Torstai 17.1.2019

Mari Kiviniemi saa taas turkisrahaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.3.2011 13:43
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
    Pääministeri Mari Kiviniemen yhteyttä turkisalaan on kritisoitu.

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) saa jälleen vaalitukea turkisteollisuudelta. Turkistuottajien tukilistalta löytyy myös ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.).

Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto ry ja Turkistuottajat Oyj kertovat jakavansa 1000–6000 euron suuruisia vaalirahoja ”pienelle joukolle sellaisia ehdokkaita, jotka ovat valmiita kuuntelemaan myös alan näkemyksiä”. Monet tukea saavista ehdokkaista ovat ehdolla turkiseläinten kasvatusalueella Pohjanmaalla.

Kiviniemi saa liitolta ja Turkistuottajilta yhteensä 1600 euroa. Yhtiön edustaja on osallistunut Kiviniemen seminaariin (1250 euroa) ja STKL:n edustaja aamukahviseminaariin (350 euroa).

Kiviniemen tiiviistä yhteydestä turkisalaan on puhuttu pitkään ja hänen turkismyönteinen asenteensa on närkästyttänyt muun muassa eläinsuojelujärjestö Animalian.

Turkisalan ykkösehdokas näyttää olevan Vaasan vaalipiiristä ehdolla oleva Steven Frostdahl (sd.), jonka vaalityötä koko ala tukee 6000 eurolla. Perusteena korotetulle tuelle on, että Frostdahl on toimialan palveluksessa. Hän on STKL:n ruotsinkielisen paikallisyhdistys Svenska Österbottens Pälsdjursodlarföreningin (SÖP) virkavapaalla oleva asiamies.

Turkistuottajat Oyj tukee 1500 eurolla myös muun muassa ympäristöministeri Paula Lehtomäkeä (kesk.), maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilaa (kesk.) sekä Perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia, jonka tuki tosin on ehdokkaan toivomuksesta ohjattu puolueen tilille.

Yhteensä turkistuottajat antavat vaalitukea 27 ehdokkaalle eri puolueista. Tukisumma on yhteensä noin 34 000 euroa, eli samaa luokkaa kuin aikaisempina vuosina.

Jaa artikkeli:

Kommentit

VekeKeke

eniten sai sossu, sitten tulivat Soini, kokoomuslaiset ja muut keskustalaiset. Otsikko taas huonoa journalismia, mutta mitä muutan Uudelta Suomelta Kokoomuksen äänenkannattajalta voisi odottaa.

Minkki on hyvin kestäväturkis ja lämmin. Ketunnahkahattu komia.

Maa muuttukoon

Kollektiivinen rikos ei ole rikos - se on kulttuuriperinnön vaalimista.

"Kaikki yli 1.500 euron vaalilahjonta on ilmoitettava."

#Allekirjoittanut:
Edustaja Oinonen "nukkui" puheenvuoronsa vaalilahjonnan poistamisesta - huolimatta edustaja Virtasen "herättely-yrityksistä". Samanlaisia takinkääntäjiä. Puolueelle virtaa samat lahjukset kuin toisillekin.

Tiedän jo, ketä äänestän...

Maa muuttukoon

Pidän sopuleista. Ne ovat somia palleroita. Olen Lapin lumossa vallan.

En äänestä kepua, kokoomusta enkä perussuomalaisia. Ehdotus seuraavaan vaaliteatteriin on valinta no. 313. Luuleeko joku aivan tosissaan, että vaalit muuttavat tällä poliittisella kartalla jotakin? Vielä on tarpeeksi äänestämään joutavia eläkeläisiä "pitämään kansakunnan pystyssä" - ainoa ryhmä Suomessa jolle äänestäminen on vielä velvollisuus.

hanari

Laki
sopimattomasta menettelystä elinkeinotoiminnassa
5. §

"Elinkeinonharjoittajan palveluksessa olevalle tai hänen puolestaan tehtävää suorittavalle ei saa antaa, luvata eikä tarjota lahjomaa taikka muuta siihen verrattavaa etua, jonka tarkoituksena on saattaa vastaanottaja toimessaan tai tehtävää suorittaessaan suosimaan lahjoman antajaa tai jotakuta muuta taikka palkita tätä sellaisesta suosimisesta."

10. §
Joka tahallaan rikkoo 5 §:n 1 momentin säännöstä, on tuomittava lahjomisesta elinkeinotoiminnassa sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi, jollei teosta ole muualla säädetty ankarampaa rangaistusta.

Maa muuttukoon

Tämähän on edustuksellinen demokratia eli nämä 200 ovat kansakunnan palveluksessa. (Ja 2200 on pyrkimässä samaan etuisuuksien valtakuntaan kuultuaan ja tajuttuaan herkkunakin). Samaan kansakuntaan kuuluvat myös minkin- ja ketunnylkijätkin eli ovat kansanedustajien työnantajia.

Tässä olisi oikeusoppineille pähkinää purtavaksi. Näin veronmaksajana ymmärrys ei aivan taida riittää, kun tuntuu menevän tämä vakiintunut käytäntö yli oikeustajun. Minä luulin näiden punkkusorsien ja ydinlobbareiden olevan puolueettomia sanan oikeassa merkityksessä.

TV-pappa

kuuntelemaan myös alan näkemyksiä”. Siis ennen vai jälkeen maksamisen?? Tässähän ovat juuri julkisuudessa kunnostautuneet pari aikoinaan hyvinkin korkeissa asemissa ollutta demari-fossiilia, jotka selvästikin lauloivat maksajiensa lauluja vasta, kun pankkitilille oli kilahtanut riittävästi. Ja tuloksena olikin sitten niin vakuuttavaa esille tuloa, että olisi pitänyt tulla maksajankin rahoille vastinetta. Menivät vain kiihkoissaan kumpikin ampumaan omiin jalkoihinsa. Ja taas äänet rapisevat aivan täysin vikasuunnalle...

VekeKeke

Johtunee siitä, että toimittajat ovat pääosiltaan vihreitä ja kommareita. Mistähän Niklas on ne löytänyt (varmaan Ylestä potkituja).
Vihreitä(toimittajaa) ottaa päähän, kun kukaan ei tue piipertäjiä.
Turkistarhaus on ok, kunhan oloja parannetaan kokoajan ja myös valvotaan.

Kansanedustajat valitaan edustamaan kansaa ja turkistuottajatkin ovat kansaa.

pokkinen

Uusi Suomi on kaikessa pääministeriin liittyvässä uutisoinnissa johdonmukaisen negatiivinen. En vaadi mitään pääministerin suitsutusta ja kovankin kritiikin hyväksyn, mutta ihan vanhanaikainen objektiivisuus olisi tervetullutta tämän nettirievun tendenssitoimittajilta.

Esimerkkejä? No vaikka viime viikolta US:n etusivun pääjuttu, jossa joku toimittaja-Jenni kirjoitti, että eduskunnan suuri valiokunta ei myöntänyt hallitukselle valtuuksia suostua Brysselin huippukokouksessa lisätakauksiin talouskurimuksessa olevien euromaiden lainoille. Jennin skuupilta söi pohjaa se ikävä tosiasia, ettei hallitus ollut sellaisia valtuuksia edes hakenut. Ei viitsinyt Jenni tarkistaa tosiasioita tai sitten ei vain antanut niiden häiritä "jättiuutisen" julkaisua.

Ammattitaidottomuus ja asenteellisuus saavat lukijan tuntemaan myötähäpeää, kun Uusi Suomi ajautuu yhä iltapäivälehtimäisemmälle linjalle. Kannattaisikohan jonkun siellä kustannustalon ravintoketjun huipulla pikkuisen tsekata, mihin suuntaan sopulit ovat matkalla?