Maanantai 23.4.2018

Pizzerian sytyttäjän outo palkkio – AL: ”Neitokainen Suomesta”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.3.2011 09:24
  • Kuva: Teemu J. Kammonen / Uusi Suomi
    Kuva
    Uuden Suomen toimittaja seurasi sammutustöitä Tampereella marraskuussa. Pizzeria savutti vielä useita tunteja palon jälkeen.

Tampereella marraskuussa pizzerian tuhopolttoon osallistuneista miehistä kaksi on myöntänyt teon. Kaikkiaan syytettynä on viisi ulkomaalaistaustaista miestä.

Kolme ihmistä kuoli hengitettyään savua rappukäytävässä. Miehiä epäillään kuolemantuottamuksista.

Aamulehti kertoo pizzerian polton syynä olleen vakuutuspetos. Hämeenkadulla sijaitseva pizzeria oli ollut pitkään tappiollinen, ja omistaja sekä hänen sukulaisensa halusivat eroon huonosta yritystoiminnasta.

Epäselvä yritysjärjestely keskittyi omistajaksi merkityn miehen ja hänen isoveljensä ympärille. Muut kolme epäiltyä ovat veljesten tuttavia. Veljekset ovat myöntäneet teon.

Vakuutuspetosta varten veljekset nostattivat pizzerian arvoa tekaistuilla remonttikuiteilla. Sitten he houkuttelivat tuttavansa mukaan tuhotyöhön.

- Hänelle ei mitään palkkiota luvattu. Lupasin, että yritän auttaa hänelle neitokaisen löytymisen Suomesta, että hän saisi oleskeluluvan, omistajan isoveli selitti poliisikuulusteluissa Aamulehden mukaan.

Pizzeria sytytettiin erikoisella öljyseoksella muutaman koepolton jälkeen. Kasviöljynsekaista polttoainetta levitettiin 40 litraa pizzerian tiloihin.

Aamulehden mukaan oikeussalissa todistanut paloesimies kertoo litran riittävän "rajun tulipalon" sytyttämiseksi.

 

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

TapioTTT

Eihän näitä ulkomaalaisia kultamunia ja tulevia yhteiskunnallisia moniosaajia joita ilman kuulemma ei suomalainen pärjää " nykyeduskunnan mielipide" saa tuomita raskaimman kautta se kyseeenalainen etuoikeus kuuluu vain alkuperäiselle suomalaiselle eli pojat sossumamman huomaan vähäksi aikaa ja sitten taas " paanalle" sekoilemaan.

Lipposkallahan voisi olla mielipide asiasta meinaan kun otti jo kantaa asiaan aikaisemmin.

Hannu Mikael

"Syyttäjän mukaan hän lähti mukaan petosyritykseen, koska hänelle luvattiin suomalainen nainen. Tarkoitus oli ilmeisesti mennä naimisiin ja saada näin oleskelulupapäätös Suomeen.

Syyttäjän mukaan kyseisen apurin oikeaa nimeä ei edes tiedetä varmasti. Miehen hallusta löytyi tutkinnassa röntgenkuvia jotka oli otettu hänestä mutta eri nimellä.
Miehestä oli aiemmin tehty jo karkotuspäätös Suomesta, mutta sitä ei ollut pantu täytäntöön."
AL 11.3.

Mitä rikoksia hän teki aiemmin ennen murhapolttoa?
Miksi karkotuspäätöksiä ei panna täytäntöön?
Saako ulkomaalainen rikollinen oleskeluluvan vankeustuomionsa jälkeen?

ristoi

Näissä tapauksissa nousee aina mieleen laajennetun vastuun periaate. Joka laskee hullun vapaalle, on mielestäni osavastuussa hullun tekemistä rikoksistakin. Sama sitten maahantuojan osalle ja tässä tapauksessa niiden viranomaisten osalle, jotka eivät olleet saaneet karkotusta aikaiseksi.

Laajennettu vastuu tulisi olla jotenkin aikasidonnainen. Rikokseen tätä kautta osallistuneen kakku voisi supistua olemattomiin vaikkapa 10 vuodessa vastuun alkamisesta.

Seuraavissa vaaleissa oikein äänestämällä on edes pientä toivoa, että uutisessa kuvattu rasismi saadaan vähenemään.

HPlä

Kahden naisministerin toiminta on ollut koko hallitusajan todella epäisänmaallista, sanoisin jopa maanpetturuutta lähentelevää. Tähän pitää saada vaaleissa stoppi. Pelastetaan Suomi suomalaisille, kun täällä ei vielä ole liiaksi elintasopakolaisia ilman aikomustakaan tehdä töitä.

pilari

kun kerran julkisen hallinnon kustannuksia pitää saada alaspäin. Esimerkiksi entisen itäblokin maiden vankiloissa lienee kapasiteettia riittämiin, ei kun tarjouspyyntö vangin vuotuisista kustannuksista. Voisin lyödä vetoa että kannattaa.
Ensisijaisesti sinne voisi lähettää suomessa tuomitut ihmiset joilla ei ole suomen kansalaisuutta.

Rune Berg

Aamulehden uutisesta selviää, että yksi päätekijöistä oli jo päätetty karkottaa, mutta päätöstä ei oltu pantu täytäntöön. Tätäkään rikosta ei suurella todennäköisyydellä olisi tapahtunut, jos karkotuspäätöksen toimeenpanosta vastaava virkamies olisi tehnyt työnsä, josta me hallintoalamaiset maksamme hänelle palkkaa.

Mikä on tämän tehtävänsä laiminlyöneen virkamiehen nimi?

Kim Lindblom

Olisiko tässä syy miksi eräät ryhmät ovat niin yliedustettuina seksuaalirikosten tekijöinä:

”This arrangement is encouraged by the Koran. Sura 4:23–24, for example, forbids Muslim men from consorting with the wives of other Muslims but declares sexual open season on any women these men have enslaved. (“Forbidden to you are . . . married women, except those whom you own as slaves.”) Moreover, Mohammed — whose life Muslims are exhorted by scripture to emulate — rewarded his fighters by distributing as slaves the women of the Jewish Qurazyzah tribe after Muslim forces had beheaded their husbands, fathers, and sons. The prophet himself also took one of the captured women, Rayhanna, as his concubine. And, as Spencer further notes, Mohammed directed his jihadists that they should not practice coitus interruptus with their slaves — they were encouraged to ravish them, but only in a manner that might produce Muslim offspring.”

Onneksi tähänkin on lääke (siis yliedustukseen tilastoissa):

Rape has become so prevalent, and so identifiably a Muslim scourge, that embarrassed and hyper–politically correct Swedish authorities have discouraged police in cities such as heavily Muslim Malmo from collecting data that point to Islam as the common denominator in rape reports.

http://www.nationalreview.com/articles/260288/who-attacked-lara-logan-an...

http://lindblomkimi.blogit.kauppalehti.fi/

kyy

Se, että politiikka Suomessa on ajautunut kriisiin ei ole ainakaan tässä vaiheessa tuottanut muuta kuin hirvittävää raivoa - mutta ei suinkaan poliittisia toimijoita kohtaan niin suuressa määrin kuin maahanmuuttajiin ja taiteilijoihin, mikä on älyvapauden huippu..

Persujen voitonhybris on aiheuttanut pitkän konsensuskauden jälkeen vahvan vastakkainasettelun, joka ei kuitenkaan koidu eduksi muuten kuin tulevana katastrofina poliittisessa päätöksenteossa. Persut tosin käyttäytyvät kuin olisivat saamassa eduskuntaenemmistön ja kutsuvat omaa kymmenystään suomalaisista estottomasti Suomen kansaksi. Soinikin on jo alkanut fiksuna kaverina toppuutella tätä vauhtisokeutta, jolle ei ole edes realistista pohjaa.

Nyt on todella vaikea äänestää: tolkullista vaihtoehtoa ei ole näkyvissä. Vaihtoehtoina näkyvät olevan vain vanhat jäärät ja älyttömät Perussuomalaiset, jotka onneksi kuitenkin hajoavat kohta vaalien jälkeen. Tietysti voi olla että heidän menestyksensä sekoittaa kuvioita niin että pitkällä tähtäimellä politiikka voisi tolkkuuntua.

Pitkällä tähtäimellä.

pogens

On varsin heikolla pohjalla syyttää perussuomalaisia "älyttömiksi" - etenkin, jos ei ole tarjota esimerkkejä.

Media toki fantasioi puolueen sisäisistä erimielisyyksistä; totuus kuitenkin on, että muiden puolueiden sisällä niitä on jopa paljon enemmän.

Vrt. Pöntinen-Hetemaj, Stubb&Katainen-Niinistö, Anna Kontula-Martti Korhonen, Jyrki Kasvi&Osmo Soininvaara - todelliset monikulttuurihysteerikot, Paavo Lipponen-Jutta Urpilainen, RKP:n oikeistosiipi - Stefan Wallin&Astrid Thors.

jne.

Vaikka perussuomalaiset on löyhä oikeisto-vasemmisto -akselilla, eikä konsensusta kaikkiin asioihin ole, on sillä riittävä homogeenisyys hallitusvastuuseen. Maahanmuutto-, tukipaketti-, EU-, energiaverotus- ja arvokonservatistiset kannat yhdistävä puoluetta riittävissä määrin.

Toki joissain verotus- ja tulonsiirtokysymyksissä oikeistosiipi, joka tulee muodostamaan noin 25% perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, tulee mahdollisesti äänestämään eri tavalla kuin valtaosa ryhmästä. Sitä kutsutaan moniäänisyydeksi. Konsensus-aika on ohi, ja toivottavasti tämä huomataan muissakin suurissa puolueissa - ehkä niitä voi taas äänestää 5-10 vuoden päästä?

Muuten, perussuomalaisten kannatus ei todellakaan ole tämä mainittu "kymmenys", vaan korjausmarginaalien vuoksi puhutaan gallup-tulokset ylittävästä luvusta, siis noin 30% korkeammasta kannatuksesta kuin gallupit antavat. Aiemmissa vaaleissa tämä 30% oli prosenttiyksikkö tai pari, mutta kannatuksen nykyisessä tilassa se on jopa 4%. Kaiken kaikkiaan yhteenlasku "17%+(17%*0,3)" antaa 21,1%, mikä tekisi persuista suurimman puolueen.

Että lälläslää.