Keskiviikko 19.12.2018

BBC heräsi: Joukkopako kirkosta Suomessa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.3.2011 14:13
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo videojutussaan Suomen luterilaisen kirkon tilanteesta. BBC:n jutussa kerrotaan, että joka viikko noin tuhat suomalaista eroaa kirkosta.

Joukkopakoa selitetään sillä, että nykyaikana ihmiset kokevat kirkon liian vanhoilliseksi ja ajastaan jälkeen jääneeksi.

- Kirkko on monen mielestä suvaitsematon ja liian konservatiivinen, sanoo BBC:n haastattelussa Helsingin piispa Irja Askola ja toteaa, että näitä äänenpainoja pitäisi kirkon kuulla.

BBC:n mukaan suomalaiset ovat ”menettäneet uskonsa kirkon visioon siitä, mitä Jumala on. Olennaista on se, että ihmiset ovat kyllästyneet kuulemaan, miten heidän pitäisi elämänsä elää”.

Jutussa kerrotaan, että ”kirkon ankara linja moraalin ja homoseksuaalisen suhteen on vieraannuttanut monet”.

Tosiasiassa kirkon johdon kanta esimerkiksi homoseksuaalisuuteen on yleisesti ottaen enemmän suvaitsevainen kuin suvaitsematon, mutta Homoilta ja tuoreimpana esimerkkinä Älä alistu -kampanja ovat nostaneet esiin kirkon vanhoillisemmat kannat.

BBC liittää Suomen kirkon tilanteen laajempaan eurooppalaiseen konseptiin. Hiljattain BBC kertoi tutkimuksesta, jonka mukaan uskonto on kuolemassa sukupuuttoon yhdeksässä maallisessa demokratiassa. Nämä olivat Suomen ohella Australia, Itävalta, Kanada, Tshekki, Irlanti, Alankomaat, Uusi-Seelanti ja Sveitsi. Lue tutkimuksesta tästä.

Kaikki Uuden Suomen uutiset Älä alistu -kampanjasta täällä.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

salakankee

"Tosiasiassa kirkon johdon kanta esimerkiksi homoseksuaalisuuteen on yleisesti ottaen enemmän suvaitsevainen kuin suvaitsematon, mutta Homoilta ja tuoreimpana esimerkkinä Älä alistu -kampanja ovat nostaneet esiin kirkon vanhoillisemmat kannat."

Lahko-fraktiot pilaavat kirkon julkisuuskuvan lopullisesti. Kansalle tulee mieleen vain tiukkapipoisuus ja armottomuus

Kuilkka

Kohun takana on youtubessa esitetty video Annan tarina.
En itsekään kuulu kirkkoon, joten en sano kirkosta hyvää enkä pahaa, mutta uteliaisuudesta kävin katsomassa tuon pienen
videon. Sehän oli hyvä eikä siinä ketään tuomittu.