Maanantai 23.4.2018

Kristittyjen homovastainen kampanja ihmetyttää Suomessa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.3.2011 20:39

–Jos joku murhaaja pystyy tekemään parannuksen, niin miksei homokin, kysyy biseksuaalisuudestaan luopunut nuori tyttö kristillisten nuortenjärjestöjen tänään julkistetun Älä alistu -kampanjan videolla.
 
Kampanja, joka kannustaa homoseksuaalisia nuoria pidättäytymään ”raamatunvastaisten” mielihalujensa noudattamisesta, kauhistuttaa muun muassa Uuden Suomen Puheenvuoro-palvelun blogeissa.
 
–Suomessa ei ole ollut tapana käännyttää homoksi tai heteroksi, joten tämä kampanja on aggressiivinen avaus. Toivon, ettei homokeskustelussa oteta kaikkia keinoja käyttöön, vaan että poliittiset linjaukset voidaan selvittää ilman pelottelua. Erikoisen tilanteesta tekee se, että samaan aikaan kirkolliskokous on antanut myönteisen kannan samaa sukupuolta olevien parien puolesta toimimiselle, ihmettelee kokoomusnaisten pääsihteeri ja Setan varapuheenjohtaja Elina Laavi blogissaan.

Nuotta-sivuston julkaiseman kampanjatiedotteen mukaan nuoren ei pidä ”alistua yhteiskunnalliseen painostukseen arvokysymyksissä”. Toisin sanoen järjestöt ovat sitä mieltä, että homoseksuaalisuuttaan ei tulisi hyväksyä, vaikka yhteiskunta sen hyväksyisi.

”Monet Raamatun opetuksista ovat selvästi vastoin sitä, mitä nyky-yhteiskunnassa usein pidetään oikeana ja vääränä. --- Jos siis pohdit vaikkapa elämäsi tarkoitusta, seksuaali-identiteettiäsi tai tulevaisuudennäkymiäsi, älä alistu ihmisten yrityksiin painostaa sinua elämään Raamatun vastaisesti, äläkä anna ihmisten määritellä identiteettiäsi. Jumala haluaa kutsua sinut elämää suurempaan seikkailuun omana lapsenaan, eikä kenelläkään ole oikeutta tulla sinun ja Jumalan väliin”, maalaillaan kampanjan tiedotteessa.

Kampanja korostaa nuorten valinnanvapautta. Eikö valinnanvapaudesta puhuminen ole hieman ristiriitaista, kun tavoitteenne on käännyttää homoja, Nuotan päätoimittaja Mika Falk?

–Tavoite on paremminkin rohkaista kristittyjä nuoria uskomaan siihen, että tämä ”kaikki muuttuu paremmaksi” -malli [homonuoria itsensä hyväksymiseen kannustava kampanja] ei ole ainoa malli. Kysymys on siitä, mistä arvot rakennetaan: mediasta, yleisen mielipiteen pohjalta... Me lähdemme Jumalan sanasta, Raamatusta, joka on meidän mielestä paras malli, sanoo Mika Falk Uudelle Suomelle.

”Tiedän itsekin ihmisiä, jotka ovat valinneet yksinolon”

Falk ymmärtää, että kampanjan sanoma kuulostaa monesta oudolta.

–Homoseksuaalit, jotka eivät elä taipumuksensa mukaan, ovat vaiettu puheenaihe. Haluamme kertoa, että tämäkin vaihtoehto on aidosti olemassa, hän sanoo.

Falk toteaa päiviräsäsmäisesti, että kampanja ei tuomitse mitään ihmisryhmää.

–Jumala rakastaa jokaista ihmistä, mutta seksuaalisuus on tarkoitettu yhden miehen ja yhden naisen avioliittoon. Muu menee metsään, ja se ei ole ihmiselle hyväksi. Me uskomme, että on parempi vastustaa kiusausta, jonka Raamattu kieltää.

Falk uskoo, että ihmisen seksuaalisuus voi muuttua. Toisaalta hän myöntää, että toisille Raamatun käskyjen noudattaminen tarkoittaa seksuaalisuudesta pidättäytymistä.

–Tiedän itsekin ihmisiä, jotka ovat valinneet yksinolon, hän sanoo.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kommentteja

Uutinenkin oli epäselvä. Tuon kampanjan aiheena näyttäisi olevan se, että nuoren ei ole pakko alistua ryhmäpaineen alla. Ei ole siis pakko alkaa käyttää alkoholia tai tupakkaa, ei pakko alkaa seksisuhteisiin ala-astelaisena tai yläasteiässä, ei ole pakko nähdä oikeina niitä asioita, joita media kritiikittömästi luonnollisiksi toitottaa jne. On myös mahdollisuus toimia toisin. Valtavirran perässä kulkemisen tilalle kampanja tarjoaa kristillisiä arvoja.

Tämä näytti olevan kampanjan idea, ainakin sen perusteella kun itse äsken siihen hieman tutustuin. Varmaan tietoisesti kampanjaan oli nostettu yhdeksi osateemaksi myös seksuaalielämä, koska jokin sellainen pitää ottaa mukaan, jotta kampanja saisi uutisarvoa. Ilman tuon asian nostamista mukaan ei Uusi Suomi olisi ikinä uutisoinut kampanjasta mitään. Uutisessa ei kampanjan osalta mistään muusta kai mainittukaan kuin homoasiasta. Näyttäisi siltä, että kampanjan idea ei ole välttämättä taivuttaa ketään miksikään, vaan muistuttaa ihmisiä siitä, että yksin eläminenkin on vaihtoehto, jos kristillisten arvojen mukaisten suhteiden luominen tai ylläpito ei luonnistu. Viimeksi mainittu asia koskee toki myös miesten ja naisten välisiä suhteita. Kampanjassa olevat tietääkseni ovat yksimielisiä siitä, että esimerkiksi sukupuolielämä ei kuulu avioliiton ulkopuolisiin suhteisiin miesten ja naisten välilläkään. Kampanja olisi voitu haluttaessa varmaan uutisoida myös esim. yhden yön suhteiden ja avosuhteiden vastaisena.

snr

TUollainen kampanja menee pieleen siinä, että jokainen voi elää inhimillisesti ilman kirkkoakin. Kristilliset arvothan eivät ole mitään jumalallisia arvoja, vaan inhimillisiä arvoja, jotka ovat olleet olemassa paljon kauempi kuin kristinusko tai mitkään uskonnot.

Seksuaaliset taipumukset eivät ole median luomaa harhaa vaan luonnollinen osa ihmisyyttä. Käytännössä siis jos homoudesta haluaa pakottaa kenenkään eroon niin silloin luonnollinen ja inhimillinen, eli ts. jumalallinen, täytyy torjua uskonnon nimissä.

Se on traagista ja järkyttävää kerta kaikkiaan.

TSV

Eikös me tässä kohtuu maallisessa Suomessa ole jo päästy tästä Raamattua höpinästä yli? Käyttäkää nyt edes jotain muuta kuin tätä kierrätettyä mytologiaa.
Oikeasti, luulin että vain jenkkilässä asuvat nämä oikeasti hullut.

Suomessa on näköjään lisättävä koulutus määrärahjoja ja otettava tunnustuksellinen uskonto pois kouluista.

Usari voisi kysyä Mika Falkilta mitä hän on mieltä orjuudesta, joka hyväksytään vanhassa ja uudessa testamentissa.

Jokainen tehköön omalla ja toisen suostumuksella mitä haluaa makkareissaan, jättäköön turhat marssit ja kampanjat pois.

Juu, ovat nämä Raamattu urpot kahjoja, mutten ymmärrä mitä hyötyä näistä "gay pride" paraateista on? Mitä ylpeyttä siinä on miksi olet syntynyt? Tai toisin sanoen "who gives a shit".

aarlin

Eiköhän alkaisi jo olemaan aika purkaa kirkon veronkeruu-oikeus? Olisi oikein mielenkiintoista nähdä, kuinka kauan kyseinen lafka pysyisi pystyssä jäsenmaksujen turvin :) Ovat toki keränneet ihan kiitettävän omaisuuden ajan mittaan, mutta ei se ikuisesti kestäisi.

Tuttu

"Eiköhän alkaisi jo olemaan aika purkaa kirkon veronkeruu-oikeus? Olisi oikein mielenkiintoista nähdä, kuinka kauan kyseinen lafka pysyisi pystyssä jäsenmaksujen turvin"

Homoilua ja muuta jumalatonta menoa hyysäävä luterilainen nykykirkko ei taida kovin pitkään pystyssä pysyä edes verovaroilla.

Sitä vastoin Raamattuun uskovien kristittyjen yhteisöt eivät toimiakseen tarvitse sen enempää veroja kuin jäsenmaksuja.

Sourcream and onion

Vuosia jatkunut hetskuvyörytys alkaa tuntumaan jo normaaliolotilalta jota se ei tietenkään ole vaan ainoastaan rappion ilmentymä.

On vain hyväksi, että jatkuvaa hetskuretostelua hiukan jokin taho joskus kyseenalaistaakin tässä tolkuttoman uskontofundamentalismin saastuttamassa maassa.

haapavaara

-älä alistu ihmisten yrityksiin painostaa sinua elämään Raamatun vastaisesti, äläkä anna ihmisten määritellä identiteettiäsi.

Tätä kommenttia on oikeasti ihan helppo ymmärtää. Eräillä on kirjana raamattu, toisilla akuliinojen, käännytä teinejä homoiksi.

Mutta nyt on vaan enemmin muotia käännyttää jengiä homoiksi, kuin kristuksen ruumiin ja veren syöjiksi. Se miten kumpikin jengi duuniaan tekee, on sitten toinen juttu. Saati, millaista komppausta se toinen osapuoli saa median puolelta.

Muotiahan tuo on, ryhmäseksit ja homostelu. Muodit menee ja tulee.

TSV

Vasenkätisyyskin on geenivirhe. Oikeakätisyys on normaalitila.
Mites vammaisuus? Esim. downsyndrooma? Entäs kaljuuntuminen?

Eikös heitä voi jättää vaan rauhaan? En ole itsekään ymmärrä näitä "gay pride" paraateja, en ymmärrä miksi pitää käydä marssimassa sen takia miksi on syntynyt? Se on sama kuin kaljuuntuvat miehet vetäisivät paraatin (no ei aivan mutta melkein).

Selvää on se että homoseksuaaleille kuuluu samat oikeudet mitä meille "normaaleille".

kommentaattorinen

Jännästi leimataan taas kaikki Kristityt samanlaisiksi tässäkin uutisessa. Itse pidän itseäni Kristittynä, mutta näkemykseni ovat hieman erilaiset. Homous on käsittääkseni enemmänkin hormoni-häiriö kuin henkinen häiriö. Lääkityksellä voidaan käsittääkseni muuttaa ihmisen seksuaalisuutta. Lesboille lisää estrogeenia ja homo-miehille lisää testosteronia vereen niin loppuu homostelut. Saavat tosin itse milestäni päättää haluavatko hoitaa itsensä vai eivät. Pakkorokotuksille kantani on ehdoton ei. Ihmisen tulee pystyä valitsemaan oma seksuaalinen suuntautumisensa.

kommentaattorinen

Sinä saastainen ristiretkeläinen ja pyöveli. Minussa ei ole mitään vikaa koska Raamattu on vanha kirja ja minä olen niin täydellinen joka asiassa. Uskonnon opetus pitäisi lopettaa ja tuota tilalle "ole kiltti niin valtio antaa pilttiä"-ohjelma. Jos uskonto saataisiin poistettua suomesta niin me punavihreiden ateistien 1. kommandoyksikkö lupaamme että järjestys tulee säilymään koska ihmiset (minä ja Lennu)ollaan silleen niinku tosi reiluja koska me ei koskaan tapella.

Sitten kun uskonto on tuhottu ja kaikki on tyhjyyttä, niin me tuodaan meidän päivitetty punavihreä Raamattu, jota sitten noudatetaan ei ollenkaan uskonnonomaisella fanaattisuudella. Ajatukset ja sellaset moraaliset periaatteet me otetaan Raamatusta ja ehkä Koraanista niin saadaan kimppakivaa. Pääasia että voidaan tässä kapinoida vanhemmille kun ne kerran pakotti mut pienenä kirkkoon ja ne penkit oli kovia.

TylerDurden

Eli siis sä oot täysin terve koska oot hetero ja homot on sairaita tai mielenvikasia? Tuo sun homofobia on hormonihäiriö. Lääkityksellä voitaisiin sunki säälittävät mielipiteet muuttaa.

intrigööri

nämä jeesustelijat ovat tietävinään, mikä on Jumalan tahto siinä ja tässä asiassa?
Olen itse kirkon passiivinen jäsen, koska minusta valtakirkko tekee paljon hyvää. Jos joku sitä epäilee, sopii tutustua mm. diakoniatoimintaan. Minusta uskovaiselta pitäisi löytyä edes sen verran nöyryyttä elämää kohtaan, ettei hän luulottele olevansa Jumalan veroinen.
Kirkon pitäisi olla suvaitseva, myös näissä pienten vähemmistöjen asioissa. Eiköhän Suomeen mahdu homoja ja lesboja siinä kuin muitakin ihmisiä ja ihan semmoisina kuin he ovat.
En vastustaisi edes homppeleden kirkkohäitä, sehän on pelkkä seremonia. Jos joku pappi haluaa vihkiä homoja, siitä vain! Vähän rotia, piispat ja muut liperinysvöt!

TSV

Kuulut tähän suomalaisen enemmistöön, joka on käytännössä ateisti/agnostikko tai vähintäänkin panteisti, eli siis kaikki raamatun mambojambo on jätetty pois mutta kuulutaan kirkkoon, koska halutaan pelata varman päälle ja/tai tukea toimintaa.

No minä kerron nyt sinulle, että se on juuri sinun kaltaisten fiksujen tapa kristittyjen takia, että nämä höyrypäät voivat mekkaloida julkisuudessa. Sinä tuet rahallisesti ja jäsennumeroita kasvattamalla tätä organisaatiota joka on paljon muutakin kuin hyvää. Iso osa menee sijoituksiin, kirkko on älyttömän rikas, niin kiinteistöjen kuin arvopaperisalkkunsa osalta.

Paremmin voisit vaikuttaa, jos eroat kirkosta ja lahjoitat haluamaasi hyväntekeväisyyteen koko jäsenmaksu summan (tai enemmän), ihmisten auttamiseen ei tarvita kirkkoa tai uskontoja sen voi tehdä ihan omasta halusta.

joukoakoskinen

. . tässä pitää hakeutua kun lukee noita kommentteja
äijiltä jotka epätoivoisesti yrittää torjua taipumustaan
hokemalla; ennolehomo ennolehomohomotontapettava -
ennolehomo ennolehomohomotontapettava - ennolehomo ennolehomohomotontapettava - ennolehomo ennolehomohomotontapettava - ennolehomo ennolehomohomotontapettava - ennolehomo ennolehomohomotontapettava ennolehomo ennolehomohomotontapettava - ennolehomo ennolehomohomotontapettava - ennolehomo ennolehomohomotontapettava - ennolehomo ennolehomohomotontapettava - ennolehomo ennolehomohomotontapettava . . . .

Jotain kipeetähän siinä pitää olla.
Ja homoilussa jotain varsin viehkoa kun sen torjuminen vaatii moista temppuilua.

TylerDurden

Kyllä on säälittävää ja tekopyhää porukkaa. Emme tuomitse ketään mutta kuitenkin. On se jännä miten niitä kiinnostaa noin paljon muiden seksi-puuhat. Ite ne tässä kaipaa terapiaa ja sitä parannusta. Eikö ne tajua että ne itse asiassa toimii Raamatun sanaa vastaan? Siellähän on myös kohtia missä sanotaan että kaikki on tasa-arvoisia....

JuhaniR

Homot ovat kauhuissaan ja kirjoittavat artikkeleitaan toivoen, että normaalia sukupuolielämää kannattavat pelästyisivät ja menisivät kaappiin.

Aina kun on joku vastaava artikkeli, homoleiri aktivoituu yrittäen tehdä heterouden puolustajista naurunalaisia.

JuhaniR

Siis ihminen, joka "puolustaa" heidän oikeutta sanoa mielipiteensä on homofoobikko.

Kyseinen kampanja taitaa olla paljon laajempi kuin homoteema. Kyllä kai muutkin ryhmittymät kuin homot saavat tuoda arvojaan esiin.

Varmaan minulla on fobia, koska pelkään että militantit homoaktivistit pyrkivät kirjoittelullaan tappaa normaalin arvokeskustelun.

TylerDurden

Ihan hyvä pointti. Mutta jos sun mielipide on jotain ryhmää syrjivä niin pitäiskö mun silti kunnioittaa sitä? Jos sä kuuluisit johonki vähemmistöryhmään ja mä nostatan sitä viha-ilmapiiriä "sunlaisia" ihmisitä kohtaan, onko se oikein? Kyllä mä kunnioitan muidenki mielipiteitä mutta se raja kulkee nimenomaan siinä epä-oikeudenmukaisissa mielipiteissä. Niitä mun ei tartte kunnioittaa.

Jotkut haluaa tappaakin homoja. Pitäiskö niitten mielipidettä arvostaa?

JuhaniR

Ihmisten tappaminen on tietysti kiellettyä. Sen sanoo yhteiskuntamme yleinen moraalikin selvästi. Yhteiskunnissa arvot kuitenkin muuttuvat, mutta toivon että tämä arvo pysyy. Toivon, et ole siitä varma.

Homokeskustelun ongelma on mielestäni se, että jos joku kyseenalaistaa homouden ja sen mielekkyyden yhteiskunnan kannalta, hän on heti heti "syrjivä" ja "vihailmapiirin" luoja.

Minusta tuntuu, että tällä hetkellä nuo kristityt nuoret, jotka loivat tämän kampanjan, ovat yhteiskunnassa joutumassa vähemmistöryhmäksi. Jos näin joskus tapahtuu, toivottavasti jaksat puolustaa heidän oikeuttaa olla olemassa ja sanoa rohkeasti mielipiteensä. Olethan heikkojen ja vähemmistöjen puolella.

Kauhia_Retku

En ainakaan itse hyväksy tällaisena aikana kristillisen puolueen linjausta homoasiassa, nyt ollaan menty metsään tärkeysjärjestyksessä. Ensimmäisenä kunnon kristitylle pitäisi tulla lähimmäisten vähäosaisten elämän helpottaminen, ei käännyttäminen. Jos homoja ja lesboja kiinnostaa taivaspaikka tarpeeksi, niin varmasti itse tajuavat tehdä asialle jotain jos on edes syytä. Antaa niiden kukkien kukkia mitkä ei vie leipää toisten lautaselta?

Kallevi

Uskovaiset pukevat sanomansa nykyään tällaiseen passiivisaggressiiviseen kotipsykologiaan. Kiukku pihisee rivien välistä, mutta viimeiseen asti pyritään pitämään naamalla levollisen kristityn hymyä. Kaikki ongelmat kristillisessä maailmankuvassa ja ihmiskäsityksessä silataan piiloon terapeuttisella psykolätinällä sekoitettuna fundamentalistiseen raamatuntulkintaan.

On toki olemassa myös filosofista uskonnollista pohdintaa, mutta se on aivan eri asia kuin tällainen yksilöpsykologisoiva terapiakristillisyys, joka näyttää olevan lähinnä jonkinlaista oman traumaattisen navan kaivamista.

mattikani

Eikö se olekin oman seksuaalisuuden estoton toteuttaminen? Suvun jatkamiseeeeen tarkoitetut elimet ja niitä tukevat hormonitoiminnot ovat ainoat asiat (rahan rohmuamisen lisäksi), jotka tekevät elämän elämisen arvoiseksi. Ja tärkeätä on nimenomaan se, että noita mainittuja ei suinkaan käytetä niiden alkuperäiseen tarkoitukseensa, suvun jatkamiseen (tai peruselämiseen) vaan ainoastaan omakohtaisen onnellisuuden ja nautinnon hankkimiseen.
Edellä kirjoitettu voisi olla hedonistinen uskontunnustus.
Ja voi niitä, jotka yrittävät olla toista mieltä!

Kallevi

Sinäkö väität tuntevasi sen? Yritätkö johtaa filosofisia totuuksia biologiasta? Mikä on elämän tarkoitus? Itse en uskalla julistaa sitä valmiina ja annettuna kenenkään puolesta, mutta sen voin sanoa ilman pienintäkään epäilystä, että elämän tarkoitus ei ole olla mekaaninen lisääntymiskone.

Puhut seksuaalisuudesta sukupuolieliminä. Onko sinun seksuaalisuutesi sukupuolielimissä? Minä kun luulin, että se sijaitsee ihmisen ajatuksissa, ja että ihminen on seksuaalinen koko ruumiillaan.

Homoseksuaalisuutta vastaan esitetyt biologiset argumentit ovat ominaisia ihmisille, jotka pitävät elämää mekaanisena, suorituskeskeisenä tapahtumisena. Synnyt, toteutat ruumiintoimintoja, kuolet. Homojen vastustajat ylentävät tämän tylsämielisten uskontunnustuksen peräti elämän syvimmäksi tarkoitukseksi.

Martta

Nuorilla on lupa omaan ruuminsa, elämänsä ja moraalinsa suojelemiseen, vaikka kirkko, valtamedia tai yhteiskunta ei sitä heille soisi.

Älkää siis olko niihin osallisia heidän kanssaan. Ennen te olitte pimeys, mutta nyt te olette valkeus Herrassa. Vaeltakaa valkeuden lapsina ja tutkikaa, mikä on otollista Herralle; älköönkä teillä olko mitään osallisuutta pimeyden hedelmättömiin tekoihin, vaan päinvastoin nuhdelkaakin niistä.
Eph 5:7,8,10,11

Vielä tulee aika, jolloin kadutaan tätä irstautta ja Jumalan säätämyksien rikkomista. Annetaan nuorten elää vanhurskaasti!

kaijakuopila

Iät ajat sittn on tutkittu, että hormoonitasapainoon vaikuttaa mm. E-pillerit ja ravinto.
On ollut sairasta seurata, että valtakunnan päälesbot ja homot
yrittävät takoa suomalaisten päähän, että se olisi NORMAALIA.
Ei ole, siis homot ja lesbot järjestöinenne ottakaa asioista selvää, älkääkä kylyttäkö suomalaisia typeryydellänne.
Esim Espanja laittaa homot hormoonihoitoon.
Hyvä Kristillinen liitto, toitte tärkeän asian esille.

kaijakuopila

Parviainen, etkÑa todellakaan tiedä, että E-pillerit aiheuttaa myös lesboutta. Onhan siitä jo parisenkymmentä vuotta kun asia tuotiin julki. Mutta ne E-pillerit ovat mainio läáketeollisuuden biznes. Homouoteen vaikuttaa samoin monet asiat. Toki on synnynnäisesti sukupuolisesti vinoutuneita, onhan synnynnäisesti kaksipäisiä ja kuusisormisiakin ihmisiä.
Ellei valtakunnan johdossa olisi näitä E-pilleri ja hormoonitoimintansa sekoittaneita käveleviä katastrofeja, Suomessakin olisi asiat paremmin. Aiemmin suhtauduin homoihin ja lesboihin ihan tavallisina ihmisinä, mutta nyt kun asiaa tungetaan joka tuutista, on alkanut kuvottamaan.
Koskahan insestiä aletaan pitää nosmaalina ?

parviainen

Kuulehan nyt. Kyllä homoseksuaalisuutta on ollut kauan kauan ennen kuin e-pillereitä oli ollut edes kenenkään kuvitelmissa.

Kummallisia homokammoisia vaan näyttää riittävän. Kai teillä on ollut vaikea lapsuus, äiti käyttänyt lääkkeitä, isäsuhde huono ja naapurinlapset kiusanneet, vai mistä tuollainen häiriö (joka sinullakin ilmenee) oikein johtuu? Onkohan siitä tehty tutkimusta?

kallenpoika

Biologien mukaan anukse eli peräaukon ja suolen toiminta on tarkoitettu yksinomaa ulostamiseen. Anaalinen yhdyntä on luonnonvastaista toimintaa. Lisääntymisen kannalta oleellista on miehen ja näisen yhdyntä, lesbot tai homot eivät voi lisääntyä. Täten homous on poikkeusilmiö, luonnonvastainen ja johtaa suvun sammumiseen.
Mitä tulee uskonasioihin, niin Raamattu esittää homouden ja lesbouden suoraan syntinä. Syntiä voi katua ja siitä tehdä parannuksen. Sitä jatkavat erottavat itsensä Jumalan yhteydestä. Siksi kirkon homomyönteinen kanta on tuomittava. Onneksi on vielä hengellisiä yhteisöjä, joissa homoutta ei suosita. Puolueista yksimielisiä tämän suhteen näyttäisi olevan vain KD.

Kallevi

Niin, biologien mukaan. Mutta entä meidän muitten, jotka emme tarkastele elämää rajoittuneesti pelkästään biologian näkökulmasta?

Heivaat itse näkökulman biologiasta teologiaan aika mutkattomasti. On kiehtovaa, että saat sovitettua Jumalan (abstraktin huuhaaukon) biokeskeiseen maailmankuvaasi.

Homous on tietenkin "poikkeusilmiö", mutta poikkeusilmiöt ovat osa normaalia elämää. Epänormaalia olisi se, jos poikkeuksia ei ilmenisi.

Keisari

"Biologien mukaan anukse eli peräaukon ja suolen toiminta on tarkoitettu yksinomaa ulostamiseen. Anaalinen yhdyntä on luonnonvastaista toimintaa."

Mielestäsi siis toiminta, jota tapahtuu luonnossa on luonnonvastaista? Ilmeisesti et ole tietoinen, että luonnonlait ovat fundamentaalisesti erilaisia ihmisten laeista. Luonnonlait määrittelevät, mitkä asiat ovat mahdollisia ja mitkä eivät; luonto ei ota minkäänlaista moraalista kantaa siihen, miten asioiden tulisi olla. Näinollen luonnonlaeista ei voi suoraan tehdä mitään johtopäätöksiä siitä, miten ihmisten lait tulee määritellä.

"Lisääntymisen kannalta oleellista on miehen ja näisen yhdyntä, lesbot tai homot eivät voi lisääntyä. Täten homous on poikkeusilmiö, luonnonvastainen ja johtaa suvun sammumiseen."

Tämäkään ei tarkalleen ottaen pidä paikkaansa. Nykyteknologian avulla lisääntyä voi ilman yhdyntääkin. Lesbot ja homot voivat toki halutessaan lisääntyä, ja osa heistä näin tekekeekin. Homous ei maagisesti estä yhdyntää vastakkaisen sukupuolen kanssa esimerkiksi juuri lisääntymistarkoituksessa. Homoseksuaalisuus on heteroseksuaalisuutta harvinaisempaa, en silti ymmärrä miksi tämä asia on jotenkin merkityksellinen. Maapallon väkiluku on koko ajan kasvussa, jos muutama prosentti ihmisistä ei lisäänny, ihmiskunta kyllä pärjää.

"Mitä tulee uskonasioihin, niin Raamattu esittää homouden ja lesbouden suoraan syntinä. Syntiä voi katua ja siitä tehdä parannuksen. Sitä jatkavat erottavat itsensä Jumalan yhteydestä. Siksi kirkon homomyönteinen kanta on tuomittava."

Raamattu tosiaan näyttäisi selkeästi kieltävän homoseksuaalisuuden. Koska jokainen kristinuskon lahko voi tulkita omaa pyhää tekstiään miten huvittaa, ei tässäkään asiassa ole mitään ihmeellistä. Tästä luonnollisesti seuraa se, että joidenkin kirkkojen mielestä homoseksuaalisuus on väärin, jotkut taas eivät tulkitse raamattua niin sanatarkasti, ja ovat sitä mieltä, ettei homoseksuaalisuus ole väärin. Ne, jotka eivät usko raamatun olevan muuta kuin kirja, ihmettelevät mitä tekemistä muinaisella tekstikokoelmalla on nykypäivän moraalin kanssa.

Hikinsavutus

onko sulla ripuli eli siis homojen kuukautiset, kun et usko ettei meillä normaaleilla ihmisillä ole mitään homofobiaa. Meistä vain on äärettömän kuvottavaa, kun joukko ihmisiä yrittää muuttaa luonnonlakeja (eikä siihen tarvita minkäänlaista uskontoa todistusvoimaksi). Sairasta touhua pitää kutsua sairaaksi ja sillä siisti, ripuli ei ole siisti.

Jape

..keskenään kaikessa rauhassa.

Luonnonjärjestyksen kannalta homous on yksilön henkinen häiriö jota toki esiintyy muillakin nisäkkäillä kuin ihmisellä. Normaalisti elävä/toimiva yhteisö luonnollisista syistä vieroksuu häiriötä.

Ymmärrettävästi tämä perstuttaa homoja(heidän kohdallaan ei voine sanoa että v:tuttaa)

pellehermanni

"Meistä vain on äärettömän kuvottavaa, kun joukko ihmisiä yrittää muuttaa luonnonlakeja"

Kannattaa mun mielestäni tietää mistä puhuu ennen kuin alkaa kirjoittamaan mitään tuollaista :)

"Ihmisten lisäksi mm. merilinnut ja merinisäkkäät, apinat, myös ihmisapinat, harjoittavat homoseksuaalisuutta. Sitä on havaittu 1500 lajissa, joista 500:ssa se on hyvin dokumentoitu.

Ei ole löytynyt yhtään lajia, jonka olisi havaittu harjoittavan heteroseksuaalisuutta muttei homoseksuaalisuutta. Lisäksi osa lajeista on hermafrodiittisia, väistämättä biseksuaaleja.

Professor Janet Mann on arvioinut, että ainakin delfiineillä homoseksuaalisuuden tarkoitus on vähentää lajin sisäistä aggressiivisuutta etenkin urosten kesken.

Bonobot eli kääpiösimpanssit ovat biseksuaalisia, promiskuiteettisia ja erittäin seksuaalisia, "rakastavat seksiä".

Pässeistä n. 6-10 % on bi/homoseksuaaleja"

Eli älähän poika/tyttö vedä luonnonlakeja mukaan jos et niistä(kään) mitään tiedä.

Professori

Katselin tuon videon. Eipä tuossa mitään kovin kummallista ollut. Kertoi yhden nuoren naisen käsityksen oman seksuaalisuutensa kehittymisestä. Totta vai näyteltyä - sen tietävät vain videon tekijät tai viime kädessä tämä nuori nainen itse. Sananvapaus ja taiteenteon vapaus hänelläkin kai kuitenkin on?

Tosiasia lienem että melkein kaikille suomalaisille on ihan herttasen yhdentekevää mitä ihmiset tekevät makuuhuoneissaan. Kunhan molemmat (tai kaikki) tekijät ovat mukana vapaaehtoisesti (näinhän ei aina taida olla, <a href="Älyllisesti epärehellistä kirjoittelua">kuten esimerkiksi näissä tapauksissa</a>).

Itse tunnen useita homoseksuaaleja, ja varsin tavallisia ihmisiä nuo tuntuvat ainakin makuuhuoneen ulkopuolella olevan. Ja makuuhuoneleikit heidän kanssaan eivät puolestaan minua kiinnosta.

Turha kohu siis kaikin tavoin; puolin ja toisin.

Tom B

Ongelman ydin on, että homot eivät halua pysyä makuuhuoneissaan poissa ihmisten silmistä toteuttamassa seksuaalisuuttaan! Ei, seksuaalisuutta pitää toteuttaa mahdollisimman julkisesti ja näkyvästi, se pitää tunkea kiinni toisten kasvoihin lainkaan välittämättä, että kaikkia ei ehkä kiinnosta homostelusta kuuleminen tai sen näkeminen! Kaikki Pride-paraatit ovat vain muiden provosointia ja julkisuuden hakemista! Homoilla tuntuu olevan jokin outo tarve saada muiden ihmisten hyväksyntä toiminnalleen ikään kuin homot olisivat epävarmoja siitä, että heidän touhunsa ovat luonnollisia. Erityisesti halu vakuuttaa homouteen kielteisesti suhtautuville, että homous on luonnollista vaikuttaa enemmän siltä kuin homot itse asiassa yrittäisivät vakuuttaa itselleen, että heidän toimintansa on luonnollista!

Lempi

toi vaikuttaa kyllä ihan muulta käytökseltä kampanjoijilta kuin miltään lähimmäisen rakkaudelta. Kielletään ihmisiltä osa heidän identiteettiään ja oikeutta olla onnellinen vertaamalla ihmisiä murhaajiin heidän ominaisuuksien perusteella.

Eikö toi ole jo ihmisten oikeuksien vastaista?

Keneltä se on poissa, että kaksi samaa sukupuolta olevaa ihmistä savat hyvällä omalla tunnolla olla onnellisia ja vieläpä vaikka samat oikeudet avioliitossa kuin eri sukupuolta olevat ihmiset. Jos he kuitenkin rakastavat toisiaan ja haluavat elää yhdessä? Ja sen lisäksi vaikka avoliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa niin miksi ihmeessä eivät voisi yhtä hyvin olla avioliitossa? Kuka inhimillinen ihminen todella 2011-vuonna kyseistä oikeutta muiden ihmisten elämänvalintojen puolesta edes viitsii vastustaa? puhumattakaan murhaajaverrannoista...

Lempi

Yhteisvastuu kampanjoi yksinäisyyden vähentämiseksi ja "tänä keväänä Yhteisvastuun arkienkelit torjuvat nuorten yksinäisyyttä Suomessa... ..Yksinäisyys ja syrjäytyminen koskettavat nuoria eri tavoin eri puolilla maailmaa, mutta kokemus syrjäytymisestä on yhteinen ja sillä voi olla traagisiakin seurauksia. " Linkistä www.yhteisvastuu.fi voi lukea tarkemmin aiheesta.

Suomessa valitettavan yleistä yksinäisyyttä pidetään vakavana yhteiskunnallisena ongelmana. Toi nuoria homoja puolestaan yksinäisyyteen alistava -kampanja ei ainakaan edesauta myöskään yhteisvastuukeräyksen päämäärää yksinäisyyden torjunnassa..

jj.annala

Muutama yksittäinen ihminen päättää olla homovastaisia - sepä onkin kirkon vika. Mielenkiintoista. Minä olen sitä mieltä, etten syö verilettuja - siitäpä voisikin syyttää niiden valmistajaa. Tai jos eduskunnassa hallitus päättää jotain, mistä en ole samaa mieltä - syytetäänpä valitsijoita tai oppositiota. Tuollaiset kampanjat pitäisi jättää ihan omaan arvoonsa. Kirkko ei päätä jäsenistään, ja tästä asiasta ei voi kirkkoa syyttää. Ei uskoisi, että ihmiset ovat näin ajattelemattomia, puolin ja toisin.