle, mutta sen tiedän, että suomi on hiukan erilaisessa "neuvotteluasemassa", kuin kiina.
kuriileista sen verran mainittakoon, että kun japanissa varteen otettava politikko mainitsi saarien kuuluvan japanille, niin presidentti medvedev vastasi siihen, että venäjä tulee aseistamaan kyseessä olevat alueet asianmukaisin nykyaikaisin asein.

donCarlos

Kun valtiotasolla on useasti todettu, siinä määriteltyjä rajoja kunnioitetaan.

Miksi siis lyödä päätä seinään?

Kuka sitten saa ne maat ja mannut, joita jälkipolvet eivät enää halua tai ei ole kykyä esim. viljellä.

Kyllä Vennamokin (ent. Fennander) kääntyisi haudassaan!

Veikko Saksi

Onko sodan aloittaminen ja toisten maiden väkivaltainen vieminen mielestäsi oikein? Saako sinut nytkin väkivaltaisesti ryöstää ja hyväksytkö sen ilman muuta?

Ihmettelen, että vuonna 2011 yhä edelleen suosit väkivallan käyttöä ja väkivaltasopimusta. Miksi? Onko se todella elämänasenteesi? Suositko sitä yhtä lailla silloin, kun se kohdistuu sinuun itseesi?

Pariisin rauhansopimus on väkivaltasopimus, silti se on voimassa olevaa sopimusoikeutta. Mutta kuten Suomen ehkä parhaiten perillä oleva kansainvälisen oikeuden professori on todennut, aina voidaan vedota muuttuneisiin olosuhteisiin ja vaatia neuvotteluja uusiksi.

Tekikö Koivisto kardinaalivirheen, kun hänen aikanaan Pariisin rauhansopimuksen eräät sotilaalliset pykälät mitätöitiin? Sehän oli aivan kauheaa, venäläisvastaista?

Lue enemmän sopimuksista. Suomi ja Neuvosto-Venäjä tekivät 1920 Tarton rauhansopimuksen ilman väkivaltaa tai sillä uhkaamista.

Tehtiinkö se sopimus ihan vain huvin vuoksi? Oikeuttiko se NL:oa hyökkäämään Suomeen? Ei oikeuttanut, silti NL hyökkäsi ja vei alueita.

Moskovan ja Pariisin rauhansopimukset olivat väkivaltasopimuksia, joissa Suomi pakotettiin hyväksymään NL:n yksipuolisesti määräämät rauhanehdot. Näeillekö sinä annat täyden kunnian?

Rauhansopimuksen tehtävänä on rauhan aikaansaaminen ja pitäminen. Se ei yleensä ole oikeudenmukainen. Mutta se ei myöskään ole tarkoitettu lopulliseksi sinetiksi maitten välisille suhteille.

On päivän selvää, että jokainen oikeudenmukaisesti ajatteleva ihminen haluaa sellaisen väkivaltasopimuksen neuvotella uudelleen. Täytyy olla todella kieroon kasvanut oikeustaju, että nimenomaan haluaa pitää väkivaltasopimuksen.

Suomen ylin johto on täysin suomettunut, koska se ei uskalla edes ajatella Suomen ja kansalaisten oikeuksia. Se aina ajattelee, mitähän Venäjä tästä tuumaa. Joten vaaleissa kunnon varoitus on paikallaan.

Veikko Saksi

Omistuksen pituuteen ei pidä tuijottaa, sehän on aivan väärä lähtökohta. Vai tarkoitatko sitä, että jos sinä tänään ostat kiinteistön, niin vanha omistaja saa vaikka 5 vuoden kuluttua sanoa, että minä otankin tämän takaisin, kiitos vain kauppahinnasta?

Huomiota pitää kiinnittää kahdenvälisiin aitoihin, ei-väkivaltasopimuksiin. Koko maailman sopimusoikeus kaatuisi kerralla, jos hyväksyttäisiin joku aikaraja, jonka sisällä vanha omistaja saa vaapasti ryöstää kohteen itselleen.

Petsamo on Suomelle äärettömän arvokas. Mutta niin myös EU:lle. Ellei Petsamoa saada pian takaisin, EU jää Venäjästä riippuvaiseksi Aasia-logistiikassaan. Sitä kannattaa miettiä.

PetSu

Näitä ajatuksia levittelevät eivät ole enää tästä maailmasta.
EU kaadetaan ja Euro lopetetaan ja otetaan vielä Karjalakin takaisin. Rajat suljetaan ulkomaalaislta etc. Kun juuri muut Persut huutaa tulkaa pojat pois sieltä Afganistanistanista, niin Persu haluaa Puolustusmisnisteriksi, että tavoite saavutetaan paremmin. Kyse on varmaankin Karjala oluesta.

Kuinkahan kauan on vaaleihin? Tätä kirjoitettaessa jokainen aihe Uusi-Suomi etusivulla käsittelee jotakin poliittista aihetta ja epäsuorasti vaaleja.

Tätä se sitten on Juhannukseen asti jälkipekuleerauksineen ja demarithan eivät ole päässeet yli oppositiokaudestaan vieläkään. 4 Vuoden jälkeen. He yhä etsivät lautakasoja.

Onneksi netistä on pelisivuja ja telkkari.

Ray

Huono tausta tulevalla puolustusministerillä ja ajatukset sitä sorttia, että herranjumala! Revanssihenkinen puolustusministeri tässä nyt tarvitaankin.

Persupuolue pullistuu samoilla aineksilla kuin Saksan kansallissosialistit aikoinaan.

Tyytymättömyys sodan lopputuloksiin, yhteiskunnallinen tilanne, kasvava viha erilaisuutta kohtaan, kurin ja järjestyksen vaatiminen, herraviha, vanhojen vallanpitäjien mädännäisyys, yksinkertaiset arvot, kansallisromanttiset taideihanteet ja nationalismi.

Tämä liike voi olla vaarallinen yksisilmäisyydessään ja vihassaan. Se on synnytetty vain lennättämään Soini lähimpineen kiertoradalle, mutta se on kasvanut yli mittansa.

Tossavaiset ja vastaavat ovat tietysti aika vaarattomia. Menevät lähinnä hupina. Mukana on kuitenkin hyviä ja rehellisiäkin ihmisiä. Parhaat näyttävät olevan naisia.

Sodassa syntyneet rajat muuttuvat yleensä vain sodassa. Ja tässä tapauksessa alue voisi pienetä aika olemattaksi.

Veikko Saksi

Ray, sinulla on aika käsittämättömiä lausahduksia. Oletko oikeasti sitä mieltä, että jokainen, joka haluaa oikeuden toteutuvan, on äärioikeistolainen, revanssihenkinen? Aivan käsittämätöntä puhetta.

Yhtä käsittämätöntä on puheet sodassa syntyneitten rajojen ehdottomasta puolustamisesta ja puheetkin uudesta sodasta. Ei sellaisessa ole mitään järkeä. Miksi haluaisit synnyttää koston kierteen?

Rajat on neuvotelta uudelleen rauhanomaisesti, win-win -pohjalta.

Muuten, ovatko sinun mielestäsi ne puolustusministerit ja muut ministerit hyviä, jotka eivät vaadi kansainvälisen oikeuden ja keskinäisten sopimusten noudattamista? Ne, jotka eivät halua kunnioittaa perustuslakeja?

Minusta tuntuu, että sinulta on ajatustyö jäänyt aika pahasti kesken. Jatka sitä vähän pitemmälle, tällaiset elämälle ja järjelle vastaiset ajatukset voivat hävitä.

hupa2010

Jahas, natsikortti otettiin esiin. Siinä vaiheessahan
ei yleensä kannata jatkaa keskustelua. Mutta kommentoin
nyt paria seikkaa:

"Sodassa syntyneet rajat muuttuvat yleensä vain sodassa"
Miten selität Viron, Latvian ja Liettuan? Entä mihin
unohtui itä-saksan palautus?

Kukaan persuista ei ole aloittamassa sotaa. Sinulla on
nyt vain laput silmillä. Et ilmeisesti voi käsittää,
että joku rohkenee puhua ääneen vaikeistakin asioista.

Palautuksesta pitää voida puhua, uskalsihan virolaisetkin
vaatia omaansa takaisin. Miksi sitten ei suomi?

peweste

Jäitä hattuun Persut ministeripaikoista,ensi käydään vaalit ja sitten jaetaan paikat.
Karjalakysymykseen sen verran kantaa ,millä oikeudella Venäjä pitää ja hallitsee Karjalaa.
Petsamo olisi Suomen teollisuudelle oikea kultamuna.
Karjalan metsistä vaurautta löytyy.Sitäpaitsi onhan Suomi työntänyt Karjalaan jo valmiiksi miljoonia euroja aluetukina.

Veikko Saksi

Sinulta on jäänyt lukematta, kuka kyselyn aloitti. Ei Jussi Niinistö itse ilmoittanut mitään, vaan vastasi lehden kyselyyn. Olisiko siinäkin pitänyt vaieta?

Venäjällä ei ole mitään oikeutta hallita Karjalaa ja Petsamoa. Hallinto perustuu väkivaltapohjaiseen Pariisin rauhansopimukseen, joka olisi jo aikaa sitten pitänyt neuvotella uusiksi.

Kiinteisöjä venäläiset eivät alueella omista. Siitä ei ole olemassa ainuttakaan dokumenttia, joka sellaista väittämää tukisi.

Joten venäläiset ovat Karjalassa ensisijaisesti suomalaisten poliittisten päättäjien pelkuruuden ja kykenemättömyyden vuoksi. Ei ole ainuttakaan merkittävää poliitikkoa sitten Kekkosen, joka olisi aidosti yrittänyt saada alueita takaisin.

Lähialuerahat eivät ole juurikaan koskeneet pakkoluovutettua Karjalaa. Rahaa on syydetty satoja miljoonia sen ulkpuolelle. Kun luet projektilistaa, siellä tulee vastaan paljon alueita, joista todennäköisesti et koskaan ole edes kuullut. Ainakaan minä en ollut niistä kuullut.

Sen sijaan suomalaiset ovat hyväntahtoisuudessaan yksityisesti lahjoitelleet rahaa miljoonatolkulla Karjalaan. Ei olisi huonoa miettiä, miksi esim. suomalaisen pitäisi rahoittaa Viipurin kirjaston korjaus. Venäläiset ovat sen saattaneet huonoon jamaan, he ovat varastaneet korjaustavarat. Ja he käyttävät kirjastoa.

Kansainvälisen lain mukaan vieraan omaisuuden haltijan eli miehittäjän tai alueen anastajan tulee pitää haltuunsa ottamaa tavaraa huolella ja palauttaa se kunnossa. Siitä voisi lukea lisää mm. Karjalan ja Petsamon palautus- kirjasta.

tha

"Ajattelultani olen enemmän vasemmalla kuin oikealla."

Kuten kunnon kansallissosialistin kuuluukin.

Loistavaa! Tämä Niinistö ja se hurmoshenkinen "ohjelmajohtaja" vaan esiin entistä enemmän sen sutkauttelevan wanna be -Vennamon sijaan, niin kyllä tämä tästä vielä...

Ray

kun tausta on tuollainen ja ajatukset tuollaisia ja puoluekanta tuollainen.

Kun kokoaa kuvaa persupuolueen aatteellisista aineksista oppaana ohjelma ja näkyvien edustajien puheenvuorot, niin yhtäläisyyksiä kansallissosialistien nousuun ei ole syytä sivuuttaa.

Pekkola

Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen 30.11.1939, se lienee jokaiselle tiedossa.
Esim. Salmin pitäjän asukkaat lunastivat maa ja metsätilansa 1900 luvun alussa maksamalla ne rehellisesti hankituilla Suomen markoilla, sen jälkeen he saivat viralliset lainhuudot ja omistusoikeuden tiloihinsa, se lienee jokaisen tiedossa.
V.1940 ja 1944 Neuvostoliitto ryösti nämä Salmilaistenkin omaisuudet ja mikä tärkeintä ---- ryöstäjä jätti maksamatta kaikki rosvoamansa suomalaisten omaisuudet.
Neuvostoliitto/Venäjä on käyttänyt suomalaisten esim. metsäomaisuuksia ilman lainvoimaisten omistajien lupaa, mikä törkeintä venäläiset ovat myyneet suomalaisten puutavaraa takaisin suomalaisille.
Palautuksen kustannukset: rikollinen osallistuu kuluihin siltä osin kuin on aiheuttanut vahinkoja (onko rikollisista epäselvää?)
Nimenmuutoksella karkuun vastuusta? Neuvostoliitto ei pääse pakenemaan rikoksiaan nimenvaihdolla Venäjäksi.

Nykyrajan ja Tarton rauhan rajan välisen alueen jälleenrakennuksen kustannukset:
Venäjä vastaa kustannuksista sille tasolle kun alue oli ehjänä ryöstöhetkillä v.1939 ja v.1944, lopun maksavat lainvoimaisten omistajien suvut, mikäli he eivät halua omaisuuksiaan takaisin niin se jää Suomen Valtion haltuun ja myydään ensisijaisesti rajanaapureille.
Karjalaiset saivat Valtiokonttorin kautta muodolliset korvaukset menettämistään omaisuuksista, monet vaativat että heidän pitäisi maksaa saamansa korvaukset takaisin, se onnistuu mikäli kaikki muutkin avustuksia saaneet maksavat saamansa takaisin esim. työttömyyskorvaukset, asumistuet, teollisuuden investointituet, ulkomaalaisten saamat avustukset, maataloustuet ym. kaikki vastaavanlaiset.

Ko:lla alueella asuvat venäläiset, esim. Salmin 32 suomalaiskylää ovat suurimmalta osalta tyhjiä, niissä ei asu yhtään ihmistä joten siirtäminen on turhaa kun niissä ei ole ihmisiä.
Muualla voidaan neuvotella asiasta.
Jos alueelle jää venäläisiä niin Venäjä vastaa omistaan, kai ne pärjää kun ovat pärjänneet tähänkin asti.
Hyöty koko Suomelle:
kun aluetta aletaan kunnostamaan lainvoimaisten omistajien tarpeeseen syntyy siitä kymmeniä tuhansia työpaikkoja, rakennusteollisuus, metsäteollisuus, maanviljelys ym. käynnistyvät ja voihan siinä sivussa paikalliset venäläiset saada työmahdollisuuksia.

Lopputulos == Jussi Niinistö on oikealla asialla, palautukseen ei tarvita mitään aseita, sillä Venäjä on vihjaissut jo useasti palauttavansa ryöstösaaliinsa.

Veikko Saksi

Ei ole tainnut kukaan laskea, kuinka suuren potin tekisivät pelkästään Karjalan metsistä varastetut puut. Kyse on joka tapauksessa miljardeista, luultaasti kymmenistä miljardeista euroista.

Suomen valtio on tätä toimintaa suosinut ja sen on tapahtunut valtion tieten. Ostaja, esim. Stora-Enso, on tietyn ostanut varastettua tavaraa. Se on aika huono juttu, eikä osoita kovin suurta piittaavuutta oikeuskysymyksistä.

Muuten, oletko sattunut lukemaan Maria Altmanin casen USA:ssa? Hän nosti USA:ssa kanteen Itävallan valtiota vastaan, koska natsien 1929 ryöstämät taulut olivat joutuneet valtiolle.

Käymättä läpi eri vaiheita, Altman voitti USA:n korkeimmassa oikeudessa ja sai taulut suvulleen. Niiden arvo oli jotain 200 - 300 milj. euroa.

Olennaista tässä jutussa oli se, että USA:n korkein oikeus käsitteli asiaa, sillä lakia, joka mahdollisti suvereenin valtion haastamisen oikeuteen, muutettiin vasta 1976. Jos perusteena oli mm. laiton takavarikko, lakia voitiin soveltaa. Asiasta lisää http://prokarelia.net/fi/?x=artikkeli&article_id=872&author=10

Eli kun joku näyttää todisteet siitä, että Stora-Enso on ostanut varastettua puuta eli jonkun karjalaisen suvun mailta ja myynyt sitä USA:aan (esim. paperina), firma, Suomen valtio ja Venäjän federaatio voidaan haastaa USA:ssa oikeuteen. Yrityksellä on siellä toimisto ja se on pörssissä noteerattu.

Eikö ole aika kiinnostava juttu?

Mutta, oikein, Jussi Niinistö on oikealla asialla.

jkalervo

Eikö Suomen pitäisi vaan yksinkertaisesti esittää kaksi vaihtoehtoa; jos em, alueita ei palauteta rauhanomaisesti niin Suomi hakee Naton jäseneksi,viipymättä.Jos palautetaan niin Natoon ei liitytä.Oma lukunsa on myös Suomen kärsimät sotakorvaukset jotka pitäisi myös hyvittää mielellään korkojen kanssa.Eikö ole reilua.

Veikko Saksi

Mielestäni ei pitäisi sekoittaa keskenään Natoon liittymistä ja Karjalan palautusta.

Nato on turvallisuuskysymys. Valtakunnalla täytyy olla täysi oikeus miettiä, onko johonkin turvallisuusorganisaatioon liittyminen turvallisuutta lisäävä asia vai ei. Jos on, siihen täytyy liittyä.

Palautus on ihmisoikeuskysymys ja kansainvälisten ja keskinäisten sopimusten pitämiseen liittyvä kysymys. Ihmisoikeuksia ei pidä kaupata turvallisuuden varjolla tai päin vastoin.

Suomella on täysi oikeus päättää Natoon liittymisestä, siihen ei saa mikään Venäjä tai muu valtio olla vaikuttamassa.

Suomella on täysi oikeus vaatia Karjala takaisin. NL rikkoi lukuisia kansainvälisiä ja kahdenvälisiä sopimuksia "legalisoidessaan" ryöstönsä Pariisin rauhansopimuksella.

On reilua, on itse asiassa oikeudenmukaista, että Venäjä maksaa NL:n ottaman lainan takaisin korkoineen. Sotakorvaukset olivat NL:lle annettua apua. Ne olivat maksua siitä, että NL hyökkäsi Suomeen, tuhosi maata ja tappoi ihmisiä.

Sotakorvaukset olisivat nykyisen yhteiskunnan rasitteena 50 - 60 mrd. euroa. Ihan mukava summa, kun siihen laskee korot ja koron korot päälle.

Veikko Saksi

Unohditko, että oikeussubjekti Suomi syntyi 1917 Suomen itsenäistyttyä? Sitä ennen ei ollut Suomea itsenäisenä valtiona.

Ja itsenäisen Suomen ensimmäinen rajasopimus Neuvosto-Venäjän kanssa oli Tarton rauha 1920. Joten siinä on sinulle rajat, joissa toimia.

Tosin purkauksesi oli sen verran asiaton ja hassu, ettei siihen olisi kannattanut kommentoida.

Ray

Venäjä ei tule rajoja tarkistamaan. Se(Nl) voitti sodan ja sillä selvä.

Karjalan paluttaminen sopii persuaatteeseen. Soinihan ei samaistu persuaatteen yksittäisiin teemoihin, mutta taitavasti ei niihin samaistukaan.

Persuaatteen yksittäiset ainekset ovat järkyttäviä. Kokonaisuudesta hahmottuu ruma kuva historiasta.

Veikko Saksi

Missä on Neuvostoliitto, sinun sotasi voittaja? Minusta se oli todellinen häviäjä, sitä ei enää ole olemassakaan.

Eikö Venäjä tarkista rajojaan? Miksi se sitten luovutti 1990-luvun alussa alueita? Miksi se toissa vuona luovutti 337 km2 Kiinalle? Miksi se neuvottelee Japanin kanssa Kuriilien palautuksesta?

Olet jumahtanut vähän väärälle vuosituhannelle. Ei väkivalta enää ole ratkaisu, eikä se ole mikään peruste pitää toisten omaisuutta ja alueita hallussa.

On hienoa, että todella tärkeä oikeudenmukaisuuden toteutuminen sopii edes yhden puolueen perusteisiin.

Kerropa yksikin hyvä syy, miksi Karjalaa ei pitäisi palauttaa. Ja vielä tärkeämpi, kerro yksikin hyvä syy, miksi sinä suosit ja hyväksyt väkivallan ja väkivallan käytön ja seuraukset?

Veikko Saksi

Oletko mahtanut tavata minua koskaan? Sangen hupaisa tuo ilmauksesi kiilusilmäisestä Karjalan palauttajasta. Onko sinulla varastossa vielä muita onomapoeettisia ilmauksia varattuna toisille ihmisille?

Näkee, että et olet koko juttua lukenut, mutta sehän ei yleensäkään estä vahvaa kommenttia.

Minä kerron vain ja ainoastaan omia mielipiteitäni. Eiköhän minulla ole siihen täysi oikeus. Meillä on asiaan perehtymisen lisäksi se ero, että sinä olet joku nimimerkki Piski Uskii, minä esiinnyn nimelläni.

Toinen ero on siinä, että sinulla ei ole mitään perusteluja hyökkäyksellesi, vain kuvitelmasi oikeudestasi hyökätä. Se tuo mieleen Neuvostoliiton hyökkäykset Suomeen. Ei niissäkään perusteita ollut.

Kolmas on se, että jos jonkun mielipiteet, joka ei ole perussuomalaisten jäsen, tekee hallaa heille, niin aika erikoinen tilanne. Ja miksi SINÄ olet siitä noin tuohuksissasi? Oletko sinä ko. puolueen peruskannattaja ja vastuuhenkilö?

Ja neljänneksi, Jussi Niinistö ei ole väittänyt olevansa ministeri. Joten hän ei voi olla ministeri-idoli. Kunnioitan kuitenkin Jussi Niinistöä siitä, että hän sanoo mielipiteensä selvästi, vaikka netissä löytyy sinun kaltaisiasi raivostuvia ihmisiä - jotka eivät kuitenkaan kykene esittämään ainuttakaan faktaa perusteluksi.

Piski Uskii

-latautunut Soinin Niinistölle lupaamaan ministeripostiin. Monisanainen, puolivillainen palautusargumentointisi kääntyy itseään vastaan kuin luultavasti Niinistön ministeriystoivekin.
Tämä siitä kiilusilmäisyydestä ja muutama argumenttiväittämä tueksi:

-Venäjä on kieltäytynyt siirtämästä rajojaan.
-Niinistön ministeriys ei muuta millään tavalla tätä asetelmaa.
-Suomen valtio on lunastanut Karjalaan jääneen siirtolaisten kiinteän- ja irtaimen omaisuuden.
-Suomi on rauhanehtojen mukaisesti luovuttanut entisen Suomen-Karjalan alueet Neuvostoliitolle ja vähän muutakin.

Vaikka Persujen kaikki muutosvoima fukusoituu tähän Karjala-asiaan, palautusihmettä on turha odottaa ilman kansallisia- ja kansainvälisiä tuntuvia rauhanomaisia poliittisia muutoksia.
Korostaisin -Rauhanomaista!

Samasta syystä kuin en ole ehtinyt osallistumaan tähän keskusteluun käytän nimimerkkiä -pysyäkseni leivässä ja että saan postilaatikkoon kiseskelijoilta olla rauhassa!

hupa2010

Luovutetussa Karjalassa asuu noin 350 000
venäläistä. Jos he tulisivat kokonaisuudessaan
suomeen, se vastaisi noin 6,5% vähemmistöä.

Ruotsinkielisten osuus suomessa on noin 5,4%.

Loppujen lopuksi kyse ei ole edes kovin suuresta
maa-alasta eikä väestöäkään ole miljoonia, kuten
helposti luullaan.

Voit tarkistaa numerot wikistä.

Veikko Saksi

Pakkoluovutetun Karjalan väkiluku on alentunut vuodesta 2000 jatkuvasti. Siellä on nyt noin 300 000 ihmistä.

Olen aikaisemminkin todennut, että Venäjä ilman muuta vie armeijansa (joka on laskettu mukaan väestöön), turvallisuuspalvelunsa, korkeimmat virkamiehensä ym. rajan taakse. Ei se heitä jätä vieraaseen maahan. Korkeintaan voi yrittää Viron tavoin jättää "5. kolonnan" paikalle.

LIsäksi osa venäläisistä haluaa muuttaa omille juurilleen. Stalinin aikana alueelle pakkosiirrettiin, siirtyi kauniiden lupausten perusteella ja muuten vain muuttiihmisiä noin 40 eri kansallisuudesta.

Joten ei siellä varsinaisia sukujuuria ole kenelläkään, vaikka nuoret ihmiset luonnollisesti ja heidän vanhempansa ovat voineet syntyä alueella.

Just-say-it

Ja että tällaisesta ilmestyksestä vielä ministeri? Alkaako Soinilla mennä peli täysin sekaisin - jo ennen alkua?
Gustav Hägglund tokaisi kerran varsin osuvasti: "Minä en ottaisi Karjalaa takaisin edes hopeatarjottimella". - Pitäisi riittää ohjenuoraksi - tällekin ministerikokelaalle.

Laatokka

Sopiiko, että annetaan Venäjälle vielä lisää matta Suomesta? Kun näköjään sitä ovi viedä mielin määrin ja se on täysin hyväksyttävää. Ei ole mitään väärää ja kummallista siinä, että omia ryöstettyjä alueita halutaan takaisin ja halutaan korjata N:liiton ryöstöpolitiikan seuraukset. Eikö sinullekin ala jo riittää tuo kumartelu itään päon?

Ilkka Luoma

Karjalakeskustelu on menettänyt nykymuodossaan tehonsa - se ei sieltä vapaudu kuin ihmeen kaupalla ja viidenkymmenen vuoden kuluttua. On eräs toinen pinnan alla keskustelua ja vuoropuhelua aiheuttava vaihtoehto - se on kokonaisvaltainen ja täysin itsenäinen Karjalan Tasavalta, joka koostuisi maa-alueista niin Venäjän kuin Suomen puolelta.

Projekti vaatii paljon työtä ja kansalaiskyselyitä molemmin puolin rajaa. Brysselilläkin lienee sanomisensa. Alue olisi Suomen itäosaa Suomenlahdelta Kuhmoon, ehkä jopa Sallaan saakka, mukaanlukien Hamina (Kotka) - toki kunta kerrallaan tehtävin kansalaiskyselyin.

Venäjän puolella alueet olisivat siellä olevan Karjalan tasavallan alueet + luovutettu Suomen osuus Sallasta, koska se luo merkittävän evään itsenäisen Karjalan Tasavallan menestykselle - luovutetulla Sallan alueella lienee Venäjän rikkaimmat uraanivarat - jo saksalaiset löysivät ne 1942. Asia on pidetty salassa, myös Venäjän puolella - aiheesta laajat arkistot Kremlissä, vastaanotettuna 1944 ja huom! saksalaisilta (kesken sodan!).

Venäläisten osuus uudessa Karjalan Tasavallassa olisi merkittävä vähemmistö ja maa olisi aidosti kaksikielinen, eikä kuuluisi koskaan Natoon, mutta EU:hun kyllä ja venäläiset sen hyväksyisivät, jos se saisi erityiskauppa-alueen oikeudet EU:n ja Venäjän välisenä - vieressähän on Pietari ja Leningrad oblast - seitsemän miljoonaa asukasta. Erityiskauppa-alueesta hyötyisivät kaikki - Suomi - itsenäinen Karjalan Tasavalta ja Venäjä. Karjalan Tasavalta varustettaisiin venäläisin asein, mutta suomalaisin johtomenetelmin.

Ajatus on tuore, mutta Venäjällä politiikan "syvissä kammareissa" jo tuttu ja huhujen mukaan jopa harkinnanarvoinen. Toki projektiin kuuluisi monia erilaisia tavoitteita - alue olisi myös kiinalaisten vapaakauppakeskus muualle Eurooppaan, erityisehdoin - näin turvaamme suuren kiinalaisen rahoituksen koko Karjalan Tasavallalle.

Kirjoitan myöhemmin lisää projektista, joka voisi toteutua jo 15-20 vuoden kuluessa ... faktana tai fiktiona!

Ilkka Luoma

Veikko Saksi

9:16 Ilkka Luoma. Ei toki, ei Karjala-keskustelu ole mitenkään tehoaan menettänyt. Miten selität sen, että esim. Suomessa palautuksen kannatus on noussut 5- 10 % tasolta yli 40 % tasolle? Onko se sama kuin tehon menettäminen?

Entä onko se huono, että EN, ETYJ ja EU-parlamentti ovat antaneet NL:n rikoksia tuomitsevia resoluutioita?

Ehdotuksesi "uudeksi" Karjalaksi on aika erikoinen. Oletko miettinyt siihen liittyviä lukuisia tekijöitä? Heti ensimmäinen kysymys on se, että ratkaisu jatkaa ja lisää suomalaisten evakkojen omistusoikeuteen liittyviä loukkauksia. Suomalaiset yhä omistavat kansainvälisten ja keskinäisten sopimusten perusteella pakkoluovutetulla alueella olevat kiinteistöt.

Miksi pitäisi tehdä ratkaisu, joka on vastoin esim. YK:n resoluutioita. Samalla se on vastoin em. instanssien resoluutioita, joissa tuomittiin totalitarististen hallintojen rikokset. Tuomiohan yleensä tarkoittaa, että kyseessä on rikos ja rikokset pitää korjata.

Kannattaa myös miettiä, mitä todellista uutta ratkaisu antaisi. Mikä olisi sen katalyyttivaikutus kasvun näkökulmasta? Entä mikä olisi aluetta kohtaan tunnettu luottamus? Sekainen alue, joka rikkoo sopimuksia, mutta ei olisi taloudellisesti erityisen kiinnostava.

Kannattaa miettiä paljon yksinkertaisempia ratkaisuja eli Petsamon, Karjalan ja muun pakkoluovutetun alueen palauttaminen ja samalla omaisuuden restituutio. Siinä on todellista kasvuvoimaa ja katalyyttiä. Ja sellaisella ratkaisulla Venäjä saa suurimman mahdollisen poliittisen ja taloudellisen voiton.

Laatokka

Älä sinä Luoma tunge sitä NATO-kammoasi joka paikkaan. Sinun USA ja NATO vihasi ja Venäjä-sympatiasi kyllä tiedetään.

Ajatuksesii itsenäisestä Karjalasta jatkaa edelleen sitä NL:n rikosta: Suomen ryöstetty alue vieraan hallussa. Pakkoluovutettu Karjala kuuluu Suomelle. Muu Karjala voi aivan mainiosti muodostaa itsenäisen valtion sen jälkeen.

pakista

Populistinen, äärioikeistolainen puolue PS kylvää niitä ajatuksia, jotka tyydyttävät sitä osaa kansalaisista, joilla on peruspatrioottinen arvostusmaailma.

Näin houkutellaan puolueen kannatajiksi EU:n vastaisia, kielipakon vastaisia, Venäjän vastaisia, maahanmuuttajien vastaisia jne.

Pääasia ei ole kannsakunnan paras vaan persujen mahdollisimman suuri äänimäärä vallan saavuttamiseksi- hinnalla millä hyvänsä eli jesuiittamaisesti: tarkoitus pyhittää keinot

Veikko Saksi

Ihan mielenkiinnosta, mihin joka ainoa puolue pyrkii? Mihin kokoomus, keskusta, sdp ...pyrkivät? Mahdollisimman suuren äänimäärän ja vallan saavuttamiseksi. Tarkoitus pyhittää suurilla puolueilla keinot. Joten ei perussuomalaiset mitenkään eroa muista puolueista tuossa suhteessa.

Vai oletko nähnyt jonkun puolueen, joka sanoo, ettei meitä kiinnosta äänimäärä ja vallan saaminen? Olisin kiinnostunut näkemään sellaisen puolueen. Aika huvittava tuo ajattelutapasi.

Olisiko puolueella mitään tulevaisuutta, jos se ei pyrkisi valtaan?

Leimaatko aina ihmisoikeuksien ajamisen ja toteuttamisen äärioikeistolaiseksi toiminnaksi? Jos oikeuden toteuttaminen on äärioikeistolaista, niin sitten EN, ETYJ ja EU-parlamentti ovat äärioikeistolaisia. Nehän ovat tuominneet NL:n eli totalitarististen hallintojen rikokset.

pakista

Historian kokemus osoitta, että niin poliittisiin kuin uskonnollisiinkin ääriliikkeisiin on syytä suhtautua suurella varauksella.

Hitlerikin nousi valtaan kiihkein isänmaallisin tunnuksin ja aatoksin; seuraukset tiedämme. Uskonnollista fanatismiä näemme lähes jokapäivisinä terroripommimiesten uskonharjoituksina.

Elämme globaalista- ei tuohivirsujen aikaa.

hupa2010

Persut ovat yllättävän lähellä vasemmistolaista
ajattelutapaa. Useissa analyyseissa persut ovat
"akselin" vasemmalla puolella.

Onhan Soinikin sanonut, että persut on työväenpuolue
ilman sosialismia.

Äärioikeistolla pelottelu on "so last season".
Jenkkilän demokraatit ovat reilusti enemmän oikealla kuin
suomen kokoomus ikinä. Joten mikä se "ääri" nyt sitten
oikein on? Persut on monessa asiassa enemmän vasemmalla
kuin esim. Lipposen joukkio demareissa ikinä.

Veikko Saksi

Olet aika pahasti pihalla siitä, minkä aatteen alla Karjalaa palautetaan. Eihän se edes kuulu perussuomalaisten ohjelmaan. Ei se kuulu minkään puolueen ohjelmaan. Jokainen puolue elää edelleen neuvostopelossa ja nuhteessa siinä asiassa.

Puhut vastoin parempaa tietoasi. Jo sana palautus kertoo, mistä on kyse. Siinä palautetaan vääryydellä otettu takaisin. Mitä ihmeen laajenemishalua tai sotaan liittyvää uhoa se on?

Kannattaisi perehtyä asiaan.

Ray

Näitä samoja ajatuksia on tietysti muillakin kuin persuilla. Persuaatteeseen sopii paljon asioita, joita puheenjohtaja ei paljon hehkuttele(eikä kannata) ja joita ei ole kirjattu ohjelmiin.

Jäsenistö hihkuu sitäkin enemmän.

Karjala ei tule takaisin.

Köyhän miehen kansallissosialismi pitää sisällään rajojen muuttamishaaveetkin.

hupa2010

Persut on yhtä vähän natseja kuin demarit stalinisteja.

Sitä paitsi natsikortin käyttö on lapsellista. Pitäisi
pystyä parempaan argumentaatioon. Seuraavaksi kai väität,
että persut syö pieniä lapsia aamiaiseksi?

Ray

Persujen nousun takana on pelottavan paljon samoja elementtejä kuin natseilla aikoinaan. Siitä ei pääse mihinkään.

Ero on toivottavasti lopputuloksessa. Tämä nousu tulee päättymään suureen pettymykseen. Joukko on niin hajanainen.

Ensimmäinen vaihe on hajoaminen, joka johtuu erilaisista pyrkimyksistä, vallanhimosta ja rahasta.

Tämä "kansannousu" tulee lässähtämään kuin pannukakku, niin tarpeellinen kuin se monella tavalla olisikin. Nousun kasvot ovat pyrkyreitä ja onnenonkijoita, jotka ovat nähneet hetkensä koittaneen.

Ei käy Soinia kateeksi. Tämä meni vähän yli.

Tässä joukossa ovat kuin kalat vedessä nationalismin eri muodot. Toisaalta rajoja ollaan tiukasti sulkemassa ja toisaalta siirtämässä.

pakista

Persuille annetut äänet menevät hukkaan, sillä vakiintuneet puolueet pysyvät kaukana Soinin ja kumppaneiden esittämästä tuulentupapolitiikasta, josta
herra Niinistön ajama on tyypillinen osoitus.

Tuohivirsupolitiikka kävisi käytännössä täysin mahdottomaksi.

Silent cartographer

Olipa mielenkiintoista lukea tätä ketjua. Ja samalla hyvin opettavaista. Karjalan palauttamisen vastustajilla ei tunnu olevan minkäänlaisia järkisyitä kannalleen. "Venäjä ei koskaan luovuta valloittamiaan alueita", "Maksaa meille liikaa", "Järjetöntä utopiaa" jne. Täysin fiilispohjalta heitettyä kommenttia ilman häivääkään analyyttisesta pohdinnasta.

Veikko Saksi sen sijaan perustelee mielipiteensä hyvin ja on jaksannut kärsivällisesti vastailla pahimmillekin trolleille. Nostan hattua.

Itselläni ei ole mitään jyrkkää puolesta/vastaan kantaa asiaan, mutta paljon venäläistä kirjallisuutta lukeneena olen sitä mieltä, että palauttaminen on erittäin mahdollista. Venäjän kansassa kytee pinnan alla melkoisen paljon syvää sivistystä ja avarakatseisuutta, joka vielä jossain vaiheessa pulpahtaa esiin - mahdollisesti Karjalan ja Petsamon palauttamisen muodossa. Odotan mielenkiinnolla mitä tuleman pitää.

Pekkola

Neuvostoliitto joka muutti nimensä Venäjäksi pakenee vastuitaan, nimenmuutoksella ei niistä selviä.
Rikollisvaltiot Neuvostoliitto ja Venäjä palauttavat suomensukuisilta ja suomalaisilta ryöstämänsä alueet takaisin lainvoimaisille omistajille tai heidän suvuilleen ja ovat velvollisia maksamaan aiheuttamansa vahingot.
Jos venäläisillä on varaa sijoittaa yli 470 miljardia euroa asevarusteluunsa niin heillä on myös varaa maksaa tekemistään vahingoista vahinkoja kärsineille 20-30 miljardia euroa.
Sillä summalla pääsemme jälleenrakennuksen alkuun ja voimme palkata 50000 ihmistä rakentamaan meiltä ryöstettyjä alueita.
Se maksaa joka on aiheuttanut vahingot,
eikö Reijo Kallinen tiedä sitä?

Viiru Rajakontu

Jos ministerillä on rohkeutta olla sanojensa takana, asian pitää töräyttää ääneen aina kun Venäläisiä on hajuetäisyydellä.
Niinistöllä on oikea ote, että saadaan he ymmärtämään, että asumme rosvokansan vieressä.
Venäläisten on turha puhua mikä on oikeuskäsite, koska se on heille vieras ilmiö.
Karjalan ryöstö on törkeimmästä päästä rikos, mitä venäläiset on maailmassa tehnyt.
Minkäänlaista arvonantoa tälle kansalle ei pidä antaa, vaan pitää näyttää, kuka ansaitsee ison halveksunnan, ja siitä pitää varoittaa myös läntisiä vieraitamme.
Olen länsimaisten vieraitteni kanssa käynyt kannaksella ja Viipurissa, he ovat oksentaneet Suomen tullissa, niin kova shokki heille Venäjä oli.

Kallevi

En kannata Suomen sodissa menettämien alueiden palauttamista. Se pilaisi maan rajojen piirtämän kuvion estetiikan. Olen aina ollut kiitollinen Neuvostoliitolle siitä, että se siisti aiemman rajaväkkyrän kutakuinkin hyväksyttävään muotoon.