Tiistai 16.7.2019

Turvapaikkahakemusten määrä tippui – HS: ”Pakko perustaa pizzeria”

Luotu: 
31.3.2011 07:56
  • Pizzanpyörittäminen vaikuttaa turvapaikanhakijan mukaan olevan ainoa työ, jollaista on mahdollista saada.

Suomeen tehtyjen turvapaikkahakemusten määrä vähentyi viime vuonna huomattavasti. Maahanmuuttoviraston tilastojen mukaan hakemuksia tehtiin vuonna 2010 kaikkiaan 4018, kun vuonna 2009 määrä oli 5988.

Erityisesti Somalian ja Irakin sotatila-alueilta tulleiden hakemusten määrä romahti, huomioi Helsingin Sanomat tänään paperilehdessään. Suomesta turvapaikan saanut irakilainen vaatesuunnittelija Ismail Hussein kertoo HS:lle, miksi näin voi olla.

–Olemme kertoneet ystävillemme, että ei Suomi ollutkaan mikään paratiisi, sanoo Ismail Hussein.

–Vaikuttaa siltä, että ainoa mahdollisuus töihin [Suomessa] olisi perustaa pizzeria, hän kritisoi.

Husseinin mukaan töitä on mahdoton löytää ilman kielitaitoa; odottamalleen suomen kielen kurssille hän ei ole päässyt, vaikka tuli suomeen jo 2009.

YK:n pakolaisjärjestöstä UNHCR:sta vahvistetaan Helsingin Sanomille, että kuulopuheet ja huhut vaikuttavat paljon siihen, mistä maista turvapaikkoja haetaan. Maahanmuuttoviraston mukaan hakemusten vähenemiselle ei ole selvää selitystä. Yksi osasyy lienee lainmuutos, joka tiukensi turvapaikkaa hakeneiden EU-kansalaisten toimeentulotukiehtoja.

Maahanmuuttoviraston tilastojen mukaan somalien ja irakilaisten hakemukset lähes puolittuivat edelliseen vuoteen verrattuna. Vuonna 2009 hakemuksia tuli Somaliasta 1180, viime vuonna enää 571. Määrä tippui näin takaisin vuoden 2008 tasolle.

Sen sijaan kaikkien Suomeen tehtyjen oleskelulupahakemusten määrä kasvoi viime vuonna 18 prosenttia, kuten on aiemmin kerrottu.

Jaa artikkeli:

Kommentit

markiino

>>Vaikuttaa siltä, että ainoa mahdollisuus töihin [Suomessa] olisi perustaa pizzeria, hän kritisoi.

Meidän pitäisi nyt varmaan hävetä, kun ei voida tarjota Husseinille fiinimpää työtä.

Niin kauan kun täällä on omia työttömiä ja omia köyhiä ei kannata turvapaikanhakijoita ottaa

Gregor S.

Vaikka yhtenä vuonna hakijoiden määrä hieman aleneekin, lähtömaissa on kymmenintuhansin sukulaisia ja kaimoja odottamassa Suomen valtion kustantamia perheenyhdistämislentoja. Ei siis syytä huoleen, kyllä meille tulee aivan riittävästi korkealaatuista ulkomaista työvoimaa huolehtimaan heikkenevästä väestösuhteestamme. Jos hakijat sattumalta eivät varsinaista työvoimaa olisikaan, ainakin kulttuuri taas monipuolistuisi.

Jouko Heyno

Työvoima- ja oikeusministeri pitää siis vaihtaa.

Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, ei eduskunnalle. Katsotaanpa, mikä on kansan vaaleissa osoittama yhteinen tahto.

Sitä saa, mitä tilaa.

Judgement Day

Tätä Newsweek oikeasti tarkoitti, kun oli puhe "maailman parhaasta maasta"
Yhtenä avainsanana on viherpunikkien lanseeraama ns. ”vaihtoehtoiiset elämäntavat”, jota yhä kasvava joukko maassamme harjoittaa, ja hallitus orjuuttaa lastenlapsemme lainaamalla ulkomailta vielä rahaa ja lennättää veronmaksajien rahoilla ”afrikantähtiä” somalimaasta tänne töitä tekemään ja veroja makselemaan. http://tilastokeskus.fi/til/tyokay/2008/tyokay_2008_2010-04-20_fi.pdf tosin hyvin vaatimattomalla menestyksellä.

Jos kysytään laiskalta, köyhältä tai rosvolta, mikä on maailman paras maa, niin vastaus saattaa olla Suomi.

Mutta jos kysytään vauraalta tai henkilöltä joka haluaa menestyä, niin vastaus on Sveitsi, Singapore tai jokin muu maa, mutta ei Suomi. Viimeistään maamme verottaja pitää huolen että kaikki järki maastamme karkaa ulkomaille, ja tänne jäävät perseaukiset kielitaidottomat velkaorjuuden näännyttämät änkyrät jatkavat ikuista tappeluaan yhä kapenevasta yhteisestä potista.

Terävin kärki muuttaa pois maasta jo ihan siitä ilosta, että pääsee työskentelemään kaltaistensa joukkoon.

Ainoa keino puhdistaa Suomen poliittinen elämä on siirtyä Sveitsin kaltaiseen suoraan demokratiaan kansanäänestyksineen, sillä saataisiin kaikelle poliittiselle hulluudelle ja kansan pettämiselle lehmänkauppoineen loppu. –Milloin T Soini & Persut ottaa tämän vaaliohjelmaansa?

HBlanc

Mitä ihmettä nämä paremman elämän toivossa Suomeen muuttavat ihmiset oikein kuvittelevat? Heille pitäisi ojentaa kultalautasella unelmaduuni ja hyvä toimeentulo? Suurin osa kantasuomalaisistakin vain haaveilee hyvästä toimeentulosta, joten helkatin röyhkeältä kuulostaa tämänkin jutun haastateltu.

raven

Mielikuvituksen ja aloitekyvyn puutetta jos pizzojen tekeminen vaikuttaa ainoalta vaihtoehdolta tässä mahdollisuuksien maassa. Juuri lukaisin BBC:ltä uutisen korealaisista maahanmuuttajista USA:ssa: 1. polven maahanmuuttajista valtaosa on työllistänyt itsensä nimenomaan pieniyrityksiä perustamalla ja toimialoja löytyy laidasta laitaan. Jopa 60% toisen polven imigranteista on puolestaan hankkinut korkeakoulutuksen. Hyvinvointiyhteiskuntamme tuntuu passivoivan tänne tulijoita, kun rahaa kilahtaa tilille joka tapauksessa.

Hannu Mikael

Starttiraha ja hygieniapassi tulevat automaattisesti kielitaidottomalle ulkomaalaiselle. Kannattavuus on aivan toinen juttu. Konkurssin jälkeen sukulainen voi jatkaa, ja taas tulee starttirahaa.
Kestää todella kauan, ennen kuin kaikki sukulaiset ovat tehneet kertaalleen konkurssin, ja sitten voi aloittaa pizzerioiden perustamiskierroksen suvussa uudelleen. Ja taas tulee starttirahaa.

TAITO TURTIAINEN

Tyypillistä vaalienalus uutisointia.Perheenyhdistämishaku käy kuumana ennenkuin muutos tulee.Hesarin punavihreiden toimittajien tarkoitushakuista uutisointia mm Itämeri maailman säteilevin merialue.Mihin unohtui Ranskan atolli tyynellämerellä , jossa galliankukot pämpytelleet atomiaseitaan vuosikymmeniä yms.Vihreä etujoukko saadaan vaaliuurnille vain pelottelulla ja mörköjä esiintuomalla,kuten Lokalaitinen on todennut.

MattiMeikäläinen

ei lasketa "turvapaikanhakijoiksi". He ovat vaan tulossa ja jono on pitkä. Somaliassa odottaa n. 6000 henkilöä yhdistämistä suomeen. Kaikki lennätetään veronmaksajien rahoilla suomeen. Sitten maksetaan sosiaalituetja muut ja opetetaan ne lukemaan. Todella kustannustehokasta. No, stubb sanoi, että tarvitsemme maahanmuuttajia, niin olkoon!

Jouko Heyno

Perslaki edellyttää lainkäytöltä johdonmukaisuutta ja yhtenäisyyttä. pitää vain päättää, yhdistetäänkö perheet sinne, missä lapset ovat vai sinne, missä vanhemmat ovat. Se, että perheet yhdistetään sen perusteella, missä Suomi on, on laitonta.

Vika ei ole mamuissa. Miksi YKSIKÄÄN puolue ei vaadi, että viranomaisten pitää noudattaa voimassa olevaa lakia?

adenosiinidifosfaatti

Heh, paratiisi, naurahdin. Vai että Suomen on odotettu olevan sellainen paikka. Ja tuo jonkun linkki, jossa sanotaan elämän olevan ilmaista Suomessa. Laittaa kyllä hieman "...". Jos nyt kuitenkin hieman järjellistettäisiin toimia.

Mielestäni mahdollisille paratiisin perässä tulijoille pitäisi riittää hieman vaatimattomammat oltavat kuin Suomen omilla köyhillä on. Parakkimajoitus, PUHDASTA vettä, aleruokia, yhteishygienia -ja saniteettitilat. Eiköhän tuokin olisi paratiisi verrattuna joihinkin Afrikan oloihin, paitsi, että ilmasto huomattavasti viileämpi.

Judgement Day

ja niitä käytetään yhä edelleen kaikkialla. Viime aikoina myös maahanmuutto on ollut Frankfurtin koulukunnan voimallinen ase kansojen tuhoamiseksi. Tarkoituksella luodaan ylikansoitusta ja jännitteitä. Samalla kansojen identiteetti tuhotaan. Tämäkin tekniikka on toiminut loistavasti. Frankfurtin koulukunnan subversiiviset tekniikat ovat EU:n voimakas ase kansojen ja valtioiden tuhoamiseksi.

http://vilaurio.blogspot.com/2011/03/eu-juutalaiskommunistinen-diktatuur...

Judgement Day

potku kiellettyään kansalaisuuksien jakamisesta kansalaisuudettomille: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-12674360

Antirasistien ilo jäi hyvin lyhyeksi, kun tilalle valittiin Søren Pind, ja vain tunteja Birthe Roenn Hornbechin eron jäleen Søren ilmoitti tiukentavansa maahanmuuttolakeja. Kiteytettynä Sørenin sanoma on: maahanmuuttajien tulee muuttua tanskalaisten kaltaisiksi tai lähteä pos.
http://www.cphpost.dk/news/making-th...stay-away.html

Ensitöikseen Søren on aloittanut selvityksen siitä, kuinka paljon haittaa EU:n asetukset aiheuttavat Tanskan maahanmuuttopolitiikalle.
http://www.cphpost.dk/making-the-cut...gulations.html

kallexi

US:n läheisiin viitaten Suomen laikiviidakossa on "pitserian" kokoinen reikä, siis porsaanreikä josta eliittipakolaiset ryömivät sisään. Otamme heti yhteyttä Persuihin. Velvoitamme heidät heti vaalit voitettuaan asettamaan Poliisit "porsaanreijälle" vahtiin, siihen saakka kunnes muumimamma ja korkeinmmat hallintoviranomaiset on saatu vaihdettua.
Jäljellä olevien, siis 17 päivän aikana eli vaalipäivään mennessä "porsanreikä" vuotaa veronmaksajin kustannuksella noin 10 vanhaa milliä päivässä huh-huh...