Lauantai 25.5.2019

Eroakirkosta.fi: 4000 lähti taas – kaksi päinvastaista syytä

Luotu: 
30.3.2011 05:50

Kirkosta on eronnut noin 4000 ihmistä herätysliikkeiden homovastaisen Älä alistu -kampanjan seurauksena, kertoo Eroakirkosta.fi -sivusto.

Kampanjan kirkolle aiheuttama ”muuttotappio” ei muodostunut yhtä isoksi kuin syksyisen Homoilta-ohjelman aiheuttama: Homoilta oli viimeinen pisara jopa 40 000 ihmiselle.

Eromäärät ovat Eroakirkosta.fi -sivuston mukaan vielä kaksinkertaisia tavalliseen nähden mutta laskemassa takaisin tavalliselle tasolle.

–Suhteellisesti kampanjan vaikutus eromääriin oli silti valtava. Tähän mennessä tänä vuonna on kirkosta eronnut yhteensä noin 10 000 henkilöä, joista yksistään viime viikolla 4 200. Se on 42 prosenttia tämän vuoden eromäärästä, sivusto tiedottaa.

Eroakirkosta.fi-palvelun eroajilta saaman palautteen perusteella kirkko näyttää olevan jonkinlaisessa kriisissä, sillä sekä liberaalit että konservatiivit jättävät kirkon.

–Suurin osa palautetta jättäneistä kritisoi kirkkoa ahdasmielisyydestä, mutta osa eronneista ilmoitti syyksi nimenomaan kirkon liian suvaitsevaisen kannan homoihin. Liberaalien mielestä homojen syrjintä on mennyt liian pitkälle, kun taas konservatiivit jättävät kirkon siksi, ettei kirkko pitäydy Raamatun sanassa homoseksuaalien suhteen, kertoo Eroakirkosta.fi-palvelun tiedottaja Johanna Sauna-aho.

Osa eroajista myös on palautteessa kertonut olevansa kyllästynyt siihen, että kristityt riitelevät keskenään eikä kirkolta tule mitään tarpeeksi selkeää kannanottoa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

ikiporo

...erinoimaisesta taktiikasta jolla kirkko repeytyy kappaleiksi. Kirkko johtajineen näyttää tällä hetkellä piestyltä märältä koiralta.

Kirkko meni siihen vipuun että luuli vaatimusten vaimentuvan kun edes ihan pikkuisen antaa periaatteistaan ja vakaumuksestaaan periksi. Seuraus oli arvokatastrofi.

TakojaIlmarinen

Kirkko voi tehdä oman "vaalimainontansa", jossa liperikaulainen ihonväriltään tumma"henkilö" kertoo kuinka ihanasta hengellisestä tuotteesta on kysymys!

Koko uskonto ja uskominen on jo sivuroolissa kun valtionkirkko yrittää miellyttää kaikkia. Oikea ratkaisu olisi kirkon erottaminen valtion holhouksesta ja uskovaiset saisivat harrastaa juuri sellaista uskontoa mihin uskovat!
Se onko se sitten oikeata tai väärää ratkaistaan jossain muualla kuin maallisissa tuomioistuimissa!

Minulle paras kirkko on luonto. Ei siihen tavita öykkärimäisiä kirkkoja eikä sen sanan julistajia!

PekkaRaukko

Ev.lut kirkko on tullut uskonnollisessa evoluutiossa siihen vaiheeseen, että on aika lajiutua kahdeksi uskontokunnaksi - ihmisoikeuksia kunnioittavaksi ja niitä polkevaksi kirkoksi.

Jos lajiutumista ei suoriteta hallitusti ja ripeällä aikataululla, hajoaa koko systeemi.

Kyosti_Rajantaka

Voi tosiaan olla parempi, että kirkko jakautuu kahtia kuin että se näivettyy menettäessään suuresti jäseniään, kuten nykymenolla tulee jatkuvasti käymään.

Mutta tuon jaon tulisi tapahtua siten, että ne, jotka haluavat kirjoittaa Raamatun kristinopin uusiksi (käyttäen tästä kaunista sumuverhoilmaisua "uudelleen sanoittaminen"), lähtisivät ja perustaisivat uuden "liberaalisen" sateenkaarikirkon, uusine omine parisuhdekäsityksineen, mitkä eivät ole Raamatun mukaisia, ja mitkä maailman 2 miljardin kristityn kirkkokunnat pääsaantöisesti tuomitsevat.

Kirkkoon voisivat jäädä ne, joille Raamattu ja kristinusko ja sen parisuhdekäsitykset ovat kelvanneet sellaisina, kuin niitä on kristittyjen keskuudessa käsitetty viimeiset 2000 vuotta.

Vai voinko minä vastaavasti mennä moskeijaan ja ryhtyä vaatimaan, että siellä aletaan tarjota pekonileipiä. Koska ne eivät ole maallisessa laissa kiellettyjä, ne eivät ole terveydelle vaarallisia, ja minun ihmisoikeuksiani loukataan, ellei koraania tulkita uudelleen siten, että sianlihan syönti moskeijassa on ok?

(Tätähän homoliittoja vaativat tekevät kristilliselle kirkolle.)

Kirkkoon j

PekkaRaukko

Kun nyt kuitenkin ollaan Suomessa ja demokraattisessa maassa, niin eiköhän se ole niin, että vähemmistöön jäävät perustavat oman kirkkokunnan ja enemmistö jää vanhaan.

Siitä kinasta, kuka tulkitsee raamattua oikein ja kuka väärin, ei nimittäin tule koskaan loppua.

Kyosti_Rajantaka

Edelliset kommentit puhuvat asiaa.

En ymmärrä, miksi 1% vähemmistön (ja heidän hangaroundinsa) takia pitää 99% perusjengin lähteä seurakunnistaan kävelemään?

Mutta ainakin itse alan tuntea vastenmiellisyyttä entistä kotikirkkoani ja sen pappeja kohtaan, jos tiedän heidän puuhaavan kirkossani sellaista, mikä on selvää Raamatun sanaa vastaan.

Sama kuin alkaisivat pystyttää kirkkoon uhrialttareita jollekin Baalille.

Kiikunsuora

Olisikohan rehellisempää muuttaa perusteita eli kirkkolakia ja Tunnustuskirjoja? Nimittäin Tunnustuskirjoista ei näytetä piittaavan yhtään mitään. Kirkkolaki kuitenkin sanoo yksiselitteisesti, että niiden mukaan on mentävä.

Kuinka moni edes tietää, mitä ne ovat? Kuinka moni pappi on niihin perehtynyt?