Perjantai 20.7.2018

Juha Sipilältä iso lupaus tv:ssä: ”Kotimme on turvapaikanhakijoiden käytössä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.9.2015 10:16
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Pääministeri Juha Sipilä luovuttaa kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön. Arkistokuva.
|
Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) lupasi Ylen Ykkösaamussa antaa kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön.
 
-Perheemme on päättänyt, että kotimme on pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden käytössä. Me emme sitä nyt tarvitse ja vuoden alusta voimme luovuttaa sen tähän käyttöön, hän sanoi.
 
-Tiedän, että kotikunnassani Kempeleellä on etsitty tiloja ja niitä ei ole löytynyt. Meidän kotimme on vähällä käytöllä. Olen kunnan johdon kanssa tästä keskustellut. Varmasti siinä on teknisiä asioita vielä edessä, mutta periaatepäätös on tehty.
 
Sipilän mukaan jokaisen suomalaisen pitäisi miettiä, mitä voi tehdä auttaakseen turvapaikanhakijoita.
 
-Valitettavasti meillä keskusteluilmapiiri on ääripäiden keskustelua. Kyllä minun sydäntä lähellä on noiden ihmisten hätä. Jokaisen pitäisi katsoa peiliin ja miettiä, mitä noille asioille voisi tehdä. Kansalaisten pitäisi miettiä, mitä me itse voimme tehdä. Joku voi tulla vapaaehtoistyöhön, joku voi kerätä tarvikkeita, joita tarvitaan.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Lauri Wirén

No niin. Tämähän on mielenkiintoista. Nyt kempeleläiset ottamaan ennen-kuvia, niin saadaan sitten vertailla niitä joskus jälkeen-kuviin. Onkohan Sipilä kysellyt naapureiltaan, mitä nämä ovat mieltä asunnon muuttamisesta vastaanottokeskukseksi?

Kari-Pekka Nurmi

Ei tullu sitten Sipilälle mieleen, että on Suomessakin asunnottomia alkuperäisväestöön kuuluvia joille olis asunnon voinut antaa. Jaa niin mutta saahan hän turvapaikanhakijoiden majoittamisesta korvauksen SPLtä. Eikä asunnottoman kotimaisen asuttamisesta olis tullu poliittisia irtopisteitä...

Pasi Harjamäki

Käsittääkseni, yksityinen henkilö ei saa korvauksia asuntonsa luovuttamisesta pakolaisen käyttöön.
Ja tässähän on nyt sitten pallo heitetty Timo Soinille. Persujen yksi peruste rajojen sulkemiselle on ollut, että ensin pitää hoitaa hädänalaisten omien kansalaisten asiat kuntoon. Nyt vain Soini näyttämään esimerkkiä, kuten Sipilä tekee.

petteri ritala

Suomalainen kateus taas huipussaan, oisko ollut sitten parempi, että olisi myynyt asuntonsa ja laittanut rahat taskuunsa, siitä vasta meteli olisi noussut.

Se on ammatinvalintakysymys, toiset on sen verran viisaita, että perustavat menestyvän firman ja rikastuvat, ja toisen itkevät täällä, että väärin sammutettu.

Suomi nousee varmasti, jos tällainen kateus saataisiin muutettua energiaksi.

Sami Heinonen

Herranjestas ! Herätys suomenkansa ? Kyllä imaamit jotka tätä euroopan islamisoimista johtavat nauravat partaansa. Kyllä hullu saisi olla mutta ei tyhmä, ei se ole tyhmä joka vaatii mutta se on joka maksaa. Suomalaiset maksavat nyt itse maansa islamisoimisen.

Tarya Korhonen

Se onkin niin, että meillä Suomalaisilla kun ei olekaan yht´ äkkiä mitään hätää, toisin sanoen puheisiimme ei uskota :( Ministerit ja politiikot aivan äkkiseltään tuntuvat unohtavan miten pienellä tavallisen eläkeläisen varsinkin yksinäisen on tultava toimeen. Ensin hän tekee työtä ikänsä tämän maan hyväksi, onnistuu saamaan jonkinmoisen tulon, tulon jolla ei tule edes toimeen. Kun asiasta menee nöyränä puhumaan eteenpäin, tulee kylmä vettä niskaan. Et osta kunnolla mitään. Ruokapöytää ei ainakaan korista variaatiot päivittäin - sitten ihmetellään miksi ollaan kenties aliravittuja tai ei maistu tarjolla oleva. Mehän vain valitamme turhasta! Minä olen hakenut asuntoa, edullisempaa (muuttamatta liian pitkälle sukulaisistani) en ole saanut vieläkään. Nyt ei sen enää ole väliäkään. Sen sijaan, voisiko Sipilä ja kumppanit nyt lakata tuon "perseen nuolemisen" oman maan kansalaisten hyväksi. Totta kai he tarvitsevat apua tilanteensa vuoksi, mutta se apu voisi olla ihan asiallista - eikä tällaista liiallista. Virkamiehet kun ovat aloittaneet tämän yököttävän touhun. Tätä yököttävyyttä voisi tehdä ihan ystävällisyyttäkin. Yököttävyyden ja ystävällisyyden ero on pieni ja sen opii helposti hallitsemaan kun niin haluaa!

petteri ritala

Suomessa on demokratia, äänestäkää sellaisia puolueita, mitkä ajavat asioitanne, ainainen itku vaalien jälkeen on rasittavaa kuunneltavaa. Vajaan neljän vuoden päästä sitten maailma varmaan pelastuu ja köyhät rikastuva, rammat kävelevät ja kaikilla on hyvä mieli.

Reino Jalas

Juha Sipilän kempeleläiseen 2-kerroksiseen taloon mahtuu hyvinkin 3...5 pakolaisperhettä lapsineen asumaan. Sopu sijaa antaa.
http://www.hs.fi/kotimaa/a1429592814804

Pääministerillähän on myös viran puolesta asunto, Kesäranta. Siksi myös Sipoossa oleva asuntokin joutaisi 4 v. ministeripestin ajaksi muuhun käyttöön, vaikka pakolaisavuksi.

Kenenkään kesämökeistä ei ole toistaiseksi ollut nykyisessä hyväntahdon puuskassa puhetta. Niitäkin on Suomessa yli 500.000 kappaletta. Joten kyllä täältä kattoa pään päälle löytyy, jos vain on halukkaita antajia.

Myös maaseudun asumiskelpoisia OK-talojakin on ainakin 100.000 kpl. Jos kellekään henkensä pelastaneelle tulijalle näin köyhä suomalainen asumismuoto vaan kelpaa. Hyvät palovakuutukset päälle, niin saavat sitten lämmittää niin paljon kuin etelän asukkaina haluavat.

Ari-Vesa Parviainen

Kesämökeissä ei saa olla kirjoilla edes omistaja, vaikka moni haluaisi.
Vakuutukset ei sellaisinaan päde, kun käyttötarkoitus ja riskitaso muuttuu.

Voidaan tätä puuhastella näin aluksi, mutta kun määrät kasvavat älyttömiksi, ei rahkeet riitä kenelläkään.

Se olisi hyvä älytä jo nyt. Unkari näemmä onkin.
Jos syytä ei poisteta sieltä missä se on, ei tule järkevää valmistakaan.

Elena Haapanen

Ei hänelle hattua tarvi nosta. Bisnes mies...thats it!
Ja muut hullut ei vain tajua! Kaikkia ei voi eikä pysty auttaa! Pelkästän afganistanissa asuu yli 70mil ihmistä!

Ne ihmiset(paitsi naiset, pikku lapset, tytöt tai jopa perheiden isät) siis ne nuoret miehet, ne on raakalaisia. Ne on tottunut saaman kaikki väkisin. Siis kun ne, on ne "kuumat kallet", niin koko ajan kiimaisia. Ne tulee ahdistelemaan ja raiskamaan tyttöjä ja naisia!
Ne miehet tuovat tänne koko suvun! Siis ne mummut, vaarit, tädit, sedät, serkut, siskot, veljet, niiden puolisot ja lapset. Siis 60-80hlö tuo jokainen jätkä! Onneksi suomessa on perheen yhdistämmis laki! Ne naiset kuka tulee, ne ei oikeasti ikinä tule oppiman suomen kieltä, koska heidän uskonnon mukana, ehkäisy ne ei käytä, joten jokainen nainen tekee muksuja 10-15kpl, ja kaikki niitä suomen kansa elättä! Kun perheet on niin isot, aina ne hakee sossusta jotain ja niille ei kieletän mitään. No, jossain vaihessa valtiolla rahat loppuu. Siinä sitten sairaat, eläkkeläiset ja opiskelijat kärsii. Suomalaiset naiset ilman rahaa, eivät tuu tekee muksuja, mutta mamut lisäntyvät kun kanit. Niinpä siitä lähtien suomi alkaa kuole sukupuutton!!!
Että tervetuloa tänne vaan ja kaikki!