Maanantai 27.5.2019

Hän on vuoden pakolaisnainen

Luotu: 
8.3.2011 10:30
Päivitetty: 
8.3.2011 11:13
  • Kuva: Eva-Liisa Orupold / Suomen Pakolaisapu
    Kuva
    Saido Mohamed.

Suomen Pakolaisapu on valinnut erikoissairaanhoitaja Saido Mohamedin vuoden 2011 pakolaisnaiseksi.

Kannustuspalkinto myönnettiin tänä vuonna pakolaisnaiselle, joka on ansioitunut vapaaehtoistyön saralla. Saido Mohamedin pitkään jatkunut monipuolinen vapaaehtoistyö teki vaikutuksen, Pakolaisapu kertoo.

Saido Mohamed, 36, on toiminut vapaaehtoisena muun muassa Somaliliitossa sekä tehnyt etsivää nuorisotyötä Kanava Nuoriso ry:ssä.

Tällä hetkellä Saido Mohamed toimii Suomen Somalia-verkoston varapuheenjohtajana ja on verkoston hallituksen ainoa nainen.

- Vuoden pakolaisnaisena haluan jatkaa sitä työtä vapaaehtoisena, mitä olen tähänkin saakka tehnyt. Haluan myös tuoda ihmisten tietoisuuteen sen suuren määrän eri lähtökohdista tulevia nuoria miehiä ja naisia, jotka tekevät tärkeätä työtä eri kulttuuritaustaisten nuorten parissa ruohonjuuritasolla. Tässä maassa on niin paljon ihmisiä, joiden ääni ei tällä hetkellä tule kuuluviin, Mohamed kommentoi.

Mohamed eli lapsuutensa Mogadishussa, Somaliassa. Sisällisota muutti hänen elämänsä.

- Sieltä oli lähdettävä heti – elimme ihan taistelujen keskipisteessä. Koska kotimme oli presidentinpalatsin vieressä, meidän oli pikaisesti lähdettävä pois Mogadishusta, Mohamed kertoo.

Perhe pakeni taisteluja maaseudulle noin 60 kilometriä Mogadishusta etelään. Mohamed perheineen asui samassa talossa viiden muun sukulaisperheen kanssa. Mohamed ja hänen veljensä jatkoivat matkaa Keniaan heidän tätinsä luo heidän äitinsä päätettyä, että maaseudullakaan ei ollut enää turvallista. Sieltä matka jatkui reilun vuoden jälkeen ja päättyi vuonna 1992 Hämeenlinnaan sisaren luo.

Mohamed valmistui vuonna 2001 Mikkelin ammattikorkeakoulusta, jonka jälkeen hän on työskennellyt erikoissairaanhoitajana Helsingissä.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

JAK

"...Suomen Pakolaisapu on valinnut...
muun muassa Somaliliitossa...
nuorisotyötä Kanava Nuoriso ry:ssä..."

Jessus, että tälläisistäkin saadaan uutisia. Teettekö samanlaiset uutisoinit, kun Atria valitseen yrityksestään vuoden lihanleikkaajan? Uutisarvo on molemmissa sama.

Sulo Hytonen

Onko yksikään vuosien aikana valituista pakolaisnaista todellinen pakolainen? Onko kyseessä vain markkinointikikka, jolla haetaan myönteistä julkisuutta? Tämä tarkoittaa,että jotkut ovat työntämässä kätensä yhä syvemmälle veronmaksajan taskuun.

Ray

Edeltäjät ovat osoittautuneet huippuhienoiksi naisiksi, joista kaksi edellistä voi mennä eduskuntaan huhtikuussa.

Tiedot tästä naisesta kertovat lahjakkaasta ja aikaansaavasta ihmisestä.

On selvää, että persuvireiset taukit pyrkivät häntä heti mollaamaan.

Ville T

Arvostan sodan kauhuista ja maahanmuuttokriitikin kaapuun verhoutuneiden rasistien kitinästä selvinneitä.

Viimevuotisen Afganistanista tulleen pakolaisnaisen tunsin hyvin, kun hän oli lapsi ja sodan kauhuista huolimatta hieno tyyppi jos silloin.

Tämänvuotisen valinnan perusteet tuntuvat oikeaan osuneilta. Vapaaehtoistyö on tärkeää ja minusta myös hyvin suomalaista.

Onnea!

TAITO TURTIAINEN

Hesarin pilapiirtäjä Kari Suomalainen totesi 1990 somalialaisista tulijoista ;näiden olevan diktaattori Siad Barren uskollisia tukijoita , joiden jalkojen alla alkoi maa polttaa.Siispä passi mukaan ja Moskovan kautta Hyväntahtoisten hölmöjen elätettäväksi(pormestari Iilaskiven ilmaus, jos joku vielä muistaa) Suomeen.

nizz88

Osaako kukaan sanoa, missä on se luola josta nämä persulaiskommentoijat aina nousee kommentoimaan kun joku niille kertoo, että jossain uutisessa esiintyy sana pakolainen tai maahanmuuttaja? On varmaan ihan kiinnostava nähtävyys se luola.

nizz88

... mietitääns... valmistunut erikoissairaanhoitajaksi 2001 ... työskennellyt valmistumisen jälkeen Helsingissä ... tehnyt vapaaehtoistyötä ...

No, peruspersulle tuon hyödyn päättely saattaa kyllä olla ylivoimaista.