Maanantai 20.5.2019

Yleinen harhaluulo perussuomalaisista paljastui

Luotu: 
30.3.2011 18:39
  • Kuva: Heidi Kähkönen
    Kuva
    Perussuomalaiset eivät ole oikeistolaisia, sanoo Juho Rahkonen. Kuvassa Timo Soini median edessä.

Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Juho Rahkonen ei usko, että perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin ja muiden puolueiden kädenvääntö hallitustyöskentelystä haittaa merkittävästi perussuomalaisten gallupmenestystä.

- Perussuomalaisten suosion takana ovat niin suuret asiat, että sitä eivät hallituskuvioiden nyanssit heilauta, Rahkonen sanoo Uudelle Suomelle.

Vedonlyöntiyhtiö Unibet ennusti tänään, että perussuomalaiset pelaavat itsensä ulos hallituksesta.

Rahkosen mukaan perussuomalaisiin liittyy harhaluuloja: populistipuolue ei Rahkosen mukaan olekaan oikeistolainen.

- Perussuomalaiset ei ole oikeistopopulistinen vaan keskusta-vasemmistolainen puolue. On yleinen harhaluulo, että puolue olisi oikeistolainen, Rahkonen sanoo.

Toinen harhaluulo on Rahkosen mukaan se, että puolueen gallupmenestyksen takana olisivat maahanmuuttokysymykset.

”Perussuomalaiset on ei-sosialistinen työväenpuolue.”

- Maksimissaan 10 prosenttia perussuomalaisten kannattajista on mukana vain maahanmuuton takia. Suuret voimat menestyksen takana ovat globalisaatiokritiikki sekä talouden rakennemuutos ja tyytymättömyys siihen, Rahkonen sanoo.

Rahkosen mukaan perussuomalaisia kannatetaan, koska halutaan muutosta. Perussuomalaisen politiikan sisältö on jopa sivuseikka, koska ihmiset ovat ensisijaisesti kyllästyneet nykymenoon.

Jos olisi nousukausi, perussuomalaisilla ei olisi nykyisen kaltaista suosiota, Rahkonen uskoo. Euroopan velkakriisi siis sataa perussuomalaisten laariin, mutta miksi toinen oppositiopuolue SDP ei onnistu samassa?

Johtuuko se siitä, että SDP on ”vanha” puolue? Osa ihmisistähän luulee SDP:n olevan hallituksessa.

- No se on varmaan juuri niin kuin sanoit. SDP ei edusta ihmisten mielissä muutosta. Lisäksi jotkut eivät halua äänestää sosialistipuoluetta. Perussuomalaiset on ei-sosialistinen työväenpuolue, Rahkonen tiivistää.

Hiljattain puhjenneessa hallituskiistassa kärjistyivät Rahkosen mielestä pinnan alla kuplineet tunteet. Soini suututti muut puolueet pohtimalla, voisiko perussuomalaiset saada hallituksessa erivapauden äänestää EU:n tukipaketteja vastaan. Soini perääntyi kannastaan saatuaan niskaansa täyslaidallisen muilta.

- Jo pitkään pinnan alla muhineet kiistat kärjistyvät ja nousevat nyt esiin, kun vaaleihin on enää niin vähän aikaa, Rahkonen sanoo.

Eduskuntavaalit järjestetään 17.4.2011.

Mokasiko Soini hallituspuheillaan? Vastaa Uuden Suomen kyselyssä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

etustaja

Siinä mielessä on oikein päätelty.
Nimen-omaan, halutaan muutosta tähän mädäntyneeseen poli-
tiikkaan. Eletään toivossa, että pienipalkkaiset ja
koko ajan pienevä käteen jäävän rahan osuus pysähtyisi
hupenemasta.
Suon persuille murskavoiton, jopa yli 25% äänistä.

tha

Jos et ole huomannut, niin tässä on ollut yksi pahimmista taantumista kautta aikojen, josta Suomi selvinnyt verraittain hyvin, toki erittäin keynesiläisittäin eli elvyttämällä vaikka velalla. Jokainen vähänkin valtion budjettiin tutustunut ymmärtää, että velkaantumisen vaihtoehto olisi ollut koskea todella rajulla kädellä suurimpiin budjettieriin (käytännössä sosiaali -ja terveysministeriön ja valtiovarainministeriön, jonka sisällä suurin menoerä on kuntien tukeminen, hallinnonalat) taantuman aikana jolloin nimenomaan tarvitaan yhteiskunnan tukea. Sitäkö Persut muka olisivat halunneet? Enpä usko.

Mutta voitko vielä selventää, että MITEN Persut fixaa tuon 80 mrd? Esim Kokkareiden ja Demareiden osalta on näyttöä, että budjetti osataan kyllä tasapainottaa ja velan määrä laskuun, kun on sen tarve. Ja se tarve on ensi vuonna ja se hoidetaan kuten ennenkin, eikä siinä mitään Persuja tarvita. Toki saavat olla mukana jos kansa niin haluaa. Itseasiassa voisi ollakin mielenkiintoinen näky, kun Soini sutkauttelee niillä samoilla ostareilla ja toreilla, että nyt pitääkin leikata x miljardia "ihan suomalaisille" tarkoitetuista rahoista.

Persut ovat vain "bag of hot air".

Jouko Heyno

Vihdoinkin joku sanoo sen julkisesti: "perussuomalaisia kannatetaan, koska halutaan muutosta."

Toisin sanoen, Persuja ei varsinaisesti kannateta, vaan kansa on kurkkuaan myöden täynnä Lautasia, Kutvosia, Mooseksia ja muita, jotka viis veisaavat kansasta, kansallisesta edusta ja SUomen tulevaisuudesta.

Kansa ei sittenkään ole niin tyhmää, kuin poliitikot luulevat. Suomalaisilla vain on ollut kohtuuttoman pitkä pinna.

muuan

Rahkonen on sivusta seuraten saanut jokseenkin oikean kuvan tilanteesta. Mutta jos muutosta ei näytä olevankaan luvassa, niin into hiipuu. Soinin pitäisi nyt jättää ennenaikaiset hallitusneuvottelut sikseen ja korostaa yleisesti sitä muutospuolta. Yhteistyöhalukkuus vanhan käytännön kanssa ei sovi kuvioon.

Simpauttaja

"Kansa ei sittenkään ole niin tyhmää, kuin poliitikot luulevat. Suomalaisilla vain on ollut kohtuuttoman pitkä pinna."

Kyllä. Mutta pitkäkin pinna katkeaa joskus. Kansalaisten oikeustajun yli on kävelty liian kauan. Poliitikoilta on päässyt unohtumaan, että Suomen valtion pitäisi olla ensisijaisesti suomalaisten edunvalvontakoneisto.

Suomi on ponnistanut irrationaaliselle lentoradalle, joka on vienyt jo kirkkaasti yli kriittisen pisteen. Nyt on viimeiset hetket ottaa hyppy edes jotakuinkin hallitusti alas. Muuten kohtaaminen tukevan maaperän kanssa tapahtuu vasta alastulomontun vastarinteessä.

tha

Riippuu oikeistolaisuuden määritelmästä. Nämä sisuhihhulit ovat varmastikin arvomaailmaltaan hyvin konservatiivisia, mutta mitä tulee talouteen, niin siellä suunnalla ollaan usein jonkinlaisella nationalistis-sosialistisella linjalla. Tuommoinen porukkahan oli aikoinaan myös Saksan kansallissosialistit, nimenomaan työväenpuolueesta oli alunperin kyse.

pur

on perussuomalaisten hallitsema perinteinen yhdistys, jonka piirissä nationalistista oikeistopolitiikkaa suunnitellaan. Perussuomalaisten puolue on konttori, josta käsin työväenpuolue- imagoa markkinoidaan. Puolue on siis näkyvältä osaltaan keskusta-sosialistinen, mutta sen sisällä on äärioikeiston koalitio. Jatkossa nähdään kumpi osa on vavhempi.

Käsitys siitä, että perussuomalaisuus olisi joku yhtenäisen linjan mukainen aate, on suurin harhaluulo. Sieltä voi tulla ihan mitä vaan, sosialismista äärioikeistoon, pasifismista rautaa rajalle- henkeen.

TAITO TURTIAINEN

Vanha valtapuolue SDP on tosiasiallisesti Suomen hallituksessa.Lukuisat SDP-läiset ministeriöiden kansliapäälliköt ja korkeat virkamiehet ohjailevat porvariministereitä miten haluavat.Valtioneuvoston istunnoissa perjantaisin Tarja Halonen SDP johtaa puhetta.Suomen pankkia johtaa Liikanen SDP,talouspolitiikan tekijöitä hänkin.Kansa on toisaalta asian suhteeen väärässä ja toisaalta näkeee yli ministerien ,tosiasiallisen vallankäyttäjät.Demareilla on valta ay-liikkeessä ja sinne ei porvariministerien valta yllä.Ay-liike puhuu demarien äänellä.Huonolla porvariministerillä ei ole sellaista valmisteluvaltaa kuin kokeneella demarilla , jolla ei ministerihousuja olisikaan.

Hakkuri

PerSuja haukutaan joka laidalta kilpailijoiden piiristä eräänlaiseksi prismapuolueeksi joka hajoaa viimeistään hallitukseen pääsyn myötä. Ihan turhaan mollataan, sillä kun saa edustaa kansaa laidasta laitaan, on se meriittiä vaikka ei sitten marssisikaan sama huivi kaulassa kaikissa asioissa.

Suomalainen sietää yhtä ja toista jos ratkaisuissa oikeudenmukaisuus ja kohtuus voittaa, mutta tästähän puolesta moraalinsa kadottaneet vanhat puolueet eivät tiedä mitään.

Jos jonkin puolueen sisäistä identiteettiä pitäisi ruotia, niin vihreitä parkoja. Porukka koostuu pelkästään erilaisista fundamentalistisista uskonlahkoista. Niistä monet hyväksyvät jopa rikokset toimintatavoikseen. Löytyy hampunpolttoliike, eläinaktivistisiipi, talonvaltauskiihkoilijat, rajat auki -avustajat, elinkautisvangit vapaaksi -uskovaiset, Suomi heterovapaaksi -aktivistit, viherstalinit, uskonnon vapauden vastustajat, jne. Yhdistävänä tekijänä näille piireille on vain yhteinen kattojärjestö nimeltä Vihreät De gröna.

Nemo2

Toinen yleinen harhaluulo on, että perussuomalaiset voisivat oikeasti mitään muuttaa.

Se ovatko perussuomalaiset vaikka 20%:n kannatuksella hallituksessa tai oppositiossa ei muuta mitään, ainoastaan Eduskuntaan tulee lisää penttioinosia.

Jeesmies

eiköhän kaikki puolueet ole sosialistisia puiolueita.
Sosialisti on siis henkilö, joka uskoo isoon valtioon ja säännöselyyn.

Eipä ole kuulunut yhdeltäkään puolueelta lupauksia purkaa lainsääntöä mistään.
Samaa höttöä nämä persutkin on. Erot ovat aivan marginaalisia.

Keynesiläisiä uussosialisteja kaikki.

Hakkuri

Vanhojen puolueiden eväät talouskasvulle on ollut tehdä kannattavasta yritystoiminnasta kannattamatonta ja kannattamattomasta tukiaisten avulla kannattavaa. Miten noita moniosaajapuolueita voi järkevä suomalainen äänestää kun ei kannata lyödä edes vetoa heidän politiikkansa toimivuuden puolesta.

PerSuilla on sentään ollut ehdotuksia kansallisvarallisuuden kasvattamiseksi ja teollisuusinvestointien uudelleen käynnistämiseksi Suomessa.

Kay-Ove Isaksson

Pääasia on että nyt saadaan todellinen vaihtoehto. Nyt ollaan jo nähty, että persuilla on erinomaisen suuri vaikutus muiden fossiiliaikaisten puolueiden kannanottoihin.
Elleivät persut pääse tai halua hallitukseen: SO WHAT?
Ei ole ainakaan mitään toivoa minkäälaisesta muutoksesta parempaan jos antiikkiaikaiset tekijät saavat jatkaa.
Otetaanpa esimerkki.
Milloin olette kuulleet Jyrki Kataisen perusteluissa muuta kuin:
- TYÖLLISYYDEN TURVAAMINEN
- HYVINVOINTIYHTEISKUNNAN YLLÄPITÄMINEN.
Jos vaikka kysyy valtiovarainministeriltä minkälainen ilma on tänään, niin vastaus on sama:

Täytyy varmistaa kasvu, työllisyys ja hyvinvointiyhteiskunnan jatkuminen.

Miten siihen päästään, herra Katainen?
- Alentamalla tuloverotusta tasaisesti kaikissa tuloluokissa, tästä ikuisuuteen tai kunnes tuloverotusta ei enää ole. Ympäristöä ja kulutusta täytyy verottaa siten, ettei ilmisillä enää ole varaa sähköön, bensaan tai lämmitykseen, eikä kulutukseen.
SELLAINEN ON NYKYPOLITIIKKA.
Vaikka persut eivät tulisi tai menisi hallitukseen on ainakin seuraaviksi neljäksi vuodeksi taattu pirun terävä piikki nykyisten päättäjien lihassa.
JA TULEEHAN UUDET VAALITKIN, JOSKUS, ELLEI TSUNAMI MEIDÄT VIE!

Tapanainen

päästäkseen hallitukseen. Halusi erivapautta eli dispenssiä, josta on pilkannut vihreitä. Muut pani Soinin järjestykseen ja nyt olaan niin oppositiota niin oppositiota..

Poista Soinilta "vanhat puolueet" ja Kreikalle "lapioitu miljardeja" niin mieshän on mykkä. Jäljellä vain kurpitsankokoinen lippis ja senkin lippa osoittaa tulevaisuuteen.

Vesimies

Katselin ja kuuntelin Uudenmaan vaalikeskutelua MTV 3:lta.
Yksi siinä kuvaruudussa vasemmalla,ympäristöministerin (Talvivarantyttö) vieressä
oli ainut järkevän oloinen,koslin liian korrekti. Sen minkä esitti oli ymmärrettävää. Vihreitten silmiään räpyttelevä oliko Braks,vaikutti suhteellisen asialliselta, joskin liian korrettilta. Kaikki muut olivat jotenkin typeryksiä. Juontaja ja yleisö olivat melko hyviä.Hieman jäi vaivaamaan yleisön jakautuma. Kohtuullista olisi että yleisössä olisi ollut yhtä monta kaikista puolueista, jolloin lappuäänestys olis uskottavampi. Yhteenvetona katselun tulokseksi sanoisin:
Persut ovat liian äkkivääriä, Demareilla ei ole linjaa ja ohjelmankin aikana se vaihtui,keskustan ehdokas Talvivaaran Paula ei muistanut että hänen kaivoksensa uraania tarvitaan myös Suomessa. Joutuu kääntämään takkinsa. Soini oli kuten ennenkin, meuhkasi ja metelöi populisti mikä populisti.Stubbi oli ainoa jolla oli faktatietoa.

muuan

Miksi keksit salanimiä? Onhan kysymys julkisesta tentistä.

No, ymmärrän kyllä, että puoluevihasi ei salli sinun kunnioittaa kyseistä ihmistä hänen omalla nimellään.

Saako sinua sanoa esimerkiksi Lokamieheksi? Minusta se olisi osuvampi nimimerkki.

puutarhamies

Sen takana ja syynä on Euroopan pankkiirien kauhu lahjarahan perumisesta.

Ensinnäkään Soini ei ollut ehdotellut erivapautta olla takausrahostoja vastaan tulevassa hallituksessa, vaan vastasi vai toimittajan ansaksi asettamaan kysymykseen, että jos sellaista heille ehdotetaan, sitä pohditaan.

"ihmiset ovat ensisijaisesti kyllästyneet nykymenoon". Minun ymmärryksellä Soinin opeissa on vähiten populismia neljän suuren joukossa. Väite populismista on mediakupla.

Asiallisesti katsoaen SDP:n venkoilussa taas ei ole mitään muuta kuin populismia lukuunottamatta Tuomiojan esiintymistä. Sama tuli esiin jälleen eilisessä vaalitentissä.

karangan aallot

Rantaruåttalaisten ministeri, Pedersöölen tomaatinviljelijöiden ikuinen etujen puollustaja, tää Toorrssi, ei ikupäivinä uskalla tulla julkisuuteen, ja kertoa, montako miljaardia palo, menneellä hallituskaudella,
nähin maahanmuuttajiin, ns. pakolaisiin, ja muuhun, sekalaiseen seurakuntaan.
SDP + KEPU + PERSUT + KRISTILLISET, SE ON SIINÄ !

3077

Tuollainen hallituspohja menisi riitelemättä n. 4 viikkoa.
Pesrsun yllättää maitohapot takakaarteessa jo ennen maalisuoraa,erikokoiset lippalakit ei kanna maaliin asti.
Ei kai sinne stand up koomikoita valita hauskaa pitämään!

miinve-3

Persujen kannatus ei ole niin suuri,kuin gallupit lupaavat.
Nyt vaalikyselyihin vastaajat huvikseen sanovat kannattavansa
heitä,mutta kylmä totuus tulee ilmi vasta äänestyskopissa
ihmiset äänestävät vanhoja puolueita mitä on ennenkin äänestänyt.Jos äänestysprosentti nousee yli 80 silloin uskon
persujen isompaan voittoon ja Timo Soini on ehdolla vaan uu-
denmaan vaalipiirissä.

Ken Haven

Suomalaisilla on 16 miljardia hyvää syytä ja määrä uhkaa lisääntyä nopeaan tahtiin. Taloussanomissa oli artikkeli että 80 miljardia syytä voisi olla se oikealuku.

Mutta JOKAISELLA ON VAIN YKSI ÄÄNI!

Antakaa sille ainokaiselle painoarvo.

Tulevat sukupolvet kiittävät.

puutarhamies

että PS on mitä selvimmin työväenpuolue, joka elää tässä ajassa. - Maailma muuttuu Eskoseni. Tilanne on kiusallinen Demareille, jolla on on nyt kaikki pallot hukassa.

SDP oli mielestäni pitkään Suomen oikeistolaisin puolue. Nyt se ei ole sitäkään kunnolla, vaan linjaton populistipuolue. Työväen puolueesta ei SDP:ssä ole kuin Tuomioja ja muisto jäljellä.

puutarhamies

Sillä ei ole mitään yhteyttä työväen edun ajamiseen eikä mihinkään muuhunkaan poliittiseen suuntaukseen Suomessa.

Sosialistiset kokeilut osoittautuivat kaikissa tapauksissa fasistiseksi pakkovallaksi inhimillisen puutteellisuuden vuoksi.

Omaisuuden ahneus ja sairas mielipiderasismi saivat vallan esim. Neuvostoliitossa, joka pysyi pystyssä vain järjestäytyneen rikollisuuden ja pimeän kaupan varassa. Se perinne jatkuu Nykyvenäjällä yhteiskunnan sisään kasvaneena osana maan hallintoa.