Lauantai 20.1.2018

Miksi Timo Soini ei vastaa? – ”Suomalaisten täytyy tietää”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.3.2011 07:07
  • Kuva: Heidi Kähkönen
    Kuva
    EU-kollega kaipaa Timo Soinilta vastausta aborttikysymykseen.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin aborttikanta puhuttaa jälleen. Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (kok.) ihmettelee Puheenvuoro-palvelun blogissaan kollegansa vaikenemista aborttiasiassa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Soini suuttui Iltalehdelle eilen lehden kysyessä häneltä toistamiseen, miksei raiskauksen uhrikaan saisi tehdä aborttia. Hän ei suostunut vastaamaan koululaisen alun perin esittämään kysymykseen, koska vastaavaa ei hänen mukaansa kysytä muiltakaan poliitikoilta.

Entinen kristillisdemokraatti Korhola, joka itsekin on aborttivastainen, kaipaa Soinilta vastausta kysymykseen.

–Vauvoja voi puolustaa. Soinikin voisi, eikä vain kieltäytyä vastaamasta kysymyksiin. Ehkä saisimme samalla selvyyttä siitä, mitä mieltä hän on ja mihin asti, kirjoittaa Korhola.

–On kysyttävä, mitä kristillisen maailmankatsomuksen pohjalta voi edellyttää niiltä, jotka eivät sitä katsomusta kokonaisuudessaan jaa. Kristillisiä arvoja sopii kyllä hyvinkin vaalia – mutta voiko niitä vaatia? Äänestävän kansan täytyy tietää, tunnistaako Soini tämän eron.
 
Korhola uskoo, että voisi itse raiskaustapauksessakin päätyä ”pro life -hengessä” suojelemaan sikiötään. Hän ei kuitenkaan voisi vaatia vastaavaa joltakulta toiselta.

–Lainsäätäjänä puolustaisin viattoman uhrin oikeutta aborttiin. Eihän ole mitään takuita, että raiskatulla uhrilla riittäisi uskoa, toivoa ja rakkautta. --- Haluaisin todella tietää, soisiko lainsäätäjä Soini abortin edes raiskaustapauksessa. Vai priorisoiko hän Päivi Räsäsen lailla sikiön oikeudet uhrin oikeuksien edelle periaatteella ”rikoksesta ei saa seurata lisää rikoksia”?

Jaa artikkeli:

Kommentit

PT

Abortoitavan vauvan kannalta ei ole eroa sillä, onko hedelmöitys seurausta raiskauksesta vai ei. Jos sen lapsen elämä on pyhä ja arvokas, se on.

Lisäksi on eri asia vastustaa aborttia henkilökohtaisena vakaumuksena, tai ajaa lainsäädännön muuttamista asiassa. Tämä jos mikä on omantunnon kysymys.

rolleruusunen

Timo Soiniin suhtaudutaan kilpailijoiden keskuudessa, kuin yli-ihmiseen, jolla pitää olla kanta aina valmiina, kysyttiinpä mitä vain.
Kun pääministeriltä kysyttiin kantaa hänen tärkeimpään asiaan EU:n tukimiljardeista, hän ei pystynyt vastaamaan monen tivaamisenkaan jälkeenkään.

Voi pyhä yksinkertaisuus.
Luuleeko Korhola, että heittämällä mitä vaan kysymyksiä Soinille, hän osoittautuisi välkyksi.
Päin vastoin hän osoittautuu tyhmäksi Korholan talon likaksi.

jaasalo

Soini on vastannut kysymykseen hyvinkin yksiselitteisesti jo vaikka kuinka moneen kertaan. Hän ei uskonnollisesta vakaumuksestaan johtuen hyväksy aborttia. Perussuomalaiset (puolue) eivät ole kuitenkaan olleet missään vaiheessa kieltämässä abortteja, vaikka Timo Soini (henkilö) ei niitä vakaumuksellisista syistä hyväksyisikään.

Katsokaa, minä ennustan teille: Soini tulee vastaamaan kysymykseen, ja mikäli vastauksen sanamuoto on tarpeeksi raflaava, siitä tullaan repimään harhaanjohtavia iltapäivälehtien lööppejä. Mikäli ei, se sivuutetaan hiljaa.

jaasalo

Minulla ei ole aikomustakaan äänestää Soinia, koska olen eri mieltä hänen kanssaan mm. aborttikysymyksestä - oho oho! Olen vain mm. katsonut useamman haastattelun, jossa hän on jo vastannut kysymykseen abortista erittäin selkeästi.

intrigööri

Abortti ei ole minkään puolueen tai poliitikon päätettävissä oleva asia, kyllähän se pitäisi Korholan ymmärtää. Kyselköön kantaa tähän asiaan mieluummin vaikka lääkäriliitolta.
Soinikin voi hyvin olla vastaamatta tällaiseen kysymykseen. Uskonto on jokaisen oma asia, Suomessa on uskonnonvapaus, eikä siitä päätetä eduskunnassa tai EU:ssa tai YK:ssa. Jotain rotia pitäisi olla, vaikka vaalikiima onkin huipussaan.

TylerDurden

Aika säälittävää teiltä persu-faneilta tämmönen. Jos Katainen sanois vaan "en vastaa" johonkin niin tehän jankkaisitte siitä vuosia.

Ja voi kuule kyllä tää on aika suuri juttu jos Soinista pääministeri tulee niin sehän voi ryhtyä sitä kieltämään. Sitte se on kaikkien asia.

Brandheim

Saksassa poltettiin 26000 noitaa noitavainojen aikaan.Eikös tämä ollut Kristittyjen aikaan saamaa.Miksi media ei ole kiinnostunut anekaupoista ja noitien poltosta?
Siksi koska suurin osa mediasta on kristittyjä.Kannattaisi muuten kysellä onko vihreillä osaa tai arpaa noitavainoihin.

Onhan sanottu että vääränlainen vainoaminen on noitavainoa.Syylistyykö lehdistö ja muu journalismi nykyaikaiseen noitavainoon Soinia kohtaan?

Soini on vastannut aborttiin useamman kerran, että hän kunnioittaa elämää.Hän vastaa tässä asiassa itsetään ja Paavi seurakunnastaan.Eikö se riitä.Raiskauksen kohteen aborttiin Soini on vastannut ,että jokainen vastaa itsestää.Media marssittaa vaaliareenalle alaikäisiä lapsia kyselemään sukupuoliasioista.Korhola on niin kapulakorvainen että ei saa Soinin jatkuvista vastailuista selvää , eikä osaa lukea kun on puusilmä.

Eikö Korhola tuon ikäisenä ihmisenä tunnista politiikkaa ja yksityistä asiaa.Onko Korhola ajamassa aborttilakia Suomessa??

Daywalker-75

Vaikka en ole minkään puolueen kannattaja, mutta alkaa jo hiukan kyrsimään lehdistön Perussuomalaisten mollaaminen!

Katsokaa minkä lehden juttuja vain, niin tapetilla on vain Perussuomalaiset ja aina negatiivisessa valossa. Onko lehdistöt puolueellisia?

Tässä otanto yhdeltä iltapäivälehdeltä:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011032813446696_uu.shtml
http://www.iltalehti.fi/vaalit/2011032813449790_vl.shtml
http://www.iltalehti.fi/vaalit/2011032813448985_vl.shtml
http://www.iltalehti.fi/vaalit/2011032813443852_vl.shtml

markiino

Sanoo Soini mitä tahansa, Iltapäivälehdet, YLE ja HS kääntää asian negatiiviseksi.

paniikki näyttää olevan myös UUSI SUOMESSA

UUDENSUOMEN tämän hetkisen etusivun Soini uutisointi

>Miksi Timo Soini ei vastaa? – ”Suomalaisten täytyy tietää”

>”Timo Soinin parkkipaikasta” riita Korsossa – poliisit paikalle

>17.4.2011 – Timo Soinilla pelotellaan Euroopassa

>”Soinin venkoilu hämmentää” – Vihreä ministeri puolustautuu

PekkaRaukko

Jos oma vakaumus on niin huono, että sitä ei kehtaa julkisesti ääneen sanoa, niin eikö se kannattaisi laittaa vaihtoon?

Sukupuolivähemmistöt ovat näyttäneet rohkeasti esimerkkiä, jota seuraamalla Timokin voisi tulla sieltä kaapista ulos ja vastailla avoimesti kansalaisten esittämiin kysymyksiin.

PekkaRaukko

Soinin kanta esimerkiksi hallituskysymyksissä vaihtuu päivittäin, joten kyllä asioista voivat kansalaiset kysyä aina kun siltä tuntuu.

Kieltäytyessään vastaamasta Soini ei voinut tietää, tunteeko kysyjä Soinin kannan asiaan. Miksi Soini ylipäätään vaivautuu erilaisiin vaalitilaisuuksiin, jos hän olettaa kaikkien jo tuntevan hänen ajatuksensa.

Jokainen ehdokas joutuu toistuvasti vastaamaan samoihin kysymyksiin. Miksi Soinilla olisi oikeus käyttäytyä ylimielisesti vaalipaneeleissa?

Kiusallinen muisti

Nykyiset hallitsijat myivät Kemiran lannoitetuotannon ja Soklin kaivoksen pilkkahintaan Norjalaisille, jotka hyödyntävät Soklin kaivoksen venäläisin voimin. Rikos Suomen valtiota vastaan joka tutkittava.

Myyty myös Digita, Sonera jne, joiden tuotot nyt kerää ulkomaalaiset. Järjetöntä touhua! Digita monopoliasemassa!

Kiviniemi raivostui kun Ålandsbanken Asset Managementin johto puhuu totta, eikä vastaa kun Wahlroos vastustaa Euron palvontaa. Kreikka raivostui kun totuus tuli lopullisesti julki. Lontoon pankkiireille jaetaan Super Bonuksia niistä rahoista joilla Kreikkaa ja Irlantia lainoittaneet pankit pelastettiin. Kreikan, Espanjan, Italian ja portugalin harmaat taloudet ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna. Heidän harmaat taloudet tuottavat pimeätä hyvinvointia ja elintasoa kotimaissaan, vaikka ei kasvatakaan varsinaista kansantaloutta ja näkyvää elintasoa kotimaissaan.

Kaikki EU maksut ja velvoitteet määräytyvät tämän näkyvän kansantalouden ja elintason/asukas mukaan, myös nämä Kataisen kylvämät tuki miljardit näille harmaantalouden maille. Suomeksi sanottuna, Katainen syytää tukeaan maille jotka, kuten Kreikka on paljastanut, on antanut tahallaan väärää tietoa tilastaan ja maksaa kaikki EU maksunsa alimittaisina suurien harmaiden talouksiensa vuoksi.

Jonka lisäksi ne saavat myös ylimitoitettuja tukia EU:lta johtuen näistä suurista harmaista talouksistaan.

Suomi on mukana systeemissä, jossa sitä kusetetaan molempiin suuntiin, lailliset tuet Suomeen määräytyvät liian alhaisina ja maksut liian korkeina, johtuen näistä huijaavista maista joita Katainen on nyt avokätisesti tukemassa.

Katainen paljastuttuaan vaalirahoitus kuvioista totesi, nyt ei vaaleja voi järjestää kun on paha lama, jonkun täytyy kantaa vastuu ja ei ole aikaa järjestää vaaleja.
Todellisuudessa Katainen jäi pitämään vallasta kiinni ja jakamaan rahaa kavereilleen, piittaamatta mitään varsinaisesta vastuullisuudesta politiikan moraalia kohtaan.

Kun muistellaan vaalirahoitus sotku läpi ja muu mädännäisyys hyvä veli kuvioineen, niin vääjäämättä joudun epäilemään sitä mahdollisuutta että Jyrki Katainen ja Mari Kiviniemi ovat rikollisjärjestöjen johdossa joita ylimmät laillisuuden valvojat maassamme suojelee.
Suomi voi pärjätä samoilla sopimuksilla kuin esim. Norja, Sveitsi ja Ruotsi, omalla valuutalla!
Kun Euro kaatuu, Suomeen ei tule työttömyyttä ja lamaa!
Kun Euro alueiden yliarvostettu valuutta lakkaa olemasta, Eurooppa alkaa
ostaa Eurooppalaisilta ja EU:n ulkopuolelta tuleva tuonti vähenee
rajusti.
Vienti Euroopasta Aasiaan ja Amerikkaan ja muualle kasvaa voimakkaasti
Euroopan kulutus ei juurikaan vähene, vaan se tuotetaan Euroopassa, kuten
Suomessa. Joten EU alueen työttömyys vähenee alle puoleen, josta johtuen
Euroopan alueen ostovoima kasvaa useita prosentteja niillä aloilla jotka heijastuvat suoraan työllisyyteen ja valtaosan kansalaisista hyvinvointiin.
Kansantaloudet tervehtyvä voimakkaasti, ja yli suuret hallinto-organisaatiot voidaan puolittaa rasittamasta valtioiden taloutta.

Ruotsi menestyy omalla valuutalla paljon paremmin kuin Suomi eurollaan, Norja ja Sveitsi menestyvät EU:n
ulkopuolella ja omilla valuutoilla paljon paremmin kuin Suomi jopa paremmin kuin Ruotsi.
Euron kaatuminen ei ole tuhoisaa kansoille Euroopassa vaan pankkiireille ja Heitä hännysteleville poliitikoille.
Jos pelastetaan moraalia vailla olevat sijoitus hurjastelijat, mikään ei muutu vaan sama toistetaan uudestaan ja uudestaan pitkin Eurooppaa ja
jopa koko maailmaa.
Nyt on aika laittaa tälle kansalaisten kusetukselle ja uhkailulle piste.
Suomi on aivan liian pieni, jotta sen omat edut otettaisiin tasapuolisesti huomioon EMUN jäsenenä. Kun sääntöjä, joihin Suomi sitoutui, ei noudateta Suomen edut kärsivät oleellisesti ja pysyvästi!

salakankee

hyvällä mielellä. Onhan niitä uskovaisia, jotka eivät salli haaskattavan yhtään siementäkään (spermaa) vaan jokainen tippa pitää heruttaa vaimon vaginaan! Siittiöt ovat elämää täynnä, tulevia ihmisiä siinä kilvoittelemassa kuka on nopein.
Kuitenkin moni on sitä mieltä, että ei se nyt niin kauhea murha ole jos sperman päästelee muualle kuin naisen sisälle.
"Suojaamatonta yhdyntää seuraavan 72 tunnin aikana voidaan käyttää jälkiehkäisyä, joka pyrkii estämään hedelmöittyneen munasolun kiinnittymisen kohdunseinämään. Tällöin jälkiehkäisypilleri estää raskauden tapahtumisen, eikä raskaudenkeskeytystä tarvita. Jos jälkiehkäisy ei toimikaan tai sitä ei ole käytetty ja raskaus on käynnistynyt, niin voidaan turvautua joko lääkkeelliseen tai kirurgiseen aborttiin."

Vähäpuheinen

NETTISEISKAN OTSIKOITA:

Miksi Timo Soini ei vastaa? – ”Suomalaisten täytyy tietää”

”Timo Soinin parkkipaikasta” riita Korsossa – poliisit paikalle

”Soinin venkoilu hämmentää” – Vihreä ministeri puolustautuu

17.4.2011 – Timo Soinilla pelotellaan Euroopassa

Miksi Timo Soini ei vastaa? – ”Suomalaisten täytyy tietää”

Soini toimii jo kuin parjaamansa Vihreät?

ksr

Joko löytyi ruuvi, josta vääntämällä persujen kannatus saadaan laskuun. Tässä on nyt kaksi uutta yritystä: Soinin näkemys aborttiin ja Soinin näkemys talouttaan huonosti hoitaneiden maiden velkatakuisiin.

Soini ei kannata aborttia eikä velkatakuita - tuo on kaikille selvä. Asia on siis selvä, mutta kovasti pörinää riittää.

tubbis

Koko aborttiasia on ihan jonninjoutava. Soinin kanta on henkilökohtainen, ei perussuomalaisten poliittinen kanta, eikä aborttilakia olla muuttamassa.

Tämä on taas yksi Soininmollauskampanja, koska median ohjaamaa eliittiä pelottaa.

Maa muuttukoon

Kristillisdemokraattiset arvot hyljänneen kysymys vakaumuksensa mukaan toimivalle, onko asia edes keskustelun arvoinen? Kapitalisti vastaan vähemmän kapitalisti persu. Toisaalla huudetaan lisää suomalaisia ja toisaalla ollaan toistensa kurkussa, jos toiset niitä lisää haluavat. Ota näistä kokkareista selvää. Korhola (entinen Nieminen) alkaa itsekin olla jo vaaravyöhykkeestä ulkona ja kait mummokuumeen kourissa - ei luulisi enää asian kiinnostavan asiana. Kuka näistä ottaa selvää - kokoomus on kuin tuuliviiri ja katsotaan kuinka selittelevät ydinvoimakysymyksen parhain päin.

Kepulla ja kokkareilla on hätä suuri.
Äänestäjän pelko on viisauden alkujuuri.

Petri Peltonen

Minä äänestän näissä vaaleissa Perussuomalaisia. Eikä äänestyskäyttäytymiseeni vaikuta lainkaan se, mitä mieltä Soini on tuosta kysymyksestä. Ei minun tarvitse saada tietää Soinin kantaa tuohon kysymykseen.

Kysymys on vain teoreettinen sikälikin, että lakiin ei voi tulla abortinkieltoa seuraavan neljän vuoden aikana, vai pitääkö Korhola ja muut kysymystä jankuttavat sitä mahdollisena? Muutenkin - jos tätä asiaa on pakko käsitellä - parempi kysymys olisi tämä: Aikooko Soini tuoda eduskunnan käsiteltäväksi lakiehdotuksen abortin kieltämiseksi seuraavan neljän vuoden aikana.

Eija-Riitta Korhola on kokoomuksen europarlamentarikko eli tuskin on Perussuomalaisten potentiaalinen äänestäjä. Minulla on muutama kysymys Korholalle. Tarkoittaako Korhola suomalaisilla perussuomalaisten äänestäjiä vai myös muita? Miksi esim. kokoomuksen äänestäjän täytyisi tietää mitä mieltä Soini tuosta kysymyksestä on ja onko kokoomus esittänyt omille ehdokkailleen saman kysymyksen? Onko kysymys relevantti eli onko edes marginaalinen mahdollisuus että jos Soini vastustaisi aborttia, niin se tultaisiin seuraavan eduskunnan aikana kieltämään?

Minusta suomalaisten pitäisi saada tietää miksi Soinia tuolla omantunnon kysymyksellä poliitikot ja tiedotusvälineet toistuvasti tönivät kuin pahimmat koulukiusaajat.

Soinihan haluaa pitää uskonnonvakaumuksen omana tietonaan, joten miksi jotkut haluavat Suomessa asioita käsiteltävän uskontojen näkökulmasta, sillä olemmehan havainneet sen aiheuttavan jatkuvasti ongelmia muslimien kanssa. Ongelmia uskonnon kanssa on vain muslimien kanssa, ei buddhalaisten tai shintolaisten tai katolisten kanssa. Miksi haluttaisiin lisätä eripuraa teoreettisilla uskonnollisilla näkemyksillä ja tuoda fanaattisia yksisilmäisiä "totuuksia" esiin?

Me siis elämme nyt maassa, jossa nykyinen keskustalainen pääministeri Kiviniemi ja kokoomuksen Katainen eivät suostu edes kertomaan mitä EU:ssa on talouskysymyksissä sovittu, vaikka ne päätökset tulevat konkreettisesti vaikuttamaan jokaisen suomalaisen elämään. Tällaisiin kysymyksiin suomalaisten tulisi saada vastaus eikä yksittäisiin omantunnon asioihin joilla ei ole käytännön merkitystä.

tha

"Me siis elämme nyt maassa, jossa nykyinen keskustalainen pääministeri Kiviniemi ja kokoomuksen Katainen eivät suostu edes kertomaan mitä EU:ssa on talouskysymyksissä sovittu, vaikka ne päätökset tulevat konkreettisesti vaikuttamaan jokaisen suomalaisen elämään. Tällaisiin kysymyksiin suomalaisten tulisi saada vastaus eikä yksittäisiin omantunnon asioihin joilla ei ole käytännön merkitystä."

Et kai nyt luule, että Soini alkaa vallan kahvaan päästyään huutelemaan keskeneräisistä asioista sen kummemmin kuin muutkaan? Nyt on sivupöydistä hyvä huudella...

gerhouggonen

Eikös esim. aborttiasiat ole ns. omantunnon/vakaumuksen asioita, joissa kansanedustajat saavat äänestää ryhmäkurista riippumatta? Jos Soini eduskunnassa tästä äänestää, niin hänen äänensä edustaa Soinin näkemystä eikä perussuomalaisten eduskuntaryhmän kantaa. Kokoomuksella taitaa olla ammukset vähissä, kun pitää jo ruveta tällaisiakin keinoja käyttämään persujen kampittamiseksi.

Hakkuri

E.-J. Korhola yksi pahimmanluokan populisti. Asiaksi kelpaa mikä hyvänsä. Nyt tiedämme hänen ratsastavan lapsilla, raiskauksen uhrin asemalla ja kärsimyksellä.

Yhden ihmisen omantunnonkysymys ei voi olla vaalien pääkysymys.

Kertoo Suomen demokratian tilasta, että mediakin on valjastettavissa tähänkin mustamaalaamiseen. Iltalehden toimittajan esittämä kysymys Soinille: "Timo Soini, sain tehtäväksi kysyä täsmennystä yhdeksäsluokkalaisen aborttikysymykseen." Minulle paljastaa paljon.

Kivireki ei ole vastannut vaalirahoituksensa epäselvyyksiin.

Htalk

Ei näin,Substanssia pitäisi olla ensisijaisesti hieman muualla kuin yksittäisen poliitikon aborttimielipiteen veivaamisessa sen suhteen voiko raiskattu tehdä abortin?

Vastaus Korholan kysymykseen : Totta kai voi jos se on lääketieteellisesti turvallista. Ei siihen Korhola Soini mielipidettä tarvita ...(eikä myöskään Korholan.)

Herätyskello

Eiköhän Soinin kanta ole melko selvä. Ja minä ainakin olen iloinen Soinin kannasta!

Joka päivä koululuokallinen vauvoja, jotka eivät vielä ole syntyneet, tai ihan vielä hyödyllisiä kansalaisia, tapetaan raa'asti sairaalassa, murskaamalla. He huutavat kohdussa äitiä auttamaan, mutta kukaan ei kuuntele... lapselle turvallisimmaksi tarkoitettu paikka on nykyään vaarallisin... missään muualla Suomessa ei tapeta lapsia siinä mittakaavassa, kuin äidin kohdussa! Samalla Suomi on täynnä lapsettomuutta ja työvoimapulaa.

Jumala meitä armahtakoon!

de comments

vastannut aborttia koskevaan kysymykseen. Pitääkö hänen toistaa samaa jokaiselle sitä kysyvälle joka päivä tai viikko? Kyllä yksi kerta julkisesti TV:ssä esitettynä pitää riittää. Kysymys kun on sitä paitsi henkilökohtaisesta kannasta, jonka Soinikin toi julki. Jokainen ehdokas saa hänen mukaansa julkistaa oman kantansa eikä puolue siihen puutu.

Siispä rauhoittukaa hyvät ystävät tässä asiassa ja kyselkää tärkeämpiä asioita, myös Eija-Riitalta ja muiltakin politiikoilta ja ehdokkailta.

Bonetos

Ihminen on määrittänyt laillisia tapoja tappaa -- käytännön syistä:

- kuolemantuomio
- abortti
- vihollisen tappaminen sodassa
- eutanasia

Laillisuus riippuu siis lain laatijasta ja hyväksyjistä. Lakia on noudatettava, mutta jokaisella on suorastaan velvollisuus ottaa kantaa siihen mitä mieltä itse on omassa elämässään. Muutoin yhteiskunta menettää moraalisen kosketuksensa elämän kannalta tärkeisiin kysymyksiin. Laki ei riitä yhteiskunnan koossa pitämiseen.

Kuolemantuomiossa ovat jotkut lainsäätäjät nimenneet hyväksyttävät teloitustavat. Abortissa varianttina lienee sikiön kehityksen kuvaaminen viikkojanalla. Vihollisen tappamisessa sodassa kyse lienee siitä, onko kuolettava laukaus ammuttu sovituissa sodankäyntiä koskevissa olosuhteissa (ei siis mitään niskalaukauksia joukkohaudan reunalla). Eutanasiassa kyse on siis siitä, voiko toinen auttaa toista kuolemaan kun siltä tuntuu iän, sairauden tai muun syyn perusteella.

Pitääkö em. esimerkkitapauksista enemmistön tehdä demokraattisia päätöksiä, joita kaikki noudattavat? - Useimmiten kyllä! Tarkoituksenmukaisuussyistä.

Abortti ei kuitenkaan ole mikään naisasiakysymys, vaan yleisinhimillinen moraalikysymys. Aivan kuten muutkin luettelemani esimerkit. - Jos tämä ei tunnu hyvältä, niin muistuttaisin naisasisa-ihmisiä siitä, että kyseessä on vähintään lapsiasia-kysymys. Miehen spermaa en tähän nyt sotkisi kuitenkaan.

Ray

Perussuomalaiset ovat toimineet EUssa johdonmukaisesti kaikkein takapajuisimpien ajatusten puolesta aborttia ja ehkäisyä koskevissa asioissa. Kyse ei ole siis Soinin omista asioista.

On aina harkinnan paikka, jos vakaumus(tässä tapauksessa hihhulismi) estää asian syvemmän pohtimisen ja vastaamisen. Soini ei vastaa kysymykseen, vaan toistaa kategorisesti tyhjää kuorta elämän puolustamisesta.

Suuren puoluejohtajan pitää pystyä perustelemaan kantansa kysymyksessä, joka on mitä suurimmassa määrin maallinen ja inhimillinen. Poliitikolle se on yhteiskunnallinen ja poliittinenkin kysymys.

Suuri puoluejohtaja on tällaisessa ajattelua vaativassa kysymyksessä kuin papukaija. Surkea hihhuli koko mies.

Katsokaa ketä äänestätte. Inhimillisyyteen kykenemätön fundamentalistinen puoluejohtaja ei ole todellinen vaihtoehto.

Ray

Kirjoitukseni kaksi viimeistä kappaletta voisi hyvin poistaa. Ei noin sanota.

Mutta aborttia, ehkäisyä ja muita vastaavia asioita koskeviin kysymyksiin Soinin on vastattava. Valitsemalla kategorisen yleisen vastauksen joutuu ilman muuta vastaamaan erityistapauksiin.

Vakaumuksen saa jokainen pitää, mutta poliitikon on kyettävä tajuamaan, mitä muilta voi vaatia.

Kumma, että katolisille muu tappaminen on aina ollut helpompi hyväksyä.

PT

Ja epätoivoiset lapsettomat hankkikoot lapsensa muualta, ei niitä heitä varten tarvitse kenenkään synnyttää.

Abortti on näppärä ja nykyaikainen ja turvallinen tapa päättää epätoivottu raskaus.

Yksinkertaista. Vinkuja menköön synnyttämään lapsia jollekin lapsettomalle haluamansa määrän.

kiuru

persut ovat hyökänneet. En olisi uskonut, että tuntemastani persustakin tulee niin kova Soinin puolustaja, että em. lisäksi kieltää jo ehkäisyn paavin hengessä. Jäsenkampanja päälle katolinen kirkko. Uskomatonta.

kiuru

ja sinun mielipiteesi ovat tuttuja amerikkalaisten äärikristittyjen piirissä. Siellähän tappavat jo aborttilääkäreitä "elämän" pelastamiseksi. Milloinkahan ihmisen elämä alkaa? Jos ottaa ns. katumuspillerin seuraavana päivänä, tappoiko elämän.

ksr

Soinin mielipide on virkistävä väriläiskä kovin konsensushenkisessä aborttikeskustelussa. Lisäksi luterilaista kansankirkkoa lyödään tällä hetkellä maassamme siihen malliin, että katolilaisuus voi olla kristillisesti ajattelevalle ihmiselle ainoa tarjolla oleva vaihtoehto Suomessa muutaman vuosikymmenen kuluttua.

TylerDurden

Se on sitä sokeaa seuraamista. Soini on monelle persulle messias. Ensin ollaan samaa mieltä yhestä asiasta, esim. maahanmuutto-politiikasta. Sitte sitä ruvetaan muutttamaan omia mielipiteitä aivan tyystin asiosta jokka ei liity talouteen tai maahanmuuttoon.

Yhtäkkiä sitä halutaa olla samaa mieltä kaikesta Soinin kanssa. Ei homoille, ei abortille, ei esiaviolliselle seksille.

PetSu

Kumpikohan tässä nyt taluttaa kumpaa? Soini mediaa, vai media Soinia + 2-3 Persua Arkadianmäelle ilmaiseksi.

Jotenkin tuntuu siltä, että ei ole kyse enää mielipiteistä, vaan siitä, että Meppi Timo Soini vie mediaa ja saa julkisuutta on asia mikä hyvänsä. On aivan varma, että Soinin ei tarvitse lanttiakaan laittaa kamppanjaansa.
Eikä perässä tulevien 2-3 saman piirin ehdokkaankaan. Siitä pitää media nyt huolen.

Larry Flynt, Yhdysvalloista loi mahtavan mediakonsernin( ei pelkästään porno/tyttölehtiä ) tyhjästä kirjoittamalla ja puhumalla puuta heinää, kunnes hänestä tuli kuuluisa. Hän alkoi julkaista arvostettuja lehtiä ja osti niitä.

Mottona: On aivan sama mitä meistä kirjoitetaan tai puhutaan, kunhan vain pysytään puheenaiheena.

Flynt yritettiin jopa tappaa ja hän joutui pyörätuoliin ja hengityskoneeseen.

3077

Mulle on tullut mieleen,sekoitetaanko eduskuntavaalit,tanssii tähtien kanssa ja big brother niin että pyritään äänestämään kärkiporukkaan joku tyyppi joka pystyy rakentamaan hyvä show:n ja naurattamaan stand up komikallaan meitä ja lyömään hanttiin kritikittömästi joka asiaan.

TSV

Miksi en ikinä voisi äänestää Soinia tai Korholaa, edustakoot poliittisesti mitä edustavat, mutta heidän moraalinsa tulee uskonnosta eli siis 2000v vanha kirja sanelee heille sen pappien ja paavien kanssa.

"–Vauvoja voi puolustaa. Soinikin voisi, eikä vain kieltäytyä vastaamasta kysymyksiin. Ehkä saisimme samalla selvyyttä siitä, mitä mieltä hän on ja mihin asti, kirjoittaa Korhola."

Tehdään yksi asia Korholalle&Soinille ja muille teille selväksi. Abortoitavat alkiot EIVÄT ole vauvoja ne ovat solumöykkyjä joista hyvällä tuurilla kehittyy terve vauva.

Korholan blogi vastauksesta: "Jätetään päätösvalta yksilöille edellyyttää, että poliitikot sallivat laillistetun abortin."

Poliitikot eivät salli mitään. Poliitikot toimivat kansalaisten mandaatilla ja suurin osa kansalaisista ei ole laittamassa valtiota määräämään naisen kropasta yhtään mitään. Solumöykyillä ei ole oikeuksia. Se että muutamalla poliitikolla on voimakas taikausko ei anna heille lupaa alkaa ajamaan esimerkiksi pakollisia rukoushetkiä kaikille muille.

Minä olen modernien feministien kanssa melkein kaikessa eri mieltä (ainakin metodeista), mutta nyt täytyy sanoa, että poliitikoilla ei ole mitään asiaa puuttua miten naiset hoitavat aborttinsa. Luuletteko asian olevan jotenkin helppo heille? Se on henkisesti jo niin paha että vielä kehtaatte syyllistää abortin tehneitä naisia teidän uskonnolliselle syyllistämiselle.

Kysykääpä Paavilta mihin se limbo hävisi. Sinnehän nämä "vauvat" joutuivat. Ainiin Vatikaani ilmoitti pari vuotta sitten ettei limboa olekaan olemassa.

Eric

"Abortoitavat alkiot EIVÄT ole vauvoja ne ovat solumöykkyjä joista hyvällä tuurilla kehittyy terve vauva."

"Luuletteko asian olevan jotenkin helppo heille? Se on henkisesti jo niin paha että vielä kehtaatte syyllistää abortin tehneitä naisia teidän uskonnolliselle syyllistämiselle."

Miksi solumöykyn tuhoaminen ottaa niin koville?

Eric

Kysyin solumöykyn koville ottamisesta nimimerkiltä TSV jonka kommentointi oli mielestäni ristiriitaista. Hän sanoi että kyseessä on vain solumöykky mutta sanoi myöhemmin että päätös abortista on naisille hyvin vaikea. Luulisi että jos kyseessä on vain solumöykky, ei sen tuhoaminen olisi mitenkään vaikea päätös?

TSV

Minä en vaan sano, vaan se ON solumöykky kun se abortoidaan. Siellä ei ole mitään minivauvaa vaan möykky jolla ei ole mitään kipureseptoreita eikä vielä muutakaan varsinaista ihmistä muistuttavaa.

Miksi abortti on naiselle kova? Varmaankin koska kaikken maailman hullut uskovaiset väittävät siellä olevan jo pienen pieni vauva, ja luuletko ettei nainen tiedä että möykystä voi kehittyä oikea vauva? Minä en pääse naisen päänsisälle sen enempää kuin sinä, mutta väittävät tapahtuman olevan rankka henkisesti eikä sitä tehdä kevyesti. Eikä asiaa auta se että joukko ihmisiä tuomitsee vielä nämä naiset.

Meille miehille tämä olisi varmaankin vähemmän "kivullinen päätös" mehän yleisesti hoidetaan se tappaminen muutenkin ja aivan sama mitä ultra-feministit väittää, naisten hormoni tasapaino ei ole aivan sama kuin miehillä.

Haima Uusi-Kaarlepyy

Soinihan nyt on näille persu-uskovaisille messias, vaikka plagioi, valehtelee ja kääntää pieneksi käynyttä takkiaan kunnon peruspopulistin perusopein. Tässä meillä on pääministeriehdokas, joka tukee maailmankatsomuksensa kirkkoon, jonka johtajana toimii erehtymätön Jumalan maanpäällinen sijainen. Siitä sopii kyllä olla hieman huolissaan. Mikähän on tämän pellen kanta ehkäisyyn ja esiaviolliseen seksiin?

Aivan yhtä 'vaikeita' omantunnonasioita tivataan kyllä muiltakin puoluejohtajilta, eikä vain tältä ylimieliseltä persuprinsessalta. Ja 15-vuotiasko ei saisi olla kiinnostunut politiikasta? Säälittävää venkoilua. Jos suoraan ja selvään kysymykseen ei osaa vastata, pitää miestä löytyä se suoraan myöntämään. Kysyjän kyykyttäminen on hävettävää käytöstä kysyjän ikään tai sukupuoleen katsomatta.

Haima Uusi-Kaarlepyy

Sattumoisin itse muodostan mielipiteeni ihmisistä juuri heidän henk.koht. kantojensa en niinkään puolueensa kantojen mukaan. Mahdollisten eduskunta- ja hallituspuolueiden puheenjohtajien omille eettisille valinnoille annan heitä tarkkaillessani hyvinkin paljon painoa. Soinikaan ei ajatuksiaan abortista ole mistään saanut vaan itse ne valinnut. Kovin on hämärää jos omia eettisiä arvojaan ei aikuinen mies kehtaa taikka osaa kysyttäessä kiukuttelematta perustella.

Eric

Monilla ihmisillä menee aivot jotenkin lukkoon tässä aborttiasiassa. Varmaankaan kukaan ei pidä sitä toivottavana asiana. Mutta voi sitä, joka sen sanoo ääneen. Timo Soini ei ole muuttamassa aborttilakia, kuten ei perussuomalaisetkaan. Timo Soini ei pidä aborttia hyvänä asiana, ts. vastustaa sitä. Joku toinen ei pidä aborttia hyvänä asiana mutta ei vastusta sitä? Voisitteko selittää?

Laitetaan tähän loppuun vielä muistutukseksi että Timo Soini ei ole kieltämässä aborttia.

Haima Uusi-Kaarlepyy

Jos vielä lopuksi ja muistutukseksi saisi Timo Soinin vastauksen 15-vuotiaan teinitytön hänelle aivan asiallisesti esittämään suoraan kysymykseen.

Siitähän tässä on kyse?

Soini saa olla asiasta aivan mitä mieltä valitsee olla, mutta hakiessaan kansalta luottamusta tuleviin tehtäviinsä hän voisi myös halutessaan osoittaa hieman rotia ja kunnioitusta ja kertoa mielipiteensä. Miksi Soini omaa katsomustaan häpeilee?

salakankee

monet katoliset pitävät krusifiksia jopa kaulassaan. Sehän on pienoisveistos kiduttamalla teloittamisesta. Siis perin kauhea kuva. Ei ne ihan pienistä hätkähdä!
Sama jos englantilainen pitäisi kaulassaan sikäläistä teloituskorua, hirtettyä ihmistä.

Ja sitten ollaan jostakin abortista ihan nenä valkoisena jos joku erehtyy kysymään? On laitaa on