Maanantai 16.7.2018

”Näin luokkajako kasvaa Suomessa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.3.2011 11:29
  • Kuva: Wikimedia Commons / Vesa Linja-aho
    Kuva
    Arkistokuvassa rintamamiestaloja. Kohonnut kiinteistövero pakottaa jo erityisesti pääkaupunkiseudulla vanhuksia luopumaan isoilla tonteilla sijaitsevista rintamamiestaloistaan, sanoo Päivi Räsänen.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen vastustaa päätöksiä, jotka laskevat kuntien verotuloja.

Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen laskelman mukaan Hetemäen työryhmän esitykset laskisivat kuntien verotuloja noin kaksi miljardia euroa, Räsänen kirjoittaa blogissaan.

Räsäsen mielestä Hetemäen työryhmän esittämät toimet kasvattaisivat luokkajakoa Suomessa.

- Kahden miljardin verotulojen menetyksiä ei ole mahdollista paikata kiristämällä kiinteistöverotusta kuten työryhmä on esittänyt. Kiinteistöveron korotus yhdessä muiden asumiskulujen kasvun kanssa lisää jo nykyisellään lapsiperheiden köyhyyttä ja pakottaa perheitä ja myös yksineläviä muuttamaan edullisempiin asuntoihin. Tästä seuraa myös asuinalueiden ja –muotojen kasvavaa luokkajakoa, Räsänen kirjoittaa.

- Kohonnut kiinteistövero pakottaa jo erityisesti pääkaupunkiseudulla vanhuksia luopumaan isoilla tonteilla sijaitsevista rintamamiestaloistaan. Tällainen muuttopakko on vastenmielinen tapa tehostaa maankäyttöä, hän jatkaa.

Suomen Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen arvioi Uuden Suomen haastattelussa viime kuussa, että kiinteistövero uhkaa nousta kuin ammus. Jos nykyinen poliittinen linja jatkuu, kiinteistövero uhkaa Hiltusen mukaan nousta 30 prosenttia tai enemmänkin. Lue haastattelu tästä.

Räsäsen mielestä kunnilta on siirrettävä vastuita Kelalle kuntien velkaantumisen pysäyttämiseksi.

- Kuntien veropohjaa on vahvistettava siirtämällä jäteveron tuotto ja puolet alkoholi- ja tupakkaveron tuotosta kunnille ja ohjaamalla viidennes pääomatulojen verosta kunnille.

Jaa artikkeli:

Kommentit

HPlä

Kiinteistöverojen korotuksessa onkin enemmän positiivisia seuraamuksia kuin kuvittelisi. Nyt suurilla tonteilla asuvat eläkeläiset myisivät osan tonttia tai koko tontin, kaavasta riippuen. Ehkö myisivät koko asunnon lapsiperheille ja muuttaisivat pienempään. Yhteiskunnan kannalta olisi parasta, että meillä kaikilla olisi elämäntilanteesta riippuen sopivan kokoinen asunto. Itse kustantaen tai sossusta tukea hakien.

Santtu54

Ne ainoat ihmiset jotka ovat tämän maan meille taistelleet niin taas laitettaisi taistelemaan omasta oikeudesta olla ja elää vanhuksena viimeiset ajat onnellisena ja erikoisesti turvattuna.

Häpeä HPlä kun laittaisit vanhukset muuttamaan pois kotoaan ja näistä monet ovat sairaita ja jo väsyneitä niin taasko pitäisi jaksaa kasata kamansa ja mennä johonkin aivan vieraaseen paikkaan???

Jos sinusta muuttaminen on niin hauskaa niin sen kuin muutat mutta et voi sitä mitenkään vaatia vanhalta ihmiseltä joka on kotiutunut omaan oloonsa juuri siinä missä asuu.

Kyllä pitäisi ajatella enste!!!!

ollisaarinen

Suurin osa palveluista hoidetaan lakisäänteisesti kunnissa ilman kunnon rahoitussuunnitelmaa tai valtakunnallista koordinaatiota. Asia on vain kehittynyt yksittäispäätöksin eikä purukumilla paikkaaminen auta vaan systeemi on purettava ja rakennettava uudelleen.

Kuntien ohjaus on kuin narulla työntäisi, valtion tulisi itse hoitaa aiheuttamansa palveluntarpeen.

Maa muuttukoon

Kyllä se tähän samaan nippuun mahtuu. Mikäli joku lasku jää peiton toisesta päästä puuttumaan niin kiikutan sen sitten sosiaalitoimistoon kuitattavaksi. Helppoa kuin televisioluvan maksu. Maksut kohoavat ja kohottava taho maksaa ne itse. Suomalainen perpetuum mobile on keksitty. Mikään ei muutu ja kansantalous pyörii...

Olemme palaamassa Ruotsin siirtomaavalta-ajan verotukseen kiinteistöjenkin osalta. Mikäli et pysty maksamaan verojasi niin talosi siirtyy kruunulle tai liitetään vauraamman naapurin kiinteistöön. Missä itse vietät loppuelämäsi on sinun yksityisasiasi, joka ei koske kruunua - tietä riittää.

puutarhuri

Nostettukin viime vuosien aikana moneen kertaan. En liene kaukana totuudesta n. 100 %:n nousu, siis reaalisestikin laskien.
Ikävintä on tällainen tempoileva politiikka. Mitään ei tiedä yksityinen ihminen, mitä ensi vuosi tuo tullessaan. Mitä veroa nostetaan perustelemalla kannustavaa vaikutusta esim ympäristön suojelemiseksi.
Rehellisyys yleensäkin politiikassa ei ole suosiossa. Ikävien asioiden julistajat saavat aina ikävän kohtelun. Kunhan Suomeen saadaan suunniteltu vahva perusturva, jolla köyhyys kokonaan poistetaan,on omakotiasujan syytä myydä mökkinsä ja käyttää rahat kiireesti johonkin kalliiseen harrastukseen. Karibian risteily on eräs hyvä mahdollisuus. Näin kannattaa tehdä ennenkuin verottaja vie näiltä hyväosaisilta loputkin rahat, että saadaan tuo perusturva rahoitettua.

Appi

Jos kansainvälisiltä yrityksiltä ei muuten veroja saada perittyä, niin ainakin kiinteistöveroa kannattaa käyttää ja arvoja asetuksessa nostaa. Toisaalta, jos muita veroja maksetaan asiallisesti Suomeen, voitaisiin tämä jopa jotenkin huomioida. Suomalainen johtoporras ja pääkonttorit kerääntyvät kuitenkin yleensä Helsinkiin, mutta voitot viedään ulkomaille verottajan ulottumattomiin. Ainoastaan kiinteistöveron kautta alkaa ylipäätään olemaan mahdollista saada mitään verotuloja muualle kuin Helsinkiin, kun työntekijätkin ovat usein kirjoilla myös aivan muualla kuin toimipistepaikkakunnalla. Suurimmat voitot siirretään ulkomaille ilman mitään suomalaisia veroseuraamuksia.

puutarhamies

Ne lukuisat kansalaiset, jotka ovat joutuneet sosiaalidemokraattiseen Bermudan kolmioon, työttömyystoimisto + Kela + toimeentulotukitoimisto, ovat suurissa vaikeuksissa päästä siitä ulos, ja ovat pysyvästi syrjäytyneitä omasta pätevyydestään riippumatta.

Kovin hankalaksi ja kalliiksi on ulos pääseminen tehty (lukekaa prof. Soininvaaraa). Erityiskiitos Lipeäkala-Filatoville, ja tällä hetkellä SDP:lle ja SAK:lle.

Äänestetään Demarit ulos eduskunnasta! Hankala juttu on, että myös Kokoomus ja Keskusta pitäisi savustaa ulos. Jäljelle jäävät riittäisivät kyllä toteuttamaan kansanedustamisen paremminkin.

MURSU

Hyvinvoivat eläkeläiset täräyttävät julkisesti, että eläkkeellä tulee ihan kivasti toimeen. Siitä vedetään sitten yleispäätelmä koskemaan kaikkia eläkeläisiä. Pieneläkeläisillä ei ole edes varaa omakustanteiseen terveydenhoitoon jne.

Kaikkien aikojen HUIJAUS: TAKUUELÄKE, kela ottaa heti pois pieneläkeläis pariskunnalta asumistuesta 50e/kk = 600e/vuosi...siis annetaan toisella kädellä, ja otetaan toisella pois! Pieneläkeläiset jos ketkä, ovat myös asumistuen varassa. Myös kaikki muut etuudet ottavat eläkelisän etuuksia vähentävänä huomioon = lähes +-0 !

KATAISEN TOITOTTAMA VAALIMAINOSTUS "kaikkien aikojen eläkeuudistus ja vähäosaisten muistaminen" ON SILMÄNKÄÄNTÖTEMPPU HUIJAUS !! TÖRKEÄÄ!

KELA, Takuueläkkeen vaikutus asumistukeen:"Takuueläke pienentää asumistukea ja perheen mahdollisesti saamaa toimeentulotukea samoin kuin muutkin eläkkeet"

-"parisuhteessa asuvan henkilön noin 50 e/kk silloin kun puolisolla on myös oikeus eläkkeensaajan asumistukeen"

http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/230810103737HN?OpenDocument