Lauantai 20.1.2018

Kova tulkinta ”Soinin linjasta”: Aborttimatkat Viroon?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.3.2011 12:59

Vihreiden kansanedustaja Satu Hassi nostaa kannanotossaan esille perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin aborttikannan.

Hassin mukaan EU:ssa äänestetään vuosittain monta kertaa siitä, onko naisilla oikeus seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen ja aborttiin. Euroedustaja Soini äänestää Hassin mukaan näissä kysymyksissä vastaan tai tyhjää, ”katolisen oikeiston rinnalla”. Soini on katolilainen ja on aiemmin kertonut vastustavansa aborttia.

Satu Hassin tulkinta on kova:

- Jos Soinin linjaa ryhdyttäisiin oikeasti toteuttamaan, Suomessa palattaisiin noin 50 vuotta taaksepäin ja aborttia tarvitsevat naiset joutuisivat matkustamaan ulkomaille, esimerkiksi Viroon tai Ruotsiin, Hassi sanoo.

- Soini on korostanut olevansa puolueensa pomo. Tulemmeko siis kohta Suomessa näkemään Kristillisen liiton lisäksi toisenkin eduskuntaryhmän, joka aktiivisesti ottaa kantaa naisten aborttioikeutta vastaan sekä myös kehitysmaiden naisten elämälle tärkeää seksuaali- ja lisääntymisterveystyötä vastaan? Hassi kysyy.

Hassin mukaan Soini on esimerkiksi äänestänyt sitä vastaan, että naisille on etenkin turvattava mahdollisuus turvautua ehkäisyyn ja raskaudenkeskeytykseen.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

tourette

Hassi turvottaa mahtavaa olkiukkoa.

Soinilla nyt on tuollainen mielipide kun on mennyt paavin kirkkoon haksahtamaan. Se on vain yksi mielipide muiden joukossa eikä vaikuta tosieloon hevon humppaa, puhumattakaan että antaisi aihetta maalailla mitään jutun otsikon kaltaisia ääliömäisiä fantasioita.

tha

On se jännä jätkä tämä Soini; sillä on vaan kaikenlaisia erilaisia mielipiteitä, ei niitä kannata ottaa tosissaan, eivät ne etenkään tule mitenkään näkymään missään. Mutta silti samanaikaisesti ko herra on nyt tekemässä jotain ennennäkemätöntä muutosta Suomessa, melkoinen fakiiri...

Samahan tosin koskee kaikkia Soinin ja Persujen tekemisiä. Muutosta pukkaa niin pirusti, mutta kommentointi mahdollisen muutoksen suunnasta Persujen puolueohjelman tai Soinin pulautusten perusteella ei ole toistaiseksi ikinä ollut oikein. Että lämpimikseen vaan kirjoittelevat ja puhuvat, ei sitä tosissaan pidä ottaa.

Voisiko joku nyt sitten viimein julkaista sen "oikean" puolueohjelman, eli mitä Timo&co nyt oikein sitten aikovat jos eivät sitä mitä puolueohjelmassa sanotaan ja mitä pj suustaan päästelee?

Eräs isä

Aborttimatkat Viroon. Kun Kokoomus saa tahtonsa läpi ja kaikki terveydenhuoltopalvelut yksityistetään, ei tavallisella kansalaisella ole varaa esim. aborttiin Suomessa. Viron klinikoitten halvemmat hinnat johtavat klinikkatursmiin Suomesta Viroon.

Kyllä kaikista puolueista voi maalailla uhkakuvia, kun antaa mielikuvitukselleen vallan. Maalailin Kokoomuksesta, kun se tuli ensimmäisenä mieleen.

tha

No sekin kävi mielessä, mutta ajattelin nyt kerrankin olla poliittisesti korrekti, ettei tule mitään leimaamissyytöksiä... No valtahan tunnetusti komistaa miestä, eli eiköhän jo ensi vuonna Timo ole "vuoden seksikkäin mies", niin alkanee perhe sitten kasvamaan...

Maa muuttukoon

Vihreäkansan edustaja Sassi on aivan vapaa hakemaan aborttinsa Virosta vai epäileekö hän virolaisten lääkäreiden ammattitaitoa vai syrjiikö hän virolaisia ja ruotsalaisia? Toisaalta onko vihreän puolueen vaaliohjelmassa jo katolisen uskonnon syrjiminen? Toistaiseksi meillä vallitsee uskonnonvapaus.

Mikäli suomalaiset, monikansalliset sairaalat hinnoittelevat itsensä ulos, on jokaisen oikeus ostaa tarvitsemansa palvelut sieltä, missä ne ovat maksukykyyn suhteutettuna saatavissa. Hiukan ristiriitaiselta tuntuu vaatimus aborttien tarpeellisuudesta, koska toisaalla valitellaan syntyvyyden olevan laskussa. Moni nuori kieltäytyy hankkimasta perheenlisäystä lisääntyvässä työelämän paineessa ja maassa vallitsevassa asunto- ja toimeeentulopulassa kansanedustajia pienempituloisille.

Viron ja Irlannin esimerkit ovat varoituksena näille vihreille ulostuloille Suomessakin. Hiukan maanläheistä järjenkäyttöä lienee turha pyytää? En äänestä vihreitä.

muuan

Olisihan se politiikkaa, kun periaatteen vuoksi säädettäisiin (abortin) kieltolaki, vaikka palvelun saisi kevyesti naapurimaista. Aborttiliikenne tuottaisi Suomelle vain häpeää.

Mitähän järkeä on vieraisiin uskontoihin kääntymisestä? Jos se tapahtuu vahvan uskon vuoksi, niin se kertoo, ettei asianomaisen järkeen ole paljon luottamista. Uskonkappaleet todennäköisesti määräävät vahvasti hänen ajatteluaan ja toimintaansa.

Maa muuttukoon

Katolisuus ei ole vieras uskonto Suomessa. Katoliseen kirkkoon kuuluuu meillä tällä hetkellä yli 11.000 jäsentä, tendenssi nouseva ja koko maailmassa katolisia on 1,181 miljardia eli joka kuudes asukas tällä pallolla, joten ei voine sanoa, että he kaikki ovat vieraassa uskossa ja väärässä suomalaisnurkkakuntaisesti katsoen. Joukkoon mahtuu hyviä ja pahoja ihmisiä aivan kuten muihinkin ihmisryhmiin.

Mihin perustuu väitteesi, että abortin haku tuottaa häpeää? Tuskin omaat kokemusta asiasta. Lääketieteellisin perustein ei mikään usko kiellä aborttia. Sosiaaliset ongelmat on puolestaan ratkaistava yhteiskunnallisia oloja parantamalla ja siihen voimme vaikuttaa hivenen äänestämällä oikein.

muuan

Katolisuus on siis meillä 98-prosenttisesti vieras, etenkin kun sen valtarakenne painottuu vahvasti etäälle Vatikaanivaltioon. Liittyypä vaikka tuttuun uskontoon, niin panee epäilemään jonkintyyppistä vinksahtamista, järjen katoa.

Mitä Irlannista ajatellaan, kun sieltä täytyy paeta naapurimaihin aborttia hakemaan? Etenkin ruotsalaiset saisivat uutta vettä myllyynsä.

Mika69

" Vai että aborttimatkat Viroon ja seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen. Missä kohti saa nauraa. Soiniko nuo tulee muka Hassilta kieltämään"

Uskon, että Hassi ei muunlaisesta seksuaalisuudesta tiedäkään, kuin itsemääräämisoikeudesta elohopeavalon katveessa.

ristoi

Soinista ei ole tulossa vielä edes enemmistöpuolueen johtajaa, saati että hänen kantansa olisi PS-puolueen kanta joka asiassa.

Hassi ei näytä sitten ollenkaan huolestuneen siitä, että Suomessakin on toteutettu kansallista itsemurhaa tappamalla se määrä sikiöitä, mitä "huutava työvoimapula" vaatii tuotavan ulkomailta. Tässä olisi oikea huolenaihe, että mitenkä vaikkapa nykyisten lakien puitteissakin sikiöiden elämisen mahdollisuuksia parannettaisiin.

Mila F

Miten abortti ja naisen seksuaalinen itsemääräämisoikeus oikein liittyvät toisiinsa. Eikö sen abortin pitänyt olla viimeinen keino tilanteissa, joissa naisen terveys ei kestä raskautta, nainen on tullut raiskatuksi tai elämäntilanne on sellainen, ettei siihen voi ajatella lasta. Ei se ole mikään normaalin seksielämän jatke.

Hassilainen aborttikäsitys on sitä, mitä lääkärit nykyään näkevät käytännön työssä: Kun ehkäisy unohtuu kerta toisensa jälkeen, otetaan aborttipilleri varmuuden vuoksi kerran kuussa. Sillälaillako vastuu kasvaa? Sitä paitsi tuo kohdistuu pieneen joukkoon, jolle muutenkin kasaantuu vaikeuksia. Sairaaloissa tehdyt abortithan ovat vähentyneet.

Eipä unohdeta, että hassilaisessa toiveyhteiskunnassa neukkulassa mm. pakkosteriloitiin naisia.

TSV

Aborttia ei voi kieltää samalla tavalla kun ei seksin myymistäkään.

Soini kyllä uppoaisi suomalaisille paremmin jos olisi maallisempi tyyppi, katolliset kun ovat muslimien kanssa korkealla kahjo osastolla.

Virkeä

Soinilla on talibanien opit.

En ymmärrä, miksi persut kiivastuvat tästä Hassin huomiosta. Jos Soini haluaa jopa päättää siitä mikä on Suomessa hyvää taidetta ja mikä ei, niin kyllähän hän kuuliaisena katolisena kieltäisi abortin ja ehkäisyn oppiensa mukaan.

Mieluummin Bryssel kuin Vatikaani!

Selkärankainen

Hassikaan ei kerro mitä ihmeen PAHAA abortin vastustamisessa voi olla, siis elämän puolustamisessa. Vihreät ovat olevinaan jotenkin luonnon läheisiä tai luontoa puolustavia, mutta todellisudessa kuoleman kätyreitä.

Eivätkö vihreät SUVAITSE ERILAISUUTTA?

Haluaisiko Hassi siis että hänet itsensä olisi abortoitu?

JATK

Miksi vihreille muslimien naiskäsitys ei ole ongelma, mutta suomen kulttuuria huomattavasti lähempänä oleva katolinen käsitys on?

Vai koskeeko suvaitsevaisuus, uskonnonvapaus vain tiettyjä ihmisryhmiä vihreille?

ikiporo

Alkaa näköjään rimat olemaan matalalla kun vaalit lähenee. Ihmettelen että kuinka suurin osa toimittajista on vihreiden kannattajia, vihreät poliitikot kun näyttävät paniikissa räpiköivältä sorsalaumalta.
Toivottavasti me porot noudatamme Eestin heimoveljien- ja siskojen esimerkkiä astumalla vihreettömään tulevaisuuteen.

Raato

Hassi ja muut vihreät syyttivät persuja rasismista aikanaan, Mutta nyt on ääni kellossa muuttunut ja he lietsovat rasismia.
Ja vielä vähemmistö uskontoa kohtaan. Aikas hurja temppu, jään innolla odottamaan mitä vihreät keksii seuraavaksi.