Keskiviikko 17.7.2019

Rasisminvastainen päivä – ”Tässä Facebook-rintanappi”

Luotu: 
21.3.2011 07:43

Tänään vietetään YK:n kansainvälistä rasismin vastaista päivää. Samalla se käynnistää rasisminvastaisen teemaviikon, mihin kuuluu eri kaupungeissa monenlaista ohjelmaa. Suomen Punainen Risti kampanjoi rasismia vastaan niin kouluissa, työpaikoilla, busseissa kuin Facebookissakin.

Punaisen Ristin vapaaehtoiset järjestävät eri puolilla Suomea monenlaisia tempauksia, joilla halutaan herätellä ihmiset pohtimaan omia ennakkoluulojaan ja laittamaan rintaansa "Vastustan rasismia" -rintamerkki.

Rintanapin voi ladata myös sähköisessä muodossa omaan Facebook-profiilikuvaansa.

YK:n rasismin vastaista päivää vietetään 21. maaliskuuta, sillä vuonna 1960 tänä päivänä Etelä-Afrikan poliisi avasi tulen ja tappoi 69 mielenosoittajaa Sharpevillessa. YK:n yleiskokous julisti päivän kuusi vuotta myöhemmin rasismin vastaiseksi.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Maa muuttukoon

Millä tavalla tämä koskisi Suomea? Eihän meillä esiinny rasismia - kaikki ovat lain edessä tasa-arvoisia. Eihän meillä edes ole rasisminvastaisuusministeriäkään.

Jopa suomalaiset, jöröt peräkammarinpojat ja savolaiset saavat olla rauhassa vainolta sekä loukkauksilta. Kukaan ei hakkaa ketään kadulla eikä iäkkäämpiä työntekijöitä ajeta varhaiseläkkeelle tai kortistoon. Samaa sukupuolta olevat saavat mennä vihille ja naiset juosta rinnat paljaina kadulla mielenosoituksissa.

intrigööri

Meitä savolaesia aena vuan sorsitaan. Mutta haetannooko tuo mittään? Myö tok tiällä moesille hulupatuksille naaretaan. Meijjän mielestä usseimmat muut ossoovat olla kyllä aeka laella tosikonpuoleista porukkoo. Mutta kyllä myö se kestetään, hui, hae.