Tiistai 16.7.2019

Eroakirkosta.fi:ssä kuhinaa – tässä syy

Luotu: 
22.3.2011 13:25

Eroakirkosta.fi-palvelussa näkyy nyt kristillinen Älä alistu -kampanja, palvelusta kerrotaan Uudelle Suomelle.

Tänään näyttäisi sivuston mukaan eroavan kirkosta tavallista enemmän henkilöitä, noin kolminkertainen määrä tavalliseen nähden.

- Lopullinen syy erota löytyi Älä alistu! -kampanjasta. Meinasin erota jo homoillasta syntyneen keskustelun myötä mutta kun tällä aletaan tosissaan sotkea
nuorten päitä, en halua olla asian kanssa missään tekemisissä. Nykyajan nuorilla on muutenkin jo tarpeeksi paineita ja heiltä odotetaan liikaa. Miksi pitää aiheuttaa lisää pahoinvointia? kirjoittaa yksi sivuston kautta eronneista.

Uusi Suomi kertoi eilen kampanjasta, joka kannustaa homoseksuaalisia nuoria pidättäytymään ”raamatunvastaisten” mielihalujensa noudattamisesta.

Nuotta-sivuston julkaiseman kampanjatiedotteen mukaan nuoren ei pidä ”alistua yhteiskunnalliseen painostukseen arvokysymyksissä”. Toisin sanoen järjestöt ovat sitä mieltä, että homoseksuaalisuuttaan ei tulisi hyväksyä, vaikka yhteiskunta sen hyväksyisi.

Nuotta-sivusto sanoo julkisuuteen lähettämässään tiedotteessa, että kyseessä ei ole eheytys- vaan tiedotuskampanja. Nuotan mukaan tarkoitus on antaa nuorille välineitä pohtia oman elämänsä kipupisteitä.

Viimeksi Eroakirkosta.fi:ssä käynnistyi mittava eroaalto television Homoillan seurauksena.

Jaa artikkeli:

Kommentit

space

Enää onkin epäselvää onko kirkon porukoilla muuta mielessä kuin muiden ihmisten seksuaalinen orientaatio. Siitä puhe mistä puute.

Usko, toivo ja rakkaus...vai mitä niitä teemoja nyt oli silloin aikoinaan? Kirkko, mikä se nyt siis olikaan?

Kommentteja

Uutisen otsikkona on "Eroakirkosta.fi:ssä kuhinaa". Kävin katsomassa eroamistilastoja. Eilen kirkosta eronneita oli yhteensä 84. Tänään ennen uutisen kirjoittamista eronneita näkyi olleen ehkä noin 50. Oliko eroamisasia tällä kertaa tosiaan Uuden Suomen etusivun uutisen arvoinen sen kirjoittamisvaiheessa? Toki eroamisissa on kohoamista maaliskuun osalta, mutta hiukankin pidemmällä perspektiivillä asia näyttäytyy vähän erilaisena. Tammikuussa enemmän kuin tuon (84)verran erosi yli 20 erillisenä päivänä (joista enimmillään eroja oli päivässä 372). (Viimeisen viikon aikana eroja oli eilinen poislukien 45-72 päivittäin).

On toki tunnettua, että uutisoimalla eroamisista saa aikaan lisäeroamisia (niin kirkon kuin muidenkin järjestöjen kohdalla). Uutisoinnin seurauksena varmaan tänään kirkosta eroamismäärät kohoavat tavanomaista selvästi korkeammalle. Uutisointi siis tavallaan voi ruokkia uutisaihetta. Silti mietin sitä, mihin uutiskynnys milloinkin asetetaan.

SBeckham

Hyvät 80% kansasta, jotka kuulutte evankelisluterilaiseen kirkkoon. Haluan vain muistuttaa, että te olette myös olleet tukemassa tätä kampanjaa. Esimerkiksi Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys, joka on ollut mukana järjestämässä tätä kampanjaa, on saanut vuonna 2009 noin 1,2 miljoonaa euroa seurakunnilta.
Linkkinä teille SLEY:n vuoden 2009 tilinpäätös heidän omilta nettisivuiltaan:
http://www.sley.fi/sites/default/files/dokumentit/hallinto/Sley_2009_til...

TSV

On korkea aika että herätellään nämä tapa "kristityt" ulos sieltä. Suomessa ei paljon Raamattuihin tai taikauskoon uskota, mutta silti pidetään kulttuurillisena, että ollaan kirkossa. Ihmiset eivät joko uskalla erota tai ovat liian laiskoja. Suurin osa suomalaisista ei usko hokkuspokkuksiin mutta silti luulevat kirkkoon kuulumisen olevan jotenkin hyödyllinen.

Ne rahat käytetään paljon muuhunkin kuin juuri teidän haluamiin hyväntekeväisyyksiin.

Ps. Aitoa suomalaista kulttuuria ovat Ukko ylijumala ja kumppanit.

hannu pohja

Hämmästyttävää on tämä ihmisten yksioikoisuus suuhteessa tähän "eroa kirkosta" poppoon taktikointiin.
Kyseinen liike ei ole perustettu muuta tarkoitusta varten kuin hajoittamaan kristillinen kansankirkkomme!
Liikkeen takana ovat tunnustautuneet ateistit!!!
Minkään yksittäisen vähemmistön (homojenkaan) etuja tai olemassaolon suvaitavuutta ei vähemmässäkään määrin pyritä edistämään.
Sattui vain olemaan joukko jonka siiveellä sopivassa ajankohdassa päästiin hirmu askel eteenpäin pyrkimyksissä.
Tuo homoilta kakkosella oli todellinen pommi.
Noin typerä journalistinen kyhäelmä sai huomion jopa naapurimaassamme Ruotsissa. Olikin heillä sopiva hetki palkita tämä urotyö! Ai miksi? Kyse on palkinnon myöntäjän intresseitä Suomessa. Eikö siis ohjelman erinomaisuudessa?+?
Aivan varmasti tästä ateistiporukan touhusta hyötyvät myös suomeen tulleet ja pyrkivät muslumit ja muut eriuskoiset. kaikkein vähiten ehkä uskossa olevat homot. Ei heille ainakaan Suomeakin valloittamaan pykivä muslumiväestö tue.
Ikävä kyllä näin ihmisiä kusetetaan.

hannu pohja

Pitänee näköjään selventää. En pelkää lainkaan "pahoja" ateisteja". Mistä moinen käsitys?
Kirjoitn vain siitä kuinka määrätietoinen pieni porukka käytti hyväkseen hakoteillä olevaa pientä porukkaa ja seuraukset tiedetään.
Sinusta en tiedä, oletko huvittava laisinkaan?

humus

Sanoma armosta kuuluu kaikille, siinä olette oikeassa.

On armollista viestittää nuorille että on ihan ok että kokea kiinnostusta ja kiihoitusta myös oman sukupuolen tutuista - tunteilleen ei kukaan mitään voi.

Kampanja kannustaa ettei näiden tunteiden pohjalta kannattaisi lähteä toimimaan - liberaalien mielestä tämä on ainoa ja väistämätön vaihtoehto "olet homo, elä sen kanssa"

On armollista sanoa ettei tunteidensa takia tarvitse alistua liberaalien leimaamaksi homoseksuaaliksi. Tämä on samaa ahdasmielisyyttä, kun ette suvaitse ihmistä joka ei halua toteuttaa homoseksuaalisuuttaan.

TylerDurden

HA HA HA HA HA HA HA!! Ihanko me ollaan yhtä ahdasmielisiä ku te?? Taitaa olla argumentit lopussa? Ei me pakoteta ketään mihinkään! Me vaan halutetaan että kaikki päättää ite kun taas te yritätte pakottaa ihmisiä heteroiksi. Tajuakko miten rankkaa on ku pitää salata oma suuntautuminen? Me kannustetaan olemaan sitä mitä on. Koita jo aikuistua, ei kaikki vaan oo heteroita!!

humus

Ihminen on ihminen. Yksilöllinen, ainutlaatuinen ja Jumalalle rakas.

Minä en ole ihmisiä leimaamassa taipumustensa takia, ei seksuaalisuus ole ihmisessä määräävä tai määrittelevä ominaisuus.

Minä haluaisin myös että kaikki päättävät itse. Homoseksuaalisia tunteita kokeva nuori pitäisi olla vapaa myös päättämään olla toteuttamatta taipumustaan ja olemaan lokeroimatta itseään homoseksuaaliksi. Ymmärrän että salaaminen on ahdistavaa ja rankkaa, mutta yhtä tuhoisaa on jos vaihtoehto on vain yksi - homoseksuaalisuuden toteuttaminen. Minä en halua olla se joka rajoittaa nuorten valintoja - toivoisin että ahdasnuppiset liberaalit myös kunnioittasivat ihmisiä näin.

Antti Alien

Oletko todella niin tottunut elämäsi ohjailuun, ettet ymmärrä käsitettä liberaali? Oikeastaan koko käsite on tässä tapauksessa turha, sillä yksikään tervejärkinen ihminen ei ideologiastaan riippumatta edes harkitsisi sitä mahdollisuutta, että voisi käskeä toista olemaan - tai olemaan olematta - mitään muuta kuin mitä hän sitten sattuukin olemaan.

humus

Voisin taipua kannallesi mutta sitten olisimme molemmat väärässä.

Yhteiskunnan yhdessä muodostama laki ja järjestys nimenomaan asettaa rajat ihmisten olemisella. Käytännössä siis käskevät ihmisiä olemaan tappamatta ja varastamatta, vaikka kyky ja paikoin halukin kaikilta löytyy. Väitteesi on siis käsittämätön? Rauhallinen ja menestyksekäs yhteiselo perustuu yhteisiin, ohjaaviin vaikutteisiin.

Mitä taas alkuperäiseen aiheeseen tulee, on ymmärrettävä että keskustelun molemmin puolin on olemassa käsitys siitä mikä on hyvää ja kannatettavaa - tässä tapauksessa homoseksuaalisia tuntemuksia läpikäyvän nuoren kohdalla.

Nuotan julkilausuma antaa tuen omantunnonvapaudelle olla toteuttamatta homoseksuaalisuuttaan ja vapauden olla asettumatta leimatuksi homoseksuaaliseksi. Liberaalit puolestaan ymmärtävät nuorelle hyväksi vain homoseksuaalisten taipumusten vahvistamisen ja toteuttamisen.

Vastauksesi vahvistaa käsitystä liberaalin puolen vahvasta taipumuksesta ennakkoluuloisuuteen ja leimaamiseen - olen mielestäsi tahdottomana ohjaukseen alistunut, en tervejärkinen. Kiitos tästä suvaitsevaisuudesta.

Antti Alien

En jaksa edes puuttua toistamaasi vertaukseen tappamiseen ja varastamiseen, mutta puutunpa väitteeseen julkilausumasta "omantunnonvapaudelle". Jos olisit edes lukenut Nuotan kampanjasivun, olisit huomannut seuraavan, kaiken järjen ja logiikan vastaisen lauseen:

"On helppoa alistua määrittelemään oma identiteetti yleisen mielipiteen, omien elämänkokemusten ja sisäisten tuntemuksien mukaisesti."

Koko kampanjan tarkoitus on kieltää omantunnonvapaus, ja korvata oma identiteetti "jumalan antamalla". Missään ei kylläkään muistettu määritellä, minkä jumalan.

Oletko todella sitä mieltä, että tietyn seksuaalisen suuntauksen väittäminen vääräksi, vahingolliseksi ja "synniksi" ei ole ennakkoluuloisuutta ja leimaamista, mutta toisten tarkoituksellisen vahingoittamisen kutsuminen järjenvastaiseksi on? Katsos, kun liberalismi yltää ainoastaan niin pitkälle, että itselleen saa tehdä mitä tahtoo. Muille ei.

syvä

Kirkon kuului olla ja kuuluu edelleen olla palvelulaitos, josta saa palvelua ja tietoa tarvittaessa.

Kirkkohallistus on suuressa - tuota - viisaudessaan antanut sellaiset ohjeet, että vain sata vuotta vanhempia kirkonkirjoja eli lähinnä niistä otettuja mikrofilmejä saa tutkia. Tämä tarkoittaa, että myös arkistolaitokselta palautetaan 100 vuotta nuoremmat filmit takaisin kirkkoihin.

Rahat taitaa olla kirkollakin tiukassa, mutta edelleen se on palvelulaitos. Tuollaiset pääätökset eivät paranna millään lailla kirkon suosiota ja estävät tutkimustyön tekemisen kokonaan arkistojen parissa.

Kermit

"Kyseinen liike ei ole perustettu muuta tarkoitusta varten kuin hajoittamaan kristillinen kansankirkkomme!"

Olet aivan oikeassa. Agendana on vain se, että pakolla lapsena kastetut ihmiset ymmärtäisivät jättää huuhaan ja ajatella itse.

Siis todellinen yhdenasianliike. Siksipä se on niin suosittu, kun uskontosoopan tilalle ei olla tyrkyttämässä yhtään mitään kuin jokaisen henkilökohtaisen ajattelun vapautta.

Minusta eroakirkosta.fi on hyvällä asialla. Kansankirkko ei ole toiminut Suomessa koskaan kokonaisvaltaista ihmisyyttä arvostavana laitoksena. Sen on jo aika mennä.

hannu pohja

Kermit ilmeisesti ymmärsi millaisesta porukasta on kyse.
Kuitenkin olen kanssasi olen eri mieltä Ev.Lut kirkon kokonaisvaltaisesta ihmisyyttä arvostavasta toiminnasta.
Mikä korvaa kirkon päivittäisen nopean avun tuottamisen hätätilanteissa (esim tampereen pizza pommi), päivittäisessä muonittamisessa, päivätominnassa vahoille ja nuorille ym... Minun mielestäni tuo ei ole varsin tuomittavaa tyrkytystä vaan hyvinkin inhimillistä toimintaa. Varmastikaan ei kysellä oletko homo vai mikä.

Sellainen kysymys kuin homojen avioliito oikeus ei ole mielestäni mikään tasa-arvo kysymys. Saavat homot liittoutua ihmisinä mutta eivät avioliittoon, koska se on yksiselitteisesti miehen ja naisen välinen liitto. Tämä saattaa tuntua oudolta, mutta ei vähemmistön ole fiksua mennä vaatimaan itselleen suinpäin oikeuksia suuresti kaikessa loukattuina vaikka tälläinen kiista olisi ratkaistavissa vai keksimällä heidän liitolleen nimi.

Syy miksi en pidä "eroa kirkosta" liikkeen toiminnasta tuli jo aiemmin ilmi. On ihmisiä jotka tuon homoillan huumassa erosivat kirkosta ja nyt miettivät että miksi. Eräs tälläinen on tämä hyvin itseriitoinen "uskossa oleva" Jani Toivola joka nyt on huomannut menettäneensä kodin. Huomio, häntä ei kukaan kehottanut kirkon puolelta eroamaan. Varmasti kyseinen liike seuraa tarkasti tapahtumia ja bongaa seuraavat "päähänpotkitut" joiden kautta pääsisi kirkkoa vastaan iskemään.

Itse en kuulu kirkkoon (ainakaan vielä) vaikka pidänkin ev.lut kirkkoa tähän päivään asti suurena suomalaisuuden ja Suomen yhteiskunnan pilarina.

Kermit

Itse ymmärsin erota kirkosta vasta kuin tyttäreni oli tehnyt sen ennen minua.
Sukulaiseni ovat läpeensä ahdasmielisiä ja uskonnollisia. Olisinpa tajunnut erota aikaisemmin, kun maksoin kiltisti kirkolle lähes tuhat euroa vuodessa.

Kirkko tekee toki hyviäkin juttuja, mutta ei käytä siihen edes viitä prosenttia saamistaan tuloista. Lähinnä sen verran kuin normi ihminen maksaa kirkollisveroja siis rapeat yhden prosentin verran.
Jos ihmiset laittaisivat rahat hyväntekeväisyyteen kirkkoveron maksamisen sijasta olisi käytössä satakertainen potti kirkon hyväntekeväisyyskassaan verrattuna.

Ei edes kymmenyksiä voi kirkko käyhille pulittaa. Vaan maksaa vähän, mutta pitää meteliä siitä niin kovin paljon.

Noilla rahoilla voisi organisoida kovinkin tehokkaan auttamisjärjestön ja auttaa ihmisiä, mutta kirkkoveron eurosta avustamiseen jää vain joitakin senttejä.

zzz

Melkosen hupasaa. Vapaa-ajattelijat ovat käyttäneet vuosia ja varmaan aika tavalla rahaa koettaessaan saada porukkaa eroamaan kirkosta, mutta menestys ei ole ollut ihan niin valtavaa. Ei ainakaan verrattuna siihen miten moni eroaa kirkosta heti kun siellä joku alkaa esittelemään omia mielipiteitään julkisuudessa. Ev lut kirkko on vähän kun Persut. Porukka kannattaa niitä/kuuluu niihin vain siksi ettei ne tiedä mihin ne ovat liittyneet.

ristoi

Maaliskuu on ollut toistaiseksi kyseisellä sivustolla selkeästi viimevuotista hiljaisempaa, joten tämänhetkinen nousu on nousua vain n. 50 päiväeroajan lukumäärästä ehkä joihinkin satoihin eroajiin päivässä. Jos vaikutus jää lyhytaikaiseksi (viikon mittauseksi), saavutetaan vasta normaalihko maaliskuun eroamismäärä.

On tietenkin hyvä, että asiasta uutisoidaan. Eroaminehan parhaassa tapauksessa johtaa sisäisesti yksimielisempään kirkkoon, josta varmaankaan kenelläkään ei ole mitään pahaa sanottavaa.

Tämänhetkisen lukemien valossa voisi kuitenkin uutisoidan niinkin, että kirkossa ei näyttäisi olevan jäljellä merkittävää määrää eroamishaluisia kampanjan vastustajia, koska "homoilta TV:ssä" sentään sai eroamisluvut tuhansiin päivässä.

Kermit

on melko myöhäinen instituutio kristityilläkin.
Miksi se onkin äkkiä niin pyhä että se ei kuulu homoille?

Avioliitto ei ole kai minkään kirkkokunnan mukaan mikään ylhäältä annettu sakramentti, lähinnä vain kahden ihmisen sopimus yhdessä elämisestä.

Toki kirkot keksivät rippikouluja ja muita pakkoja avioliiton suhteen, mutta raamatullista asiaa avioliitosta on melko vähän, koko avioliitto keksittiin suunnilleen siinä vaiheessa, kuin ruotsit käännyttyttivät suomalaiset.

HBlanc

SETAn nuorille suunnattu homouden markkinointikampanja ja tämä uskovaisten hihhuleitten vauhkoilu ovat yhtä vastenmielisiä ilmiöitä. Heterona olen kyllästynyt siihen että homoasiaa on pakkosyötetty mediassa jo kuukausitolkulla. Enkä varmasti ole ainoa joka näin ajattelee...

Vesimies

Homous ja lesbous on sairaus jossa kyseisiltä ihmisiltä puuttuu jotakin alueelta joka hallitsee seksuaalisuuttamme ja sekkaiseen normaaliin , biologisesti tapahtuvaan lajin ja suvunlisäämiseen. Rakastaminen ja rakastamisen tunne jota myös esim homoilla on ei kuitenkaan voi olla aivan samansisältöinen kuin se on normaaleilla miehellä ja naisella.
Iso kysymys on mielestäni myös se, tarvitseeko meidän normaalia sukupuolisuuttamme edustavien hyväksyä lainkaan homoja ja lesboja. Onkohan kukaan oikeasti syventynyt ja selvittänyt minkälainen on esim homojen kahdenvälinen rakkaus? Mielestäni heidän "rakkautensa" on oltava jotain muuta ja ostain muualta.
Johonkin on rajat laitettava. Nyt kun meitä normaaleja on vielä enemmistö voisimme hyvinkin ruveeta vaatimaan homoille ja lesboille rajoja ja rajoituksia. Ensimmäinen raja olis siinä etteivät he saa mainostaa omaa erilaisuuttaan vaan heidän on sulauduttava muihin aivan kuin maahanmuutajien kotouttamisenkin on tarkoitus tehdä.
Toki kansalaisoikeudet ja velvollisuudet koskisivat myös heitä, mutta aviuoliittoon vihkiminen kahden munallisen kesken on jo hanuria.
Toisena rajana pitäisin kirkkoon ja enemmistömme uskontoon kohdistuva protestointi, joss mm eroa kirkosta liike häärii ja jossa näyttää homojen yhdistys olevan myös melko aktiivinen. Yhdynkin aikasemman kirjoitajan näkemykseen"Kyseinen liike ei ole perustettu muuta tarkoitusta varten kuin hajoittamaan kristillinen kansankirkkomme!"
Mielestäni asia ei ole vielä selvä ja meidän tavallisten miesten sekä naisten onkin tehtävä ns ryhtiliike, olemme tässä demokratiassa kuitenkin se enemmistö jolla on myös valta puhua ja vaatia.

TSV

Ensinnäkin pitää ilmeisesti selvittää mitä rakkaus on. Rakkaus on biokemiallinen reaktio joka aiheutta "perhosia vatsassa" tunteen ja tämä tunne kestää noin 2-4 vuotta. Se on evoluutiollinen keino, millä uros jäisi huolehtimaan naaraasta ja mahdollisesta jälkeläisestä ja naaras ei juoksisi aivan niin helposti vieraita spermoja metsästämässä.

Sitten selvitetään avioliitto. Ihmisiä ei voida syrjiä iän, seksuaalisuuden, värin, sukupuolen yms. perusteella.
Avioliitto on juridinen sopimus. Kirkko voi itse sitten siunailla ketä haluaa, mutta Suomi ei ole mitään teokratia.
Henkilökohtaisesti avioliitto on aikansa elänyt instituutio enkä ymmärrä miten esim. kaksi ihmistä ei voi itsemääritellä esimerkiksi perimisoikeuden, mitä se valtiolle kuuluu?

Demokratia tosiaankin toimii enemmistön vallalla, mutta LAIT niin meidän omat, EU ja kansainväliset ihmisoikeuslait suojaavat vähemmistöjä enemmistön mielivaltaisilta teoilta.

Te voitte siellä kirkoissanne päättää mitä teette, se ei kuulu muille, mutta valtio ja kirkko pitää erottaa lopullisesti eli rahantulon pitää loppua ja tunnustuksellinen uskonto POIS kouluista.

CyberAngel

Toisten ajatusmaailman ymmärtäminen vaikuttaisi olevan täysin hakusessa. eEhkä erehdyn tässä, mutta otaksun homojen loukkaantuvan, koska *HE* ajattelevat eheytyneen Annin kertomuksen olevan painostusta, eikä mahdollisuus osalle homoista. Tarjolla oleva vaihtoehto ei ole vaihtoehto silloin kun ei ole halua vaihtaa suuntautumistaan, jolloin sitä ei suvaita niillekään, jotka haluavat jostain syystä "poiketa porukasta". Uhka syntyy tuputtamisen, syntikäsitteen ja omaa persoonaa syvästi koskettaviin asioihin puuttumisesta, vaikka se olisikin jonkun oma rehelllinen kokemus. Tasa-arvo siis SeTassakin koskee vain niitä, jotka ajattelevat pysyvänsä omassa seksuaali-identiteetissään taikka "löytävät" homoutensa. (tai bi tai lesbo tai jne)

Mitää tulee uskovien tuntemuksiin niin nyt on kai kyse aidosta yksittäistapauksesta, jossa siis "viipalesynti"(TM) eli yksittäinen synti otetaan käsittelyyn. Muita seksuaalisyntejä on esim. Suomen lain vanhentunut salavuoteus eli avioliiton ulkopuolinen sukupuoliyhdyntä eli esiaviollinen seksi, avoliitto, irtosuhteet, jne.
MUTTA on tietenkin olemassa lukuisa joukko muitakin syntejä. "Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja Jumalan kirkkautta vailla"
Jumala kutssu syntisiä yhteyteensä taustasta riippumatta. Jeesuksen sovitustyön pohjalta ihminen saa syntinsä anteeksi. Kristityn kasvuun kuuluu itselle kuoleminen eli syntielämästä luopuminen. Tätä näkökulmaa ei voi ymmärtää ilman että ensin tulee uskoon. Ilman uudestisyntymistä voidaan hyvinkin puolustaa homojen ihmisoikeuksia. Raamatun valossa tällainen homouden puolustaja VIHAA HOMOJA ja yleensäkin syntisiä, koska haluaa heidän joutuvan Kadotukseen, eroon Jumalan läsnäolosta. Tämän kertominen saaq suuttumuksen aikaan uudestisyntymättömässä. "Älä tuomitse!". Tarjolla onkin Anteeksianto ja Sovitus, niin että voi elää yhteydessä Jumalaan aivan uutta elämää. Vapaa tahto oikeuttaa kieltäytymään. Kristitty julistaa evankeliumia, hyvää sanomaa: "Ota Jeesus vastaan!"

Sananvapaus+mielipiteen vapaus sallii kirjoittaa puolesta ja vastaan ja jopa kirjoittaa ettei saa kirjoittaa puolesta tai vastaan tai että juuri tuolla tavoi ei voi kirjoittaa tai että pitää kirjoittaa minun tavallani. Voi olla myös kirjoittamatta. Voi olla ilman mielipidettä. Voi salata mielipiteensä tai valehdella siitä tai kohauttaa olkapäitään koko asialle tai jopa olla havaitsematta tätä tai muutakaan väittelyä.
Suvaitsevaisuus? Voisiko se olla sitä että määritellään mitä sopii suvaita. Jos suvaitsee vähemmän tai enemmän, erilailla tai eri asioita tai ei &/%¤/¤#¤% edes ymmärrä missä MINUN suvaitsevaisuudessani on kysymys NIIN SILLOIN EI SITÄ toisenlaista suvaitsevaisuutta ja sen määritelmää kyllä ihan varmana suvaita, niinh! Se on väärin suvaittu!