Tiistai 25.6.2019

Asukkaat suuttuivat rakentajalle: ”9000 € tänne”

Luotu: 
31.3.2011 08:32
Päivitetty: 
31.3.2011 08:40
  • Kuva: Valtteri Varpela / Uusi Suomi
    Kuva
    Kuluttajaviraston mukaan rakennusyhtiö ilmoitti Raisioon rakennuttamansa rivitaloyhtiön hoitovastikkeen selvästi todellista alhaisemmaksi. Arkistokuva ei liity tapaukseen.

Raisiolaisen rivitaloyhtiön osakkaat vaativat talon rakentaneelta yhtiöltä 6000–9000 euron hinnanalennuksia Kuluttajaviraston ryhmäkanteessa.

Syynä ryhmäkanteeseen ovat uuden asunnon kaupassa annetut harhaanjohtava tiedot, Kuluttajavirasto kertoo.

Rakennusyhtiö Peab Oy on Kuluttajaviraston mukaan ilmoittanut Raisioon rakennuttamansa rivitaloyhtiön hoitovastikkeen selvästi toteutunutta alhaisemmaksi. Sen seurauksena asukkaiden asumiskustannukset ovat huomattavasti suuremmat kuin mitä he olivat alun perin asuntoa ostaessaan arvioineet.

Ryhmävalitus koskee 11 osakasta. Kuluttajavirasto/kuluttaja-asiamies vaatii, että Peab Oy maksaa heille hinnanalennuksen, joka vaihtelee asunnon koosta riippuen hieman yli 6000 eurosta lähes 9000 euroon.

Peab Oy on kiistänyt väitteet harhaanjohtavista tiedoista. Yhtiön mukaan hoitovastikkeen nousu johtuu ennakoimattomista menoista ja siitä, että yhtiön asioita on hoidettu huonosti.

Kuluttajariitalautakunta käsittelee ryhmävalitusta ja antaa siitä ratkaisusuosituksensa. Kuluttajavirasto/kuluttaja-asiamies avustaa ryhmän jäseniä suosituksen toimeenpanossa.

Kuluttajavirastolla/kuluttaja-asiamiehellä on vuodesta 2007 lähtien ollut mahdollisuus laittaa vireille ryhmävalituksia Kuluttajariitalautakuntaan. Peab Oy:tä vastaan nostettu on kuitenkin ensimmäinen toteutunut ryhmäkanne.

–Monissa tapauksissa ryhmävalitusta ei ole tarvinnut käynnistää, koska olemme ennen sitä päässeet neuvotteluissa tyydyttävään lopputulokseen. Peab Oy:n kanssa näin ei käynyt, sanoo johtaja Anja Peltonen Kuluttajavirastosta.

Ryhmävalitus on tarkoitettu tilanteisiin, joissa useilla kuluttajilla on saman yrityksen kanssa samaa asiaa koskeva kiista.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

nipa3

Asukkaat voisivat itse kokeilla kapitalismissa elämistä siis markkinataloudessa puhumattakaan elinkeinoelämästä. Sosialistit vaativat yhä enemmän kapitalisteilta. Pitäisi nostaa veroja, pitäisi pudottaa hintoja ym. ja jos ei tee niinkuin sosialisti määrää niin heti ollaan sakottamassa.