Tiistai 22.1.2019

Nyt puhuu Niklas Herlin: ”Hävetkää”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.3.2011 18:27
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa Niklas Herlin.

Faktakulma

Uusi Suomi on puolueeton verkkolehti.

Uuden Suomen kustantaja Niklas Herlin kirjoittaa Puheenvuoro-blogissaan Helsingin tämänpäiväisestä käräjäoikeuden päätöksestä, jossa hylättiin Uuden Suomen tekemä turvaamistoimihakemus koskien vihreiden vaalikampanjaa.

Herlin tulkitsee, että elinkeinotoimintaa harjoittamattomille tahoille sanapari ”Uusi Suomi” on nyt vapaata riistaa, kuten esimerkiksi myös ”Vihreä lanka” eli vihreiden äänenkannattajalehti.

- Uusi Suomi voisi sopia vaikka kuvitteelliselle uskonnonvapauden kieltämistä vaativalle ryhmälle. Vihreä lanka on kuin tehty militanttimuslimeille; vihreä on siinä uskonnossa aika tärkeä väri, Herlin kirjoittaa.

- Elinkeinotoimintaa harjoittamaton yhdistys saa ottaa näitä sanapareja käyttöön niin paljon kuin huvittaa.

- Nyt yksi puolue mainostoimistoineen saa kusta päällemme ja valtakunnallisella mainoskampanjalla yrittää hukata neljän vuoden työmme. Edelleen: hävetkää varkaat, jos hävetä osaatte, Herlin täräyttää.

Lue Herlinin koko blogi tästä.

Faktakulma

Uusi Suomi on puolueeton verkkolehti.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Rorschach

Hyvä Niklas. Olet aivan oikeassa, että sanapareja voi ottaa käyttöön kuten huvittaa. Kyseessä ovat vastakohtailmaukset uusi Suomi - vanha Suomi ja vaikkapa vihreä lanka - punainen lanka. Kuka käskee perustaa lehden, jonka nimi on noinkin helposti muodostettavissa ja käytettävissä, kun kumpikin osa on täysin tavallinen suomen kielen substantiivi? Olisi kannattanut vaihtaa lehden nimeksi vaikka Ubjunkutsi Suomi, kun verkkolehteä perustettiin. Ei kukaan voi omia itselleen jotain satunnaisia sanapareja, jos sanaparin osat ja jopa koko sanaliitto ovat varsin yleisesti käytössä.

Rorschach

Jos lähetät sanomia Helsingistä, ne ovat Helsingin sanomia. Sen sijaan et voi käyttää muotoa Helsingin Sanomat, koska tuo erisnimimuoto on lehtien käytössä. Tosin sekin voisi mennä läpi, jos et tee lehteä nimeltä Helsingin Sanomat. Jos purhehdit Saimaan eteläosissa, niin tietysti saat käyttää muotoa Etelä-Saimaa. Se on yleinen tapa ilmoittaa sijainti esimerkiksi järvellä, valtiossa tai maanosassa.

Onslow

Ne harvat kerrat jolloin olen oikeukseni perään käräjäoikeudessa huudellut ovat antaneet minulle valaistuksen: Tuomiot tulevat kuin ne olisi arvalla ratkaistu.

Kahdessa lähes identtisessä tapauksessa vaatimani korvaus tuomittiin ensimmäisessä lähes laskelmani mukaisesti, toisessa korvausta sain noin kymmenen prosenttia vahingosta.

Jälkimmäisellä oli asianajaja, ensimmäisellä reppanalla ei. Kärsimäni vahinko oli kuitenkin samansuuruinen. Käräjäoikeus voi päättää vahingonkorvauksen vaikka kymmenesosaan todellisesta ilman mitään häpyä.

Tuomitulle määrätyt sakot ovat sitten ulosotossa ensisijaisia, vahingon kärsinyt saa korvauksensa joskus verottajan, oikeusministeriön, vakuutusyhtiöiden, pankkien ja puhelinyhtiöiden jälkeen - jos saa.

Tiedän Niklas miltä tuntuu kun oikeudenmukaisena pitämäsi oikeuslaitos nykii kölin alta.

Virkeä

Herlin voisi lopettaa tuon nettilehtensä mainostamisen tällä tavalla.

Jos tuo "Uusi Suomi" olisi hänelle oikeasti joku pyhä asia, niin hän ei olisi korvaansa lotkauttanut jonkun puolueen vaalikampanjalle. Nythän tästä tulee mainosta sekä vihreille että Herlinille oikein roppakaupalla ja yhä enemmän vaikuttaa siltä, että tämä on myös ollut molempien osapuolten ennalta suunniteltu tavoite.

hoikkapoika

Uusi Suomi nimi on selkeästi lehden nimi.Suomen leijona on valtio tunnus,jota myös käytetään väärin.Vihreä pohjaväri on myös selvä varkaus maalaisliitolta,eli keskustalta.Huonolta näyttää vihreiden asema,muuta omaa ei ole,kuin valehtelu ympäristö asioissa.

pur

on myös kokoomuspuolueen tunnus, eli kyllä sitä saa jokainen puolue käyttää. Mutenkin tämä yksinoikeuksien haaliminen vähintään satoja vuosia vanhoihin sanoihin ja yhtä vanhoihin heraldisiin tunnuksiin on sairas amerikkalaisilmiö. Vaakunassa saa kuka tahansa käyttää leijonaa, sitä ei voi mitenkään kieltää. "Suomen leijonan" löytää useammastakin euroopalaisesta vaakunasta, ja kuten tunnettua, sen meikäläisen vaakunaeläimen juuret ovat Ruotsissa.

Ihan piruuttani perustan Uu! Sisu Omi- nimisen lehden ja omin sen nimiin kaikki kotimaiset lehtien tavaramerkit joilla on vähänkään näkyvyyttä. Ja kiinni ette saa mistään. Vanha tuttu A vot, akka- naistenlehti lähtee heti mukaan ja Suomen Kuivalehti ja sisarensa Kudin Kovalehti seuraavat. Kauheus ja hirveys. Tuulisali. Tekniikan mallimaa. Helsingin Sanovat. Aamuehti. Iltaehti. 7 no voi hyvää päivää.

Judgement Day

paljon paremmin.

- Vihreät ovat erittäin epäisänmaallinen puolue (Suomileijona edustaa isänmaallisuutta)
- Vihreät on aikoinaan luotu kommunistisessa DDR:ssä lännen kiusaksi. Samoin Citykanit nakertavat Helsingin luontoa kuin syöpäläiset ja tulevat vouhotuksineen veronmaksajille kalliiksi.
- Citykanit pärjäävät lähinnä vain Helsingissä, betoniviidakossa, samoin vihreät.
- Vihreät väittävät puolustavansa tasa-arvoa, mutta oikeasti ovat feministejä.
- Leijona syö lihaa, vihreät ovat oikuttelevia vegaaneja.
- Leijona on lain ja järjestyksen symboli, vihreät ovat tihutöitä tekeviä anarkisteja.
- Vihreät eivät puolusta Suomalaista työtä vaan ajavat kaiken maailman rajoituksilla ja esimerkiksi energian hintaa nostamalla työpaikat pois Suomesta.
- Suomileijona yhdistetään puolustusvoimiin, vihreissä on puolueista jäseninä ja äänestäjinä varmasti kaikista eniten sivareita, setalaisia ja muita rintamakarkureita.
- Leijonat eivät homoile, mutta kanien käyttö mainoksissakin on vaikeaa, koska ne himokkaasti nylkyttävät toisiaan kuin lesbot.
- Samoin kuin vaikkapa Somalit eivät Citykanit kuulu Suomeen.
- Näyttääkö naamaansa vääntelevä Sinnetännemäki leijonalta vai citykanilta jolla on höpöheinää suussaan.

Lista on loputon, saa jatkaa...

Old Fargo

Ei yllättänyt, että oikeusministeri Braxin (Fem-Vihf) puolue saa pitää ainakin (!) vaalien yli yksityisen omistaman tiedotusvälineen nimeä.

Vihreiden verbaaliulostuksia ovat olleet myös SMP:n "Rötösherrat kiinni" -sloganin varastelu. Eiköhän Sinnemäki kohta tokaise: "Ich bin ein Berliner!" ja Hassi alkaa puhua omasta "Hassisen Koneesta".

MUTTA voidaan sitä toisinpäinkin tehdä. Feministi-Vihreä puolue Suomessa kusetti ja rajusti luonnonsuojeluväkeä, kun uusi feministilookki tehtiin. Nyt on aika alkaa puhua VIHREISTÄ PERUSARVOISTA osana eri puolueita. Uusi Suomikin voisi lanseerata auto-osion, jonka nimi olisi "Vihreä Lanka". Vihreää tässä olisivat moottorihirviöt, jotka koettavat olla luontoystävällisiä. (Yhtä rehtiä kuin että armeijaa käymättömät feministinaiset ja sivarilaumat koettavat elostella vaaleissa maanpuolustuksellisella leijonavaakunalla - osana feminsti-vihreää valhepropagandaa.)

Pääasia näille feministeille, jotka kaappasivat alun perin rehdin ympäristöpuolueen, on saada mahdollisimman paljon ääniä omalle naisporukalleen, muutama häntäheikki lumemiehuutta tuomassa (=kuohilaat).

Feministi-Vihreät Suomi - Uusi Valehteleva Suomi

Hymiö

Varsinkaan, kun oikeusministeri on vihreä. Josko on ajatellut, että riidelköön hovissa vaalien jälkeen.

Silti vihreiden mielikuvituksettomuus ihmetyttää. Olisivat laittaneet edes Upouusi suomemme. Uusi suomenmaa, heh, olisivat kalastaneet Kepultakin. Tai whatever. Maailma on sanoja ja mahdollisuuksia täynnä. Mutta ei. Piti näyttää kaikille kuinka rajoittuneita, yksinkertaisia ja urautuneita vihreät ovat. Mitäs ne, viiskymppisiä ukkoja ja akkoja jotka leikkivät villanuttuisia yliopisto-opiskelijoita.

earlybird

aina kouraisee kun näkee tuon Uusi Suomi vihreiden vaalimainoksessa - ei onnistu kuin Suomessa! - ja jotku lehdet näyttää olevan mieltynyt vielä mainostamaan sitä - eikö nyt esim. demarit ottaisi Helsigin Sanomat sinisellä pohjalla viestittäkseen helsinkiläisille äänestäjille ketä pitää äänestää...miks tällaista täytyy kärsiä vaalien aikana, koeta kestää Niklas

Reino Alho

Oikeuden ratkaisu on rakennettu ilmaan, kun sen pohjana oleviksi tosiasioiksi on katsottu, että Uusi Suomi teoreettiselta olemukseltaan ON osa elinkeinotoimintaa ja vihreiden käyttämänä osa poliittista toimintaa ja TÄSTÄ SEURAA, että... Eikö tosiasioihin olisi ollut syytä porautua hieman syvemmälle ja ottaa päätöksen perusteiksi sellaiset tosiasiat, jotka käytännössä liittyvät asiaan?
Silloin olisi ollut helpompi nähdä, että vihreät ovat käyttäneet isoa alkukirjainta. Kieliopillisesti toisen erisnimeä. Tämähän merkitsee sitä, että samat oikeuden perustelut sopisivat myös siihen, että vihreät olisivatkin ottaneet logoonsa nimen Niklas Herlin!
Käytännössä on vaikeata nähdä juuri mitään eroa yritysten ja puolueiden mainoskampanjoissa. Joten kyllä tässä vihreät ratsastavat toisen hevosella.

Corvus

Olisi kannattanut valita verkkolehden nimeksi Uusi Suometar. Sillä on vielä pitemmät perinteet eikä se varmaankaan olisi päätynyt vaalimainokseen.

Ei kai se myöhäistä olisi vieläkään. Onhan moni lehti aina joskus muuttanut nimeään.

Ateisti

Vihreä lanka, hieno oivallus militanttimuslimien lehden nimeksi!

Mutta Uusi Suomi kuvitteellisen uskonnonvapauden kieltävän ryhmän äänitorvena jää kuvitelmaksi.

Jos ajateltaisiin, että uskonnot tosiaan ovat valhetta, valheen levitys on aina haitallista ja tästä syystä uskonnonvapatta ei tule sallia, niin tälle toimintalinjalle ei löydy kannattajia. Pahimmatkin räyhäateistit ovat uskonnonvapauden ja ateisminvapauden kannattajia.

Ei ajatus kuitenkaan mahdoton ole. Olen tavannut yhden ajatuksen kannattajan, joka sanoi olevansa agnostikko. Jos totuudelle annetaan paino, joka täysin murskaa vapauden painon, jopa tekee siitä pilkkaa (vapaus levittää valheita), niin uskonnonvapauden kieltämisessä on voimaa. Mutta kaipaamme myös vapautta, vaikka se tarkoittaa joskus vapautta erehtyä. Jokainen erehtyy, mutta viisas on se, joka ei erehdy samassa asiassa toista kertaa.

machdevelop

Oletko uskonut, että oikeudenmukaisuus on
olemassa ja toteutuu käräjätuomarin toimesta? Sinulle on ollut selvää, että palkkamurhan vo tilata ilman, että poliisi voi puuttua. Varmaan tiedät, että järjestelmät voittavat yleisesti yksilön, ja että järjestelmän suuruus ratkaisee keskeisiä välejä setvittäessä. Yleisesti tulisi myös ymmärtää, että politiikan kenttä ylitää elinkeinoelämän
ns.(oikeus) harkinnassa. Häviääkö pankki, kun vastassa on Blomqvistien tanssiopettajat 2 kpl, vastaan 1 kpl pankinjohtajan sana? Ei häviä-ei myöskään nimikiistoissa Merita-kampaamon kanssa.

Pekka Siikala

Näin kommentoi Hannu Tanskanen Herlinin blogissa:

"Kummakos tuo,että vihreät luulevat omaksi lehdekseen ja omivat nimen,kun keskustelufoorumkin on viherhörhöjen kokonaan valtaama ja päätoimittaja Huusko IPU:n ehdokas,puolueen jonka ohjelma on identtinen vihreiden (tai kommunistien) kanssa, EU-vastainen, NATO-vastainen,Ydinvoimavastainen!"